Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Ευθεία ξεδιάντροπη απειλή του Γ.Πεταλωτή στα blogs: "Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"

Tι είπε ο Γ.Πεταλωτής; Άκουσαν καλά τα αυτιά μας; Απειλεί και είπε: "Θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"; Ζούμε σε καθεστώς χούντας και δεν το ξέρουμε; κ.Πεταλωτή απειλείτε με φίμωση και λογοκρισία των blogs επειδή σας πονάνε; Θα το πιείτε όλο το ποτήρι γιατί αυτά είναι του κόσμου και δεν τα αγγίζει κανένας.
Και να τα κλείσετε θα ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση στο εξωτερικό και σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία δεν μπορείτε να βάλετε εσείς τα καλούπια. Στην χειρότερη για εσάς , θα μετατραπούμε όλοι όσοι θέλουμε σε portal.
Και εκεί σε θέλω κάβουρα να βράζεις στο ζουμί σου.

Από πότε κ.Πεταλωτή και ποιος σας δίνει το δικαίωμα να απειλείτε μια ομάδα ανθρώπων που γράφουν σε blogs;
Δεν ντρέπεστε λίγο όλοι μαζί που διασύρατε την χώρα μας στο εξωτερικό και εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος στις...Άλπεις;

Είναι η οργή του λαού και θα την αντιμετωπίσετε όλοι. Όπως κάναμε και εμείς τόσα χρόνια. Τώρα θα το υπομείνετε

Αποκατάσταση της Χαράς Νικοπούλου ΤΩΡΑ. Δάσκαλοι, αντισταθείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αποκατάσταση στο επόμενο παιδαγωγικό έτος και στη θέση της στο Μέγα Δέρειο της Θράκης, της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, απαιτεί με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας το Πατριωτικό Μέτωπο.

Παράλληλα, ζητά από την κ. Υπουργό, την απομάκρυνση όλων των ανθελληνικών και μισελληνικών στοιχείων ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τα παιδαγωγικά πόστα του Υπουργείου, δεδομένης της γενικής κατακραυγής κατά των επιλογών αυτών της πολιτικής του ηγεσίας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, «δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα» σε αυτά που ζητά με επίταση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα, τα συνδικαλιστικά όργανα των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών, τα οποία έχουν την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα τους για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, να μην ξεχνούν πως η υπόθεση της Χαράς Νικοπούλου, είναι και δική τους υπόθεση.

Ο κλάδος των δασκάλων, ως συνέχεια των Ρήγα Φεραίου, Μαρίνου Αντύπα, Δημήτρη Γληνού και πολλών άλλων που με τους αγώνες αλλά και με τις θυσίες τους έδωσαν στην κοινωνία το στίγμα του «δάσκαλου-αγωνιστή», είναι υποχρεωμένος σε αυτήν την ιστορική συγκυρία, να υπερβεί τις ιδεολογικοπολιτικές του αγκυλώσεις και να σταθεί δίπλα στην Χαρά Νικοπούλου. Όσο συνεχίζει να σιωπά γύρω από αυτήν την υπόθεση, τόσο να ξέρει πως μειώνεται στα μάτια του ελληνικού λαού.

ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Οι ληστές του δρόμου.....


Οι ληστές του δρόμου κυρίως λαθρομετανάστες έχουν στραφεί
στις χρυσές καδένες και στους σταυρούς που φοράνε συνήθως
οι γυναίκες.
Δεν διστάζουν να τις πετάνε κάτω και να τις τραυματίζουν σοβαρά
αν οι αλυσσίδες είναι χοντρές και δύσκολα κόβονται.
Στη συνέχεια πουλάνε τα κλοπιμαία για ένα κομμάτι
ψωμί σε "ειδικούς" περιφερόμενους κλεπταποδόχους
γύρω από την Ομόνοια ....στην Αγίου Φιλίππου κ.λ.π.

Βρήκαν σπίτι που έχει κόρη πρώην υπουργού με 1εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί στοιχεία και για άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (όχι τωρινό) που έχει πάρει η κόρη του σπίτι σε κεντρική περιοχή της Αθήνας και η αξία του είναι 1εκ. ευρώ!
Έχουν πάρειφωτιά οι εφορίες και τα κομπιούτερ για να δίνουν στοιχεία στην Ρηγίλλης και τους δημοσιογράφους। Μάλλον θα έχουμε πολλές αποκαλύψεις από εδώ και πέρα.

Τί διδάσκονται οι μαθητές στα Τούρκικα σχολεία;


Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού επευφημεί τις ..."προοδευτικές" προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: "Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή".
-Σελίδα 21: "Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη". (!)
-Σελί δα 65: "Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία".
-Σελίδα 110: "Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα, της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα".
Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου.
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα "Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο" (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 (!) με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν ...τουρκικής προέλευσης!
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς ...προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα ...μικρό παρακλάδι του ..."μεγάλου τουρκικού λαού", του "μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς"!
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την ...Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους ...τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...
kontari

Στρατηγός Κωνσταντινίδης: Στηρίζω ολοψύχως το Πατριωτικό Μέτωπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμότατη ανταπόκριση είχε το Προσκλητήριο των Πανελλήνων του Πατριωτικού Μετώπου. Εκατοντάδες Έλληνες Πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ έχει φουντώσει πια ο διάλογος, πάνω στην ανάγκη να αφήσουμε, όλοι τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και προσωπικές διαδρομές, και να συμπαραταχθούμε στο Κίνημα. Ένα Κίνημα που δεν φιλοδοξεί να «γεννήσει» επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά να συνενώσει όλους τους Έλληνες, απέναντι στην κατοχική συμμαχία που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, μειώνει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Ένα Κίνημα που δεν έχει αρχηγούς, προέδρους, αντιπροέδρους, γενικούς γραμματείς και λοιπά συναφή, αλλά μόνο μέλη και φίλους.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, χαιρετίζει την δημόσια δήλωση του σεβαστού σε όλους μας Στρατηγού Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, για στήριξη του. Στο λιτό και απέριττο κείμενο της στήριξης του Πατριωτικού Μετώπου, ο Στρατηγός αναφέρει:

«ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΛΟΨΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΩΣ ΤΩΡΑ.

ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ : "Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ". ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.»

Το Πατριωτικό Μέτωπο, χαιρετίζει επίσης, μια ακόμη ανακοίνωση συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, αυτή του κ. Αντώνη Αντωνιάδη της Σύμπραξης Πολιτών. Ενός ακούραστου αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Πατρίδας, η παρουσία του οποίου στα όργανα του ΠΑΜΕ, θα είναι καταλυτική.

Παράλληλα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνονται και οι συναντήσεις του Πατριωτικού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, για τον ορισμό της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος. Ακόμη, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΠΑ.ΜΕ. τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις των μελών των Επιτροπών Κινήματος, έτσι ώστε να μπορούν στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, τόσο οι οργανώσεις όσο και οι φίλοι του Μετώπου, να έρχονται σε άμεση επαφή και συνεννόηση.


"Έφαγαν ξύλο από τον κόσμο οι τραμπούκοι!"

"Πρίν 5-10 λεπτα εμφανίστηκε μια ομάδα αναρχικών με κουκούλες και πανο απο αναρχικο μπλοκ.
προσπαθησαν να πλησιασουν μπροστα στην βουλη.
ο κοσμος που ηταν εκει τους εμποδισε να πλησιασουν και ...
φωναζε συνθηματα για τους ανθρωπους που εχασαν την ζωη τους απο τις μολωτωφ

καποιοι απο τους αναρχικους προσπαθησαν να τραμπουκισουν κοσμο αλλα τελικα κατεληξαν να τρωνε ξυλο απο τον κοσμο εκει περα που ειναι αγανακτισμενος.

οι αναρχικοι αναγκαστηκαν να μπουν στο λομπυ του ξενοδοχειου Μεγαλη Βρετανια για να γλιτωσουν. πριν λιγο τους πηρε βανακι της αστυνομιας και ο κοσμος φωναζε απο πισω για τους αναρχικους και το παρακρατος

απορω πως γινεται και εμφανιζονται καθε φορα που πορειες και συγκεντρωσεις κυλανε τοσο ομαλα. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


Αναρτήθηκε από troktiko

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!

Γεμίζουν με μετανάστες τους εκλογικούς καταλόγους


Γεμίζουν με μετανάστες τους εκλογικούς καταλόγους

http://www.elkosmos.gr/index.php?option ... Itemid=281

Tο ΠΑΣΟΚ στήνει το σκηνικό της εθνολογικής αλλοίωσης της χώρας με διαδικασίες-εξπρές. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την ηθική και οικονομική κρίση, συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά για το θρυμματισμό του εθνικού κορμού. Η εγκύκλιος 6 του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσηςκαι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ημερομηνία 7 Μαΐου 2010 και θέμα την «άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης», έρχεται να κλείσει τον πρώτο κύκλο της προσπάθειας αφελληνισμού της χώρας και της μετατροπής της σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ.

Η αριστερά θέτει μόνη της «προτεραιότητες»
Στην εγκύκλιο που, σύμφωνα με τα γραφόμενα της, «αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης», μαθαίνουμε για «το επιβεβλημένο της θέσπισης των εν λόγω ρυθμίσεων ως αναγκαίας συνθήκης για την ουσιαστική ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία». Τώρα το ποιος καθορίζει τις «αναγκαίες συνθήκες»... Επίσης, μαθαίνουμε για τις εκλογές των ΟΤΑ που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, πως το ότι «θα διεξαχθούν με την για πρώτη φορά συμμετοχή των νομίμως και μακροχρονίως διαμενόντων στη Χώρα αλλοδαπών τρίτων χωρών και ομογενών υπογραμμίζει τον ιστορικό τους χαρακτήρα». Η απόλυτη διαστροφή... Από το Νοέμβριο του 2010, αρχίζει η σταδιακή απώλεια από τους Έλληνες του ελέγχου της ελληνικής επικράτειας.

«Λεφτά υπάρχουν» μόνο για τους μετανάστες
Όσον αφορά στην ενσωμάτωση, σας υπενθυμίζουμε εδώ τα όσα γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας μας σχετικά: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής, αλλά λίγοι το πήραν χαμπάρι: "αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης, με την παρακράτηση ενός μέρους το οποίο θα διοχετευτεί στοχευμένα σε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό αποκλεισμό". Όχι, όχι. Δεν αφορά στους φτωχούς Έλληνες, γιατί, αν ήταν γι' αυτούς, κανείς δεν θα μιλούσε, αλλά αντίθετα, όλοι θα επαυξάναμε. Είναι για τους τυχάρπαστους λαθρομετανάστες, για την "ένταξή" τους στον κοινωνικό ιστό και τον αφελληνισμό της χώρας. Χρήματα δεν υπάρχουν, ‘λεφτά υπάρχουν' όμως για τους λαθρομετανάστες. Πληρώνουμε δηλαδή τους δημίους μας!»

Ποιοι αποκτούν «δικαίωμα» ψήφου
Τι συμβαίνει λοιπόν με την ψήφο των αλλοδαπών; Στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούν να συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου, υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδεια διαμονής αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας, υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος, υπήκοοι τρίτων χωρών, μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της ΕΕ που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη μόνιμης διαμονής στη χώρα, υπήκοοι τρίτων χωρών γονείς ανήλικων Ελλήνων πολιτών που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα, υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες και τα μέλη των οικογενειών τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει συνεχή πενταετή και νόμιμη διαμονή στη χώρα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος αναγνώρισης, υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους εφόσον έχουν συμπληρώσει συνεχή πενταετή και νόμιμη διαμονή στη χώρα από την υποβολής του σχετικού αιτήματος για την υπαγωγή τους στο καθεστώς και υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν χαρακτηριστεί από ημεδαπή αρχή ως ανιθαγενείς και έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χορήγησης του καθεστώτος.

532.000 και βάλτε...
Να δούμε πως μεταφράζονται τα παραπάνω σε αριθμούς: οι άδειες παραμονής σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2010, ήταν συνολικά 532.898 (πολλές αφορούν ανήλικους). Από αυτές, 378.346, έχουν χορηγηθεί σε Αλβανούς υπηκόους (αρκετοί εκ των οποίων Βορειοηπειρώτες ομοεθνείς μας), 19.702 σε Ουκρανούς, 15.613 σε Πακιστανούς, 15.556 σε Γεωργιανούς, 13.260 σε Αιγύπτιους, 12.085 σε Ινδούς, 11.989 σε Ρώσους, 11.115 σε Μολδαβούς, 8.064 σε Φιλιππινέζους, 7.070 σε Σύριους, 5.295 Αρμένιους, 5.259 σε υπηκόους του Μπαγκλαντές και μικρότερος αριθμός σε υπηκόους άλλων χωρών. Όλοι οι παραπάνω, κατέχουν τη λεγόμενη «ισχυρή άδεια διαμονής», ενώ εκκρεμούν 110.017 αιτήσεις για άδειες διαμονής, εκ των οποίων οι 52.222 στην περιφέρεια Αττικής και 23.449 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΠΑΣΟΚ, «χτυπά» με άλλα λόγια τις παραπάνω περιφέρειες και τους οικείους μεγάλους δήμους. Τέλος, το 2009 χορηγήθηκαν 12.967 ελληνικά διαβατήρια (τα 5059 μετά από απόφαση γενικού γραμματέα περιφέρειας, εκ των οποίων τα 2432 σε ανιθαγενείς, 1040 σε υπηκόους χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και 645 σε Αλβανούς), εκ των οποίων 12.116 υπηκόους Αλβανίας (κυρίως Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο), 163 Τούρκους («μυρίζει» Δυτική Θράκη και επαναχορήγηση), 115 Ρώσους, 73 Κυπρίους και μικρότερος αριθμός σε υπηκόους άλλων χωρών. Τώρα: οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά, δημιουργούν «προσκόμματα» σε Βορειοηπειρώτες (θεωρούνται εχθρικοί στο ΠΑΣΟΚ από τα στελέχη του), ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για τους αλλογενείς. Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών, επιμηκύνει με αποφάσεις του συνεχώς τη διορία για την εγγραφή στα δημοτολόγια (από 31 Μαρτίου που ήταν αρχικά, μετατέθηκε στις 30 Ιουνίου, όσοι δεν εγγραφούν μέχρι τότε, δεν θα ψηφίσουν το Νοέμβριο), σε μια εμφανή προσπάθεια να περιληφθούν στους ειδικούς καταλόγους ενόψει των εκλογών στους ΟΤΑ, όσο περισσότεροι αλλοδαποί γίνεται. Στους «πράσινους» δήμους, γίνεται πάρτι... Στην ουσία, το ΠΑΣΟΚ αντικαθιστά τους ψηφοφόρους του που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα και απομακρύνονται από την κυβέρνηση, με αλλοδαπούς. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λένε για 266.000 άτομα, που θεμελιώνουν άμεσα «δικαίωμα»... Και η αρχή γίνεται από τους ΟΤΑ, ώστε η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον σκόπελο των εκλογών του Νοεμβρίου. Φυσικά, σε βάθος χρόνου και αφού αποκτήσουν την ελληνική «ιθαγένεια», όλοι οι μετανάστες θα δικαιούνται να ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές. Σημειωτέον ότι πολλοί από τους διαμένοντες στη χώρα μας, διαθέτουν πλαστές άδειες παραμονής.

Παρασκηνιακά και αξιοσημείωτα
Όπως αποκαλύφθηκε, έχουν κλαπεί δεκάδες χιλιάδες φόρμες βιομετρικών διαβατηρίων από νομαρχίες ανά την ελληνική επικράτεια। Σύνολο, 21.000... Έχουν επίσης κλαπεί 21.000 κενά δικαιολογητικά τύπου Α, αλλά και τύπου Β (για βραχεία παραμονή στη χώρα). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, διαβρώνοντας κατ' αυτό τον τρόπο τον εθνικό κορμό, έχει συνταχθεί από καθηγητή στο Πάντειο, αλλά και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, που είναι συγγενής κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Η βουλευτής και ο καθηγητής είχαν δημιουργήσει μια ΜΚΟ, που ασχολείτο με θέματα «δικαιωμάτων» και «ενσωμάτωσης» των αλλοδαπών και προσπάθησαν να πείσουν και τον υπουργό Εσωτερικών επί ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο, να υιοθετήσει το εν λόγω νομοσχέδιο. Ο τελευταίος όμως, φοβήθηκε τότε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του και το απέρριψε. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να έχει μεσολαβήσει πρόσφατα για συναντήσεις μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών και ενώσεων μεταναστών (Πακιστανών και Γεωργιανών), κατά τις οποίες δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους τελευταίους ότι λόγω «οικογενειακής κατάστασης» πολλοί εξ αυτών θα προτιμηθούν για διορισμούς στους νέους ΟΤΑ του «Καλλικράτη», ειδικά στον τομέα της καθαριότητας! Είναι πλέον φανερό ότι το κυβερνών κόμμα δίνει τα πάντα στους μετανάστες, την «ενσωμάτωση» των οποίων έχει καταστήσει προτεραιότητά του. Οι ακριβοί και κρατικοδίαιτοι ψηφοφόροι του δημοσίου, αποτελούν πλέον τροχοπέδη για το ΠΑΣΟΚ, που προτιμά να δημιουργήσει καινούριους εξ αλλοδαπών: οι καινούριοι είναι άφθονοι, ικανοποιούνται εύκολα και πάνω απ' όλα, είναι «φτηνοί» (και για τους λογής-λογής εργοδότες...
πηγη

Οι ευθύνες του Μουσταφά Κεμάλ για τις σφαγές και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σύμφωνα με επίσημη Τουρκική έκθεση του 1920


Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτέλεσε μια συμπαγής και αυτοτελής νησίδα χριστιανισμού και Ελληνικού πολιτισμού στην βορειανατολική Μικρά Ασία. Το νήμα της Ιστορίας του ξεκινά λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης και φτάνει ως το 1922. Από το 1914 ως το 1921 οι Οθωμανικές κρατικές αρχές αποφάσισαν και εκτέλεσαν ένα εθνοκτονικό σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των χριστιανικών κοινοτήτων και των περιουσιών τους, όπως και τον θάνατο περίπου 350.000 ανθρώπων. Το τελευταίο στάδιο της γενοκτονικής αυτής διαδικασίας ξεκίνησε το 1918 με την διοικητική κατάρρευση της Αυτοκρατορίας και είχε ως δράστες τους Τοπάλ Οσμάν αρχηγό των Τούρκων ατάκτων τότε στην περιοχή του Πόντου και τον Μουσταφά Κεμάλ (μετέπειτα απεκληθέντος Ατατούρκ) που είχε σταλθεί στον Πόντο στις 19 Μαίου του 1919 από την σουλτανική Κυβέρνηση ως επιθεωρητής του Τουρκικού στρατού.

Τα πειστήρια για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τα έχει συλλέξει με επιμονή και μεθοδικότητα ο διαπρεπής καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Φωτιάδης στο μνημειώδες πολύτομο έργο του "Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου". Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται πολλές αναφορές από τους προξένους της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Αγγλίας αλλά και πολλών άλλων χωρών που περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τα βάσανα και τις δολοφονίες των Ελλήνων την οκταετία αυτή. Εδώ θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την έκθεση-καταγγελία του Δζεμάλ Νουζχέτ, νομικού συμβούλου του φρουραρχείου Κωνσταντινούπολης και προέδρου σχετικής εξεταστικής επιτροπής της Κυβέρνησης του Σουλτάνου για τα βίαια γεγονότα εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

"Ο Μουσταφά Κεμάλ τας μέχρι τούδε επιτυχίας του τας όφειλε εις τας ληστρικάς σημμορίας. Κατά τας πρώτας περιόδους, δια να αντιστή εις την κυβέρνησιν Φερίντ πασά και τας δυνάμεις της Ελληνικής κατοχής, παρέσχε μεγάλα δικαιώματα εις τους προσερχομένους εις τας ληστρικάς του οργανώσεις, αι οποίαι, μάλιστα και τη εγκρίσει του Μ. Κεμάλ, εθεώρουν ως νόμιμο κτήμα των την περιουσίαν και την ζωήν των κατοίκων της Ανατολής. Ο Μ. Κεμάλ εχειροκρότει τα διαπραττόμενα υπ΄ αυτών κακουργήματα, δια τιμητικών δε προς τους αρχηγούς των επιστολών, επανηλειμμένως τους έδιδε πλήρη ελευθερία δράσεως, κατά βούλησιν. Ο λαός της Ανατολής διατελών υπό την τρομοκρατίαν ταύτην άνευ αντιλογής εξετέλει κάθε διαταγήν των, ήτο δε υποχρεωμένος όπως έχει πάντοτε εις την διάθεσιν των το ότι έχει και δεν έχει....

Η κυβέρνησις της Αγκύρας είχεν αποφασίσει όπως κατά πρώτον σφαγιασθούν και εξοντωθούν οι Έλληνες "Ρωμιοί" των περιφερειών Αδά-Παζάρ και Κάνδρας, και έπειτα του Πόντου. Ανέθεσε εις τον Γκιαβούρ Αλή την πυρπόλυσιν του Ελληνικού Ορτακιοϊ "πλησίον της Γκέιβε" και σφαγή των κατοίκων. Ο Γκιαβούρ Αλή με τετρακοσίους, εκ των οπαδών του, φθάσας εκεί περικύκλωσε το Ορτάκιοϊ, εν πολιορκία δε ευρισκομένω εισελθών εντός της ανθηροτάτης ταύτης ελληνικής κωμοπόλεως διέταξε την γενικήν σφαγήν. Αφού κατέσφαξαν τους κατοίκους και απεγύμνωσαν την κωμόπολιν την παρέδωσαν εις τας φλόγας. Όσοι εκ των κατοίκων ηδυνήθησαν να γλυτώσουν από την λόγχην και μάχαιραν περισυλλεγέντες εντός της εκκλησίας εκάησαν εντός αυτής. Η τραγωδία αυτή διήρκεσε δύο ημέρας. Το Ορτάκιοι με τα 12 εργοστάσια και με τα ωραία του σπίτια είχε πλέον καταντήσει σωρός ερειπίων. Εκ των κατοίκων οι ενενήκοντα τοις εκατόν κατεσφάγησαν και εκάησαν, ελάχιστοι δυνηθέντες να διαφύγουν, δια να σώσουν την ζωήν των, κατέφυγον εις τα όρη.

...Ο εν τη περιφερεία Νικαίας και Καρά-Μουρσάλ αρχισυμμορίτης Ταγιστανλί τζεμάλ, με την υπ΄αυτόν συμμορίαν, ονομαζομένην τάγμα Γκιόλ Μπαιράκ εκ των Ελληνικών χωριών Νικαίας τα: Παμουτζάκ, Κιζ Ντερμπέντ, Κολατζίκ και άλλα χωριά τα παρέδωσε εις το πυρ, αφού δε τα απεγύμνωσε, διέταξε γενικήν των κατοίκων σφαγήν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά εσφάζοντο κατά τον αγριότερον τρόπον. Άλλοι απεκλείοντο εντός των εκκλησιών και μετ΄αυτών εκαίοντο και άλλοι εθάπτοντο ζώντες, δεν ηδυνήθη να σωθεί ουδείς εξ αυτών.

....Η Άγκυρα κατά αυτόν τον τρόπον κατέκαυσε και με γενικάς σφαγάς εξόντωσε τον χριστιανικόν πληθυσμόν των δυτικών παραλίων του Ευξείνου Πόντου και της Προποντίδος, και κατέσχε όλην την κινητήν περιουσίαν αυτών. Και αι πλέον τραγικαί εν τη παγκοσμίω ιστορία εποχαί ωχριώσιν προ των φρικωδεστάτων και ανηκούστων μεθόδων εξοντώσεως, τας οποίας μετεχειρίζετο προς εξαφάνισιν των χριστιανών..."

πηγή

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τόμος 2ος σελ 459-462

Πρόστιμα του ΕΦΕΤ σε 44 επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 305.000 ευρώ επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. σε 44 επιχειρήσεις τροφίμων στο πλαίσιο ελέγχων όπου διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων σχετικά με κατοχή νοθευμένων, μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση ή μη...


συμμορφούμενων στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας τροφίμων ή αποκλίσεων από τις υγειονομικές διατάξεις.
Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν:

1. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΠΕΝΤΕ Α.Ε. - ΓΑΛΑΞΙΑΣ που βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 129 Αθήνα.

2. Πρόστιμο € 24.000 στην βιομηχανική εταιρεία φαρμάκων και καλλυντικών με την επωνυμία FAMAR ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ - ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ που βρίσκεται στο 6ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας - Χαλκίδας Μαυροβούνι Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

3. Πρόστιμο € 15.000 στην επιχείρηση αποθήκευσης και διακίνησης ελαίων με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΣΙΟΒΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ναυτίλου & Στράβωνος 2, Περιστέρι.

4. Πρόστιμο € 3.000€ στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΞΥΝΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. Καραμανλή, Ανάβυσσος.

5. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση μεταφοράς & τροφίμων με την επωνυμία KUEHNE + NAGEL Α.Ε. που βρίσκεται στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, Θέση Μαδερο Οινοφύτων.

6. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίας 25, Καλαμάκι.

7. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΛΙΟΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. - ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 14, Χαλάνδρι.

8. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση διαχείρισης αναψυκτηρίων με την επωνυμία ZEPPELIN ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ που βρίσκεται στην Β' Περιοχή Αττικού Άλσους, Γαλάτσι.

9. Πρόστιμο € 6.000 στην ανώνυμη εμπορική εταιρεία - κατάστημα παιχνιδιών με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που βρίσκεται στην Λεωφ. 62 Μαρτύρων 193, Ηράκλειο.

10. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης 44 Ηράκλειο.

11. Πρόστιμο € 6.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο Υποκατάστημα Πεύκης - Λεωφ. Ειρήνης 48, Πεύκη.

12. Πρόστιμο € 12.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο Υποκατάστημα Βάρης - Λεωφ. Βάρης Κερκύρας & Κέκρωπος, Βάρη.

13. Πρόστιμο € 4.000 στο κατάστημα ψιλικών με την επωνυμία ΚΟΚΚΙΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΙΛΙΚΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ - ΖΑΧΑΡΩΔΗ που βρίσκεται στην οδό Αγίας Αναστασίας 24, Περιστέρι.

14. Πρόστιμο € 2.000 στο παραδοσιακό καφενείο με την επωνυμία ALL FRESHES - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 22, Αθήνα.

15. Πρόστιμο € 5.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. του ΘΕΟΔ. & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 156 Aθήνα.

16. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο όπου παρασκευάζονται κρέπες με την επωνυμία ΚΡΕΠΗΛΑΤΕΙΟΝ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΠΑΛΑΠΕΡΗΣ που βρίσκεται στην Λεωφ. Κηφισίας 59 Παράδεισος Αμαρουσίου, Μαρούσι.

17. Πρόστιμο € 24.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 300 Aθήνα.

18. Πρόστιμο € 25.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΜΑΖΟΥ που βρίσκεται στην οδό Παλλήνης & Καλυφτάκη, Κηφισιά.

19. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία DIA HELLAS A.E. που βρίσκεται στην οδό Αμυκλών 1 & Τεώ, Γαλάτσι.

20. Πρόστιμο € 8.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. Κηφισίας 118, Αμπελόκηποι.

21. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο - κυλικείο με την επωνυμία FIRST CLASS Α.Β.Ε.Τ.Ε. - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως & Τζαβέλλα 1 - 3, Χαλάνδρι.

22. Πρόστιμο € 14.000 στο εργαστήριο συσκευασίας και ανασυσκευασίας ζαχαρωδών προϊόντων & αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία Α. ΣΑΜΟΥΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Τεώ 36 και Ομήρου 2, Ταύρος.

23. Πρόστιμο € 7.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. Φλέμινγκ & 89Η οδό, Ραφήνα.

24. Πρόστιμο € 5.000 στο αρτοποιείο - ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία ΒΑΪΡΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ που βρίσκεται στην οδό Πάρου 11, Αγία Παρασκευή.

25. Πρόστιμο € 8.000 στο μάρκετ κρεάτων - αλλαντικών - τυριών με την επωνυμία ΚΡΕ - ΠΑΠ ΕΠΕ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΕΑΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΩΝ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιερόθεου 108, Περιστέρι.

26. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΕΕ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 41, Ηλιούπολη.

27. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΤΖΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό Θηβών 507, Αιγάλεω.

28. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΥΓΕΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 57, Αθήνα.

29. Πρόστιμο € 4.500 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΖΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ που βρίσκεται στην οδό Κοκκιναρά 28, Κηφισιά.

30. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη τροφίμων με ψυκτικές εγκαταστάσεις με την επωνυμία MEDITERRANEAN FOODS A.E. που βρίσκεται στην οδό Ήρωνος 9, Κορωπί.

31. Πρόστιμο € 4.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία BENVENUTO - ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΜΟΥΣΑΔΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Χίου 8, Αγία Παρασκευή.

32. Πρόστιμο € 18.000 στο κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων ποτών - ξηρών καρπών - ζαχαρωδών προϊόντων - ειδών ζαχαροπλαστικής - πρατήριο γάλακτος με την επωνυμία ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 3, Αθήνα.

33. Πρόστιμο € 3.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ELIXIR - Π. ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 41, Αθήνα.

34. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ - ΚΥΛΙΚΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως 14 (4ος όροφος εφετείου), Αθήνα.

35. Πρόστιμο € 1.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. - Αρτοποιεία / Ζαχαροπλαστική που βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως 50, Χαλάνδρι.

36. Πρόστιμο € 10.000 στην εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΤΑΜΟΥ Ο.Ε. - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ που βρίσκεται στην Λεωφ. Καραμανλή 17, Αχαρνές.

37. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού με την επωνυμία ΜΗΛΑΚΗΣ Β. ΑΕΤΒΕ που βρίσκεται στο Καστέλι Πεδιάδος, Ηράκλειο Κρήτης.

38. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία Ν. ΒΕΛΙΓΡΑΝΤΑΚΗΣ - ΕΠ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 3Ο χλμ Καρδίτσας - Τρικάλων, Καρδίτσα.

39. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση βιολογικών - οικολογικών προϊόντων με την επωνυμία BIO SANTE Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 5, Ηράκλειο Κρήτης.

40. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση χονδρικού & λιανικού εμπορίου - εισαγωγών - εξαγωγών - διανομής ειδών διατροφής & οικιακής χρήσεως με την επωνυμία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 042 : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΑΖΙ που βρίσκεται στην Αμουδάρα Γαζίου, Ηράκλειο Κρήτης.

41. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση τυποποίησης - εμπορίου μελιού με την επωνυμία CRETA MEL Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στις Σίσσες Μυλοποτάμου, Ρέθυμνο.

42. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση τυποποίησης - εμπορίου μελιού με την επωνυμία CRETA MEL Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στις Σίσσες Μυλοποτάμου, Ρέθυμνο.

43. Πρόστιμο € 6.000 στην επιχείρηση τροφίμων - χονδρικού εμπορίου ξηρών καρπών με την επωνυμία NUTISSIMO ΕΠΕ που βρίσκεται στο 6Ο χλμ Ε.Ο. Ασπροχώματος - Πύλου, Καλαμάτα.

44. Πρόστιμο € 18.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 5, Χανιά.

Δημοτικός υπάλληλος: "Έκλεβα αλλά εκτελούσα άνωθεν εντολές"

!Το ποσό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης αγγίζει, για την ώρα, τα 23,5εκ.€.
Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/
Διαβάστε τι είπε στην απολογία του...
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον Γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο επί 18 έτη υπάλληλος του δήμου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, ακολούθησε την ίδια γραμμή που είχε χαράξει κατά την προανακριτική του απολογία.

Απολογούμενος, ο 46χρονος φέρεται να αποδέχθηκε μέρος της ευθύνης για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου. "Εκτελούσα άνωθεν εντολές" είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, φέρεται να κατονόμασε υψηλόβαθμο -εν ενεργεία- στέλεχος του δήμου ως γνώστη και εντολέα, ενώ ανέφερε ονόματα άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης του δήμου που, όπως ισχυρίστηκε, γνώριζαν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό της υπεξαίρεσης μέχρι στιγμής αγγίζει τα 23,5 εκατ. ευρώ, για το διάστημα από το 1998 έως το 2007.

Φέρεται δε να είπε ότι στον ίδιο αναλογούσε ως «μίζα» ένα μικρό μέρος από το σύνολο του υπεξαιρεθέντος ποσού.

Με βάση το περιεχόμενο της απολογίας του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (14/05/2010) βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, ο ειδικός ανακριτής θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε βάρος των υπολοίπων ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, έτσι ώστε να αρχίσουν οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις προσωρινών διαπιστώσεων που κατέθεσε στις αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 17 άτομα. Το επόμενο διάστημα η οικονομική επιθεωρήτρια θα ολοκληρώσει την έρευνά της και θα καταθέσει το τελικό πόρισμα για την υπόθεση.

Εκτιμάται ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα διαδικασία υποβολής αίτησης για τουριστική βίζα για τις ΗΠΑ.

Το προξενικό τμήμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ανακοίνωσε την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .

Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια...

διαδραστική διαδικτυακή αίτηση. Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα διαδικασία μειώνει δραστικά τη χρήση χαρτιού και έτσι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μετά τη συμπλήρωση της DS-160, το μόνο που πρέπει να παρουσιάσουν οι αιτούντες την ημέρα της συνέντυξής τους είναι η σελίδα επιβεβαίωσης (η οποία έχει γραμμικό κώδικα -barcode) το ισχύον διαβατήριό τους, τη φωτογραφία και την απόδειξη πληρωμής του παραβόλου από την τράπεζα. Οπως και πριν, οι αιτούντες πρέπει να προγραμματίσουν ένα ραντεβού είτε μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της πρεσβείας ή μέσω των ακόλουθων τηλεφώνων.

Σταθερή γραμμή: 901 123 0730 αφορά μόνο συνδρομητές ΟΤΕ

Cosmote 901 200 6313

Vodafone 901 694 6313

Wind 901 160 6313

H DS-160 ισχύει μόνο για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με βίζα και δεν αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα. Υπενθυμίζεται στους ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για ταξίδι στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα να συμπληρώνουν το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εγκρισης (ESTA) στην ακόλουθη ιστοσελίδα: (Https://esta.cbp.dhs.gov/) και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

532.898 οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα



Το ξέρατε ότι στην Ελλάδα διαμένουν νόμιμα 59 άνθρωποι από την Ουγκάντα, 22 από την Ακτή Ελαφαντοστού, 19 από τη Μοζαμβίκη, 2 από τη ...Γουινέα Μπισάου, 2 από το Τζιμπουτί;
Δείτε τις άδειες παραμονής σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2010:

ΣΥΝΟΛΟ = 532.898
ΑΛΒΑΝΙΑ = 378.346 ( 71,00% )
ΟΥΚΡΑΝΙΑ = 19.702 ( 3,70% )
ΠΑΚΙΣΤΑΝ = 15.613 ( 2,93% )
ΓΕΩΡΓΙΑ = 15.556 ( 2,92% )
ΑΙΓΥΠΤΟΣ = 13.260 ( 2,49% )
ΙΝΔΙΑ = 12.085 ( 2,27% )
ΡΩΣΙΑ = 11.989 ( 2,25% )
ΜΟΛΔΑΒΙΑ = 11.145 ( 2,09% )
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ = 8.064 ( 1,51% )
ΣΥΡΙΑ = 7.070 ( 1,33% )
ΑΡΜΕΝΙΑ = 5.295 ( 0,99% )
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ = 5.259 ( 0,99% )
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) = 2.754 ( 0,52% )
ΚΙΝΑ = 2.539 ( 0,48% )
ΝΙΓΗΡΙΑ = 1.718 ( 0,32% )
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΗΠΑ = 1.710 ( 0,32% )
ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ = 1.705 ( 0,32% )
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ = 1.273 ( 0,24% )
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ = 1.227 ( 0,23% )
ΤΟΥΡΚΙΑ = 1.153 ( 0,22% )
ΑΙΘΙΟΠΙΑ = 1.126 ( 0,21% )
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ = 1.072 ( 0,20% )
ΙΡΑΚ = 993 ( 0,19% )
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ = 884 ( 0,17% )
ΣΕΡΒΙΑ = 858 ( 0,16% )
ΛΙΒΑΝΟΣ = 709 ( 0,13% )
ΜΑΡΟΚΟ = 633 ( 0,12% )
ΒΡΑΖΙΛΙΑ = 561 ( 0,11% )
ΙΟΡΔΑΝΙΑ = 475 ( 0,09% )
ΙΡΑΝ = 465 ( 0,09% )
ΓΚΑΝΑ = 463 ( 0,09% )
ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ = 355 ( 0,07% )
ΚΑΝΑΔΑΣ = 333 ( 0,06% )
ΤΥΝΗΣΙΑ = 325 ( 0,06% )
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = 304 ( 0,06% )
ΤΑΪΛΑΝΔΗ = 287 ( 0,05% )
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ = 258 ( 0,05% )
ΑΛΓΕΡΙΑ = 247 ( 0,05% )
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ = 237 ( 0,04% )
ΣΟΥΔΑΝ = 225 ( 0,04% )
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ = 220 ( 0,04% )
ΚΕΝΥΑ = 215 ( 0,04% )
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ = 213 ( 0,04% )
ΚΡΟΑΤΙΑ = 211 ( 0,04% )
ΚΟΥΒΑ = 195 ( 0,04% )
ΙΑΠΩΝΙΑ = 171 ( 0,03% )
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ = 171 ( 0,03% )
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ = 170 ( 0,03% )
ΚΟΛΟΜΒΙΑ = 165 ( 0,03% )
ΙΣΡΑΗΛ = 150 ( 0,03% )
ΛΙΒΥΗ = 137 ( 0,03% )
ΚΟΝΓΚΟ = 134 ( 0,03% )
ΜΕΞΙΚΟ = 131 ( 0,02% )
ΠΕΡΟΥ = 123 ( 0,02% )
ΧΙΛΗ = 123 ( 0,02% )
ΚΑΜΕΡΟΥΝ = 112 ( 0,02% )
ΚΙΡΓΙΖΙΑ = 104 ( 0,02% )
ΚΟΡΕΑ (ΝΟΤΙΟΣ) = 103 ( 0,02% )
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΣΟΒΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΗΕ = 102 ( 0,02% )
ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ = 98 ( 0,02% )
ΣΕΝΕΓΑΛΗ = 95 ( 0,02% )
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ = 87 ( 0,02% )
ΤΑΝΖΑΝΙΑ = 80 ( 0,02% )
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ = 77 ( 0,01% )
ΕΡΥΘΡΑΙΑ = 74 ( 0,01% )
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ = 59 ( 0,01% )
ΟΥΓΚΑΝΤΑ = 59 ( 0,01% )
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ = 55 ( 0,01% )
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ = 50 ( 0,01% )
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ = 39 ( 0,01% )
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ = 37 ( 0,01% )
ΒΙΕΤΝΑΜ = 31 ( 0,01% )
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ = 31 ( 0,01% )
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ = 31 ( 0,01% )
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΣΣΔ = 30 ( 0,01% )
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ = 30 ( 0,01% )
ΜΑΛΑΙΣΙΑ = 28 ( 0,01% )
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ = 25 ( 0,00% )
ΓΚΑΜΠΙΑ = 24 ( 0,00% )
ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ = 23 ( 0,00% )
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ = 22 ( 0,00% )
ΝΙΓΗΡΑΣ = 22 ( 0,00% )
ΔΟΜΙΝΙΚΑ = 21 ( 0,00% )
ΝΕΠΑΛ = 21 ( 0,00% )
ΑΓ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ = 20 ( 0,00% )
ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ = 20 ( 0,00% )
ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ = 19 ( 0,00% )
ΕΛΒΕΤΙΑ = 17 ( 0,00% )
ΖΑΜΠΙΑ = 17 ( 0,00% )
ΟΝΔΟΥΡΑ = 17 ( 0,00% )
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (ΠΡΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ) = 16 ( 0,00% )
ΠΑΝΑΜΑΣ = 16 ( 0,00% )
ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ = 16 ( 0,00% )
ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ = 15 ( 0,00% )
Ν ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ = 15 ( 0,00% )
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ = 15 ( 0,00% )
ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (§, ΣΥΝΘΗΚΗ ) = 15 ( 0,00% )
ΤΣΑΝΤ = 15 ( 0,00% )
ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ = 14 ( 0,00% )
ΓΟΥΪΝΕΑ = 14 ( 0,00% )
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ = 14 ( 0,00% )
ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ = 14 ( 0,00% )
ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΥΠΗΚ & ΕΘΝΙΚ. = 13 ( 0,00% )
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ = 13 ( 0,00% )
ΗΝ ΒΑΣ Μ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ- ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ = 11 ( 0,00% )
ΗΝ ΒΑΣ Μ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ- ΚΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ = 11 ( 0,00% )
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ = 11 ( 0,00% )
ΥΕΜΕΝΗ = 11 ( 0,00% )
ΒΟΛΙΒΙΑ = 9 ( 0,00% )
ΜΥΑΝΜΑΡ (ΒΙΡΜΑΝΙΑ) = 9 ( 0,00% )
ΡΟΥΑΝΤΑ = 8 ( 0,00% )
ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ = 7 ( 0,00% )
ΑΝΤΙΓΟΥΑ & ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑ = 6 ( 0,00% )
ΛΙΒΕΡΙΑ = 6 ( 0,00% )
ΜΑΛΙ = 6 ( 0,00% )
ΜΠΕΝΙΝ = 6 ( 0,00% )
ΑΝΓΚΟΛΑ = 5 ( 0,00% )
ΗΝ ΒΑΣ Μ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ- ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ = 5 ( 0,00% )
ΗΝ ΒΑΣ Μ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ- ΥΠΗΚΟΟΣ = 5 ( 0,00% )
ΚΟΥΒΕΪΤ = 5 ( 0,00% )
ΜΟΓΓΟΛΙΑ = 5 ( 0,00% )
ΑΓΝΩΣΤΗ = 4 ( 0,00% )
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ = 4 ( 0,00% )
ΜΑΛΒΙΔΕΣ = 4 ( 0,00% )
ΝΟΡΒΗΓΙΑ = 4 ( 0,00% )
ΤΑΪΒΑΝ = 4 ( 0,00% )
ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ = 4 ( 0,00% )
ΓΟΥΪΑΝΑ = 3 ( 0,00% )
ΗΠΑ - ΚΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚ ΝΗΣΩΝ (ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ) = 3 ( 0,00% )
ΚΑΜΠΟΤΖΗ = 3 ( 0,00% )
ΛΑΟΣ = 3 ( 0,00% )
ΜΠΑΧΑΜΕΣ = 3 ( 0,00% )
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ = 3 ( 0,00% )
ΝΑΜΙΜΠΙΑ = 3 ( 0,00% )
ΣΑΝ ΤΟΜΕ & ΠΡΙΝΤΣΙΠΕ = 3 ( 0,00% )
ΣΟΜΑΛΙΑ = 3 ( 0,00% )
ΤΡΙΝΙΝΤΑΝΤ & ΤΟΜΠΑΓΚΟ = 3 ( 0,00% )
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ = 3 ( 0,00% )
ΓΟΥΪΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟ = 2 ( 0,00% )
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ = 2 ( 0,00% )
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = 2 ( 0,00% )
ΜΑΛΑΟΥΪ = 2 ( 0,00% )
ΜΠΑΧΡΕΪΝ = 2 ( 0,00% )
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ §, ΣΥΝΘ & ΠΡΩΤΟΚ = 2 ( 0,00% )
ΤΖΑΜΑΪΚΑ = 2 ( 0,00% )
ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ = 2 ( 0,00% )
ΤΟΓΚΟ = 2 ( 0,00% )
ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ = 1 ( 0,00% )
ΘΙΒΕΤ = 1 ( 0,00% )
ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ = 1 ( 0,00% )
ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ = 1 ( 0,00% )
Ν ΓΚΟΥΑΜ = 1 ( 0,00% )
ΟΜΑΝ = 1 ( 0,00% )
ΠΑΠΟΥΑ - ΝΕΑ ΓΟΥΪΝΕΑ = 1 ( 0,00% )
ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ = 1 ( 0,00% )
ΣΟΥΡΙΝΑΜ = 1 ( 0,00% )
ΦΙΤΖΙ = 1 ( 0,00% )



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/532898.html#इक्ष्ज़्ज़०ओणुआ५ज़ू४

***ΑΚΟΥ ३ ΣΟΜΑΛΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ,ΜΟΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ३०० ΣΟΜΑΛΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ.

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."


Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΣΑΜΑΡΑ


Ο Καραμανλής το αποφάσισε και ενημέρωσε ήδη τον Σαμαρά: θα μιλήσει δημοσίως για τα πεπραγμένα του. Θα το κάνει πριν από το συνέδριο της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει κάποια από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Σουφλιά και άλλους παλιούς συνεργάτες του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει αργήσει να πάρει θέση σε όσα του καταμαρτυρούν, με...
αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί στον κόσμο εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Τί θα πει; Οτι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στην ήταν άσχημη αλλά ελεγχόμενη και ότι η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πήρε αμέσως μέτρα, ότι δεν προχώρησε στην είσπραξη εσόδων (πχ από τους ημιυπαίθριους) και ότι με δηλώσεις τύπου "είμαστε στον Τιτανικό" και "η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση", οδήγησε σε κρίση δανεισμού. Πόσοι θα τον πιστέψουν; Ελάχιστοι, αν δεν πει πικρές αλήθειες για τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις του.



Περισσότερα...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300