Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ


Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε

τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.



1] Να μεταφέρουν το φέρετρό του στους ώμους και να το περάσουν από τουςκαλύτερους γιατρούς της εποχής.



2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους ]

να τους σκορπίσουν στη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο,

στη θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες,

ρώτησε τον Alejandro ποιοί ήταν οι λόγοι.



Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:



1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να

μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι εκείνοι δεν έχουν ,μπροστά στο

θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι

να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι

να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε,

όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!



************************




" Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι

περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο

χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από

τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.



Ο χρόνος είναι η ζωή μας...



ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου !!!



και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση",



θα καταλάβεις Ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ !!!

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών




Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές.
Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.
Η ελληνική διάνοια προσέφερε στην ανθρωπότητα τα μέγιστα, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, την ελευθερία της έκφρασης και την διαύγεια του πνεύματος, όλα προσανατολισμένα προς τον Δημιουργό θεό των πάντων, την Τριαδική υπόσταση του οποίου μόνον οι Έλληνες μπορούσαν να συλλάβουν πριν την Έλευση Του στην γη.
Τα επιτεύγματα του πνεύματος του κορυφαίου πολιτισμού που άνθισε στους αιώνες, λεηλατήθηκαν, κλάπηκαν και ποδοπατήθηκαν αναρίθμητες φορές μέσα στην μακραίωνη ιστορική διαδρομή του.
Οι λεηλασίες και οι βαρβαρότητες, ξεκίνησαν με την κατακτητική εκστρατεία των Περσών. Ο Ξέρξης κατά την εισβολή του στην Ελλάδα, κατέστρεψε όσα ιερά συνάντησε στο πέρασμα του. ενώ το 480 π.Χ., κατευθύνθηκε προς το μαντείο των Δελφών, με σκοπό να το συλήσει.
Οι κάτοικοι των Δελφών, βλέποντας τους Πέρσες να πλησιάζουν, ρώτησαν στο μαντείο τον Απόλλωνος, αν θα έπρεπε να κρύψουν ή να μεταφέρουν τα ιερά αντικείμενα του ναού.
Ο θεός δεν άφησε να τα μετακινήσουν τους είπε ότι ήταν ικανός να προστατεύσει ότι τον ανήκει.... Όταν οι βάρβαροι έφθασαν κοντά, βλέποντας από την θέση τους το ιερό, ο προφήτης που λεγόταν Ακήρατος βλέπει να μετακινούνται έμπροσθεν τον ναού όπλα ιερά που εξήλθαν από το άδυτον αυτά δεν επιτρεπόταν να τα αγγίζει κανείς.
Τρέχει να αναφέρει το σημείον εις τους κατοίκους που είχαν μείνει. Και οι βάρβαροι όμως, όταν έφθασαν τρέχοντας εις το ιερόν της Αθηνάς Προνοίας, είδαν σημεία μεγαλύτερα από το πρώτο.
Βέβαια είναι μεγάλο θαύμα να φανερωθούν από μόνα τους αυτόματα πολεμικά όπλα, έμπροσθεν τον ναού. Τα δεύτερα όμως (σημεία) που ακολούθησαν, αξίζει να τα θαυμάσεις περισσότερο απ' όλα τα φαινόμενα.
Όταν οι βάρβαροι έφθασαν βιαστικοί εις τον ναόν της Αθηνάς Προνοίας, πέφτουν επάνω τους κεραυνοί από τον ουρανό, δυο κορυφές από τον Παρνασσό κόβονται και κατρακυλούν επάνω τους με πολύ πάταγο και καταπλακώνουν πολλούς απ' αυτούς.... Όσοι εσώθησαν κατευθύνθησαν εις την Βοιωτίαν.
Αυτοί οι βάρβαροι που επέστρεψαν, όπως μου είπαν, εκτός απ' αυτά είδαν και άλλα θεία σημεία.
Δυο οπλίτες με ανάστημα μεγαλύτερο από άνθρωπο τους ακολουθούσαν σκοτώνοντας και διώκοντας τους. Οι κάτοικοι λένε ότι αυτοί οι δυο είναι οι ντόπιοι ήρωες Φύλακος και Αυτόνοος.
(Ηρόδοτος, Ιστορίαι, 8,36)
Ανάλογη τύχη με τους Πέρσες είχαν και οι Γαλάτες οι οποίοι επίσης προσπάθησαν να συλήσουν το μαντείο των Δελφών, το 279 π.Χ.
Μόλις λοιπόν συνεπλάκησαν, αμέσως κεραυνοί κατευθύνονταν εναντίων των Γαλατών και πέτρες που αποκόπηκαν από τον Παρνασσό, και άνδρες οπλισμένοι πρόξενοι, τρόμου ορθώθηκαν εναντίον των βαρβάρων.
Απ' αυτούς λέγεται ότι άλλοι μεν ήλθαν από τους Υπερβόρειους. Ο Υπέροχος και ο Αμάδοκος και τρίτος, ο Πυρρός του Αχιλλέως.
(Παυσανίας, Αττικά, 4,4)
Μετά τις επιδρομές των Περσών και των Γαλατών, ακολουθούν τέσσερις αιώνες άγριας λεηλασίας, από τους Ρωμαίους. Ο λαός της κατασφάχτηκε και όσα έργα τέχνης διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Ρώμη

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ?

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!


του Θωμά Τουσιάδη

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι οι οποίοι έρχονται από την Ασία ή την Αφρική. Και έρχονται εδώ για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Αυτήν όμως την καλύτερη ζωή εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τους την δώσουμε. Εμείς εδώ έχουμε 2 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εμείς εδώ έχουμε 600 χιλιάδες άνεργους και δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, πώς να βοηθήσουμε και 2 εκατομμύρια ξένους; Έτσι συζητούμε την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Γιατί όμως 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι να πάνε οπωσδήποτε στην χριστιανική Ευρώπη και στην χριστιανική, φτωχή Ελλάδα; Γιατί δεν συζητάνε την προώθηση τους στην τεράστια, στην πάμπλουτη και, το κυριότερο, στην μουσουλμανική Σαουδική Αραβία; Γιατί όχι στα πάμπλουτα μουσουλμανικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, κ.λπ.) Γιατί όχι στα πάμπλουτα Μπαχρέιν, Κατάρ, Ομάν που είναι και χώρες μουσουλμανικές; Γιατί όχι σε αυτά τα κράτη όπου η ανεργία είναι μηδέν και στα οποία υπάρχει ένας οργασμός έργων, κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών; Γιατί όχι και στην τεράστια μουσουλμανική Τουρκία; Γιατί όχι στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη;

Φαντάζομαι ότι αυτές οι πλούσιες, έως πάμπλουτες, μουσουλμανικές χώρες θα θέλουν να στηρίξουν και να προστατέψουν τους ομόθρησκούς τους. Και βέβαια αναρωτιέμαι γιατί άραγε αυτοί που φεύγουν από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία ή το Μπαγκλαντές δεν πάνε να ζητήσουν άσυλο, δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή στην κοντινή τους, πλούσια και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία και έρχονται στην μακρινή, φτωχή και χριστιανική Ελλάδα; Ή στην πιο μακρινή Ιταλία; Ή στην ακόμα πιο μακρινή Γαλλία; Δεν καταλαβαίνω γιατί φεύγουν από την Σομαλία, την Αιθιοπία ή το Σουδάν και κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα δύσκολου και επικίνδυνου ταξιδιού για να φτάσουν στην μικρή φτωχή και χριστιανική Ελλάδα, ενώ απέναντι τους στα 50 χιλιόμετρα, στην απέναντι ακτή της Ερυθράς θάλασσας, είναι η τεράστια πάμπλουτη και μουσουλμανική Σαουδική Αραβία. Γιατί άραγε φεύγουν από το Ιράκ και έρχονται στην Ελλάδα, ενώ το Ιράκ συνορεύει με την Σαουδική Αραβία; Δεν είναι πολύ περίεργο;

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι πράγματι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση σε ορισμένες περιοχές τού κόσμου λόγω φτώχειας, λόγω πολέμων, λόγω ασθενειών ή για όποιους άλλους λόγους, που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν από τα σπίτια τους. Μήπως πρέπει να το δούμε και από αυτήν την άποψη το πρόβλημα και να αρχίσει η Ε.Ε. να πιέζει τις πλούσιες μουσουλμανικές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την βοήθεια των, όπως λένε, φτωχών και κατατρεγμένων μουσουλμάνων; Και θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν αυτές οι μουσουλμανικές χώρες; Θα ήθελα να δω πόσο ανθρωπιστές είναι και πόσο νοιάζονται για τους αναξιοπαθούντες ομόθρησκούς τους. Και θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, που κάθε χρόνο με κάτι περίεργες εκθέσεις κατηγορούν τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους ότι κακομεταχειρίζονται του δυστυχισμένους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ


ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...



«Αέρα» Λονδίνου επιδιώκει να δώσει στο κέντρο της Αθήνας η διυπουργική επιτροπή που είχε αναλάβει να μελετήσει την κατάσταση γκέτο που έχει δημιουργηθεί στην καρδιά της πρωτεύουσας. Στο πόρισμά της προτείνει ανάμεσα σε άλλα τη δημιουργία πολυπολιτισμικών αγορών, στα πρότυπα του λονδρέζικου Camden Μarket, όπου οι αλλοδαποί θα μπορούν να πωλούν χειροτεχνήματα και αντικείμενα που θα φέρνουν νόμιμα.
Ταυτόχρονα, η επιτροπή προτείνει τη θέσπιση κινήτρων στους παράνομους μετανάστες ώστε να καταγγέλλουν στο ΣΔΟΕ τους έλληνες ιδιοκτήτες που τους νοικιάζουν διαμερίσματα «με το κεφάλι» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τη δημιουργία Σώματος «ήπιας καταστολής» που θα αποτελείται από αλλοδαπούς «αστυνομικούς». Τον τελικό λόγο θα έχει τώρα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κατάσταση. Στην επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι από 7 υπουργεία, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και εκπρόσωποι ΜΚΟ. Επικεφαλής ορίστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και στο εγχείρημα δόθηκε η ονομασία «Δράση στην Αθήνα».
Στο 38 σελίδων πόρισμα η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου, Κολωνού, Πειραιώς, Αγίων Ασωμάτων, Ερμού, Αιόλου έως και την πλατεία Ομονοίας, καθώς και την πλατεία Βάθη, περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, περισσότεροι από 2.500 χρήστες ναρκωτικών καθημερινά, παραεμπόριο, οργανωμένες συμμορίες, εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και ασυνεννοησία μεταξύ ΕΛ.ΑΣ., δημοτικής αστυνομίας, υγειονομικών αρχών και του Γραφείου του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.
Οπως μάλιστα γίνεται παραδεκτό, η μία υπηρεσία τιμωρεί, χωρίς να το γνωστοποιεί στην άλλη, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις πιστοποιημένοι παραβάτες να έχουν λάβει κανονικά και με τη σφραγίδα άλλων κρατικών υπηρεσιών άδεια λειτουργίας καταστημάτων! ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ
Η Επιτροπή προβάλλει στο πόρισμά της ως μείζον θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, χωρίς ωστόσο να προωθείται ως λύση η καταστολή. Αντίθετα, πρόταση της Επιτροπής είναι να καθοριστούν στο κέντρο της Αθήνας χώροι για πολυπολιτισμικές αγορές, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και πρέπει να μην είναι μακριά από το εμπορικό κέντρο, στα πρότυπα του Camden market του Λονδίνου. Στις αγορές αυτές δεν θα πωλούνται παράνομα προϊόντα αλλά νόμιμα καθώς και «αυτο-παραγόμενα» (χειροτεχνήματα), όπως γράφουν οι συντάκτες του πορίσματος. Επίσης, θα δρομολογηθεί η αδειοδότηση σημείων πώλησης (πάγκοι) σε καθορισμένα σημεία. Μια από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν να παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου ή ο χώρος της αγοράς στην Κυψέλη.

Η Επιτροπή προτείνει να μην καταστρέφονται τα λαθραία εμπορεύματα που πωλούνται στους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και σε περιοχές με μεγάλη εμπορική κίνηση, όπως είναι η Ερμού, η Πατησίων, το Μοναστηράκι, αλλά να δημεύονται και στη συνέχεια να δίδονται σε καταγεγραμμένους απόρους προς πώληση. Σημαντικό θέμα στο οποίο θα κληθούν να δώσουν λύσεις τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών είναι τι θα συμβεί με τα χιλιάδες προϊόντα-μαϊμούδες που πωλούνται από τους πλανόδιους πωλητές και είναι απομιμήσεις γνωστών εταιρειών.

Επιστρέφουν...
Σήμερα τα προϊόντα που κατάσχονται δεν καταστρέφονται και βγαίνουν σε δημοπρασία. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν τις περισσότερες φορές με νόμιμο τρόπο στους λαθρεμπόρους! Επιπλέον, αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι στα κινεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ) στην Επιτροπή, κύρια είσοδος των παράνομων προϊόντων που καταλήγουν στην Αθήνα είναι η Ιταλία. Για τον λόγο αυτό θα διερευνηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται τα σκάνερ, που ανήκουν στη Frontex και χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών στις νταλίκες, και για τον εντοπισμό των παράνομων προϊόντων.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής κατέληξαν στην παραδοχή πως ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών. Αποφασίστηκε μάλιστα να αρχίσει από την ΕΛ.ΑΣ. η πρώτη απογραφή τους.

Παράλληλα η ΥΠΕΕ και η Αστυνομία αποφάσισαν να δώσουν «κίνητρο καρφώματος» στους παράνομους μετανάστες, αν οι τελευταίοι υποδείξουν τα ονόματα των ελλήνων ιδιοκτητών των διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν. Οπως πολλές φορές έχει καταγγελθεί, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας τα ενοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες χρεώνοντας σε κάθε έναν 10-15 ευρώ για κάθε ημέρα παραμονής, ενώ οι υγειονομικές συνθήκες είναι χειρότερες και από τριτοκοσμικές.

Κατάλυμα το κίνητρο
Στους αλλοδαπούς που θα συνεργαστούν, η Αστυνομία υπόσχεται εύρεση καταλύματος! Επιπλέον προτείνεται η δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ειδικά για καταγγελίες από αλλοδαπούς. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, «πολλάκις έχει σημειωθεί οι καταγγελίες των αλλοδαπών για εγκλήματα (ναρκωτικά, κλοπές) στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο να μην αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά για μεγάλο διάστημα ή είναι εγκαταλειμμένα, προτείνονται από την Επιτροπή ως χώροι φιλοξενίας των ευάλωτων ομάδων, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των κέντρων υποδοχής στην περιφέρεια ώστε να μην καταλήγουν τόσο εύκολα σχεδόν όλοι οι παράνομοι μετανάστες στην πρωτεύουσα. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία ξενώνων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών στέγασης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στους «ξενώνες της νύχτας» θα παρέχονται βασικές υπηρεσίες, δηλαδή ύπνος σε κοιτώνες με βασική υποδομή, συνήθως κατά τις βραδινές ώρες, δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων υποδομών υγιεινής όπως ντους και άλλες, π.χ. πλυντήριο ρούχων, προαιρετικά διανομή βραδινού συσσιτίου και πρωινού αλλά και διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των παράνομων μεταναστών η πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι η δημιουργία Σώματος «ήπιας καταστολής», όπως περιγράφεται, στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο σε συνεργασία με αλλοδαπούς ειδικά εκπαιδευμένους. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» παράγων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «στόχος είναι η μη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των μεταναστών και η παρουσία μιας Αστυνομίας που θα μπορεί να συνεννοείται μαζί τους». Την πρόσληψη αλλοδαπών σε συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα είχε προαναγγείλει από τον Νοέμβριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αυτό θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Δουλειά σε 50.000 ξένους
Επιπλέον ζητείται η τροποποίηση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ώστε οι κάτοχοι της κάρτας του αιτούντος άσυλο και οι προσωρινά διαμένοντες για λόγους ανθρωπιστικούς να μπορούν να εργάζονται νόμιμα ως αυτοαπασχολούμενοι. Με νόμο επίσης το κράτος θα προσπαθήσει να βρει δουλειά και σε περισσότερους από 50.000 αλλοδαπούς. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, οι ήδη ευρισκόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες θα μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις των 50.000 εργατών που μετακαλούνται κάθε χρόνο κυρίως από βαλκανικές χώρες για αγροτικές εργασίες.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Για την αντιμετώπιση του οξυμμένου προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στις περιοχές Καποδιστρίου, Πλατείας Εξαρχείων, Ξούθου, Πλατείας Αγ. Κωνσταντίνου, Πλατείας Ομονοίας, Σωκράτους και Πειραιώς, Σοφοκλέους, Μενάνδρου, Γερανίου, Ευριπίδου, Αγησιλάου, Πλατείας Βάθης, Πειραιώς και Σοφοκλέους, η Επιτροπή προτείνει τη μεταφορά- μετεγκατάσταση όλων των Μονάδων Συντήρησης του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία.

Ζητείται επίσης να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη ώστε να μπορεί η ομάδα ΚΕΘΕΑ ΜΟSΑΙC που ασχολείται με τους μετανάστες και τα ναρκωτικά να εργαστεί σε καλύτερες συνθήκες και άρα επιτυχώς, αλλά και να παραχωρηθούν τρεις ισόγειοι χώροι 50 τ.μ. ο καθένας προκειμένου να λειτουργήσουν Σταθμοί Αμεσης Πρόσβασης ενηλίκων, εφήβων, αλλοδαπών, οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης καθώς και άμεση παραπομπή στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.ΤΑ ΝΕΑ 8/6/10

Έργα και ημέρες του κ. Σημίτη...


Του Βασίλη Κεδίκογλου
πρώην υπουργού

Η "Αυριανή", στο κυριακάτικο φύλλο, στις 30.5.2010, αναφέρεται στον πανικό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη εν όψει της κλήτευσης του από την εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.
Ο κ. Σημίτης πριν γίνει Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Βιομηχανίας και έχει στο ενεργητικό του παρελθόν, έργα και ημέρες. Έργο του είναι η διαχείριση της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής επένδυσης, του φυσικού αερίου, η οποία είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της περιόδου. Συγκεκριμένα: μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σοβιετικής Ένωσης είχε συναφθεί σύμβαση παροχής αερίου που κυρώθηκε από τη Βουλή ως αρχική κύρια σύμβαση. Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης συνήφθη πρόσθετη συμφωνία μεταξύ των Μπόρις Γέλτσιν και Κων/νου Μητσοτάκη, αποκληθείσα "προσάρτημα της 1ης Ιουλίου 1993 στη διακρατική της 7ης Οκτωβρίου 1987": το προσάρτημα ήταν μία επαχθής, ετεροβαρής συμφωνία για τα...
ελληνικά συμφέροντα διότι διαλάμβανε την δι' απευθείας αναθέσεως κατασκευή έργων του αερίου (αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης κ.λ.π) σε κοινοπραξίες της ρωσικής STROYTRANGAZ σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, ακαθόριστα ποιές. Το ετεροβαρές, ήταν η απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό και δικαιολογήθηκε από την υψηλή τεχνογνωσία την οποία θα μας διέθεταν οι Ρώσοι. Το ανισοβαρές της σύμβασης μετριάσθηκε από τις δεσμεύσεις
1. Η ανάθεση να γίνεται υπό ανταγωνιστικούς όρους, με τιμολόγιο των εργασιών,
2.Η Ρωσική ομοσπονδία αναλάμβανε την υποχρέωση να κατασκευάσει στη Β.Ελλάδα, με δικά της κεφάλαια, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με το σύστημα Β.Ο.Ο (Build-Own-Operate). Θα λειτουργούσε ως εξαγωγικό, διάθεση του ρεύματος μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων, όπως παλαιότερα το διυλιστήριο της Motor Oil, το οποίο διέθετε την παραγωγή στο εξωτερικό. Υποχρεωτική αγορά του ρεύματος δεν συμφωνήθηκε, άλλωστε τέτοια ρήτρα δεν περιλαμβάνεται στο σύστημα B.O.O .
Με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναλαμβάνει Υπουργός Βιομηχανίας ο κ. Σημίτης, ο οποίος ως αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει το προσάρτημα, και ζητά αλλαγή της διακρατικής συμφωνίας Γέλτσιν - Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι για την τροποποίηση χρειαζόταν κοινή βούληση και η πλευρά που ζητά είναι σε μειονεκτική θέση , θα δώσει.
Η Ρωσική πλευρά ευχαρίστως δέχθηκε την τροποποίηση , ή οποία έγινε επαχθέστερη και για να μην υπάρξουν ευθύνες για τον Υπουργό Βιομηχανίας η τροποποίηση εισήχθη στη Βουλή και έλαβε το κύρος και την ισχύ νόμου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπέβαλε την δική του συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή , ώστε να απαλλαγεί ευθυνών. Ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του.
Με την τροποποίηση η διακρατική σύμβαση μετετράπη σε εμπορική συμφωνία Κράτους και Ιδιώτη, της Ελλάδας και της εταιρείας 'ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS'', η ανάθεση σε κοινοπραξίες του προσαρτήματος έγινε ουσιαστικά ανάθεση στην 'ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS''.
Η τότε Υπουργός Ανάπτυξης, κα. Βάσω Παπανδρέου , μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε την σύμβαση Λεόντειο.
Η τροποποίηση μετέβαλε ριζικά την σύμβαση, εις βάρος της χώρας μας, ότι είχε στηλιτευθεί ως ασύμφορο παρέμεινε ή έγινε δυσμενέστερο. Ειδικότερα:
1. Η τροποποίηση για να μην προκαλέσει υποψίες ονομάστηκε "αναδιατύπωση" του άρθρου 2.
2. Αυξήθηκε το αντικείμενο των αναθέσεων , ήτοι και ο αριθμός των αγωγών και των προγραμματισμένων έως το 2010 σταθμών συμπίεσης, αφαιρέθηκε ο όρος " η ανάθεση των αγωγών να γίνεται υπό ανταγωνιστικούς όρους" και η ανάθεση έγινε, αντί αναλυτικού τιμολογίου των εργασιών, με το κλειδί στο χέρι ( TURN KEY), χωρίς ανταγωνιστικούς όρους.
3. Φοβερότερα είναι τα παρακάτω: Στην τροποποίηση αφαιρέθηκε η υποχρέωση των Ρώσων να κατασκευάσουν με δικά τους κεφάλαια το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Β. Ελλάδα και η αφαίρεση αναγνωρίστηκε ως διαφυγόντα κέρδη.
Με άλλα λόγια "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι" όπως λέει και ο λαός μας. Η αφαίρεση δικαιολογήθηκε με το εξής ψεύδος του κ. Σημίτη ενώπιον της Βουλής ( πρακτικά Βουλής 16.3.1995) ...;κ. Σημίτης: " Το σύστημα το οποίο συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία διατηρούσε στο διηνεκές την κυριότητα και εκμετάλλευση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στη ρωσική πλευρά και όπως είπα υποχρέωνε την ΔΕΗ να αγοράζει όλη την ενέργεια που θα παρήγαγε,(!) ανεξαρτήτως των αναγκών της". Από καμία λέξη ή παράγραφο του προσαρτήματος δεν προκύπτει η υποχρέωση της αγοράς. Ας σημειωθεί ακόμη ότι αυτά λέγονται όταν μετά ένα χρόνο,1996, αναμενόταν η απελευθέρωση της αγοράς ενεργείας.
Για την κάλυψη της ζημιάς των Ρώσων από διαφυγόντα κέρδη (!) η Ελληνική Κυβέρνηση (Σημίτης) αντί να αρνηθεί τη ζημιά, ανέθεσε απ' ευθείας σε κοινοπραξία που θα συνιστούσε η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS:
3.1. Την κατασκευή με το κλειδί στο χέρι (TURN KEY) πλήρους ατμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φλώρινας, ισχύος περίπου 300 MW με ένα σύστημα αποθείωσης και με δυνατότητα τηλεθέρμανσης της περιοχής.
Το έργο αυτό ανατέθηκε από τη ΔΕΗ όταν αυτή ιδιωτικοποιήθηκε.
3.2. Την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των υδροηλεκτρικών σταθμών Συκιάς και Πευκοφύτου, των έργων εκτροπής του Αχελώου, έργα τα οποία δεν είχαν αρχίσει.
Η σύμβαση του έργου αυτού κυρώθηκε από τη Βουλή, έγινε νόμος (!) Ν.2437 ΦΕΚ210/1996 και έχει χορηγηθεί προκαταβολή, μη προβλεπόμενη από την τροποποίηση Σημίτη, άτοκη 3.200 εκατ. σε τιμές 1996.Η σύμβαση διαλαμβάνει ότι σε περίπτωση ματαίωσης του έργου η προκαταβολή παραμένει στον ανάδοχο! Η Κυβέρνηση μιας υπερχρεωμένης χώρας χορηγεί άτοκες προκαταβολές πολλών δισεκ. δρχ(!) ...; 3.200 εκατ. δρχ. παραμένουν άτοκες εις χείρας της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS επί 15 χρόνια(!) ...;
Τα ανατεθέντα έργα απέφεραν στον ανάδοχο , κέρδη δυσανάλογα, πλέον το 50% του κύκλου των εργασιών, χαρίστηκαν δεκάδες δισεκ. Δρχ, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS που δημοσιεύτηκαν και ευρίσκονται στην Νομαρχία Αθηνών.
Με τη διαχείριση του φυσικού αερίου ο εντιμότατος κ. Σημίτης εδίδαξε δύο πράγματα:1.Με ποιόν τρόπο νομιμοποιούνται οι λαμογιές (μεταβαλλόμενες σε νόμους της Βουλής) και 2. Ότι η σοβαρή εμφάνιση , η απουσία από κοσμικότητες, η αποχή από εκδρομές με κότερα και συντροφιές με μεγαλόσχημους δεν έχουν μονοσήμαντη ερμηνεία. Αυτά είναι απαραίτητα όταν πρόκειται να εφαρμόσουμε την αρχή του Γκαίμπελς: μέσα από μία αλήθεια (όπως της αποχής από κοσμικότητες κ.λ.π ) περνούν εκατό ψέματα ( της εντιμότητας ...;)
Με βάση τα παραπάνω είναι αυτονόητος ο τρόμος του εντιμοτάτου πρώην Πρωθυπουργού. Άλλωστε εξ όνυχος τον λέοντα...

[ Πρόσωπα ] Χωρίς παπά και χωροφύλακα

ΧΟΥΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΣΑΝΤΣΕΣ ΓΚΟΡΝΤΙΓΙΟ

[ Πρόσωπα ] Χωρίς παπά και χωροφύλακα

Του Γιώργου Αγγελόπουλου gangel@dolnet.gr


Δήµαρχος Γκορντίγιο:  «Ξέρουµε πως οι  άνθρωποι  µπορούµε να  δουλεύουµε και για  άλλες αξίες, όχι  αποκλειστικά για  το χρήµα»
Η Μαριναλέντα, µια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνοµικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ τον µήνα. Ο δήµαρχός της, ο κοµµουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλ λοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέντας.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλος του έτους...

Αναστέλλονται –με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή- έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των €200.000.

Με τη ρύθμιση - η οποία κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την «διασυνοριακή πτώχευση» - παρατείνεται ουσιαστικά η αναστολή των παραπάνω πλειστηριασμών που είχε χορηγηθεί μέχρι την 30η Ιουνίου, για ένα ακόμη εξάμηνο.
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν...
κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες λόγω της οικονομικής κρίσης, να ανακάμψουν και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναρτήθηκε από το Press-g

Απίστευτο! Θα "ασπρίσουν" εικόνες έγχρωμων παιδιών σε σχολείο της Αριζόνα

ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΙΏΝΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πάρα πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση διευθυντή σχολείου της Αριζόνα να καλέσει καλλιτέχνες για να "ασπρίσουν" τα πρόσωπα έγχρωμων παιδιών που εμφανίζονται σε ζωγραφιές - γκράφιτι του σχολείου. Στις ...


ζωγραφιές αυτές απεικονίζονται κάποια παιδιά που έχουν φοιτήσει στο σχολείο αλλά πολλοί περαστικοί φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα επειδή κάποια απο αυτά ειναι μαύρα. Οπως ειναι λογικό η "απάντηση" του διευθυντή με αυτή την πράξη έχει ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο Π. Βουρλούμης για συμβάσεις ΟΤΕ με Ζίμενς-Ιντρακόμ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης και ένα ακόμη στέλεχος του Οργανισμού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών...
Το βούλευμα (αριθμός 1693/2010) παραπέμπει τον κ. Βουρλούμη καθώς και τον διευθυντή Τεχνικού Δικτύου του ΟΤΕ Γιώργο Ιωαννίδη, για την κατηγορία της απιστίας από κοινού, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Οργανισμός το διάστημα 2003-2007 με εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Siemens και η Intracom.

Σύμφωνα με το βούλευμα το τίμημα στις συμβάσεις αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο είχε καταλήξει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία επτά μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.

Για την υπόθεση είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, πριν περίπου δύο χρόνια, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την έρευνα είχε διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Τουλουπάκη.