Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ


Το 1862 εμφανίστηκε μια ομάδα πολιτών που ονομάστηκαν «τραμπούκοι».
Καθαρό δημιούργημα των πολιτικάντηδων αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ήταν πολύ χρήσιμοι κατά τον προεκλογικό αγώνα διαφόρων υποψηφίων.
Σε περίπτωση που ο πολιτικός, που τους είχε κάτω από την προστασία του, ερχόταν στην εξουσία, οι τραμπούκοι αναλάμβαναν σπουδαίες δουλειές. Ασκούσαν εκβιασμούς,απειλές και τρομοκρατία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων. Επειδή τα καφενεία στου Ψυρρή έσφυζαν από αυτούς τους περιθωριακούς τύπους, οι πολιτικοί άρχοντες αναζητούσαν ανάμεσά τους τους συνεργάτες που θα τους στήριζαν στις δημόσιες συγκεντρώσεις.
Έτσι, από αυτούς, όσοι προσλαμβάνονταν εκτός από την χρηματική αμοιβή που εισέπρατταν, απολάμβαναν δωρεάν τον καφέ (κερασμένο από τον πολιτικό άρχοντα) αλλά και τα πούρα της γνωστής τότε Κουβανέζικης εταιρίας απο την Αβάνα «Trabucos», που μοίραζαν οι πολιτικοί άρχοντες προκειμένου να κερδίσουν την υποστήριξη εκείνων των περιθωριακών που είχαν βροντερή φωνή (καλή ώρα όπως βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα).
Απ’ αυτή τη συνήθεια, έμεινε και ο χαρακτηρισμός «τραμπούκος».

Φυσικά, μόλις τελείωναν οι εκλογές, αυτοί οι μόρτηδες ή κουτσαβάκηδες ή τραμπούκοι, εάν ο «προστάτης πολιτικός» δεν κατάφερνε να εκλεγεί, επανέρχονταν στην πρότερη κατάστασή τους, δηλαδή εκείνη της ανεργίας και της καθημερινής απόλαυσης του καφέ στα καφενεδάκια του Ψυρρή.

Αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλοι κλυδωνισμοί λόγω οικονομικών σκανδάλων (βλ.το 1867 το ριφιφί στο Κεντρικό Ταμείο του Κράτους που βρισκόταν στην οδό Σταδίου από μια πενταμελή σπείρα ευϋπόληπτων πολιτών), εν μέσω έντονων πολιτικών αναταραχών που μάστιζαν την Αθήνα και με 2 κόμματα να αντιπαρατίθενται μέχρι τελικής πτώσεως, η εγκληματικότητα τελικά πατάχθηκε από τον Μπαϊρακτάρη, ο οποίος έμεινε ξακουστός για το έργο του.http://www.pare-dose.net/blog/?p=2156

ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ


Το ακούσαμε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δεν το πιστεύαμε.
Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων κ. Φωτόπουλος, οι αστυνομικοί που τραυματίζονται σε ώρα υπηρεσίας και απέχουν μέχρι να αποθεραπευθούν, υφίστανται μείωση του μισθύ τους μέχρι και 25%.
Δηλαδή τους στέλνουμε στη φωτια, στίς πέτρες, στο ξύλο και να τραυματισθούν , αντί να επιβραβευθούν, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!! Βρε δε πα να δείτε αν έρχομαι
ΡΕΖΙΛΙΚΟ ε, ΡΕΖΙΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!
Αργύρης Σιδέρης

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ


Η φρεγάτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού TURGUT REIS F241, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη άσκηση ACIK DENIZ έπλευσε ανενόχλητη, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλούς διέλευσης, κατά μήκος όλων σχεδόν των ανατολικών ακτών της Αττικής, πλησιάζοντας ελάχιστα μίλια στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού που βρίσκεται στη Ραφήνα. Να σημειωθεί ότι η φρεγάτα ήταν ορατή από την Ραφήνα!!!
Η πορεία της τουρκικής φρεγάτας ήταν από το ακρωτήριο Καφηρέας (μεταξύ της νήσου Άνδρου και της Εύβοιας) μέχρι έξω από το Λαύριο, δυτικά της νήσου Κέας και σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Ανατολικής Αττικής.http://kostasxan.blogspot.com/

Ανακοινωση


Κανονικα λειτουργη αυριο
το μετρο ανεσταλη η
απεργια.

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τα υποψήφια θύματα των τρελαμένων απαγωγέων!...

Κανείς δεν είναι άτρωτος-όσα πλούτη κι αν έχει μαζέψει. Οσες αρπαχτές κι αν έχει κάνει, όσες μίζες κι αν έχει παντελονιάσει. Ένας άνθρωπος που κρατούσε χαμηλούς τόνους στη προσωπική του ζωή, ο Περικλής Παναγόπουλος, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.
Ανακάλυψε κι εκείνος αλλά κι όλοι οι υπόλοιποι, πως απο τη μια στιγμή στην άλλη, οι πανίσχυροι άνθρωποι που προκαλούν δέος μέσα απο την καλοραμμένη πανοπλία τους, μπορούν να μεταβληθούν σε ανυπεράσπιστα θύματα-ικέτες για τη ζωή τους.
Σε μια χώρα όπου διάφορα λαμόγια έχουν γίνει πλούσιοι λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα μέσα απο μίζες, διασπάθιση της κρατικής περιουσίας, δανεικά κι αγύριστα, Χρηματιστήριο αλλά και τα πρόσφατα μπιρμπιλωτά golden boys, οι τρελαμένοι απαγωγείς δεν δυσκολεύονται να επιλέξουν στόχους. Ισα -ισα που η λίστα δεν έχει τελειωμό...
ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ


Για δεκατρία χρόνια από σήμερα
θα αποθηκεύονται για λόγους ασφαλείας
τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών,
ακόμη και των ανηλίκων,
που θα ταξιδεύουν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ,
χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις
ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες
θα γίνονται δεκτοί στη χώρα της... Ελευθερίας.
Σύμφωνα με το νέο Ηλεκτρονικό Σύστημα
για Αδεια Ταξιδίου (ESTA),
που θεσμοθετήθηκε
από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
στο πλαίσιο του προγράμματος Visa Waiver Program,
όλοι οι πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε.,
για τα οποία δεν απαιτείται θεώρηση (visa)
-συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων-
θα πρέπει από σήμερα να κατέχουν
μια ηλεκτρονική άδεια για ταξίδια προς τις ΗΠΑ,
η οποία θα ισχύει για διάστημα δύο ετών.
Να δουμε τωρα τι θα πουνε ολοι οι εξυπνοι που λεγανε για την Ελλαδα γιατι χρειαζομαστε βιζα ενω οι υπολοιποι Ευρωπαιοι οχι,μηπως τωρα ζητησουνε και οι αλλοι να εξαιρεθουνε?

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Επειδή ενδιαφέρει πολύ κόσμο και μάλλον η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πόσοι είναι οι φίλαθλοι του Παναθηναικού σε όλη την Ελλάδα, ας εξετάσουν καλύτερο το θέμα με το Βοτανικό. Θα έχουμε ντράβαλα.

Δείτε τι μας έστειλε ένας φίλαθλος του ΠΑΟ:

«25-01-09 ΚΑΙ ΩΡΑ 14.30 ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ Π.Α.Ο. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ»

ΑΠΟ ΓΑΖΑ


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Τον ξήλωσε η Πετραλιά γιατί ήθελε αυξησούλα!



Τελείωσε ο γ.γ του ΥΠΠΟ αφού ξηλώνεται ο μηχανισμός του Αλογοσκούφη. Τον Μέργο τον άλλαξε η Πετραλιά και θα βάλει κάποιον δικό της. Ο Γ.Μέργος ήθελε ...αυξησούλα και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους!
Μα εδώ ο κόσμος καίγεται και ο διοικητής του ΙΚΑ ήθελε αύξηση;

Aπο troktiko

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ο ΤΟΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ρωταει τον τοτο ο πατερας του
πως πηγες σημερα στο σχολειο?
πολυ καλα απανταει ο τοτος.
Και πως σου φανηκε ο νεος
καθηγητης?Καλος ηταν αλλα ειχε ενα
τικ.δηλαδη ρωταει απορημενος οπατερας
Να λεει οτοτος καθε φορα που με ρωταγε
κατι και γω απαντουσα κοιταγε ψηλα και
ελεγε Οχ θεε μου.
L.S

O E.A. ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ

Ο Ε.Α. έστειλε προκήρυξη στην εφημερίδα "Ποντίκι" και λέει ότι προσωρινά σταματάνε εδώ. Όμως θα επανέλθουν.
Πάλι δηλαδή η ίδια τακτική αφού την έστειλαν στην εφημερίδα και αναλύεται από τις αρχές.

ΠΑΟ: Το όνειρο γίνεται εφιάλτης!


Ανησυχία και οργή στις τάξεις του Παναθηναϊκού από την πληροφορία ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα, και με ψήφους 2-1, αναστέλλονται τα έργα στον Βοτανικό μέχρι να βγει η τελική απόφαση για την προσφυγή των «130». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται παύση εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου τουλάχιστον έως της 6 Μαρτίου, όταν και θα αρχίσει να εξετάζεται η υπόθεση από την Ολομέλεια του ΣτΕ, μiα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια! Σε αυτή την περίπτωση, μελέτες, νομοθετικό πλαίσιο και χρονοδιαγράμματα θα πάνε… περίπατο και πιθανότατα θα πρέπει να «στηθεί» εξ αρχής ένα άλλο πλαίσιο για το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για τις συνθήκες κατασκευής του γηπέδου, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο «Mega» πως το γήπεδο θα γίνει, αλλά υπό προϋποθέσεις. «Βάζω και στοίχημα πως μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες τα έργα θα έχουν ξεκινήσει και το γήπεδο θα γίνει στον Βοτανικό. Δεν έχουμε πρόβλημα με το γήπεδο αλλά με τον μεγαλοεργολάβο που έχει αναλάβει την ανέγερση», τόνισε.

Το βέβαιο είναι πως οι αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού θα είναι έντονες. Οι οπαδοί της ομάδας αναμένεται να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με συλλαλητήρια, ενώ αναμένεται και η επίσημη αντίδραση του «τριφυλλιού», καθώς υπήρξε σχετική σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την απορία τους για την εξέλιξη, αφού από τα δύο νέα υπομνήματα που κατατέθηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, προκύπτει ότι η Πολιτεία στηρίζει πλήρως το έργο, αναγνωρίζοντας ότι λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν τη συνέχιση των εργασιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν εξετάσει ένα εναλλακτικό πλάνο δράσης, το οποίο είχαν ετοιμάσει στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ ήταν αρνητική. Μάλιστα, λέγεται πως έχουν εξασφαλίσει εγγυήσεις από την Πολιτεία πως οι όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν στο νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν σε πολύ μικρότερο διάστημα από ό,τι συνηθίζεται. Έτσι, εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις και τα έργα θα πάνε πίσω για διάστημα αρκετά μικρότερο των δύο χρόνων.

«Θέλει προσοχή»

Σοβαρότητα και προσοχή ζήτησε ο Τεν Κάτε, ώστε να αποφευχθούν τα απρόοπτα και να εξασφαλιστεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Hellas On Line απέναντι στον Πανθρακικό, απόψε στην Κομοτηνή (18:45, Alpha). «Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση, διότι, όπως σας έχω πει, το Κύπελλο είναι ένας στόχος που μας ενδιαφέρει πολύ», είπε ο Ολλανδός προπονητής στους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θράκη με πολλές απουσίες, αφού στην Αθήνα έμειναν για να ξεκουραστούν οι Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Σπυρόπουλος, ο Πετρόπουλος (στοματικές διαταραχές), Μάτος (ίωση) και Γκούμας (τραυματίας). Η 18μελής αποστολή περιλαμβάνει τρεις τερματοφύλακες. Πιθανότατα, οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με 4-4-2 και τους: Τζόρβα, Μελίσση, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Σιμάο, Γκάμπριελ, Ίβανσιτς, Κλέιτον, Σαλπιγγίδη, Ρουκάβινα ή Μάντζιο. Στην αποστολή, πέρα από τους δώδεκα προαναφερθέντες, βρίσκονται και οι Καρνέζης, Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Νίλσον.

ΑΠΟ NOVA SPOR EF

Ρουκέτες από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ


Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, για δεύτερη φορά από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο βόρειο Ισραήλ μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο νότιο Λίβανο, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στην περιοχή των συνόρων με το Ισραήλ.

«Τουλάχιστον μια ρουκέτα ερρίφθη από περιοχή που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Σεμπάα και το Ισραήλ απάντησε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού ρίχνοντας τέσσερις ρουκέτες που έπεσαν το βόρειο Γκαζάρ», ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας του Λιβάνου.

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΛΑΝΤΕΝ


Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν κάλεσε σε ιερό πόλεμο ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας σε νέο ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε σήμερα από ισλαμιστικές ιστοσελίδες .

Το μήνυμα φέρει ημερομηνία του τρέχοντας ισλαμικού μήνα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ !!!

Αυτη τη Πεμπτη 15/1,
την ωρα του Πανεκπαιδυτικου συλλαλητηριου
στο Κεντρο της Αθηνας
στα Προπυλαια,
οι Αστυνομικοι θα κανουν τη δικη τους διαδηλωση
εξω απο την Βουλη...

Κατι μας μοιριζει για σιγουρη προβοκατσια,
με πολλα επεισοδια...

Πως γινεται η Ελληνικη Αστυνομια
να διοργανωνει κατι τετοιο,
την στιγμη που ολοι γνωριζουν
πως οι κατασταση αναμεσα στις δυο πλευρες
ειναι τεταμενη,ενω παραλληλα,
το Σαββατοκυριακο που μας ερχεται,
συμπληρωνονται και 40 ημερες
απο τη εν ψυχρω δολοφονια
του 15χρονου Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου
απο Αστυνομικα πυρα;;;

ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Εργαστήριο πλαστογράφησης ανακάλυψαν στα Τίρανα οι αλβανικές αστυνομικές αρχές και άντρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ενώ συνέλαβαν και δύο άτομα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, στο εργαστήριο βρέθηκαν πάνω από 200 πλαστά ελληνικά και αλβανικά διαβατήρια, πιστοποιητικά γεννήσεως, καθώς επίσης και ξένες ταυτότητες χωρών-μελών της ΕΕ. Επίσης, βρέθηκαν 90 σφραγίδες διαφόρων κρατικών οργανισμών μεταξύ των οποίων και της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η Όλγα Τρέμη στο δελτίο του Mega σημείωσε ότι ο Παναγόπουλος δεν είχε καμία ασφάλεια, ο οδηγός του δεν οπλοφορούσε και το αυτοκίνητο ήταν απλό.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο οδηγός του Παναγόπουλου οπλοφορούσε και πως το τζάμι του αυτοκινήτου ήταν ασφαλείας.
Αυτό θα πει να υπάρχει... σφαιρική ενημέρωση!
Έλεος.

ΑΠΟ ΠΑΝ

ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τα σενάρια πάνε και έρχονται. Στο Mega είπε κάποιος ότι η απαγωγή του καρδιολόγου συνδέεται άμεσα με την απαγωγή του Παναγόπουλου. Την έκαναν για να έχουν έναν άνθρωπο να κουράρει τον εφοπλιστή. Γιαυτό και είχαν την ίδια τακτική να καίνε τα αυτοκίνητα.
Ο Σόμπολος ήταν επιφυλακτικός αφού λέει ότι έγινε ληστεία στον καρδιολόγο. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί την εκδοχή της σύνδεση. Αφού μπήκαν που μπήκαν μέσα και είναι του ποινικού άρπαξαν και ότι βρήκαν. Για μια ληστεία να έχουν βάλει τσιλιαδόρους να καίνε αυτοκίνητα και όλα αυτά να τα σκέφθηκαν στην διαδρομή; Ο καρδιολόγος στην πορεία ήρθε και τον αντιμετώπισαν και αν τον χτύπησαν και τον πήραν σημαίνει ότι...

συμπτωματικά αποφάσισαν να κάψουν τα αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του πανικού τους. Έλα όμως που το ίδιο έκαναν οι ...ψύχραιμοι απαγωγείς! Η πιο λογική αντίδραση ήταν του Γ.Οικονομέα και του Δ.Καμπουράκη. ΑΦΩΝΟΙ. Λογικό να μην μπορείς να πεις τίποτα. Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε ένα έχουμε να πούμε. Το έχουν μελετήσει τόσο καλά που άντε να βγάλεις άκρη. Επίσης κατά κάποιο τρόπο....συμφέρει να είναι οι ίδιοι. Γιατί τότε έχουμε μια ...συμμορία λιγότερη. Σε μια χώρα 10εκ. είναι τρομαχτικό να υπάρχουν τόσες ομάδες που απαγάγουν και καίνε αυτοκίνητο. Είναι τρομαχτικό!!!


Αναρτήθηκε από troktiko

ΣΙΚΑΓΟ?

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ:


...Ελλάδα γίναμε!


Ιδιοκτήτης έκθεσης αυτοκινήτων δολοφονήθηκε μέσα στο κατάστημά του πριν από λίγο στο Μενίδι. Πρόκειται για 45χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές, ληστείες, παράνομη κατακράτηση και άλλα αδικήματα. Το έγκλημα αποδίδεται σε προσωπικές διαφορές.


Πηγή: ΑΠΕ

Και κόμμα του…Σεξ στην Αυστραλία

Με το σκεπτικό ότι οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες έχουν αυξήσει την επιρροή τους στην κυβέρνηση και την πολιτική με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερο να αυξάνονται οι περιορισμοί, η αυστραλιανή βιομηχανία του σεξ περνά στην αντεπίθεση. Έτσι την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί αίτηση στο εκλογοδικείο για την αναγνώριση ενός νέου πολιτικού κόμματος την οποία υπογράφουν 500 πολίτες. Πρόκειται για το Κόμμα του Σεξ που φιλοδοξεί να έχει, τουλάχιστον ένα, εκπρόσωπο στην αυστραλιανή γερουσία μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Το νέο κόμμα αρχικά θα χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία του σεξ από όπου προέρχονται και τα πρώτα μέλη του. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Φιόνα Πάτεν, κίνητρο για την ίδρυσή του αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιανουάριο, να τοποθετήσει υποχρεωτικό φίλτρο στο Ιντερνετ. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, που στόχο έχει να προστατέψει τα παιδιά από τη διαδικτυακή πορνογραφία και βία, οι παροχείς υπηρεσιών Ιντερνετ θα πρέπει να φιλτράρουν κάθε είδους πορνογραφικό ή άλλο ακατάλληλο υλικό, όταν τροφοδοτούν οικογένειες και σχολεία. "Δεν μπορεί μια μικρή θρησκευτική μειοψηφία να καθορίζει τι θα δούμε ή τι θα κάνουμε στις κρεβατοκάμαρές μας" δήλωσε η κα Πάτεν προσθέτοντας ότι σήμερα επικρατούν στην Αυστραλία αυστηρότεροι νόμοι λογοκρισίας από ότι πριν μια 20ετία.

ΑΠΟ SFINAKI

Μάθημα για το σεξ στα σχολεία για παιδάκια 10 χρονών!

Παιδάκια ηλικίας μέχρι και 10 ετών θα διδάσκονται από το δημοτικό σχολείο τα πάντα γύρω από το σεξ προκειμένου να αποφεύγονται οι εγκυμοσύνες και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες μεταξύ των νέων.Την πιο πάνω ριζοσπαστική πρόταση έκανε ο Ιατρικός Σύνδεσμος Αυστραλίας ο οποίος και υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση γύρω από το σεξ και τα προβλήματα που δημιουργεί πρέπει να γίνει υποχρεωτική για όλα τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο.Αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση του Ιατρικού Συνδέσμου τα 10χρονα παιδάκια θα διδάσκονται όχι μόνο για το σεξ αλλά και για τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής συνεύρεσης, καθώς και για το σχετικό σεξουαλικό λεξιλόγιο. Τα μαθήματα μάλιστα για να γίνονται περισσότερα κατανοητά από τα παιδιά θα συνοδεύονται και από προβολή σχετικών εικόνων και γραφημάτων.Οι επικριτές τις πιο πάνω πρότασης, υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους μαθήματα θα είναι "τραυματικά" για πολλά παιδάκια που συναισθηματικά δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτά τα πράγματα. Ο Ιατρικός Σύνδεσμος όμως επιμένει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την αύξηση περιπτώσεων εγκυμοσύνης παιδιών ηλικίας από 15 έως 19 χρονών, καθώς και την δραματική αύξηση του ποσοστού των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Στους πρόποδες των λόφων στην Ανάντ, μία ινδική πόλη διάσημη για το γάλα των αγελάδων της, λειτουργεί μια κλινική ευγονίας. Αυτή την περίοδο στην κλιν


Μια έγκυος γυναίκα, από την Τσεχία, γέννησε το πρώτο της παιδί εντελώς μόνη της αφού δεν πρόλαβε να πάει στο μαιευτήριο! Το περιστατικό συνέβη στην Γερμανία όπου διαμένει η 26-χρονη κοπέλα και ενώ βρισκόταν μόνη της στο διαμέρισμα ένιωσε αφόρητους πόνους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηλεφωνήσει στο μαιευτήριο η σε κάποιον δικό της.
Όταν επιτέλους κατάφερε να καλέσει το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά αφού οι πόνοι είχαν γίνει αφόρητοι και θα γεννούσε από στιγμή σε στιγμή. Η κοπέλα μπήκε στην μπανιέρα και γέννησε αβοήθητη το πρώτο της παιδί και μάλιστα όταν έφθασε το ασθενοφόρο είχε ήδη κόψει τον ομφάλιο λώρο και πλύνει το μωρό. Οι νοσοκόμοι τους μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο της πόλης για να υποβάλουν σε εξετάσεις την ίδια και το μωρό. Ο ευτυχής μπαμπάς του μωρού βρισκόταν για δουλειές στην Τσεχία και έμαθε τα καλά νέα πολύ αργότερα!

Μήτρες προς ενοικίαση σε κλινική της Ινδίας!

Στους πρόποδες των λόφων στην Ανάντ, μία ινδική πόλη διάσημη για το γάλα των αγελάδων της, λειτουργεί μια κλινική ευγονίας. Αυτή την περίοδο στην κλινική του Νοσοκομείου Καϊβάλ φιλοξενούνται 50 έγκυες γυναίκες. Γιατροί, διατροφολόγοι, προσωπικό φροντίζουν για την κάθε ανάγκη τους, ώστε να γεννηθούν υγιή μωρά, τα οποία, μόλις μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα συναντήσουν τους γονείς τους, που ζουν σε μεγαλουπόλεις του κόσμου. Γιατί αυτή η κλινική ευγονίας στην Ινδία είναι η πρώτη που εφαρμόζει το πρόγραμμα «Μήτρες προς ενοικίαση».
«Μπορεί να ακούγεται φρικτό, όμως δεν είναι», λέει η γιατρός Νάινα Πατέλ, η πνευματική μητέρα του προγράμματος, που φέρνει σε επαφή ζευγάρια, κυρίως από τη Δύση, που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και παρένθετες Ινδές μητέρες, που επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους.
Οι γυναίκες, με εξωσωματική κυοφορούν έμβρυο που προέρχεται από το ωάριο και το σπερματοζωάριο ζευγαριών που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν με φυσιολογικό τρόπο. Μετά από εννέα μήνες τα ζευγάρια παίρνουν το πολυπόθητο μωρό και οι Ινδές γυναίκες χρήματα που αντιστοιχούν σε εργασία 15 ετών.
Η εμπορευματοποίηση του θεσμού της παρένθετης μητέρας είναι νόμιμη στην Ινδία από το 2002, όπως και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στις ΗΠΑ. Ομως η Ινδία είναι η πρώτη χώρα, και η Ανάντ η πρώτη πόλη, στην οποία η διαδικασία δεν αποτελεί μία σπάνια θεραπεία, αλλά εντάσσεται σε οργανωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Ηδη 50 ζευγάρια από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ταϊβάν έχουν μωρό το οποίο γεννήθηκε στην Ανάντ. Οι επικριτές της πρακτικής κατηγορούν τα ζευγάρια για εκμετάλλευση των φτωχών γυναικών της Ινδίας.
«Σε κάποιο σημείο του κόσμου υπάρχει μία γυναίκα που θέλει απελπισμένα ένα μωρό, και εδώ στην Ανάντ υπάρχουν γυναίκες που απελπισμένα θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια. Δεν κρύβεται τίποτε κακό στη διαδικασία, απλώς βοηθούν η μία την άλλη», λέει η γιατρός Πατέλ, που στηρίζει ψυχολογικά τις παρένθετες μητέρες.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το πρόγραμμα της Ανάντ εγείρει σειρά δύσκολων ερωτήσεων για την ηθική, τα όρια της σύγχρονης επιστήμης, των νέων τεχνικών, της παγκοσμιοποίησης, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και για μία από τις πιο φυσιολογικές επιθυμίες του ανθρώπου, την απόκτηση παιδιών.

Ρωσία: Πολύνεκρη έκρηξη σε δημόσιο κτήριο

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη στην Ναζράν της Ινγκουσετίας είναι 8 νεκροί και 22 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχους. Όπως ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε δημόσιο κτίριο στην πόλη Ναζράν της ΙνγκουσετίαΑξιωματούχος από το γραφείο της εισαγγελίας της Ινγκουσετίας ανέφερε ότι η πιθανότερη αιτία της έκρηξης είναι διαρροή αερίου, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί.ς(νότια)είναι 8 οκτώ νεΣυνολικά ανασύρθηκαν από τα ερείπια τριάντα άτομα οκτώ από τα οποία νεκρά, είπε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων στην Ναζράν. Σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 17 ενώ οι άλλοι που είχαν ελαφρότερα τραυματιστεί αφέθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.κροί και 22 τραυματίες."Ήταν μία πολύ ισχυρή έκρηξη" δήλωσε ένα από τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ






















ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ,ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.