Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΖΩΝΙΑΝΑ: Φτάνει η ώρα της απόφασης


Της Σοφίας Τσεντελιέρου
Οι δικηγόροι κατηγορουμένων για τις υποθέσεις των ΑΤΜ και της επίθεσης της αυτοκινητοπομπής στα Ζωνιανά το Νοέμβριο του 2007 αγόρευσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Ο δικηγόρος Ηρακλείου Αντώνης Γρηγοράκης, εκπροσωπώντας έναν 20χρονο που κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του στη σπείρα των ΑΤΜ, είπε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρξαν ούτε καν ενδείξεις ότι ο νεαρός είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Για τον εντολέα του ο εισαγγελέας έχει προτείνει ν' αθωωθεί για τις κλοπές των ΑΤΜ αλλά να κριθεί ένοχος για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Γρηγοράκης υποστήριξε ότι αυτό είναι αντιφατικό, γιατί δεν είναι...

δυνατόν ένας άνθρωπος που κρίνεται αθώος από τον εισαγγελέα για μια σειρά πράξεων σχετικά με τα ΑΤΜ να κατηγορείται και να προτείνεται η ενοχή του για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συνδέεται άμεσα με τις κλοπές.
Ο συγκεκριμένος νεαρός αφέθηκε ελεύθερος μετά τη συμπλήρωση της δεκαοκτάμηνης προσωρινής κράτησης και στην απολογία του είχε τονίσει ότι έμεινε άδικα στη φυλακή, γιατί όπως είχε υποστηρίξει δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο εναντίον του και δεν είχε καμία επαφή με τα Ζωνιανά.
Κατοίκους των Ζωνιανών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή στην ενέδρα κατά της αυτοκινητοπομπής στα Ζωνιανά, στις 5 Νοεμβρίου του 2007, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Για κανέναν από τους πελάτες του δεν έχει προταθεί η ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι δεν αποδείχτηκε και αυτό προκύπτει και από την πρόταση του εισαγγελέα ότι οι εντολείς του ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξη Κούγια, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνεδριάσει και μέσα στις επόμενες μέρες θ' ανακοινώσει την απόφαση.

IRAKLIO WEB RADIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου