Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Χρυσός κληρονόμος αμύθητης περιουσίας Το Χαμόγελο του Παιδιού


Χρυσός κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας έγινε ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στην ευαισθησία ενός πάμπλουτου 65χρονου μετανάστη στη Νότια Αφρική. Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος: «Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν μια συμβολαιογράφος μάς ενημέρωσε ότι είμαστε κληρονόμοι ενός πλούσιου Θρακιώτη μετανάστη, που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. Ειλικρινά, το γεγονός μάς γέμισε χαρά και χαμόγελα, καθώς εκείνη την περίοδο προσπαθούσαμε να μαζέψουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Πήγαμε στη συμβολαιογράφο και ανοίχτηκε μπροστά μας η διαθήκη του μακαρίτη, του Γιάννη Συμεωνίδη, ο οποίος άφησε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο σύλλογό μας, καθώς ήθελε να σκορπίσει χαμόγελα ευτυχίας σε παιδιά που πραγματικά είχαν ανάγκη. Μάλιστα, όπως ανέφερε στη διαθήκη του: “Ενα χαμόγελό τους αξίζει όσο ένας θησαυρός!”»

Ο εκλιπών, που καταγόταν από τις Σάπες, είχε φύγει πριν από σαράντα χρόνια για να αναζητήσει την τύχη του στη Νότια Αφρική. Εκεί ασχολήθηκε με το εμπόριο διαμαντιών και με επιχειρήσεις εστιατορίων και κατέφερε να φτιάξει τεράστια περιουσία. Ωστόσο, ποτέ του δεν απέκτησε παιδιά.

Τα καλοκαίρια ερχόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και επισκεπτόταν συγγενείς και φίλους, στους οποίους όμως δεν άφησε τίποτα από την περιουσία του, η οποία όπως ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γιαννόπουλο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της περιουσίας του, καθώς όπως μας εξηγεί: «Εχει ξεκινήσει έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι μας άφησε δύο σπίτια, το πατρικό του στις Σάπες Ροδόπης και ένα άλλο στην Ηρακλείτσα Καβάλας, καθώς και δύο αυτοκίνητα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Τα σπίτια θα αξιοποιηθούν από το σύλλογο για να γίνουν ξενώνες, το ένα αυτοκίνητο έχει ήδη βαφτεί και χρησιμοποιείται από εμάς ως περιπολικό και το δεύτερο Ι.Χ., μια αντίκα, θα βγει σε πλειστηριασμό». Η εθελοντική οργάνωση έκανε πριν λίγες ημέρες τον τάφο του ευεργέτη και τέλεσε το μνημόσυνό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

απο Μatada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου