Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΟ: Το όνειρο γίνεται εφιάλτης!


Ανησυχία και οργή στις τάξεις του Παναθηναϊκού από την πληροφορία ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα, και με ψήφους 2-1, αναστέλλονται τα έργα στον Βοτανικό μέχρι να βγει η τελική απόφαση για την προσφυγή των «130». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται παύση εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου τουλάχιστον έως της 6 Μαρτίου, όταν και θα αρχίσει να εξετάζεται η υπόθεση από την Ολομέλεια του ΣτΕ, μiα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια! Σε αυτή την περίπτωση, μελέτες, νομοθετικό πλαίσιο και χρονοδιαγράμματα θα πάνε… περίπατο και πιθανότατα θα πρέπει να «στηθεί» εξ αρχής ένα άλλο πλαίσιο για το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για τις συνθήκες κατασκευής του γηπέδου, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο «Mega» πως το γήπεδο θα γίνει, αλλά υπό προϋποθέσεις. «Βάζω και στοίχημα πως μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες τα έργα θα έχουν ξεκινήσει και το γήπεδο θα γίνει στον Βοτανικό. Δεν έχουμε πρόβλημα με το γήπεδο αλλά με τον μεγαλοεργολάβο που έχει αναλάβει την ανέγερση», τόνισε.

Το βέβαιο είναι πως οι αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού θα είναι έντονες. Οι οπαδοί της ομάδας αναμένεται να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με συλλαλητήρια, ενώ αναμένεται και η επίσημη αντίδραση του «τριφυλλιού», καθώς υπήρξε σχετική σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την απορία τους για την εξέλιξη, αφού από τα δύο νέα υπομνήματα που κατατέθηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, προκύπτει ότι η Πολιτεία στηρίζει πλήρως το έργο, αναγνωρίζοντας ότι λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν τη συνέχιση των εργασιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν εξετάσει ένα εναλλακτικό πλάνο δράσης, το οποίο είχαν ετοιμάσει στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ ήταν αρνητική. Μάλιστα, λέγεται πως έχουν εξασφαλίσει εγγυήσεις από την Πολιτεία πως οι όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν στο νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν σε πολύ μικρότερο διάστημα από ό,τι συνηθίζεται. Έτσι, εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις και τα έργα θα πάνε πίσω για διάστημα αρκετά μικρότερο των δύο χρόνων.

«Θέλει προσοχή»

Σοβαρότητα και προσοχή ζήτησε ο Τεν Κάτε, ώστε να αποφευχθούν τα απρόοπτα και να εξασφαλιστεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Hellas On Line απέναντι στον Πανθρακικό, απόψε στην Κομοτηνή (18:45, Alpha). «Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση, διότι, όπως σας έχω πει, το Κύπελλο είναι ένας στόχος που μας ενδιαφέρει πολύ», είπε ο Ολλανδός προπονητής στους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θράκη με πολλές απουσίες, αφού στην Αθήνα έμειναν για να ξεκουραστούν οι Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Σπυρόπουλος, ο Πετρόπουλος (στοματικές διαταραχές), Μάτος (ίωση) και Γκούμας (τραυματίας). Η 18μελής αποστολή περιλαμβάνει τρεις τερματοφύλακες. Πιθανότατα, οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με 4-4-2 και τους: Τζόρβα, Μελίσση, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Σιμάο, Γκάμπριελ, Ίβανσιτς, Κλέιτον, Σαλπιγγίδη, Ρουκάβινα ή Μάντζιο. Στην αποστολή, πέρα από τους δώδεκα προαναφερθέντες, βρίσκονται και οι Καρνέζης, Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Νίλσον.

ΑΠΟ NOVA SPOR EF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου