Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι φανέλες της ομάδας μπάσκετ των Σκοπίων


Όσο εμείς τρωγόμαστε με εκλογές και άλλες σαχλαμάρες, οι Σκοπιανοί προωθούν την προπαγάνδα τους... Αυτές τις φανέλες ετοιμάζονται να φορέσουν στο Eurobasket 2009.


Στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης αναγράφονται ως "F.Y.R. Of Macedonia". Με αυτο το κόλπο είναι σαν να λέμε "Κώστας" από την Μακεδονία! Σε λίγο θα ξεφορτωθούν και το "FYR of" και θα τελειώνουν με την υπόθεση.

ΕΨ

ΠΗΓΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!

funny animated gif

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ!

ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ, ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ..... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΙ Δ΄ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!! ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!! ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ" ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ!!!!

ΕΛΕΟΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ Η ΕΟΚ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.!!

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΧΑΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ!

ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!
ΠΗΓΗ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ [ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ] ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ MEITERRANEO ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Ως εδώ και μη παρέκει

με αυτά τα γαμημένα τσίρκο που καταστρατηγούν νόμους της φυσης

και ανθρωπινες συνήθειες.

Ως εδώ και μη παρέκει

με αυτά τα τσίρκο που βασανίζουν αδιακοπα τα ζώα

Ως εδώ και μη παρέκει

με όλους εσάς που για την διασκέδαση σας, επιλέγεται τέτοιου είδους θεάματα

αλλά κυρίως μαθαίνετε στα παιδιά σας να γελούν με τον πόνο των ζώων.Circo en el Mediterraneo by caperucita roja2008.

Το τσίρκο Μεντιτερανεο έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά πολλών παραστάσεων.

Στο χέρι μας είναι να το σαμποτάρουμε.

Διαβάστε παρακάτω και δείτε τι πέρανε αυτά τα άμοιρα τα ζώα για να βγαίνουν κλόουν μπροστά σας .

Θα φρικάρετε.

http://kulturosupa.pblogs.gr/2009/04/sampotaz-sta-tsirko-sthn-ellada-poy-ayth-th-stigmh-periodefoyn-x.html

Και τέλος, αίσχος σε αυτόν τον ανεγκέφαλο που τους έδωσε την άδεια να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Αίσχος.

Σαμποτζ στο

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ MUNDIAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ CIRCO MEDITERRANEO ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΑΠΟ 11/9 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 18/10


ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ

Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και μαζί με την ελευθερία του έχει το δικαίωμα της επιλογής...

Επιλέγω,λοιπόν,αυτό που θέλω...επιλέγω την εργασία μου...επιλέγω τον τόπο που θα ζήσω...επιλέγω τη σύντροφο της ζωής μου...επιλέγω τους φίλους μου...επιλέγω το Θεό μου...

Ας κάνουν,λοιπόν,αυτό που είπε ο Κύριος μας,ο Χριστός της Αγάπης: Όποιος θέλει ας έρθει κι ας με ακολουθήσει !

Ελπίζω ότι θα τους φωτίσει ο Θεός να κατανοήσουν το μέγεθος του κακού που πρόκειται να κάνουν...

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι κοντά στις δυο γυναίκες, την 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Όποιοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν στο FAX 2106747945 στην πρεσβεία του ΙΡΑΝ στην Αθήνα το παρακάτω μήνυμα :

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τον Μάρτιο του 2009 κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης δυο γυναίκες, η 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Η είδηση αυτή ήδη μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Ίντερνετ και προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη χώρα σας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ακτιβίστριας Sabatina James και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων, ακτιβιστών και απλών ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Μεριέμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ να αφεθούν αμέσως ελεύθερες.»

Επίσης, μήνυμα στην αγγλική, μπορείτε να βρείτε και να στέλνετε στην πρεσβεία του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο) και στη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ στην ιστοσελίδα http://agazilos.org/

Επιληπτική γυναίκα μεταμορφώνεται σε άνδρα



37χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από επιληψία, κατά τη διάρκεια των κρίσεών της, «μεταμορφώνεται» σε άντρα, σύμφωνα με Γερμανούς νευροεπιστήμονες.
.
Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νίρνμπεργκ, υπό τον Μπούρκχαρτ Κάσπερ, κατέγραψε τις αντιδράσεις της επιληπτικής γυναίκας, η οποία κατά τη διάρκεια των κρίσεών της, αισθάνεται παροδικά τη φωνή της να βαραίνει, τα χέρια της να γίνονται πιο τριχωτά και γενικότερα τη θηλυκή της πλευρά να υποχωρεί σταδιακά και να μεταμορφώνεται σε άντρα.

Οι μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, στις οποίες υπεβλήθη η 37χρονη, έδειξαν βλάβη στην περιοχή της δεξιάς αμυγδαλής, πιθανόν εξαιτίας κάποιου μικρού όγκου, ενώ τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα κατέγραψαν αφύσικη ηλεκτρική δραστηριότητα στην περιοχή του δεξιού κροταφικού λοβού, από όπου πιθανότατα προέρχονται οι επιληπτικές κρίσεις.
Μέχρι σήμερα, δεν είχε αναφερθεί ξανά περιστατικό νοητικής αλλαγής φύλου. Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι κατά τη διάρκεια των επιληπτικών κρίσεων, κύματα μη φυσιολογικής ηλεκτρικής δραστηριότητας «σαρώνουν» τον εγκέφαλο και είναι δυνατό να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στον πάσχοντα.

Εν προκειμένω, η πάσχουσα, εκτός από κάποια συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, δεν έχει κανένα ιστορικό ψυχιατρικής πάθησης, ενώ δεν αισθάνεται να «μεταμορφώνεται» σε άνδρα σε καμία άλλη περίπτωση, παρά μόνο κατά τη διάρκεια των κρίσεών της.

Ακόμη, μέχρι σήμερα, περιπτώσεις ψευδαισθητικής αλλαγής φύλου είχαν αναφερθεί σε πάσχοντες από σχιζοφρένεια ή άλλες ψυχώσεις, αλλά ποτέ από επιληψία.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Epilepsy & Behaviour (Επιληψία και Συμπεριφορά).

Η Σκοπιανή προπαγάνδα και ο σκοτεινός ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι



Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ




...Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Η Ελληνική ομογένεια της Αμερικής σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εθνικά σύνολα στο χώρο της μορφώσεως και στον οικονομικό παράγοντα. Οι διάφορες στατιστικές που έγιναν αποδεικνύουν πως ο Ελληνισμός της Αμερικής κατέχει την πιο ψηλή θέση από κάθε άλλη εθνικότητα στην κλίμακα οικονομικής και ακαδημαϊκής προόδου. Οι Έλληνες της διασποράς έχουν εισχωρήσει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της Αμερικανικής κοινωνίας. Επομένως μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ένα επιτυχημένο εθνικό σύνολο.....Δεν θα ωφελούσε σε τίποτε να προσπαθήσουμε να βρούμε τι δεν πήγε καλά και μια τόσο επιτυχημένη, προοδευτική και εύπορη κοινότητα, όπως η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής δεν πέτυχε να εδραιώσει και καθιδρύσει τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και γι αυτό η ευαισθητοποίηση των ομογενών μας επί των εθνικών μας θεμάτων δεν είναι μια από τις πραγματικότητες.Ο Ελληνισμός επομένως στην Αμερική βρίσκεται σε κίνδυνο εφ' όσον δεν υπάρχουν καινούργια μεταναστευτικά κύματα από τον Ελλαδικό χώρο για να μπορέσουν να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την ελληνική εθνική συνείδηση της ομογένειας.
Επομένως, για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα, τα άτομα τα οποία αποτελούν το Ελληνικό Lobby στην Αμερική και τα οποία είναι γνώστες των Ελληνικών θεμάτων, είναι οι εναπομείναντες μετανάστες Έλληνες οι οποίοι όσο περνούν τα χρόνια λιγοστεύουν. Σε τελική ανάλυση, κυρίες και κύριοι, δεν υπάρχει ισχυρό Ελληνικό Lobby. Οι ομογενειακές οργανώσεις στην καλύτερη περίπτωση παίζουν έναν επικουρικό και μόνο ρόλο. Και εμείς, και μιλώ τώρα εκ μέρους της Παμμακεδονικής, που ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, είμαστε εθελοντές και είμαστε ερασιτέχνες πάνω σ' αυτό το θέμα..

Τώρα επιτρέψτε μου να επεκταθώ και να επανέλθω σε μια χρόνια πρόταση της Ομογένειας προς όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιτακτικά δύο πράγματα: 1ον) την καλύτερη διαθέσιμη επαγγελματική εταιρία Lobby και 2ον) την καλύτερη εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για να παρακολουθούν και να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας στην πρωτεύουσα της μοναδικής υπερδύναμης. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Απόδειξη οι προφανείς επιτυχίες της πΓΔΜ και Τουρκίας με ελάχιστη διασπορά στις ΗΠΑ.
Η πΓΔΜ και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο Lobby, την Hill and Knowlton που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του κ. Kissinger. Ακόμη και οι νήσοι Cayman έχουν το Livingston Group που προωθεί τα συμφέροντά τους.

Από τότε που ασχολήθηκα με την Παμμακεδονική έχω επίσης ασχοληθεί με την Σκοπιανή προπαγάνδα σε όλες τις εκδηλώσεις της, σε επίπεδο ακαδημαϊκό, εκκλησιαστικό, πολιτικό, αλλά και στο διαδίκτυο. Οφείλω να τονίσω ότι πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής πολύ πιο επίφοβοι.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία δεκαετία, κύριο εργαλείο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα και από σκοπιανής πλευράς.

Ας εξετάσουμε όμως μερικές περιπτώσεις ανθρώπων και φορέων που εκουσίως ή ακουσίως -λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης- έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης του σκοπιανού αναθεωρητισμού:



1) «Ελληνικό Παράρτημα των Συμφωνιών του Ελσίνκι»ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΟΣΟΙ ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.



Ακριβώς 496.905 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Σίγουρα πολύ λιγο σε σχέση με την συνολική επιφάνεια του πλανήρη μας.Δηλαδή λιγότερο από ότι είναι η έκταση της Ισπανίας (504.030 τετραγωνικά χιλιόμετρα),με την προυπόθεση να υπάρχει ήλιος γιά 7 ώρες το 24ωρο σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Πότε θα στηθεί μια Νυρεμβέργη για τη γενοκτονική Τουρκία;


Οι νεκροί ζητούν τη δικαίωσή τους...

Να θυμίσουμε ξανά: Οι Αρμένιοι και οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν ποτέ τους δολοφόνους των ομοφύλων τους. Οι Τούρκοι αφάνισαν το 1915 πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους. Οι Αρμένιοι απαιτούν από τη βαρβαρική Τουρκία ν' απολογηθεί και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει ξοδεύσει μυθικά ποσά για να διαγράψει το στίγμα που τη βαραίνει. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί δεν λησμόνησαν ποτέ το ολοκαύτωμα έξι και πλέον εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί.
Και οι μεν Αρμένιοι εκτέλεσαν τους Τούρκους δολοφόνους και πρωτεργάτες της γενοκτονίας των αδελφών τους. Οι δε Ισραηλινοί κυνήγησαν στα πέρατα του κόσμου κάθε Ναζί εγκληματία, τον δίκασαν και τον απαγχόνισαν. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν, Αρμένιοι και Ισραηλινοί να πράξουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη και να τιμήσουν τα θύματα των γενοκτόνων και εγκληματιών. Ήταν, όμως, και μια πράξη εθνικής τιμής και αξιοπρέπειας.
Φαίνεται πως όλοι οι λαοί έχουν υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, τιμής, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους νεκρούς των, πλην ημών των Κυπρίων. Πώς διαφορετικά να χαρακτηρισθεί η πρωτοφανής απάθεια και η ανεκδιήγητη παθητικότητα, η απύθμενη αδιαφορία, η αφόρητη μιζέρια και η εμπεδωμένη ασέβεια, που επιδεικνύεται έναντι ηρώων και νεκρών; Πώς να εκληφθεί η εξωφρενική έκκληση, χθες, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, να βγάλουν όλοι το σκασμό και να μη μιλούν, να μη γράφουν και να μην αναφέρονται στα εγκλήματα της Τουρκίας; Ο Κυβ. Εκπρόσωπος έβαλε ως ασπίδα της έκκλησής του, τους συγγενείς των αγνοουμένων. Να μην παραπλανά και να μη νομίζει ότι απευθύνεται σε λοβοτομημένους πολίτες. Η έγνοια της Κυβέρνησης είναι να μην ενοχληθεί, δηλ. να μην εξαγριωθεί η βαρβαρική Τουρκία και εξ αυτού να επηρεαστεί το δήθεν καλό κλίμα των συνομιλιών. Η Κυβέρνηση, λέγει, κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει για τους αγνοουμένους και τον τόπο.
Πρόκειται για χονδροειδή εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών. Θυμόμαστε πως μετά την ομολογία Ολγκάτς, ότι εκτέλεσε δέκα Ελληνοκύπριους εθνοφρουρούς και την κατακραυγή που είχε σημειωθεί, η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε στις ενδεδειγμένες ενέργειες σε διεθνή βήματα. Ας μας πει, λοιπόν, τι έκανε; Δεν έκανε τίποτε! Όπως δεν έκαναν σχεδόν τίποτε καμία κυβέρνηση και κανένας Πρόεδρος προηγουμένως. Πάντα προτασσόταν το κωμικό και βλακώδες επιχείρημα ότι έχουμε συνομιλίες, δεν πρέπει να διαταραχθεί το ανύπαρκτο καλό κλίμα, δεν πρέπει να είμαστε οι… κακοί αλλά πάντα τα καλόπαιδα, δηλ. οι καρπαζοεισπράκτορες των Τούρκων και των ξένων. Όταν τέλειωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πρώτη δουλειά των συμμάχων και κάθε χώρας ξεχωριστά ήταν να οργανώσουν δίκες και εκτελέσεις όσων αποδεδειγμένα ενήργησαν κατά της πατρίδας τους. Στη Νυρεμβέργη στήθηκε το γνωστό διεθνές δικαστήριο, που δίκασε και καταδίκασε Ναζί εγκληματίες για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
Η Τουρκία, διά της εισβολής στην Κύπρο, διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων και κατά της ανθρωπότητας. Από το 1976, με τη γνωστή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, την ομολογία Ντενκτάς, του Ολγκάτς, τους πέντε του Τζιάος και τώρα με τη φρικώδη σφαγή 320 Ε/κυπρίων στο Πέντε Μίλι, στοιχειοθετείται ένας ογκωδέστατος φάκελος τουρκικών εγκλημάτων. Γιατί μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απαίτησε να στηθεί ένα διεθνές δικαστήριο να δικάσει την Τουρκία; Η σημερινή κυβέρνηση εξισώνει το έγκλημα της χούντας με τα εγκλήματα της γενοκτονικής Τουρκίας και καλλιεργεί κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης με δολοφόνους…ΠΗΓΗ

Εκεί που ήταν δάσος, ξεφυτρώνει μπετόν

http://36dimotiko.blogspot.com/
Image Hosted by ImageShack.us
By giannisver




Περισσότερα από 184.000 στρέμματα δάσους έχει χάσει ο Νομός Αττικής το χρονικό διάστημα 1987-2007, με βίλες και οικισμούς να έχουν αντικαταστήσει το πράσινο σε έκταση που ξεπερνά τα 80.000 στρέμματα. Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο φως έρευνα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την WWF.

Οι δύο φορείς έδωσαν χθες στη δημοσιότητα την πρώτη αποτίμηση των πρόσφατων πυρκαγιών, καθώς και μια εικόνα της απώλειας δασικής γης χάριν της οικοδόμησης την τελευταία εικοσαετία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι τελευταίες φωτιές στη Βορειοανατολική Αττική κατέκαψαν 137.080 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Πρόκειται για το 66,8% των συνολικά 205.210 στρεμμάτων που έκανε στάχτη η φωτιά (στοιχεία του Εuropean Forest Fire Ιnformation System- ΕFFΙS). «Ουσιαστικά όλοι οι οικισμοί που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαϊές αναπτύσσονταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια μέσα σε δάση και λοιπές φυσικές περιοχές» σημειώνουν οι ειδικοί.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα απ’ όσο μαρτυρούν τα ανωτέρω στοιχεία καθώς στον υπολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι εκτάσεις που έγιναν καταστράφηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 1/3 αυτών των αποτεφρωμένων εκτάσεων δεν θα μπορέσει πλέον ποτέ να αποκατασταθεί με φυσικό τρόπο και εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη παρέμβαση θα ακολουθήσει με τη σειρά του την αλλαγή κάλυψης που χαρακτήρισε τις δασικές εκτάσεις την τελευταία εικοσαετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αλλαγές στην κάλυψη τη χρονική περίοδο 1987-2007 αφορούν σε μεγάλο βαθμό την επέκταση του οικιστικού ιστού, ο οποίος είτε αναπτύσσεται απευθείας εις βάρος των δασών, είτε τα επηρεάζει δευτερευόντως με την οικοδόμηση περιοχών χαμηλής βλάστησης, όπως καμένες περιοχές ή θαμνοτόπια.

Οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν ότι ο αριθμός των 184.187 στρεμμάτων που αναφέρονται ενδέχεται να υποεκτιμά την πραγματική κατάσταση αστικοποίησης, καθώς η μέθοδος της δορυφορικής απεικόνισης που αξιοποιήθηκε δεν καταγράφει με ακρίβεια τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές με πολύ πυκνή βλάστηση.

Στην έρευνα γίνεται αναφορά στο πλήγμα που υπέστη η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής, οι οποίες πέρα από την πύρινη λαίλαπα έχουν να αντιμετωπίσουν και την έντονη πίεση από την οικιστική επέκταση. Στην ευρύτερη περιοχή που παραδόθηκε στις φλόγες καταγράφηκε σημαντικός αριθμός πτηνών, ενώ πολλά από τα είδη αμφιβίων και ερπετών προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία και διεθνείς συμβάσεις.

Στην Πεντέλη και στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Αττικής έχουν καταγραφεί από τον ερευνητή κ. Γ. Σφήκα περίπου 700 είδη και υποείδη φυτών. Ανάμεσά τους υπάρχουν τρία ενδημικά είδη της Αττικής και περίπου 15 της Νότιας Ελλάδας, όπως κενταύριες, κρόκοι, άγρια γαρίφαλα, φριτιλάριες, αγριοβιολέτες. Φύονται επίσης ορχιδέες τουλάχιστον 21 ειδών. «Σημαντικές από κάθε άποψη κρίνονται και οι μικρές λόχμες από είδη αγριοκυπάρισσων που φύονταν στην περιοχή του Γραμματικού. Τα λιγοστά που έχουν απομείνει πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθούν και να γίνει διαχείριση της γύρω περιοχής με κεντρικό άξονα την ανάκαμψή τους» τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Μια σοβαρή πτυχή που αναδεικνύει η έρευνα του ΑΠΘ αφορά το μέλλον του 1/3 των προσφάτως αποτεφρωμένων περιοχών: οι αναγεννημένες και αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού Όρους, οι οποίες είχαν ξανακαεί το 1995 και το 1998, είναι αδύνατον πλέον να αποκατασταθούν με φυσική διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι η χαλέπιος πεύκη είναι ένα είδος καλά προσαρμοσμένο στις δασικές πυρκαγιές, οι επανειλημμένες πυρκαγιές σε διαστήματα μικρότερα των δέκα ετών δεν του επιτρέπουν να παράξει κουκουνάρια με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η φυσική αναγέννηση. Γι αυτόν τον λόγο στις περιοχές που έχουν καεί δύο ή και περισσότερες φορές θα απαιτηθούν εκ νέου αναδασώσεις.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες του ΑΠΘ και του WWF, αν και βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις από τις πυρκαϊές μπορεί να είναι σημαντικές, μακροπρόθεσμα η διατήρηση της πανίδας, όπως και της χλωρίδας, θα εξαρτηθεί τόσο από το αν η φυσική βλάστηση θα αφεθεί να ανακάμψει όσο και από τη διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων γης.

Οι σκοπιανοί ετοιμάζουν επεισόδια κατά Ελλήνων



Προετοιμάζουν επεισόδια οι "γείτονες"!
Επεισόδια προετοιμάζονται να κάνουν οι σκοπιανοί στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και των Σκοπίων στις 7 Σεπτεμβρίου στο Πόζναν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί φέτος στην Πολωνία. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Τύπος των Σκοπίων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας, θα μεταφέρει με δικά της έξοδα (περίπου 60.000 ευρώ) εκατοντάδες «φιλάθλους» των Σκοπίων, για να «υποστηρίξουν» την ομάδα τους μόνο στο παιχνίδι με την Ελλάδα και όχι με τις άλλες ομάδες του ομίλου, την Κροατία και το Ισραήλ. Μάλιστα, η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ζητήσει τη βοήθεια της πρεσβείας της Πολωνίας, για την επιτάχυνση των ταξιδιωτικών διατυπώσεων. Η γνωστοποίηση αυτής της μεθόδευσης, προκάλεσε την αντίδραση της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για «πολιτική αυτοκτονία».

Και τώρα, τόνος ιχθυοτροφείου ... Ελληνική πατέντα για την υποβοήθηση της αναπαραγωγής του απειλούμενου είδους


17.02.24
«Πετύχαμε την καλύτερη γονιμοποίηση του τόνου, υποβοηθώντας την παραγωγή αυγών. Αυτό το πετύχαμε εμφυτεύοντας ορμόνες στον ιστό των τόνων με μια μικρή συσκευασία, ένα πλαστικό χαρτάκι. Πρόκειται για μια “πατέντα” Ισραηλινών επιστημόνων την οποία εξελίξαμε εμείς στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών προκειμένου να προσαρμόζεται στον τόνο».
O κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Υδατοκαλλιέργειας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, στο Ηράκλειο. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος του τομέα αναπαραγωγής σε δύο ερευνητικές ομάδες που στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος αναζητούν τρόπους για τη σωτηρία του κόκκινου τόνου και την ενίσχυση των πληθυσμών του στη Μεσόγειο. Η έρευνα εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μονάδες παραγωγής τόνου στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Ισπανία, ενώ το Ινστιτούτο Υδατοκαλλιέργειας έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ούτως ώστε ανάλογο πρόγραμμα να εφαρμοσθεί και στις Εχινάδες, στην Αιτωλοακαρνανία.

«Καταφέραμε να εξελίξουμε μια ισραηλινή πατέντα και να αναπαραγάγουμε μεγάλη ποσότητα αυγών τόνου, φτάνοντας σε μία ημέρα ακόμα και στα 34 εκατομμύρια αυγά», εξηγεί ο κ. Μυλωνάς. Τα εμφυτεύματα με την ορμόνη εμφυτεύονται στα ψάρια ενδομυϊκά από εκπαιδευμένο δύτη, ενώ κολυμπούν στον ιχθυοκλωβό εκτροφής χρησιμοποιώντας ειδικά προσαρμοσμένο ψαροντούφεκο ή καμάκι. «Η ορμόνη GnRΗa απελευθερώνεται στο αίμα του ψαριού σταδιακά σε μια περίοδο 2 εβδομάδων», λέει ο κ. Μυλωνάς, συμπληρώνοντας πως κατ΄ αυτόν τον τρόπο υποβοηθείται σημαντικά η γονιμοποίηση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι επιστήμονες κατάφεραν να παραγάγουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια αυγά τόνων σε συνθήκες εκτροφής σε ιχθυοκλωβούς. Η επιτυχημένη αναπαραγωγή θεωρείται μεγάλη επιτυχία στον έλεγχο της αναπαραγωγής και τη θαλάσσια ιχθυοκαλλιέργεια. Είναι επίσης ένα σημαντικότατο βήμα προς την «εξημέρωση» του κόκκινου τόνου και τη διατήρηση του είδους που υπεραλιεύεται λόγω της ολοένα και αυξανόμενης αγοράς του σούσι και αντιμετωπίζει έτσι σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης.

Τα υπάρχοντα αποθέματα όσον αφορά τον πληθυσμό του κόκκινου τόνου συγκεντρώνονται κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο, όπου μεταναστεύει για να αναπαραχθεί. Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. τα επιτρεπόμενα αλιεύματα ερυθρού τόνου ανέρχονται σήμερα σε 50.000 τόνους ετησίως, ενώ κατά την ίδια περίοδο «παράγονται» μόλις 25.000

τόνοι. Σύμφωνα με το WWF, πάντως, τα επίσημα όρια αλίευσης δεν τηρούνται και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007, όταν επιτρεπόταν η αλίευση 29.500 τόνων στη Μεσόγειο, αλιεύθηκαν περισσότεροι από 60.000- δηλαδή διπλάσια ποσότητα. Όπως επισημαίνεται από το WWF, «το περιθώριο κέρδους και η αξία του τόνου- ιδίως στην αγορά της Ιαπωνίας όπου και καταλήγει το μεγαλύτερο ποσοστό που αλιεύεται στη Μεσόγειο- είναι τεράστια. Έτσι, οι αλιευτικοί στόλοι τόνου στη Μεσόγειο έχουν επενδύσει σε καινούρια και γρήγορα σκάφη με κυκλωτικά δίχτυα, παράνομα αεροσκάφη εντοπισμού κοπαδιών, σόναρ και ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας».

Αιχμαλωσία
Όπως έχει διαπιστώσει η περιβαλλοντική οργάνωση, τόνοι αιχμαλωτίζονται από τα αλιευτικά και μεταφέρονται στη συνέχεια σε ειδικές μονάδες πάχυνσης. Παραμένουν εκεί τουλάχιστον επί ένα εξάμηνο και ταΐζονται μία φορά την ημέρα με ψάρια όπως σαρδέλα και γαύρο, τα οποία έχουν αλιευθεί εκτός Μεσογείου. «Η συγκεκριμένη διαδικασία όχι μόνο είναι αναποτελεσματική (απαιτούνται 10-25 κιλά τροφής για την «παραγωγή» 1 κιλού τόνου), αλλά είναι και επικίνδυνη για το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, λόγω της πιθανότητας μετάδοσης εξωτικών ασθενειών σε τοπικούς πληθυσμούς ψαριών», σημειώνει το WWF.


http://andronianoi.ucoz.com/

Σαν Σήμερα: 04/09/2009

1682: Ο βρετανός αστρονόμος Έντμουντ Χάλεϊ παρατηρεί για πρώτη φορά τον κομήτη, στον οποίο δόθηκε το όνομά του.

1824: Γεννιέται ο Αντον Μπρούκνερ, γερμανός συνθέτης με έμφαση στη συμφωνική μουσική.

1833: Προσλαμβάνεται ο πρώτος εφημεριδοπώλης, ένα 10χρονο αγόρι, για τη διακίνηση της πρώτης εφημερίδας της Νέας Υόρκης «New York Sun».

1888: Ο Τζορτζ Ίστμαν πατεντάρει το πρώτο φωτογραφικό φιλμ και το κατοχυρώνει με το όνομα «Kodak».

1895: Ιδρύεται στην Αθήνα η «Εθνική Εστία».

1939: Μία ημέρα μετά την κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ολλανδία και το Βέλγιο δηλώνουν ουδετερότητα.

1958: Στην Ελλάδα, η αστυνομία ανακοινώνει ότι οι τέντι μπόις θα κουρεύονται με την ψιλή.

1967: Απονέμεται στη Δώρα Στράτου το βραβείο του Παγκόσμιου Θεάτρου.

1970: Ο σοσιαλιστής Σαλβαδόρ Αλιέντε κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στη Χιλή.

Ήταν ο Φρίντριχ Ένγκελς, ο <<στρατηγός>> του Μάρξ...Σαλονικιός;



Δείτε τι γράφει στο βιβλίο του ο Άγγλος ιστορικός Χάντ για τον συν συγγραφέα του κομμουνιστικού μανιφέστου:«Ο Ένγκελς ήταν πολύ περήφανος για τις σαλάτες αστακού που έφτιαχνε και του άρεσε πολύ το κυνήγι της αλεπούς. Κάθε Κυριακή, οργάνωνε, μέχρι πρωίας, πάρτι για το κόμμα της Αριστεράς του Λονδίνου. Ακόμη, σε ερωτήσεις ενός τεστ προσωπικότητας, ο Ένγκελς απάντησε: Τι είναι ευτυχία: Ένα κρασί Chateau Margaux, και μότο ζωής: Χαλαρά...»
Βρε μπας και γεννήθηκε ΄και μεγάλωσε στη... Θεσσαλονίκη;

Tristram Hunt
Marx’s General
Metropolitan Books, 2009

Dwight Garner The New York Times Book Review

Χάρη στην οικονομική κρίση που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Καρλ Μαρξ και η ανάλυσή των «σκοτεινών» σημείων του καπιταλισμού ήρθαν ξανά στο προσκήνιο. Ωστόσο, μιλώντας για τον Μάρξ, λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αναφορά στον καλύτερο φίλο και στενότερος συνεργάτη του, Φρίντριχ Ένγκελς, τον συν-συγγραφέα του Κομουνιστικού Μανιφέστου και τον άνθρωπο που ανιδιοτελώς βοήθησε τον Μαρξ να γράψει «Το Κεφάλαιο».

Στο βιβλίο του «Marx’s General», ο Άγγλος ιστορικός και συγγραφέας, Τρίστραμ Χαντ επιδιώκει να αποκαταστήσει το όνομα του Ένγκελς, ο οποίος συχνά κατηγορείται για τα εγκλήματα της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν. Σύμφωνα με τον Χαντ, «πολλοί συνδέουν τον Ένγκελς με τον ιδεολογικό εξτρεμισμό, ενώ, την ίδια ώρα, ο Μαρξ γίνεται αποδεκτός ως ο πρώτος που προέβλεψε τις «τρύπες» του παγκόσμιου καπιταλισμού». Ο Χαντ στοχεύει στην υπεράσπιση του Ένγκελς, αποδίδοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του «Στρατηγού» του Μαρξ.

Στο βιβλίο του, ο Χαντ γράφει: «Ο Ένγκελς ήταν πολύ περήφανος για τις σαλάτες αστακού που έφτιαχνε και του άρεσε πολύ το κυνήγι της αλεπούς. Κάθε Κυριακή, οργάνωνε, μέχρι πρωίας, πάρτι για το κόμμα της Αριστεράς του Λονδίνου. Ακόμη, σε ερωτήσεις ενός τεστ προσωπικότητας, ο Ένγκελς απάντησε: Τι είναι ευτυχία: Ένα κρασί Chateau Margaux, και μότο ζωής: Χαλαρά...»

Το μότο του Ένγκελς ήταν «χαλαρά...»;! Είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι άγνωστο στην αντίληψη του κόσμου για αυτόν τον άνθρωπο. Εδώ έρχεται και η επιτυχία του βιβλίου του Χαντ, στο οποίο ο συγγραφέας διατυπώνει λεπτομερώς τα πολλαπλά σκέλη της προσωπικότητας του Ένγκελς. Όπως προκύπτει από το βιβλίο, ο Ένγκελς ζούσε ένα είδος διπλής ύπαρξης. Γεννημένος το 1820 και απόγονος πλούσιας Γερμανικής οικογένειας, ο Ένγκελς, αντί να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, ακολούθησε τον δρόμο της δημοσιογραφίας, αργότερα της ποίησης, και τέλος τον κέρδισε η φιλοσοφία και η πολιτική. Όταν ήταν 20 χρονών, ο πατέρας του τον έστειλε να εργαστεί στην επιχείρηση τους στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Εκεί, ο Ένγκελς έζησε από κοντά την εκμετάλλευση των εργατών από τα αφεντικά. Η παραμονή του στο Μάντσεστερ τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου «Η εργατική τάξη της Αγγλίας».

Μετά το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», ο Ένγκελς προχώρησε στην συγγραφή κι άλλων βιβλίων, όπως το «Σοσιαλισμός: Ουτοπία και επιστήμη», για το οποίο κατηγορήθηκε ότι απλοποιεί τις ιδέες του Μαρξ. Σύμφωνα με τον Χαντ, «για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στον Ένγκελς πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το τι είχε στο μυαλό του, να κατανοήσουμε πρώτα την ανθρώπινη του ύπαρξη και μετά την ιδεολογική και φιλοσοφική του πλευρά».

Πολλές φορές ο Ένγκελς κατηγορείται για τα εγκλήματα που διέπραξε η Σοβιετική Ένωση. Ωστόσο, μέσα από το βιβλίο του, ο Χαντ υπερασπίζεται τον Ένγκελς, απαλλάσσοντας τον, ως ένα βαθμό, από τις κατηγορίες. «Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση», γράφει ο Χαντ, «να θεωρηθεί ότι ο Ένγκελς ή ο Μαρξ είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη ή φέρουν ενοχή για τα εγκλήματα των επόμενων γενεών». Συνδέοντας τον Ένγκελς τον άνθρωπο με τον Ένγκελς τον φιλόσοφο και ιδεαλιστή, ο Χαντ εξηγεί πως «ο Ένγκελς ήταν λάτρης της καλής ζωής, παθιασμένος με την ελευθερία του ατόμου και ενθουσιώδης οπαδός της λογοτεχνίας, του πολιτισμού, της τέχνης και της μουσικής και δεν θα μπορούσε ποτέ να παραταχθεί υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν». Με άλλα λόγια, ο Ένγκελς ήταν το είδος του ανθρώπου που ο Στάλιν θα είχε διατάξει τον θάνατο του.

http://geopolitics-gr.blogspot.com/

Το Εθνικό Προϊόν της Αλβανίας....





ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία – Η αστυνομία του Αργυροκάστρου σταμάτησε φορτηγό στα σύνορα με την Ελλάδα την Τρίτη (18 Αυγούστου), γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη ενός ατόμου και την κατάσχεση 50 κιλών μαριχουάνας. Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του φορτηγού πιστεύεται ότι είναι ο επιχειρηματίας Πετρίτ Αμπεντίνι, από την πλησίον πόλη του Τεπελενίου. Στις δημοτικές εκλογές 2007 κατέβηκε ως ανεξάρτητος για το πόστο του δημάρχου. (Shekulli, Top News, Balkan Web, Ora News - 18/08/09)Σήμερα


ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία – Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις αλβανούς με την κατηγορία απόπειρας λαθραίας εισαγωγής μαριχουάνας στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου το Σάββατο (22 Αυγούστου), η αστυνομία ανακάλυψε 316 κιλά μαριχουάνας στο ταχύπλοο των αλβανών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ναυτικές και αεροπορικές μονάδες. (Shekulli, Telegrafi, Lecceprima, ANSA - 22/08/09)

Oι εξαγωγές του Εθνικού προϊόντος της Αλβανίας

συνεχίζονται κανονικά.

316 κιλά για Ιταλία, 50 κιλά για Ελλάδα ανάλογα

με τον πληθυσμό.

Επίσημοι Προμηθευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αθηναίος

**ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΕΡΙΚΑ SITES ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ΄΄http://www.dailymail.co.uk/news/article-1127084/80-foreign-murderers-welcomed-Britain-Albanian-killers-allowed-stay-despite-Interpol-wanted-list.html΄΄