Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μηνυτήριος αναφορά κατά του δημάρχου Αθηναίων



Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, μέλη πρωτοβαθμίων και δευτεροβαθμίων συνδικαλιστικών οργάνων των Εμπόρων της Αττικής, κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, του Αντιδημάρχου (υπευθύνου για την Δημοτική Αστυνομία) Ανδρέα Παπαδάκη και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την άσκηση ποινικής διώξεως, αξιολογώντας ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους συμβάλλουν στην ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, το παράνομο εμπόριο από τους μετανάστες.

Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη από τα μέλη των οργάνων των εμπόρων που την συνυπέγραψαν και τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Γιάννη Ζωγράφο, ακολούθησε δε συνάντηση αυτών με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κονταξή, στον οποίο ανέπτυξαν λεπτομερώς τις θέσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Παναγιώτη Δούμα στο τηλέφωνο 6936-153517.

"Αυτούς πληρώνουμε στο Δημόσιο..."



"Παρακαλώ να αναρτηθεί για να δει ο κόσμος τι πληρώνει..."



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Share on Facebook

Ο Μέγας Αλέξανδρος θέμα διεθνούς έκθεσης στην Aυστρία

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 100.000 ΚΟΣΜΟΥ

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο Τέχνης "Κούνστχαλε" στην Αυστρία, που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 400 εκθέματα από 25 μουσεία όλου του κόσμου, από το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο, το...
...Ερμιτάζ, μέχρι τα Εθνικά Μουσεία του Τατζικιστάν και του Αφγανιστάν.

Η ίδια έκθεση βρίσκονταν στο Μανχάιμ της Γερμανίας, από όπου και μεταφέρθηκε στην αυστριακή πόλη.

Εμπάργο στο τσίρκο "Mundial" από τους Λαρισαίους...

Μπλόκο σε ιταλικό τσίρκο στήνουν σήμερα οι Οικολόγοι της Λάρισας. Καλούν τον κόσμο να μην παρακολουθήσει τις παραστάσεις του τσίρκου «Mundial», που ξεκινούν στην περιοχή του Γηροκομείου, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα ζητώντας να τους δοθούν οι άδειες λειτουργίας του τσίρκου, προκειμένου να ελεγχθούν. Της Μ. Ριτζαλέου.

«Τα πιο πολλά ζώα προέρχονται από παράνομο εμπόριο ζώων, ένα από τα πιο επικερδή είδη λαθρεμπορίου μετά τα ναρκωτικά και τα όπλα. Τα ζώα περνούν όλη τους τη ζωή μέσα σε άθλιες συνθήκες, με συνεχή πίεση λόγω των διαρκών παραστάσεων, στερούνται την καθημερινή άσκηση που είναι απαραίτητη για να παραμείνουν σωματικά και ψυχολογικά υγιή, ενώ δέχονται μια άθλια εκπαίδευση με χτυπήματα από αλυσίδες, μαστίγια, σίδερα, φωτιές», είπε στο «Εθνος», εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας, ο Λευτέρης Σιάκης.

Οικονομικό όφελος


Οι Οικολόγοι καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Λάρισας πήρε την απόφαση να επιτρέψει την εγκατάσταση του τσίρκου μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους και προέτρεψαν τη δημοτική αρχή να αναιρέσει την άδεια λειτουργίας του «Mundial» και να πρωτοπορήσει με το να γίνει ο δήμος που θα δέχεται τσίρκο χωρίς ζώα.

Ταυτόχρονα επαναφέρουν το αίτημά τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθήσει το σχέδιο νόμου που αναφέρεται στην απαγόρευση της εισόδου και λειτουργίας των τσίρκων με ζώα στη χώρα μας, όπως έχουν αποφασίσει αρκετοί δήμοι, πρόταση την οποία υποστηρίζουν εκατοντάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς. «Αντίθετα υποστηρίζουμε τα τσίρκα χωρίς ζώα, όπου η ψυχαγωγία προέρχεται από το ξεπέρασμα των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Ο «δυνατότερος άνθρωπος στη Γη», η «γυναίκα-λάστιχο», οι παραδοσιακοί κλόουν και ζογκλέρ μπορούν να περάσουν θετικά μηνύματα στα παιδιά μας. Σε αντίθεση με την «αρκούδα που χορεύει» και τον «ελέφαντα που παίζει μπάλα», που το μόνο μήνυμα που περνά στα μικρά παιδιά είναι πως αν είσαι αρκετά δυνατός και βίαιος, μπορείς να κάνεις τους άλλους «να χορεύουν σαν τη μαϊμού», μας είπε ο κ. Σιάκης.

Τo άρθρο της Μ. Ριτζαλέου δημοσιεύθηκε στο Έθνος της 19/03/2010

Βόμβα στη διεύθυνση αλλοδαπών πριν από λίγο.

Είχαν προειδοποιήσει για τη βόμβα στο Μεταγωγών με τηλεφώνημα

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ

Άγνωστοι ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Ελευθεροτυπίας αλλά και στο ΑΛΤΕΡ για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, στις 15:37.

"Σε 20 λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη, στο Μεταγωγών. Είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο, δίπλα στη ...
στάση λεωφορείου. Η έκρηξη θα είναι ισχυρή, να εκκενωθούν τα παρακείμενα κτήρια και να κλείσουν τα δύο ρεύματα της Πέτρου Ράλλη. Δεν είναι φάρσα", είπαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία αν έχουν προκληθεί ζημιές από την έκρηξη.
ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στον τοίχο του κτηρίου και σε στάση λεωφορείου, έξω από τη διεύθυνση Αλλοδαπών. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζαμαρίες στα γύρω κτήρια. Δεν...
υπάρχουν τραυματίες.

Κλειστή είναι η Πέτρου Ράλλη.

Κάθε μέρα αυτοκτονεί κι από ένας επιχειρηματίας. Φυσικά αυτό πουθενά δεν γράφεται και δεν το μαθαίνει κανείς…


Posted by J.McManus

Κι οι οικείοι του θα το αποκρύψουν (γιά τον φόβο μήπως η Εκκλησία μας αρνηθεί να θάψει τον αυτόχειρα) αλλά και κανένα μέσο δεν θ’ ενδιαφερθεί γιά τη τύχη του.

Και δεν σου προσθέτω και τον τεράστιο αριθμό “φυσιολογικών” θανάτων [ανακοπή, εγκεφαλικό, καρκίνοι κλπ] που όμως κατά βάση οφείλονται στο άγχος και στη στεναχώρια.

Τζερτζελές γίνεται αν αυτοκτονήσει μόνο κανένας επαγγελματίας που΄τυχε, μέσα στην απελπισία του, να φθάσει στο έσχατο σκαλί εξευτελισμού και να “παίξει” τη ζωή του σε reality.

Kι αυτό πάλι έγινε γνωστό διότι κάποιος… Καμπούρης (αυτός ο σκοτεινός τύπος που προσπάθησε να καπηλευθεί τη 2η και πετυχημένη συγκέντρωση των μαυροφορεμένων bloggers στο Σύνταγμα, μετά τις πυρκαγυιές στην Πάρνηθα) ήταν φίλος και γνωστός του, και “πέρασε” την είδηση στην ιστοσελίδα του.

Αν δεν το΄γραφε ο Καμπούρης, ΔΕΝ θα το μάθαινε η Τατιάνα και ΔΕΝ θα το σχολίαζε την επομένη η Λώρη Κέζα.

Όπως καμμία και κανείς τους ΔΕΝ έχει ασχοληθεί με πλείστες άλλες παραπλήσιες περιπτώσεις. Και σοβαρών επιχειρηματιών μάλιστα που κατεστράφησαν ολοσχερώς. Όχι νταλιγκέρηδων που μετετράπησαν σε εστιάτορες μέσα σε μιά νύχτα. Αλλά ΤΙ ακριβώς σημαίνει “σοβαρός” επιχειρηματίας σ’ αυτήν τη χώρα; Οι αγρότες μας -που κληρονόμησαν ένα χωραφάκι- είναι “σοβαροί”; Στο εξωτερικό τελειώνουν ένα κάποιο ΤΕΙ γιά να μάθουν πέντε πράμματα, εκτός του πως παίζεται το ΚΙΝΟ…

Κι αν εγώ αυτοκτονήσω αύριο, θα “πέσουν” κάτι λυνξ “απάνω” μου ελέω ενασχόλησης με τη μπλογκόσφαιρα. Πολύ ωραία τώρα.Αν αυτοκτονήσει όμως η παραδιπλανή μου με την μπουτίκ, ΔΕΝ θα την κλάψει ούτε η μάνα της…

Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Κι όπως είπε κι ο Γιάννης Πετρίδης που επέστρεψε εψές από τις ΗΠΑ, είμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης, ούτε καν στο μέσον της.

(*) Εσείς ξέρετε τι θα κάνετε τώρα: το “πανώ” και τα μάτια σας. Φροντίστε να το παραδώσετε σε καλά χέρια…

Το νέο σήμα στα πρατήρια βενζίνης

Έρευνα για τα λάθη που στοίχισαν τη ζωή ενός παιδιού

Εντολή για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και κατεπείγουσα γραπτή αναφορά έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους διοικητές της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας για την υπόθεση του βρέφους 12 μηνών που έχασε τη ζωή του μετά από μια σειρά λαθών...
και ταλαιπωρίας στα νοσοκομεία Κοζάνης, Προλεμαϊδας, Βέροιας, Ειδικών παθήσεων και Ιπποκρατείου Θεσσαλονικής.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε από την Κοζάνη, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, στο νοσοκομείο Βέροιας αφού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης παιδιάτρων.

Στη Βέροια, παρόλο που το μωρό βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης, δεν του χορηγήθηκε ορός με αποτέλεσμα μετά από ένα 24ωρο να διακομιστεί στο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επειδείνωση.

Ημιθανές διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για το επαναφέρουν στη ζωή.

Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία στα κάτω άκρα. Μετά από λίγες μέρες παρουσίασε μικρή βελτίωση αν και παρέμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού των δαχτύλων των ποδιών. Παρʼ όλα αυτά την περασμένη Τρίτη το μωρό υπέστη πνευμονική εμβολή και εξέπνευσε.

Το δράμα συνεχίστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία όπου κατά την την εξέταση ο ιατροδικαστής κ. Ψαρούλλης έμεινε άναυδος όταν είδε ότι στο καρτελάκι που έφερε το παιδί στο χέρι του αναγραφόταν άλλο όνομα. Έτσι, ο πατέρας κλήθηκε για εκ νέου αναγνώριση... Γι' αυτό το θέμα το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Συλλήψεις Αλβανών για κατοχή 22 κιλών κάνναβης

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται τρεις νεαροί αλλοδαποί οι ποίοι συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι κατείχαν 22 περίπου κιλά χασίς...
Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο 22χρονοι Αλβανοί και ένας ομοεθνής τους, ηλικίας 28 ετών, σκόπευαν να πουλήσουν το χασίς σε τοξικομανείς.

ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

"Πώς θα προστατευτούμε τελικά όλοι εμείς;"

"Χθες στις 20:28 άγνωστος, έμοιαζε με πολωνό, με την απειλή όπλου μπήκε σε σούπερ μάρκετ στα πατήσια και απαίτησε από την υπάλληλο τα λεφτά από το ταμείο, τα πήρε και έφυγε.Και είναι η δεύτερη φορά σε ένα χρόνο που ληστεύουν αυτό το κατάστημα, ενώ σχεδόν καθημερινά πια γίνονται κλοπές προιοντων. Και όσους πιάνουμε και τους πηγαίνουμε στην αστυνομία και τους κάνουμε μήνυση, το δικαστήριο τους αθωώνει γιατί λένε!!! ότι είναι μικρής αξίας και άμεσης ...
ανάλωσης!!!. Τι λογική είναι αυτή? Κι εμείς γιατί δουλεύουμε? ΄Και εννοείται ότι όλοι αυτοί είναι ξένοι και οι περισσότεροι χωρίς χαρτιά. Πού θα πάει αυτό? Τι θα γίνει? Πώς θα προστατευτούμε? Και για πόσο θα είμαστε τυχεροί , ώστε να απειλούν μόνο με το όπλο, και να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος από όλους αυτούς?
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, και παρακαλούμε βοηθήστε κι εσείς όπως μπορείτε, για να γίνει κάτι επιτέλους."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΜΠΟΥΣ ΑΝΑ ΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ
9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003 ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ
14-12-2003 Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΣΤΟ ΚΙΡΚΙΤ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004
12-1-2005 Ο Rumsfeld ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
30-1-2005 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ 21 ΣΙΙΤΕΣ ΜΟΥΣΑΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ Ο Abu Musab al-Zarqawi

30-12-2006 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ
0 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 21500 ΝΕΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31-12-2010 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ

Φρίκη στην Κίνα! Αντρας έφαγε τον εγκέφαλο ενος 11 χρονου αγοριού

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΊΑ ΤΟΥ

Ο 11χρονος Li Xuetang δεν επέστρεψε σπίτι του οπως έκανε συνήθως και η μητέρα του είχε αρχίσει να ανησυχεί. Έπεσε το βράδυ και ο μικρός δεν είχε φανεί οπότε η μητέρα αρχισε να ψάχνει. Πήρε τηλέφωνο στο ραδιοσταθμό της πόλης, το είπε παντού. Μετά απο λίγες ώρες το παιδί βρέθηκε. Νεκρό και θαμμένο ενώ το κρανίο του είχε ανοιχτεί και έλειπε ενα μέρος του εγκεφάλου του. Οπως αποδείχτηκε μετά....

ο δράστης ήταν ένας άντρας, ο Wang Chaoxu ο οποίος ήταν επιληπτικός και έφαγε τον εγκέφαλο του παιδιού επειδή είχε πως αν φας τον εγκέφαλο ενός μικρού παιδιού μπορεί να γιατρευτείς απο τα προβλήματά σου

Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;;;

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ!!!


Με αυτά τα λόγια τελειώνει την επιστολή του ο στρατηγός Αλευρομάγειρος την οποία και παραθέτουμε αυτούσια στο τέλος της ανάρτησης. (σκόπιμη η .αντιστροφή)


Για όλους εμάς που θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε αυτό τον τόπο, αυτό το ερώτημα του στρατηγού, συνιστά ταυτόχρονα και μια πρώτης τάξεως πρόκληση για την αφύπνιση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ!!!


Ας μη γελιόμαστε.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/03/blog-post_2492.html

Οι περπατησιές που συνήθισαν να κάνουν εδώ και 36 χρόνια, όλοι τούτοι που γατζώθηκαν από το πολιτικό σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, δεν αλλάζουν. Δείχνουν να είναι καρφωμένες με πείσμα και μανία στη γη. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Ζητάς με σαπισμένα υλικά να φτιάξουμε το τραπέζι της Ανάστασης.

Ποια νοικοκυρά θα ρισκάριζε τη μαγειρίτσα της και κυρίως την αγάπη για την οικογένειά της, χρησιμοποιώντας γι αυτή χαλασμένα υλικά???

ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ!!!

Γιατί όλες ξέρουν ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Ζητάς στρατηγέ εθνική συνεννόηση.


Από ποιες πολιτικές δυνάμεις στρατηγέ???
Από κείνες που έχουν το μισό τους πολιτικό προσωπικό βουτηγμένο ως το λαιμό στη βρωμιά και τη ρεμούλα, και το άλλο μισό, πρόθυμο να αναζητά εναγωνίως τρόπους συγκάλυψης, ελπίζοντας και περιμένοντας κάποια σε κάποια επόμενη ευκαιρία, προκειμένου να καταστεί αυτό χαλίφης στη θέση του χαλίφη???

Θεωρείς στρατηγέ ότι με μοχλό την οικονομία, η εθνική συνεννόηση θα ανοίξει δρόμους για μια άλλη Ελλάδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/03/blog-post_2492.html

ΕΛΕΟΣ-4 αστυνομικοί φυλάνε την κ.Κούνεβα






Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/4.html#ixzz0idQ1AmJC

Τουρκικά F-16 κατά ελικοπτέρου του Λ.Σ

EΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ Π.Α ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ

Aπειλή κατάρριψης από τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε κατά ελικοπτέρου του Λιμενικού τύπου AS365 Dauphin 2 που επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX λίγο μετά μετά τις 08:00 το πρωί. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν 330 μέτρα επάνω από το ελικόπτερα σε απόσταση 1 ν.μ., όταν...



... αυτό είχε φτάσει στο Φαρμακονήσι μετά από περιπολία και με μετωπική κατεύθυνση κατά του ελικοπτέρου. Ευτυχώς δύο ελληνικά F-16, τα οποία περιπολούσαν στην περιοχή (έχουμε σημειώσει αρκετές φορές ότι η Πολεμική Αεροπορία, πάντα έχει μαχητικά στην περιοχή που περιπολούν τα μέσα της FRONTEX σε περίπτωση που οι Τούρκοι θελήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές που εκτοξεύουν από τα ραντάρ της Datca και της Σμύρνης) επενέβησαν "σαν από μηχανής Θεός" και εκδίωξαν τα τουρκικά.

Τα ελληνικά μαχητικά είχαν ενημερωθεί από τα επίγεια ραντάρ για την κίνηση των τουρκικών μαχητικών από την ώρα που είχαν σηκωθεί από το αεροδρομιό τους τα τουρκικά αεροσκάφη και με πλήρη ισχύ προσέγγισαν και αυτά στο σημείο που κατευθύνονταν τα τουρκικά μαχητικά.

Έτσι όταν τα τουρκικά έφτασαν σε απόσταση ενός μιλίου από το ελικόπτερο του Λιμενικού οπλίζοντας τα βλήματά τους τα ελληνικά μαχητικά τους είχαν πάρει την "ώρα 6", τα εγκλώβισαν για βολή Fox1 Fox2 με αποτέλεσμα τα τουρκικά μαχητικά να αντιληφθούν τον κίνδυνο (τα RWR των τουρκικών μαχητικών πρέπει να είχαν πάρει "φωτιά" ανιχνεύοντας τον εγκλωβισμό από τα ραντάρ ων ελληνικών και την ψύξη στις κεφαλές των κεφαλών των ελληνικών βλημάτων αέρος-αέρος) και να εγκαταλείψουν την περιοχή. Χωρίς να επιχειρήσουν να εμπλακούν σε αερομαχία, την οποία έτσι αλλιώς την είχαν χαμένη...

"Ήταν μία θαυμάσια επιχείρηση που εκτελέστηκε άριστα", δήλωσε στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός του ΑΤΑ στη Λάρισα σχολιάζοντας τον εντοπισμό και την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Η όλη σκηνή κράτησε από τις 08:02 μέχρι τις 08:04. Είχαν προηγηθεί απειλητικές τουρκικές εκπομπές που ενημέρωναν το πλήρωμα του ελικοπτέρου ότι θα αναχαιτιστεί γιατί πετάει εντός του τουρκικού εναέριου χώρου!

Είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά μαχητικά στέλνονται κατά ελικοπτέρου που επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX

defencenet.gr