Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Tα γκολ της ομάδας που αγόρασε Ριβάλντο, στην οποία παίzει ο Tζιοβάνι και έχει προπονητή τον Πάουλο Κάμπος!

Απόψε έχουμε μια έκπληξη για τους φίλους του Ριβάλντο, του Τζιοβάνι αλλά και του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου συνολικότερα.
Είναι το βίντεο από την χθεσινή μεγάλη νίκη της Βραζιλιάνικης ομάδας Mogi Mirim της οποίας πρόεδρος είναι ο Ριβάλντο, στην οποία συνεχίζει να αγωνίζεται ο Τζιοβάνι και έχει προπονητή τον Πάουλο Κάμπος τον τέως προπονητή του Αστέρα Τρίπολης!
Δείτε τα χθεσινά γκολ της Μοgi Mirim αλλά και μπείτε και στην ισοσελίδα http://www.mogimirim.com.br/ της ομάδας για να δείτε τις φωτό του Τζιοβάνι αλλά και τις δηλώσεις του Κάμπος, o oποίος όπως θα δείτε στο video πανηγυρίζει έξαλλα το δεύτερο γκολ της ομάδας του!



απο http://bet-gr.blogspot.com/

Πόσα τσιγάρα χωρούν τα πνευμόνια μας;



Ψυχραιμία: Ακόμη κι αν δεν το έχετε κάνει ποτέ, μην πανικοβάλλεστε. Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε κι οι μεγάλοι δεν πρέπει να το έχουν κάνει ποτέ, γιατί όπως φαίνεται, σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι πέντε κουτάκια μπύρας από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο ζυγίζουν περίπου δύο κιλά, όσο δηλαδή είναι και το βάρος του συκωτιού του Μέσου Έλληνα πολίτη.

Όσο για τον κάθε πνεύμονα που διαθέτουμε; Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Μάθετε λοιπόν, ότι κάθε ένα από τα δύο πνευμόνια μας ισοδυναμεί με 28 πακέτα τσιγάρα, ή αν προτιμάτε ένα κιλό τσιγάρα φίλτρου.

Λοιπόν; Τι λέτε; Αξίζει να καπνίζουμε;

Ποιος ασχολείται …… με τρίχες;


Έχει αναρωτηθεί κανείς μας, πόσο χρόνο από τη ζωή του καταναλώνει ένας άνδρας για ... τρίχες;

Μάθαμε λοιπόν, και σας μεταφέρουμε τα εξής ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά:

Ένας άντρας που ξεκινά το ξύρισμα περίπου στην ηλικία των 14-16 ετών, έχει υπολογιστεί ότι πρόκειται να ξοδέψει συνολικά περίπου 3.500 ώρες από τη ζωή του, για να ξυριστεί.

Και μήπως θέλετε να μάθετε τι θα γινόταν αν αρνιόταν να συμμορφωθεί μ’ αυτή την καθημερινή απασχόληση;

Ε τότε, η γενειάδα θα μάκραινε τόσο που θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει το κόκκινο χαλί έξω από την αίθουσα της απονομής των OSCAR. Γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, το μήκος της θα ξεπερνούσε τα εννέα μέτρα, και με βάρος μάλιστα πάνω από δύο κιλά.

ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ EUROVISION!!!

ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ 21 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΝΑΣΤΑΖΙΑ ΠΡΙΚΟΝΤΚΟ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΝΩ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Σκοπιανές προκλήσεις

Βέροια: Σκοπιανές προκλήσεις με τους διοργανωτές να ΄πετάνε αετό΄


Σε τετραήμερο προκλήσεων εξελίχθηκε το Διεθνές Τουρνουά Χειροσφαίρισης Γυναικών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας, Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Νεολαίας με την Ο.Χ.Ε. και την E.H.F. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεθνοποίησης διαιτητών το τετραήμερο 12-15 Μαρτίου στο "Φιλίππειο Γυμναστήριο Βέροιας". Δεν έγινε ακόμη γνωστό αν επιτέλεσε το στόχο του ως προς τη διαιτησία, σίγουρα όμως ανέδειξε ακόμη μια φορά ένα ζήτημα που ξεκινά από τους βόρειους γείτονες μας, του οποίου η αντιμετώπιση επαφίεται στο...φιλότιμο και την αυτενέργεια...
Στη διοργάνωση συμμετείχαν έξη ομάδες. Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ο Άρης Θεσσαλονίκης, η CSKA Σόφιας, η Ρουμανική Municipal, η Naisa του Νις και η Metalurg η οποία παρουσιάστηκε κάτι σαν "πρεσβευτής" των γνωστών "μακεδονικών" απόψεων των Σκοπιανών.
Στο ξεκίνημα του τουρνουά οι παίκτριες της ομάδας των Σκοπίων εμφανίστηκαν με φανέλες που έγραφαν "Macedonia"!!!
Από πλευράς διοργανωτών δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.
Τελικά η Metalurg αναγκάστηκε να αλλάξει φανέλες μετά από έντονη διαμαρτυρία και παρέμβαση φιλάθλου και πρώην παράγοντα του χάντμπολ. Μάλιστα ο φίλαθλος που παρενέβη, κ. Οικονομόπουλος, φαίνεται ότι περίμενε μια τέτοια κατάσταση, καθώς εμφανίστηκε εφοδιασμένος με έγγραφα που έδειχναν ότι δεν υπάρχει επίσημο κράτος με το όνομα "Μακεδονία", με αποτέλεσμα να ζητήσει ο κομισάριος του αγώνα της αλλαγή της εμφάνισης της Σκοπιανής ομάδας.
Τα πράγματα όμως δεν τελείωσαν εκεί.
Την Κυριακή, στον αγώνα κατάταξης για την 3η και 4η θέση, η Metalurg εμφανίστηκε και πάλι με αθλητικές φόρμες που έγραφαν "Macedonia". Παρά τις διαμαρτυρίες και τη δυσφορία της εξέδρας και πάλι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση.
Υπήρξε όμως αποφασιστική αντίδραση από υπάλληλο του Γυμναστηρίου ο οποίος "απείλησε" ότι θα σβήσει τα φώτα (!!!...) σε περίπτωση που δεν άλλαζε εμφάνιση η Σκοπιανή ομάδα...
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τόσο η Δήμαρχος Βέροιας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Από την πλευρά τους δεν εκφράστηκε καμιά επίσημη διαμαρτυρία, ούτε έγινε κάποια ανακοίνωση.
Ακολούθησε ένταση κατά την οποία ο προπονητής της Metalurg "στόλισε" κανονικά τον υπάλληλο με διάφορα "γαλλικά", αλλά τελικά πείστηκε και έδωσε εντολή να αλλάξουν φανέλες οι παίκτριές του, κάτι που έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και εκνευρισμού από τις σκοπιανές....
Πάντως οι παίκτριες της Metalurg φαίνεται ότι το κράτησαν "μανιάτικο" καθώς τόσο στην έναρξη, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στα time-out, φώναξαν ομαδικά "Macedonia", προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδρας. Για να μην ακούγονται, στα time-out έπαιζε από τα μεγάφωνα μουσική στη διαπασών...
Ο αγώνας έληξε με νικήτριες τις Σκοπιανές, αλλά και ο "αγώνας" δεν έληξε εκεί καθώς ακολούθησαν κάποιοι μεμονωμένοι από την εξέδρα απηύθυναν κάποια "γαλλικά" προς τις παίκτριες που αποχωρούσαν και κάποιες απ' αυτές απάντησαν με υψωμένο το χέρι και τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο....
Το τουρνουά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τις απονομές μεταλλίων στις αποστολές και το θέμα έληξε σαν να μη συνέβη τίπoτα....Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο - verianet.gr

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ? ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΡΑ



GO GREEN-ΠΡΑΣΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Kohei Hayamizu έχει ένα τολμηρό όραμα για το μέλλον: μια πόλη που είναι η ίδια ένας σταθμός ηλεκτρικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Μια περιοχή όπου όλοι οι δρόμοι, οι γέφυρες και τα πεζοδρόμιά του παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια από τις δονήσεις που παράγονται με τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους που κινούνται .
Αρχίζει με το μικρό μετασχηματισμό ενός τετραγωνικού μέτρου σε μια γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει τοποθετήσει τέσσερα φύλλα στο πεζοδρόμιο σε μια από τις παγκόσμιες πιό πολυάσχολες για τους πεζούς περιοχές - το πέρασμα σταθμών τραίνων Shibuya, όπου καθημερινά 900.000 άνθρωποι περνούν κοντά
Το σύστημα είναι βασισμένο στην τεχνολογία Hayamizu που αναπτύσσεται στο διαβαθμισμένο σχολείο του πανεπιστημίου Keiο, και χρησιμοποιεί "τον πιεζοηλεκτρισμό", μια ιδιοτητα με την οποια ορισμένα υλικά μπόρουν να παραγάγουν ένα ηλεκτρικό ρεύμα όταν συμπιέζονται..
Η περιοχή Shibuya επιλέχτηκε για να σιγουρευτεί ότι ένας υψηλός αριθμός ανθρώπων θα περπατούσε πέρα από την εγκατάσταση, παράγοντας κατά συνέπεια ένα καλό ποσό δύναμης. Ο Hayamizu λέει ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου 20 ημερών της εγκατάστασης, θα παραγάγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια ώστε να δουλέψουν 1.422 τηλεοράσεις για μια ώρα. Αλλά έχει επίσης σαν σκοπό να μας δείξει ότι με θετικό και εύθυμο τρόπο την επείγουσα ανάγκη γιά να βρούμε τις νέες και καθαρότερες πηγές ενέργειας.
Ο Hayamizu σκέφτεται ότι τα παρόμοια συστήματα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε ένα ευρύ φάσμα , από τα μικρά συστήματα που ενσωματώθηκαν στα κινητά τηλέφωνα, στα τεράστια συστήματα που εγκαταστάθηκαν στις εθνικές οδούς που θα εκμεταλλεύονταν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη μετακίνηση των αυτοκινήτων και των μεγάλων φορτηγών. Είναι παρόμοιο με την καινοτόμο σκέψη στην ανάπτυξη της TOYOTA Prius.
Οι σχεδιαστές του Prius κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να χτίσουν έναν νέο τύπο αυτοκινήτου που εκμεταλλεύεται την ενέργεια κάθε φορά που φρενάρει ο οδηγός και όταν τρέχει προς τα κάτω το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν μια δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.
Επίσημος ιστοχώρος επιχείρησης Hayamizu
http://www.soundpower.co.jp/



Producing energy by walking on Shibuya station. Tokyo, Japan. 歩いて献電しよう! from UNUChannel on Vimeo.

ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974 ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 8 ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ



ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙA..
ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE

ΧΑΣΑΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ

"Χθες "αυτοκτόνησε" στη Ροδο στο τάγμα 95 ΤΥΛΠΕΘ 20χρόνος φανταρος.
Ο φαντάρος κρεμάστηκε σε δέντρο κοντά στο τάγμα και τον βρήκαν όταν τον αναζητήσαν οι φαντάροι. Ο φαντάρος εκείνο το βράδυ θα έκανε σκοπία 12-02, ενω πριν μία βδομάδα προηγήθηκαν σκοινάκια 12ημερών σε βουνο μεσ το κρυο, τη βροχ΄η και τις λάσπες.
Ο 20χρόνος πριν κάποιες μέρες είχε ζητήσει άδεια απο το διοικητή του Μαυρομάτη άλλα αυτός του την αρνήθηκε.
Ο Μαυρομάτης είναι γνωστός στο ταγμα για την αυταρχική και...

χωρίς λογική συμπεριφορά του.
Οι "αυτοκτονίες" των φαντάρων είναι δολοφονίες του στρατου"

http://o-dromos.blogspot.com/2009/03/blog-post_09.html

troktiko:

Οι φαντάροι δεν είναι ζώα. Είναι ντροπή αν ζήτησε άδεια και δεν του την έδωσε ο διοικητής. Αν δεν διέκρινε στα μάτια του και στο πρόσωπο ότι έχει πρόβλημα. Αν δεν το κατάλαβε τότε να πάει σπίτι του. Πιάσε τον φαντάρο και μίλησε του. Για ανθρώπινη ζωή και για μια ψυχή μιλάμε να πάρει η ευχή. Θέλουν να το έχουν βάρος στην συνείδηση τους;

Το πρώτο ρομπότ δάσκαλος στο κόσμο!


Το ανθρωπόμορφο ρομπότ, με το όνομα Saya, είναι πολύγλωσσο, παίρνει απουσίες ενώ μπορεί και αναθέτει εργασίες από τα βιβλία της διδακτέας ύλης!

Το ρομπότ Saya έχει πρόσωπο από latex, ελέγχεται από 18 ειδικούς μηχανισμούς ενώ δημιουργεί εκφράσεις ευτυχίας, έκπληξης, φόβου, λύπης, αποστροφής ακόμα και θυμού!

Το ρομπότ Saya θα ξεκινήσει να παραδίδει μαθήματα σε πλήρη απασχόληση μόλις περάσει τα τελικά τεστ δοκιμών σε ειδικά εργαστήρια στο Tokyo.

Ο κατασκευαστής του ρομπότ δάσκαλου, καθηγητής Hiroshi Kobayashi έχει εργαστεί 15 χρόνια στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο
Μαθητές στην Ιαπωνία είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν τα μαθήματα τους από το πρώτο ρομπότ δάσκαλο στο κόσμο!

ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΕΣ


Ενα καινούργιο αλεξίσφαιρο σουτιέν θα προστατεύει διπλά τις αστυνομικίνες της Γερμανίας, οι οποίες μπορεί να κινδυνεύουν διπλά ως εκ της φύσεως τους στις επικίνδυνες αποστολές. Το νέο εσώρρουχο, άνετο και μοδάτο, χωρίς μπανέλες και πλαστικές ίνες, κατασκευασμένο από βαμβάκι και πολυεστέρα θα φοριέται μέσα από το αλεξίσφαιρο γιλέκο από τα κορίτσια της «πρώτης γραμμής». Είναι προαιρετικό και μπορούν να το προμηθευτούν όσες θέλουν να προστατεύσουν καλύτερα στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος τους. Αλλωστε η αξιωματικός, η οποία είχε και την ιδέα κατασκευής του είχε και την εξήγηση της αναγκαιότητάς του. Οπως είπε στο BBC η Κάρμεν Κιμπάτ, σύμβουλος ισότητας της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας: «Η ισχύς μιας σφαίρας μπορεί να σπρώξει το μέταλλο και τις πλαστικές ίνες του στηθόδεσμου στο σώμα της αστυνομικού, προκαλώντάς της σοβαρό τραυματισμό».
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ!!!


Ο οπαδος αυτός αυτόγραφο ήθελε και ο Νικόπολιτης του το έδωσε
Εν το μεταξύ σε ένα φιλμάκι κατα της βίας που έγινε πριν λίγο καιρό
ο Νικοπολίτης ,ο ΚΌΝΣΕΙΣΆΟ,και μερίκοι άλλοι είχαν πάρει μέρος.
Ο Νικοπολίτης τουλάχιστον αμυνόταν , ο άλλος όμως το πορτογαλάκι τι ρόλο παίζει?

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ (SOUTH PARK)

Michael Jackson





O Michael Jackson έδωσε συνέντευξη τύπου ώστε να αναγγείλει τις συναυλιες που θα δωσει το καλοκαίρι στην Αγγλία,αν και με περούκα και μαύρια μαλλιά,έδωσε την ευκαίρια στους θαυμαστες του να τον δουν μετα από πολλά χρόνια.Φυσικά τον βλέπουμε και αυτον να φοπάει το σήμα καρατεθέν της Καμπάλα,το κοκκινο σχοινάκι.

ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

The New York Times
Χημικά εργοστάσια και βιομηχανίες χάλυβα, οι πάλαι ποτέ ατμομηχανές της ουκρανικής οικονομίας, απολύουν χιλιάδες εργάτες. Πόλεις ολόκληρες περνούν μέρες χωρίς θέρμανση ή νερό, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ απειλείται η λειτουργία του μετρό του Κιέβου. Οι ουρές επεκτείνονται στις τράπεζες, το νόμισμα αποδυναμώνεται σταθερά και μια κυβερνητική χρεοκοπία μοιάζει πλέον εξαιρετικά πιθανή.
Η Ουκρανία, που κάποτε θεωρούνταν παγκόσμιο σύμβολο μιας νεοπαγούς δημοκρατίας με ελεύθερη αγορά, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και απειλεί να...συμπαρασύρει άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Οι αιφνίδιες, βίαιες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης βρίσκονται επίσης προ των πυλών. Την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο πολλοί άνθρωποι μιλούσαν για τη διογκούμενη οργή σχετικά με την κρίση, ενώ εκφράζονταν απαξιωτικά για την κυβέρνηση, η οποία είναι περισσότερο απασχολημένη με τις έριδές της παρά με τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Απαλλαγείτε από όλους», έγραφε το σύνθημα, που κρατούσε ο Βασίλι Κιριλιούκ, άνεργος υδραυλικός, ο οποίος συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών. «Θα υπάρξει εξέγερση, οι πολίτες έχουν αγανακτήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
0 29χρονος Ουκρανός στεκόταν στην ίδια κεντρική πλατεία, στην οποία τα πλήθη πραγματοποίησαν την «Πορτοκαλί Επανάστασή» τους πριν από πέντε χρόνια. Τότε ήταν ένθερμος υποστηρικτής των διαδηλωτών, που έφεραν στην εξουσία τη φιλοδυτική κυβέρνηση. Σήμερα ο ίδιος και μερικές δεκάδες ακόμη που έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία απαιτούν να παραιτηθούν από την κυβέρνηση οι ηγέτες της «Πορτοκαλί Επανάστασης».
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι διεθνείς ηγέτες ανησυχούν για την οικονομική κρίση και τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ουκρανία, που αριθμεί 46 εκατ. κατοίκους και κατέχει μία στρατηγικής σημασίας θέση στο χάρτη. Μια μικρή χώρα, όπως η Λεττονία ή η Ισλανδία είναι άλλο ζήτημα και άλλο είναι η κατάρρευση της Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να κλονίσει την πενιχρή επενδυτική εμπιστοσύνη που έχει απομείνει στην ανατολική Ευρώπη.
Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει παρέμβαση της γειτονικής Ρωσίας, η οποία διατηρεί στενούς εθνικούς και γλωσσικούς δεσμούς με το ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Επιπλέον, το Κρεμλίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως παράδειγμα για τις συνέπειες που έχει η μετεξέλιξη πρώην σοβιετικών δημοκρατιών σε δυτικά μοντέλα ελεύθερης αγοράς.
Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη διεφάνη ήδη τον Ιανουάριο, όταν η Ουκρανία ενεπλάκη σε διένεξη με τη Ρωσία για τα χρέη του Κιέβου προς τη Μόσχα για το φυσικό αέριο και τη μεταφορά του στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το Κρεμλίνο έκλεισε τις στρόφιγγες για αρκετές ημέρες και ορισμένες χώρες της Ευρώπης έμειναν χωρίς θέρμανση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2006.

Στηρίζουμε οικονομικά τα Σκόπια!!!

Άλλη μία επιστολή από αγανακτισμένη αναγνώστρια του ιστολογίου δημοσιεύεται παρακάτω, σε μία προσπάθεια ενημέρωσής σας. Η προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους, από ορισμένους καταστηματάρχες και μεγαλοκαταστήματα στην Ελλάδα, κατά τα φαινόμενα, μετατρέπει τους Έλληνες πολίτες σε χρηματοδότες της οικονομίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
Δηλαδή, με δικά μας χρήματα εξοπλίζουμε οικονομικά αυτούς που παραχαράσσουν την ιστορία και μας προσβάλλουν καθημερινά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν.
Η επιστολή καταγγελίας για τα ΖΑRA
Στις 6 Νοεμβρίου πήγα στο Mall στο Μαρούσι και αφού επισκέφθηκα διάφορα καταστήματα, μπήκα και στο κατάστημα Zara που βρίσκεται εκεί. Ψάχνοντας για ένα παλτό και αφού εντόπισα κάποιο που μου άρεσε, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι η ταμπέλα που έγραφε την προέλευσή του ήταν: "MADE IN MACEDONIA"!!!
http://kostasxan.blogspot.com/

Αυτοκίνητο - υποβρύχιο!


Το sQuba είναι ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, βασισμένο στο αμάξωμα της Lotus Elise. Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα; Καταδύεται!
Με τις μετατροπές που του έχουν κάνει, έχει τη δυνατότητα να κάνει υποβρύχιο ταξίδι.

Το sQuba είναι εμπνευσμένο από την Lotus Esprit που συμμετείχε στην ταινία του James Bond με τίτλο "The spy who loved me" και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα της Tesla, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Το αυτοκίνητο έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας είναι για την οδήγηση στη στεριά και οι άλλοι δύο για τα υποβρύχια ταξίδια του. Όταν ο οδηγός του sQuba θελήσει να… γίνει καπετάνιος, τότε από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αναπτύσσονται δύο προπέλες!

Eπειδή είναι ανοιχτό αυτοκίνητο, για την αναπνοή κάτω από το νερό χρειάζεται μάσκα οξυγόνου. Πέρα από την υποβρύχια συμπεριφορά του, στη στεριά δε διαφέρει σε τίποτα από ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο. απο ΤΟ ΠΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ