Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συντάχθηκε απο τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Β. ΚΟΒΑΤΣΗΣ, Καθηγητής ΑΠΘ
Το Διπλωματικό Περισκόπιο έλαβε και ευχαρίστως αναρτά επιστολή του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστασίου Β. Κοβάτση σχετική με την απαίτηση των Σκοπιανών να αναγνωρισθεί η ύπαρξη «Μακεδονικής» γλώσσας και έθνους

Όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, ένα από τα επίμαχα σημεία τριβής Ελλάδος και Σκοπίων είναι η απαίτηση των Σκοπιανών να αναγνωρίσουμε τη ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας – ένα θέμα για το οποίο, αν και έχει απασχολήσει και αναλυθεί από πολλούς επιφανείς Έλληνες (τ.Υπουργοί Ν. Μάρτης και Στ. Παπαθεμελής, κ.κ. Ζουράρης και Μέρτζος, Κα Ζέλλιου, κ.ά.) θα ήθελα να προσθέσω μια πρόσφατη εμπειρία μου από ένα ταξίδι μας στην Ηράκλεια Λυγκιστίδος (πλησίον Μοναστηρίου Σκοπίων).

Έτσι, προ μηνών, μια παρέα (καθηγητής Μεν Μπατρίνος πατήρ και υιός, Α. Κοβάτσης, Δ. Σαραγιώτης) από την Καστοριά επήγαμε στην Ηράκλεια για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της, ο οποίος τώρα ανασκάπτεται από την Ιταλική αρχαιολογική αποστολή.

Στην επίσκεψή μας αυτή, μας συνόδευε Σκοπιανός ξεναγός-αρχαιολόγος. Και όταν σταματήσαμε μπροστά από μια μαρμάρινη στήλη, όπου αναγράφονταν η ελληνικότατη λέξη «ΝΕΜΕΣΗΣ», τον ρώτησα αν υπάρχει καμιά αρχαία επιγραφή, που να είναι γραμμένη στη σύγχρονο (Βουλγαρική) γλώσσα τους. Η απάντηση ήταν απολύτως ΚΑΜΜΙΑ – και πουθενά στον σκοπιανό χώρο. Για ποια λοιπόν γλώσσα «Μακεδονική» ομιλούν οι Σκοπιανοί; Εκεί, στα Σκόπια, ομιλούσαν και έγραφαν πάντα – από τα παλαιά χρόνια – Ελληνικά. Τι ζητούν λοιπόν;

Προκειμένου δε να εξασφαλίσω το γνήσιο της επιγραφής, από τη μια μεν μεριά, την φωτογράφισα, και, από την άλλη, αγόρασα από το εκεί τουριστικό περίπτερο μια επίσημη καρτ-ποστάλ με την ίδια επιγραφή στην αναθεματική στήλη, για να μη ισχυρισθεί κανείς ότι η φωτογραφία μου είναι πλαστή και σκηνοθετημένη. Φοβούμαι ωστόσο ότι η σε λίγο η επιγραφή αυτή δεν θα είναι εκεί και θα καταχωνιασθεί σε κάποια κρυφή αποθήκη για να μην την βλέπουν οι ξένοι. Τρέξτε λοιπόν να την δείτε και να την φωτογραφίσετε. Είναι το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο της γλώσσας που ομιλούσαν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Αυτό δεν αλλάζει ούτε παλαστογραφείται.

Δεν θα παραθέσω τη συζήτηση που είχαμε με τον ξεναγό για την ιστορία και τη γλώσσα των Σκοπίων. Μια επίσκεψη όμως του Κου Νίμιτς και άλλων στον χώρο αυτόν (Ηράκλεια Μοναστηρίου) με τη συνοδεία την Κας Μπακογιάννη θα ήταν μια καλή απάντηση για την γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, που ταυτίζεται απολύτως με τη δική μας. Όταν δε ρώτησα τον ξεναγό με ποια λέξη ζητούσε ο Αριστοτέλης από τον Αλέξανδρο να του δώσει λίγο νερό, δεν τόλμησε να μου πει «βόντα». Διότι όλοι γνωρίζουν την λέξη «ύδωρ» που έχουμε από την εποχή του Ομήρου – και χρησιμοποιούσαν και οι Αριστοτέλης και Αλέξανδρος... Το μόνο που θρασύτατα μου είπε είναι ότι αυτά είναι «σπεκουλαδόρικα».

Μια επίσκεψη λοιπόν στην Ηράκλεια Μοναστηρίου και στην Πέλλα θα δώσει μια καλή απάντηση στον Κο Νίμιτς – αν τον αφήνουν οι πάτρωνές του να καταλάβει. Ότι δηλαδή Μακεδονική γλώσσα και έθνος δεν υπάρχουν. Όλα είναι Ελληνικά.
πηγη Διπλωματικο Περισκοπιο

Δύο 9χρονα κορίτσια νεκρά σε πισίνα κατασκήνωσης στη Λάρισα


Δύο 9χρονα κορίτσια έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα κατασκήνωσης στη Λάρισα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτυχα παιδιά πνίγηκαν, την πρώτη ημέρα που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, πρώτη ημέρα λειτουργίας αυτής. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ επιτόπου έχει σπεύσει ιατροδικαστής.www.newsblog.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάχθηκε απο τον ΣΗΦΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, Αντιναύαρχο ε.α.
Απόψεις του αντιναυάρχου ε.α. κ. Σήφη Μανουσογιαννάκη για τη σημειούμενη διασάλευση της Δημόσιας Τάξης και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.



Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.2800/29.02.2000, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ως αποστολή μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων

α. Την κατοχύρωση και διατήρηση της Δημόσιας Τάξης

β. Την προστασία της Δημόσιας και Κρατικής Ασφάλειας, ….κλπ.



Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ιδίου νόμου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης χαράσσει την πολιτική της Δημόσιας τάξης στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Πολιτικής, και κατευθύνει, εποπτεύει και ελέγχει τη δράση των Σωμάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου με τις οποίες ασκεί τις αρμοδιότητές του.


Η Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τον ίδιο νόμο έχει ως αποστολή:

· Την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και Τροχαίας.

· Την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.



Ιστορικά η Ελληνική Αστυνομία βαρυνόταν από τα μετεμφυλιακά της αμαρτήματα και το χουντικό της παρελθόν. Αυτά τα βάρη, μέσα από μια προσπάθεια τριάντα ετών κατόρθωσε να τα αποβάλει κατά το μάλλον.


Σ’ αυτό συντέλεσαν πολλοί λόγοι, κυρίως η ανάπτυξη του μορφωτικού επιπέδου των στελεχών της, ως απόρροια της ευρύτερης μορφωτικής και κοινωνικής προόδου της Ελληνικής κοινωνίας. Όποια άλλη μομφή καταλογίζεται σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία μπορεί κάλλιστα να καταλογισθεί ως μομφή και στην οποιαδήποτε Αστυνομία των αναπτυγμένων χωρών και δεν αποτελεί ιδιαίτερο Ελληνικό φαινόμενο.


Πώς φθάσαμε όμως σήμερα στο σημείο οι Έλληνες να είμαστε παρατηρητές ή και συμμέτοχοι μιας καταστάσεως όπου η Ελληνική κοινωνία να έχει φθάσει σε σοβαρότατη ρήξη με την Ελληνική Αστυνομία. Πώς φθάσαμε στο σημείο ως πολίτες αυτής της χώρας να ανεχόμαστε την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τις λεηλασίες και τον εξευτελισμό θεσμών και συμβόλων.


Με ποιο σκεπτικό φθάσαμε στο σημείο να λιθοβολούμε ή να πυροβολούμε την Αστυνομία που αποτελεί οργανικό κομμάτι της κοινωνίας μας και είναι επιφορτισμένη να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.



Οι πολιτικές ηγεσίες είναι εκείνες που δια του συστήματος επιλογών-προαγωγών ελέγχουν απόλυτα τις φυσικές ηγεσίες της Αστυνομίας, και μάλιστα με γνώμονα το κομματικό συμφέρον. Έτσι αποκτούν τη δυνατότητα παρέμβασης στον τρόπο εκτέλεσης της αποστολής της Αστυνομίας και τη χρησιμοποιούν ως δύναμη καταστολής εναντίον πολιτών αντί ως δύναμη καταστολής εναντίον όλων των μορφών του εγκλήματος.



Όμως αυτός ο κατασταλτικός ρόλος της Αστυνομίας εναντίον πολιτών διαμορφώνει μία πολεμική μεταξύ Κοινωνίας –Αστυνομίας, αφού η Αστυνομία διατάσσεται να ασκήσει βία εις βάρος επαγγελματικών ή κοινωνικών ομάδων που διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους.


Έτσι βλέπουμε ότι όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων φέρουν αντιμέτωπη την Αστυνομία είτε με τους αγρότες, είτε με τους συνταξιούχους, είτε με τους φοιτητές είτε ακόμη και με τους ίδιους τους συνδικαλιζόμενους αστυνομικούς. Απότοκο τέτοιων βίαιων καταστολών είναι μια έντονη απαρέσκεια, για να μην πούμε κοινωνικό μίσος για το Αστυνομικό Σώμα, γεγονός φοβερά επιζήμιο και για την ίδια την κοινωνία αλλά ειδικότερα για τον ίδιο τον Αστυνομικό που αποκόπτεται από τον κοινωνικό ιστό, αποσταθεροποιείται ψυχολογικά, αποθαρρύνεται και αποδυναμώνεται στην εκπλήρωση του στόχου του για την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος.


Αποτέλεσμα, οι κακοποιοί να αποθρασύνονται, οι πολίτες να αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς νοιώθοντας να επικρατεί ένα κλίμα ανομίας με τη συνεχή απαξίωση της Αστυνομίας.


Αποτελεί κραυγή απόγνωσης η δήλωση Αστυνομικού συνδικαλιστή στην τηλεόραση. «Μην κατηγορείτε εμάς. Είχαμε διαταγή να μην επέμβουμε στις καταστροφές» και αποτελεί δείγμα ανευθυνότητας και λαϊκισμού η δήλωση του Υπουργού ότι «θέσαμε υπεράνω όλων την ανθρώπινη ζωή» λες και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των καταστροφών και λεηλασιών ήταν η εκτέλεση των δραστών.


Φθάνουμε έτσι στο φαινόμενο απλοί πολίτες να παίρνουν το μέρος διαδηλωτών που δεν περιορίζονται στην προβολή των αιτημάτων τους, αλλά είτε εκτρέπονται σε ποινικά αδικήματα, είτε προπηλακίζουν, είτε καθυβρίζουν είτε προκαλούν τις αστυνομικές δυνάμεις που παγιδευμένες μέσα σε πολιτικές πρακτικές και σκοπιμότητες, ανεκπαίδευτοι ορισμένοι σε ψύχραιμους χειρισμούς, με συσσωρευμένη στην ψυχολογία τους την κοινωνική απαξίωσή τους, έρχονται να αποτελέσουν τον κυματοθραύστη μιας κοινωνικής έντασης την οποία και οι ίδιοι βιώνουν ως πολίτες και εργαζόμενοι.


Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από τις φυσικές ηγεσίες της Αστυνομίας. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και η επικρατούσα πολιτική πρακτική τις έχει αχρηστεύσει. Όσα στελέχη διαθέτουν τα επιπλέον ιδιαίτερα προσόντα που απαιτεί ένας τόσο σημαντικός και ευαίσθητος θεσμός όπως της Αστυνομίας, δεν θα φθάσουν ποτέ στις ανώτατες ηγετικές θέσεις. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Είναι εκείνες που πρέπει να επιβάλλουν την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, την αναδιοργάνωση, την αναζήτηση και την επιβολή του πραγματικού κοινωνικού ρόλου της Αστυνομίας. Το μήνυμα που πέρασαν εκείνοι που κατέθεσαν στη δίκη εναντίον πολιτικού που κάλυπτε εμπόρους ναρκωτικών ήταν τεράστιο και δεν πρέπει να πάει χαμένο.
ΠΗΓΗ Διπλωματικο Περισκοπιο

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK!

Αν σας αρέσει ιδιαίτερα το Facebook ως κοινωνικό δίκτυο, τότε μπορεί να είσαι περίεργος να δεις τα γραφεία όπου εργάζονται οι ανθρωποι που δουλεύουν για σας.
Ξενάγηση από την ομάδα του Techcrunch έδρα Facebook


Ιστορία αγάπης


Αυτή είναι μια χαριτωμένη ιστορία αγάπης που σε πραγματικές συνθήκες αυτά τα δύο παιδιά θα είχαν γίνει οι καλύτεροι πελάτες του ταμείου ανεργίας

ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ....ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.....

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται από χθες ο τεξανός πολυεκατομμυριούχος Αλεν Στάνφορντ, οποίος παραδόθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές κατηγορούμενος για «μεγάλη φορολογική απάτη».
Η συνεχεια στο Hellenic Business

ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!!

Oσοι ξεχάσατε ότι απόψε είναι τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης και αφήσατε τα αυτοκίνητα σας εκεί κοντά να ξέρετε ότι τα παίρνουν οι γερανοί της τροχαίας αυτή την στιγμή.Καλά ξεμπερδέματα!!

Η Μπακογιάννη αλλάζει το καθεστώς για τους Μουφτήδες στη Θράκη, για να μην στενοχωριέται ο Ερντογάν!


Δικαιώνει την ανυπόστατη τουρκική θέση

Ελέω πλήρους υποταγής των «διαταγών» του Τούρκου πρωθυπουργού κυρίου Ερντογάν και αποδεικνύοντας την σταθερότητα στον υποχωρητισμό της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το ΥΠΕΞ σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Μουφτήδων (οι οποίοι μέχρι σήμερα ορίζονται από το Ελληνικό κράτος) και γεννά ένα ακόμη σημείο έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου έχουν επεξεργαστεί πρόταση για το καθεστώς που θα διέπει την εκλογή των μουφτήδων!!! Βασική παράμετρος της πρότασης είναι ότι οι εκλεγμένοι μουφτήδες δεν θα έχουν δικαιοδοτική ιδιότητα, δεν θα ισχύσει, δηλαδή, η σαρία. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η στέρηση δικαιοδοτικής ιδιότητας θα προκαλούσε την αντίδραση της Άγκυρας, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα γινόταν ευμενώς αποδεκτή από την Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα, που δεν βλέπουν με συμπάθεια το θεσμό της σαρίας.

Η συνέχεια εδώ

Επανάσταση στη Formula 1

f1_start.jpgΗ Ferrari ήταν αυτή που έδωσε πρώτη το σύνθημα για να ακολουθήσουν οκτώ ομάδες της Formula 1 στην απόφαση να αποχωρίσουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να δημιουργήσουν ένα δικό τους, έπειτα από τις διαφωνίες που είχαν με την FIA. Πλέον είναι γεγονός ότι μετά από αυτή την κίνηση η Formula 1 ετοιμάζεται να περάσει σε νέα εποχή.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα αυτή προσπάθεια είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Red Bull, Brawn και Toro Rosso, οι οποίες πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτάθλημα έπειτα από σύσκεψη.

«Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους». Το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αρχίσει από την επόμενη σεζόν», αναφέρει η σύσκεψη που εξέδωσαν.
Μάκης Σταθάτος

ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr


(ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ)ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Γιά άλλη μιά φορά είδαμε την δημοκρατικότητα και οικολογια που διακρίνει τους δήθεν φύλακες του πάρκου.Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν και αναρτήσανε πανώ να πανηγυρίσουν τη εν ψυχρώ δολοφονια ενός οικογενειάρχη αστυνομικού.
Πάντως ανάμεσα σε αυτούς που συλλάβανε μάθαμε ότι ήταν και 2 οικολογοι αλβανοί,ναι οικολόγοι αλβανοί!!!!που φυλάγανε το πάρκο γιά να έχουμε πράσινο στην Αθήνα.

Η φωτογραφία για να είναι ωραία πάνω από όλα πρέπει να είναι φυσική!!Οπως το βίντεο!!

Μαξιλαροπόλεμος στο Αμστερνταμ΄!!


Καταλάβατε τώρα πιστεύω γιατί κλείνουν οι φυλακές σε αυτή την χώρα!!
Πολύ θα ήθελα να δω κάποιους από μας, και βάζω και μένα μέσα, στο Σύνταγμα να παίζουμε μαξιλαροπόλεμο και να βγάζουμε την επιθετικότητα μας κάπως έτσι.Ούτε στα πιό τρελά όνειρα μας δεν γίνονται αυτά,καλύτερα ή όχι πραγματικά δεν ξέρω να απαντήσω.

Η “πολιτισμένη” Ελλάς

Η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, παρ’ όλα τα σκάνδαλα στο εσωτερικό της χώρας, μπορούν να επαίρονται για την στάση μιας μικρής πλήν έντιμης Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν επεμβαίνει στα “εσωτερικά” των γειτόνων της, δεν “διεκδικεί τίποτα”, δεν επιδεικνύει προκλητική και απολίτιστη συμπεριφορά.

Η ΕΛΛΑΣ δεν είναι η “απολίτιστος” και “ρατσιστική” Ιταλία, που με χειρουργική στρατιωτική επέμβαση εισέβαλε στην Αλβανία και διέσωσε τους υπηκόους της και γυρίζει τους λαθρομετανάστες πίσω από την θάλασσα.

Η ΕΛΛΑΣ δεν είναι “στρατοκρατική” δύναμη όπως το Ισραήλ, που όποτε του “γουστάρει διοργανώνει και μια επιχείρηση Έντεμπε” ή το αιματοκύλισμα στην Λωρίδα της Γάζας.

Ούτε βέβαια είναι η “βάρβαρη” Τουρκία, που αναπτύσσει στρατεύματα πέραν των συνόρων της με το Ιράκ ή επιδίδεται σε συστηματικό λιάνισμα των Κούρδων ή στέλνει ορδές λαθρομεταναστών στα Ελληνικά παράλια ή διεκδικεί όλο το Αιγαίο και την Θράκη ή κατέχει βιαίως την μισή Κύπρο.

Ούτε βέβαια είναι η Αθήνα “ιμπεριαλιστικό” Λονδίνο ή Ουάσινγκτον, που ξεκαθαρίζουν τα υπερ-πόντια συμφέροντά τους, από τα Φώκλαντ και την Γιουγκοσλαβία, ως το Ιράκ και σε κάθε σημείο της Υδρογείου.

Η ΕΛΛΑΣ δεν είναι απολίτιστη, στρατοκρατική, βάρβαρη, ιμπεριαλιστική!

Θα παρακολουθήσει από τις τηλεοράσεις τον εξανδραποδισμό των Βορειοηπειρωτών, όπως παρακολούθησε από τις ανταποκρίσεις τις διώξεις των Κωνσταντινουπολιτών το 1955. Θα γυρίσει και την άλλη πλευρά στα χαστούκια των Σκοπιανών και των Τούρκων, σαν καλή Χριστιανή. Θα κρατήσει ομπρέλλα όταν οι αγανακτισμένοι Έλληνες θα την φτύνουν, για να μη βραχεί από την ανοιξιάτικη μπόρα. Και μετά θα ζητήσει την … εφαρμογή των ψηφισμάτων της Ενωμένης Ευρώπης, του ΟΗΕ, των Ενωμένων Πλανητών, θα συρθεί έρποντας και ικετεύοντας για τα δίκαιά της στους “δυνατούς” της γής!!

Περιμένοντας ως την ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ……

ellas2

ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΒΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΦΑΨΙΑΣ

Πολλές γυναίκες στο Τόκιο που κυκλοφορούν με το τρένο τις ώρες αιχμής επιλέγουν τα βαγόνια μόνο για γυναίκες για να αποφεύγουν τους εφαψίες. Τώρα λοιπόν από τον φόβο να μην κατηγορηθούν, κάποιοι άνδρες ζητούν να παραχωρηθούν και βαγόνια αποκλειστικά για άνδρες.

Ήδη, δέκα μέτοχοι της εταιρίας Seibu Holdings, η οποία διαχειρίζεται τα τρένα στην περιοχή του Τόκιο, έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.


"Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις με εφαψίες καθώς και πολλές ψευδείς κατηγορίες εις βάρος ανδρών, σε τρένα της Seibu Railway," αναφέρουν οι μέτοχοι σε ανακοίνωσή τους ζητώντας την ψήφιση της πρότασής τους κατά την ετήσια συνέλευση της εταιρίας.
"Ενώ τα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης αυτού του τύπου έχουν ληφθεί για την προστασία των γυναικών, με τα αμιγώς γυναικεία βαγόνια, και έχουν αποτέλεσμα ως έναν βαθμό, δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα κατά των ψευδών κατηγοριών εις βάρος ανδρών...Στο πνεύμα της ισότητας των φύλων, πρέπει να υπάρξουν και βαγόνια μόνο για άνδρες".

Στο Τόκιο, περίπου 2.000 εφαψίες συνελήφθησαν το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.


Εφαψίας: Είναι ο τύπος ο οποίος βρίσκει ηδονή με το να ακουμπάει απαλά και διακριτικά το αντικείμενο του πόθου του, εντείνοντας σταδιακά τον βαθμό του “εφαψισμού”. Εφαψίες μπορείτε να βρείτε παντού, στο μετρό, τα μπαρ, την παραλία ή στο μάθημα στο πανεπιστήμιο. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι εκπαιδευμένοι εφαψίες, οι οποίοι κάνουν χειρωνακτικά αστειάκια αποσκοπώντας σε μία αγκαλίτσα ή ένα χαδάκι. Ο εφαψίας θα κάνει τα πάντα για την επαφή. Αγαπά ιδιαίτερα τους στενούς χώρους. Εάν είναι απρόσεκτος, μπορείτε να διακρίνετε στο πρόσωπό του ένα αμυδρό χαμόγελο το οποίο σχηματίζεται την ώρα που εφαψίζει.
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ!



ΠΗΓΗ

ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ!



ΠΗΓΗ

Βόμβα στην πρώην λογίστρια του Μάκη Ψωμιάδη...

Σκόρπισε η φαμίλια (25/1/2003)
Παραίτηση Ψωμιάδηδων προ εισβολής ΣΔOE

Tέλος εποχής για τη διοίκηση Ψωμιάδη στην AEK! Tο κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς όταν έφθασε η πληροφορία ότι τα «λαγωνικά» του ΣΔOE θα έκαναν χθες το πρωί νέο έλεγχο στα βιβλία της ΠAE, αναζητώντας στοιχεία από τον τελευταίο ισολογισμό και κυρίως όλα όσα αφορούν στις δαπάνες των 4,5 δισ. δρχ που είχαν εγγραφεί για έργα στους Θρακομακεδόνες και τη N. Φιλαδέλφεια. Στον έλεγχο του Eλεγκτικού Συμβουλίου, όλα τα στοιχεία ήταν επιβαρυντικά και προ του ορατού κινδύνου να εκδώσει το ΣΔOE άμεσα εντάλματα σύλληψης για όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠAE, άπαντες παραιτήθηκαν για να σώσουν ό,τι μπορούν. H ανακοίνωση της παραίτησης έγινε το μεσημέρι, αν και στο πρακτικό αναφέρεται πως η συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός πίεζε έμμεσα όλη την παρούσα διοίκηση να παραιτηθεί, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την περαιτέρω ακώλυτη άσκηση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Δ.Σ.

Tο ΣΔOE εμφανίσθηκε το μεσημέρι στην ΠAE, αλλά από το πρωί είχαν προλάβει να περάσουν τα περισσότερα μέλη της διοίκησης Ψωμιάδη, που άδειασαν τα γραφεία τους και μετά εξαφανίσθηκαν. Oι ελεγκτές του ΣΔOE αναζήτησαν την κ. Φιλιώ Γεωργίου η οποία είχε υπογράψει τον ισολογισμό, αλλά είχε αναχωρήσει κι αυτή προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος βρήκε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, κυρίως για τα έργα που αφορούν στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Mε εντολή της κεντρικής υπηρεσίας, Δευτέρα με Tρίτη θα γίνει νέος έλεγχος στα βιβλία της ΠAE, με αντικείμενο ερεύνης της χρήσεις των οικονομικών ετών 2001 και 2002, που είχαν μείνει ανέλεγκτες. Eπειτα απ’ αυτές τις εξελίξεις, επόμενο βήμα είναι ο διορισμός προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο. O Γιάννης Γρανίτσας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίας και στελεχώνει το ψηφοδέλτιο με επιχειρηματίες και άτομα που στην πλειοψηφία τους, πρόσκεινται στο ΠAΣOK.

www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_25/01/2003_51533 -

Έβαλαν βόμβα εχθές στο αυτοκίνητο της πρώην λογίστριας του Ψωμιάδη

Φιλιώς Γεωργίου η οποία εξερράγη την ώρα που έβαζε εμπρός.

Νοσηλεύεται σε νοοκομείο!

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα....του βάζουν βόμβα!

Αθηναίος

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ. ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΟΠΛΑ. ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ; ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΨΕΙ;

Αυτή η ενημέρωση δίνεται από το εγκληματολογικό της Πυροσβεστκής που κάτι φαίνεται ότι κρύβει. Ο κύριος αυτός, 47 ετών, έχει μαγαζί με όπλα στην Αργυρούπολη. Τι όπλα; Μπαζούκας; Με μπαζούκας έκανε την σκοποβολή η με scorpions; Τον έπιασαν στη Ρόδο. Ένα νησί που επί δύο συνεχόμενα χρόνια έχει κατακαεί από τις φωτιές. Στα καλύτερα δάση του.

Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα. Είναι εξαιρετικά περίεργο πως μπήκε και γιατί η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τον Υμηττό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Τεχεράνη (Reuters) - Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν θα απευθυνθεί προς το έθνος, την Παρασκευή, για πρώτη φορά, για το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα που προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας Ο Ayatollah Ali Khamenei θα καλέσει τους Ιρανούς να ενωθούν πίσω από τον σκληρό πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά οι οπαδοί του υποψηφίου Mousavi έχουν μέχρι σήμερα αγνοήσει κάθε έκκληση, και έχουν δημιουργήσει τεράστιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας!...SEOUL (Reuters) - Εκπρόσωποι της Βόρειας και Νότιας Κορέας θα συναντηθούν σήμερα Παρασκευή για να συζητήσουν τα αιτήματα της Πιονγκγιάνγκ για αυξήσεις μισθών και και για την απασχόληση σε κοινό εργοστάσιο προς αντιμετώπιση των δυσκολειών του προβληματικού κομμουνιστικού κράτους!...WANA, το Πακιστάν (Reuters) - Πύραυλοι που εξαπολύθηκαν από τηλεκατευθυνόμενο στρατιωτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Πακιστάν στην περιοχή της Νότιας σκότωσαν εννέα μαχητές ταλιμπαν αργά χθες την Πέμπτη!---ΜΟΥΚΝΤΙΣΟ (Reuters) - σκληρής ισλαμιστές αντάρτες σε επίθεση αυτοκτονίας στην Σομαλία σκότωσαν 24 άτομα μεταξύ των οποίων και άνδρες της ασφάλεια υπουργού του καθεστώτος στο Κέρας της Αφρικής!...UNITED NATIONS (Reuters) - Διπλωματικός εκπρόσωπος της Τουρκίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ξαναρχίσει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες που είχαν ανασταλεί για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, παρότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν απαισιοδοξία σχετικά με τις πιθανότητες να συμβεί αυτό!...BOGOTA (Reuters) - Ένας ερευνητής του ΟΗΕ επέκρινε την Κολομβία, την Πέμπτη επειδή δεν κάνουν αρκετά για να τιμωρηθούν στρατιώτες που σκότωσαν αθώους πολίτες!...
Διάβασε τη συνέχεια...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Σε επιφυλακή η "Ελευθεροτυπία"



Στο τηλεφωνικό κέντρο του υπερπολυτελούς μεγάρου - εκδοτικού συγκροτήματος, της έντυπης εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", εργάζονται διπλοβάρδια.
Ο λόγος είναι προφανής.
Εντός των ημερών ή και ωρών ακόμη, η οργάνωση του κ... με την επωνυμία ..."Χέστα (σέχτα) Επαναστατών" θα κάνει την τηλεφωνική εμφάνισή της, για να ανακοινώσει τους λόγους (!!!) για τους οποίους σκότωσε
εν ψυχρώ και με απίστευτη βαρβαρότητα, έναν αθώο αστυνομικό.
Κάποιο λοιπόν από τα καθήκια της οργάνωσης αυτής, θα επικοινωνήσει με την εν λόγω φυλλάδα και θα ζητήσει να διαφημιστεί μέσα από τις σελίδες της.
Κατά την πάγια τακτική της λοιπόν, η ..."δημοκρατικιά" και "ανεξάρτητη" αυτή ...εφημερίδα θα φιλοξενήσει πρωτοσέλιδο και σε ...περίοπτη θέση το ...λογίδριο μιας ολιγομελούς ομάδος άνανδρων αληταράδων.
Ευχής έργον λοιπόν, γιατί έτσι θα αυξηθούν και τα έσοδα της συγκεκριμένης ..."δημοκρατικιάς" εφημερίδας.

Προς τους φίλους bloggers:
-----------------------------------
Μην αναδημοσιεύσετε καμία προκήρυξη καμιάς οργάνωσης.
Μη δώσετε βήμα σε αλήτες για χάρη της ...επισκεψιμότητας.
Αφήστε το ρόλο αυτόν, στους φτωχούς δημοσιογράφους της ...Εκάλης.
Σ' εκείνους που ανερυθρίαστα ...συνεντευξιάζονται με τους Αφους Ξηρού, και με το κάθε λογής εν Ελλάδι τσογλαναριό.
gianniotis

Πόσα ττσιγάρα χωρουν τα πνευμόνια μας?


Ψυχραιμία: Ακόμη κι αν δεν το έχετε κάνει ποτέ, μην πανικοβάλλεστε. Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε κι οι μεγάλοι δεν πρέπει να το έχουν κάνει ποτέ, γιατί όπως φαίνεται, σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι πέντε κουτάκια μπύρας από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο ζυγίζουν περίπου δύο κιλά, όσο δηλαδή είναι και το βάρος του συκωτιού του Μέσου Έλληνα πολίτη.

Όσο για τον κάθε πνεύμονα που διαθέτουμε; Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Μάθετε λοιπόν, ότι κάθε ένα από τα δύο πνευμόνια μας ισοδυναμεί με 28 πακέτα τσιγάρα, ή αν προτιμάτε ένα κιλό τσιγάρα φίλτρου.

Λοιπόν; Τι λέτε; Αξίζει να καπνίζουμε;

Ανέκδοτο

Στο κατάστημα μικρών ζώων:
- Γεια σας. Θα ήθελα τρεις ντουζίνες κατσαρίδες, δυο ποντίκια και μερικές αράχνες.
- Κάνετε πειράματα; ρωτάει τον πελάτη απορημένος ο υπάλληλος.
- Όχι. Μετακομίζω και ο ιδιοκτήτης του μου είπε να το αφήσω όπως ακριβώς το βρήκα.