Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,ΤΟ ΠΟΛΥ 20 ΑΤΟΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ GAY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ GAY PRIDE 2009



ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟ GAY PRIDE 2009 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ.ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ. ΕΔΩ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ GAY PRIDE ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1916

Από πού πήρε το όνομα της η πλατεία Ανεξαρτησίας (Βάθης)-Αθήνα



Η πλατεία αυτή είναι περισσότερο γνωστή ως «Πλατεία Βάθης», όνομα που προέρχεται από πάλαια
ονομασία της θέσεως (Βάθη), γιατί από εκεί περνούσε ο δρόμος του Μενιδίου (Αχαρνών) μέσα από την
κοίτη του ρέματος του Κυκλοβόρου.

vathi

Το ρέμα αυτό στη συνέχεια καλύφθηκε και αποτέλεσε την σημερινή οδό Μάρνη.
Η πλατεία ονομάστηκε επίσημα «Ανεξαρτησίας» για να τιμηθεί η απελευθέρωση και ανεξαρτησία της
Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821.
Βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αχαρνών, Μάρνη, Καματερού, Μαιζώνος και Λιοσίων.

ΠΗΓΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η φωτιά έφυγε απο το βουνό και βρίσκεται στα οικόπεδα εκεί που ξεκινάει το βουνό και δίπλα στα σπίτια. Η αστυνομία ζήτησε απο του κατοίκους να πάρουν τα αυτοκίνητά τους απο την οδό Αθανάτων

Καταπληκτική δουλειά κάνανε τα CANADAIR στη Γλυφάδα, φάνηκε και από τη ζωντανή εικόνα του ΣΚΑΙ. Με τρείς διαδοχικές τέλειες βολές σε ένα δύσκολο σημείο, λύθηκε ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα

apo troktiko

Iran: A nation of bloggers!!ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ!!

Iran: A nation of bloggers from Mr.Aaron on Vimeo.

ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ?

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Ενα άτομο συνελήφθη κατά τη διάρκεια καταδίωξης μοτοσικλέτας από περιπολικό της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Χαλκίδος και Ολύνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο δίκυκλο επέβαιναν δύο άτομα που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 12:35.

Το πρώτο βιονικό Burger!!Αληθινή ιστορία ενός άντρα ....

Που για 18 χρόνια κρατούσε διάφορα χάμπουργκερ, τσίζμπεργκερ, και Big Mac που είχε αγοράσει από τα McDonalds.Τί έγινε για δείτε έχει τρελό ενδιαφέρον!!

Ο Πειραιάς βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από τους λαθρομετανάστες


Το παραεμπόριο σκοτώνει το εμπόριο...

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά, που πλήττεται από το παραεμπόριο των αλλοδαπών, απέστειλε μια επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, Αν. Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους βουλευτές της Α' και της Β' Πειραιά, τον Νομάρχη Πειραιά κ. Γ. Μίχα και τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα, όπου εκφράζεται η άποψη των εμπόρων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, για την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών και τις επιπτώσεις από το φαινόμενο αυτό στο εμπόριο.
Η επιστολή των εμπόρων
«Είναι δυστυχώς κοινή διαπίστωση, ότι ο Πειραιάς αποτελεί νέο ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών και εστία δυστυχισμένων ανθρώπων από τρίτες χώρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εξαιτίας της εξάπλωσης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, γκετοποιείται επικίνδυνα, μεταφέροντας το μεγαλύτερο σημερινό κοινωνικό πρόβλημα μόνιμα πλέον στην πόλη και την περιοχή μας.
Είναι επίσης κοινό μυστικό, ότι το κυριακάτικο παζάρι και το ανεξέλεγκτο καθημερινό παρεμπόριο στον Πειραιά, δεν προσφέρει εργασία σε Έλληνες, αλλά αντίθετα συντηρεί "εισοδηματίες" και ομάδες εκμετάλλευσης οικονομικών μεταναστών. Έτσι, μετά την Ομόνοια, τον Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Βικτωρίας, την Κυψέλη, τα Πατήσια, καταγράφεται πλέον και ο Πειραιάς στις νέες γκετοποιημένες περιοχές με ορδές αλλοδαπών Αφγανών, Πακιστανών, Ιρακινών, Κούρδων και Αφρικανών κυρίως, που έχουν επιλέξει για τις παράνομες δραστηριότητές τους το κέντρο του Πειραιά και για την διαμονή τους τις γύρω συνοικίες
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ


ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ.

Αρχαιότερο το Γραικός από το Έλληνας! Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να μας ενοχλεί η χρήση του Γραικού και φυσικά του Greece!

http://taxalia.blogspot.com/


Αριστοτέλης: περί την Ελλάδα την Αρχαίαν. Αύτη δ' εστίν ή περί Δωδώνην και τον Αχελώον ούτος γαρ πολλαχού το ρεύμα μεταβέβληκεν, φκούν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί (=Ελλοί > Έλληνες)

Αυτοπροσδιοριζόμαστε από το 500 π.χ. σαν Έλληνες και ΟΛΟΙ μας λένε Greece!!!(εκτός από τους Κινέζους που μας λένε Χελάπ και τους Τούρκους Γιουνάν από το Ίωνες)
Οι Σκοπιανοί Σλαυομακεδόνες αυτοπροσδιορίζονται εδώ και πενήντα χρόνια ως «Μακεδόνες»… τι πρέπει να γίνει... τα σχόλια δικά σας...
Τι έχουν να πουν έπ’ αυτού οι προοδευτικοί…. της Χώρας μας;



Με το όνομα αυτό είναι γνωστοί οι Έλληνες στη λατινική γραμματεία (Graeci στους ποιητές και Grai) και έτσι τους ονομάζουν ως τώρα όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί (Greco, Grec, Greek, Grieche κλπ.). Όπως και το όνομα Έλλην, έτσι κι αυτό προέρχεται από την πρώτη κοιτίδα των Ελλήνων στην Ήπειρο, την Ελ­λοπία, κοντά στη Δωδώνη. Για πρώτη φορά αναφέρει τον όρο Γραικοί ό Αριστοτέλης: προσ­παθώντας να προσδιορίσει που έγινε ο κατα­κλυσμός του Δευκαλίωνος βρίσκει πως πρέπει νά έγινε «περί την Ελλάδα την Αρχαίαν. Αύτη δ' εστίν ή περί Δωδώνην και τον Αχελώον ούτος γαρ πολλαχού το ρεύμα μεταβέβληκεν, φκούν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί». Αργότερα (2°ζ π.Χ. αι.) ό Απολλόδωρος λέγει «αυτός (΄Ελλην) μεν ουν απ' αυτού τους καλου­μένους Γραικούς προσηγόρευσεν ΄Ελληνας». Το ίδιο βεβαιώνει και το Πάριο Χρονικό: και «΄Ελληνες ωνομάσθησαν το πρότερον Γραικοί καλούμενοι».
Πρόκειται λοιπόν κυρίως για... μια στενή περι­οχή κοντά στη Δωδώνη, που οι κάτοικοί της Σελλοί (=Ελλοί > Έλληνες) γνωστοί ως υποφήτες (=ιερείς του μαντείου) του Δωδωναίου Διός ελέγοντο και Γραικοί. Παραμένει όμως δυσερμήνευτο πως το όνομα ενός μικρού λαού μιας περιοχής της Ηπείρου το παρέλαβαν οι Λατίνοι και το έκαμαν εθνολογικό όλων των Ελ­λήνων και της Ελλάδος. ΄Αλλη άποψη, που διευ­κολύνει σ' αυτήν τη λύση περισσότερο, είναι ότι το Grai καi Graeci - Γραικοί προήλθε «από μικράς τίνος ομάδος Ελλήνων Γραίων και Γραι­κών καλουμένων, οίτινες από της έν Βοιωτία Τανάγρας απώκησαν πάλαι είς τήν Ίταλίαν (ένν. την Κύμην) και εγνωρίσθησαν πρώτοι εκ των Ελλήνων εις τους Ιταλούς» (Γ. Χατζιδάκη, Ελλάς και ΄Ελληνες κλπ., Ημερολόγιον Μεγάλης Ελλάδος 1925, σ. 97 κ.έξ.).

Οπωσδήποτε ό όρος «Γραικοί» μόνο στους βυζαντινούς χρόνους γενικεύθηκε εν μέρει, δί­χως όμως να εκτοπίσει το όνομα «Ρωμαίοι» που επικράτησε και εκάλυψε εντελώς το «Έλληνες». Φαίνεται ότι, επειδή το «Ρωμαίοι» εκάλυπτε το σύνολο των υπηκόων του Βυζαντίου, με το «Γραι­κοί» ξεχώριζαν ειδικότερα οι καθαυτό ΄Ελληνες, ο Προκόπιος το μεταχειρίζεται συχνά έτσι. Είναι αξιοσημείωτο ότι και ο Βούλγαρος τσάρος Συμεών (αρχές 10ου αι.) πήρε τον τίτλο «τσάρος των Βουλγάρων και των Γραικών». Μετά το Σχίσμα (1054 μ.Χ.) γίνεται συχνή χρήση του όρου Γραικός = Ορθόδοξος, σε αντίθεση με τον όρο Λατίνος = Καθολικός. Στους χρόνους της τουρκοκρατίας πολλοί λόγιοι, όπως π.χ. ό Κο­ραής, χρησιμοποιούν τον όρο Γραικοί. Φαίνεται ότι από τη δογματική διάκριση προς τους κα­θολικούς, ο όρος προσέλαβε με τον καιρό εθνο­λογικό περιεχόμενο. Από το 1821 επικράτησε το όνομα Έλληνες κι εγκατελείφθει τελείως το Γραικοί.

Τέλος να θυμίσω ότι και ο Αθανάσιος Διάκος είπε με υπερηφάνεια: «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω»

Περισσότερα στο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας


Πρόβλημα υπογονιμότητας αντιμετωπίζει το 10 έως 12% των ανδρών και γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Γονιμότητας, που γιορτάζεται στις 15 Ιουνίου.



Σε περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητο, ενώ ένα στα δύο περιστατικά έχει αποδειχτεί ότι οφείλεται σε υπογονιμότητα του άνδρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα στο πλαίσιο ημερίδας η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ελλάδα που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα αναπαραγωγής. Μάλιστα η Eurostat αναφέρει ότι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς οι Ελληνίδες γεννούν, κατά μέσο όρο, 1,28 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2005.

Οσον αφορά γενικά στα προβλήματα-κινδύνους που συμβάλλουν στην υπογονιμότητα της γυναίκας και του άνδρα, κάποια από αυτά εντοπίζονται στη μετάθεση της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας και στην ελάττωση του σπέρματος εξαιτίας περιβαλλοντικών λόγων, όπως της εμφάνισης στο νερό ενώσεων με οιστρογονικές ιδιότητες από τα βιομηχανικά απόβλητα που εισχωρούν στον κύκλο της διατροφής.

Κυριάκος Μητσοτάκης-Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

* Δήλωση

Με τη γνωστή εμπάθεια που τη διακρίνει, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα επανέρχεται μετά από ένα χρόνο σε ένα ζήτημα για το οποίο έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Επισυνάπτω Δελτίο Τύπου της τέως συζύγου μου Μαρέβας Γκραμπόφσκι της 7ης Ιουνίου 2008 με το οποίο αποσαφηνίζεται ότι το σχετικό οικόπεδο αγοράστηκε από την ίδια και όχι από εμένα όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Το δε σπίτι στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα χτίστηκε από την τέως σύζυγό μου αφότου είχαμε βρεθεί σε διάσταση.

Από τη πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να συνδεθεί το όνομά μου με την υπόθεση της Siemens, πέρυσι τέτοια εποχή, είχα αναλάβει την πλήρη ευθύνη των πράξεων μου και είχα τονίσει ότι επιθυμούσα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής. Εγώ δεν διετέλεσα ποτέ υπουργός, το δε 2002 όταν η τέως σύζυγός μου αγόρασε το εν λόγω οικόπεδο δεν ήμουν καν βουλευτής.

Όποιος παρακολουθεί τα δημοσιεύματα της εφημερίδας τον τελευταίο μήνα, διαπιστώνει με ευκολία ότι και το σημερινό δημοσίευμα εντάσσεται στο πλαίσιο μας συνολικής επίθεσης που δέχομαι εγώ και η οικογένειά μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Τα ψέματα τελείωσαν. Το ίδιο και η ανοχή μου. Το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι προδήλως συκοφαντικό και βρίθει τόσων αναληθειών που δεν μου αφήνει καμιά άλλη επιλογή από το να προσφύγω άμεσα στην δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο πράττω για πρώτη φορά στην πολιτική μου σταδιοδρομία.
Δελτίο Τύπου της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι 7/6/2008

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν τον τέως σύζυγο μου Κυριάκο Μητσοτάκη να σχετίζεται με την αγορά οικοπέδου στην Τήνο έχω να δηλώσω τα εξής:

«Απέκτησα οικόπεδο στην Τήνο το 2002. Το οικόπεδο αγοράστηκε στο όνομά μου, με ίδιους πόρους που προερχόταν από την ανεξάρτητη επαγγελματική μου δραστηριότητα. Το συμβόλαιο της αγοράς του οικοπέδου είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας.

Αγόρασα το ακίνητο από τοπικούς πωλητές. Το οικόπεδο ανήκει 100% στην κυριότητά μου και από τη στιγμή της απόκτησής του έχει δηλωθεί στη φορολογική μου δήλωση.

Ο τέως σύζυγος μου Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με το σχετικό ακίνητο.

Διευκρινίζεται ότι η μόνη ανάμειξη του κ. Χριστοφοράκου και της κ. Δενδρινού είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο.

Θέλω να αποσαφηνίσω ότι και όσο ήμουν παντρεμένη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχα πλήρη οικονομική αυτονομία και απολαβές που να δικαιολογούν μια τέτοια αγορά»

Αναρχικοί και λαθρομετανάστες στο "μενού" του Μαρκογιαννάκη.



Σε ένα μέχρι ενάμισι μήνα θα είναι δυνατή η μαζική παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.
Αυτή τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σήμερα το μεσημέρι.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών αυτή την περίοδο βρίσκονται μπροστά σε δύο προκλήσεις η μία είναι η λαθρομετανάστευση και η άλλη η δράση των αναρχικών.
Είπε ότι θα αφήσουν προς στιγμήν το πρόβλημα με τη δράση των αναρχικών και αντιμετωπίζεται άμεσα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
Για την αντιμετώπιση του δημιουργούνται κέντρα υποδοχής στα οποία θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες και θα φιλοξενούν εκεί τους λαθρομετανάστες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησης.
Όπως είπε ήδη έχουν εξασφαλιστεί σχετικά κονδύλια διότι για να λειτουργήσουν τα κέντρα χρειάζονται υποδομή στα κτίρια, ιατρικό προσωπικό και έξοδα για τη σίτιση των λαθρομεταναστών.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι αυτή τη στιγμή κάνει παρεμβάσεις στο χώρο των λαθρομεταναστών με επιχειρήσεις και συλλήψεις στο μέτρο που εξυπηρετούν οι σημερινές υποδομές.
Αναφερόμενος γενικά στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι έχει σημαντικές επιτυχίες η ελληνική αστυνομία ότι κάνει καλά τη δουλειά της αλλά το έγκλημα μεταλλάσσεται αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά και η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα πολλά και σοβαρά ζητήματα πρέπει να προσαρμόζεται και να γίνεται καλύτερη.
Οι δηλώσεις έγιναν την Κυριακή μετά το πέρας εκδήλωσης για την ημέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εντοπισμός παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας


Συνολικά 126 παράνομους μετανάστες εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, το τελευταίο 48ωρο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ευρωπαϊκής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των παράνομης μετανάστευσης γνωστής ως Frontex...

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί εντοπιστήκαν:

- Ανοιχτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο 32 άτομα από τα οποία 28 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

- Στη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Πετεινός ανοικτά του Μολύβου στη βορειοδυτική Λέσβο δυο πλαστικές βάρκες με κουπιά στα οποίαν επέβαιναν 60 άτομα από τα οποία 45 άνδρες, επτά γυναίκες και οκτώ παιδιά. Όλοι τους περισυλλέγησαν από την κορβέτα του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού Zepellin που επιχειρεί στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Όπως δήλωσαν σε μηχανοκίνητο σκάφος που έπλεε παράλληλα επέβαινε Τούρκος διακινητής ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει της σύλληψης. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος ερεύνησε την περιοχή χωρίς να τον εντοπίσει.

- Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μηχανοκίνητο σκάφος με άλλους 34 παράνομους μετανάστες, 24 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξη παιδιά. Μαζί τους συνελήφθηκαν και δυο Τούρκοι μεταφορείς 29 και 28 χρονών.

Στο σύνολο τους οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο διαμονής παράνομων μεταναστών στην Παγανή, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.




ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Mία αλογόμυγα, πάει και κάθεται πάνω στην μύτη ενός λυκόσκυλου και το ρωτάει:
- Τι είσαι εσύ;
- Λυκόσκυλο.
- Και γιατι λεγεσαι έτσι;
- Γιατί ο πατέρας μου ήταν λύκος και η μάνα μου σκύλα. Εσύ τι είσαι;
- Αλογόμυγα
- Ασε ρε........

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΛΟΓΟ