Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Οι Τούρκοι ζητούν την επιστροφή… ελληνικών αγαλμάτων!


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΑΝ… ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ(!) ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Ο ΣΑΥΡΟΚΤΟΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Την ίδια ώρα που όλων των αποχρώσεων οι κυβερνήσεις μας αδιαφορούν για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι Τούρκοι απευθύνονται στην διεθνή κοινότητα ζητώντας την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων και την ίδρυση “Μουσείου Πολιτισμών του Αιγαίου” (σε πληθυντικό αριθμό το “πολιτισμών”, λες και υπήρχαν πολλοί πολιτισμοί που άνθισαν στο Αιγαίο)! Καταφέραμε σαν χώρα να ξεφτιλιστούμε τόσο πολύ διεθνώς που φτάνουν στο σημείο οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι, όχι μόνο να διεκδικούν την πατρότητα του ελληνικού πολιτισμού του Αιγαίου (με σαφείς γεωπολιτικές επιδιώξεις) αλλά ζητούν… εξ ονόματος του πολιτισμού αυτού την επιστροφή αγαλμάτων! Όπως είναι αναμενόμενο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την Ελλάδα και βέβαια με τέτοιες εξελίξεις είναι πολύ φυσικό να πιστεύουν οι ξένοι ότι ενδιαφέρονται για την διάσωση μνημείων του ελληνικού πολιτισμού περισσότερο οι… Τούρκοι απ’ ότι οι Έλληνες. Μήπως τελικά κάτι τέτοιο δεν απέχει και πολύ από την τραγική πραγματικότητα;… Έτσι λοιπόν, όπως έγινε γνωστό, δύο αρχαία ελληνικά αγάλματα, του Δία και του Απόλλωνα, ζητάει να «επιστραφούν» ο δήμος της Σμύρνης από το Μουσείο του Λούβρου, θέτοντας παράλληλα θέμα συνδρομής για να δημιουργηθεί «Μουσείο Πολιτισμών του Αιγαίου».

Διαβάστε παρακάτω από ALTERMEDIA NEWS

Η πόλη της Σμύρνης ζήτησε από το μουσείο του Λούβρου την “επιστροφή” δύο αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.Σε επιστολή που απηύθυνε προς το γαλλικό μουσείο, ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου, διεκδικεί τα δύο μαρμάρινα αγάλματα που εκτίθενται στο μουσείο και ανευρέθησαν στο τέλος του 17ου αιώνα στα περίχωρα της Σμύρνης, η αρχαία πόλη της οποίας βρέθηκε στο απόγειο της ακμής την εποχή του ιωνικού πολιτισμού, διευκρινίζει η εφημερίδα Hurriyet.
Στην επιστολή του ο Αζίζ Κοτσάογλου επισημαίνει ότι τα έργα αυτά πρέπει να εκτεθούν σε ένα μουσείο “αιγαιακών πολιτισμών” (λες και υπήρχαν πολλοί αιγαιακοί πολιτισμοί!)) το οποίο θα ιδρύσει η πόλη και καλεί το Λούβρο σε “μακρόπνοη συνεργασία” για το θέμα.

Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του Απόλλωνα 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την πλήρη αδιαφορία του κράτους της Ελλάδας, έχουν αποθρασυνθεί τόσο ώστε να διεκδικούν για λογαριασμό τους πλέον μέχρι και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το “Ελληνικό” Υπουργείο “Πολιτισμού” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! ΠΗΓΗ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το video που συγκλόνισε τη Γερμανία


142 ΝΕΚΡΟΙ

Η Γερμανία συγκλονίστηκε σήμερα καθώς ήρθε στο φως κάτι που είχε αποκρυφτεί εδώ και 2 μήνες. Στις 4 Σεπτεμβρίου Γερμανοί σε συνεργασία με το ΝΑΤο βομβάρδισαν 2 βυτιοφόρα στο Αφγανιστάν. Τότε είχε ειπωθεί πως νεκροί ήταν μόνο κάποιοι Ταλιμπαν. Το video όμως δείχνει το μέγεθος της καταστροφής και σήμερα έγινε γνωστή όλη η αλήθεια. 142 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αρχηγός του στρατού της Γερμανίας παραιτήθηκε ενώ αναμένονται και άλλες πολιτικές εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




ΤΟ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ειδική σύμβουλος του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ....Αίσχος, τρίζουν τα κόκκαλα των Ελλήνων ηρώων


H πρώην ηθοποιός, φωτομοντέλο του Penthouse και νυν ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, Αφροδίτη αλ Σάλεχ του Ιμπραήμ, έκανε την τιμή στον υφυπουργό Προστασίας Πολίτη, Σπύρο Βούγια, ν' αποδεχθεί την πρότασή του και έτσι διορίστηκε ειδική σύμβουλος σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Μας διορθώνει η ίδια, επιδεικνύοντας ακραία πολιτική ορθότητα - όπου αντικαθιστά μία "κακιά" λέξη με μία φράση που σημαίνει ακριβώς το ίδιο: "Είμαι σύμβουλος του κ. Βούγια σε ζητήματα ΟΧΙ λαθρομετανάστευσης, αλλά σε ζητήματα μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών".

Αυτό και μόνο είναι αρκετό για ν' αντιληφθούμε το είδος των συμβουλών που θα αμοίβεται να παρέχει στον υφυπουργό η κυρία αλ Σάλεχ, η οποία εγκατέλειψε την ηθοποιία για να αφιερωθεί στους λαθρομετανάστες (συγγνώμη, στους μη νόμιμα εισερχομένους μετανάστες). Το βιογραφικό της αποκαλύπτει ότι συνεργάζεται στενά με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διαβατήριο», το "Κέντρο Ημέρας «ΒΑΒΕΛ» για την ψυχική υγεία των (μη νόμιμα εισερχομένων) μεταναστών" και με πλήθος (μη νόμιμα εισερχομένων) μεταναστευτικών κοινοτήτων και συλλόγων σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης αρθρογραφεί με θέρμη για ζητήματα που απασχολούν τους (μη νόμιμα εισερχόμενους) μετανάστες στη γνωστή αριστερίστικη εφημερίδα «Athens Voice», που μοιράζεται δωρεάν για να επιμορφώνει τα πλήθη.
Διαπιστώνουμε αξιοκρατία και δημοκρατικό πλουραλισμό απόψεων στις προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ για την "Προστασία του Πολίτη" - όπου το "Πολίτης" ταυτίζεται πλέον σαφώς με το "Λαθρομετανάστης".
Κράτα γερά, ταλαίπωρε Έλληνα...

Αντεπίθεση νεολαίας

Έρχονται αναρχοενισχύσεις!



Έρχονται Ευρωπαίοι Αναρχικοί για να πάρουν μέρος
στις εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
στις 6 Δεκεμβρίου.
Είναι κάτι νέο για την Ελλάδα και ειδικά για την Αστυνομία μας
η οποία δεν έχει εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις.
Γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων στο Υπουργείο Χρυσοχοϊδη.
Θα καεί λιγότερο ή περισσότερο η Αθήνα από την προηγούμενη
φορά;
Πώς θα αντιδράσει η Αστυνομία που την έχει φοβίσει
ο Υπουργός της;
Θα αποφύγει συγκρούσεις και θα τους αφήσει να τα σπάσουν;
Αν κατά την σύλληψη αντισταθεί ο αναρχικός που έσπαγε
θα τον προσάγουν .....που σημαίνει πιθανό τραυματισμό του ή θα
τον αφήσουν να πάει στο διάoλο για να αποφύγουν καταγγελία
που πιθανόν να τους στοιχίσει την δουλειά τους;
Πολλά τα ερωτήματα!

Aθηναίος

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK


facebook.jpg

1. Όσο πιο έξυπνο επιχειρήσεις να κάνεις ένα status update σου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να σου το σχολιάσουν με τον πιο αδιάφορο τρόπο οι πιο ηλίθιοι άνθρωποι στη λίστα των φίλων σου.

2. Ή δεν θα στο σχολιάσει κανείς απολύτως και θα κατέβει κάτω κάτω στη λίστα. Μεγαλύτερη ταπείνωση.

3. Μόλις το γράψεις, θα σκεφτείς κάτι άλλο, ακόμα πιο έξυπνο (προφανώς είσαι σε μεγάλη φόρμα εκείνη την ημέρα) ή θα σου συμβεί κάτι αναπάντεχο που θα θελήσεις να μοιραστείς άμεσα (είδες ούφο, βρήκες 5 ευρώ, βαριέσαι στη δουλειά, σύντομη λαϊκή θυμοσοφία) και θα αναγκαστείς να διαγράψεις το πρώτο.

4. Το άγχος να αποφύγεις tagging σε φωτογραφία που είσαι σαν βλαμμένος ισοδυναμεί με το άγχος να προλάβεις να κάνεις απαγορευτικό σήμα πανικού με τα χέρια στον αλλοδαπό στα φανάρια πριν σου ακουμπήσει τη βούρτσα στο παρμπρίζ. Σχεδόν αδύνατο.

5. Η διαδικασία του attending αποτελεί το ταχύτερο πέρασμα από την απόλυτη ευγένεια στην υπεροπτική αγένεια. Αρχικά κάνεις rsvp σε οποιοδήποτε event πριν δεις τι είναι, γάμος, reunion, εκλογές σωματείου, εκδρομή για ιαματικά λουτρά. Μπαίνεις μετά από λίγο στη σελίδα του event, κόβεις τις φάτσες όσων άλλων θα παρευρεθούν - αν είναι μπάζα, διαγράφεις το event.

6. Δεν υπάρχει απολύτως καμία λογική εξήγηση για τις τρεις γκαζίλιον διαφορετικές διαφημίσεις για να μετρήσεις το IQ σου.

7. Βέβαια, μπορεί το «H μέση ελληνική IQ είναι 98. Είσαι πιο έξυπνος από ο μέσος 'Ελληνας; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα τελευταία ερώτηση!» να είναι κωδικοποιημένη αγγελία πρόσληψης της ΝASA που σε εξετάζει στο συντακτικό.

8. Στο αξιακό σύστημα του Facebook, ο υποτιμητικός όρος «σαβουρογαμία» ισοδυναμεί με αριθμό στη λίστα φίλων μεγαλύτερο του 250. Παλιότερα ήταν 200.

9. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή οι φίλοι σου θα πάψουν να σε προσφωνούν με το όνομα αλλά μόνο με το επώνυμο.

10. Μέχρι να φτάσεις εδώ, σκέφτηκες 2 φορές να αλλάξεις το status σου.


ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ



Την αποαστυνομικοποίηση της διαδικασίας χορήγησης πολιτικού ασύλου, εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,ο οποίος χαρακτήρισε την μετανάστευση και την είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα ως εθνικό κοινωνικό ζήτημα, ενώ, όπως είπε, η μετανάστευση, αυτή τη στιγμή γενικότερα, αποτελεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα...

Στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να κάνει ένα νέο ιστορικό βήμα στη διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα θα θέτει τέσσερις στόχους για την Ελλάδα.

Πρώτον να πάψει να αποτελεί η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι: Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης η Ελλάδα δέχεται μεγάλη μεταναστευτική ροή λόγω της γεωγραφικής της θέσης και πρέπει να συνεργαστεί με την Ευρώπη και την Παγκόσμια Κοινότητα, καθώς μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Δεύτερος στόχος είναι να τεθεί τέρμα στο καθεστώς απάνθρωπης μεταχείρισης των μεταναστών.Ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε ότι οι Ελληνικές Αρχές καλούνται να διαχειριστούν κάθε χρόνο 250.000 μετανάστες από διάφορες χώρες και αυτό πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι, όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους, να θυμούνται ότι στην Ελλάδα είχαν το σεβασμό που πρέπει σε άνθρωπο.

Τρίτος στόχος είναι να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική ώστε όσοι μετανάστες ενσωματώνονται, αυτό να γίνεται με γρήγορες διαδικασίες και ισότιμα.

Τέταρτος στόχος είναι να αλλάξει ριζικά το πολιτικό άσυλο και να δίδεται σε όσους το δικαιούνται. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα, καθώς πολιτικό άσυλο χορηγείται μόνο στο 0,03% όσων το ζητούν, είπε.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι αυτά τα βήματα αποτελούν μεγάλη ανατροπή για τη χώρα, στη δε επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα καθορίσει,με διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων, το νέο πλαίσιο, μετέχουν εκπρόσωποι από έντεκα συνολικά υπουργεία και φορείς.

Στην έναρξη των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην οποία επικεφαλής θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Γιώργος Τσαρμπόπουλος,ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικά.

Τουρκία - Oι καταστροφές των νεκροταφείων της ελληνικής μειονότητας διερευνώνται στο πλαίσιο της επιχείρησης 'Κλωβός'


Οι ανεξήγητες καταστροφές των νεκροταφείων της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη ήταν έργο σχεδιασμένο από το Στρατό στο πλαίσιο της επιχείρησης "Κλωβός", λένε σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες που παρακολουθούν προσεκτικά τις ανακρίσεις για την υπόθεση στρατιωτικής συνωμοσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης. Το σχέδιο "Κλωβός" που διερευνάται από την Εισαγγελία της Κωνσταντινουπόλεως, είχε σχεδιαστεί από αξιωματικούς του Ναυτικού και είχε στόχο να προκληθούν ένταση και αποσταθεροποίηση στην τουρκική κοινωνία μέσα από επιθέσεις εναντίον των μειονοτήτων.
Ειδικό μέρος του σχεδίου αφορούσε τις επιθέσεις εναντίον των μη μουσουλμανικών νεκροταφείων, λένε σήμερα πηγές που είναι εξοικειωμένες με την ανάκριση. Η πρώτη επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στο ορθόδοξο νεκροταφείο του Βαλουκλή. Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου είχαν καταστραφεί περισσότεροι από 90 τάφοι.

Τα νεκροταφεία βρίσκονται στις περιοχές της Χαλκηδόνας, Μπεσίκτας, στο Σκούταρι, στα Πριγκηπόνησα, στο Σαρίγερ, στο Σισλί, στο Πέρα, στο Ζεϊτίνμπουρνου, στο Μακροχώρι και στο Φατίχ. Τα των πλούσιων κοινοτήτων προστατεύονται σχετικώς καλά, αλλά τα νεκροταφεία των κοινοτήτων που δεν έχουν πλέον πολλά μέλη παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει σήμερα ότι ανάλογα συνωμοτικά σχέδια που είχαν επεξεργαστεί οι τουρκικές αρχές είχαν οδηγήσει στα "Σεπτεμβριανά" το 1955. Η Ε.Ε.παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση Εργκενεκόν, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου "Κλωβός", που είχαν καταρτίσει αξιωματικοί των Ναυτικών Δυνάμεων και το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα.
Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 65 νεκροταφεία που ανήκουν στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα, την αρμενική και την εβραϊκή.

spynews-gr

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣΚΩΤ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

68 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!


Αύξηση στην εξάπλωσης της νέας γρίπης στην Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη μητροπολιτική Γαλλία στους 68. "Το έχουμε ήδη πει αλλά αυτή τη φορά το λέμε με τρόπο ακόμη πιο σκληρό, η...
...επιδημία της γρίπης Η1Ν1 επιταχύνεται και η αύξηση της συχνότητας της εμφάνισης της γρίπης συνδέεται δυστυχώς, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη, με σοβαρά περιστατικά και θανάτους", ανέφερε η υπουργός Υγείας, Ροζελίν Μπασελό.

"Βρισκόμασταν στον ρυθμό των 8 μέχρι 10 νέων θανάτων την εβδομάδα πριν από την επιτάχυνση της επιδημίας", πρόσθεσε η Γαλλίδα υπουργός την ώρα που 22 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν αυτήν την εβδομάδα.

ΕΠΕΙΓΟΝ! 18 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά ....... Θα μας απαντήσετε κ. Σαμαρά;


1. Μετάνιωσε ο Α. Σαμαράς που αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή «κατάκοπη ηγεσία»; Μετάνιωσε για τις δημόσιες επιθέσεις που έκανε όλο το φθινόπωρο του 1994 στον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή απαιτώντας την πρόωρη απομάκρυνσή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας;

2. Έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για το Μακεδονικό ή και για τον ΟΤΕ κι αν μετάνιωσε που πήραν το 1,2 εκατομμύριο ψηφιακές παροχές οι Siemens - Intracom το 1993 προσδένοντας για πάντα τον ΟΤΕ στη Siemens;

3. Μετάνιωσε που ως υπουργός Εξωτερικών δεν έθεσε ξεκάθαρα τον περίφημο τρίτο όρο (η ονομασία του γειτονικού κράτους να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία ή, έστω, να έχει απαραιτήτως γεωγραφικό προσδιορισμό) – πράγμα για τον οποίο τον μέμφεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την Προς Σαμαρά Επιστολή της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «η ασάφεια του τρίτου όρου που εθέσατε στην Κοινότητα, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, επέτρεπε διάφορες ερμηνείες»;

4. Μετάνιωσε για τον προπετή τρόπο που συμπεριφερόταν το 1992, το 1993, το 1994 στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πράγμα που έκανε τον ιδρυτή της ΝΔ και Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του γράψει ότι «αποφεύγω να σχολιάσω το ύφος της» (το ύφος της επιστολής Σαμαρά προς αυτόν), να του γράψει περί «προσωπικών απόψεων ή υπολογισμών» και να μην του επιτρέψει να διαβεί ποτέ ξανά την πόρτα του προεδρικού μεγάρου όσο θα ήταν Πρόεδρος;

5. Γιατί ενώ έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ισχυρισμό ότι έτσι θα αποφευγόταν ο συμβιβασμός με σύνθετη ονομασία της FYROM, εν τούτοις στήριξε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή η οποία στις προγραμματικές της δηλώσεις διακήρυσσε ότι θα στηρίξει σύνθετη ονομασία;

6. Γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, μια κυβέρνηση σκανδάλων και παρακμής, το 1995;

7. Όταν εξελέγη ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος της ΝΔ γιατί δεν έκλεισε την ΠΟΛΑΝ, αλλά κατέβηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 1999;

8. Μετάνιωσε που είπε σε συνέντευξή του στον Α. Καρκαγιάννη («Καθημερινή» 4 Ιουλίου 1993) ότι «Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο “αρχηγός” της»;

9. Ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ διακήρυσσε ότι «Δεν είμαστε κόμμα συγγενικό της Ν.Δ.» (29.11.1993), ενώ αργότερα διευκρίνιζε: «Αυτούς που προβλέπουν “επανασυγκόλληση” (με τη Ν.Δ.) τους καλώ να αποκολληθούν από την πλάνη τους» (24.10.1994). Πότε και γιατί αποφάσισε ότι είναι «συγγενείς» και ότι πρέπει να «επανασυγκολληθεί» με τη ΝΔ;

10. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να χειριζόμαστε κρίσεις με τον τρόπο που πρότεινε ο ίδιος το 1996: «θα καταλάμβανα, μετά την κατάληψη της μικρής Ίμια από τουρκικές δυνάμεις, αντίστοιχο τουρκικό νησάκι και θα πέταγα το μπαλάκι στις ΗΠΑ να το λύσουν»;

11. Γιατί ενώ διαφωνούσε με τις πρόωρες εκλογές τις συνυπέγραψε στο Υπουργικό Συμβούλιο;

12. Γιατί ενώ έλεγε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που θα πάρει και τρίτη τετραετία «εξαφανίστηκε» και δεν βγήκε ούτε σε ένα κανάλι να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Καραμανλή της «τρίτης τετραετίας»;

13. Επιδιώκει να ηγηθεί του κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκού κόμματος, αλλά ακόμη και τώρα καταφέρεται εναντίον εκείνων που δήθεν θέλουν «να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Νομαρχία της Ευρώπης» (ομιλία στο Badminton (4.11.2009). Μήπως συνεχίζει να πιστεύει ότι: «Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός», όπως δήλωνε το 1993 ιδρύοντας την Πολιτική Άνοιξη; Ή μήπως επιδιώκει να μετατρέψει τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ σε α λα καρτ; Έτσι σέβεται τις αρχές του ιδρυτή της ΝΔ που ενέταξε τη χώρα μας στην ΕΟΚ;

14. Συνεχίζει να πιστεύει τη διακήρυξη που έκανε ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 1996, ότι «δεν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της Μουσουλμάνους» Έλληνες πολίτες;

15. Αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θα εντάξει τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης Γιώργο Συμπιλίδη στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένης μάλιστα της επιθυμίας του και της στήριξης που του προσφέρει τώρα ο φυσικός αυτουργός της ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ;

16. Γιατί ενώ τον Ιούλιο του 1993 διακήρυξε ότι δεν θα ανατρέψει την κυβέρνηση, δυο μήνες αργότερα την ανέτρεψε;
[30.6.1993: Ανακοινώνοντας την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης τόνισε τη «δημόσια δέσμευση ότι η δημιουργία και η λειτουργία του κόμματός του δεν συνεπάγεται αυτόματα και άρση της εμπιστοσύνης των βουλευτών που συμφωνούν μαζί του από την κυβέρνηση». Και λίγες ημέρες μετά: «Είναι κατ’ αρχήν θέμα αρχής. Η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία. Εγώ εξελέγην βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν ξέρω ποιος μου δίνει το δικαίωμα να ρίξω μια κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός» (συνέντευξη Σαμαρά στον Α. Καρκαγιάννη, «Καθημερινή», 4 Ιουλίου 1993, αλλά στις 6 Σεπτεμβρίου 1993 έκανε έκκληση ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ ζητώντας τη «διακοπή της ανοχής προς την σημερινή Κυβέρνηση», αποστολή την οποία πραγματοποίησε ο Γ. Συμπιλίδης].

17. Γιατί άλλοτε δηλώνει ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλοτε ότι δεν την ανέτρεψε; Τι από τα δύο ισχύει;
[Α. Σαμαράς: «θυμίζω ότι ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» (21.12.1993, Πρακτικά Βουλής), «όταν εμείς ανατρέψαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αποτρέψουμε την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”…» (6.11.1995, Πρακτικά Βουλής).
«Είναι μύθος ότι τον έριξα εγώ (τον Κ. Μητσοτάκη)» (18.10.2000). «Σας επαναλαμβάνω, άλλωστε, ότι ο ίδιος (ο Κ. Μητσοτάκης) ανέτρεψε τον εαυτό του» (18.2.2001, περ. «Έψιλον»). «Το έχω ξαναπεί πρόσφατα: Το καλοκαίρι του 1993, δεν ανέτρεψα ούτε σκέφθηκα να ανατρέψω τον κ. Μητσοτάκη» (15.2.2004: Συνέντευξη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»)].

18. Καταγγέλλει όλο αυτό το διάστημα τους άλλους για «διαπλεκόμενους». Πώς ερμηνεύει την προνομιακή στήριξη που απολαμβάνει ο ίδιος από όλα τα Μέσα που ελέγχουν οι «διαπλεκόμενοι» και το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί ούτε μία επίθεση από κανάλι ή εφημερίδα, από όλα όσα στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;
ΠΗΓΗ

Greek Alert] Κραυγή αγωνίας των Εμπόρων τής Αθήνας : Μαζέψτε τώρα τους λαθρο...


Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: "Τώρα λύση στο θέμα του παρεμπορίου"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι ''Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο είναι η άμεση απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας εκτός των νόμιμων λαϊκών αγορών και μόνο για προϊόντα γης και θάλασσας» όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του που εστάλη προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλο, τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Γ.Ραγκούση, τον υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ.Κατσέλη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μ.Χρυσοχοϊδη, τον πρόεδρο Αρείου Πάγου κ.Γ.Καλαμίδα, το νομάρχη Αθηνών κ.Ι.Σγουρό, τον δήμαρχο Αθηναίων κ.Ν.Κακλαμάνη, τον πρόεδρο Συνηγόρου του Πολίτη κ.Γ.Καμίνη, το γενικό γραμματέα Εμπορίου κ.Σ.Κομνηνό και το γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ.Δ.Σπυράκο.

«Το εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής που ακολουθούνται....

συνέχεια εδώ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ



Ο υπουργός του λαθρομετανάστη Πολίτη είναι αποφασισμένος καθημερινά να δείχνει το τρόπο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε για να επιβιώσουμε στην Ελλάδα του μέλλοντος.
Εμείς όμως σαν αγύριστα κεφάλια αρνούμαστε να τον καταλάβουμε.
Αντί να είναι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου η πάταξη της εγκληματικότητας και η απέλαση τουλάχιστον κάθε εγκληματικού στοιχείου. Το σοσιαλιστικό θέατρο προτίμησε να ανεβάσει έργο με τίτλο η πάταξη της αστυνομικής βίας.Δημοσιοποιώντας 2-3 περιπτώσεις αυθαιρεσίας αστυνομικών (χωρίς ΕΔΕ) το ανήγαγε με την βοήθεια των δημοσιογράφων-παπαγαλάκια σε μείζον θέμα την στιγμή που οι κάτοικοι της Αθήνας και όχι μόνο λεηλατούνται καθημερινά. Τι και αν οργώνουν την Ελλάδα συμμορίες από την μισή Αφρική με χατζάρες διακινώντας ναρκωτικά και εκδίδουν γυναίκες ακόμα και παιδιά,τι και αν η μισή Ασία λειτουργεί παράνομα καταστήματα με χρήματα που προέρχονται άραγε από που;αφαιρώντας και την τελευταία ελπίδα επιβίωσης από τους Έλληνες μαγαζάτορες.
Μικρό το κακό. Για να επιβιώσουμε πρέπει μάλλον να....αλλάξουμε ιθαγένεια. Αυτό είναι μια ιδέα που πραγματικά αξίζει να σκεφτούν τουλάχιστον οι πολίτες μετά την νέα "ανθρωπιστική" πράξη του υπουργού.
Όλοι σίγουρα θυμούνται το Θ.Τενέζο και την πολύμηνη απεργία πείνας που έκανε πεταμένος στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενος για τις τακτικές των τραπεζών που κυριολεκτικά ρουφούν το αίμα του κοσμάκη.Ολοι θυμόμαστε την αντιμετώπιση του απο το κράτος και τα ΜΜΕ.Ο κ.Τενέζος όμως είχε την "ατυχία" να γεννηθεί Έλληνας στην πατρίδα του.
Είπαμε όμως ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ έτσι με απόφαση υπουργού δίδεται σε 16 Ιρανούς επικουρική προστασία.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Ιρανοί που είχαν κατέβει σε απεργία πείνας επειδή δεν τους χορηγούν άσυλο,θα απολαμβάνουν από δω και μπρός ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικές παροχές υγείας,ΔΩΡΕΑΝ παροχές πρόνοιας,ΔΩΡΕΑΝ παροχές εκπαίδευσης και για να μην μείνουν παραπονεμένοι θα τους χορηγηθούν ΔΩΡΕΑΝ ταξιδιωτικά έγγραφα.
Λέτε αν καταφέρω να πάρω ιρανική υπηκοότητα θα με ταΐζει και μένα το κράτος;
Θα μορφώσει δωρεάν τα παιδιά μου;Θα μου προσφέρει δωρεάν περίθαλψη;και κανένα εισητηριάκη να ταξιδεύω τζάμπα;

148.000 ευρώ για τον Άγιο Δομίνικο...ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΄΄ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ΄΄


Aπό το http://www.taseis.net/
Με Gulfstream αεροπλάνο μετέβησαν Παπανδρέου, Κουβέλης, Ντελεδήμου «;» και συνοδοί, στον επίγειο παράδεισο του Αγίου Δομινίκου. 22 ώρες πτήσης έκανε το αεροπλάνο με κόστος καυσίμων, τελών υπέρπτησης, κόστος συντηρήσεων, catering, και αποσβέσεις που ανήλθαν στο ύψος των 148.000 ευρώ. Πληροφορούμεθα, ότι πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο και δεν το πιστεύουμε! Το μόνο που δεχόμαστε είναι να πληρώσει το Παγκόσμιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Υ.Γ. Το κόστος ανά ώρα πτήσης του Gulfstream μόνο από καύσιμα-συντήρηση ανέρχεται στις 4.400 ευρώ. Προς γνώσιν.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ Peng Shuilin ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΩΜΑΤΟΥ..






μετά από σοβαρό δυστύχημα.