http://paideia-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_6927.html
Ευριπίδης Μπίλλης
τ. επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ
Όλοι συμπονούμε τους συνανθρώπους μας όταν πάσχουν. Το ίδιο συνέβη και με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με την υγιεία της, νύν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας (προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού), τέως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και τέως Υπουργός Παιδείας,
Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι υπήρξε φανατική υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ τουρκοποίησης της Κύπρου και κατευθυντήριος νους, ως υπουργός παιδείας, του βιβλίου της 6ης δημοτικού, των Σόρος, Ρεπούσηδων, Κουλούρηδων (θηλυκού γένους), Γιαννοπουλαίων, κτλ.
Στο δεύτερο συνημμένο μπορείτε να <<θαυμάσετε>> και πολλούς άλλους, υπερκομματικά, υποστηρικτές του ίδιου βιβλίου, πολλοί από τους οποίους ίσως είναι επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές ( δεν βρήκα τον καιρό να το ψάξω).
Και για να μην αδικούμε την κυρία Γιαννάκου, αναφέροντας αυτήν μόνον για το βιβλίο της 6ης Δημοτικού, δείτε το κατωτέρω απόσπασμα από το τρίτο (πολυ ενδιαφέρον) συνημμένο για την κυρία Μαρινέλα Κοππά υψοψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
<< Επί παραδείγματι η επίκουρη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ευρωβουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλένα Κοππά, κατά την παρουσίαση των τεσσάρων βιβλίων... εξήρε την υποστήριξή της στην όλη προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί «στην επανεξέταση των συμβόλων και των στερεοτύπων» και «στην επανανάγνωση της Ιστορίας», κατά τους επόμενους μήνες, με άρθρο της στην Ημερησία (31/03/2007) υποστήριξε ότι «Η θλιβερή κατάσταση που ζούμε τους τελευταίους μήνες με το βιβλίο της Ιστορίας της Στ Δημοτικού και τις άναρθρες κραυγές εναντίον του, είναι μια ακόμη έκφραση της παθογένειας του δημόσιου λόγου στη χώρα μας.». Ανάλογη έντονη υποστήριξη προσέφεραν αργότερα προς την κ. Ρεπούση (βλ. σχετική αναφορά στη συνέχεια) η διευθύντρια της συγκεκριμένης έκδοσης και καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Χριστίνα Κουλούρη, οι συμμετέχουσες σε επιτροπές της έκδοσης κ.κ. Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα και οι παρόντες στην παρουσίαση κ. Αντώνης Λιάκος, καθηγητής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Γεωργιάδης επτανήσιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θ. Βερέμης, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο οποίος εισηγήθηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο και έγινε δεκτό, να προωθηθεί η χρήση του τετράτομου έργου ως βοηθήματος των καθηγητών της Ιστορίας στα σχολεία.>>
Βεβαίως θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σχεδόν σε όλα τα κόμματα.