Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Ράσκας
και Πριζρένης και Κοσσόβου
http://www.eparhija-prizren.com/defaultG.asp

Στον οικισμό Μπρτζάνι στο βόρειο σερβικό μέρος της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα τη Δευτέρα, γύρω στις 10:20 το πρωί, ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ από την κατεύθυνση των αλβανικών σπιτιών οπού εγκαταστάθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της λεγόμενης EULEX αστυνομίας ρίχτηκαν μερικά δακρυγόνα και έξι σοκ βόμβες. Τα ασθενοφόρα βρίσκονταν επί τόπου και ένας νεαρός Σέρβος τραυματίστηκε. Η κατάσταση στον οικισμό αυτό είναι τεταμένη. Στους γύρω λόφους βρίσκονται οι στρατιώτες της ΚΦΟΡ οι οποίοι επιβλέπουν την κατάσταση, και την περιοχή περιπολούν τα ελικόπτερα.
Εδώ και μια εβδομάδα στον οικισμό Μπρτζάνι συμβαίνουν επεισόδια, και η διεθνής αστυνομία αντιδρούσε σχεδόν κάθε μέρα ρίχνοντας δακρυγόνα κατά των συγκεντρωμένων Σέρβων. Το 1999 δημιουργήθηκε η λεγόμενη κίτρινη γραμμή η οποία διαχωρίζει την...
πόλη Μιτρόβιτσα στο βόρειο σερβικό και νότιο αλβανικό μέρος. Τα προηγούμενα χρόνια, οι Σέρβοι δεν επιτρέπονταν ούτε να επισκεφθούν τα σπίτια τους ποτέ στο νότιο μέρος του Μπρτζάνι. Όμως, στις 20 Απριλίου φέτος με την στρατιωτική υποστήριξη των κατοχικών και εγκληματικών δυνάμεων της λεγόμενης ΚΦΟΡ (ήτοι ΝΑΤΟ) οι Αλβανοί προσπαθούν να ξεκινήσουν την ανακαίνιση των σπιτιών. Οι Σέρβοι συγκεντρώνονται κάθε μέρα μην επιτρέποντας να ξεκινήσει η ανακαίνιση μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα ανακαίνισης στο Μπρτζάνι σε βάση αμοιβαιότητας.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών -Πύργου

Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του δήμου Λαρισσού. Συγκεκριμένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που κινείτο στο ρεύμα προς Πύργο, για άγνωστους ακόμη λόγους, εξετράπη της πορείας του στο ύψος της διασταύρωσης προς Καγκάδι, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε κολώνα. Στο σημείο του τροχαίου έσπευσε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσει οδηγό και συνοδηγό, που όμως ήταν ήδη νεκροί.
πηγη flash.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ "το blog του Αθηναίου" ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας
Κον Άρη Σπηλιωτόπουλο
arissp@e-aris.gr

Κε Υπουργέ,
Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας έχω την πολυτέλεια να περνάω
αρκετές ώρες της ημέρας στο Κέντρο της Αθήνας και να καταγράφω
τις άσχημες εικόνες της Πόλης που γεννήθηκα και εργάσθηκα
σε μια ιστοσελίδα που ονόμασα "το blog του Αθηναίου"
υπογράφοντας ως "Αθηναίος".
Για κάποια χρόνια στην αρχή της σταδιοδρομίας μου και πρίν
ασχοληθώ με τον ιδιωτικό τομέα υπηρέτησα στην Αστυνομία μέσα
σε μια διαφορετική Αθήνα.
Οι αναρτήσεις μου βοηθούν να με γνωρίσετε.
Συνήθως βρίσκομαι στα στέκια του Θανάτου από τα ναρκωτικά
πίσω από την Βαρβάκειο, στη Σοφοκλέους έξω από τον ΟΚΑΝΑ,
στην Πλατεία Θεάτρου και καταγράφω δραματικές και εξευτελιστικές
εικόνες νέων ανθρώπων.
Νέα παιδιά πεσμένα στα σκαλιά, μπράτσα αδύναμα κοριτσιών
με καρφωμένες σύριγγες κ.λ.π.
Θα βοηθούσε πολύ αν κάποιες τάξεις μεγαλύτερες των Λυκείων
της Χώρας έκαναν "ενημερωτικές" επισκέψεις με ειδικούς
σε αυτούς τους χώρους για να βοηθηθούν τα νέα παιδιά και
να καταφέρουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους
από τις "σειρήνες".
Στους χώρους που διασκεδάζουν οι παγίδες είναι πολλές
και η λύση είναι μόνον η αυτοπροστασία.
Θα σας συνιστούσα να επισκεφτείτε και εσείς αυτά τα στέκια
όχι με την ιδιότητά σας.
Η ηλικία σας βοηθάει με κάποιο ανάλογο ντύσιμο να βρεθείτε
στην Πλατεία Θεάτρου και στη Σοφοκλέους ένα πρωϊ
άγνωστος μεταξύ αγνώστων.
Πιθανόν θα βοηθούσατε και τον Κον Παυλόπουλο να καταλάβει
καλύτερα το πρόβλημα που τον αφορά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Με εκτίμηση
Αθηναίος

**Επειδή από σήμερα βρίσκεται στον αέρα το νέο μπλογκ του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.meafora.gr και www.meafora.com,πιστεύουμε ότι είναι μιά καλή αρχή να τοποθετηθεί στο πολύ μεγάλο ζήτημα των ναρκωτικών.

Ο GOVERNATOR ΚΗΡΥΞΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


Ο ΣΒΑΡΤΖΕΝΕΓΚΕΡ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ κήρυξε την Καλιφόρνια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ηταν ένα μέτρο που έκρινε ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να ...

εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα για την καταπολέμηση της γρίπης των χοίρων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συντονιστούν καλύτερα όλες οι αρχές και να γίνει καλύτερα αυτό που πρέπει




Αναρτήθηκε από troktiko

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕ 16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ.!! ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!
















ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!



Αναρτήθηκε από kafeneio

Οι ευθυνες του Μπερλουσκονι ...


Βρέθηκε ο ένοχος δεκάδων θανάτων από τον σεισμό στην Λακουϊλα της Ιταλίας.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 Νικόλα Βαφειάδη που βρέθηκε από τους πρώτους στην μαρτυρική πόλη, αλλά και της χαροκαμμένης μάνας του φοιτητή μας Βασίλη Κουφολιά, που θάφτηκε κατω από τα ερείπια της κατοικίας που έμενε, όταν έφθασαν στο σημείο των χαλασματων λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό και ενώ σίγουρα τα χαλάσματα σε ολόκληρη την πόλη έκρυβαν εκατοντάδες ακόμα ζωντανούς εγκλωβισμένους ανθρώπους, αντίκρυσαν τις φαγάνες και τις μπουλντόζες να σηκώνουν τα μπάζα !!!!!!


Η έκπληξη ήταν μεγάλη καθώς είναι γενική οδηγία και πρακτική να αναλαμβάνουν τα μηχανήματα εκσκαφής μετά από μέρες όταν καθε ελπίδα για ανεύρεση ζωντανών έχει χαθεί.
Σύμφωνα με Ελληνες Διασώστες τα μηχανήματα μπήκαν στον χώρο της Ρικομέξ που κατέρευσε στον σεισμό της Αθηνας το 1999 μετα από 10 ημέρες !!! Πράγμα το οποίο επέτρεψε στους διασώστες να βγαλουν ζωντανό θύμα 8 ολοκληρες ημέρες μετά !!!!

Ο Μπερλουσκόνι όμως είχε δώσει ήδη οδηγίες, ενόψει του εορτασμού του Καθολικού Πάσχα, να τελειώνουν άμεσα με τα ερείπια και να μπούν τα μηχανήματα σχεδόν από την πρώτη στιγμή !!!!
Αυτός ίσως είναι και ο κύριος λόγος που απάντησε στην προσφορά ξένης βοήθειας διασωστών αρνητικά.
Φανταστείτε να πήγαιναν Ελληνες Διασώστες στο σημείο της γκρεμισμένης κατοικίας που πλάκωνε τον νεαρό Βασίλη και έβλεπαν τα εκσκαφτικά μηχανήματα μόλις λίγες ώρες μετά τον σεισμό να σηκώνουν τα μπάζα τι χαμός θα γινόταν.......

Παρόλες τις διαμαρτυρίες και τις κραυγές της χαροκαμμένης μάνας η οποία επανειλλημενα ζήτησε να έρθουν Ελληνες Διασώστες και να αναλάβουν την διάσωση του μονάκριβου γιού της και να σταματήσουν τα μηχανήματα, οι Ιταλοί με τις οδηγίες του απάνθρωπου μαφιόζου Μπερλουσκόνι άρχισαν άρον-αρον να σηκώνουν τα μπάζα αδιαφορώντας για την ζωή των θαμμένων φοιτητών.
Μάλιστα καθυστέρησαν πολυ και στην πρώτη "κήρυξη απολύτου σιγής" που επιβάλλεται ώστε να "αφουγκραστούν" τα καταλληλα μηχανήματα την ύπαρξη ζωντανών ανθρώπων κάτω από τα ερείπια. Το ίδιο συνέβη και με τα εκπαιδευμένα σκυλιά, που έφθασαν στο σημείο με τρομερή καθυστέρηση και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες της μάνας και των εκπροσώπων του Ελληνικού Προξενείου.

Φυσικά σήμερα πλέον πλησιάζει η ώρα να αποδοθούν ευθύνες και η κα Κουφολιά με την βοήθεια του συνηγόρου της, συλλέγει τα απαραίτητα ενοχοποιητικά στοιχεία για να οδηγήσει στην Ελληνική ή Ιταλική δικαιοσύνη τους ενόχους.
Και λέμε Ελληνική διότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ακόμα και στην Ελλάδα.
http://koukfamily.blogspot.com/

12 Φανταστικές επιπλέoυσες πόλεις και τα τεχνητά νησιά


Lilypad Πλωτές Πόλεις για την Αλλαγή του Κλίματος.Μέχρι τώρα είναι μόνο θεωρητική,θα είναι σε θέση να παράγει την δικια της ενέργεια με ηλιακή, αιολική, η παλιρροϊκή ενέργεια.Κάθε μία από αυτές τις πλωτές πόλεις θα μπορούσε να φιλοξενή 50.000 άτομα.

Επιπλέοντα νησί Χτισμένο σε ανακυκλωμένο νερό από φιάλες.Αυτό το τεχνητό νησί στο Μεξικό κατασκευάστηκε με βάση 250000 πλαστικές φιάλες που επιτρέπουν το νησί να εκφυλιστεί και μετεγκατάσταση, όπως απαιτείται. Δυστυχώς, το νησί καταστράφηκε από τον τυφώνα, το 2005,

Αυτό είναι παράξενο,λέγεται το «Πριγκηπάτο του Sealand».



Μαλβίδες από το πουθενά έφτιαξαν ένα παράδεισο


CommunityKawasaki τεχνητό νησί στην Ιαπωνία

Επιπλέοντα έρημη πόλη. Μια από τις παράξενες πόλεις του κόσμου βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Αζερμπαϊτζάν, εγκαταλείφθηκε και έμεινε ερειπωμένο.

Επιπλέοντα νησί Immortals γλυπτό από κινεζικο καλλιτέχνη τονZhan Wang και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Τέχνης μποφόρ Trail.Απλώνονται πάνω από 67 χιλιομέτρων κατά μήκος της βελγικής ακτήςΣτο νησί, αγάλματα ενός ψαρά και ένα ξωτικό, ένα κινητό τηλέφωνο και έναν υπολογιστή αποτελούν εικόνες του παρελθόντος, παρόντος και του μέλλοντος..




Τεχνικά νησιά στο ΝΤΟΥΠΑΙ το πετρέλαιο τελειώνει αυτό είναι τώρα το μέλλων στη περιοχή

Χονγκ Κονγκ μιά παραγκούπολη μέσα στη θάλασσα αποτελεί μόνιμη κατοικία πάρα πολλών ανθρώπων. Είναι δυστυχώς και τουριστική ατραξιόν.



Μια παγκόσμια 'Επιπλέουσα Πολυτελή Κοινότητα'
Ντουπάι Ενα νησί κουκίδα στο χάρτη

ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ...

Είναι μία υπόθεση που έχει αναλάβει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας. Σύμφωνα πάντα με το αστυνομικό δελτίο, αστυνομικοί ανέφεραν συνάδελφο τους ότιαντικατέστησε τα καινούρια ελαστικά των δύο πίσω τροχών του περιπολικού, τα οποία είχαν αλλάξει πρόσφατα, με τα φθαρμένα ελαστικά του δικού του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τοποθέτησε τα νέα λάστιχα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα πάντα με την αναφορά τους οι αστυνομικοί μετέφερεαν το περιπολικό σε βουλκανιζατέρ για να αλλαχθούν τα φθαρμένα λάστιχα. Αμέσως μετά το ππεριπολικό επέστρεψε στο τμήμα και οι αστυνομικοί έκαναν κανονικά την υπηρεσία τους μέχρι που έσκασε το λάστιχο. Πήγαν αμέσως σε βουλκανιζατέρ και ανακάλυψαν ότι τα λάστιχα είχαν κάνει τα χιλιόμετρα τους. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας και μέχρι να βγει το πόρισμα δεν μπορούμε να κάνουμε καμμία απολύτως εικασία. .

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ!!!








Ποτέ δεν πίστευα ότι οι καρχαρίες μπορούν να πηδήξουν τόσο ψηλά, είμαι πραγματικά σοκαρισμένος.Τα πλάνα από τις φωτογραφίες είναι σπάνια γιατί αυτό το απίστευτο κήτος μην νομίζετε ότι αυτά τα άλματα τα κάνει κάθε μέρα με παρουσία φωτογράφου.

ΜΑΥΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ Η ΕΓΧΡΩΜΟΣ??

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ!!!ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.


Ο πιλότος που είχε το ατύχημα ήταν πολύ τυχερός.Δεν νομίζεται?

Το κερατοειδή Κράνος


Περικεφαλαία του μεσαίωνα που χρησιμοποιήθει στην Αυστρία.Αυτό που κάνει εντύπωση είναι τα γυαλία της μυωπίας τα οποία είναι προσαρμοσμένα στην περικεφαλαία.Οσο για τα κέρατα πάλι σε αντρικό αξεσουάρ τα βλέπουμε.[Αυτό το σπόρ παραμένει αντρικό από τον Μεσαίωνα]

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ!!

Εν αναμονή των εξελίξεων στην υπόθεση της γρίπης των χοίρων είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) όπως αποκαλύπτει σήμερα το greek-olympics.blogspot.com.
Και αυτό γιατί κανείς δεν γνωρίζει αν το φαινόμενο με τους 150 νεκρούς στο Μεξικό είναι υπό έλεγχο ή όχι.
Το θέμα για το βόλεϊ είναι η διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος νεανίδων στην πόλη Τιχουάν από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου, διοργάνωση που πιθανόν να εκθέσει σε κίνδυνο τις αθλήτριες.
Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της FIVB, Φάνης Τσιόκρης (φωτό), η ομοσπονδία που συνεδρίαση στη Λοζάνη, εξετάζει την κατάσταση στο Μεξικό και ενημερώνεται διαρκώς για όλα τα θέματα.
Πάντως η Διεθνής Ομοσπονδία σχεδιάζει εναλλακτικό σενάριο στην περίπτωση που η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.
Η αναβολή ή ακόμα και η ακύρωση της διοργάνωσης είναι στα σενάρια, όμως το πιθανότερο είναι να γίνουν οι αγώνες το ίδιο διάστημα σε κάποια άλλη πόλη. Εγκαταστάσεις για βόλεϊ υπάρχουν σχεδόν παντού σε όλα τα κλειστά, όμως προβλήματα όπως η τηλεοπτική μετάδοση και η οργάνωση είναι στοιχεία που χρειάζονται χρόνο για προετοιμασία.
Χρόνο που δεν διαθέτει η FIVB, αφού απομένουν μόνο δυόμιση μήνες μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα
ΠΗΓΗ

ΣΗΜ.ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΙΧΟΥΑΝΑ ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΠΗ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ,ΕΝΩ ΓΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ.

ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗς ΠΑΡΕΛΑΣΕΩς ΣΤΗΝ 5η

27.04.09 zhtw_h_kalomoira.png

kalomoira.pngparelash_5th_av_26_4_09.pngparelash_5th_ave_tsoliades_26_04_09.pngparelasi_5th_ave_pontioi_26_04_09.pngparelasi_5th_ave_armenioi_26_4_09.pngΈγινε και αυτό για Τρίτη συνεχομένη χρονιά! Την ώρα της παρέλασης ο γνωστός εκκεντρικός πολυεκατομυριούχος John Katsimatides(Γιάννης Κατσιματίδης) και πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως είχε φροντίσει αντί της παρέλασης των ελλήνων το αμερικανικό τηλεοτπικό δίκτυο Channel 9 του ομίλου FOX πρόβαλλε Live show σε ειδική εξέδρα μπροστά στην παρέλαση και σχεδόν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων την μικρή εθνική σταρ! Και φυσικά η νεολαία και όλα τα νενανικά τμήματα της παρέλασης αποσπάστηκαν από το κεντρικό σώμα της παρέλασης για να θαυμάσουν την Καλομοίρα. Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί το 2007 με την γνωστή ποπ στάρ Άννα Βίσση όπου πάλι την ώρα της παρέλασης έκανε την δικη΄τ ης προσωπική συναυλία στο χώρο της παρέλασης φιαφημίζοντας την συναυλία που θα έδινε το ίδιο βράδυ εκείνης της χρονίας, και πέρσι(το 2008) ο κ. Κατσιματίδης και πάλι παρά τις μεγάλες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των Ομογενεών την ώρα της παρέλασης είχε φέρει τον νεαρό Ελληνοαμερικανό Κωνσταντίνο Μαρούλη να κάνει την δική του συναυλία! Παρά της καθολικές αντιδράσεις των Ομογενών και τις εντονότατες διαμαρτυρίες τους, και μάλιστα αποκλειστικά προς τον ίδιο σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές τοπικών ομογενειακών δικτύων που προηγήθηκαν της παρελάσως για το φαινόμενο αυτό που προσβάλλει βάναυασα την ιστορία αλλά και αυτό καθαυτό το γεγονός εθνικής παρέλασης ππυ οργανώνεται εις μνήμη της εξέξερσης και της θυσίας των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων, εν τούτοις ο κ. Κατσιματίδης χωρίς να ρωτήσει απολύτως κανέναν -μιας και αυτός πληρώνει για την Live Μετάδοση της παρέλασης το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο- οργάνωσε πάλι το δικό του μικρό ιδιωτικό πάρτυ στο όνομα της Ελλάδας και εις ηγείαν των Ελλήνων εν όψει φυσικά της πολυδάπανης προεκλογικής του καμπάνιας. Ο κ. Κατσιματίδης προαλείφεται για υποψήφιος Δήμαρχος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης χωρίς όμως καμία απολύτως πιθανότητα εκλογής αφού πρόσφατα η τοπική βουλή της πολθτείας της ΝΥ πέρασε νόμο που επιτρέπει και 3η θητεία στον ήδη εκλεγμένο δυο φορές επίσης πολυεκατομυριούχο κ. Μάικ Μπλούμπεργκ. Το γεγονός της παράλληλης παρουσίας της «μικρής εθνικής μας στάρ» προκάλεσε εκνευρισμό και πάλι στους Ομογενείς ενώ αρκετοί βουλευτές αντέδρασαν έντονα μόλις το έμαθαν, κάποιοι αποχώρησαν διακριτικά και άλλοι ερωτόμενοι είπαν «είμαστε σε ξένη χώρα θα τα πούμε στην Ελλάδα ότι έχουμε να πούμε». Για το θέμα λόγω εξάρτησης και καταχωρίσεων που πληρώνονται ούτε και τα ελάχιστα έστω και πλήρως εξαρτώμενα οικονομικά από αρωστημένες και νοσηρές καταστάσεις τηρούν αποστάσεις και τα σχόλια και οι επικρίσεις τους πάντα στοχεύουν parelasi_5th_ave_26_04_09_meimarakis.pngparelasi_5th_ave_26_04_09_giakoumatos.pngparelasi_5th_ave_26_04_09__b.pngparelash_5th_ave_26_04_09.pngκατά του οργανισμού που οργανώνει και συντονίζει αυτή την μεγάλη υπέρα παραγωγή του Ελληνισμού γνωρίζοντας κε προοιμίου ότι οι κύριοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αδυνατούν να παρέμβουν αποφασιστικά και δυναμικά για να σταματήσει αυτό το νοσηρό φαινόμενο αφού εδώ και πέντε χρόνια είναι βυθισθμένοι σε σκάνδαλα εσωτερικές έριδες διαμμάχες δικαστήρια και καταγγελίες για μεγάλα οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα.

Βαριά ευθύνη για αυτό το φαινόμενο φέρουν και οι φερόμενοι ως ηγέτες της ομογένειας(ΣΑΕ και Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο τα οποία επίσης αλληλοσπαράσονται) ωστόσο την μεγάλη και αποκλειστική ευθύνη φέρει πράγματι το Διοικητικό Συμβούλιο της αλληλοσπαρασσόμενης από διοικητικά και οικονομικά σκάνδαλα, εσωτερικές έριδες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Τονίζεται ότι ο κ. Κατσιματίδης είναι για Τρίτη συνεχή χρονιά πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο είναι επιλογή του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονς ΝΥ με τις ευχές και τις ευλογίες και του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ο οποίος επίσης σιωπά για το φαινόμενο αυτό που προσβάλει την μνήμη των ηρώων και όσων έπεσαν θυσία στο βωμό της ελευθερίας του Ελληνισμού και της απελευθέρωσης του του έθνους μας από τον υπερ 400ετη Τουρκικό ζυγό. Η προβολή της παρέλασης από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 9 κόστισε στον κ. Κατσιματίδη και σε άλλους φίλους χορηγούς περίπου 120.000$ και εκτός των άλλων είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης του κόσμου. Κατά τ άλλα η παρέλαση κύλισε ομαλά ενώ αρκετά από τα group ήταν ντυμένα με μαύρες μπλούζες και κρατούσαν μαύρες σημαίες εις ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είπε ο Αμερικανός προέδρος στην Τουρκική εθνοσυνέλευση αθωώνοντας τους Τούρκους από τις γενοκτονίες που διέπραξαν εις βάρος των Ελλήνων των Αρμένιων Ασύριων Μαρωνιτών και άλλων εθνικών κοινοτήτων που ζούσαν στην πάλαι ποτέ οθωμανική αυτοκρατορία. Αίσθηση προσκάλεσε η παρουσίαση των Ποντίων που κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της παρέλασης με μαύρα ρούχα και τις εθνικές ενδυμασίες τους κρατώντας τρία τεράστια parelasi_5th_ave_26_04_09_dimitrios_zois_malias.pngπανό που έγραφαν συνθήματα κατά των Τούρκων και με αίτημα την αναγνώριση της γενοκτονίας. Η πλέον συγκηνητική παρουσία ήταν αυτή της νεολαίας των Αρμενίων που παρέλασαν κρατώντας την Ελληνική Αρμενική και Αμερικανική σημαία φορώντας τις εθνικές τους στολές. Πλήρες και αναλυτικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε επόμενες συνδέσεις σας.

ΠΗΓΗ