Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ.. ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Με σύνθημα "να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών" η 18η Μαΐου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ωςΔιεθνής Ημέρα Μουσείων.

18 Μαΐου 2009, Διεθνής Ημέρα - και Νύχτα - Μουσείων

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού τμήματος του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο μουσείο "για την συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας"το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το ΕΜΣΤ θα φιλοξενήσει την κεντρική εκδήλωση της επετείου με θέμα Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός. Σύφωνα με τους διοργανωτές, η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος αποβλέπει "στην ανάδειξη τη διαδραστικής και αρμονικής σχέσης που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα στα μουσεία και τον τουρισμό, γεγονός που θα συμβάλει τόσο στη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στη διάδοση των αξιών που εκφράζουν". 

H κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα γίνει στην Αθήνα, στο Κτίριο του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης) στις 18 Μαΐου, στις 19:30.ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου