Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Εγκλωβίστηκαν στη παραλία από φωτιά και τους έσωσε η πυροσβεστική

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 70 λουομένων, ανάμεσά τους και 15 παιδιά, από την παραλία της Δάφνης, στην Ζάκυνθο, όταν στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά. Η φωτιά που καίει πευκόφυτη έκταση ανέκοψε τον δρόμο από τον οποίο οι λουόμενοι μπορούσαν να φύγουν από την παραλία, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν.

Το σημείο προσέγγισαν από την θάλασσα 3 τουριστικά πλοιάρια και 2 σκάφη του Λιμενικού και απομάκρυναν κάποιους από τους τουρίστες. Οι υπόλοιποι κατάφεραν να φύγουν οδικώς από το σημείο όταν οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 30 άνδρες.
Hellenic Bysiness

Των Simon's η γάτα και η μύγα!

Evening Jukebox

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ

Οδοντίατρος θα καταβάλλει 6.000 ευρώ σε ασθενή του

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Αθηνών που έχει επιδικάσει υπέρ ασθενούς το ποσό των 6.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη την οποία υπέστη από χειρούργο οδοντίατρο των Αθηνών. Το Εφετείο καταλόγισε στον χειρούργο οδοντίατρο παράνομη, υπαίτια και αμελή συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα «την πρόκληση βλάβης του σώματος και της υγείας» του ασθενούς.Ο ασθενής, το Μάιο του 2001 αισθανόμενος πόνο στον άνω δεξιό του κυνόδοντα επισκέφθηκε τον χειρούργο οδοντίατρο στο ιατρείο του και από τότε άρχισε η περιπέτεια του που είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ολική οδοντοστοιχία (μασέλα) στην άνω γνάθο.Η εφετειακή απόφαση αναφέρει ότι ο χειρούργος οδοντίατρος από «έλλειψη της προσοχής που όφειλε, ως εκ του επαγγέλματος του και μπορούσε στην προκειμένη περίπτωση να καταβάλει, παρότι διέγνωσε εντονότατη φλεγμονή» στην περιοχή του δεξιού κυνόδοντα, του εξήγαγε δυο δόντια, χωρίς να χορηγήσει από την πρώτη στιγμή αντιβίωση, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φλεγμονή και ο ασθενής να αισθάνεται πόνους.Ακόμη, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, ο χειρούργος οδοντίατρος ενώ ήταν υποχρεωμένος κατά την εξαγωγή των δοντιών να αφαιρέσει και «τις οστικές ακίδες της περιοχής, δεν το έπραξε το χρόνο εκείνο, αλλά μεταγενέστερα», με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποστεί και πάλι πόνους και νέα ταλαιπωρία, η οποία συνεχίστηκε, καθώς υποβλήθηκε σε νέα δεύτερη επέμβαση. Μετά την δεύτερη αυτή επέμβαση ο ασθενής παρουσίασε «αδυναμία λήψεως στερεών τροφών» και δυσκολία στην ομιλία του.Στον χειρούργο οδοντίατρο η δικαστική απόφαση καταλογίζει επίσης, ότι «στήριξε πλημμελώς με άγκιστρα την υφιστάμενη γέφυρα των δοντιών του ασθενούς πάνω στα δύο δόντια του αριστερά, τα οποία ήταν ακατάλληλα προς τούτο», με συνακόλουθο νέους πόνους και τελικά την εξαγωγή των δύο δοντιών.Μετά από όλα αυτά ο ασθενής επισκέφθηκε άλλον οδοντίατρο, γυναίκα αυτή την φορά, η οποία του αφαίρεσε δύο δόντια λόγω ελλιπούς στηρίξεως και εκτεταμένου τερηδονισμού του ενός από τα δύο δόντια και του κατασκεύασε, τελικά, ολική οδοντοστοιχία στην άνω γνάθο.Παρ΄ όλα αυτά οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν και ο ασθενής επισκέφθηκε την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τον εξέτασε καθηγητής της Σχολής και του υπέδειξε να υποβληθεί σε εξετάσεις (πανοραμική ακτινογραφία προβολής ιγμορείων Waters) με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πρόβλημα στο εμπρόσθιο τοίχωμα του «συστοίχου ιγμορείου».Τελικά, ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμούς του οδοντιάτρου χειρούργου και επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.
Hellenic Business

"Υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο..." ...γράφει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος!

http://press-gr.blogspot.com/


.
"Gregory Vallianatos:
Οποιος νομίζει ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ας μας παραθέσει τα διεθνή κείμενα που αναφέρονται στο καθεστώς ΟΛΩΝ των νησιών μεγάλων και μικρών.
Πριν από 21 λεπτά "

Tάδε γράφει σήμερα ο πρώην, νύν και αεί συνεργάτης και λογογράφος του κ. Παπανδρέου στο προφίλ του στο facebook. Είναι γνωστό ότι αρέσκεται στη πρόκληση ο κ. Βαλλιανάτος και ο καύσωνας το επιβάλλει. Το ερώτημα όμως είναι άλλο.. Με τέτοιους στενούς συνεργάτες ευαγγελίζεται καλύτερες μέρες για τη διεθνή θέση της χώρας ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;; Συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου με το συγεκριμένο "status";; Eίμαι σίγουρος πως όχι και ότι ο κ. Βαλλιανάτος μάλλον τον εκθέτει για μια ακόμη φορά.
.


Διερωτώμενος πολίτης

Ικανοποιητική η κατάσταση του Μάσα



Δεν έχουν τελειώσει τα βάσανα για τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά από το αντικείμενο που χτύπησε στο κεφάλι κατά την ώρα των δοκιμαστικών στην Ουγγαρία. Ο Βραζιλιάνος οδηγός βρίσκεται με φαρμακολογική καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Χόνβεντ» και η κατάστασή του είναι σταθερή.




αλλά συνάμα σταθερή. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν τόνιζε ότι είναι ικανοποιητική η κατάσταση του ενώ μερικές ώρες πριν αναφερόταν ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του. Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο Φελίπε Μάσα βρίσκεται στην εντατική μονάδα θεραπείας και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ικανοποιητική».

Τον Βραζιλιάνο την ώρα που οδηγούσε με 190 χλμ. την ώρα χτύπησε στο κεφάλι ένα μεταλλικό ελατήριο περίπου ενός κιλού και προερχόταν από το μονοθέσιο του συμπατριώτη του Μπαρικέλο.


gazzetta team

Η Τουρκία με το «Στρατηγείο της Σμύρνης» συντονίζει τις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, ώστε να περιφρουρούν τον εναέριο χώρο της...


...Αλβανίας!
Αυτό δεν θα μπορούσε να το φαντασιωθεί ούτε ο Μητσοτάκης! Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, με εντολές του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Σμύρνης θα περιφρουρεί τον εναέριο χώρο της Αλβανίας!
Γράφει η έγκυρη “Rinascita Balcanica”: «Ο εναέριος χώρος της Αλβανίας υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ!»
Η ανταπόκριση του δημοσιογράφου Alketa Alibali, μεταξύ άλλων, γράφει:
«Η εναέρια κυκλοφορία της Αλβανίας, από σήμερα και στο εξής θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο συνεταίρων της Ατλαντικής Συμμαχίας, ειδικότερα της Πολεμικής Αεροπορίας των χωρών Ιταλίας, Τουρκίας και Ελλάδας, με σημείο αναφοράς την τουρκική στρατιωτική βάση της Σμύρνης.
Οι δυνάμεις της Ατλαντικής Συμμαχίας αναλαμβάνουν τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Αλβανίας ως το 2012, όταν θα έχει ενισχυθεί ο αλβανικός στρατός και θα είναι σε θέση να ελέγχει τον εναέριο χώρο της χώρας του…
».
Για την απόφαση ν’ ανατεθεί τέτοιος σημαντικός ρόλος στην Τουρκία, επισημαίνει το άρθρο:
«Η απόφαση ανάθεσης τέτοιου καθήκοντος στην Τουρκία δεν ήταν καλοδεχούμενη από την αλβανική κοινή γνώμη…»
Ειλικρινώς, δεν μας κάνει καθόλου κέφι (για να μην γράψουμε ακριβώς τι σκεφτόμαστε), να μεταφράσουμε τη μακροσκελή ανάλυση…
Χωρίς ίχνος σωβινισμού και εθνικισμού νοιώσουμε ξεφτιλισμένοι από την κυβέρνηση Καραμανλή, που θέλει να αυτοαποκαλείται «ελληνική κυβέρνηση»!
Νοιώθουμε γελοίοι για τα ελληνικά ΜΜΕ, όταν η είδηση έχει ημερομηνία 23 Ιούλη 2009!Δεν ξέρουμε πως νοιώθουν οι Έλληνες πιλότοι που υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο του Αιγαίου από τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε πως θα νοιώθουν όταν ενώ θα κάνουν αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, θα λαμβάνουν εντολές από τη Σμύρνη για πτήσεις στην Αλβανία!
Ντροπή και τσίπα δεν έχει πλέον η κυβέρνηση Καραμανλή! Ξεπουλάνε τα πάντα!
Η αντιπολίτευση δεν έχει πάρει είδηση τι συμβαίνει;
Η σκιώδης υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και σιωπά, ή το μαθαίνει σήμερα από το blog;
Το πλήρες κείμενο, ας το δουν έστω και τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ κι ας το μεταφράσουν μιας και πληρώνονται γι’ αυτές τις δουλειές, στη “Rinascita Balcanica

Εκανε την εκκλησία γυμναστήριο




ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Ο bodybuilder Al Horvath βρήκε μια πολύ πρωτότυπη χρήση για μια παλιά εκκλησία στο Οχάιο. Κράτησε κάποια...

απο αντικείμενα της εκκλησίας, έβαλε κάποια άλλα,εβαλε στη θέση των στασιδιών όργανα γυμναστικής και περιμένει τους πιστούς αθλητές να γυμναστούν εκεί.




YΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!?


Ελλάδα: Ιλιγγιώδης η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης

Προβληματισμός επικρατεί στην Ελλάδα μετά την καταγραφή 200 νέων κρουσμάτων γρίπης μόνο μέσα σε μία εβδομάδα.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 155 χιλιάδες άνθρωποι έχουν νοσήσει σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ΠΟΥ εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια.Τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στη χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εκτιμά ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να γίνονται γύρω στα Χριστούγεννα.«Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για τον ολικό εμβολιασμό του πληθυσμού», δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη Real News. Για το εάν τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά τονίζει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν έγκαιρα, σε όποιες χώρες, όμως, έκλεισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα απεδείχθη ότι δεν είχε αποτέλεσμα.Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββάτου, ότι έχει γίνει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο και ότι το επιχειρησιακό σχέδιο λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς και απίθανους παράγοντες.
Hellenic Business

Πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα Ευρωπαίων αποκτούν οι Αμερικανοί

Πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών αναμένεται να αποκτήσει η αμερικανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Θεωρητικά κάθε Eυρωπαίος πολίτης θα μπορεί να μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (Ντερ Σπίγκελ) οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να δώσουν τη Δευτέρα και με συνοπτικές διαδικασίες το πράσινο φως για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την Ουάσιγκτον. Πρόκειται για τραπεζικά δεδομένα που διαχειρίζεται η χρηματοοικονομική εταιρία Swift με έδρα το Βέλγιο. Η Swift επεξεργάζεται καθημερινά περίπου 15 εκατομμύρια εμβάσματα, μεταξύ των οποίων και απλές συναλλαγές εντός της ΕΕ. Θεωρητικά κάθε Eυρωπαίος πολίτης θα μπορεί να μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών. Ως αντάλλαγμα η ΕΕ προσβλέπει στην παροχή πληροφοριών από τους Αμερικανούς για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων και ομάδων στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος



http://www.dw-world.com/dw/article/0,,4517568,00.html

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ




"Dear God, this year please send clothes for all those poor ladies in Daddy's computer,
Amen."

ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ

Μια γυναίκα στη Ventura της Καλιφόρνια που ονομαζόταν Melanie είχε μια παράξενη εμπειρία ενώ βρισκόταν καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού της. Καθώς κοιτούσε στον τοίχο, έγινε, όπως πιστεύει, αόρατη. Ο άντρας της έψαχνε ολόκληρο το σπίτι για να τη βρει. Πέρασε ακόμα και μπροστά της, ούτε καν ένα μέτρο από κείνη, αλλά δεν την είδε. Το γεγονός κράτησε περίπου 10 λεπτά και μετά έγινε ξαφνικά και πάλι ορατή.

Αυτή η ασυνήθιστη ιστορία προέρχεται από μια συλλογή αναφορών που έχει συλλέξει η Donna Higbee στα πλαίσια μιας ενδελεχούς έρευνας, που διεξάγει επάνω στο ανεξήγητο φαινόμενο που η ίδια ονομάζει 'Ανθρώπινη Αυτόματη Ακούσια Αορατότητα'. Σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, κάποιοι άνθρωποι γίνονται ξαφνικά και χωρίς λόγο αόρατοι. Δεν φαίνεται να νιώθουν διαφορετικά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και μπορούν να κοιτούν, καθώς και να κινούνται, στον χώρο κανονικά, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε. Αλλά οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να τους δουν. Τους αγνοούν πλήρως, σαν να μην υπάρχουν.

Τα θύματα αυτού του παράξενου φαινόμενου μαρτυρούν ότι η εμπειρία δεν είναι ίδια με το να τους αγνοούν. Στους περισσότερους από εμάς θα έχει συμβεί κάποια στιγμή να νιώθουμε σαν να είμαστε αόρατοι σε κάποιες περιστάσεις της κοινωνικής μας ζωής. Αλλά αυτή η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική.

Μια ανέκδοτη ιστορία που διηγείται η Higbee έγινε σε ένα πάρτι. Ένας 37χρονος άντρας μπήκε στο μπάνιο και όταν βγήκε ήταν παντελώς αόρατος. Προσπάθησε να συζητήσει με διάφορους ανθρώπους, ακόμα και με την ίδια την κοπέλα του, αλλά αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξή του. Της ζήτησε ένα τσιγάρο αλλά δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση. Στην αρχή νόμιζε πως του έκαναν κάποια πλάκα κι έτσι γύρισε στο μπάνιο θυμωμένος. Όταν βγήκε και πάλι έξω, ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτε. Όλα είχαν επιστρέψει στο φυσιολογικό και μπορούσαν και πάλι να τον δουν.

Η Higbee έχει συλλέξει διάφορες παρόμοιες ιστορίες και σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο συμβαίνει αυτόματα, χωρίς προειδοποίηση, διαρκεί για λίγα λεπτά και μετά σταματάει. Διάφοροι άνθρωποι έχουν βιώσει αυτού του είδους την αορατότητα περισσότερο από μία φορά, σαν να είναι επιρρεπείς στο φαινόμενο αυτό. Έχει ακούσει ακόμα και για άτομα που ισχυρίζονται ότι μπορούν περιστασιακά να ελέγχουν την αορατότητα αυτή με τη θέλησή τους.

Ο Daniel S. ένιωσε ότι έγινε αόρατος μια μέρα όταν βρισκόταν με κάποιους φίλους του και έστηναν κροτίδες. Ήθελε να τους πει να σταματήσουν γιατί φοβόταν ότι θα έρθει η αστυνομία και θα ελέγξει ταυτότητες. Αυτό θα σήμαινε πρόβλημα για τον ίδιο γιατί είχε πολλές κλήσεις απλήρωτες στο όνομά του. Τον τρομοκρατούσε η ιδέα ότι μπορεί να πήγαινε στη φυλακή και να έχανε τη δουλειά του. Η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της και έλεγξε τις ταυτότητες όλων εκτός από του Daniel:

"Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από την άλλη άκρη της σειράς (υπήρχαν δύο σειρές, η μία μπροστά από την άλλη) των ανθρώπων. Στεκόμουν πίσω από μια φίλη μου. Ο αστυνόμος ζήτησε σε κάθε άτομο να του δώσει την ταυτότητά του καθώς περνούσε κατά μήκος της σειράς. Μετά, καθώς θα έπαιρνε την ταυτότητα θα καλούσε κάθε άτομο. Ήμουν ο τελευταίος στην πίσω σειρά. Ήμουν επίσης ο πιο μεγαλόσωμος, ακόμα πιο μεγαλόσωμος και από τον αστυνόμο. Εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν να μη με είχε καν δει και δε μου ζήτησε την ταυτότητά μου. Κανένας από τους δύο αστυνομικούς δεν μου έδωσε σημασία. Όλοι οι φίλοι μου, εκτός από τους δύο που τους πήρε η αστυνομία, νόμισαν πως είχα φύγει. Πολλοί με ρώτησαν μετά, που είχα πάει να κρυφτώ. Τους είπα πως βρισκόμουν εκεί, αλλά κανείς δε με πίστευε."

Η Higbee δεν προσφέρει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο, αλλά αναρωτιέται εάν συνδέεται με κάποιον τρόπο με δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι κατέχουν κάποιοι γιόγκι, που υποστηρίζουν ότι η ανθρώπινη αορατότητα δεν είναι μονάχα εφικτή, αλλά μπορεί επίσης και να γίνεται με τον έλεγχο του ατόμου. Παραλληλίζει επίσης το φαινόμενο με αναφορές σχετικές με απαγωγές από εξωγήινους. Σε πολλές τέτοιες αναφορές τα θύματα των απαγωγών έχουν ισχυριστεί ότι οι απαγωγείς τους μπορούν να γίνονται ορατοί και αόρατοι όποτε θέλουν, μαζί με άλλα φαινόμενα αορατότητας όπως να περνούν μέσα από τα τείχη των διαστημοπλοίων, τα οποία εμφανίζονται ή εξαφανίζονται κατά βούληση των εξωγήινων.

Εάν οι ιστορίες για την αορατότητα που αναφέρουν οι άνθρωποι είναι αληθινές, βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πραγματικά περίεργο φαινόμενο. Εντωμεταξύ, η Donna Higbee συνεχίζει να το ερευνά και να συλλέγει πληροφορίες και εμπειρίες από όλους όσους θέλουν να τις μοιραστούν.

Υπάρχει κάποιου είδους απόδειξη; Υπάρχουν φωτογραφίες;

Έχουν υπάρξει κάποιες περίεργες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν μερική ανθρώπινη αορατότητα. Μια από αυτές έχει τίτλο 'έχασε το κεφάλι της' και προέρχεται από το Las Vegas. Όταν πάρθηκε η φωτογραφία μέσα σε ένα ξενοδοχείο, μια γυναίκα πέρασε μπροστά από τον άνθρωπο που φωτογράφιζε αλλά φαινόταν σα να μην έχει κεφάλι. Ο κορμός της, η ζακέτα και το λουρί από την τσάντα της φαίνονται καθαρά, όχι όμως και το κεφάλι της. (Η φωτογραφία βρίσκεται στην ιστοσελίδα coasttocoastam.com).

Σε μια άλλη φωτογραφία που απεικονίζει μια ομάδα από στρατιώτες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ένας από τους στρατιώτες που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της σκηνής φαίνεται σα να είναι διαφανής. Πρόκειται για ανωμαλία της φωτογραφίας, για περίπτωση φαντάσματος ή αποτελεί μια περίπτωση ανθρώπινης αορατότητας; (Η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα ghoststudy.com).

Εθελούσια αορατότητα

Οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν σε ανθρώπους που φαίνεται ότι έγιναν αόρατοι με τρόπο αυτόματο και χωρίς τη θέλησή τους ή κάποια δική τους προσπάθεια. Αλλά τι γίνεται εάν κάποιος θέλει να γίνει αόρατος; Υπάρχει κάποια μέθοδος που μπορεί να το πετύχει;

Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη ιστορία από έναν άνθρωπο που πέτυχε την αορατότητα με τη χρήση ενός ηλεκτρικού κράνους που είχε εφεύρει το 1934. Μπροστά από μάρτυρες, σύμφωνα με την ιστορία, έβαλε το κράνος στο κεφάλι του, μπήκε μέσα σε έναν θάλαμο και άγγιξε κάποιες επαφές επάνω από το κεφάλι του. Τότε, άνοιξε ένα ηλεκτρικό ρεύμα και έγινε σταδιακά αόρατος, από τα νύχια ως το κεφάλι. Μπορούσαν να νιώσουν το σώμα του νεαρού επιστήμονα εάν το άγγιζαν, αλλά δεν μπορούσαν να τον δουν. Πραγματικότητα, ή κάποιο ταχυδακτυλουργικό κόλπο;
Κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έρχονται σε επαφή με οντότητες από άλλους κόσμους, μέσω των οποίων μπορούν να κάνουν αόρατα κάποια μικρά αντικείμενα, αλλά κάποιες φορές ακόμα και το ίδιο τους το σώμα.
Διάφοροι επιστήμονες προσπαθούν να κατασκευάσουν μανδύες που όταν κάποιος τους φοράει θα φαίνεται διαφανής, αφήνοντας να φανεί οτιδήποτε βρίσκεται από πίσω του. Τέτοιοι μανδύες που αποτελούν αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες στο Τόκιο και άλλα μέρη, δεν προσφέρουν πραγματική αορατότητα αλλά ένα είδος οπτικού καμουφλάζ.
Τέλος, ο Richard Bartle ισχυρίζεται πως ξέρει τον τρόπο για να φτιάξει μπογιά αορατότητας (Invisibility Paint - mud.co.uk/richard/sbos18.htm). Η συνταγή του περιλαμβάνει ιστούς από άνθη καλαμποκιού, μίσχους από μάτια γαστερόποδων και το κεντρί από μια 'δηλητηριώδη γάτα', μεταξύ άλλων. Τα τρελά αυτά συστατικά κάνουν την κατασκευή της συνταγής να μοιάζει ανέφικτη, πράγμα που σίγουρα ισχύει, εφόσον η συνταγή αυτή αποτελεί μια χιουμοριστική προσέγγιση του θέματος. Αν ωστόσο κάποιος καταφέρει να κατασκευάσει την μπογιά με τη χρήση της συνταγής, ας μην την κρατήσει μόνο για τον εαυτό του!!

ΠΗΓΗ

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ?