Την αποαστυνομικοποίηση της διαδικασίας χορήγησης πολιτικού ασύλου, εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,ο οποίος χαρακτήρισε την μετανάστευση και την είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα ως εθνικό κοινωνικό ζήτημα, ενώ, όπως είπε, η μετανάστευση, αυτή τη στιγμή γενικότερα, αποτελεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα...
Στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να κάνει ένα νέο ιστορικό βήμα στη διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα θα θέτει τέσσερις στόχους για την Ελλάδα.
Πρώτον να πάψει να αποτελεί η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι: Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης η Ελλάδα δέχεται μεγάλη μεταναστευτική ροή λόγω της γεωγραφικής της θέσης και πρέπει να συνεργαστεί με την Ευρώπη και την Παγκόσμια Κοινότητα, καθώς μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Δεύτερος στόχος είναι να τεθεί τέρμα στο καθεστώς απάνθρωπης μεταχείρισης των μεταναστών.Ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε ότι οι Ελληνικές Αρχές καλούνται να διαχειριστούν κάθε χρόνο 250.000 μετανάστες από διάφορες χώρες και αυτό πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι, όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους, να θυμούνται ότι στην Ελλάδα είχαν το σεβασμό που πρέπει σε άνθρωπο.
Τρίτος στόχος είναι να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική ώστε όσοι μετανάστες ενσωματώνονται, αυτό να γίνεται με γρήγορες διαδικασίες και ισότιμα.
Τέταρτος στόχος είναι να αλλάξει ριζικά το πολιτικό άσυλο και να δίδεται σε όσους το δικαιούνται. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα, καθώς πολιτικό άσυλο χορηγείται μόνο στο 0,03% όσων το ζητούν, είπε.
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι αυτά τα βήματα αποτελούν μεγάλη ανατροπή για τη χώρα, στη δε επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα καθορίσει,με διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων, το νέο πλαίσιο, μετέχουν εκπρόσωποι από έντεκα συνολικά υπουργεία και φορείς.
Στην έναρξη των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην οποία επικεφαλής θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Γιώργος Τσαρμπόπουλος,ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικά.
Το κόλπο για καθαρή τουαλέτα που κάνουν στα ακριβά ξενοδοχεία
-
Στους χώρους όπου κατοικούμε συνηθίζουμε να διατηρούμε τα δωμάτια μας αλλά
και τα έπιπλα εντός αυτών όσο πιο καθαρά μπορούμε. Αυτό... το
πετυχαίνουμε αφα...
Πριν από 29 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου