Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΜΠΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΕΦΑΓΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ RAY CHARLES

Πρώτη νίκη συμβασιούχων στα δικαστήρια. Οι συμβασιούχοι του Μουσείου Πάτρας μετά από δικαστική απόφαση επιστρέφουν τη Δευτέρα στη δουλειά τους!


ONLINE-PRESS.BLOG
Απόφαση ράπισμα για την κυβέρνηση θεωρείται ότι είναι η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για όλους τους συμβασιούχους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, (περιλαμβάνοντας ακόμα και τους εργαζόμενους με συμβάσεις stage).
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων εργαζομένων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Η απόφαση, (αναλόγως και με το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει και το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό την προσεχή Δευτέρα), είναι μάλλον βέβαιο πως αποτελεί πρόκριμα για το επόμενο δικαστικό βήμα των συμβασιούχων του Μουσείου με το οποίο ζητείται η οριστική και αμετάκλητη επιστροφή στην εργασία τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο δεν προβλέπει ούτε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά ούτε και την ενισχυμένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους. Και στις προαναφερόμενες κατηγορίες, ως γνωστόν, εντάσσονται χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή χρόνου ή ακόμα και εργαζόμενοι με προγράμματα stage.
Συνεπεία της χθεσινής απόφασης, οι συμβασιούχοι επιστρέφουν στο νέο Μουσείο της Πάτρας από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα επακριβώς χρονικά, αλλά πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου.


Το νέο τραγούδι του Νότη για την Κύπρο και τον Σολωμό Σωλομού

Ουγκάντα : Με ισόβια θα τιμωρείται η κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες - Αφροδίτη Άλ Σάλεχ , στην Ελλάδα τι ποινή θα βάλετε με τον φίλο σου τον Βούγια ;


Καμπάλα, Ουγκάντα 12/12/2009 07:29 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

Ουγκάντα: το κοινοβούλιο ψήφισε σχεδόν ομόφωνα νόμο που θέτει εκτός νόμου την κλειτοριδεκτομή.

Το κοινοβούλιο στην Ουγκάντα ενέκρινε ομόφωνα νόμο που καθιστά παράνομη την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, επισύροντας ποινή κάθειρξης 10 ετών σε βάρος όποιων διεξάγουν τέτοιες επεμβάσεις και ισόβιας κάθειρξης σε βάρος όσων αναγκάζουν γυναίκες να τις υποστούν, δήλωσε ένας από τους βασικούς εισηγητές του νομοσχεδίου στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Παρασκευή.

"Η πρακτική αυτή έχει καταστήσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών αβίωτη. Λέμε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορούμε πια να επιτρέπουμε μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση σε βάρος των γυναικών", δήλωσε ο Φράνσις Επέτετ, σκιώδης υπουργός Υγείας.

Παρότι ο Επέτετ είναι ηγετικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νόμος πέρασε με σχεδόν καθολική έγκριση, εξαιρουμένου ενός βουλευτή.

"Η επέμβαση αυτή είναι πολύ οδυνηρή, τόσο απάνθρωπη... οι λεγόμενοι χειρουργοί πληρώνονται για να την κάνουν", είπε. "Στήριξα αυτό το νομοσχέδιο με όλη μου την δύναμη, με όλη μου την καρδιά", πρόσθεσε.

Παρότι η κλειτοριδεκτομή δεν είναι...
ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ουγκάντα, ορισμένες κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας εξακολουθούν να αναγκάζουν γυναίκες να υποβάλλονται σε επεμβάσεις αυτού του είδους.

Τον Οκτώβριο του 2008 προύχοντες και στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Καπτσόρουα, όπου είναι πιο διαδεδομένη, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις επεμβάσεις του είδους.

Το 2007, ο ΟΗΕ είχε εγκρίνει απόφαση που χαρακτήριζε τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και τόνιζε ότι αποτελεί "ανεπανόρθωτη, μη αναστρέψιμη κακοποίηση".

Στην απόφαση αναφερόταν επίσης ότι οι επεμβάσεις του είδους μεγεθύνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV, καθώς και την μητρική και βρεφική θνησιμότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 100-140 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί τέτοιες επεμβάσεις.



Τουρκοκρατία και στρατοκρατία

Του Ν. Λυγερού
Υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα και στην Κύπρο που προσπαθεί να παρουσιάζει την τουρκοκρατία ως ένα φιλελεύθερο καθεστώς. Κάνει μία έντεχνη χρήση της μιντιολογίας για να διαμορφώσει την κοινή γνώμη μέσω της κυριαρχίας της λήθης.
Όπως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ειδικές ιστορικές γνώσεις, δεν μπορούν ν’ αντισταθούν στην πίεση της παραπληροφόρησης. Υπάρχει όμως το διαχρονικό στοιχείο που προσφέρει ένα πλαίσιο ισχυρής διαπραγμάτευσης, είναι η στρατοκρατία. Το στρατιωτικό σύστημα στην Τουρκία δεν είναι μία νέα εφεύρεση. Όλη η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι βασισμένη πάνω σε αυτό και στον θρησκευτικό διαχωρισμό.
Ακόμα και οι αναφορές που έχουμε από υψηλά στελέχη της Υψηλής Πύλης δείχνουν ότι οι Χριστιανοί δεν υπηρετούσαν στον στρατό για να μην υπάρχει πρόβλημα συνοχής. Και όταν χρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερη φάση Αρμένιοι, ήταν οι πρώτοι που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με την αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1896 έως το 1923.
Πιο γενικά, όλοι οι ειδικοί ξέρουν ότι η πρώτη αξία του τουρκικού πληθυσμού είναι ο στρατός, ο οποίος θεωρείται ως το ισχυρότερο όπλο του έθνους. Για τον τουρκικό πληθυσμό όλα τα άλλα είναι αμφίβολα διότι υπάρχει το φαινόμενο της διαφθοράς.
Το σημερινό μοντέλο της Τουρκίας, ακόμα και αν έχουμε ξεχάσει τα προηγούμενα, μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι η μοναδική αξία του κράτους είναι το βαθύ κράτος δηλαδή ο στρατός.
Στην Τουρκία, ο στρατός κυριαρχεί ακόμα και εκεί που δεν θα τον περιμέναμε. Δεν είναι τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέγραψε το 2002 πεντακόσια και πλέον ιδρύματα που ελέγχονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, αυτά τα ιδρύματα επηρεάζουν, όπως το ανέδειξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όχι μόνο το εν τρίτο της εθνοσυνέλευσης, αλλά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και άλλο εν τρίτο του σώματος.
Ακόμα όμως και αν δεν γνωρίζουμε αυτά τα δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να μην αντιληφθούμε ότι το νοητικό σχήμα που κυριαρχεί στο στρατιωτικό δόγμα της Τουρκίας είναι η θετικότητα του πραξικοπήματος.
Η Τουρκία αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα εφόσον εκεί το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να είναι αρνητικό. Το παράδοξο της παραπληροφόρησης είναι ότι το παρόν ανατρέπει τις θεωρίες για το παρελθόν. Αν το τουρκικό καθεστώς αποτελεί μια πολιτική εξέλιξη, πώς εξηγείται η σημερινή κατάσταση αν στέκουν τα δεδομένα που προβάλλουν μερικοί; Πώς ένα τόσο φιλελεύθερο σύστημα εξελίχθηκε σ’ ένα τόσο στρατοκρατούμενο καθεστώς;
Οι φανατικοί της λήθης ποντάρουν στην άγνοια του παρόντος. Η απλή μελέτη της τουρκικής πραγματικότητας μάς επιτρέπει να απορρίψουμε την τάση του δήθεν φιλελευθερισμού.
Όμως ποιος εξετάζει τα γεωστρατηγικά δεδομένα αν έχει ξεχάσει την ιστορία του;

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΦΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ









Οι Αλβανοί έδιωξαν τους Έλληνες και οι Πακιστανοί τους Αλβανούς


Ένας φίλος γράφει....

Αθηναίε και φίλοι εδώ μέσα,
ας το καταλάβουμε πια καλά. Η λαθρομετανάστευση φταίει που δεν έχουν δουλειά τα νέα παιδιά γιατί προσφέρονται με μεροκάματα της ξεφτίλας. Έχω παιδιά στο περιβάλλον μου όχι επιστήμονες, αλλά διπλωματούχους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και άλλες τεχνικές ειδικότητες και κυνηγάνε το μεροκάματο με το τουφέκι, επειδή τις δουλειές τις παίρνουν εταιρείες που έχουν προσωπικό ανιδείκευτο όλους ξένους χωρίς διπλώματα. Τους παίρνουν από το πουθενά, τους εκμεταλλεύονται για κομμάτι ψωμί, αυτούς δεν τους νοιάζει γιατί μένουν πολλοί μαζί σε τρώγλες και με αυτό τον τρόπο τα Ελληνόπουλα δεν έχουν δουλειά.

Αλλά και νομιμοποιημένοι αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, έχουν πληγεί από αυτή την τεχνητή ανεργία. Έχω γνωστό μου φύλακα νεκροταφείου Αθηνών και μας έλεγε, ότι οι εργολάβοι κηδειών είχαν Αλβανούς για να σκάβουν τάφους. Τους απασχολούσαν, επίσης, και ως τεχνίτες κατασκευής φερέτρων οι ανάλογοι εργολάβοι και οι μαρμαροτεχνίτες τάφων, ως βοηθούς. Μας έλεγε ο γνωστός μας φύλακας, ότι τα τελευταία χρόνια όλοι απέλυσαν όλους τους Αλβανούς και προσέλαβαν Πακιστανούς και άλλους Ασιάτες που τους έχουν ανασφάλιστους και με πολύ χαμηλούς μισθούς. Προσέξτε στο δρόμο αν τύχει και συναντήσετε κάποιο φορτηγάκι που η επωνυμία του συνήθως αναγράφει κάτω από το όνομα τη δραστηριότητα της επιχείρησης. Αν πρόκειται για ό,τιδήποτε σχετίζεται με κηδείες, προσέξτε στη θέση του συνοδηγού και θα δείτε να κάθεται Πακιστανός.

Θα σας πω και κάτι μακάβριο:
Κάποιοι εργολάβοι κατασκευής φερέτρων, έχουν τους Πακιστανούς υπαλλήλους και κοιμούνται ανάμεσα στα φέρετρα!!!!!Ίσως σε κάποιο ράντζο που στήνεται το βράδυ και μαζεύεται το πρωΐ;

Αυτά πρέπει να σταματήσουν επιτέλους. Να συστηματοποιηθούν οι απελάσεις, να γίνονται αυθημερόν όπως στην Ευρώπη, να μείνουν μόνο όσοι πραγματικά χρειάζονται για να μπορούν τα Ελληνόπουλα να βρίσκουν δουλειά.
Αν δεν έχουν δουλειά οι νέοι μας δυσκολεύονται να αποφασίσουν για γάμο. Συνήθως διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις γιατί δεν υπάρχει σταθερή εργασία. Αυτό έχει σαν αντίκτυπο την υπογεννητικότητα. Αν βάλουμε τώρα όλους τους λαθραίους που αναπαράγονται σαν κουνέλια κι ας μην έχουν καλοπληρωμένη δουλειά, έχουν συνηθίσει σαν ζουν σε συνθήκες αθλιότητος, τότε το μέλλον για τους Έλληνες και την Ελλάδα διαγράφεται δυσοίωνο.
Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σύντομα φίλοι μου. η υπόθεση αφορά όλους τους Έλληνες σε όποια πολιτική παράταξη κι αν ανήκουν.

Σχόλιο:
Γρήγορα θα έρθουν άλλοι λαθρομετανάστες με φθηνότερα
μεροκάματα και θα διώξουν τους Πακιστανούς.
Οι Έλληνες άνεργοι θα ζούν με τα κουπόνια του Λοβέρδου.
Αθηναίος

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Οι Αλβανοί λεηλατούν Ορθόδοξους ναούς στην περιοχή της Κορυτσάς


Αργυρόκαστρο- Ακόμη μία διάρρηξη εκκλησίας έγινε στην Αλβανία, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κορυτσάς. Σύμφωνα με τις αρχές, χθες, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το ναό της Αγίας Άννας. Οι δράστες έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν σημαντικά εκκλησιαστικά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας και κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το πίσω μέρος του ναού. Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο ιερέας, που προσήλθε στο ναό για να τελέσει τη λειτουργία. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερέα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, «το 80% των ορθόδοξων ναών στην περιοχή της Κορυτσάς έχουν λεηλατηθεί, τουλάχιστον μία φορά». Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως «μέχρι σήμερα οι αρχές δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε ένα δράστη». Εξάλλου, πρόσφατα, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος πρότεινε την ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου, στο οποίο θα συγκεντρώνονταν όλα τα κειμήλια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γίνουν «λεία» των διαρρηκτών.
Τον περασμένο μήνα, σημειώθηκε ακόμη μία διάρρηξη στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Λεούσα της Πρεμετής, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν όλες τις εικόνες που θεωρούνται μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, καθώς και το ανεκτίμητης αξίας τέμπλο του ναού.

greekinsight

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 13/12/09 ΣΕ VIDEO




www.enimerwsi.gr