Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εξαφανίστηκε ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ

Ο φίλος- συμμαθητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει εξαφανιστεί και δεν πάει ούτε στο σχολείο του αλλά ούτε έχει εμφανιστεί στο σπίτι του. Εντάξει προφανώς οι γονείς μπορεί να γνωρίζουν κάτι και να μην λένε αλλά τα κανάλια δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούν τι έκανε η πολιτεία για τον 17χρονο που είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονείται ο ...


φίλος του. Έτσι για την πλάκα του κάθε μπάτσου που βγάζει το πιστόλι. Δεν είχαμε ένα θύμα αλλά και δεύτερο που κανείς δεν ασχολήθηκε με την πάρτι του. Τι απέγινε ο 17χρονος και τι ψυχολογική υποστήριξη είχε από την πολιτεία; Μα δεν είναι άθλιο αυτό το πράγμα;

"Η Σκόπελος τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει παιδίατρο!"

"ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

ΜΕΝΩ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ
ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...
ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΜ ''ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ'' ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ 5000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ?

ΣΑΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΡΟΥ.........

Διαßάστε την ιστορία πριν δείτε το ßίντεο...

Η Jennifer και ο Jim ελάµßαναν υπέρογκους λογαριασµούς νερού. Ήξεραν χωρίς αµφιßολία ότι οι αποδείξεις δεν ήταν αντιπροσωπευτικές της πραγµατικής χρήσης τους, και ανεξάρτητα το πόσο προσπάθησαν να ειναι συντηρητικοί, οι υψηλοί λογαριασµοί συνεχίστηκαν. Αν και δεν µπορούσαν να ßρουν το λάθος, πάντα έλεγχαν για διαρροές ή προßλήµατα· πρώτα το µετρητή νερού, µετά τους εξωτερικούς σωλήνες, σωλήνες εσωτερικών χώρων, υπόγειες σωληνώσεις, ßρύσες, τουαλέτες, πλυντήριο, παγοµηχανή, κ.λ.π., όλα όµως ανώφελα.

Μια µέρα ο Jim ήταν άρρωστος και παρέµεινε σπίτι στο κρεßάτι, αλλά άκουσε το νερό τρέχει κάτω συνεχώς. Τελικά, σηκώθηκε από το κρεßάτι του και πήγε να ελέγξει, και σκόνταψε πάνω στην αιτία των εν λόγω µεγάλων λογαριασµών του νερού.

Προφανώς αυτό συνέßαινε όλη µέρα, όταν δεν ήταν στο σπίτι. Γνωρίζοντας ότι λίγοι θα τον πιστέψουν µαγνητοσκόπησε ένα τµήµα του «προßλήµατος», για πειστήριο!

ΖΩΝΙΑΝΑ: Φτάνει η ώρα της απόφασης


Της Σοφίας Τσεντελιέρου
Οι δικηγόροι κατηγορουμένων για τις υποθέσεις των ΑΤΜ και της επίθεσης της αυτοκινητοπομπής στα Ζωνιανά το Νοέμβριο του 2007 αγόρευσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Ο δικηγόρος Ηρακλείου Αντώνης Γρηγοράκης, εκπροσωπώντας έναν 20χρονο που κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του στη σπείρα των ΑΤΜ, είπε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρξαν ούτε καν ενδείξεις ότι ο νεαρός είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Για τον εντολέα του ο εισαγγελέας έχει προτείνει ν' αθωωθεί για τις κλοπές των ΑΤΜ αλλά να κριθεί ένοχος για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Γρηγοράκης υποστήριξε ότι αυτό είναι αντιφατικό, γιατί δεν είναι...

δυνατόν ένας άνθρωπος που κρίνεται αθώος από τον εισαγγελέα για μια σειρά πράξεων σχετικά με τα ΑΤΜ να κατηγορείται και να προτείνεται η ενοχή του για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συνδέεται άμεσα με τις κλοπές.
Ο συγκεκριμένος νεαρός αφέθηκε ελεύθερος μετά τη συμπλήρωση της δεκαοκτάμηνης προσωρινής κράτησης και στην απολογία του είχε τονίσει ότι έμεινε άδικα στη φυλακή, γιατί όπως είχε υποστηρίξει δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο εναντίον του και δεν είχε καμία επαφή με τα Ζωνιανά.
Κατοίκους των Ζωνιανών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή στην ενέδρα κατά της αυτοκινητοπομπής στα Ζωνιανά, στις 5 Νοεμβρίου του 2007, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Για κανέναν από τους πελάτες του δεν έχει προταθεί η ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι δεν αποδείχτηκε και αυτό προκύπτει και από την πρόταση του εισαγγελέα ότι οι εντολείς του ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξη Κούγια, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνεδριάσει και μέσα στις επόμενες μέρες θ' ανακοινώσει την απόφαση.

IRAKLIO WEB RADIO

Οι λαθρέμποροι της Αθήνας.....



"Χτύπημα" στο παραεμπόριο πέτυχαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), εντόπισαν δύο αποθήκες με προϊόντα απομίμησης επώνυμων υποδημάτων, τα οποία διακινούνταν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας.


Η πρώτη αποθήκη ανακαλύφθηκε στην οδό Ζήνωνος, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού από τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σε κτίριο - εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εντός του κτιρίου βρισκόταν συγκεντρωμένο εμπόρευμα υποδημάτων, το οποίο θα διοχετευόταν παρανόμως στην αγορά.
Στη συνέχεια και κατόπιν συντονισμένων ελέγχων, η Δημοτική Αστυνομία μαζί με την ΥΠΕΕ και την Ελληνική Αστυνομία εντόπισαν την δεύτερη αποθήκη στη οδό Ευριπίδου, απ' όπου διακινούνταν τα προϊόντα απομίμησης και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Στην επιχείρηση παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

"Η Δημοτική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παραεμπορίου, το οποίο αποτελεί μεγάλη πληγή για τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους της Αθήνας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει τονίσει επανειλημμένως ότι το φαινόμενο πρέπει να παταχθεί στην πηγή του και δεν αρκούν οι έλεγχοι και οι κατασχέσεις των παράνομων εμπορευμάτων στους δρόμους. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει η πολιτεία να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια".(ιστοσελίδα Δήμου Αθηναίων)

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες η Ερμού και τα στενά της
φυλάσσονται από πολλούς Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ .
Στόχος τους η παρεμπόδιση των λαθρομεταναστών λαθρεμπόρων
που στρώνουν σεντόνια στον δρόμο και πουλάνε τις "μαϊμούδες" τους.
Οι προμηθευτές τους είναι και Έλληνες και αλλοδαποί αρχιλαθρέμποροι.
Η εντονότερη αστυνόμευση άρχισε μετά τα επεισόδια των αγανακτισμένων
καταστηματαρχών της περιοχής με τους Αφρικανούς




http://pisostapalia.blogspot.com/

Ελεύθερα τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών!

Το «πράσινο φως» στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αυξάνονοντας μέχρι και 200% (!) τη μεταβολή του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε ο Άρειος Πάγος...
Με σχετική απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε ότι οι τράπεζες μπορούν να διαμορφώνουν ελεύθερα τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Η απόφαση αυτή αναμένεταινα επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Για εκπαιδευτικούς ( και δυνάμει ) παντός βαθμίδος...

ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Η ιστορία θα αποτυπώσει πιο καθαρά αν πρόκειται για κοντόφθαλμη πολιτική συλλογιστική που αδυνατεί να δει τι συμβαίνει πέρα από τη μύτη της, ή για αδίστακτη μεθοδολογία πολιτικής μαφίας, που καπηλεύεται σύμβολα και αξίες για την προώθηση των πλέον ανίερων και δόλιων επιδιώξεων σε βάρος ενός λαού.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_694.html


Το σίγουρο πάντως είναι πως το αμφιλεγόμενο μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», επιχειρεί μια ακόμη απροκάλυπτη πρόκληση, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων, καπηλευόμενο το περιεχόμενο των Πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων, για να εμβολίσει με το δηλητήριο του παρασιτικού ξενισμού την ουσία και το περιεχόμενο των αγώνων της εργατικής τάξης.

Η είδηση που προβάλλεται, είναι πως το ανωτέρω μόρφωμα μαζί με την «Ενωση μεταναστών εργατών», καλεί σε μαζική παρουσία τους μετανάστες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς.

Το αίτημα που επίσης προβάλλεται, είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις, η απόδοση άσυλου και στέγης στους εισβολείς, και η ανάγκη «άλωσης» των συνδικάτων με τη μαζική συμμετοχή των μεταναστών στις γραμμές τους.

Η στήλη φυσικά δε διαφωνεί με την ανάγκη της κοινωνικοποιημένης παρουσίας των έντιμων μεταναστών εργαζομένων στην αδυσώπητη καθημερινότητα.

Αλλά δε θα συνηγορήσει και στη δόλια απόπειρα εμβολισμού και άλωσης της συνείδησης της Ελληνικής κοινωνίας που επιχειρείται, με τρόπο ύπουλο, επικίνδυνο και αποπροσανατολιστικό.


Πολύ δε περισσότερο δε θα αποσιωπήσει όλα όσα σκόπιμα προσπερνούν οι γιαλατζή αντιρατσιστές και οι χειραγωγούμενοι δήθεν αντιφασίστες.

1. Το αυτονόητο δικαίωμα του συνόλου των εργαζομένων για αξιοπρεπέστατο μεροκάματο και ασφαλισμένη εργασία, με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί κατ εξαίρεση δικαίωμα μόνο των απρόσκλητων και παράνομων εισβολέων, για να προωθείται με τρόπο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Ως εργαζόμενοι με εντιμότητα και συνέπεια, δικαιούνται ότι και ο Έλληνας εργαζόμενος με την προϋπόθεση ότι ανταποκρίνονται και στις ίδιες με αυτός υποχρεώσεις. Μήπως έχουμε άδικο???
Και αν δεν έχουμε τότε γιατί έχετε απαλείψει εντελώς τη λέξη «υποχρεώσεις» από το λεξιλόγιό σας???

2. Το «δικαίωμα» της νομιμοποίησης όλων και χωρίς προϋποθέσεις ωστόσο από πού προκύπτει πως είναι αυτονόητο ή - πολύ περισσότερο - δεδομένο???
Ποια γωνιά της γης σ αυτόν τον πλανήτη ή έστω ποια κοινωνία ζώων θα μπορούσε να αποδεχθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις τον οποιονδήποτε απρόσκλητο εισβολέα ισότιμα στις τάξεις της???

3. Το τιμητικό δικαίωμα του ασύλου σε αντιφασίστες αγωνιστές, στη βάση ποιάς λογικής αναγορεύεται σε «αυτονόητο δικαίωμα» όλων, δηλαδή και του βιαστή, του ναρκέμπορου, του φονιά και του μαφιόζου???

4. Το δικαίωμα στη στέγη που με θλίψη και απογοήτευση το στερούνται τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των τραπεζικών πλειστηριασμών τα οποία είναι Έλληνες πολίτες, αδέλφια, παιδιά ή πατεράδες μας, από πού κι ως πού θεωρείται αυτονόητο «δικαίωμα» των εισβολέων εγκληματιών που κατακλύζουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα τις γειτονιές, την καθημερινότητα και τη ζωή μας???
Το τίμημα αυτού του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού ποιος κερατάς θα το πληρώσει???

5. Ποιο είναι το αντιφασιστικό παρελθόν σας επαγγελματίες τσαρλατάνοι του δήθεν αντιφασισμού??? Ποιες οι ασυμβίβαστες αντιφασιστικές αγωνιστικές σας παρακαταθήκες???
Η αντιφασιστική ταυτότητα την οποία θέλετε να επικαλείσθε τσαρλατάνοι, είναι στάση και δράση ζωής απέναντι στον πραγματικό φασισμό και δεν αποκτάται αυθαίρετα με το να βαφτίζεις «φασισμό» το αυτονόητο δικαίωμα ενός λαού να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του.
Τραβάτε στα κατεχόμενα που ματώνουν ακόμα υπό καθεστώς φασιστικής κατοχής να υποστείλετε τουρκικές σημαίες και τότε θα βρούμε τη δύναμη να σας υποδεχτούμε ως ήρωες. Γιατί όσο η δήθεν αντιφασιστική σας μαγκιά εξαντλείται στην ενοχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, τότε δεν είστε κομμάτι από τη σάρκα της, αλλά ύπουλος εχθρός και καλοπληρωμένος ή κατευθυνόμενος υπονομευτής της.

6. Ποια είναι η μάχη που δίνετε απέναντι στη κορυφαία φασιστική επίθεση των ισχυρών και των αγορών που ματώνει σήμερα την Ελληνική κοινωνία???

7. Ποια είναι η στάση σας απέναντι στον Πρωθυπουργό - Ντελιβερά των ανθελληνικών προαποφασισμένων???

8. Ποια είναι τέλος η στάση σας απέναντι στο φασισμό του κατευθυνόμενου και οργανωμένου δουλεμπορίου που καθιστά τη χώρα καθημερινά εναποθετήριο εισβολέων, μέχρι να κρίνει πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να τους χρησιμοποιήσει σε βάρος της πατρίδας που σας γέννησε???
Η άθλια συμμετοχή σας στη νομιμοποίηση του ανθελληνικού εγκλήματος και στην υλοποίηση του πιο ύπουλου ανθελληνικού σχεδιασμού, δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από μεγαλόστομες δήθεν ανθρωπιστικές κορώνες.

Τα αιτήματα έχουν τίμημα. Και αυτό το τίμημα οι Έλληνες πολίτες το πληρώνουν καθημερινά με το χυμένο αίμα τους ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Κι αυτό το αίμα δεν αλλοτριώνεται για να το μετατρέψει κανείς στη χαμένη του «αντιφασιστική» παρακαταθήκη.

Παράνομοι πέντε όροι τραπεζικών συναλλαγών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ως παράνομους και καταχρηστικούς πέντε γενικούς όρους των συναλλαγών και τρεις νόμιμους. Ως παράνομους και καταχρηστικούς έκρινε την επιβολή εξόδων για τις αναλήψεις μετρητών από την ίδια τράπεζα μέσω πιστωτικής κάρτας που κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσό της ανάληψης. Την επιβολή εξόδων αδράνειας (0,60 ή 1,00 ευρώ ανά μήνα) σε καταθετικούς λογαριασμούς που παραμένουν ακίνητοι για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

Την επιβολή επιβάρυνσης στον δανειολήπτη 50 ευρώ για τη χορήγηση από την Τράπεζα βεβαίωσης οφειλών.

Τον περιορισμό της ευθύνης της τράπεζας σε περίπτωση που γίνει παράνομη χρήση του απολεσθέντος ή κλαπέντος βιβλιαρίου καταθέσεως.

Την επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε νόμιμη την επιβάρυνση του καταναλωτή που χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ως μέσο πίστωσης με τόκους αναδρομικά από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής και όχι με την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής που αναγράφεται στο μηνιαίο λογαριασμό που του αποστέλλεται

Την καταστρατήγηση της διαφάνειας του κυμαινόμενου επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες με τη δυνατότητα της τράπεζας για μεγαλύτερη αναπροσαρμογή από αυτή που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την μονομερή από την τράπεζα διαμόρφωση του επιτοκίου καταθέσεων, δίχως αναφορά σε εύλογα κριτήρια.

"Φιλοξενούμενοι στην ίδια μας τη πόλη!"

"Στην Πατησίων, μπροστά από τον ΟΤΕ επικρατεί μια απελπιστική κατάσταση: Γύρω στους εξήντα (ναι εξήντα δεν υπερβάλλω) έγχρωμους μικροπωλητές, διαφόρων φυλών, έχουν πιάσει το πεζοδρόμιο με τις πραμάτειες τους και ο κόσμος δυσκολεύεται να περάσει. Από ένα πεζοδρόμιο μάλιστα που σε κανονικές συνθήκες το περπάτημα θα ήταν άνετο, τώρα γίνεται δημιουργώντας ...
ουρά, λες και περιμένουμε στις κυλιόμενες του μετρό!!!! Συν τοις άλλοις, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως οι ίδιοι οι πωλητές και εκεί που στην αρχή απλά φώναζαν την πραμάτεια τους, τώρα πιάνουν τους περαστικούς και από το μανίκι για να τους προσελκύσουν. Κάτι άκρως εξωφρενικό, ειδικά όταν βιάζεσαι να πας στη δουλειά σου και έχεις κια αυτούς να σου κάνουν μασάζ στα νεύρα!! Ας αναφερθώ και σε κάτι τελευταίο: στην αφόρητη δυσωδία της περιοχής. Καθώς τα ελάχιστα φυτά που υπάρχουν έξω από τον ΟΤΕ και οι γωνίες γύρω από τη Βικτώρια και την Πατησίων έχουν γίνει δημόσια ουρητήρια. Είναι αηδιαστικό πια και ανυπόφορο. Τη νύχτα δε, που εκείνοι δεν είναι τόσο πολύ εκεί, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το μέγεθος της κατάστασης.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν γίνεται να δημοσιευτούν τα παράπονά μου, μήπως και μεριμνήσουν οι αρμόδιοι κάποια στιγμή! Το ζήτημα έχει ξεφύγει και η διαβίωση και οι μετακινήσεις στο κέντρο είναι πλέον δύσκολη υπόθεση υπό αυτές τις συνθήκες!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ....

Το φιλί την έστειλε τελικά στη φυλακή!

ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Η 26χρονη Charlotte Adams τελικά δεν τα κατάφερε. Παρά τις προσπάθειες της αλλά και τις εκκλήσεις απο πολλούς φορείς παγκοσμίως μπήκε στη φυλακή για ένα φιλί. Η Charlotte κατηγορήθηκε οτι φιλήθηκε με ...
το φίλο της σε δημόσια θέα. Την καταγγελία έκανε μια μητέρα που τους είδε με το παιδί της. Το ζευγάρι προσπάθησε να πείσει οτι δεν ήταν ακριβώς φιλί και πως δεν ήταν κάτι σοβαρό αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Η Charlotte μπήκε στη φυλακή

Η χώρα βουλιάζει και η ΕΡΤ σπαταλά 550.000 ευρώ για κάμερες!!!


Aπό το http://tiresias-press.blogspot.com Ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, που την πληρώνουμε είτε την βλέπουμε είτε όχι, παρ' όλη την γενική κατακραυγή για τον διαγωνισμό που ανακοίνωσε σχετικά με την προμήθεια 5 studio καμερών ...ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 550.000 ΕΥΡΩ!!! συνεχίζει ακάθεκτη την πραγματοποίηση του διαγωνισμού στο τέλος του μήνα. Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για 5 κάμερες είναι αδιανόητο μέγεθος διότι... ...βεβαίως τα λεφτά δεν τα παίρνουν από τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά από την πώληση του τηλεοπτικού χρόνου. Εάν και η ΕΡΤ λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο όπως τα ιδιωτικά κανάλια θα μας πείραζε καθόλου να αγοράσουν πανάκριβο εξοπλισμό εφόσον θα τον πλήρωναν από τα κέρδη τους. Εδώ όμως πρόκειται για καθαρή αδιαφορία, αναλγησία και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τους ανευθυνο-υπεύθυνους κύριους με τους παχυλούς μισθούς που έκριναν ότι αυτή την στιγμή, με τέτοια κρίση, με όλα αυτά που περνά η χώρα μας, πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση τέτοιου προκλητικού διαγωνισμού σαν να είμαστε Ελβετία. Ας μας υποδείξουν αυτοί οι κύριοι σε ποιο άλλο κανάλι στην χώρα μας εκτός των κρατικών δίδονται τέτοια ποσά για αντίστοιχο τηλεοπτικό εξοπλισμό; Ή μήπως τα κρατικά κανάλια έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από τα ιδιωτικά που διαχειρίζονται με μέτρο και λογική τα έξοδά τους διότι δεν τους τα δίνει κανείς αλλά τα βγάζουν από την τσέπη τους; Μήπως δίδονται και κάποιες μίζες κάτω από το τραπέζι, όπως συνηθίζεται χρόνια τώρα στους κυρίους που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις στην ΕΡΤ γι' αυτό και πρέπει τα ποσά να είναι μεγάλα για να έχει και κάποιο ενδιαφέρον η ιστορία; Κύριοι υπεύθυνοι,προϊστάμενοι, αρμόδιοι υπουργοί, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με κάτι ποιο λογικό; Και εν πάσι περιπτώσει βγάλτε πρώτα το χαράτσι της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ και από τις κρατικές επιχορηγήσεις, αφήστε την ΕΡΤ να λειτουργήσει μόνο με τα έσοδα που έχει από την διαφήμιση όπως κάνουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια και έπειτα αφήστε την να αγοράσει ότι θέλει, κανείς δεν πρόκειται να πει τίποτα!
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΑΡΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ




ΑΡΕΤΗ ΕΣΤΙ ΜΕΣΟΤΗΣ ΔΥΟ ΚΑΚΙΩΝ

Με την παραπάνω φράση ορίζει ο αεί Παμμέγιστος Πανεπιστήμων Αριστοτέλης την ΑΡΕΤΗ. Η ηθική του φιλοσοφία καθίσταται κατανοητή μόνον εάν κατανοηθούν πρώτα οι ηθικές αρετές, οι οποίες συνιστούν την ανθρώπινη ηθική ουσία.

Πιο συγκεκριμένα ο Αριστοτέλης γράφει: Έστιν άρα η αρετή έξις προαιρετική εν μεσότητι ούσα τη προς ημάς, ωρισμένη λόγω και ω αν φρόνιμος ορίσειεν. Εδώ προσδιορίζει ξεκάθαρα την αρετή ως μία έξη που βασίζεται στην επιλογή। Συνεχίζει όμως, τοποθετώντας την στο μέσον και προσδιορίζοντας τον λόγο αλλά και τον τρόπο που ο συνετός άνθρωπος διαλέγει να ορίσει. Ο Σταγειρίτης φιλόσοφος με τη χρησιμοποίηση της λέξεως έξις δηλεί με αυτόν τον τρόπο την συνήθεια της ψυχικής ασκήσεως να ρέπει προς το καλό, το οποίο προσδιορίζεται από τον ίδιο, όπως είπαμε, από την μεσότητα. Ο καθένας θα μπορεί να θεωρηθεί ως ενάρετος μέσα από τις πράξεις του, οι οποίες μαρτυρούν την ηθική του. Καθείς δύναται να δεχτεί την αρετή, αλλά τελειοποιήται με τον εθισμό. Η συμπεριφορά του εναρέτου ανθρώπου προσαρμόζεται με βάση τις ηθικές αρχές. Ο χαρακτήρας του βελτιώνεται με τη συνήθεια, με συνέπεια την ολοκλήρωση της προσωπικότητός του. Η ηθική συμπεριφορά αποτελεί τη μόνιμη διάθεση του ανθρώπου βασισμένη στην έξη, τη σταθερή δηλαδή στάση της ψυχής απένανι στα πάθη και στους οποιουσδήποτε εξωγενείς παράγοντες. Η ηθική αρετή κατέχει τη σπουδαιότερη θέση στην αριστοτελική θεωρία, στην οποία όμως τονίζεται και η σημασία της διανοητικής αρετής φρόνησης στη διαμόρφωση του ανθρωπίνου ήθους....

συνέχεια εδώ


Greekalert

Α. Βγενόπουλος: "Θα έρθω στην Σάμο για να μου δείξουν το δάσος, έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών"


"Ο κ. Σηφουνάκης το 2001 είχε αναλάβει απέναντί μου την υποχρέωση να αξιοποιηθεί η δωρεά μου των 50.000.000 δρχ. για να γίνει το δάσος των 50.000 ελαιόδεντρων και να με τιμήσει για την προσφορά μου. Έκτοτε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις...
διάβασε την συνέχεια “Α. Βγενόπουλος: "Θα έρθω στην Σάμο για να μου δείξουν το δάσος, έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών"”

ΜΟΝΟ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΄΄ΕΑ΄΄

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 11 σπίτια και αποθήκες νοίκιαζε ή είχε νοικιάσει ο "Ε.Α". 11 και κανένας γείτονας δεν είδε ποτέ τίποτα... Και τα περισσότερα με πλαστές ταυτότητες. Και αν βάλουμε και τα κλεμμένα μηχανάκια, αυτοκίνητα και ληστείες τότε μιλάμε για full απασχόληση...
Άφήστε που τις περισσότερες φορές ήταν και κύριοι στις πληρωμές τους.

Απόδειξη 50.000.000δρχ