Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

OXI ΠΑΝΙΚΟΣ

Έγινε και το δεύτερο βήμα στον Ελαιώνα


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη χαρά η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα αναγγέλλει ότι σύμφωνα με όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία λήφθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή των 130 πολιτών κατά του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα. Και η απόφαση αυτή είναι θετική υπέρ της προσφυγής των 130 πολιτών.

Μετά την Αναστολή εργασιών που είχε κερδηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2008 και ήταν το πρώτο καθοριστικό βήμα σήμερα γίνεται το δεύτερο: ακυρώνεται το Εμπορικό Κέντρο, το Δημαρχιακό Μέγαρο και το δεύτερο Εμπορικό Κέντρο του κ. Κακλαμάνη.

Η τσιμεντοποίηση που σχεδίασε ο κ. Σουφλιάς, με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Παπουτσή, με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, η τσιμεντοποίηση που τόσο ένθερμα υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

Η Επιτροπή μας συνεχίζει, αποφασιστικά, μαχητικά και με όραμα, τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη: την υλοποίηση του Πάρκου στον Ελαιώνα, την υλοποίηση του κοινόχρηστου πρασίνου.

Οφείλουμε και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ένα Ελαιώνα με 700 στρέμματα κοινόχρηστου πρασίνου στην Αθήνα και 2.000 στρέμματα πρασίνου συνολικά.

Η Επιτροπή μας εκφράζει τις θερμότερες αγωνιστικές ευχαριστίες σε όλα τα κινήματα, τις συλλογικότητες, τις οργανωμένες δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, που τη στήριξαν με την αλληλεγγύη τους.

Σε όλους όσους αυτό το διάστημα επιτέθηκαν στο ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, συκοφάντησαν και απείλησαν τους 130 πολίτες, διαστρέβλωσαν και έθεσαν πέπλο σιωπής στις απόψεις και τη δράση της Επιτροπής μας, ένα έχουμε να πούμε: σήμερα πρέπει να ντρέπονται για όλα όσα έγραψαν, είπαν, έκαναν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από παλιότερη πορεία στον Ελαιώνα

280 εκατ. αποζημίωση!


mall_votanikos2.jpgΟ Μπάμπης Βωβός εξέδωσε ανακοίνωση για το έργο της Διπλής Ανάπλασης αναφέροντας ότι «αν αυτή ματαιωθεί θα ζητήσει πολύ μεγάλη αποζημίωση, ύψους 280 εκατ. ευρώ», ενώ υπογραμμίζει ότι «το εμπορικό και το γήπεδο του ΠΑΟ είναι ρυθμίσεις αλληλεξαρτώμενες».Οσα συμβαίνουν έχουν επηρεάσει και τη μετοχή της Βωβός, που σήμερα χάνει περίπου 29%!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρθηκαν στο φημολογούμενο αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έλαβε χώρα την 15η Μαΐου.

Η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» αναμένει τη δημοσίευση της αποφάσεως του ΣτΕ, αν δηλαδή θα ισχύσει ο Συντελεστής Δόμησης 1,6 όπως καθορίζεται στο νόμο για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε μόνον θα ισχύσει η γενομένη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της ΜΒΔΤ ΑΕ προς το Δήμο Αθηναίων, άλλως η διοίκησης της εταιρίας έχει χρέος προς τους μετόχους της (έλληνες και ξένους επενδυτές) να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς το Δήμο.

Είναι βέβαιο ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις της Διπλής Ανάπλασης που αφορούν τόσο το γήπεδο του ΠΑΟ όσο και το εμπορικό κέντρο είναι αλληλεξαρτώμενες, αφού :

* η κατασκευή του γηπέδου θα γίνει σε έκταση, τμήμα της οποίας ανήκε στην ΜΒΔΤ ΑΕ και παραχωρήθηκε δωρεάν για τον σκοπό αυτό στο Δήμο Αθηναίων και

* στο ενιαίο οικόπεδο της εταιρίας, εκτάσεως 100 στρεμμάτων, ήταν κτισμένα τα βιομηχανικά κτίρια της ΕΤΜΑ επιφανείας 110.000 τ.μ., τα οποία κατεδαφίστηκαν, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος για την κατασκευή του γηπέδου.

Χωρίς την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, γήπεδο δεν μπορούσε να κατασκευασθεί στο Βοτανικό, ελλείψει χώρου. Μετά την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, ο νόμος ορίζει Σ.Δ. 1,6 για το εμπορικό κέντρο.

Ματαιουμένης της Διπλής Ανάπλασης, η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρίας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου.

ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ!!

Ποια είναι η συμφωνία μεταξύ των κοριτσιών και μικρών σκύλων?
Είναι η έλξη του γυναικείου φύλου πρός τα σκυλάκια.
Εάν ο άνθρωπος θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, εκατομμύρια άντρες θα είχαν λύσει πολλά απ'τα προβλήματα τους με το άλλο φύλο.
Λοιπόν 2 κινηματογραφιστές τόλμησαν να κάνουν έρευνα για το θέμα μας.
Τι έκαναν λοιπόν διάλεξαν πέντε σκυλάκια πολύ χαριτωμένα τοποθέτησαν σε αυτά στον γιακά τους από μία κάμερα και την έστησαν εκεί που περνάνε τα θηράματα.Στο βίντεο θα δείτε τα αποτελέσματα του πειράματος,που είναι άκρος εντυπωσιακά.ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ!!

Διαταραχή Πανικού (με ή χωρίς Αγοραφοβία)

Στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, η φράση πανικός φόβος ή μόνο πανικός, δηλώνει τον παράλογο και αδικαιολόγητο φόβο, που προέρχεται από το θεό Πάνα (ο οποίος ήταν το θορυβοποιό στοιχείο της νύχτας στα βουνά και τις κοιλάδες). Με τις φασαρίες και τα πειράγματά του, τρόμαζε τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Η Διαταραχή Πανικού εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο των αγχωδών διαταραχών και αναφύεται πάντα επί εδάφους σοβαρής Αγχώδους Διαταραχής.

Πρόκειται για μια οξεία και αιφνίδια εμφάνιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Η διαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από την συχνή εμφάνιση κρίσεων πανικού.

Μια κρίση πανικού, είναι ένα ξαφνικό κύμα συντριπτικού φόβου, που έρχεται χωρίς προειδοποίηση και χωρίς οποιοδήποτε προφανή λόγο. Είναι ξεκάθαρα εντονότερο από το απλό και κοινό συναίσθημα του άγχους που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν.

Η κατακλυσμιαία μορφή της κρίσης πανικού περιλαμβάνει αλλοιωμένη νοητική αντίληψη του περιβάλλοντος και μια μεγάλη σειρά από τυπικά σωματικά συμπτώματα.


Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού μπορεί να περιλαμβάνουν:

• Εναγώνιους κτύπους της καρδιάς.
• Δυσκολία στην αναπνοή, σαν "μην μπορεί κανείς να πάρει αρκετό αέρα", ή αίσθημα ασφυξίας
• Φόβος στα όρια του τρόμου, που σχεδόν παραλύει.
• Ζαλάδα, ίλιγγος, αίσθημα αστάθειας ή λιποθυμίας, ή ναυτία.
• Τρόμος των άκρων, τινάγματα, σπασμούς, έντονος ιδρώτας
• Πνίξιμο ή κόμπος στο λαιμό, πόνος στο στήθος
• Ζεστά αναψο-κοκκινίσματα, εξάψεις ή ξαφνικές κρυάδες (ρίγη)
• Τσιμπήματα στα δάχτυλα σαν από καρφίτσες, μουδιάσματα ή μυρμηγκιάσματα σε όλο το σώμα.
• Φόβος ότι ο πάσχοντας «πάει να τρελαθεί» ή «να πεθάνει».
ΠΗΓΗ http://psi-gr.tripod.com

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ!!

Κοιτάξτε μια τεράστια Σαρανταποδαρούσα πως σκοτώνει και μετά τρώει το ποντίκι.Είναι πραγματικά κάτι που βλέπω για πρώτη φορά,Σαρανταποδαρουσα να τρώει ποντικι!!!

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ TETRIS ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!


Η έκδοση του Tetris είστε έτοιμοι να την ακούσετε άπο τρείς φοιτητές που χρησιμοποιούν μόνο γυάλινες φιάλες.

Επίσημα πια το πρώτο κρούσμα είναι γεγονός στην Ελλάδα. Και το δεύτερο δείγμα βρέθηκε θετικό. .

απο troktiko

Πιθανό κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε πως στις πρώτες εξετάσεις που του έγιναν βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ αυτή την ώρα ο ασθενής εξετάζεται εκ νέου και αναμένονται ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για έναν Έλληνα που πρόσφατα επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Εμμένει στις προειδοποιήσεις του για ταχεία διάδοση του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να διατηρήσει στο επίπεδο 5 το συναγερμό για τη νέα γρίπη που έχει πλήξει περισσότερους από 8.800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντριά του, Μάργκαρετ Τσαν.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε επίσης ότι ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης πιθανότατα θα συνεχίσει να διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ, στη Γενεύη, η Τσαν είπε ότι ο νέος ιός μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος εάν υπάρξει αλληλεπίδραση με τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών ο οποίος είναι θανατηφόρος αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Η5Ν1 έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες. Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, παρουσία σημαντικού αριθμού ανθρώπων που φέρουν το νέο ιό Η1Ν1», τόνισε.

Η Τσαν σημείωσε εξάλλου ότι ο νέος ιός μπορεί να είναι επικίνδυνος για τους φορείς του HIV/AIDS, για τους πάσχοντες από φυματίωση και για τους κατοίκους των παραγκουπόλεων.
Hellenic Business

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ


Stealth ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ-ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε περιπολικό

Ένα περιπολικό έγινε χτες βράδυ στόχος 30 αλλοδαπών στην οδό Μενάνδρου, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα διαμένουν στο υπό κατάληψη κτίριο του Παλιού Εφετείου...

Το περιπολικό γυρνούσε από υπόθεση ένοπλης ληστείας που είχε πάει να διερευνήσει σε κατάστημα, ενώ μέσα στο περιπολικό επέβαινε το θύμα της ληστείας που μεταφερόταν για κατάθεση στο Α.Τ.


Αναρτήθηκε από troktiko

Πήγαν για βόλτα και έπεσαν πάνω σε κρεμασμένο!

Σοκ έπαθε χτες το μεσημέρι μια παρέα νεαρών που πήγαινε βόλτα σε βραχώδη περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, όταν ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά σε έναν απαγχονισμένο άντρα ηλικίας περίπου πενήντα χρονών και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Ο άτυχος άντρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι εργολάβος και έχει ρίζες από το Λιτόχωρο και το πτώμα του βρέθηκε κρεμασμένο κοντά σε ένα αναψυκτήριο
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ.. ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Με σύνθημα "να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών" η 18η Μαΐου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ωςΔιεθνής Ημέρα Μουσείων.

18 Μαΐου 2009, Διεθνής Ημέρα - και Νύχτα - Μουσείων

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού τμήματος του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο μουσείο "για την συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας"το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το ΕΜΣΤ θα φιλοξενήσει την κεντρική εκδήλωση της επετείου με θέμα Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός. Σύφωνα με τους διοργανωτές, η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος αποβλέπει "στην ανάδειξη τη διαδραστικής και αρμονικής σχέσης που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα στα μουσεία και τον τουρισμό, γεγονός που θα συμβάλει τόσο στη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στη διάδοση των αξιών που εκφράζουν". 

H κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα γίνει στην Αθήνα, στο Κτίριο του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης) στις 18 Μαΐου, στις 19:30.ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

COLOMBO (Reuters) - Η στρατιωτική δύναμη της Σρι Λάνκα αμείλικτη οδήγησε με επίθεση κατά των αυτονομιστών Ταμίλ Tiger την Κυριακή να δεχθούν την ήττα μετά από ένα τέταρτο του αιώνα συγκρούσεις αφού εθεωρείτο ως ένα από τους πιο δυσεπίλυτους πολέμους!...BAGHDAD (Reuters) - Δεδομένου ότι στρατεύματα των ΗΠΑ σταδιακά περιορίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, ο ιρακινός στρατός αναλαμβάνει το έργο της εξασφάλισης της ειρήνης της χώρας - αυτό για τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις, σημαίνει ότι το κυνήγι των ανταρτών της αλ Κάϊντα άρχισε δήλωσε πριν από λίγο στρατιωτικός εκπρόσωπος!.. ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ (Reuters) - Η κυβέρνηση του Πακιστάν την Κυριακή, ζήτησε η στρατιωτική επίθεση κατά των μαχητών Ταλιμπάν στην κοιλάδα να ενταθεί, παρότι πιστεύεται ότι μέσα στην πόλη Mingora, υπάρχουν αρκετοί άμμαχοι!..VILNIUS (Reuters) - Η Dalia Grybauskaite που εξελέγει σε εκλογές είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Λιθουανίας !...Βιρμανία η αρχηγός της δημοκρατικής αντιπολίτευσης Aung San Suu Kyi πρόκειται να οδηγηθεί σε δίκη με την κατηγορία της παραβίασης των όρων του κατοίκον περιορισμού!...(CNN) - Το Τσαντ απέσυρε τα στρατεύματά του από το Σουδάν την Κυριακή μετά την καταστροφή πολλών βάσεων των ανταρτών σαυτές τις περιοχές όπως δήλωσε αρμόδιος της κυβέρνησης στο CNN χθες!...(CNN) - Ουρουγουάης φημισμένος συγγραφέας Mario Benedetti πέθανε στην κατοικία του στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάη την Κυριακή. Ο συγγραφέας Mario Benedetti, ήταν 88, και είχε μπει στο νοσοκομείο στις αρχές του τρέχοντος μηνός!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Ο επίδοξος ληστής …έφαγε το όπλο



Ένας νεαρός στις ΗΠΑ συνελήφθη όταν αποπειράθηκε να ληστέψει ένα Ίντερνετ καφέ αλλά «έφαγε» την …μπανάνα με την οποία ήταν οπλισμένος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βόρειας Καρολίνας, όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο Τζον Σουάλα μπήκε στο κατάστημα και έχοντας τη μπανάνα μέσα από το μπλουζάκι που φορούσε, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του δώσει τα λεφτά.

Ο καταστηματάρχης αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ζήτησε βοήθεια αλλά, όπως είπε, ο νεαρός έφαγε το «όπλο» πριν να φτάσει η αστυνομία.

Έτσι οι αστυνομικοί, οι οποίοι χαριτολογώντας έλεγαν ότι μπορεί να κατηγορήσουν τον 17χρονο για παραποίηση στοιχείων, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να φωτογραφίσουν
Hellenic Business