Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν


Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της εθνικής ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, περίπου 10 βαριά οπλισμένοι άντρες επιτέθηκαν κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Σρι Λάνκα στο στάδιο της Λαχόρης, συνοδευόμενη από πολλούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ, έξι παίκτες της ομάδας και ο Αυστραλός βοηθός προπονητή τραυματίστηκε. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, περίπου 10 βαριά οπλισμένοι άντρες επιτέθηκαν κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Σρι Λάνκα στο στάδιο της Λαχόρης, συνοδευόμενη από πολλούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ, έξι παίκτες της ομάδας και ο Αυστραλός βοηθός προπονητή τραυματίστηκε. Για "δειλή τρομοκρατική πράξη" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσε. Για "δειλή τρομοκρατική πράξη" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσε.

Ανώτατος Πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση είχε ομοιότητες σε ό,τι αφορά τους δράστες με αυτήν στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι "ήταν εκπαιδευμένοι εγκληματίες. Το είδος των όπλων που είχαν, το τρόπος που επιτέθηκαν. Δεν ήταν απλοί πολίτες". Ανώτατος Πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση είχε ομοιότητες σε ό, τι αφορά τους δράστες με αυτήν στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι "ήταν εκπαιδευμένοι εγκληματίες. Το είδος των όπλων που είχαν, το τρόπος που επιτέθηκαν. Δεν ήταν απλοί πολίτες ".

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Γκαντάφι της Λαχόρης, όπου η ομάδα της Σρι Λάνκα θα έπαιζε με την αντίστοιχη του Πακιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Γκαντάφι της Λαχόρης, όπου η ομάδα της Σρι Λάνκα θα έπαιζε με την αντίστοιχη του Πακιστάν.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας του Πακιστάν εξουδετέρωσαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στη Λαχόρη, μετά την επίθεση εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας του Πακιστάν εξουδετέρωσαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στη Λαχόρη, μετά την επίθεση εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα.

Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου σημειώθηκε η επίθεση και το άλλο σε κοντινό χώρο στάθμευσης. Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου σημειώθηκε η επίθεση και το άλλο σε κοντινό χώρο στάθμευσης.

Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, καλώδια και τρία κιλά εκρηκτικών. Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, καλώδια και τρία κιλά εκρηκτικών.

Πηγές: Associated Press, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου