Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πακιστανοί έβαλαν φωτιά σε εκκλησία στην Αθήνα!!!


Εμπρησμός χθες το βράδυ στην Αγία Τριάδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Αγίας Άννης. Περίεργο συμβάν εχθές στις 2.30 το πρωί. Αυτό που κάνει το συμβάν πιο παράξενο είναι το......
ότι κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τίποτε. Με γραπτή του επιστολή ένας αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρει τα εξής στην Αστυνομία της περιοχής: "Εχθές το βράδυ στις 2.30 περίπου, ήμουν με την κοπέλα μου στο αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία, στην Αγίας Άννης. Καθόμασταν σε δρόμο κάθετο στην Αγ. Άννης και είχαμε πίσω μας την εκκλησία. Καθόμασταν εκεί για μισή ώρα περίπου. Πέρασαν δίπλα μας ακριβώς τρεις Πακιστανοί με κελεμπίες και ο ένας κρατούσε ένα μπιτόνι γεμάτο, γιατί το μετάφερε με δυσκολία. Δεν μας είδαν γιατί φοβηθήκαμε και σκύψαμε να μη μας δουν. Μετά από λίγο είδαμε την φωτιά στην εκκλησία 100 μέτρα πίσω μας και φύγαμε αμέσως. Λίγα λεπτά πριν είχε περάσει από εκεί ένα ασημί Punto που το είδαμε πάλι να περνάει την ώρα που φεύγαμε. Στο Punto ήταν μόνο ο οδηγός και φαινόταν να κάνει βόλτες. Όταν φεύγαμε αυτός πήγαινε προς την φωτιά. Το αριστερό stop ήταν σπασμένο".

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/07/blog-post_5851.html#comments

Πανόραμα φοροδιαφυγής

Μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων που κρύβουν τις αμοιβές τους για να εισπράττουν ακόμα και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων στα προάστια της Αττικής που δεν δηλώνουν τις πισίνες ή που συνεχίζουν να χρωστούν στην Εφορία. Νυχτερινά κέντρα που εμφανίζουν «κεσάτια» επικαλούμενα την οικονομική κρίση.

Η φοροδιαφυγή περνάει την καλύτερή της εποχή στην Ελλάδα της τρόικας -αν και σύμφωνα με το Μνημόνιο προσβλέπουν σε έσοδα 1,2 δισ. ευρώ ετησίως. Οι εκτιμήσεις μελετητών ανεβάζουν τη διαφεύγουσα φορολογητέα ύλη σχεδόν στα 50 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο αν πιανόταν θα εισέφερε κατά 9 δισ. ευρώ ή 3,8% του ΑΕΠ στα έσοδα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Η Eurostat υπολογίζει μόνο τη φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ στο 30%, δηλαδή για κάθε 2 ευρώ που εισπράττονται έχει χαθεί 1 ευρώ ακόμη. Οι ευφυείς φοροφυγάδες έχουν στήσει μέχρι και επιχειρήσεις-μαϊμού μέσω των οποίων προμηθεύονται τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια για τη μείωση του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος και του τελικού φόρου. Το έργο τους συντρέχουν κατά περίπτωση και επίορκοι εφοριακοί ανά την Ελλάδα έναντι αδράς αμοιβής.

Τρέχουν 70 διασταυρώσεις

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αντλήσει δισεκατομμύρια φορολογικών εσόδων. Το έργο έχουν αναλάβει το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Η τελευταία «τρέχει» πάνω από 70 διαφορετικά είδη διασταυρώσεων οικονομικών δεδομένων και πληροφοριών με συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας, που προκύπτουν από ιστορικά στοιχεία και από καταγγελίες πολιτών.

Περίπου 25 από αυτές τις διασταυρώσεις είναι πάγιες και λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ οι υπόλοιπες βασίζονται σε ειδικά κριτήρια κινδύνου και έντασης φοροδιαφυγής σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες ή ομάδες φορολογούμενων.

Στα άμεσα σχέδια είναι η κεντρική διαχείριση των δεδομένων από τη ΓΓΠΣ, η οποία θα έχει τη δυνατότητα επιβολής ακόμα και προστίμων (σ.σ. θα ρυθμιστεί με νομοθετική διάταξη), απεγκλωβίζοντας τις εφορίες από το έργο αυτό. Από την άλλη, θα υπάρξει και η δυνατότητα ελέγχου των ίδιων των εφοριών, δηλαδή κατά πόσο αποδίδουν έργο μέσω των διασταυρώσεων. *



Επιχειρηματικά στελέχη: golden boys έπαιρναν επίδομα αλληλεγγύης

Συνέβη και αυτό. Στελέχη επιχειρήσεων να εισπράττουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι διασταυρώσεις που «τρέχει» αυτή την περίοδο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, της οποίας προΐσταται ο Διομήδης Σπινέλλης, αφορούν την επιχειρηματική αμοιβή. Χιλιάδες μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων δεν τη δηλώνουν, γλιτώνοντας έτσι όχι μόνο τον φόρο εισοδήματος, αλλά και την έκτακτη εισφορά, ενώ ορισμένοι εξ αυτών, εμφανίζοντας χαμηλό εισόδημα, πήραν ακόμα και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό καταδεικνύουν οι διασταυρώσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας διετίας 2009-2010 (οικονομικά έτη) που είχαν υποβάλει τα στελέχη με τις αντίστοιχες δηλώσεις φόρου των επιχειρήσεων. Η ασυμφωνία στα νούμερα υποψίασε τη ΓΓΠΣ και δόθηκε εντολή ενδελεχούς ελέγχου. Ετσι, βρέθηκαν μπροστά σε υψηλά αμειβόμενα στελέχη που έκλεβαν φόρους και εισοδήματα.

Μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων: σειρά για 10 προάστια της Αττικής

Μετά τους 990 Μυκονιάτες και Σαντορινιούς, σειρά πήραν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε 10 προάστια της Αττικής. Ιδιοκτήτες ακινήτων σε Εκάλη, Κηφισιά και άλλες περιοχές με ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας θα κληθούν στο προσεχές διάστημα να περάσουν από την Εφορία για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Οσοι δεν ανταποκριθούν θα αντιμετωπίσουν ό,τι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης: την κατάσχεση και τον εκπλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους, προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη τους, καθώς το Δημόσιο φαίνεται πλέον αποφασισμένο να μη χαρίσει ούτε ένα ευρώ. «Οσο αυξάνει η πίεση τόσο αυξάνει και η ανταπόκριση», δήλωνε στην «Ε» στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Η ΓΓΠΣ έχει εντοπίσει και 26.165 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα 519 εκατ. ευρώ από κεφάλαιο, τα οποία δεν εξοφλούσαν παρότι είχαν ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 5,2 δισ. ευρώ.

Αποδείξεις: ξεφουσκώνει το «κίνημα»

Το κίνημα των αποδείξεων φαίνεται να εξασθενεί στην πράξη, λόγω της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης, αλλά και του ενδιαφέροντος μόνο από φορολογούμενους που έχουν μεγάλα εισοδήματα και ως εκ τούτου υποχρεούνται να μαζέψουν πολλές αποδείξεις για να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τα ταξί και τα βενζινάδικα, όπου στην καλύτερη περίπτωση παίρνουν απόδειξη σχεδόν 1 στους 10 πελάτες. Κι όσο κι αν το υπουργείο θέλησε να φοβίσει τους επιχειρηματίες κλείνοντάς τους τα μαγαζιά (σ.σ. 10 καταστήματα, μεταξύ αυτών και κέντρα διασκέδασης) στις αρχές Ιουλίου, εν τούτοις οι επιτηδευματίες δεν φαίνεται να πτοούνται, καθώς η μη έκδοση αποδείξεων ανθεί.

ΦΠΑ: και αντιστροφή των πληρωμών

Η μεγαλύτερη κλοπή που γίνεται αφορά τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ακόμα και πλαστά-εικονικά τιμολόγια για να αντιστρέψουν την πληρωμή του ΦΠΑ σε επιστροφή ή δεν υποβάλλουν καν δήλωση απόδοσης φόρου. Δεν είναι τυχαία η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να διενεργεί ενδελεχείς ελέγχους πριν από κάθε επιστροφή, αν και η έλλειψη ρευστότητας ανάγκασε την πολιτική ηγεσία να άρει προσωρινά τους ελέγχους για επιστροφές ΦΠΑ μέχρι 30.000 ευρώ.

«Πόθεν έσχες»: αυτά είναι για... άλλους

Εφοριακοί και τελωνειακοί που παραλαμβάνουν μεν τις δηλώσεις εισοδήματος των φορολογούμενων ή επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους ξεχνούν να τις υποβάλουν ή τις αποστέλλουν καθυστερημένα, αλλά... ξεχνούν να υποβάλουν τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις. Προφανώς επωφελούνται της θέσης τους ή επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματική περιουσία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι 70 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν με τεράστια ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 800.000 έως 3 εκατ. ευρώ ο καθένας -αν και το μέσο δηλωθέν εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Εισόδημα: επικερδείς «αφηρημάδες»

Η παραβατική συμπεριφορά των φορολογούμενων διαφαίνεται καταρχήν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Πλασματικές δαπάνες που αποσκοπούν στη μείωση του τελικού φόρου, εισοδήματα που «ξεχνούν» να τα δηλώσουν, ακίνητα ή αυτοκίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώνουν την απόκτηση ή την κατοχή τους προκειμένου να γλιτώσουν από το τεκμήριο. Δεν λείπουν και περιπτώσεις φορολογουμένων που δηλώνουν μέρος της κύριας κατοικίας ως βοηθητικό χώρο για να γλιτώσουν την τεκμαρτή δαπάνη. Αλλά και φορολογούμενοι που συνεχίζουν επί χρόνια να δηλώνουν ως προστατευόμενα τα ενήλικα παιδιά τους για να επωφελούνται του αυξημένου αφορολόγητου ορίου. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των 178.000 μισθωτών, μεταξύ αυτών και δημοσίων υπαλλήλων, που δεν είχαν υποβάλει δήλωση εισοδήματος το 2009, αποκρύπτοντας εισοδήματα άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Επαγγελματίες: το πάρτι συνεχίζεται

Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και άλλες πολυπληθείς ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών όχι μόνο εισπράττουν αδρές αμοιβές από τους πελάτες τους, αλλά στην πλειονότητά τους τα ποσά αυτά είναι «μαύρα». Ποιος άλλωστε δεν έχει περάσει από γραφείο δικηγόρου χωρίς να πάρει απόδειξη πληρωμής ή δεν έχει δώσει φακελάκι σε γιατρό για κάποια επέμβαση; Στους 150 γιατρούς του Κολωνακίου που έπαιζαν το κρυφτούλι επί μήνες με το ΣΔΟΕ, καθώς έκλειναν τα ιατρεία τους ή τα δούλευαν μεταμεσονύχτιες ώρες, προστέθηκαν μετέπειτα και 12 ορθοπεδικοί για τους οποίους διενεργήθηκε δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου «De Puy».

Δεν τους έφταναν οι αδρές αμοιβές, αλλά συμμετείχαν σε υπερτιμολογήσεις ιατρικών υλικών εισπράττοντας το κατιτίς τους ή εμφάνιζαν να χρησιμοποιούν μέχρι και 2 ή 3 ανταλλακτικά από το ίδιο υλικό στην ίδια εγχείρηση. Και στις δύο υποθέσεις οι ελεγκτικές αρχές έφτασαν μέχρι το κλείσιμο των ιατρείων ή το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, δεσμεύοντας και τις καταθέσεις τους. Μόνο στο σκάνδαλο «De Puy» ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 30 εμπλεκόμενων γιατρών.

Τσιγάρα: με πλαστές ταινίες

Στα αρνητικά των αυξήσεων ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καπνά, εκτός της μείωσης της κατανάλωσης προστίθεται και το λαθρεμπόριο. Λαθραία τσιγάρα με πλαστές ταινίες που εισάγονται στη χώρα ως εμπορεύματα σε κοντέινερ. Τον περασμένο Απρίλιο, το ΣΔΟΕ εντόπισε περισσότερα από 500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε εμπορευματοκιβώτιο στον χώρο του ΣΕΜΠΟ Πειραιά, προερχόμενο από τη Μαλαισία. Τον ίδιο μήνα είχε πιαστεί και πλοίο με ουκρανική σημαία στον Θερμαϊκό με περισσότερα από 1 εκατ. πακέτα τσιγάρα.

Καύσιμα: αυξημένο το κίνητρο

Η αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας προκαλεί διαρροές φόρου που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και με την αποφυγή πληρωμής φόρου. Εμποροι πετρελαιοειδών και πρατηριούχοι καυσίμων κλέβουν τους φόρους είτε με εικονικά τιμολόγια είτε με νοθεία είτε με παράνομες εισαγωγές καυσίμων.

Επιχειρήσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων: στήσιμο ειδικών επιχειρήσεων

Μέχρι και αυτό εφηύρε ο νους του Ελληνα φοροφυγά. Στήνουν επιχειρήσεις με μοναδικό αντικείμενο εργασιών την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, με τα οποία προμηθεύουν νόμιμες επιχειρήσεις για να περιορίζουν τα καθαρά φορολογητέα κέρδη τους. Περισσότερες από 2.200 τέτοιες εταιρείες εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο από τη ΓΓΠΣ. Στις Αχαρνές και στα Τρίκαλα τον περασμένο Μάρτιο είχαν εντοπιστεί εταιρείες με μπλοκ πλαστών τιμολογίων, τα οποία πωλούσαν προς κάθε επίδοξο φοροφυγά.

Επίορκοι: καταγγελίες στο 1517

Σε έναν τομέα όπου ανθεί η φοροδιαφυγή δεν θα μπορούσαν να εκλείψουν φαινόμενα επίορκων υπαλλήλων. Τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Οικονομικών, μετά από καταγγελίες πολιτών (λειτουργεί σε καθημερινή βάση ο τετραψήφιος αριθμός 1517), προχώρησε σε 50 έρευνες-ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ και Κτηματικές Υπηρεσίες. Καταγγελίες για χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό, μεγάλο ύψος καταθέσεων, παράνομους εκτελωνισμούς κ.λπ. Μην ξεχνάμε και την περίπτωση του υπαλλήλου της ΔΟΥ Αιγάλεω που συνελήφθη για χρηματισμό, κατόπιν καταγγελίας επιχειρηματία και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πισίνες: μόνο 324 από 16.650 που έδειξε το Google

Οι πρώτες αεροφωτογραφίες μέσω της υπηρεσίας χαρτών της μηχανής αναζήτησης Google έδειξαν 16.650 κατοίκους των βορείων προαστίων που απέκρυπταν την πισίνα τους για να γλιτώσουν από τα τεκμήρια. Μόνο 324 είχαν δηλώσει τις πισίνες τους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΓΓΠΣ έδωσε τα στοιχεία των φορολογούμενων που δήλωναν τις πισίνες στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία με βάση τις αεροφωτογραφίες έχει αναλάβει να εντοπίσει σε όλη τη χώρα τούς ιδιοκτήτες αυτών που δεν τις δήλωναν.

Εμπορεύματα-μαϊμού: τι Ομόνοια - τι Ερμού

Το λαθεμπόριο, καταπώς φαίνεται, κάνει θραύση σε εποχές οικονομικής κρίσης. Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ σε κτίρια του κέντρου της Αθήνας τούς έχουν οδηγήσει σε εμπορεύματα-μαϊμού που έφεραν ενδείξεις επώνυμων οίκων και τα οποία καθημερινά βλέπουμε να πωλούνται στο Σύνταγμα, στην Ερμού, στην Ομόνοια και σε κάθε εμπορικό δρόμο των μεγάλων πόλεων
ΠΗΓΗ
www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=186434

Κάρτα θορύβου για τα μηχανάκια --Υποχρεωτικός έλεγχος από ΚΤΕΟ για την έκδοσή της



Σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση, αλλά και έκδοση κάρτας θορύβου για τα μηχανάκια, προβλέπει –μεταξύ άλλων – το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικά η έκδοση κάρτας θορύβου έχει προκαλέσει... Read more...

Οι Ισλανδοί και οι Κύπριες έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα

Όσοι θέλουν να ζήσουν περισσότερο δεν έχουν παρά να επιλέξουν τα δύο άκρα της Ευρώπης για να μείνουν: την Κύπρο ή την Ισλανδία όπου έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να βρουν πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Οι ερευνητές σημειώνουν...


στην έρευνά τους ότι το AIDS, το κάπνισμα και η παχυσαρκία αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για την παράταση του χρόνου ζωής. Τα τελευταία 20 χρόνια, παρά τις προόδους στην ιατρική, 37 χώρες παρουσιάζουν αύξηση στον αριθμό των πρόωρων θανάτων. Στους άνδρες, οι Ισλανδοί είναι αυτοί που διατρέχουν το μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πριν από τα 60 (64,9 θάνατοι ανά 1000 άτομα ηλικίας 15-60 ετών), ενώ στις γυναίκες οι Κύπριες κατατάσσονται πρώτες στον κατάλογο. Ορισμένες από τις λεγόμενες "πλούσιες" χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, βρέθηκαν χαμηλά στην κατάταξη, και στα δύο φύλα. Ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σιάτλ σημείωσε ότι στις περισσότερες περιοχές, οι άνδρες έχουν σχεδόν διπλάσια θνησιμότητα σε σχέση με τις γυναίκες. "Σε παγκόσμια κλίμακα, η αντιστροφή της τάσης που σημειώθηκε τη δεκαετία του 1990 όσον αφορά τη θνησιμότητα των ενηλίκων είναι ενδεχομένως αποτέλεσμα της πανδημίας του HIV και της κατακόρυφης αύξησης της θνησιμότητας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης", τονίζουν οι ερευνητές. Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία είναι η ραγδαία μείωση του αριθμού των γυναικών που πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία στη νότια Ασία. Το 1970 αυτή ήταν η περιοχή του "υψηλότερου κινδύνου" για τις γυναίκες όμως σήμερα η πιθανότητα να πεθάνει μια γυναίκα πριν από τα 60 έχει μειωθεί κατά 56%.

ΠΑΘΑΝΕ ΣΟΚ οι ελεγκτές της ΤΡΟΙΚΑΣ...

..βρέθηκε ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που δίνει για καθαριότητα 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο...αγόραζαν 9000 χλωρίνες το μήνα


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ με επίκεντρο και πάλι ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της χώρας μας.
Μετά το χθεσινό έλεγχο που έκανε η ΤΡΟΙΚΑ,σε συγκεκριμένο ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ,αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά,απίστευτη λαμογιά.
Σειρά έχει ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.
5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ `τσέπωνε` ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ το χρόνο για την Καθαριότητα του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,ποσό που μεταφράζεται σε...1 δισ 703 εκατομμύρια δραχμές...και στο οποίο,άφησε άφωνους τους ελεγκτές της ΤΡΟΙΚΑΣ !!!
Μάλιστα,βρέθηκε μία ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,και μάλιστα του μήνα,που η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ είχε αγοράσει από ανώνυμο ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ...9000 χλωρίνες,για να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,για μόνο 30 ημέρες(ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ...ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΣΕΣ ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ) !!!
`Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν`...αναφώνησε ένας από τους ελεγκτές.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Γιατί με το που το έμαθε η Υπουργός,κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,έστειλε την υπόθεση στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...μα και πάλι...ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

Λίγο αίμα για τα παιδιά που μαχαιρώθηκαν χθες βράδυ από τους Αλβανούς

Σ.Σ.:BOΗΘΗΣΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
Παρακαλούνται όσοι είναι από Ημαθία να πάνε στο Νοσοκομείο της Βέροιας να δώσουν αίμα για τα παιδιά που τα μαχαίρωσαν Αλβανοί , το ένα παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι κάτοικοι του Διαβατού Βέροιας από χθες το βράδυ είναι με τα όπλα στο χέρι, αν πάθει τίποτα ο πιτσιρικάς αλίμονο στους Αλβανούς δεν θα αφήσουν ούτε έναν όρθιο

ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επισημοποιήθηκε με γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο η στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στο δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

funny animated gif

Δέκα γυναικείες φράσεις...δηλητήριο!

1) ΚΑΛΑ: η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να κλείσουν μια συζήτηση όταν έχουν δίκιο, οπότε πρέπει να σωπάσεις.
2) 5 ΛΕΠΤΑ: αν είναι σε φάση που ετοιμάζεται για έξοδο σημαίνει μισή ώρα. Σημαίνει όμως 5 λέπτα, και μονάχα 5, αν σου τα έδωσε προτού βγείτε ή κάνετε ό,τιδήποτε άλλο μαζί, για να δεις ματς ή να παίξεις στον υπολογιστή.
3) ΤΙΠΟΤΑ.....


η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Θέλει να πει κάτι.και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Οι συζητήσεις που ξεκινούν με το τίποτα συχνά τελειώνουν με ΚΑΛΑ (βλέπε 1).
funny animated gif

4) ΑΝΤΕ ΚΑΝ' ΤΟ: πρόκειται για πρόκληση και όχι για παρότρυνση. Μην το κάνεις.


5) ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ: είναι σαν λέξη, που συνήθως οι άνδρες κατανοούν λάθος. Ένας μεγάλος αναστεναγμός σημαίνει ότι πιστεύει ότι είσαι ηλίθιος και αναρωτιέται γιατί χάνει χρόνο και συζητάει μαζί σου για ΤΙΠΟΤΑ (βλέπε 3).


6) OK: μια απ' τις πιο επικίνδυνες λέξεις που μπορεί να πει μια γυναίκα σ' έναν άνδρα. Σημαίνει πως θέλει να σκεφτεί πώς και πότε θα το πληρώσεις.


7) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: μια γυναίκα σε ευχαριστεί, μην αναρωτιέσαι και μην λιποθυμήσεις, θέλει απλώς να σε ευχαριστήσει (εκτός κι αν σου πεί "ευχαριστώ πολύ" που τις περισσότερες φορές είναι καθαρός σαρκασμός).


8) ΟΠΩΣ ΘΕΣ: είναι ένας τρόπος για μια γυναίκα να σου πει άντε γα...


9) ΑΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ: άλλη μια επικίνδυνη φράση. Σημαίνει πως μια γυναίκα ζήτησε κατ' επανάληψιν από έναν άνδρα να κάνει κάτι που τελικά τώρα το κάνει εκείνη. Ο άντρας θα ρωτήσει « συμβαίνει κάτι ; », για την απάντηση της γυναίκας βλέπε 3.


10) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?? προσοχή, δεν είναι μια απλή ερώτηση...να θυμάσαι πάντα πως κάθε φορά που μια γυναίκα σε ρώτα 'ποιά είναι?', θα ήθελε στην πραγματικότητα να σε ρωτήσει : "ποιό είναι αυτό το ξέκωλο, και από που την ξέρεις ?????"

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΦΑΝΕΙΣ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




ΟΙ ΛΑΖΟΙ – Ανήκουν στην πελασγική φυλή και είναι κατά βάσιν λαός ναυτικός. Δεν συμπαθούν τους Τούρκους, κατοικούν στις περιοχές Τραπεζούντος, Κερασούντος, Κοτυώρων (Ορντού) και στην περιοχή της Γεωργίας του Βατούμ
(Ατζαρία). Συγγενικό φύλο προς αυτούς, θεωρουνται οι Μιγγρελοί, απόγονοι των αρχαίων Κόλχων. Στους Λαζούς ανήκουν και οι Οφίτες ή Οφλήδες, οι οποίοι εξισλαμίσθηκαν τον ΙΖ’ αιώνα και διατηρούν ακόμη έντονη την Ελληνική τους καταγωγή, έχοντες λανθάνουσα Ελληνική συνείδηση και ομιλούν ακόμη την Ελληνική. Το 1904, αριθμούσαν 120.000 άτομα. Σήμερα, υπολογίζονται σε τετραπλασίους.



ΟΙ ΜΕΣΟΧΑΛΔΗΝΟΙ – Κατοικούν στο βιλαέτι Τραπεζούντος και το 1904 αριθμούσαν 80.000 άτομα. Είναι απόγονοι παναρχαίων Ελλήνων, των Χαλύβδων. Αν και τυπικώς παρουσιάζονται ως μουσουλμάνοι, είναι κατ’ ουσίαν δίθρησκοι. Ήσαν αιρετικοί Χριστιανοί επί Βυζαντίου. Κατεργάζονται τον σίδηρο, ως πεταλουργοί, για αυτό και καλούνται υπό των Τούρκων Ναλτζήδες....

συνέχεια εδώ
Greekalert

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

Οι πολλές ώρες εργασίας μπορεί να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα

Σύμφωνα με έρευνα

Όσοι εργάζονται 10 με 11 ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές καρδιακές ασθένειες, ακόμα και να πάθουν καρδιακή προσβολή, απ' ότι όσοι εργάζονται 7 ώρες την ημέρα, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα μίας...
έρευνας, που διήρκησε 11 χρόνια και έγινε σε 6.000 βρετανούς δημόσιους υπαλλήλους, δεν προσφέρουν οριστικές αποδείξεις ότι οι πολλές ώρες εργασίας προκαλούν καρδιακαγγειακά προβλήματα. Όμως δείχνουν ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ των ωρών εργασίας και των ασθενειών αυτών, η οποία μπορεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, να οφείλεται στο άγχος.

Συνολικά μεταξύ των Βρετανών που πήραν μέρος στην έρευνα καταγράφηκαν 369 περιστατικά θανάτων από καρδιακά προβλήματα, μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών και στηθάγχης, ενώ σε όσους εργάζονται 10 με 11 ώρες την ημέρα είναι αυξημένος κατά 60% και ο κίνδυνος να εμφανίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο.

Η εργασία για μία ή δύο ώρες πέραν των 7 δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγεικών ασθενειών.

"Φαίνεται ότι υπάρχει ένα όριο, έτσι δεν είναι τόσο κακό για την υγεία αν κανείς δουλέψει περίπου μία ώρα πέρα από το κανονικό", δήλωσε η Μαριάνα Βιρτάνεν, επιδημιολόγος του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών στους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το αυξημένο σωματικό βάρος ή η υψηλή χοληστερίνη.

Η Τουρκία επιτίθεται και η Ελλάδα ψελλίζει


  • Υφαλοκρηπίδα, Αιγαίο και Κύπρος είναι τα "ανοιχτά μέτωπα" που εγκαταλείπει συστηματικά η ελληνική πλευρά
  • Η Άγκυρα δοκιμάζει τις αντοχές μας και αναπροσαρμόζει συνεχώς την τακτική της σύμφωνα με τις αντιδράσεις μας
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τις αντοχές Ελλάδας και Κύπρου δοκιμάζει τώρα η ‘Αγκυρα, πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες σε υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, που ανήκει στην Ελλάδα, κατά τη διεθνής σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας. ¨Εχουν προαναγγελθεί ταυτόχρονα και έρευνες στην γειτνιάζουσα κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
H Ελλάδα “αντέδρασε” στέλνοντας ένα σκάφος του λιμενικού (λες και επρόκειτο για παράνομο ψαρά) που είπε στον Τούρκο πλοίαρχο να φύγει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό, κατά τα Υπουργείο Εξωτερικών, συνιστά άσκηση κυριαρχίας, στην πραγματικότητα όμως είναι ανεπιτυχής άσκηση κυριαρχίας. Το Πίρι Ρέις ασκεί κυριαρχία, αφού αυτό κάνει ότι θέλει. Εκτός όμως από το διεθνές δίκαιο, καλούμεθα τώρα να ξεχάσουμε και τα ελληνικά. Ταυτόχρονα ο Ανυπεξ κ. Δρούτσας που συναντήθηκε δύο φορές με τον κ. Νταβούτογλου στο Καζαχστάν του ζήτησε επίσης την διακοπή των ερευνών, ομοίως χωρίς αποτέλεσμα.
Για να δώσουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει “βυθίσατε το Χόρα” σε αντίστοιχη περίπτωση το 1976, ενώ το 1987 Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν σε σχεδόν πόλεμο όταν το τουρκικό Σισμίκ απείλησε να βγει στο Αιγαίο. Πιο πρόσφατα, η Τουρκία έστειλε μια φρεγάτα στα ανοιχτά της Κύπρου, αναγκάζοντας νορβηγικό σκάφος που εκτελούσε έρευνες να τις διακόψει, ενώ ελληνική κανονιοφόρος ζήτησε από νορβηγικό σκάφος να αποχωρήσει από την περιοχή Καστελλόριζου.
Βεβαίως, κανείς δεν επιθυμεί αψήφιστα μια κλιμάκωση. Αλλά κάπως δεν πρέπει και η Ελλάδα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της; Για ποιόν ακριβώς λόγο αγοράζει πανάκριβες φρεγάτες; Γιατί δεν εμφανίζονται καν στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου, ούτε στην περιοχή της Κύπρου, με την οποία υποτίθεται ότι μας συνδέει το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου; Αλλά τις βρίσκει κανείς να πλέουν στο ΄Αντεν κατά των … πειρατών ή στον Κόλπο κατά των “τρομοκρσατών”, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων;
Προφανώς, η κυβέρνηση θεωρεί ότι τυχόν χρήση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού θα κλιμάκωνε την ένταση. Με αυτό όμως το επιχείρημα που ακριβώς, διερωτάται κανείς, πρέπει να φτάσουν τα τουρκικά πλοία, για να ενεργοποιηθεί το ελληνικό ναυτικό; Στην πραγματικότητα, η ελληνική υποχωρητικότητα είναι που τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα και καθιστά πιθανότερη μια σοβαρότερη, πιο επικίνδυνη κρίση στο μέλλον. Η Άγκυρα συμπεραίνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να της κάνει απολύτως τίποτα και εγγράφει δικαιώματα, την ίδια ώρα που στην Αθήνα ο Αν ΥΠΕΞ κάνει κοπλιμέντα στον εαυτό του για την μετριοπάθειά του, εφευρίσκοντας όρους όπως “ειρηνική επιθετική στρατηγική”. Σε σημείο που, ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη, εγκαλεί την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα.
Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση καλώς δεν θέλει ούτε να εμφανίζει το ναυτικό και την αεροπορία της χώρας, γιατί δεν χρησιμοποιεί τα διπλωματικά όπλα που διαθέτει; Γιατί επιμένει να στηρίζει παντοιοτρόπως την τουρκική ένταξη στην ΕΕ; Μόλις προ ολίγων ημερών Αθήνα και Λευκωσία άνοιξαν ένα ακόμα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ¨Αγκυρας, η οποία, σε αντάλλαγμα, πολλαπλασίασε τις προκλήσεις της! Γιατί η Αθήνα συνεχίζει κανονικά τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, παρόλο που δεν σημειώνεται καμμία πρόοδος; Γιατί δεν χαλάει τον κόσμο πολιτικο-διπλωματικά, αλλά περιορίζεται σε ρηματικές διακοινώσεις, προορισμένες για τον σκουπιδοφάγο του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών;
Δεν είναι άλλωστε μόνο το Καστελλόριζο. ¨Εχουμε σειρά επιθετικών δράσεων, το τελευταίο διάστημα, στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Η κυβέρνηση αντέδρασε στις δράσεις αυτές περιορίζοντας τις αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά και υποδεχόμενη στην Αθήνα τη μισή κυβέρνηση Ερντογάν, κατά τρόπο που θα ταίριαζε στον μεγαλύτερο σύμμαχο και φίλο της Αθήνας. Όχι σε μια κυβέρνηση που απειλεί την Ελλάδα και κατέχει την Κύπρο!
Εδώ και 15 χρόνια, η Ελλάδα εμφανίζει διεθνώς την Τουρκία ως την καλύτερη φίλη της, με την οποία είναι απαραίτητο να τερματισθούν οι εθνικιστικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Εδώ και 11 χρόνια, είναι ένας από τους κυριότερους υποστηρικτές της ένταξής της στην ΕΕ και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, εις βάρος των σχέσεών της με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Από τη διεθνή πολιτική και διπλωματία έχουν εξαφανισθεί η απειλή κατά της Ελλάδος, ως αποτέλεσμα της οποίας κατεστράφη οικονομικά η χώρα, όπως και η συνεχιζόμενη εισβολή και κατοχή της Κύπρου. ¨Εχουν μείνει κάποιες διαφορές που πρέπει να λυθούν, για το κυπριακό μάλιστα μάλλον μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι Ελληνοκύπριοι, αφού ουδείς μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στη διεθνή κοινή γνώμη, με καταληπτά επιχειρήματα, γιατί απερρίφθη το σχέδιο Ανάν. Με δύο λόγια, η Τουρκία έχει πρακτικά αθωωθεί για όσα διαπράττει εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα είναι πολύ δύσκολο αύριο, να επανέλθει ξαφνικά η Αθήνα και η Λευκωσία σε μια πολιτική καταγγελίας της τουρκικής δράσης.
Την ίδια περίοδο, η ¨Αγκυρα όχι μόνο δεν παραλείπει να προβάλλει τις θέσεις της διεθνώς, χωρίς να τη συγκρατεί η επιδίωξη της προσέγγισης και της φιλίας, αλλά και δεν κάθεται καθόλου ήσυχη στο μέτωπο των διαρκώς διευρυνόμενων διεκδικήσεών της, όπως τώρα που διεκδικεί μια τεράστια περιοχή στην Αν. Μεσόγειο, πιθανώς πλούσια σε υδρογονάνθρακες, αλλά και στρατηγικής σημασίας γιατί συνδέει τον ελλαδικό με τον κυπριακό χώρο και είναι απαραίτητος κρίκος στην άμυνα του δεύτερου. (Δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιο ¨Ατσεσον, στο μέτρο που υπήρξε, προέβλεπε την παράδοση του Καστελόριζου στην Τουρκία).
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμμερίζεται την επιδίωξη του Γιώργου Παπανδρέου για προσπάθεια επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών και του κυπριακού. ¨Όμως δεν συμμερίζεται καθόλου την επίλυση εις βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί συστηματικά η Αθήνα, είτε ως αποτέλεσμα του φοβικού συνδρόμου της, είτε ως αποτέλεσμα ιδεοληψιών, είτε ως αποτέλεσμα ξένης εξάρτησης, δεν οδηγεί παρά στην επιδείνωση της κατάστασης. Με δεδομένη την ελληνική οικονομική κρίση και την υπαγωγή στην εξουσία των διεθνών τραπεζιτών και του ΔΝΤ, οι διαρκείς υποχωρήσεις εγκυμονούν είτε κίνδυνο μεγάλης κρίσης από χειρότερες θέσεις αύριο, είτε τη σημαντικότερη απειλή για τα ελληνικά εθνικά δικαιώματα μετά το 1974.
Κάθε πολιτική κρίνεται εν τέλει εκ του αποτελέσματος. Η ελληνική εξωτερική πολιτική μετά το 1996, είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό ήταν η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αλλά η ένταξη αυτή δεν οφείλεται στην ασκηθείσα πολιτική, έγινε παρά την πολιτική αυτή. Πρώτον, ήταν αδύνατο για το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη μεγάλη διεύρυνση χωρίς την Κύπρο. Δεύτερο, ήταν αδύνατο να προχωρήσει το αγγλοαμερικανικό σχέδιο ένταξης της Τουρκίας, χωρίς προηγούμενη ένταξη της Κύπρου. Τρίτο και κυριότερο, ο προγραμματισμός ήταν να έχει διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να έχει αντικατασταθεί από ένα προτεκτοράτο τριών ξένων δικαστών και τριών ξένων στρατών πριν από την ένταξη. Η πολιτική αυτή ανετράπη με το δημοψήφισμα του 2004, που διέσωσε το κυπριακό κράτος.
Κάθε πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των προθέσεων, αληθών ή προσχηματικών. Η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και υποστήριξης πάση θυσία (της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης) της τουρκικής ένταξής στην ΕΕ έχει προ πολλού αποτύχει με το κριτήριο της πράξης και όχι των πολιτικο-ιδεολογικών προτιμήσεων. Οδηγεί μάλιστα σε απομόνωση τη χώρα, που έχει κερδίσει σφαλιάρες από αυτούς που ωφελούνται (Τουρκία, ΗΠΑ, Βρετανία) και περιφρόνηση από τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
Πηγή

ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ



ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.300 ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Πάνω από 3.300 παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών έμειναν εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου της Αθήνας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου που παρουσιάστηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη και της προέδρου του Ιδρύματος Ηρας Βαλσαμάκη.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά: στο σχολικό έτος 2009 - 2010 υποβλήθηκαν 8.479 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 5.401 ενώ για τη σχολική χρονιά 2010 - 2011 υποβλήθηκαν 8.816 και έχουν εγκριθεί 5.465. Φέτος, κατατέθηκαν περίπου 400 περισσότερες αιτήσεις από γονείς. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Κι αυτό γιατί η δημοτική αρχή εκτιμά ότι το Σεπτέμβρη θα υποβληθούν νέες αιτήσεις από οικογένειες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικό παιδικό σταθμό, δεδομένου ότι το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά και ακόμα και γονείς που έστελναν πέρυσι τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σταθμό, φέτος δεν μπορούν...

Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτή η κατάσταση εμφανίζεται σε μια περίοδο που η δημοτική αρχή αποφάσισε το κλείσιμο 8 παιδικών σταθμών, για διάφορους λόγους. Κάτι που σημαίνει ότι μεγαλύτερος αριθμός παιδιών θα βρεθεί σε λιγότερους παιδικούς σταθμούς, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στις συνθήκες αλλά και στη φροντίδα χιλιάδων παιδιών, βρεφών και νηπίων.
Στη χτεσινή συνέντευξη, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ηρα Βαλσαμάκη, υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας αναφορικά με το ζήτημα της δημοτικής προσχολικής αγωγής δεδομένου ότι, όπως είπε, ποτέ δεν υπήρξε το ενδιαφέρον και η ανάλογη κρατική μέριμνα. «Διαχρονικά, τόνισε - κάτι που φυσικά είναι απόλυτα αληθινό - η Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε όσο θα έπρεπε για τους παιδικούς σταθμούς». Πάντως, δίπλα στην τεράστια διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την προαναφερόμενη κατάσταση, τη δική της ευθύνη έχει διαχρονικά η παράταξη που διοίκησε και διοικεί το Δήμο, αφού δεν επιχείρησε και δεν έλυσε το σημαντικό αυτό πρόβλημα είτε αφορά το κτιριακό είτε αυτό των εργαζομένων.

Αμεσο πρόβλημα για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, απ' όσα αναπτύχθηκαν στη συνέντευξη, αναδεικνύεται το ζήτημα των εργαζομένων. Ο νόμος Ραγκούση για τις προσλήψεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στέλνει στην ανεργία τους συμβασιούχους που ήδη εργάζονται. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των σημερινών συμβασιούχων, με δικαστικές αποφάσεις, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην εργασία μέχρι το Γενάρη του 2011. Αγνωστο όμως παραμένει το τι θα γίνει μετά το Γενάρη. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, 100 άτομα από το προσωπικό των παιδικών σταθμών έχουν παραιτηθεί, ενώ ο διαγωνισμός, μέσω ΑΣΕΠ του Δήμου Αθηναίων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 278 ατόμων, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων στο δημόσιο.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», το Γενάρη του 2011, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα επιδεινωθούν.

ΠΡΕΖΑ TV

Διαβατός Βέροιας : Αλβανοί μαχαίρωσαν μικρά παιδιά...

Συνέλληνες μόλις πριν 2 ώρες στο χωριό Διαβατό της Βέροιας του Ν. Ημαθίας, Αλβανοί μαχαίρωσαν τρία παιδιά δικά μας και ένα το ξυλοφορτώσαν έτσι για την πλάκα να πούμε και το ένα χαροπαλέυει, έχει αγανακτησεί όλη η μικρή κοινωνία του Διαβατού με διάφορα προβλήματα που προξενούν...
Αλβανοί και πριν από λίγο έφτασε το πρόβλημα στο αποκορύφωμά του με τα μαχαιρώματα των Αλβανών. Οι κάτοικοι του χωρίου αυτήν την ώρα είναι όλοι αναστατωμένοι δεν ξέρω τι θα γίνει, άλλοι θα πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους, η κατάσταση έφτασε στο απροχώριτο. έξω οι Αλβανοί από την Ελλάδα τώραααα!


Αναγνώστης
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos