Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Πιθανό κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε πως στις πρώτες εξετάσεις που του έγιναν βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ αυτή την ώρα ο ασθενής εξετάζεται εκ νέου και αναμένονται ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για έναν Έλληνα που πρόσφατα επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Εμμένει στις προειδοποιήσεις του για ταχεία διάδοση του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να διατηρήσει στο επίπεδο 5 το συναγερμό για τη νέα γρίπη που έχει πλήξει περισσότερους από 8.800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντριά του, Μάργκαρετ Τσαν.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε επίσης ότι ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης πιθανότατα θα συνεχίσει να διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ, στη Γενεύη, η Τσαν είπε ότι ο νέος ιός μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος εάν υπάρξει αλληλεπίδραση με τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών ο οποίος είναι θανατηφόρος αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Η5Ν1 έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες. Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, παρουσία σημαντικού αριθμού ανθρώπων που φέρουν το νέο ιό Η1Ν1», τόνισε.

Η Τσαν σημείωσε εξάλλου ότι ο νέος ιός μπορεί να είναι επικίνδυνος για τους φορείς του HIV/AIDS, για τους πάσχοντες από φυματίωση και για τους κατοίκους των παραγκουπόλεων.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου