Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;;;ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

Η περίπτωση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ είναι χαρακτηριστική. Εχουμε ωμή καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία, που δίνει το δικαίωμα σε όλους τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να κάνουν τα ίδια, επικαλούμενοι την… «πρωτοπορία» του ΚΚΕ. Χωρίς καν την επίκληση του νόμου 3846/11.5.2010 που έκανε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η ιδιοκτησία του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, δηλαδή το ΚΚΕ, αποφασίζει τη μείωση του μισθού των συντακτών. Και η ΕΣΗΕΑ τι κάνει; ΤΙΠΟΤΑ! Τα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ τι κάνουν; ΤΙΠΟΤΑ! Με Ολύμπια ψυχραιμία τα μέλη του ΔΣ και των Πειθαρχικών οργάνων, διαβάζουν ότι το ΚΚΕ ο Ριζοσπάστης και ο 902 δεν θα δώσουν λόγο «για το ύψος του κομματικού μισθού των κομμουνιστών δημοσιογράφων». (Ριζοσπάστης 6/7/2010 σ.12), ή το ακόμα χειρότερο:

«Τα κομματικά μέλη και στελέχη, σε όποια δουλειά του Κόμματος κι αν είναι αυτά
χρεωμένα, ποτέ δεν εξάρτησαν αυτήν τη σχέση με μισθούς και συμβάσεις. Ούτε με μονιμότητα
χρέωσης στα καθήκοντά τους. Ως απλοί στρατιώτες του Κόμματος δρουν εκεί που προστάζουν οι
ανάγκες της κομματικής δράσης. Και το ύψος του κομματικού μισθού είναι ανάλογο του επιπέδου
του μεροκάματου των εργατών και όχι των μεγαλοδημοσιογράφων των αστικών Μέσων.» (Ριζοσπάστης 6/7/2010 σ.4).

Εδώ έχουμε απροκάλυπτη απειλή απολύσεων, σε συνδυασμό με εσωκομματικό εκβιασμό, και σε κάθε περίπτωση επαγγελματική απαξίωση των κομματικών μελών-συντακτών του Ριζοσπάστη και του 902.
Όλα αυτά για την ΕΣΗΕΑ είναι ως μη γενόμενα, επειδή-λέει- δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία. Τα όσα έχουν γραφτεί στο Ριζοσπάστη δεν είναι επώνυμες ομολογίες; Γιατί το ΔΣ και τα Πειθαρχικά Οργανα δεν καλούν τους Παναγιώτη Ράμμο (μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ), Παύλο Αλέπη( αρχισυντάκτη «Ρ»), Χρήστο Μανταλόβα (εκπρόσωπο εργαζόμενων στο «Ρ»), Σταύρο Ξενικουδάκη (γραμματέα Κομματικής Οργάνωσης «Ρ»), Τάκη Τσίγκα (διευθυντή 902) και όλους όσους έχουν αρθρογραφήσει ως τώρα, ή θα αρθρογραφήσουν για το θέμα στο «Ρ», κατ’ εντολή της διεύθυνσης της επιχείρησης, και είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα έχουν γράψει.

Τι περιμένει η ΕΣΗΕΑ; Η παρακράτηση του μισθού των συντακτών του «Ρ» να γίνει στο ταμείο; Τόσο αφελείς έχει τους υπεύθυνους της επιχείρησης; Εκτός κι αν η μη επέμβαση της ΕΣΗΕΑ οφείλεται στη ανίερη (αλλά πολιτικά κατανοητή στη σημερινή συγκυρία) συμμαχία Ράμμου-Νταβανέλλου.
Η πιθανή μετατόπιση εφαρμογής της απόφασης μείωσης μισθών στο «Ρ» και 902, για μετά τις Δημοτικές εκλογές, λόγω του ντόρου που έχει σηκώσει, σε τίποτα δεν δίνει άλλοθι στην μη επέμβασή της ΕΣΗΕΑ εδώ και τώρα.

Εργαζόμενοι στο «Ρ»

ΠΡΕΖΑ TV

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΜΕΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΧΩΡΙΣΕ

Σκηνές απείρου κάλλους μέσα στο λεωφορείο - Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης...
Όλα έγιναν στο κέντρο της πόλης. Δύο γυναίκες μπήκαν σε λεωφορείο από την πίσω πόρτα και όταν ξεκίνησε, άρχισαν να πλησιάζουν τον οδηγό. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει...
Οι δύο γυναίκες έφτασαν πίσω από τον οδηγό και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια και τις τσάντες που κρατούσαν! Δημιουργήθηκε πανικός. Ο οδηγός φρέναρε απότομα, τη στιγμή που μία από τις δύο γυναίκες του έχυνε στο πρόσωπο τον καφέ που κρατούσε!

Οι επιβάτες παρακολουθούσαν άφωνοι. Κάποιοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τις 2 γυναίκες που συνέχιζαν να βρίζουν και να χτυπούν τον οδηγό. Τα λεπτά περνούσαν, η ένταση μέσα στο λεωφορείο συνεχιζόταν και στους δρόμους άρχισε να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος.

Όπως έλεγαν επιβάτες του λεωφορείου που άκουγαν τους διαλόγους, αφορμή για το πρωτοφανές επεισόδιο ήταν ο πρόσφατος χωρισμός του οδηγού, με τη μία από τις δύο γυναίκες.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν σχεδόν μισή ώρα μετά την έναρξη του επεισοδίου. Οι γυναίκες κατέβηκαν και ο οδηγός συνέχισε το δρομολόγιο που θα του μείνει... αξέχαστο!

Αλλοι χρωστούν, εμάς βρίζουν!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

«ΕΘΝΟΣ», 06/07/2010


Οποιος Ελληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται διαρκώς οργισμένος για την αδικία που διαπράττεται από τους ξένους εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Εμάς χαρακτηρίζουν διαρκώς «τεμπέληδες», που δήθεν ζούμε με δανεικά από το εξωτερικό εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, όπως ο χυδαίος Τύπος τους διατείνεται με κάθε ευκαιρία.

Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Ελληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά - και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα. Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους. Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Ελ Παΐς», γνωστή ισπανική εφημερίδα.

Πραγματικό σοκ προκαλούν οι πίνακες, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.

Πρώτο σοκ: πρωταθλητής του εξωτερικού χρέους είναι ο? πιο καλός ο μαθητής του ΔΝΤ και της ΕΕ - η Ιρλανδία! Χρωστάει κυριολεκτικά τα μαλλιοκέφαλά της στους ξένους: το? 1.052% του ΑΕΠ της!!! Οχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το εξωτερικό χρέος της Ιρλανδίας, δημόσιο και ιδιωτικό, ανέρχεται στο 1.052% του ΑΕΠ της. Οι Ιρλανδοί χρωστούν στους ξένους πάνω από δέκα φορές το ΑΕΠ της χώρας τους, αλλά τα φερέφωνα του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου μόνο επαίνους έχουν για την Ιρλανδία. Προφανώς επειδή ο λαός της έσκυψε αμέσως το κεφάλι στους ξένους δυνάστες - δανειστές?

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στο εξωτερικό; Μόλις 163% του ΑΕΠ μας - έξι φορές λιγότερο από την Ιρλανδία.

Γιατί όμως λέμε «μόλις» 163% του ΑΕΠ μας; Το 163% δεν είναι ένα τεράστιο νούμερο; Σίγουρα είναι μεγάλο αυτοτελώς, αλλά για να το χαρακτηρίσουμε ή όχι «τεράστιο», πρέπει να το εξετάσουμε και συγκριτικά.

Αν είναι «τεράστιο» το 163% της Ελλάδας, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε το? 431% της Βρετανίας; Ναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η κάποτε παντοκράτειρα Βρετανία χρωστάει σε ξένους το 431% του ΑΕΠ της! Αυτοί οι αλητήριοι «γιάπηδες» και «γκόλντεν μπόις» του Σίτι του Λονδίνου, που χαρακτηρίζουν δήθεν με ευφυολόγημα «γουρούνια (PIGS)» τις τέσσερις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) πώς χαρακτηρίζουν τη δική τους χώρα που χρωστάει σε όλη την υφήλιο;

Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «μόλις» για το 163% του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, γιατί το εξωτερικό χρέος μιας κραταιάς οικονομίας όπως της Ολλανδίας ανέρχεται στο 310,5% του ΑΕΠ της! Αλλά και του γειτονικού της Βελγίου ανέρχεται στο 275,6% του ΑΕΠ του.

Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό μάλιστα να διαπιστώνει κανείς -κατάπληκτος, ομολογουμένως- ότι το εξωτερικό χρέος ακόμη και της ζάπλουτης Ελβετίας λόγω των αδιάκοπων χρηματοοικονομικών παιχνιδιών των πανίσχυρων τραπεζών της, ανέρχεται στο απίστευτο? 276,5% του ΑΕΠ της! Εχει τέτοιο ποσοστό εξωτερικού χρέους η Ελβετία και μας πειράζει το 231% της Πορτογαλίας, το 167,5% της Ισπανίας ή το 123% της Ιταλίας; Είμαστε σοβαροί;

Ακόμη και η... Δανία (!) έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από την Ελλάδα (197% του ΑΕΠ) όπως και η Γαλλία (190,6%) και πάει λέγοντας...

Το τελειωτικό χτύπημα όμως σε αυτήν την αισχρή επίθεση κατά της Ελλάδας το δίνει το γεγονός ότι ίδιο εξωτερικό χρέος με τη χώρα μας έχει και η ίδια η... Γερμανία - 163% εμείς και 161% του ΑΕΠ τους αυτοί! Τελεία και παύλα.

Υποκρισία
Μύθοι περί των αγορών

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών μη διστάζοντας να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία με αντιδιαμετρικό τρόπο, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτό επισημαίνει η «Ελ Παΐς» οργισμένη: «Ετος 2007. Η Ισπανία είναι μια ευημερούσα δύναμη, η επενδυτική δυνατότητα της οποίας πείθει τις αγορές μέχρι του σημείου να προσελκύσει ξένο κεφάλαιο της τάξης σχεδόν του 160% του ΑΕΠ. Ετος 2010. Η Ισπανία είναι μια χώρα με πήλινα πόδια που χρωστάει στο εξωτερικό περισσότερο από 170% του ΑΕΠ της, πράγμα που γεννά αμφιβολίες έγκαιρης επιστροφής του. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο παραμορφωτικός φακός των αγορών διαβάζει με πλήρως αντίθετο τρόπο δύο πολύ όμοια νούμερα»!

Μέτρα της αυστραλιανής κυβέρνησης εναντίον των παράνομων μεταναστών

H νέα πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ προανήγγειλε μέτρα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης, καθώς αποβιβάστηκε στη Νήσο των Χριστουγέννων το 75ο πλοίο που φτάνει φέτος με πρόσφυγες...
"Καταλαβαίνω την ανησυχία των ανθρώπων όταν βλέπουν ένα πλοίο στον ορίζοντα", δήλωσε η Γκίλαρντ στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ, απορρίπτοντας την άποψη ότι όποιος ζητά να αναληφθεί δράση εναντίον των παράνομων μεταναστών είναι ρατσιστής.

Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες κατάγονται από τη Σρι Λάνκα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν και πληρώνουν λαθρεμπόρους στην Ινδονησία για να τους μεταφέρουν στη Νήσο των Χριστουγέννων, στον Ινδικό Ωκεανό, όπου βρίσκεται ένα κέντρο υποδοχής για τους μετανάστες.

Ο Κέβιν Ρουντ, που ανατράπηκε πριν από λίγες ημέρες ύστερα από μια ανταρσία στο Εργατικό Κόμμα, είχε αναστείλει για τρεις μήνες την επεξεργασία των αιτήσων των ατόμων από τη Σρι Λάνκα για χορήγηση ασύλου. Η Γκίλαρντ αναμένεται να παρατείνει αυτό το μέτρο.

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για ψηφοφόρους..........


Κρύβονται από την κάλπη οι μετανάστες
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν κατατεθεί περίπου 2.300 αιτήσεις από τους 190.000 δικαιούχους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μόλις 200 μετανάστες. Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή των μεταναστών είναι περιορισμένη, αφού η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στην αρχή, αλλά παρατηρούνται αυξητικές τάσεις συμμετοχής των αλλοδαπών, που καλύπτουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.
Ο Γ. Ραγκούσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μεταναστών, έδωσε  συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα
Ο Γ. Ραγκούσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μεταναστών, έδωσε συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ξεκινήσει την καμπάνια ενημέρωσης των μεταναστών, κυρίως μέσω των εντύπων που εκδίδουν οι κοινότητές τους. Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, παραχώρησε μάλιστα πρόσφατα συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα.
Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εγγραφή των αλλοδαπών και ομογενών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει στην έκδοση ποινικών μητρώων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αν και έχει δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση ποινικών μητρώων μεταναστών, η διαδικασία έκδοσης των δικαιολογητικών γίνεται χειρόγραφα, οπότε και συναντά μεγάλες καθυστερήσεις. Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι εκκρεμεί η έκδοση 3.000 ποινικών μητρώων, εκ των οποίων 2.300 αφορούν την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους και 700 την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς.
ΠροβλήματαΟι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.
Αντίθετα, εκπρόσωποι οργανώσεων των μεταναστών παρατηρούν σοβαρά διοικητικά προβλήματα στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις άδειες παραμονής ή την απόδοση ιθαγένειας. Αν και τάσσονται υπέρ του νέου θεσμικού πλαισίου για την απόδοση ιθαγένειας, επισημαίνουν τις «τρύπες» στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίες αρκετές φορές ακυρώνουν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.ΕΘΝΟΣ 5/7/10

Δεν αποκλείεται να δούμε τον Ραγκούση να μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια
στην Μενάνδρου στην Αιόλου στην Αγ. Κων/νου στους λαθρομετανάστες
προκειμένου να τρέξουν να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία

Η κρίση πλήττει σοβαρά την ιδιωτική εκπαίδευση και την ιδιωτική προσχολική αγωγή. Τα πρώτα στοιχεία για τη νέα σχολική χρονιά δείχνουν δραματική πτώση των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία για τις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου), η οποία αναμένεται να υπερβεί το 25%. Στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει ήδη μείωση τμημάτων (από 1 έως 3 τμήματα).
Στις ενδιάμεσες τάξεις η πτώση των προεγγραφών δείχνει να ξεπερνά το 15%, ενώ ακόμη και τα πιο δημοφιλή ιδιωτικά σχολεία, που στο παρελθόν συντάσσονταν λίστες αναμονής, τώρα μόλις και μετά βίας κλείνουν τα τμήματά τους. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Εθνος» δάσκαλος σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο, «κάποτε υπήρχαν ουρές γονιών, τώρα κάνουμε πάρτι όταν εμφανιστεί... κάποιος».

Η ΝΕΑ ΄΄ΜΟΔΑ΄΄ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ

"Τιμές για εστιατόρια-καφέ"

"Ολες αυτές οι αναρτήσεις που δείχνουν αποδείξεις από εστιατόρια-καφέ και το πόσο πλήρωσαν μου φαίνονται εντελώς γελοίοι.
1. Σε όλα τα εστιατόρια-καφέ υπάρχει...
ΤΙΜΟΚΑΤAΛΟΓΟΣ !!! Μάτια δεν έχετε; Γραφή και ανάγνωση δεν γνωρίζετε;
2. Αφού δείτε τον τιμοκατάλογο σας υποχρεώνει κανείς να καθήσετε και να παραγγείλετε;
Εχετε κάθε δικαίωμα να πάτε αλλού που θα έχουν καλύτερες τιμές.
3. Οι τουρίστες είναι χαζοί που σε οποιοδήποτε μαγαζί θέλουν να μπουν κοιτάζουν πρώτα τον τιμοκατάλογο; Πολλοί Ελληνες τους χλευάζουν γι' αυτό!
4. Πότε επιτέλους θα εγκαταλείψουμε το στυλάκι "μπαίνω στο μαγαζί με ύφος money is no object, τρώω, πίνω πληρώνω και μετά σκούζω και μυξοκλαίω στα blogs" ;

Ολες οι άλλες αναρτήσεις γιά μή έκδοση αποδείξεων ή χάλια ποιότητα προιόντων και υπηρεσιών είναι δικαιολογημένες και συμφωνώ και επαυξάνω αλλά τις τιμές ωφείλουμε να τις τσεκάρουμε και να γνωρίζουμε πρίν παραγγείλουμε. Για το μετά δεν φταίει ο καταστηματάρχης, ελεύθερη αγορά έχουμε, αν δεν σου κάνει η τιμή πας αλλού.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πέσουν οι τιμές

Υ.Γ. Δεν είμαι εστιάτορας ούτε καφετζής, απλός πελάτης είμαι..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δάνειο 100 εκ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα σε τουρκική τράπεζα

Για τη στήριξη των ΜΜΕ

Δάνειο ύψους 100 εκ. δολαρίων θα παράσχει η Παγκόσμια Τράπεζα στην τουρκική "Development Bank" (Αναπτυξιακή Τράπεζα).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής τράπεζας, η σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει ήδη υπογραφεί και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ήδη, από το 2004 έως σήμερα, η τουρκική τράπεζα έχει λάβει άλλα 230 εκ. δολάρια, υπό τη μορφή δανείου, από την Παγκόσμια Τράπεζα, για επενδύσεις σε ενεργειακά έργα, που αφορούν κυρίως τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τζένιφερ Λόπεζ: Για τα λεφτά θα γιορτάσεις τα γενέθλια σου με τους βιαστές


http://cyprusactionnetwork.org/

Νέα Υόρκη – Η Cyprus Action Network of America (CANA) ενημερώνει ότι μέχρι τις 4 Ιουλίου, 2010 η Αμερικανίδα σταρ Τζένιφερ Λόπεζ δεν είχε ακόμα ακυρώσει ή διαψεύσει ότι θα επισκεφθεί το παράνομο ψευδο-κράτος που δεν αναγνωρίζεται από κανένα εκτός από την Τουρκία. Ελληνο-κύπριοι απ΄όλο το κόσμο έχουν στείλει χιονοστιβάδα διαμαρτυριών/επιστολών στους αντιπροσώπους της, την εταιρεία William Morris Agency στην Νέα Υόρκη.

Η εκστρατεία επιστολών διαμαρτυρίας, πρωτοβουλία της CANA υποστηρίχτηκε από την Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μητέρων, την Αδούλωτη Κερύνεια, την ιστοσελίδα Εφύλακας, την εβδομαδιαία εφημερίδα Το Κυπριακό Ποντίκι της Κύπρου, το HELLENIC ELECTRONIC CENTER (HEC), AMERICAN HELELNΙC COUNCIL AHC, THE NATIONAL HERALD ETHNIKOS KYRYX (Εθνικός Κήρυξ) ελληνική δίγλωσση εφημερίδα Νέας Υόρκης, την καθημερινή εφημερίδα της Κύπρου Σημερινή και άλλα μέσα ενημέρωσης και ένα μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων ανα τον κόσμο και την ομάδα στο FACEBOOK με την ονομασία AGAINST JENNIFER LOPEZ PERFORMING IN OCCUPIED CYPRUS, το οποίο μόνο σε λίγες μέρες προσέλκυσε 8,000 μέλη.


"Διπλάσια η οφειλή μετά τη ρύθμιση χρεών"

"Αφόρμη παίρνω απο τιν σχέτικη ρύθμιση χρεών στούς άνεργους από τις τράπεζες....πήγα στην eurobank να ρυθμίσω μιά οφειλή χωρίς να χροστώ δόσεις απλά εγώ και η γυναίκα μου είμαστε άνεργοι 4 μηνες και πλέον δέν θα μπορούσα να ανταποκριθώ.η οφείλη μου είναι 8.100 ευρώ και με την ευνοική ρύθμιση που μου πρόσφεραν μου εκαναν 120 δόσεις και έτσι μου βγαίνει η οφειλή σχεδόν τα διπλά 15.210 χώρια τους τοκους που εχω πληρώσει ως τώρα...ευχαριστώ για την βοήθεια με υποχρεώσατε! !!!!!!!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ,ΠΑΡΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ.....ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ!!!

05 Ιου 2010 Χωρίς Σχόλια .ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ....

[ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ]

ΝΑ ΓΙΑΤΙ,ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ[ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ]ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ[ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ...]ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΛΟΙΠΟΝ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ![ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΙΩΝΕ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...]ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΝΔ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΛΥΤΕΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ,ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ....!!![ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ]

ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ''ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ''[ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ....]ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ.ΕΤΣΙ,ΛΕΝΕ ,ΟΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 8-11%.....[ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ....]

Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΡΜΠ...

ΑΥΤΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ.Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΒΛΕΨΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ 89,9%!!!ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ...ΕΠΙΣΗΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΕΞΩ ΚΑΤΑ 4-7% ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΤΑ 9-14%!!! ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΩΣ 37-38%!!!,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΠΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ,ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΣΗΣ...

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ.....

ΑΓΓΛΙΚΕΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ[ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΛΕ ΜΟΝΤ]ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,ΕΝΩ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ[ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ]ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 15% ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!!!

ΤΕΛΟΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ,ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 5-7% ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 30-35%....

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ[ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ...]

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΝΤΑΝΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ 8-14% ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 25-30%...

ΟΠΩΣ,ΤΕΛΟΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ[!]ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ....

Δέσμευση Σαμαρά για κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια

Να καταργήσει το νόμο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το νόμο να τον αλλάξουμε όταν θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας. Και δεσμευόμαστε από τώρα γι’ αυτό»

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσελκύει με την πολιτική της ακόμα περισσότερους παράνομους μετανάστες. Και πυροδοτεί εντάσεις και διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο Α. Σαμαράς παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την χορήγηση ιθαγένειας.

«Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα."

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΛΑΝΔΗΣ

Βραβευμένος με Grammy μουσικός συνελήφθη για παιδεραστία!


ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΆΝΔΗ

Ο βραβευμένος με Grammy Ρώσος πιανίστας Mikhail Vasilievich Pletnev, ο οποιός ειναι και ο ιδρυτής της Εθνικής ορχήστρας της Ρωσίας, συνελήφθη για παιδεραστία στην Ταϊλάνδη. Κατηγορείται οτι κακοποίησε ένα αγόρι ενώ
φωτογραφίες του με διάφορα άλλα αγόρια βρέθηκαν στην κατοχή του. Αν βρεθεί ένοχος μπορεί να μπει στη φυλακή για 20 χρόνια