Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑ

Δεύτερη κλήση σε έναν χρόνο σε... παπαγάλο

Δεύτερη κλήση μέσα σε έναν χρόνο για παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου πήρε... παπαγάλος στην Πάτρα. Πρόκειται για τον γνωστό Κόκο με τον οποίο έχει ασχοληθεί και το BBC.

Η κλήση που επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του παπαγάλου, κ. Λάμπρο Μιχαλόπουλο, είναι 400 ευρώ
Ο παπαγάλος βρίσκεται έξω από Pet Shop του κ. Μιχαλόπουλου στο κέντρο της Πάτρας. Οπως φαίνεται, όμως, η παρουσία του ενοχλεί κάποιους που καταγγέλλουν ότι γίνεται παράνομη κατάληψη του οδοστρώματος, αν και το σταντ στο οποίο κάθεται ο παπαγάλος καταλαμβάνει μόνο ένα τετραγωνικό μέτρο. Ο Κόκος είναι γνωστός σε όλους τους Πατρινούς, αφού όσοι περνούν από το σημείο, τα τελευταία 18 χρόνια, μιλούν και παίζουν μαζί του.

Το Τμήμα Αμεσης Δράσης της Πάτρας δέχθηκε μία καταγγελία για τον παπαγάλο. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, του επιδόθηκε κλήση για παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου από τον παπαγάλο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κόκος παίρνει κλήση.

Πριν από περίπου έναν χρόνο άλλη μία κλήση για... παράνομη στάθμευση είχε επιδοθεί στον παπαγάλο και μάλιστα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του BBC. Ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου πήγε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τον παπαγάλο με την κλήση, καθώς όπως είχε πει αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Αν αφήσω τον Κόκο μέσα στο κατάστημα μπορεί να πεθάνει αφού πρέπει να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Το ένα τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνει το σταντ που στέκεται ο παπαγάλος δεν νομίζω ότι ενοχλεί, όταν σε όλη την Πάτρα υπάρχουν παράνομα παρκαρίσματα και καταλήψεις πεζοδρομίων και δρόμων», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του παπαγάλου, Λάμπρος Μιχαλόπουλος.

Η αστυνομία της Πάτρας υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού είχε επώνυμη καταγγελία.

Λίνα Μπάστα

apo ethnos,gr

Επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί

Σε κατάσταση απελπισίας, ο 37χρονος περιλούστηκε με βενζίνη όταν έμαθε ότι η τράπεζα βγάζει στο «σφυρί» το σπίτι του. Βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο γιατί την τελευταία στιγμή δεν του δόθηκε άδεια για αναψυκτήριο.
Το διαγωνισμο τον κερδισε,σε ολα συνφωνησε, υποθηκη το σπιτι του εβαλε, δανειο πηρε,
Και ρωταω εγω ο ασχετος που δεν ξερει τι του γινεται,'Καφεδακι κερασε?'

"Ο οργασμός μιας γυναίκας αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα του συντρόφου της"


ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΙ ΠΕΡΝΩ?

ΚΑΙ Η ΙΝΤΕΡ ΕΣΤΗΝΕ ΑΓΩΝΕΣ


"Νέες καταγγελίες για "στημένα" παιχνίδια με πρωταγωνίστρια την Ίντερ κλονίζουν το οικοδόμημα του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Il Giornale" οι "νερατζούρι" στο φινάλε του περυσινού πρωταθλήματος σε συννενόηση με μπούκμεϊκερς έφερναν ύποπτα αποτελέσματα.
«Η Ίντερ "έστησε" παιχνίδια με σκοπό τη διευκόλυνση στοιχηματικών πρακτορείων» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του κειμένου και αφορούσε... όλα τα παιχνίδια από την 24η αγωνιστική μέχρι το πέρας του περυσινού καμπιονάτο. Μάλιστα, στο σκάνδαλο περίοπτη θέση κατέχει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν μειωμένη απόδοση σε εκτός έδρας συναντήσεις και μάλιστα οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες δεν δέχονταν πονταρίσματα για τα ματς του συλλόγου από το Μιλάνο.
Οι έρευνες άρχισαν, καθώς υπήρξαν ενδείξεις για τηλεφωνήματα του πρώην τεχνικού της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι με μέλος της Μαφίας ονόματι Ντομένικο Μπρέσια ο οποίος στο παρελθόν είχε εκκρεμότητες με την ιταλική δικαιοσύνη με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.
Ο "ισχυρός άνδρας" της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα παρά τις επίμονες προσπάθειες τηλεοπτικού σταθμού.
Τα ύποπτα ματς στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η Ίντερ είναι τα εξής:
24η αγωνιστική:Σαμπντόρια-Ιντερ 1-1
26η αγωνιστική: Νάπολι-Ίντερ 1-0
29η αγωνιστική: Τζένοα-Ίντερ 1-1
31η αγωνιστική: Λάτσιο-Ιντερ 1-1
36η αγωνιστική:Μίλαν-Ιντερ 2-1

dikisports.blogspot.com

Πρωτοφανής απάτη αστυνομικών στα φανάρια


Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται 109 αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην Ιταλία, οι οποίοι είχαν οργανώσει μία πρωτοφανή απάτη για να «κόβουν» περισσότερες κλήσεις στον δρόμο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει τις ρυθμίσεις στους φωτεινούς σηματοδότες, έτσι ώστε το πορτοκαλί φανάρι να γίνεται κόκκινο σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, ενώ ο νόμος ορίζει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται σε πέντε ή έξι δευτερόλεπτα. Αποτέλεσμα ήταν όλο και περισσότεροι οδηγοί να περνούν με κόκκινο, η τροχαία να «κόβει» πολυάριθμες κλήσεις, οι οποίες έφτασαν τις 100.000 και οι δήμοι από το 2005 έως το 2007 να έχουν αυξήσει τα έσοδα τους κατά 300%.

Συνολικά, η ζημιά που έχουν υποστεί οι οδηγοί ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα 109 άτομα που έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη, οι 63 είναι αστυνομικοί, οι 39 δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ διερευνώνται και οι επιχειρήσεις 6 διευθυντών ιδιωτικών υπηρεσιών.

«Για τους δήμους ήταν η κότα με το χρυσό αβγό. Για τους οδηγούς ήταν το βαμπίρ που τους ρουφούσε το αίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΟ Madata.gr

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


Ασκηση προσομοιωσης στη περιπτωση που υπαρξει προβλημα στην Ινδονησια.
Καλα κανουν και κανουν ασκησης κανεις δεν ξερει πως θα εξελιχτει η κατασταση.

Παναθηναϊκός - "θα τα πούμε ξανά"


«Συζητήσαμε και θα ξανά συναντηθούμε και πάλι». Αυτό ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του Βοτανικού. Οι δύο πλευρές, που συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα θα τα πουν και πάλι σύντομα.
ΑΠΟ Pathfinder News

Χρυσός κληρονόμος αμύθητης περιουσίας Το Χαμόγελο του Παιδιού


Χρυσός κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας έγινε ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στην ευαισθησία ενός πάμπλουτου 65χρονου μετανάστη στη Νότια Αφρική. Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος: «Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν μια συμβολαιογράφος μάς ενημέρωσε ότι είμαστε κληρονόμοι ενός πλούσιου Θρακιώτη μετανάστη, που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. Ειλικρινά, το γεγονός μάς γέμισε χαρά και χαμόγελα, καθώς εκείνη την περίοδο προσπαθούσαμε να μαζέψουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Πήγαμε στη συμβολαιογράφο και ανοίχτηκε μπροστά μας η διαθήκη του μακαρίτη, του Γιάννη Συμεωνίδη, ο οποίος άφησε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο σύλλογό μας, καθώς ήθελε να σκορπίσει χαμόγελα ευτυχίας σε παιδιά που πραγματικά είχαν ανάγκη. Μάλιστα, όπως ανέφερε στη διαθήκη του: “Ενα χαμόγελό τους αξίζει όσο ένας θησαυρός!”»

Ο εκλιπών, που καταγόταν από τις Σάπες, είχε φύγει πριν από σαράντα χρόνια για να αναζητήσει την τύχη του στη Νότια Αφρική. Εκεί ασχολήθηκε με το εμπόριο διαμαντιών και με επιχειρήσεις εστιατορίων και κατέφερε να φτιάξει τεράστια περιουσία. Ωστόσο, ποτέ του δεν απέκτησε παιδιά.

Τα καλοκαίρια ερχόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και επισκεπτόταν συγγενείς και φίλους, στους οποίους όμως δεν άφησε τίποτα από την περιουσία του, η οποία όπως ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γιαννόπουλο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της περιουσίας του, καθώς όπως μας εξηγεί: «Εχει ξεκινήσει έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι μας άφησε δύο σπίτια, το πατρικό του στις Σάπες Ροδόπης και ένα άλλο στην Ηρακλείτσα Καβάλας, καθώς και δύο αυτοκίνητα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Τα σπίτια θα αξιοποιηθούν από το σύλλογο για να γίνουν ξενώνες, το ένα αυτοκίνητο έχει ήδη βαφτεί και χρησιμοποιείται από εμάς ως περιπολικό και το δεύτερο Ι.Χ., μια αντίκα, θα βγει σε πλειστηριασμό». Η εθελοντική οργάνωση έκανε πριν λίγες ημέρες τον τάφο του ευεργέτη και τέλεσε το μνημόσυνό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

απο Μatada.gr

ΣΟΚ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ


Τι ήταν αυτό πάλι..

Στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι από άλλες χώρες που ψάχνουν την τύχη τους αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής..

Έχει πλέον ξεκινήσει το εμπόριο των πορτοκαλιών και εκατοντάδες απασχολούνται στο μάζεμα..

Αλλά αυτό που μάθαμε ήταν σοκαριστικο και ανατριχιαστικό..

Η αστυνομία έκανε ντου σε σπίτια όπου διαμένουν πακιστανοί. Ο λόγος?

Δεν έχουν αφήσει αδέσποτο για αδέσποτο σκύλο στην περιοχή..

Και φυσικά δεν τα μαζεύουν για να έχουν παρέα.. Αν είναι δυνατόν τρέφονται με αυτά..

Είναι πραγματικά σοκαριστικο.. αλλά ο άνθρωπος για να επιβιώσει φτάνει και σε αυτό το σημείο..

Να ο λόγος που δεν βλέπουμε πλέον κανένα αδέσποτο σκύλο στην περιοχή..

Το Βασίλειο των γατιών είναι αυτό..

Αλλά μάλλον δεν θα κρατήσει για πολύ.. Έρχεται η σειρά τους. Aπο, ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ντέιβιντ Μπέκαμ


Το ιταλικό τους ταμπεραμέντο ξεδίπλωσαν δύο ποδοσφαιριστές της Μίλαν χουφτώνοντας το νέο συμπαίκτη τους, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Αντρέα Πίρλο και ο Κλάρενς Ζέεντορφ επιδόθηκαν σε ανακάλυψη των "οπίσθιων εδαφών" του Μπέκαμ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Μίλαν-Μπολόνια.



Ε, δεν ήθελαν και πολύ οι γείτονες, άρχισαν τα εξώφυλλα με το φωτογραφικό ντοκουμέντο και τα ειρωνικά σχόλια. Ένας εκ της Μίλαν δικαιολόγησε την περίεργη αυτή εκδήλωση θαυμασμού, στην Daily Mail: «Η Ιταλία είναι μια προληπτική χώρα και οι άνθρωποι συχνά αγγίζουν πράγματα για τύχη. Οι παίκτες κάνουν το ίδιο με τον Μπέκαμ και ακούμπησαν τα οπίσθιά του, γιατί θεωρείται τυχερή μασκότ». απο yupi.gr
Aυτα τα εγγλεζακια ωρες ωρες μου φαινεται τις γυαλιζουν τις μπετουγιες.

TO ANEKΔΟΤΟ

Ο καλός πελάτης....!!!!!!!!!!!!!

Πηγαίνει ο Μήτσος στο στο sex shop και ρωτάει τι μπορούν να του δώσουν με 1 ευρώ.

Του δίνουν ένα ξύλο με μία τρύπα.

Την άλλη μέρα ξανάρχεται και ξαναρωτάει τι μπορούν να του δώσουν με 1 ευρώ.

Του ξαναδίνουν ένα ξύλο με τρύπα.

Την τρίτη μέρα πάει και ρωτάει τι μπορούν να του δώσουν με 2 ευρώ.

Αυτήν την φορά του δίνουν ένα ξύλο χωρίς τρύπα.

- Μα τί να το κάνω αυτό; λέει ο Μήτσος.

- Ε, κύριε, αφού είσαστε καλός πελάτης, σας δώσαμε μία παρθένα!!!!!!!!!!!!

Παράνομος οίκος ανοχής στο Παλαιό Φάληρο

Τέσσερις εκδιδόμενες αλλοδαπές, καθώς και η προαγωγός τους, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Παλαιό Φάληρο από άνδρες της Ασφάλειας.

Πληροφορίες, για λειτουργία παράνομου οίκου ανοχής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, είχαν φτάσει στα «αυτιά» της Αστυνομίας.

Αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, επισκέφτηκε τον συγκεκριμένο οίκο και κατόπιν συνεννοήσεως με την 54χρονη προαγωγό, συμφώνησε να συνευρεθεί ερωτικά με 2 εκ των 4 αλλοδαπών που εκδίδονταν παράνομα, με το αντίτιμο των 100 ευρώ.

Ύστερα από λίγη ώρα ο αστυνομικός έκανε γνωστή την ιδιότητα του και με τη βοήθεια συναδέλφων του, που περίμεναν έξω από τον οίκο, προχώρησαν στη σύλληψη της 54χρονης αλλοδαπής προαγωγού και των 4 εκδιδόμενων γυναικών.

Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν 10 κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 925 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελεα.
Madata.gr

Στην Κύπρο «ύποπτο πλοίο» για μεταφορά πυρομαχικών στη Χαμάς


«Η Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα» πληροφορίες ότι πλοίο ρωσικών συμφερόντων, υπό κυπριακή σημαία, εξαναγκάστηκε από αμερικανικό πολεμικό να αγκυροβολήσει ανοικτά της Λεμεσού, επειδή μετέφερε πυρομαχικά για την Χαμάς.

«Κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς και δεν μπορώ να κάμω σχόλια τα οποία θα έχουν συνέχεια και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για μας», είπε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

«Για μας, είναι ένα πρόβλημα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, και που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου πρόσθεσε ότι γίνονται έρευνες με πολλή υπευθυνότητα και χωρίς πολύ θόρυβο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς μεταφέρει το πλοίο.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισε «ευαίσθητο ζήτημα για το οποίο χρειάζονται πολύ λεπτοί χειρισμοί».

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται άμεσα στο ζήτημα, αν και το πλοίο φέρει την κυπριακή σημαία, και είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είχε παραδεχτεί ότι υπάρχει μία υπόθεση με πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και η κυπριακή κυβέρνηση θα χειριστεί το θέμα υπεύθυνα.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λεπτό ζήτημα και όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο.

Το πλοίο οδηγήθηκε στα ανοικτά της Λεμεσού από αμερικανικό πολεμικό, αμέσως μετά την έξοδό του από τη διώρυγα του Σουέζ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν να διεξαχθεί έλεγχος στο πλοίο και τα έγγραφά του.απο in.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλοίο μεταφέρει πυρίτιδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία υποστηρίζει ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική μεταφοράς υλικού στη Συρία. Οι ΗΠΑ, όμως, θεωρούν ότι τα πυρομαχικά προορίζονται για τη Χαμάς.

ΣΠΑΝΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ


ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

O ΠΑΛΙΟΣ


Σε ερευνες που εκαναν επιστημονες στην Μεγαλη Βρεττανια στην πολη του Εσεξ εβγαλαν το συμπερασμα οτι η πρωτη σχεση βλαπτει παντα τις επομενες,Λενε οτι σε ενα ιδανικο
σπιτι θα ξυπναγαμε στη δευτερη σχεση. Ειναι αυτο που λεμε εδω στην Ελλαδα εδω και χρονια οτι'Ο νεος ειναι ωραιος αλλα ο παλιος ειναι αλλιως'.
ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ


Οπου φτωχια και γκρινια, μονο ετσι μπορει να εξηγηθει το ξυλο που επεσε στα αποδυτηρια της ΑΕΚ.Στα επεισοδια πηρα μερος επιθετικοι παιχτες αμυντικογενεις και ο προπονητης.Αποτελεσμα μια μυτη σπασμενη, του Σκοκο, και το ματι του Μπαγιεβιτς να εχει παρει σκουρο χρωμα, Ασοβαρη ομαδα, της πλακας παικτες, και ο Ολυμπιακος ερχετε
θαχουμε κηδειες μου φαινεται.

Ιδιοκτήτρια αγελάδας κατηγορείται για τον θάνατο του αντιδημάρχου Φιλίππων



Κατηγορούμενη για το θάνατο του αντιδημάρχου Φιλίππων, Πασχάλη Φιλόσογλου, βρίσκεται 77χρονη ιδιοκτήτρια αγελάδας από τη Ροδόπη. Η αγελάδα της ηλικιωμένης γυναίκας, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με τραγική κατάληξη, το θάνατο του αντιδημάρχου.

Μετά την απολογία της, η ηλικιωμένη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η ιδιοκτήτρια της αγελάδας βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.

Θλίψη και οργή από τον τραγικό θάνατο του αντιδημάρχου Φιλίππων
απο Μadata.gr

Ο άνθρωπος που νίκησε τον καρκίνο με την διατροφή

Τα τρόφιμα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στη μάχη κατά του καρκίνου. Αυτό υποστηρίζει ο Γάλλος ψυχίατρος και νευροεπιστήμονας Ντέιβιντ Σερβάν Σράιμπερ, ο οποίος κατάφερε να νικήσει δύο φορές τον καρκίνο του εγκεφάλου, κατά κύριο λόγο με τη χημειοθεραπεία, αλλά παράλληλα και με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος καταναλώνοντας τα κατάλληλα τρόφιμα.

Ολα ξεκίνησαν για εκείνον πριν από δεκαέξι χρόνια όταν δίδασκε Ψυχιατρική στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και θεωρούταν ένας από τους πιο διακεκριμένους Ευρωπαίους ερευνητές. Εκείνη τη χρονιά έμελλε να κάνει μία ανακάλυψη που δεν είχε σχέση με την επιστήμη, αλλά με τη ζωή του: έλαβε διάγνωση για ύπαρξη καρκινικού όγκου στον εγκέφαλο. Οπως εξηγεί, η συμβατική ιατρική του έσωσε τη ζωή. «Χειρουργήθηκα δύο φορές και ακολούθησα και τις δύο φορές πρόγραμμα χημειοθεραπείας. Ομως αυτή η ιατρική προσέγγιση αποτελεί μονάχα την κατά μέτωπο επίθεση κατά του όγκου. Το κλειδί βρίσκεται στο να μάθει κανείς να ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού του» λέει ο Σράιμπερ, ο οποίος ανακάλυψε τον πολύτιμο ρόλο της σωστής διατροφής. Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα αντικαρκινικά τρόφιμα;

Σε ό,τι αφορά τις πρωτεΐνες, ο Σράιμπερ τονίζει ότι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενδείκνυνται αυτές που προέρχονται από τα ψάρια (όπως το σολομό, το σκουμπρί και τις σαρδέλες), τα πουλερικά βιολογικής εκτροφής, τα όσπρια (φακές, αρακάς, φασόλια, ρεβίθια) και τη σόγια. Ιδιαίτερα η τελευταία όχι μόνο έχει την ιδιότητα να ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, αλλά περιέχει άφθονα ισοφλαβονοειδή, μία ομάδα φυτοοιστρογόνων ικανών να περιορίζουν την παρουσία των σεξουαλικών ορμονών.

Οσον αφορά τα δημητριακά, ο Γάλλος επιστήμονας δίνει το πράσινο φως γι’ αυτά που είναι ολικής άλεσης. Το ρύζι, το κριθάρι, το σιτάρι, το κεχρί και η βρώμη επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων και κατά συνέπεια δεν προκαλούν απότομη αύξηση της γλυκαιμίας και άρα και της ινσουλίνης. Τέλος, ο Γάλλος επιστήμονας κάνει ιδιαίτερη μνεία στο κόκκινο κρασί, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά. «Με αυτή τη διατροφή έμαθα να βοηθάω το σώμα μου να αμύνεται καλύτερα. Η ιδέα ότι ο καρκίνος είναι αποκλειστικά θέμα γονιδίων, είναι μία επικίνδυνη προκατάληψη» επισημαίνει ο Σράιμπερ.

Espresso News

ALEXA,ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ?

Εκεί στο μαϊμού-alexa(γιαυτό πάντα επικαλούμαστε την google) τις τελευταίες ΔΥΟ ημέρες ξαφνικά ΟΛΑ τα μεγάλα blog έχουν κατακόρυφη πτώση. Λες και δεν τα μετράει, παρά μόνο τα portals. Προφανώς και έγινε λάθος. Γιατί όταν έχεις τα ίδια νούμερα στην google δεν μπορεί να σε εξαφανίζει το ALEXA. Το γράφουμε για να μην απογοητεύονται οι bloggers, που μπορεί να τα κοιτάνε. Λίγη σημασία έχει το ALEXA. Τα στατιστικά της google να βλέπετε.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ολοκληρώνεται η δίκη για τον Άλεξ


Μετατροπή του κατηγορητήριου από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη
Πέφτει την ερχόμενη Δευτέρα η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης Άλεξ, καθώς το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εξαφάνιση του 11χρονου παιδιού στη Βέροια.

απο ethnos,gr