Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Οι Τούρκοι ζητούν την επιστροφή… ελληνικών αγαλμάτων!


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΑΝ… ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ(!) ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Ο ΣΑΥΡΟΚΤΟΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Την ίδια ώρα που όλων των αποχρώσεων οι κυβερνήσεις μας αδιαφορούν για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι Τούρκοι απευθύνονται στην διεθνή κοινότητα ζητώντας την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων και την ίδρυση “Μουσείου Πολιτισμών του Αιγαίου” (σε πληθυντικό αριθμό το “πολιτισμών”, λες και υπήρχαν πολλοί πολιτισμοί που άνθισαν στο Αιγαίο)! Καταφέραμε σαν χώρα να ξεφτιλιστούμε τόσο πολύ διεθνώς που φτάνουν στο σημείο οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι, όχι μόνο να διεκδικούν την πατρότητα του ελληνικού πολιτισμού του Αιγαίου (με σαφείς γεωπολιτικές επιδιώξεις) αλλά ζητούν… εξ ονόματος του πολιτισμού αυτού την επιστροφή αγαλμάτων! Όπως είναι αναμενόμενο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την Ελλάδα και βέβαια με τέτοιες εξελίξεις είναι πολύ φυσικό να πιστεύουν οι ξένοι ότι ενδιαφέρονται για την διάσωση μνημείων του ελληνικού πολιτισμού περισσότερο οι… Τούρκοι απ’ ότι οι Έλληνες. Μήπως τελικά κάτι τέτοιο δεν απέχει και πολύ από την τραγική πραγματικότητα;… Έτσι λοιπόν, όπως έγινε γνωστό, δύο αρχαία ελληνικά αγάλματα, του Δία και του Απόλλωνα, ζητάει να «επιστραφούν» ο δήμος της Σμύρνης από το Μουσείο του Λούβρου, θέτοντας παράλληλα θέμα συνδρομής για να δημιουργηθεί «Μουσείο Πολιτισμών του Αιγαίου».

Διαβάστε παρακάτω από ALTERMEDIA NEWS

Η πόλη της Σμύρνης ζήτησε από το μουσείο του Λούβρου την “επιστροφή” δύο αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.Σε επιστολή που απηύθυνε προς το γαλλικό μουσείο, ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου, διεκδικεί τα δύο μαρμάρινα αγάλματα που εκτίθενται στο μουσείο και ανευρέθησαν στο τέλος του 17ου αιώνα στα περίχωρα της Σμύρνης, η αρχαία πόλη της οποίας βρέθηκε στο απόγειο της ακμής την εποχή του ιωνικού πολιτισμού, διευκρινίζει η εφημερίδα Hurriyet.
Στην επιστολή του ο Αζίζ Κοτσάογλου επισημαίνει ότι τα έργα αυτά πρέπει να εκτεθούν σε ένα μουσείο “αιγαιακών πολιτισμών” (λες και υπήρχαν πολλοί αιγαιακοί πολιτισμοί!)) το οποίο θα ιδρύσει η πόλη και καλεί το Λούβρο σε “μακρόπνοη συνεργασία” για το θέμα.

Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του Απόλλωνα 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την πλήρη αδιαφορία του κράτους της Ελλάδας, έχουν αποθρασυνθεί τόσο ώστε να διεκδικούν για λογαριασμό τους πλέον μέχρι και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το “Ελληνικό” Υπουργείο “Πολιτισμού” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου