Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Νέα διαδικασία υποβολής αίτησης για τουριστική βίζα για τις ΗΠΑ.

Το προξενικό τμήμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ανακοίνωσε την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .

Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια...

διαδραστική διαδικτυακή αίτηση. Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα διαδικασία μειώνει δραστικά τη χρήση χαρτιού και έτσι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μετά τη συμπλήρωση της DS-160, το μόνο που πρέπει να παρουσιάσουν οι αιτούντες την ημέρα της συνέντυξής τους είναι η σελίδα επιβεβαίωσης (η οποία έχει γραμμικό κώδικα -barcode) το ισχύον διαβατήριό τους, τη φωτογραφία και την απόδειξη πληρωμής του παραβόλου από την τράπεζα. Οπως και πριν, οι αιτούντες πρέπει να προγραμματίσουν ένα ραντεβού είτε μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της πρεσβείας ή μέσω των ακόλουθων τηλεφώνων.

Σταθερή γραμμή: 901 123 0730 αφορά μόνο συνδρομητές ΟΤΕ

Cosmote 901 200 6313

Vodafone 901 694 6313

Wind 901 160 6313

H DS-160 ισχύει μόνο για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με βίζα και δεν αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα. Υπενθυμίζεται στους ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για ταξίδι στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα να συμπληρώνουν το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εγκρισης (ESTA) στην ακόλουθη ιστοσελίδα: (Https://esta.cbp.dhs.gov/) και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου