Handcuffs-and-Cash-.jpg

Ο ΓΑΠ ξεκίνησε από την περσινή προεκλογική περίοδο με στομφώδεις διαβεβαιώσεις οι οποίες , η μία μετά την άλλη , απόδεικνύονται-όλες- ιπτάμενες πομφόλυγες.

Αυτοδιαψεύδεται μέρα με τη μέρα ....

Σα να σου λέει καλημέρα ο Μητσοτάκης. Ξέρεις ότι η μέρα θα είναι μαύρη κι άραχνη

Έτσι κι ο ΓΑΠ. Ό,τι λέει επιβεβαιώνεται εντός ολίγου ...από την ανάποδη.

Τις τελευταίες μέρες, οικονομολόγοι παγκόσμιας αναγνώρισης και φήμης, όπως ο Ρουμπινί και ο Κρούγκμαν, βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να επιβιώσει υπό τις συνθήκες που τής επιβλήθηκαν με το μνημόσυνο ΕΕ- ΔΝΤ (σωστά διαβάζετε, μνημόσυνο είναι όχι μνημόνιο) και θα υποχρεωθεί να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων δανεισμού και να εξέλθει της ευρωζώνης.

Ο πληθωρισμός 5,5 % του Μαΐου το επιβεβαιώνει .Τό ίδιο και ο δείκτης τού χρηματιστηρίου. Αμφότεροι βρίσκονται στα επίπεδα της προ ευρώ εποχής.

Ο κόσμος ακούει το σούσουρο και , σοφώς πράττων, αποσύρει μαζικά τις οικονομίες του από τις τράπεζες. Οι τράπεζες άρχιζαν να τσιρίζουν , βγήκαν και οι παπαγάλοι τους στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο και μάς λένε το γνωστό παραμύθι: οι τράπεζες μας είναι υγιείς και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Αν είναι, ρε παλληκάρια, τόσο υγιείς οι τράπεζες οι οποίες πίνουν με το πουρί της σόμπας το αίμα των δανειοληπτών, γιατί σάς έπιασε πανικός και ανεβήκατε στα κεραμίδα με τις ντουντούκες; Τι σας πειράζει αν ο Έλληνας μικροκαταθέτης αποσύρει τις πενιχρές οικονομίες του ώστε να έχει ένα αποκούμπι σε περίπτωση που γίνει η στραβή;

Ούτως ή άλλως τα επιτόκια των καταθέσεων είναι μηδενικά. Και με τον τρέχοντα πληθωρισμό στο 5,5% γίνονται αρνητικά. Οι τράπεζες λειτουργούν ουσιαστικά σαν θυρίδες φύλαξης αποταμιεύσεων και ενδιάμεσοι σταθμοί μισθοδοσίας.Τι σάς πειράζει αν ο Έλληνας βγάλει τα λεφτά του από τις ληστρικές τράπεζες και τα φάει στα μπουζούκια, τα κάνει χρυσές λίρες, τα θάψει στον κήπο του ή τα δώσει στα ορφανά της Αφρικής;

Μήπως σας ενοχλεί επειδή γνωρίζετε καλά πως οι τράπεζες βαδίζουν πάνω σε μιά λεπτή κλωστή και η απόσυρση καταθέσεων μπορεί να τις οδηγήσει σε ομαδικό κράχ , εν είδει ντόμινο, όπως είπε και ο διαβόητος παπαγάλος Μπάμπης στο κανάλι του μονοπύθμενου;

Μήπως η πραγματική επιδίωξη σας είναι να τραβήξει αυτή η επαμφοτερίζουσα κατάσταση μέχρι να πουληθούν τα φιλέτα της κρατικής περιουσίας στους χρηματοδότες σας και κατόπιν «γαία πυρί μιχθήτω»;

Από τουτο εδώ το διαδικτυακό φτωχικό, το έχουμε πεί από καιρό με την ασθενική μας φωνή: βγάλτε τα ευρώπουλα σας από τις τράπεζες και βάλτε τα σε θυρίδες ή σε κάποιο άλλο ασφαλές μέρος.

Όσοι έχουν το χάρισμα της πίστης ας τα εμπιστευθούν στον δωρεοδότη Χριστό, δια μέσου των χειρών των πτωχών και ταπεινών αδελφών Του.

Και μόνος ο πανικός που εκδηλώνουν οι νόμιμοι τοκογλύφοι, βλέποντας την απόσυρση των χρημάτων των μικροκαταθετών, είναι τόσο διασκεδαστικός που επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας.