Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Η γυναίκα ναυτικός κομπος!!

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΕΧΟΥΜΕ 7-8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ,ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΠΟ 80 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!

Ελβετία: Κατάσχεσε εικόνες από το κατεχόμενο Τρίκωμο της Κύπρου

Δύο μεγάλες δεσποτικές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, που προέρχονται από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου (17ος αιώνας) στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο, και είχαν συληθεί μετά την τουρκική εισβολή, κατασχέθηκαν από την αστυνομία της Ελβετίας, ύστερα από έρευνα σε αποθήκη του Ρώσου συλλέκτη, Alexander Khochinskiy, στην Ζυρίχη. Τις εικόνες είχε εντοπίσει πριν από περίπου δύο χρόνια ο βυζαντινολόγος, δρ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου. Στη συνέχεια έγινε καταγγελία και δόθηκαν στοιχεία για τις εικόνες στο Γραφείο της Ιντερπόλ Κύπρου, απ΄ όπου διαβιβάσθηκε η υπόθεση στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ελβετικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το Γραφείο Μνημείων και Τέχνης της Εκκλησίας Κύπρου οι δύο εικόνες είναι έργα του κρητικού αγιογράφου Μελετίου και χρονολογούνται στο 1620. Έκτοτε και ως την τουρκική εισβολή, κοσμούσαν το μικρό τέμπλο του παρεκκλησίου του Αγίου Ιακώβου.

Στη μία εικόνα διαστάσεων 110Χ128 εκατ. εικονίζεται ο Χριστός «ο Βασιλεύς των Βασιλευόντων και Μέγας Αρχιερεύς», ένθρονος, καθώς και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στραμμένος προς τον Χριστό. Ο Χριστός είναι ενδεδυμένος με αρχιερατικά άμφια και μίτρα. Με το δεξί υψωμένο χέρι ευλογεί, ενώ με το αριστερό στηρίζει ανοικτό ευαγγέλιο. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στραμμένος προς τον Χριστό, έχει υψωμένο το δεξί του χέρι και δείχνει προς το Θεάνθρωπο, ενώ με το αριστερό χέρι κρατεί ράβδο και ανοιχτό ειλητάριο. Στο κάτω μέρος της εικόνας, κάτω από τα πόδια του Προδρόμου, υπάρχει η υπογραφή του ζωγράφου και η χρονολογία με κόκκινα κεφαλαία γράμματα: «ΧΕΙΡ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΙΤΟΣ ΑΧΚ(=1620) Χ(ριστο) Υ». Μ(ηνος) Αυγούστου).

Η εικόνα της Παναγίας έχει διαστάσεις 114Χ134 εκατ. Η Παναγία είναι μία παραλλαγή του τύπου της Οδηγήτριας. Ένθρονη, σε μετωπική στάση, βλέπει μπροστά και κρατά με το αριστερό της χέρι τον Χριστό. Δεξιά και αριστερά από το κεφάλι της Παναγίας εικονίζονται, σε μικρό μέγεθος, από τη μέση και πάνω, οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Όρθιος στα αριστερά της Παναγίας και στραμμένος προς αυτήν, εικονίζεται ό Ευαγγελιστής Ιωάννης. Στα χέρια του κρατά ανοικτό Ευαγγέλιο, στις σελίδες του οποίου αναγράφονται οι δύο πρώτοι στόχοι του Ευαγγελίου του: «ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ...».

Τις εικόνες αυτές παρουσίασε σε Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1976, ο βυζαντινολόγος και πρώην διευθυντής τού Τμήματος Αρχαιοτήτων Αθανάσιος Παπαγεωργίου. Σημειώνεται ότι το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου στο κατεχόμενο Τρίκωμο έχει
μετατραπεί σε γραφείο Τουρισμού.
Hellenic Business

Κλοπές εικόνων από ναούς στην Αλβανία



Πολλαπλά

τα κρούσματα

ιεροσυλίας


Έξι εικόνες ιδιαίτερης αξίας (ανήκαν στον 17ο-18ο αιώνα), αφαίρεσαν άγνωστοι διαρρήκτες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία.
Πρόκειται για τη δεύτερη κλοπή εντός δέκα ημερών στην ίδια εκκλησία, από όπου οι άγνωστοι διαρρήκτες αφαίρεσαν συνολικά 20 εικόνες.
Την κλοπή διαπίστωσε ο επίτροπος της εκκλησίας, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.
Η κλοπή εικόνων αξίας στο νομό Αργυροκάστρου και γενικά στις ορθόδοξες εκκλησίες της Αλβανίας, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Shqip" των Τιράνων, έχει γίνει ανησυχητικό φαινόμενο.
Μόνο το 2007, κλοπές σημειώθηκαν στο μοναστήρι της Γοραντζής, στις εκκλησίες στη Γοραντζή και στο Ζερβάτι στη Δρόπολη, στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Βουλιαράτες, καθώς και στην εκκλησία στη συνοικία Βαρόσι Αργυροκάστρου.
Το 2008 κλοπή σημειώθηκε, για 4η φορά από το 1991, στην εκκλησία του τίμιου σταυρού στο Λάμποβο Αργυροκάστρου, που έχει κτιστεί μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα.

http://kostasxan.blogspot.com/

Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση,σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, αντίσταση κα

Απογευματινές ώρες της 04-06-2009, συνελήφθησαν στις περιοχές Βούλας και Ελληνικού-Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδ-νσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 32, 32 και 53 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση του νόμου <<περί Όπλων>>.

Από αρχές του έτους 2009 και πλέον, οι δράστες με συνεργούς τους, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών διαμερισμάτων και μονοκατοικιών στις περιοχές της Βούλας, Γλυφάδας και του Αλίμου. Συγκεκριμένα εισέρχονταν στις οικίες βραδινές ώρες και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη και σε ορισμένες περιπτώσεις τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία αφαιρούσαν κατά την διαφυγή τους.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι οι ανωτέρω μαζί με συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, διέπραξαν στις προαναφερόμενες περιοχές συνολικά πενήντα επτά (57) κλοπές από οικίες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  1. Ένα πιστόλι με τρείς (3) γεμιστήρες,
  2. Ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές,
  3. Κινητά τηλέφωνα,
  4. Διαρρηκτικά εργαλεία,
  5. Αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα,
  6. Πλήθος κλειδιών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν την 05-06-09 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ?

Καλάθης: «Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει…»



Ευτυχής για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, έστω και αν αυτό δίνει αναβολή στο άλμα του για το ΝΒΑ, δήλωσε ο Νικ Καλάθης σε εφημερίδα του Ορλάντο. «Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο όμορφο είναι αυτό που ζω. Είναι πολλά τα χρήματα, αλλά το κυριότερο για μένα είναι ότι στην Ελλάδα θα έχω τη δυνατότητα να βελτιωθώ και να συνδυάσω το ευρωπαϊκό με το αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού. Αυτό θα με βοηθήσει πολύ να εξελιχθώ ως παίκτης», δήλωσε ο 20χρονος γκαρντ και πρόσθεσε: «Δεν πάω στην Ελλάδα για να γίνω το αστέρι της ομάδας, αλλά για να τη βοηθήσω να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ με πικ-εν-ρολ κι έτσι μπορώ να δουλέψω πάνω σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού μου».

Όσο για το ΝΒΑ; «Ήταν δύσκολη απόφαση να μην επιδιώξω να παίξω αμέσως στο ΝΒΑ, γιατί αυτό ήταν το όνειρό μου. Όμως σκέφτηκα ότι κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί κάτι. Ακόμη πιστεύω πως μπορώ να επιλεγώ στον πρώτο γύρο των ντραφτ, αλλά ποιος ξέρει; Ίσως έτσι πετύχω το στόχο μου και ζήσω ταυτόχρονα μία σπουδαία εμπειρία», τόνισε ο ομογενής άσος.

Ο Νικ Καλάθης θα λάβει την τρέχουσα εβδομάδα μέρος σε προπονήσεις των Σακραμέντο Κινγκς, Χιούστον Ρόκετς, Νιου Τζέρσεϊ Νετς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο ίδιος έχει δικαίωμα μέχρι τις 15 Ιουνίου να αποσύρει τη συμμετοχή του από τα ντραφτ του ΝΒΑ (που γίνονται στις 25 Ιουνίου), ενώ αν μία ομάδα τον επιλέξει θα έχει το δικαίωμα το επόμενο καλοκαίρι να τον κάνει δικό της καταβάλλοντας στον Παναθηναϊκό buy-out ύψους 500.000 δολαρίων.

http://bet-gr.blogspot.com/

Κοινή επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου λαθρομεταναστών σε οχτώ χώρες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, σήμερα, στην Ιταλία και επτά ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, με στόχο την εξάρθρωση δικτύου που ευθύνεται για την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη χιλιάδων Κούρδων μεταναστών.
«Carabinieri» πραγματοποίησαν εφόδους σε δεκαεπτά ιταλικές πόλεις και προέβησαν σε δεκάδες συλλήψεις. Ανάλογες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα και Σουηδία σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.
Η έρευνα κατά του δικτύου άρχισε το 2006, μετά τη σύλληψη στην Ιταλία Κούρδων λαθρομεταναστών που προέρχονταν από τη χώρα μας. Το δίκτυο, μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, τους προωθούσε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Hellenic Business

ΜΕΤΑ ΤΗΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!!


Αν είναι αλήθεια αυτό που άκουσα τότε να ετοιμαζόμαστε για ένα απίθανο καλοκαίρι. Μετά τις 15 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ θα κάνουν απεργία διαρκείας με αίτημα να γίνουν προσλήψεις 7000 τον αριθμό για να μην κάνουν υπερωρίες και έχουν ατυχήματα.Για τα ατυχήματα το καταλαβαίνω πόσον μάλλον όταν είναι και θανατηφόρα,αλλά επτά χιλιάδες προσλήψεις σε περίοδο που το κράτος καταρρέει το βλέπω ολίγον δύσκολο.Τα παιχνίδια που παίζονται πολλά, τα αιτήματα δύσκολα να πραγματοποιηθούν, και μείς όπως πάντα στην μέση.Και η απεργία κατακαλόκαιρο για να πιέσουν καταστάσεις.Καλα κάνετε και απεργείτε μπορεί και τα αιτήματα να είναι σωστά άλλά εμάς μας γράφετε όταν στην μέση του καλοκαιριού κάνετε απεργία καντε την τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όχι τίποτα άλλο για να έχετε και συμπαράσταση

ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ

Καταδίωξη με σύλληψη και τραυματισμό από πυροβολισμούς Πολωνού ληστή
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

Ένας Πολωνός δράστης άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς που τον Καταδίωξαν στην Σπύρου Πάτση. Οι αστυνομικοί του ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τον συνέλαβαν. Χθες ο Πολωνός αφού έκλεψε αυτοκίνητο έκανε ληστεία σε...


φαρμακείο στην Αθήνα και μετά παρέσυρε και αυτοκίνητο. Νωρίτερα με την απειλή όπλου είχε βγάλει από το αυτοκίνητο τους ένα ζευγάρι για να τους το ...αρπάξει. Αυτό έγινε μέρα μεσημέρι.




ΠΗΓΗ

ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!!

Ως γνωστό οι Αμερικάνοι την έχουν ψωνήσει με τον Ομπάμα και δικάιως,έχουν φθάσει στο σημείο να βγάλουν και περιοδικά με κεντρικό ήρωα τον πρόεδρό τους,παραφράζοντας τον Σούπερμαν ή τον Κόναν τον Βάρβαρο.ΤΗΕ ΟΒΑΜΑ ΒΑΡΒΑΡΙΑΝ.Εχω την αίσθηση ότι όλα αυτά είναι παρατραβηγμένα αλλά για ελάτε στην θέση τους,σκεφθήτε να βρεθεί ένας άνθρωπος που πραγματικά θα κάνει τα πάντα για μας [αποδεδειγμένα] και για την ΕΛΛΑΔΑ,οχι κόμιξς αλΛά εμείς συνήθως ΚΆΝΟΥΜΕ αγάλματα.Δυστυχώς τέτοια έχουμε λίγα.Αρχαίων Ελλήνων πολλά.




NOBODY από την Νότιο Κορέα

Την ώρα που οι ΒόρειοΚορεάτες κάνουν πυρηνικές δοκιμές οι συνάδελφοι τους αξιωματικοί της Νότιας Κορέας προετοιμάζοντε να απαντήσουν κατάλληλα και τους προειδοποιούν σε πολύ αυστηρό ύφος ''ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ......NOBODY..για να δούμε πώς. Kαλά ε..τώρα τρόμαξαν.

Μια πάλη με χοίρους πέρσυ,γιατί φέτος......είναι η σειρά των χοίρων

Ωραίο τρόπο βρήκαν να διασκεδάσουν σε μια μικρή επαρχιακή περιοχή των ΗΠΑ στο Buffalo, Wyoming.Διαγωνίζονται πιά ομάδα θα καταφέρει να βάλει το κακόμοιρο γουρουνάκι μέσα στο βαρέλι κοιτάξτε τους πόσο πολύ διασκεδάζουν.Ασ' το κάνουν και φέτος αν έχουν άντερα να γελάσουμε και μείς.Τελικά η φύση ανταποδίδει τα ίδια και πολύ περισσότερα τους ανθρώπους.Αν έβλεπαν τον εαυτό τους στο βίντεο αυτοί οι τύποι που τόσο πολύ γελάνε πέρσυ είμαι σίγουρος ότι φέτος θα έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ.

2008 Coed Pig Wrestling Championships from skip peterson on Vimeo.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.....

Το 1979 κατακτάει το πρώτο του κύπελλο Ελλάδος νικώντας την ΑΕΚ με 3-1.Σε αυτό τον αγώνα έλαμψε το άστρο του ''μουστάκια'' του ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Περιστέρια... λαθρέμποροι




Σε δήλωσή της, η αστυνομία της Βραζιλίας ανέφερε πως οι τρόφιμοι των φυλακών στα νοτιοανατολικά της χώρας χρησιμοποιούσαν περιστέρια για να εισάγουν λαθραία κινητά τηλέφωνα εντός της φυλακής.

Οι φρουροί στις φυλακές, κοντά στην πόλη Σοροκάμπα, έπιασαν ένα περιστέρι, το οποίο κουβαλούσε ένα κινητό τηλέφωνο μέσα σε μία μικρή τσάντα, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο ένα του πόδι. Μια μέρα αργότερα, βρέθηκε άλλο ένα περιστέρι να μεταφέρει μία τσάντα με ένα φορτιστή κινητού.

Προφανώς, τα περιστέρια αναπαράγονται και εκτρέφονται εντός των φυλακών από τους τρόφιμους, απελευθερώνονται κρυφά, παραλαμβάνουν το λαθραίο φορτίο τους και επιστρέφουν και πάλι πίσω στις φυλακές.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό στη αστυνομίας «τα περιστέρια πάντα πετούν ενστικτωδώς πίσω, στο σημείο που θεωρούν σπίτι τους.»

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, τα περιστέρια απελευθερώθηκαν.

http://theblogk.blogspot.com/

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ!!

Ποιος χορεύει καλύτερα, το Πανεπιστήμιο του Connecticut Ή το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο; Τα πράγματα έχουν ως εξής ήταν να δώσουν ένα αγώνα μπέιζ μπολ ή βροχή όμως τους χάλασε τα σχέδια,αυτοί λοιπόν για να περάσει ή ώρα άρχισαν να χορεύουν μέσ'την βροχή το αποτέλεσμα ήταν να γίνει φοβερή πλάκα!!!

Σε 73 χώρες έχει εξαπλωθεί η γρίπη των χοίρων

Η γρίπη Η1Ν1 έχει πλέον εξαπλωθεί σε 73 χώρες με 25.288 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Απρίλιο που αναγνωρίστηκε ο νέος ιός, δείχνουν τη Δευτέρα τα νεώτερα επίσημα στοιχεία.
Η παγκόσμια εξάπλωση της ίωσης πληροί πλέον το βασικό επίσημο κριτήριο για να κηρυχθεί κατάσταση πανδημίας, δηλαδή την εξάπλωση και πέρα από την γεωγραφική περιοχή όπου πρωτοαναγνωρίστηκε, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Αμερική. Ωστόσο η η νέα γρίπη αποδεικνύεται σχετικά ήπια και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στην ανώτατη κατηγορία 6.
Η επιτροπή ειδικών που γνωμοδοτεί στον ΠΟΥ εκτίμησε την Παρασκευή ότι η σοβαρότητα της ασθένειας και οι επιπτώσεις σε φτωχές χώρες είναι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμώνται στη λήψη αποφάσεων για την αλλαγή επιπέδων συναγερμού.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΠΟΥ εκδίδει τώρα νέο απολογισμό για την εξάπλωση του ιού τρεις φορές την εβδομάδα, αντί σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, οι νεκροί της νέας γρίπης αυξήθηκαν στους 139 έπειτα από την επιβεβαίωση 14 ακόμα θανάτων.
Συνολικά 27 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ μεταξύ 13.217 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ανησυχητική η κατάσταση και στην Αυστραλία που κατέγραψε ακόμα 175 περιστατικά, ανεβάζοντας το σύνολο στα 1.051. Στη Χιλή, επίσης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στα 411.
Η κατάσταση στην Αυστραλία και τη Χιλή παρακολουθείται προσεκτικά δεδομένου ότι στο νότιο ημισφαίριο αρχίζει η περίοδος της εποχικής γρίπης, η οποία θα μπορούσε να συνδυαστεί με τη νέα γρίπη στον οργανισμό των ασθενών και να οδηγήσει στην εμφάνιση νέων τύπων του ιού.
Από ένα κρούσμα αναφέρουν για πρώτη φορά και τα Νησιά Κέιμαν, η Ντομίνικα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στη λίστα των χωρών με κρούσματα πέρασαν επίσης το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο με δύο περιστατικά της γρίπης των χοίρων.
Ορισμένες χώρες έχουν πάψει να παρακολουθούν τα νέα κρούσματα ενώ άλλες δεν τα αναφέρουν σε καθημερινή βάση, διευκρινίζει ο ΠΟΥ.
Hellenic Business

Newsweek: «Δεν είναι ευγενικό να αποκαλούμε τα μάρμαρα "Ελγίνεια



«Οι Βρετανοί είπαν “δεν τα αξίζετε, δεν έχετε πού να τα βάλετε”. Τώρα όμως έχουμε ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο». Με αυτή τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού κ. Α. Σαμαρά αρχίζει το τρισέλιδο άρθρο που αφιέρωσε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Newsweek» στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εν όψει των εγκαινίων της 20ής Ιουνίου.
«Δεν είναι ευγενικό να αποκαλούμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα “Ελγίνεια” πλέον.
Ούτε καν μέσα στο ίδιο το Βρετανικό Μουσείο, εκεί όπου τα αρχαία ελληνικά γλυπτά κατοικούν από τις αρχές του 19ου αιώνα» συνεχίζει το άρθρο. «Μέσα στη θορυβώδη διαμάχη σχετικά με την αποκατάσταση των αρχαίων έργων τέχνης, καμία περίπτωση δεν είναι περισσότερο αμφιλεγόμενη ή φλογισμένη από εκείνη των Γλυπτών του Παρθενώνα: πρέπει τελικά οι Βρετανοί να τα επιστρέψουν;».
Ακολουθεί περιγραφή του νέου, υψηλών προδιαγραφών Μουσείου, που ανοίγει τις πύλες του το επόμενο Σάββατο στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η δημοσιογράφος Κάθλιν Μακ Γκούιγκαν εξιστορεί το δράμα της κλοπής των Γλυπτών από το ιερό μνημείο της Ακρόπολης στις αρχές του 19ου αιώνα. «Οι θεοί όμως εκδικήθηκαν, τουλάχιστον τον Ελγιν. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιπέτειάς του (σ.σ.: ήταν, ως γνωστόν, πρόξενος της Αγγλίας στην Κωνσταντινούπολη εκείνα τα χρόνια) ο λόρδος σημείωσε τις εξής απώλειες: έχασε την όμορφη και πλούσια σύζυγό του εξαιτίας του καλύτερου φίλου του, ένα κομμάτι της μύτης του εξαιτίας μιας μόλυνσης που είχε πάθει στην Κωνσταντινούπολη και, τελικά, τα ίδια τα Γλυπτά τα οποία αναγκάστηκε να πουλήσει στη βρετανική κυβέρνηση, το 1816, αντί 35.000 στερλινών (περίπου 4 εκατ. ευρώ σήμερα) προκειμένου να διασωθεί από τα χρέη του διαζυγίου του».
Καταλήγοντας, η δημοσιογράφος υπενθυμίζει την πολυσυζητημένη λύση του μακροπρόθεσμου δανεισμού των Γλυπτών εκ μέρους μας, την οποία στηρίζει και ο διευθυντής του Νέου Μουσείου κ. Δ. Παντερμαλής. «Αυτός ο γόρδιος δεσμός αν είναι να κοπεί, θα χρειαζόταν ενδεχομένως η σοφία των αρχαίων Ελλήνων. Να όμως μια ιδέα: δεν θα ήταν συναρπαστικό να δούμε όλα τα Γλυπτά μαζί στην Αθήνα για ένα διάστημα;». Δεν ξέρουμε πώς και πότε θα απαντηθεί το ερώτημα της Μακ Γκούιγκαν, το σίγουρο πάντως είναι ότι το Νέο Μουσείο προκαλεί πληθώρα δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο τα οποία τείνουν να ευνοούν το αίτημα της Ελλάδας
Hellenic Business

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ!!

Την Δοκίμασα πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με την μέση τους
Το μυστικό όλο είναι στον αέρα που βγάζουμε πρός τα έξω,η άσκηση είναι πραγματικά πολύ καλή αλλά να γίνεται σωστά....Για δοκιμάστε!!!

Έβαλε χασίς μέσα σε δονητή!


http://ventetta.blogspot.com/


Μια 26-χρονη γυναίκα από την Ουκρανία συνελήφθη από τελωνιακούς υπαλλήλους όταν προσπάθησε να «περάσει» ναρκωτικά μέσα σε ένα δονητή! Οι υπάλληλοι του τελωνείου, στο αεροδρόμιο του Κιέβου, ζήτησαν από την κυρία Svetlana Ivanyshka, να ανοίξει τις βαλίτσες της.
Και αυτό επειδή είχαν μια πληροφορία πως μια γυναίκα που ταξίδευε από το Νέο Δελχί κουβαλούσε ναρκωτικά. Οι υπάλληλοι αφού άνοιξαν τις αποσκευές εντόπισαν μέσα σε ένα δονητή του σεξ ποσότητα χασίς! «Μας είπε πως έβαλε το χασίς μέσα στον δονητή επειδή νόμιζε πως κανείς δεν θα τον ακουμπούσε πόσο μάλλον να τον ανοίξει,» είπε η επικεφαλής των αστυνομικών του τελωνείου.