Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Οι ευθυνες του Μπερλουσκονι ...


Βρέθηκε ο ένοχος δεκάδων θανάτων από τον σεισμό στην Λακουϊλα της Ιταλίας.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 Νικόλα Βαφειάδη που βρέθηκε από τους πρώτους στην μαρτυρική πόλη, αλλά και της χαροκαμμένης μάνας του φοιτητή μας Βασίλη Κουφολιά, που θάφτηκε κατω από τα ερείπια της κατοικίας που έμενε, όταν έφθασαν στο σημείο των χαλασματων λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό και ενώ σίγουρα τα χαλάσματα σε ολόκληρη την πόλη έκρυβαν εκατοντάδες ακόμα ζωντανούς εγκλωβισμένους ανθρώπους, αντίκρυσαν τις φαγάνες και τις μπουλντόζες να σηκώνουν τα μπάζα !!!!!!


Η έκπληξη ήταν μεγάλη καθώς είναι γενική οδηγία και πρακτική να αναλαμβάνουν τα μηχανήματα εκσκαφής μετά από μέρες όταν καθε ελπίδα για ανεύρεση ζωντανών έχει χαθεί.
Σύμφωνα με Ελληνες Διασώστες τα μηχανήματα μπήκαν στον χώρο της Ρικομέξ που κατέρευσε στον σεισμό της Αθηνας το 1999 μετα από 10 ημέρες !!! Πράγμα το οποίο επέτρεψε στους διασώστες να βγαλουν ζωντανό θύμα 8 ολοκληρες ημέρες μετά !!!!

Ο Μπερλουσκόνι όμως είχε δώσει ήδη οδηγίες, ενόψει του εορτασμού του Καθολικού Πάσχα, να τελειώνουν άμεσα με τα ερείπια και να μπούν τα μηχανήματα σχεδόν από την πρώτη στιγμή !!!!
Αυτός ίσως είναι και ο κύριος λόγος που απάντησε στην προσφορά ξένης βοήθειας διασωστών αρνητικά.
Φανταστείτε να πήγαιναν Ελληνες Διασώστες στο σημείο της γκρεμισμένης κατοικίας που πλάκωνε τον νεαρό Βασίλη και έβλεπαν τα εκσκαφτικά μηχανήματα μόλις λίγες ώρες μετά τον σεισμό να σηκώνουν τα μπάζα τι χαμός θα γινόταν.......

Παρόλες τις διαμαρτυρίες και τις κραυγές της χαροκαμμένης μάνας η οποία επανειλλημενα ζήτησε να έρθουν Ελληνες Διασώστες και να αναλάβουν την διάσωση του μονάκριβου γιού της και να σταματήσουν τα μηχανήματα, οι Ιταλοί με τις οδηγίες του απάνθρωπου μαφιόζου Μπερλουσκόνι άρχισαν άρον-αρον να σηκώνουν τα μπάζα αδιαφορώντας για την ζωή των θαμμένων φοιτητών.
Μάλιστα καθυστέρησαν πολυ και στην πρώτη "κήρυξη απολύτου σιγής" που επιβάλλεται ώστε να "αφουγκραστούν" τα καταλληλα μηχανήματα την ύπαρξη ζωντανών ανθρώπων κάτω από τα ερείπια. Το ίδιο συνέβη και με τα εκπαιδευμένα σκυλιά, που έφθασαν στο σημείο με τρομερή καθυστέρηση και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες της μάνας και των εκπροσώπων του Ελληνικού Προξενείου.

Φυσικά σήμερα πλέον πλησιάζει η ώρα να αποδοθούν ευθύνες και η κα Κουφολιά με την βοήθεια του συνηγόρου της, συλλέγει τα απαραίτητα ενοχοποιητικά στοιχεία για να οδηγήσει στην Ελληνική ή Ιταλική δικαιοσύνη τους ενόχους.
Και λέμε Ελληνική διότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ακόμα και στην Ελλάδα.
http://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου