Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

«Οχι» του ΣτΕ για το Βοτανικό


Η αρνητική εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάκη στο ΣτΕ, με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή των 131 πολιτών βάζει στον «πάγο» το όνειρο της κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό!

Πρότασή του συμβούλου είναι να σταματήσουν οριστικά τα έργα για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου της εταιρίας του Μπάμπη Βωβού, η οποία κρίνεται αντισυνταγματική. Ενστάσεις υπάρχουν και για σημεία του νόμου που αφορούν στο γήπεδο και βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα.

Το αρνητικό για το «τριφύλλι» είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι εισηγήσεις γίνονται δεκτές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάτι που σημαίνει ότι στο ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό, τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα ματαιωθούν, αλλά θα ξεκινήσουν με τεράστια καθυστέρηση.

Η συγκεκριμένη εισήγηση, 77 σελίδων, αναμένεται να κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως και το σκεπτικό της, ενώ η κύρια προσφυγή των κατοίκων και των τοπικών φορέων θα συζητηθεί την Παρασκευή.


e-tipos.com

ΜΑΘΗΜΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ


Από και στο εξής για να πάρεις δίπλωμα οδήγησεις πρέπει να μπορείς να
παρκάρεις έτσι το αυτοκινητό σου!!!ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ!!!
Εννοείτε ΄΄οτι στην Αθήνα είναι απαραίτητο.

SUPERMAN


Γυρνάει ο ήρωας μας 7.00 το πρωί σπίτι του περπατώντας στα νύχιακαι προσπαθώντας να μην κάνει τον παραμικρό θόρυβο, μονο και μόνο γιανα βρεί τη σύζυγο του να τον περιμένει πίσω απο την πόρτα.-Που ήσουνα Σουπερμαν; 7 η ώρα το πρωί πήγε!-Μα αγάπη μου δεν σου είχα πει οτι είχαμε συνέδριο με εκείνους τους πολύσημαντικούς πελάτες απο την Ιαπωνία;-Καλά ρε Σούπερμαν μέχρι τί ώρα είχατε συνέδριο; 8.00; 9.00; Είναι 7 η ώρατο πρωί!-Ε, κουκλίτσα μου δεν θα πηγαίναμε τους πελάτες κάπου για ένα ποτό νασυζητήσουμε τους όρους της συμφωνίας καλύτερα;-Εντάξει Σούπερμαν, τους πήγατε για ποτό μέχρι τις 10.00, αντε 10.30. Μετάπού ήσουνα; Είναι 7 η ώρα το πρωί ρε γαμώτο!-Ρε αγαπούλα μου , για να γιορτάσουμε την συμφωνία μας πήγαμε σε μιαταβέρνα να φάμε.-Και μέχρι πότε Σούπερμαν είσασταν στην ταβέρνα; 12.00; 1.00; Έχει πάει 7το πρωί πια!!-Μα είσαι σοβαρή; Ήρθανε οι άνθρωποι τόσο δρόμο απο τηνΙαπωνία και δεv θα τους πηγαίναμε στα μπουζούκια να γλεντήσουν;-Αντε οτι κάτσατε στα μπουζούκια μεχρι τις 3.00,άντε 4.00. Μέχρι τώρα πούήσουν ρε Σούπερμαν;-Ε ύστερα απο τόσα ξίδια ,καρδούλα μου, πήγαμε να φάμε ενα πατσά ναστρώσει το στομάχακι μας.-Έστω οτι τρώγατε πατσά μέχρι τις 5.00-5.30 Σούπερμαν, έχει πάει 7.00 τοπρωί πλέον.-Μα, ύστερα ,φώς μου, πηγαμε για κουλούρι στην Ομόνοια και με την κίνησημέχρι να φτάσω εδώ πήγε 7.00. Πές μου όμως, γιατί με λές Σούπερμανσυνέχεια;-Γιατί μονο ο Σούπερμαν και εσύ φοράτε το σώβρακο έξω απο το παντελόνι!
__________________

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (MNHMEIA) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

1 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. Ο στρατηγός Sherman όπως το αποκαλούν ένας γίγαντας στη Καλιφόρνια. 84m είναι κοντύτερο από το πιό ψηλό δέντρο αλλά είναι τρεις φορές μεγαλύτερο σε όγκο. Τα 1.487 Κυβικά μέτρα του θα μπορούσαν πιθανώς να χτίσουν μια μικρή πόλη
2 ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
Ο Methuselah, είναι ένα πεύκο σχεδόν 3,050m bristlecone (10,000ft) επάνω στα άσπρα βουνά Καλιφόρνιας. Βρέθηκε το 1957 και υπολογίζεται για να είναι 4.768 ετών - έτσι θα ήταν ένα σπορόφυτο όταν ανέβηκαν οι πυραμίδες. Η ακριβής θέση του Methuselah κρατιέται ένα μυστικό για να το προστατεύσει από τον τσεκούρι-χειρισμό των σπουδαστών και των τουριστών.
3ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
Ο πλάτανος του Hippocrates λέγεται ότι είναι το παλαιότερο δέντρο στην Ευρώπη, ένα2.500-ετών κολοσσός στο νησί Kως,στην Ελλάδα.Στη σκιά του δίδαξαν ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ,και ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

4 ΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
Το έλατο Stronardon Ντάγκλας είναι 63.79m (209ft) ύψος. Φυτεύτηκε το 1848 αλλά μετρήθηκε μόνο ακριβώς στις 19 Φεβρουαρίου 2009 από Mark Tansley και το Steve Woollard, και είναι το πιο ψηλο δέντρο στην Αγγλ'ια.
5 ΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
Βρίσκεται στην βορεια Καλιφόρνια και είναι 15.55m (380ft) υψηλό, και έγινε έτσι το πιό ψηλό δέντρο στον κόσμο. Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αλλά οι δρυοκολάπτες έχουν βλάψει πιθανώς την κορυφή του.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ-ΜΠΡΑΟΥΝ


ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ-ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

"Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την πρόθεση να διαμείνουν ή απλώς να διέλθουν, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενδεικτικώς για τους εξής λόγους:

Α) Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας, το τελευταίο έτος, προκάλεσε...


περιστατικά προπηλακισμών προσώπων, ιδίως οδηγών και επιθέσεων και φθορών σε αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας

Β) Η τοπική νομοθεσία και οι διαδικαστικοί κανόνες, π.χ. όσον αφορά:
- τελωνεία,
- φορολογία,
- μεταφορές τράνζιτ,
- εξαγωγή ποσού σε ξένο συνάλλαγμα που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, εκτός αν δηλωθεί κατά την είσοδο στην χώρα,
- κανόνες οδικής κυκλοφορίας,
εφαρμόζονται πλειστάκις, από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών, με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες.
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού, ούτε των ενδιαφερομένων επαγγελματικών κλάδων.
απο τροκτικο

Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν


Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της εθνικής ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, περίπου 10 βαριά οπλισμένοι άντρες επιτέθηκαν κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Σρι Λάνκα στο στάδιο της Λαχόρης, συνοδευόμενη από πολλούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ, έξι παίκτες της ομάδας και ο Αυστραλός βοηθός προπονητή τραυματίστηκε. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, περίπου 10 βαριά οπλισμένοι άντρες επιτέθηκαν κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Σρι Λάνκα στο στάδιο της Λαχόρης, συνοδευόμενη από πολλούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ, έξι παίκτες της ομάδας και ο Αυστραλός βοηθός προπονητή τραυματίστηκε. Για "δειλή τρομοκρατική πράξη" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσε. Για "δειλή τρομοκρατική πράξη" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσε.

Ανώτατος Πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση είχε ομοιότητες σε ό,τι αφορά τους δράστες με αυτήν στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι "ήταν εκπαιδευμένοι εγκληματίες. Το είδος των όπλων που είχαν, το τρόπος που επιτέθηκαν. Δεν ήταν απλοί πολίτες". Ανώτατος Πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση είχε ομοιότητες σε ό, τι αφορά τους δράστες με αυτήν στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι "ήταν εκπαιδευμένοι εγκληματίες. Το είδος των όπλων που είχαν, το τρόπος που επιτέθηκαν. Δεν ήταν απλοί πολίτες ".

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Γκαντάφι της Λαχόρης, όπου η ομάδα της Σρι Λάνκα θα έπαιζε με την αντίστοιχη του Πακιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Γκαντάφι της Λαχόρης, όπου η ομάδα της Σρι Λάνκα θα έπαιζε με την αντίστοιχη του Πακιστάν.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας του Πακιστάν εξουδετέρωσαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στη Λαχόρη, μετά την επίθεση εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας του Πακιστάν εξουδετέρωσαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στη Λαχόρη, μετά την επίθεση εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα.

Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου σημειώθηκε η επίθεση και το άλλο σε κοντινό χώρο στάθμευσης. Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου σημειώθηκε η επίθεση και το άλλο σε κοντινό χώρο στάθμευσης.

Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, καλώδια και τρία κιλά εκρηκτικών. Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, καλώδια και τρία κιλά εκρηκτικών.

Πηγές: Associated Press, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιά τους φανατικούς Ολυμπιακούς κυκλοφόρησε Notebook Dell με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ PC


Φυσικά είναι κόκκινο,και είναι βασισμένο στο μοντέλο Dell Studio 1537 και έχει το σήμα του ΟΣΦΠ στο κάλλυμα.Θα βγαίνει σε 3 συνθέσεις(ο ΛΕΤΟ λείπει και από τις τρεις),Home, Business, Media Center, με την τιμή του να ξεκινάει από τα €690Ε.Από πλευρά επιδόσεων μην περιμένετε τίποτα σπουδαίο,Intel Core 2 Duo T3200 στη θέση του επεξεργαστή με 2GB μνήμης, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel GMA 4500M HD, και 160GB σκληρό δίσκο.Δηλαδή κάτι σαν τον Ολυμπιακό,πολύ καλός γιά χρήση στο σπίτι,στο εσωτερικό δηλαδή,αλλά μέχρι εκεί.Το μόνο που μένει να βάλει ο Κοκαλλης και WiFi στο Καραισκάκη ώστε να τον παίρνετε μαζύ σας.

ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ

Άντε και έγιναν ξάνα εκλογές και βγήκε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ,άντε και έκανε
αυτοδύναμη κυβέρνηση,πέστε μου τι έγινε?Θα σας πω έγω ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε.
Θα περάσουν λίγες μέρες στο μέλι και μετά θα αρχίσουν τα όργανα!!
Άδεια ταμεία βρήκαμε,τεράστια μαύρη τρύπα,δεν το περιμέναμε,αλλιώς τα ξέραμε,
οπότε αύτα που τάξαμε θα τα κάνουμε όχι τώρα, αλλά σε μερικά χρόνια.
Για τώρα πάρτε μερικούς νέους φόρους, βέβαια δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι...
Και ο Χατζηπετρής όπως λέει και το άσμα.
Και κλάμα εμείς που φάγαμε χλαπάτσα πάλι....
Αύτο επαναλαμβάνεται τα τελευταία τριάντα χρόνια και θα επαναλαμβάνεται όσο
δεν αλλάζουμε ρότα σαν λαός και βολεύομαστε με τα ρουσφέτια,όσο φορολογούνται μόνο
οι μισθωτοί, και όσο οι νταβατσίδες και τα καρτέλ θα κάνουν ότι θέλουν, γιατί έχουν
εξαγορασεί συνειδησείς.Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θα αρχίσουν την
αντιπολίτευση....!Ρε γαμώτο θα μας κουφάνουν τελείως.
Και ερχόμαστε στα μικρά κόμματα εκεί να δεις νταλαβέρια κάτω από το τραπέζι.
Το ένα σταλινικό με νοοτροπία παλαιάς κοπής,δεν πείθει.
Το άλλο έχει μαζέψει μασκοφόρους,νεόπλουτους,αναρχοαυτόνομους,κρυφοπαρτάκιδες και
τραβάει το δρόμο του.Τα υπόλειπα δεν τα αναφέρω καν, δεν υπάρχει λόγος.........!

ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ

Καλά ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ανοχύρωτο κράτος. Έβαλαν μάσκες λόγω καρνάβαλους και πήγαν και έκαψαν 9 βαγόνια του ΗΣΑΠ! Κρατούσαν στα χέρια τους μπιτόνια με βενζίνη και δεν πήρε χαμπάρι κανένας να...ειδοποιήσει την αστυνομία; Μπήκαν άδειασαν την βενζίνη έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα βαγόνια. Πιο απλά δεν γινόταν.
ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας έρχεται να εκσυχρονίσει τις υπηρεσίες υγείας.
Λένε κάποιοι ότι οι αλλαγές θα είναι σημαντικές στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Δηλαδή αν καταλάβα καλά έχοντας την κάρτα δεν θα περιμένω 3-4 μήνες να κλείσω ένα
ραντεβού στο νοσοκομείο?Ούτε θα περιμένω άπο 20-25 μέρες στο ΙΚΑ να με δει ένας παθολόγος
ή ένας πνευμονολόγος?Θα πέρνω τηλέφωνω και θα γίνεται το αυτονόητο μέσα σε μία μέρα θα εξυ-
πηρετούμε άπο την στιγμή που είμαι ασθενής.
Δυστυχώς γιά όλους μας όλα αύτα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, στην Ελλάδα αν δεν έχεις
χρήματα πέθανες, αν έχεις πεθαίνεις αργότερα αύτη είναι η αλήθεια.
Οι αλλαγές του στυλ κάρτες υγείας και τέτοια είναι καλά αφού έχεις φτιάξει πρώτα όλα τα
άλλα, αλλιώς είναι περισσότερο άπο βέβαιο ότι όλα αύτα θα αποτύχουν.
Εκσυγχρονισμός είναι να θέλεις γιάτρο σήμερα και να έχεις πρόσβαση σε αυτόν.
Εκσυγχρονισμός είναι να πηγαίνεις στα επείγοντα και να μην περιμένεις πάνω σε ένα ράντζο
2-3 ώρες για να σε εξετάσουν γιατροί [αν δεν έχεις πεθάνει].
Εκσυγχρονισμός είναι οι γιάτροι[ευτυχώς όχι όλοι να μην μας τα πέρνουν χοντρά]μέσα σε
δημόσια νοσοκόμεια.
Εκσυγχρονισμός είναι να υπάρχουν Μ.Ε.Θ για όλους, ότι ώρα χρειαστεί και όχι να βάζεις
μέσον βουλεύτη ακόμα και εκεί, για να σώσεις τον ανθρωπό σου και να χάνεται ένας άλλος.
Εκσυγχρονισμός είναι το νοσηλεύτικο προσωπικό να είναι επαρκές στα νοσοκομεία και να
γίνεται σωστή νοσηλεία.
Εκσυγχρονισμός είναι να υπάρχει μέριμνα για ασθενής χρόνια πάσχοντες. Σε αυτό τον τομέα
τι έχετε κάνει? Που είναι πολύ σοβαρό θέμα.
Αυτά είναι ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ και όχι μια κάρτα υγείας που στη καλύτερη περίπτωση των
περιπτώσεων δεν κάνει ούτε για κατάπλασμα.Μα που ζείτε επιτελούς? Μα είναι δυνατόν
να είστε τόσο αδιάφοροι?Τόσο άσχετοι?Και μιλάω για όλους και τους τέως και τους νυν.
Εκτός αν η διαφθορά είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να νικηθεί μια και όπως όλοι
ξέρουμε στην διαφθορά κόμματα,πολιτίκες,και πολιτίκοι δεν υπάρχουν.Εκεί αρχηγός
είναι το χρήμα οπότε.........δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ!!!

Αγόρι παντρεύτηκε σκύλο για να αποφύγει τις τίγρεις (!)



Ένα αγόρι νηπιακής ηλικίας παντρεύτηκε με θρησκευτική τελετή τον σκύλο του γείτονα του, ως μέσο για να αποφύγει την κακή τύχη και να προστατευθεί από τις επιθέσεις των άγριων ζώων. Ο ιδιότυπος αυτός γάμος έλαβε χώρα στην ανατολική Ινδία την Τετάρτη (18/2) παρουσία περίπου 150 μελών της φυλής Munda.

«Σήμα» ότι ο γάμος μπορούσε να εκτελεστεί έδωσε το γεγονός ότι ο γαμπρός έβγαλε το πρώτο του δόντι. Η φυλή στην οποία ανήκει ο μικρός θεωρεί τα σημάδια της ανάπτυξης ενός παιδιού σαν κακό οιωνό, που το κάνουν ευάλωτο στις επιθέσεις από τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Με το γάμο όμως ο θεός της φυλής θα ευλογήσει το παιδί και θα διώξει τα κακά πνεύματα.

«Κάναμε το γάμο γιατί έτσι θα διωχθούν όλα τα κακά πνεύματα και οι κατάρες που θα μπορούσαν να πλήξουν το παιδί αλλά και εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού Sanarumala Munda. Ο μικρός γαμπρός, ονόματι SagulaJyoti ενώ οι συγγενείς έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους, που ταιριάζουν στην περίσταση. Μετά το γάμο η «νύφη» αφέθηκε ελεύθερη να περιπλανηθεί στη γειτονιά.

Ευτυχώς πάντως ο μικρός Sagula δεν θα χρειαστεί να περάσει όλη του τη ζωή με την Jyoti καθώς όταν μεγαλώσει δικαιούται να παντρευτεί γυναίκα χωρίς να χρειαστεί να κάνει αίτηση για διαζύγιο. Σημειώνεται ότι ο ινδικός νόμος δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων και ζώων – οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο- όμως η παράδοση επιβιώνει σε πολλές φυλές της χώρας...

Aναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος Βενιζέλος


Αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ ξένης αεροπορικής εταιρίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν τις 4μμ. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση Μάντσεστερ-Κάιρο με 192 επιβάτες. Ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης, οφείλεται στη διαπίστωση από τον κυβερνήτη, αποσυμπίεσης καμπίνας. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση Μάντσεστερ-Κάιρο με 192 επιβάτες. Ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης, οφείλεται στη διαπίστωση από τον κυβερνήτη, αποσυμπίεσης καμπίνας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΑ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


"Σε λευκό κλοιό από χτες το βράδυ η πολιτεία της Νέας Υόρκης με τον δήμαρχο της πόλης Μ. Μπλούμπεργκ να ανακοινώνει νωρίς σήμερα το πρωί έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 900 πτήσεις συνολικά στα αεροδρόμια της πόλης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ όλα τα δημόσια κτήρια παρέμειναν κλειστά... Από χτες αργά το απόγευμα δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ρίξει περισσότερους από 100.000 τόνους αλάτι στους δρόμους με εκατοντάδες υπαλλήλους του δήμου να βρίσκονται στους δρόμους ενώ ήδη έχουν ληφθεί μέτρα εκτάτκου ανάγκης στην πολιτεία της ΝΥ. Παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις που επλήγησαν από την χιονοθύελλα. Το χιόνι στην πολιτεία της ΝΥ σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε τις 12 ίντσες ενώ σε κάποιες περιοχές εκτός ΝΥ το ύψος του χιονιού έφτασε τις 16 ίντσες. Οι ελληνοαμερικανοί, που είχαν προετοιμαστεί για τα δικά τους παραδοσιακά κούλουμα ξύπνησαν αιφνιδιασμένοι ενθυμούμενοι την γνωστή παροιμία "Μάρτης γδράρτης και παλουκαύτης" αφού το χίονι στάθηκε αιτία για την αναδίπλωση και αναβολή σχεδίων για το πέταγμα του αετού. "

http://www.greekamericannewsagency.com/