Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ

1. Annapolis, USA

2. Athens, Greece

3. Boston, USA

4. Canberra, Australia

5. Casablanca, Morocco

6. Chicago, USA

7. Denver, USA

8. Forbidden City, Beijing, China

9. Goma, Congo

10. Vatican City, Italy

11. Hong Kong, China


12. Tokyo, Japan





13. Venice, Italy

14 . Versailles, France

15. Washington, USA


16. Honolulu, USA


17. Juneau, USA

18-19 Las Vegas, USA



20. London, England

21.. Singapore, Singapore

22. The Pearl, Qatar

Μας αγαπάνε....μέχρι αηδίας.....



Τέσσερεις Αλβανοί δύο άντρες και δύο γυναίκες κάτοικοι Μυκόνου
κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τράπεζα του νησιού
και την ποδοπάτησαν.......
"Γιατί το κάνατε ρε παιδιά;"
"Είμαστε πιωμένοι...."
Εγώ τα βάζω με τον Ραγκούση που σώνει και ντε μοιράζει φθηνά
Ελληνική Ιθαγένεια δηλώνοντας ότι.....οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν την Ελλάδα.
Αν δεν την αγαπούσαν ....τι θα έκαναν;

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε'

ΠΗΓΗ.ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Σαν σήμερα, στις 10 Απριλίου 1821, Κυριακή του Πάσχα τότε, απαγχονίστηκε ο μαρτυρικός Πατριάρχης του Γένους Γρηγόριος ο Ε' στην κεντρική Πύλη του Πατριαρχείου στο Φανάρι. Έκτοτε η Πύλη αυτή έμεινε κλειστή εις ένδειξιν τιμής και μνήμης.
Κάθε χρόνο τη μέρα αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανάβει το κερί της μνήμης και της πίστης και καταθέτει λίγα λουλούδια μπροστά στην Πύλη του μαρτυρίου του Πατριάρχου Γρηγορίου. Αυτό έκανε και σήμερα το πρωί, εν σιωπή και περισυλλογή.
Προηγήθηκε στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εκδημία του, το οποίο τέλεσε ο Πατριάρχης συμπαραστατούμενος από τον Μ. Αρχιδιάκονο Μάξιμο.
Ευθύς μετά την τιμή στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε' στην Πύλη του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης αναχώρησε για την Σηλυβρία, για την καθιερωμένη μεταπασχάλια εκδρομή, όπου θα παραθέσει γεύμα για τους μαθητές και τους νέους της Ομογένειας.


Δεν απαγχονίσθηκε μόνο

ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'

Του Νικολάου Μαγγίνα

Τη δεκάτη Απριλίου τιμάται η μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ ο οποίος απαγχονίσθηκε στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου στο Φανάρι, στις 10 Απριλίου 1821, ανήμερα του Πάσχα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάθε χρόνο ανάβει ένα κερί μπροστά στην κλειστή πύλη και βάζει λουλούδια, προσευχόμενος για την ψυχή του αοιδίμου μαρτυρικού προκατόχου του.

Δυστυχώς διάφοροι Τούρκοι ξεναγοί και όχι μόνο, διαδίδουν ψευδώς, παραπληροφορώντας ότι η κλειστή πύλη ονομάζεται «Πύλη του μίσους» καθώς και ότι δήθεν θα ανοίξει όταν κρεμαστεί εκεί κάποιος Μουσουλμάνος. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα και παραμύθι, κάτι που ούτε διανοήθηκαν οι Ορθόδοξοι, ούτε φαντάσθηκαν και φυσικά αντίκειται στο Χριστιανικό πνεύμα. Έχει σκοπό μόνο την δημιουργία τεχνητής έντασης.

Δεν είναι, λοιπόν, ο Γρηγόριος Ε΄ ο μόνος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως που απαγχονίσθηκε.Μετά την Άλωση της Πόλης αρκετοί Οικουμενικοί Πατριάρχες που ανήλθαν στο θρόνο ήλθαν αντιμέτωποι με την Οθωμανική Διοίκηση, την «Υψηλή Πύλη». Ορισμένοι απαγχονίσθηκαν, άλλους τους έπνιξαν στη θάλασσα, άλλους τους εξανάγκασαν σε παραίτηση, άλλους τους έστειλαν σε εξορία, άλλοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στις φυλακές. Και όλα αυτά μετά από αποφάσεις της Οθωμανικής Διοίκησης.

Στο σημείωμα αυτό αναφέρουμε συνοπτικά τις περιπτώσεις των Πατριαρχών που απαγχονίσθηκαν ή θανατώθηκαν και δεν είναι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, χωρίς να γίνεται λόγος για τη σημαντική πλειάδα των Ιεραρχών, των ιερέων και των μοναχών που απαγχονίσθηκαν ή θανατώθηκαν.

Ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την Άλωση Γεννάδιος Σχολάριος είναι και ο πρώτος που παραιτείται λόγω διαφωνιών με την Οθωμανική Διοίκηση.

Ο Ιωάσαφ Ι΄ (1465-1466): Αφού τον ξύρισαν, εκθρονίσθηκε με εντολή του Σουλτάνου.

Ο Ραφαήλ Ι΄ (1475-1476): Μη δυνάμενος να πληρώσει το επιβαλλόμενο φόρο (πεσκέσι) εκθρονίσθηκε, φυλακίστηκε όπου και μετά ένα χρόνο απεβίωσε.

Ο Ραφαήλ Β΄ (1603-1607): Με εντολή του Σουλτάνου Αχμέτ Ι΄ εκθρονίσθηκε και εξορίσθηκε και θανατώθηκε κατά φρικτό τρόπο.

Κύριλλος Ι΄ ο Λούκαρης: Αρκετές φορές ανήλθε και κατήλθε του θρόνου με πρώτη άνοδο το 1612. Στις 20 Ιουνίου 1638 με εντολή του Σαντραζάμη Μπαϊράμ Πασά συνελήφθη και φυλακίσθηκε σε πύργο του Βοσπόρου. Στις 27 Ιουνίου παραδίδεται σε Γενιτσάρους και εκείνοι με ένα πλοιάριο τον πνίγουν στη θάλασσα.

Κύριλλος Β΄ ο Κονταρής (1633-1639): Λόγω των ενεργειών του εκθρονίζεται και κατόπιν συλλαμβάνεται απο τις Οθωμανικές Αρχές, φυλακίζεται και εξορίζεται στην Καρθαγένη. Ο εκει Οθωμανός πασάς της Τύνιδος του επέβαλε να ασπασθεί το Ισλαμισμό, αλλά ο Κύριλλος αντιστάθηκε και για τον λόγο αυτό απαγχονίζεται στις 24 Ιουνίου 1640. Και μία εντυπωσιακή λεπτομέρεια: κατά τον απαγχονισμό το σχοινί κόβεται δύο φορές και για το λογο αυτό τον πνίγουν.

Παρθένιος Β΄ (1644-1646, 1648-1651): Με εντολή του Σουλτάνου Ιμπραχίμ εκθρονίσθηκε και παραδόθηκε στους Γενιτσάρους για να τον πνίξουν. Το σκήνος του βρέθηκε στη γύρω περιοχή της νήσου Πλάτης των Πριγκηπονήσων, από Χριστιανούς οι οποίοι και το ενταφίασαν στο νησί της Χάλκης.

Παρθένιος ο Γ΄ (1656-1657): Με εντολή του Σουλτάνου μετά από φρικτά βασανιστήρια απαγχονίσθηκε στην περιοχή Παρμακαπή της Πόλης το Σάββατο του Λαζάρου και μετά απο τρείς ημέρες ερίφθη στη θάλασσα.

Γαβριήλ Β΄ (23/4-5/5-1657): Στον Πατριαρχικό Θρόνο παρέμεινε μόνο δώδεκα μέρες. Εκθρονίσθηκε και τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Προύσσης. Έγινε καταγγελία-συκοφαντία Εβραίων της περιοχής ότι βάπτισε ένα μουσουλμάνο Χριστιανό, ενώ στην πραγματικότητα αυτός που βαπτίσθηκε ήταν Εβραίος. Ως αποτέλεσμα, τον φυλάκισαν και στη συνέχεια τον απαγχόνισαν στις 3 Δεκεμβρίου 1659.

Μελέτιος Β΄ (1768-1769): Μετα την παραίτησή του συλλαμβάνεται μαζί με άλλους τριάντα προκρίτους, κληρικούς και λαϊκούς και φυλακίζεται βασανιζόμενος φρικτά. Ενώ αθωώθηκε της κατηγορίας για συνεργασία κατά του Οθωμανικού κράτους εξορίσθηκε στη Μυτιλήνη. Εκεί υπέφερε περισσότερα από την Οθωμανική Διοίκηση εξαιτίας και του πυρπολισμού του Τσεσμέ από τους Ρώσους. Κατόπιν ζήτησε άδεια από τον Σουλτάνο να μεταβεί στην πατρίδα του την Τένεδο. Στη συνέχεια μετέβη και στην Κωνσταντινούπολη με άδεια μόνο για 61 ημέρες. Απεβίωσε στην Τένεδο το 1777 σε μεγάλη φτώχεια.

Κύριλλος Στ΄ (1813-1818): Επειδή δεν κατέστη αρεστός στο Σουλτάνο Μαχμούτ εκθρονίσθηκε και εξορίσθηκε στο Άγιον Όρος. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αδριανούπολη. Οκτώ μέρες μετά τον απαγχονισμό του Γρηγορίου Ε΄, στις 18 Απριλίου 1821, ο Σουλτάνος δίνει εντολή να κρεμασθεί και εκείνος στην πύλη του Μητροπολιτικού Μεγάρου. Μετά από 3 μέρες ρίφθηκε στον ποταμό Έβρο, τα νερά του οποίου τον έβγαλαν στις ακτές του Διδυμοτείχου.

Ευγένιος Β΄ (1821-1822): Διάδοχος του απαγχονισθέντος Γρηγορίου Ε΄. Παραδόθηκε σε διαδηλωτές και σύρθηκε στους δρόμους από τα γένεια και τα μαλλιά και πέθανε αργότερα από τις κακουχίες που υπέστη.

Αυτά προς γνώση της ιστορίας και μόνο. Και όχι για να προκαλέσουν το δίκαιο αίσθημα. Αιωνία τους η μνήμη.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ??

Τα ξημερώματα αστυνομικοί προσήγαγαν 4 άτομα και βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία που κατασχέθηκαν ।
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο απο τα τέσσερα άτομα που έπιασε η αστυνομία είναι γνωστοί απο τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που θεωρεί οτι εξάρθρωσε τον Επαναστατικό Αγώνα, τα στοιχεία αυτά είναι προκηρύξεις, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλα και χειρόγραφες।


Οι 4 συλληφθέντες
Συμφωνα με τα στοιχεία που βγαινουν προς τα έξω οι 4 συλληφθέντες για τρομοκρατία ειναι ο Κώστας Καλαρέμας, η Νατάσα Καλαρέμα, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του

Πληρώνουν οι Σοσιαλιστές της Ουγγαρίας το... "μάρμαρο" για την εμπλοκή του ΔΝΤ

ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ... 40 ΜΟΝΑΔΕΣ
Η εμπλοκή του ΔΝΤ ήταν η χαριστική βολή για το σοσιαλιστικό κόμμα της Ουγγαρίας, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές που έρχονται θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό γύρω στο 20% με τη διεξία αντιπολίτευση να φτάνει εύκολα στη νίκη με 60%. Ο μεγάλος κερδισμένος...
...πάντως στην Ουγγαρία είναι οι ακροδεξιοί, που είδαν το ποσοστό τους να εκτοξεύεται μέχρι το 18%...
Καταλαβαίνεται τώρα γιατί φωνάζει ο Καρατζαφέρης να πάμε στο ΔΝΤ;

Διάσκεψη για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων αρχαιοτήτων


Να και μια καλή είδηση:

Τη δημιουργία ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τις αρχαιότητες τις οποίες ζητούν να επιστραφούν κατά προτεραιότητα αποφάσισαν οι χώρες που συμμετείχαν στη διεθνή...
διάσκεψη στο Κάιρο για την επιστροφή των "κλεμμένων" αρχαιοτήτων.
Εκτός από τον κατάλογο με τις αρχαιότητες που ζητούν να τους επιστραφούν οι χώρες που μετείχαν στη διάσκεψη συζήτησαν πίσης "προτάσεις και εισηγήσεις που θα υποβληθούν στην Unesco, για να τροποποιηθεί η Σύμβασή της για την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων στις χώρες προέλευσής τους", σημειώνει το αιγυπτιακό Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, έγιναν εκκλήσεις για ενότητα των χωρών που ζητούν να τους επιστραφούν σημαντικά έργα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλον τον κόσμο.
Επτά χώρες--η Αίγυπτος, η Συρία, η Γουατεμάλα, η Νιγηρία, η Ελλάδα, το Περού και η Λιβύη--από τις είκοσι δύο που συμμετείχαν στη διάσκεψη υπέβαλαν τους καταλόγους τους με τα αρχαία αντικείμενα που ζητούν να τους επιστραφούν κατά προτεραιότητα από άλλες χώρες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς, μετά από το τέλος της διήμερης διάσκεψης.

Ο κ. Χαουάς ανέφερε ακόμη ότι οι υπόλοιπες χώρες έχουν περιθώριο ενός μήνα για να υποβάλλουν τις δικές τους λίστες.

Για την Ελλάδα προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί...
...η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, για τα οποία η Αθήνα αγωνίζεται εδώ και τριάντα χρόνια.
Η διάσκεψη αυτή "καταδεικνύει τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το θέμα και μας επιτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας", δήλωσε στη διάσκεψη η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Έλενα Κόρκα, η οποία είναι επικεφαλής της διεύθυνσης προστασίας πολιτιστικών αγαθών.

Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι το Κάιρο ζητά την επιστροφή έξι αρχαιοτήτων μεγάλης αξίας μεταξύ των οποίων την προτομή της Νεφερτίτης (Βερολίνο), τη στήλη της Ροζέτας (Λονδίνο), και το ζωδιακό κύκλο της Ντεντέρα (Παρίσι).

Ο Χαουάς διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν ζητεί την επιστροφή όλων των αρχαιοτήτων της, παρά μόνον αυτών για τις οποίες υπάρχουν αποδείξεις ότι εκλάπησαν και αυτών που, ακόμη και αν δεν υπάρχει θέμα κλοπής, αντιπροσωπεύουν μια κεφαλαιώδη ιστορική αξία για τις χώρες προέλευσής τους.

Το Περού ανακοίνωσε ότι ζήτησε τις συλλογές από την πόλη των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου που εκτίθενται στο Μουσείο του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Γέηλ, καθώς και νομίσματα, κεραμικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα του πολιτισμού των Παράκας, τα οποία βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Ο Ζάχι Χαουάς σημείωσε ότι οι χώρες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την "ιστορική" διάσκεψη είναι "σύμφωνες να αγωνιστούν μαζί".

"Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία και τα νομικά και δικαστικά πλαίσια για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς", πρόσθεσε ο κ. Χαουάς.



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_802.html#ixzz0kcPK2uwj

Γαιδουρι παρκαρε στη μέση του δρόμου μπροστά από τον κάδο απορριμάτων-Δείτε τι του έκαναν


Μεγάλωσε

Μεγάλωσε

Μεγάλωσε

Του κρεμασαν τα σκουπίδια στον καθρεφτη!

Σε όποιον το έκανε χίλια μπράβο! Την επόμενη φορά να ου τα αδειάσει στο καπώ

Και για να μη νομίζετε πως υπήρχε χώρος για τους πεζους (οταν τραβηξαμε τη φωτο έφυγε το μπροστά διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο) δείτε μετά από λίγο τη δευτερη βαρδια γαιδουριών στην τριτη φωτογραφία

http://www.halkida.tv/article/1807




Η ΕΚΠΟΜΠΗ BLOG NEWS ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΙRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ BLOGS .
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

Το ψάρι που φοβούνται οι Αυστραλοί



ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Ο ψάρι αυτό με το κεφάλι που μοιάζει σα φιδιού έχει αρχίσει να απειλεί την Αυστραλία. Το ψάρι μέχρι τώρα ζούσε στην τροπική Αφρική και την Ασία αλλά οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να ...
βλέπουν σημάδια που δείχνει οτι σύντομα ίσως φτάσει μέχρι και την Αυστραλία. Πρόκειται για ένα ψάρι που μπορεί να βγει απο το νερό, να βγει στη στεριά αλλά και να ανέβει πάν σε δέντρα. Το ψάρι ειναι επιθετικό

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..

...ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ,ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΜΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.

ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΑΕΡΑ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κουκλάκη (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, πτητικές ενώσεις, φορμαλδεΰδη και άλλοι επικίνδυνοι ρύποι συνθέτουν τον αέρα των ελληνικών κτιρίων. Μεγάλη καταγραφή του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων σχεδόν σε κάθε κτίριο που υπάρχει, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας: από σπίτια και γραφεία ως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και μουσεία!...


Οι ερευνητές της Ομάδας Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος, υπό τον καθηγητή κ. Μάνθο Σανταμούρη, διαπίστωσαν υπερβάσεις των ορίων ασφαλείας σε αρκετούς από τους εσωτερικούς χώρους στους οποίους κινούνται καθημερινά άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και τα μικρά παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσειςόπως αυτή ενός Κέντρου Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου- οι τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν ως και 19 φορές υψηλότερες από το επιτρεπόμενο όριο ασφάλειας για την ανθρώπινη υγεία!

Τα ΡΜ10 είναι μικροσκοπικά σωματίδια με διάμετρο περίπου 10 εκατομμυριοστά του μέτρου τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της αναπνοής, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους. Ακόμη πιο επικίνδυνα όμως θεωρούνται τα μικρότερα σωματίδια (με διάμετρο 2,5 και 1 εκατομμυριοστού του μέτρου, ΡΜ2.5 και ΡΜ1 αντίστοιχα) τα οποία επικάθονται στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος και σχετίζονται με μακροπρόθεσμες βλάβες της υγείας. Εχει άλλωστε διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 1.000 θάνατοι κάθε χρόνο στην Αθήνα συνδέονται με τις υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Σε κατοικίες διαφόρων περιοχών, η έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε συγκεντρώσεις σωματιδίων ως και 10 φορές πάνω από τα όρια. Συνολικά βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις ως και στο 94% των σπιτιών! Οπως εξηγεί ο κ. Σανταμούρης, «βασική αιτία της εσωτερικής ρύπανσης στα σπίτια είναι διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως συνθετικές μοκέτες, βερνίκια με επικίνδυνες ουσίες,αλλά και απορρυπαντικά που απελευθερώνουν τις λεγόμενες οργανικές πτητικές ενώσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει και το κάπνισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έστω και ένας να καπνίζει σε κλειστό χώρο, η ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια τριπλασιάζεται»!

Σ ύμφωνα με τη μελέτη, το κάπνισμα παράγει το 54% των σωματιδίων ενώ μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωσή τους και 100 πάνω από το όριο ασφαλείας, φτάνοντας τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (το όριο είναι 50). Υψηλές συγκεντρώσεις διαπιστώνουν οι ερευνητές και στο διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2). Πρόκειται για ένα άοσμο αέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, αλλά σε μεγάλες ποσότητες στο εσωτερικό των κτιρίων μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως υπνηλία ή λήθαργο. Ο άνθρωπος αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής CΟ2. Η εκπνοή ενός μέσου ενηλίκου περιέχει περίπου 35.000- 50.000 ppm (μονάδα μέτρησης του συγκεκριμένου αερίου), που είναι 100 φορές περισσότερο από το εξωτερικό περιβάλλον. Συνολικά κάθε άνθρωπος παράγει κατά μέσο όρο ένα κιλό CΟ2την ημέρα. Οι θερμάστρες αερίου και κηροζίνης προκαλούν επίσης σημαντική αύξηση της συγκέντρωσης του CΟ2στο εσωτερικό των κτιρίων.
Oι ερευνητές εντόπισαν μεγάλες ποσότητες CΟ2σε σχολεία, δημόσια κτίρια (όπως αυτό του ίδιου του Πανεπιστημίου Αθηνών) αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου παιδιά και νέοι περνούν αρκετές ώρες. Συγκεκριμένα σε αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης που δεν διέθετε μηχανικό αερισμό, οι συγκεντρώσεις CΟ2 έφτασαν και τα 2.800 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 600.

Επικίνδυνο και ύπουλο θεωρείται και το μονοξείδιο του άνθρακα (CΟ) που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο, αν κάποιος το εισπνεύσει για αρκετό χρονικό διάστημα. Οι μετρήσεις των ερευνητών εντόπισαν αρκετές συγκεντρώσεις αυτού του αερίου, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εντός των ασφαλών ορίων. Μοναδική εξαίρεση, τα χειρουργεία ορισμένων νοσοκομείων, όπου το CΟ «χτύπησε κόκκινο», φτάνοντας και τα 46 ppm (με όριο ασφαλείας τα 9 για 8ωρη έκθεση)!

Στην περίπτωση των πτητικών ενώσεων, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς τέτοιες ενώσεις περιέχονται σε 200 υλικά κάθε είδους, που μπορεί να βρεθούν στους εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε κτιρίου (από δάπεδα, βερνίκια, ως απομιμήσεις ξύλου και μοκέτες). Οι επιπτώσεις τους στην υγεία κυμαίνονται από ήπια συμπτώματα (απλή δυσφορία) ως έντονους πονοκεφάλους αλλά και τοξικότητα του νευρικού συστήματος.

Η έρευνα έδειξε επικίνδυνες συγκεντρώσεις αυτών των ενώσεων στα περισσότερα από τα κτίρια που μελετήθηκαν: σχολεία, γραφεία αλλά κυρίως οι χώροι των χειρουργείων στα νοσοκομεία βρέθηκαν πιο «μολυσμένοι» με τέτοιες ουσίες.

Ρεκόρ απαισιοδοξίας για τους Έλληνες

Γιατί άραγε;

Ως οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι αναδεικνύονται και πάλι οι Ελληνες, με την αβεβαιότητα και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία να δημιουργούν δυσμενή ψυχολογία σε όλο τον πληθυσμό....
Υψηλό ρεκόρ καταγράφεται στις προβλέψεις για την ανεργία το προσεχές 12μηνο, ενώ συρρικνώνεται σε ιστορικά χαμηλά η πρόθεση για αποταμίευση και αυξάνεται το ποσοστό αυτών που αναμένουν νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά.
Ρεκόρ απαισιοδοξίας για τους Ελληνες
Η εικόνα αυτή προκύπτει από την έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών - Βιομηχανικών Ερευνών για τον Μάρτιο, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος να υποχωρεί για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 3,2 μονάδες, στις 69,6 μονάδες, ενώ στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ-27 στις 97,7 μονάδες από 95,9 και 99,6 από 97,4 αντίστοιχα. Στη χώρα μας, με εξαίρεση τη βιομηχανία, όλοι οι δείκτες υποχωρούν αισθητά και σημειώνεται νέο ιστορικό χαμηλό στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Εθνος

ΕΠΕΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν επιζώντες στο Πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος
Νεκροί ο πρόεδρος της Πολωνίας Lech Kaczynsk και η σύζυγός του
δεν υπάρχει κανείς που να επέζησε από την συντριβή του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους κοντά στο Σμολένσκ της Ρωσίας. Όπως ανέφερε το κρατικό πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων...

Λονδίνο: Αμεσα η αποζημίωση από τους Όραμς

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν και το σπίτι τους στη Βρετανία βρίσκονται ο Τσάρλι και η Λίντα Όραμς, αν δεν προχωρήσουν αμέσως σε αποπληρωμή της αποζημίωσης και δικαστικών εξόδων που τους επιδικάστηκαν για το σφετερισμό γης στη Λάπηθο, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ιδιοκτησίας του Ελληνοκύπριου Μελέτη Αποστολίδη. Λόγω της άρνησης του ζεύγους Όραμς να καταβάλει το ποσό των 778 χιλιάδων ευρώ – αποζημίωση και δικαστικά έξοδα – οι δικηγόροι του Μελέτη Αποστολίδη εξασφάλισαν δικαστικό διάταγμα βάσει του οποίου απαγορεύεται να πωλήσουν ή να μεταβιβάσουν την κατοικία τους στο Μπράιτον αξίας 560 χιλιάδων ευρώ. Ο εκ των δικηγόρων του κ. Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας,δήλωσε ότι “δεν υπάρχει πλέον οδός διαφυγής για το ζεύγος Όραμς”. Αν δεν καταβάλουν την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα, τότε θα εκποιηθεί η περιουσία τους στη Βρετανία, πρόσθεσε ο κ. Καντούνας.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Παρεμπόριο Stop!





Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου στις 2:00 μ.μ. η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! που έχει δημιουργηθεί στο Facebook από τους εμπόρους και κατοίκους των Αθηνών που μήνυσαν τον Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει την πρώτη της ακτιβιστική δράση, κατεβαίνοντας στην οδό Ερμού για να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την ανενόχλητη δράση των αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών, καθώς και την απόλυτη αδράνεια των αρμοδίων αρχών.

Πολλοί θα πουν, ότι με την προβολή που έχει η όλη αυτή δράση, κάποιοι θα φροντίσουν την συγκεκριμένη ώρα να μην υπάρχει ούτε ένας μικροπωλητής στους δρόμους του κέντρου. «Δεν πειράζει», λένε οι επικεφαλής της ομάδος, «ακόμη κι έτσι, θα έχουμε έστω για λίγο, έστω σε μία περιορισμένη γεωγραφική κλίμακα, πετύχει τον σκοπό μας». Διευκρινίζουν, ότι δεν πρόκειται για κάποια πολιτική ενέργεια, αλλά για κοινωνικό – συνδικαλιστικό ακτιβισμό, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι της πατρίδος μας και σημειώνουν ότι, αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτοι «όσο το πλαίσιο δεν φοράει και ... καπέλο».

«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος. Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η ομάδα αυτή, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργή και ζωντανή. Ήδη, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων οπτικοακουστικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει εν τέλει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για το αίσχος του παρανόμου εμπορίου στην Αθήνα, τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, και εν γένει σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πατρίδος μας.

Tι έχει πεί ο Μάρξ για την εισαγωγή ξένων εργατών...!

Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν' ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ' αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας.

Οι εργοδότες κοίταξαν πώς θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ' το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία.

Πάνω σ' αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε' αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν' ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ' τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%.

Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ' τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η Πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί.

Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας.

Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ' τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οινεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία.

Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν' αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών
Καρλ Μαρξ, Λονδίνο, 4 Μαίου 1866

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΤΟ ΑΠΟΛΛΟΤΡΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

Ανθελληνικές αλητείες από το indymedia κατά της Εκκλησίας


Σε επιθέσεις κατά εκκλησιών καλούσε το indymedia, η εν Ελλάδι διαδικτυακή βάση των πρακτόρων του Σόρος, την ώρα που οι Έλληνες ορθόδοξοι πενθούσαν για τα πάθη του Χριστού και ανέμεναν την Ανάσταση.
Διαβάστε, για να δείτε με ποιους έχει να κάνει η ελληνική κοινωνία:
"...Όσοι έχετε οικονομικό πρόβλημα τα παγκάρια σήμερα είναι γεμάτα. Οι παπάδες δεν θα κάνουν καμία ελεημοσύνη ούτε θα δώσουν τίποτα σε κανέναν άπορο. Όταν φεύγει ο επιτάφιος, μέσα στις εκκλησιές μένουν γύρω στα 6-7 άτομα, όλοι ακολουθούνε τον επιτάφιο... Μόλις απομακρυνθεί ο επιτάφιος με τον κόσμο, μπαίνεις, ορμάς στο παγκάρι με τα 4-5 παππούδια (που δεν φεύγουν απλά επειδή δεν μπορούν να περπατήσουν πολύ) και σε δύο λεπτά έχεις πάρει και τον δίσκο με τα φράγκα και φεύγεις... Και κάνεις Πάσχα!!! Φεύγοντας ρίχνεις και στους άπορους που ζητιανεύουν από έξω τίποτα να περάσουν και αυτοί κάπως καλά...".
Τα παραπάνω, αναδεικνύουν και τη δειλία των αντιεξουσιαστών.
Καλούν τους ..."συντρόφους" τους να μπουν στις εκκλησίες όταν λείπει ο κόσμος και να επιτεθούν σε ηλικιωμένους που "δεν μπορούν να περπατήσουν πολύ".
Εδώ, υπενθυμίζουμε την άποψη της κ. υπουργού Παιδείας, αρμόδιας και για θέματα θρησκευτικής λατρείας για το indymedia, όπως αυτή καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2009: "Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης".
Αν οι προτροπές σε βιαιότητες κατά εκκλησιών και ηλικιωμένων, αποτελούν "ελευθερία έκφρασης", τότε τι να πούμε εμείς...
elkosmos

"Που είναι η ΔIAΣ;;;"

"Ο Υπουργός προστασίας του ΠΟΛΙΤΗ μπορεί να μας πει πόσες κλοπές και διαρήξεις σπιτιών έγιναν σήμερα στην Αγ Παρασκευή...

Για να καταγραφεί ενα συμβάν απο την αστυνομία γιατί πρέπει να υποβληθεί μήνυση κατ αγνώστων (και να πληρώσης παράβολο 10 ευρώ) ?

Που είναι η ομάδα ΔΙΑΣ στην Αγία Παρασκευή ? Δεν την εχουμε δει να περνάει ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Υεμένη: Δεκατριάχρονη πέθανε πέντε μέρες μετά τον γάμο της,από αιμορραγία στα γεννητικά όργανα

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 13χρονη από την Υεμένη, την οποία οι γονείς της εξανάγκασαν σε γάμο πριν από μερικές μέρες.

Το κορίτσι πέθανε από αιμορραγία πέντε μέρες μετά τον γάμο, καθώς τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα, κατά τη διάρκεια της συνουσίας με τον ενήλικο σύζυγό της.

Το περιστατικό κατήγγειλε οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο γάμος του κοριτσιού έγινε στο πλαίσιο παραδοσιακής συμφωνίας ανταλλαγής ανάμεσα σε δύο οικογένειες και ο αδερφός της 13χρονης παντρεύτηκε ταυτόχρονα την αδερφή του γαμπρού.

Στο Ισλάμ η παιδεραστία ευλογείται από τα ιερά δεσμά του γάμου।Έτσι για να επισημοποιείται θρησκευτικά και η ανωμαλία,μαζί με όλες τις άλλες μπούρδες των μουσουλμάνων.


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/