Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για ψηφοφόρους..........


Κρύβονται από την κάλπη οι μετανάστες
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν κατατεθεί περίπου 2.300 αιτήσεις από τους 190.000 δικαιούχους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μόλις 200 μετανάστες. Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή των μεταναστών είναι περιορισμένη, αφού η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στην αρχή, αλλά παρατηρούνται αυξητικές τάσεις συμμετοχής των αλλοδαπών, που καλύπτουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.
Ο Γ. Ραγκούσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μεταναστών, έδωσε  συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα
Ο Γ. Ραγκούσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μεταναστών, έδωσε συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ξεκινήσει την καμπάνια ενημέρωσης των μεταναστών, κυρίως μέσω των εντύπων που εκδίδουν οι κοινότητές τους. Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, παραχώρησε μάλιστα πρόσφατα συνέντευξη σε αλβανόφωνη εφημερίδα.
Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εγγραφή των αλλοδαπών και ομογενών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει στην έκδοση ποινικών μητρώων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αν και έχει δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση ποινικών μητρώων μεταναστών, η διαδικασία έκδοσης των δικαιολογητικών γίνεται χειρόγραφα, οπότε και συναντά μεγάλες καθυστερήσεις. Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι εκκρεμεί η έκδοση 3.000 ποινικών μητρώων, εκ των οποίων 2.300 αφορούν την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους και 700 την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς.
ΠροβλήματαΟι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.
Αντίθετα, εκπρόσωποι οργανώσεων των μεταναστών παρατηρούν σοβαρά διοικητικά προβλήματα στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις άδειες παραμονής ή την απόδοση ιθαγένειας. Αν και τάσσονται υπέρ του νέου θεσμικού πλαισίου για την απόδοση ιθαγένειας, επισημαίνουν τις «τρύπες» στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίες αρκετές φορές ακυρώνουν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.ΕΘΝΟΣ 5/7/10

Δεν αποκλείεται να δούμε τον Ραγκούση να μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια
στην Μενάνδρου στην Αιόλου στην Αγ. Κων/νου στους λαθρομετανάστες
προκειμένου να τρέξουν να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου