Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο Τομ Χανκς στο μουσείο της Ακρόπολης



Ο βραβευμένος με Οσκαρ Αμερικανικός ηθοποιός, Τομ Χανκς, μαζί με τη σύζυγό του, Ρίτα Γουϊλσον, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Αμερικανός ηθοποιός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, και εκδήλωσε το θαυμασμό του, τόσο για το χώρο, όσο και για τα εκθέματα του Μουσείου.
Η επίσκεψη του κ. Χανκς έγινε «ινκόγνιτο», χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ....


.Μια καλή ιδέα κύριοι ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ!! Ράφτε τους ΤΑ !!!


01 Ιουλίου 09!! ...by diaporon-bl!!
Το διάβασα πριν από λίγο στο Sky online ο ανταποκριτής του BBC στο NEPAL αναφέρει μια εντυπωσιακή είδηση που δείχνει πως αντιδρά ένας ηγέτης χώρας όταν έχει την ριμάδα <πολιτική βούληση!> λέει λοιπόν ο φίλτατος J. Water τους τα «Έραψαν»!!. Παντελόνια χωρίς τσέπες θα φορούν οι υπάλληλοι του διεθνούς αεροδρομίου του Νεπάλ, αφού οι αρχές αποφάσισαν να καταπολεμήσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφθορά...Αφού η Ειδική κρατική επιτροπή που εστάλη στο αεροδρόμιο για να δει τι συμβαίνει έπαθε την πλάκα της όταν δέχθηκε βροχή παραπόνων για τη συμπεριφορά του προσωπικού!!!. Πρόταση ΡΑΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ.. Στα Νοσοκομεία! Στις Νομαρχίες! Στις Εφορίες! Στα Υπουργεία!

Michael Jackson is dead by Jon Lajoie !!

Σούπερ παππούς!

Στα 85 του χρόνια έχει το κουράγιο να διανύσει με το ποδήλατό του μια απόσταση 1.680 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για τον Αυστραλό Τζακ Κρίφιν, ο οποίος απαντά αφοπλιστικά στην ερώτηση γιατί βάζει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία.

"Γιατί δεν μπορώ να το κάνω όταν πεθάνω" λέει ο 85χρονος αθλητής, ο οποίος το 1985 σε ηλικία 61 ετών έκανε τον γύρο της Αυστραλίας σε 100 μέρες.

Τώρα όπως λέει πέρασαν τα χρόνια και ελπίζει να κάνει την απόσταση Μπρίσμπαν-Κερνς (1680 χιλιόμετρα) σε 18 μέρες.

Ο Κρίφιν δήλωσε πως αισθάνεται νέος και ότι στη ζωή του δεν κάπνισε ποτέ, δεν κατανάλωσε αλκοόλ και τρώει "συγκρατημένα".

"Δεν νευριάζω, είμαι ήρεμος και δέχομαι τη ζωή όπως είναι" τόνισε ο Τζακ Κρίφιν αποδίδοντας σε αυτές τις αρχές το μυστικό της μακροζωίας του και της νεότητας που τον διέπει.
Enet.gr

ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ...ΞΑΝΘΙΕΣ!!!!


Μόνο οι Θαυμαστές....
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ....................ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΕΣ....................
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!

Δάσκαλος ασελγούσε σε μαθήτρια

Σοκ από νέα υπόθεση παιδοφιλίας. Δάσκαλος δημοτικού σχολείου στα Νότια Προάστια της Αττικής, κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε 12χρονη μαθήτριά του.

Την καταγγελία έκαναν οι γονείς του κοριτσιού, όταν βρήκαν στο κινητό της τηλέφωνο "περίεργα" μηνύματα. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, από την οποία πιστοποιήθηκε ότι έχει υπάρξει ασέλγεια σε βάρος του.

Εναντίον του 30χρονου έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Hellenic Business

AΠΟ anopetra-eleos.blogspot.com
ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ......
Ι Σ Ο Β Ι Α.... ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ,ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!

Βουλιάζει η Ακαδημία Πλάτωνος


Ντροπή σε όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν και έχουν συμμετάσχει σε αυτή την προσβλητική, για τον πολιτισμό μας, ενέργεια. Δεν επιτρέπεται στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό να καταστρέφεται με τέτοιο τρόπο το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου!! Είναι ντροπή να έρχονται τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο και να ψάχνουν να βρούν...κάτι...από την Ακαδημία του Πλάτωνος και να βρίσκουν έναν εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο χώρο! Φυσικά και αυτό μετά από πολύ ψάξιμο καθώς δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να εξηγεί τί σημαίνει και τί είναι ο χώρος αυτός....και αυτό γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος" δεν έχει να δώσει 30.000 Ευρώ για να βάλει μια πινακίδα!! Επιτέλους τι προσπαθείτε να κάνετε στην Ελλάδα μας κύριοι κυβερνώντες; Προσπαθείτε να διαλύσετε κάθε ρίζα μας με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας; Και μιας και είναι πρόσφατη η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά για την αρχή των διώξεων των blogs ουσιαστικά, θα θέλαμε να μάθουμε ειλικρινά....με ποιον τρόπο τιμωρείται κάποιος ο οποίος καταστρέφει μια τέτοια αρχαιολογική, πολιτιστική, πνευματική, ιστορική κληρονομιά..;Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!!

..(( Λ ))..

Σοκ από το νέο 'κρούσμα' ντόπινγκ στην άρση βαρών


Το… ντόπινγκ, χτύπησε για ακόμη μία φορά την πόρτα της άρσης βαρών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νίκος Κουρτίδης και Κωνσταντίνα Λάπου βρέθηκαν την Τρίτη "θετικοί" σε απαγορευμένες ουσίες.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως οι δύο αθλητές κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, αφού ο Κουρτίδης πήρε δύο χρυσά, ενώ και η Λάπου, από την πλευρά της, την Κυριακή κατάφερε να πάρει το ασημένιο.

Πλέον, μετά από αυτό το γεγονός, η ελληνική άρση βαρών κινδυνεύει με αποκλεισμό από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Τα δείγματα των δύο αθλητών είχαν ληφθεί την 1η Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν για προετοιμασία στην Κύπρο.
πηγη det-gr.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1963 Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ



Θεωρείται “μεγάλος δάσκαλος” ο Ωνάσης; Φυσικά. Δίδαξε τον τρόπο μέσα από τον οποίο το άλγος της επιβίωσης φτάνει να λάβει διαστάσεις θριάμβου (και αργότερα τραγωδίας). Γιατί μπορεί να μην υπήρξε ποτέ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν όμως εκείνος που έκανε το παγκόσμιο λεξικό της επιτυχίας να ξεκινάει από το ωμέγα ...

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ...ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!


Πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων κατά του καπνίσματος αύριο και υπάρχει ένα ρουφιανοτηλέφωνο που μπορείς να καταγγείλεις τον φίλο, τον γείτονα, τον ξάδελφο κι εννοείται όποιον είχες άχτι τόσο καιρό για διάφορους λόγους και τυχαίνει να καπνίζει.

Η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση σου δίνει αυτή την δυνατότητα σε περίπτωση που δεν είχες ασκήσει το άθλημα της ταβανόπροκας μέχρι τώρα.

Ο μεγάλος αδελφός που όλα τα βλέπει σε θέλει σύμμαχό του. Γίνε μία κινητή κάμερα και βοήθα κι εσύ στην Οργουελική εκστρατεία της αποξένωσης και της γκετοποίησης των συνανθρώπων σου. Γι αυτό ξεκίνα από τις 12 απόψε το βράδυ. Μην χάνεις ούτε λεπτό. Στο 1142 μπορείς κι εσύ να γίνεις ένας νέος Αρτέμης Μάτσας... έφτασε ή ώρα να κάνεις το χαφιεδοόνειρό σου πραγματικότητα.


Μην πεις μόνο μετά ότι δεν σε ενημερώσαμε...

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του σταθμού των ΚΤΕΛ Κηφισού.
Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν Ι.Χ., για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ''καβάλησε'' το διαχωριστικό διάζωμα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σφοδρά με διερχόμενο φορτηγό και στη συνέχεια με ένα ακόμη όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άντρες, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με την Τροχαία ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του από τη σύγκρουση.

Από τις 06:25 η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται κανονικά, καθώς άνδρες της Τροχαίας επέτρεψαν τη διέλευση των οχημάτων, η οποία προηγουμένως είχε απαγορευτεί.

Hellenic Business

Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Έξαλλος ο Μπαρό πέταξε τα μικρόφωνα και… έφυγε από τη συνέντευξη τύπου


Μπαρούτι έγινε ο Μπαρό…

και έφυγε έξαλλος και αμίλητος!


Αφού τελείωσε το ενημερωτικό ταξιδάκι του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Λαθρομετανάστευσης, με ξεναγό τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, και αφού πήγαν παντού –έφτασαν μέχρι τον Έβρο- εκτός από τα μέρη εκείνα που υπάρχει το πρόβλημα (Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αττικής κ.α.) και που εξόφθαλμα μπορεί κάποιος να δει αλλά και να νιώσει τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να δοθεί μία συνέντευξη τύπου, για να ενημερωθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι πολίτες της χώρας τι έγινε σε αυτό το ταξιδάκι και σε ποια συμπεράσματα κατέληξε ο κύριος Μπαρό, αλλά και τι σκοπεύει να προτείνει για την λύση του προβλήματος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε, αλλά όταν κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει (εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων του Αγαθονησίου που ταλαιπωρούνται από την μη πρακτική και επί της ουσίας παρέμβαση της πολιτείας) τι υπάρχει πέρα από τα ευχολόγια και τα θεωρητικά συμπεράσματα και ποια μέτρα πρόκειται να παρθούν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών και της λαθρομετανάστευσης, ο κύριος Μπαρό έγινε «τούρκος» και δημοκρατικά λειτουργώντας πέταξε τα μικρόφωνα και απομακρύνθηκε από την αίθουσα εμφανώς οργισμένος και αμίλητος!!!
Φυσική όμως πρέπει να θεωρείται αυτή η αντίδραση του κυρίου Μπαρό, γιατί στην χώρα του φαίνεται πως τον έχουν συνηθίσει σε εύκολες – προγραμματισμένες ερωτήσεις και όχι σε ερωτήσεις ουσίας. Επίσης, είναι συνηθισμένος να πετάει τα μικρόφωνα όταν δεν έχει απαντήσεις (γιατί οι απαντήσεις φέρνουν και ευθύνες από το παρελθόν, μοιράζουν ευθύνες στο παρόν και φορτώνουν με πολλές και βαριές ευθύνες το μέλλον) και γενικότερα η άποψη του κυρίου Μπαρό περί δημοκρατίας (και υποχρέωσης των πολιτικών να απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών) είναι σαφέστατα διαφοροποιημένη από την άποψη τη δική μας, τη δική σας ή και των πολιτών της χώρας του κυρίου Μπαρό.
Η φυγή δεν είναι λύση και ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπεύθυνος για τα θέματα της Λαθρομετανάστευσης είναι ο πρώτος που το γνωρίζει, αλλά και ο πρώτος που την εφαρμόζει. Η έλλειψη Ευρωπαϊκής πολιτικής, η έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης της σοβαρότητας και της ευθύνης των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην λαθρομετανάστευση, η έλλειψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων πραγματική για αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που με συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις σε αρχηγούς κρατών θα μπορέσει να λύσει το ακανθώδες πρόβλημα των λαθρομετανάστευσης, ανάγκασαν τον «πολλά βαρύ» Ευρωπαίο Επίτροπο σε μία πρωτοφανή φυγή από τις ευθύνες που βαραίνουν, τόσο τον ίδιο προσωπικά (επειδή δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει στο ελάχιστο το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είναι και αποκλειστικά αρμόδιος και υπεύθυνος), όσο και τις ηγεσίες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες δεν σαφέστατα επιθυμούν να συγκρουστούν με εκείνα τα συμφέροντα που επιθυμούν την μεταλλαγή της Ευρώπης των Εθνών σε μία Ευρώπη των φτηνών εργατών και των πολυπολιτισμών κοινωνιών…
Ο κύριος Μπαρό σήμερα απλά εξευτελίστηκε και ξεγύμνωσε την μηδενική Ευρωπαϊκή πολιτική περί λαθρομετανάστευσης. Μία πολιτική η οποία μάλλον είναι παρακολουθητικού χαρακτήρα και καταγραφής στατιστικών δεδομένων, παρά πολιτικής ουσίας και αντιμετώπισης ενός τεράστιου πλήθους λαθρομεταναστών που απειλούν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών της (μην ξεχνάμε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο κέντρο του Λονδίνου έγιναν από μουσουλμάνους μετανάστες 3ης γενιάς!!!).
Όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις, τότε υπάρχουν… αποχωρήσεις… και μάλιστα ηχηρά γελοίες…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Τα θερμά συγχαρητήρια από το ιστολόγιο στον δημοσιογράφο του Alpha, που έκανε την συγκεκριμένη ερώτηση

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

06:45..Πρωϊνή Ματιά στον Κόσμον Όλον!!


TEGUCIGALPA (Reuters) - Ousted Ο Πρόεδρος Manuel Zelaya ορκίστηκε την Τρίτη να επιστρέψετε στην Ονδούρα πλαισιωμένος από ξένους ηγέτες για την συνέχιση των καθηκόντων του , αψηφόντας την προειδοποίηση για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και αντιμετωπίζοντας άμεση σύλληψη από το στρατιωτικό καθεστώς!....BAGHDAD (Reuters) - Λίγες ώρες που στρατεύματα των ΗΠΑ παρέδωσαν τον έλεγχο των πόλεων του Ιράκ στις εσωτερικές του δυνάμεις ασφαλείας, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου στη βόρεια πόλη του Κιρκούκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 άτομα και τραυμάτιστηκαν πάνω από 100 την Τρίτη!..Ankara (BBC)Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και στρατηγοί των ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκαν χθες Τετάρτη εν μέσω της έντασης που έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα περί "σχεδίου" των ενόπλων δυνάμεων για να τρωθεί η αξιοπιστία της κυβερνώσας Ισλαμιστικής παράταξης, αλλά και περί πρωτοβουλιών στην εθνοσυνέλευση με στόχο να ελεγχθεί η ισχύς του στρατού!...Buenos Aires (Reuters) Ο δήμαρχος του Μπουένος ʼιρες της πρωτεύουσας της Αργεντινής, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσει να ελέγξει την έξαρση του θανατηφόρου στελέχους της γρίπης Η1Ν1.Ο δήμαρχος Μαουρίτσιο Μάκρι ζήτησε από τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους όσο περισσότερο μπορούν. Το υπουργείο υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη Α.Η Αργεντινή είναι η τρίτη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μετά το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες!...Lima (BBC)..Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν δύο πλεούμενα που κινούνταν σε ποταμό συγκρούστηκαν στην επαρχία Ουκαγιάλι, στην περιοχή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στο Περού, μετέδωσε χθες Τρίτη ο ραδιοφωνικός σταθμός RPP!...Η Σουηδία ανέλαβε σήμερα Τετάρτη την κυλιόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δεύτερη φορά αφότου εντάχθηκε σε αυτήν, το 1995. !...

Βρέθηκαν τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου;



Την περασμένη Κυριακή ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ ανακοίνωσε ότι λείψανα που βρίσκονταν μέσα σε μαρμάρινη λευκή σαρκοφάγο η οποία βρέθηκε σε κατακόμβη της μεγαλοπρεπούς Βασιλικής του Αγ. Παύλου έξω από τα τείχη της Ρώμης ανήκουν πιθανότατα στον Απόστολο Παύλο.
Ο Πάπας ανακοίνωσε τη σημαντικότατη αυτή είδηση βασιζόμενος στα στοιχεία της πρώτης επιστημονικής έρευνας που έγινε στα λείψανα.
Σύμφωνα με τον Ποντίφικα, προσφάτως οι αρχαιολόγοι ανέσυραν και άνοιξαν τη σαρκοφάγο που βρισκόταν κάτω από τη Βασιλική του Αγ. Παύλου και εδώ και 2.000 χρόνια εθεωρείτο από τους πιστούς ως ο τάφος του Αποστόλου των Εθνών.
Οπως προκύπτει από τη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα, τα λείψανα χρονολογούνται από τον 1ο ή 2ο αιώνα.
"...Το στοιχείο αυτό πιθανότατα επιβεβαιώνει την ομόφωνη και αδιαμφισβήτητη παράδοση που θέλει τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου να βρίσκονται εδώ..." δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη διάρκεια της τελετής λήξης του Έτους Αποστόλου Παύλου.
Μέσα στη σαρκοφάγο οι αρχαιολόγοι βρήκαν κόκκους από λιβάνι, αλλά και υπολείμματα από δύο λινά υφάσματα.
Μια δεύτερη είδηση αποτελεί η ανακάλυψη της αρχαιότερης προσωπογραφίας του Αποστόλου Παύλου στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού "L΄Οsservatore Romano", η τοιχογραφία, που χρονολογείται από τα τέλη του 4ου αιώνα, αποκαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου.
Από τον 4ο αιώνα χρονολογείται η προσωπογραφία του Αποστόλου Παύλου που αποκαλύφθηκε στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη.

O SUPERMAN ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ....ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?


ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ....ΕΛΕΟΣ

Αναβάλλεται το προσκύνημα στη Μέκκα εξαιτίας της γρίπης Α

Η Σαουδική Αραβία επίσημα προέτρεψε σήμερα τους πιστούς να μεταθέσουν χρονικά τα προσκυνήματά τους στη Μέκκα, από τον φόβο μιας «ανεξέλεγκτης» διάδοσης του ιού H1N1 της γρίπης Α, μεταδόθηκε στη Τζέντα.

Η επίσημη προτροπή ως κύριους αποδέκτες έχει «τους ηλικιωμένους και τους χρόνια ασθενείς». Γίνεται σύσταση για εμβολιασμό των προσκυνητών προγενέστερο της μετακίνησής τους προς τη δυτική Σαουδική Αραβία. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι στο φαρμακευτικό σκεύασμα «Ταμιφλού» θα παρέχεται έκπτωση --σε ποσοστό 20% .

Ας επισημανθεί ότι στη Μέκκα ετησίως συρρέουν περίπου τρία εκατομμύρια πιστοί, από περίπου 160 κράτη, στο πλαίσιο μιάς από τις εντυπωσιακότερες θρησκευτικές συνάξεις σε όλο τον πλανήτη, από τον μήνα Νοέμβριο κι ύστερα.

Παρατηρητές από την πλευρά τους σχολίασαν ότι, ενόψει των αναγκών θα γίνει «ένας αγώνας δρόμου» προκειμένου έγκαιρα να έχει εμβολιαστεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός των ανθρώπων που για κάποιους συγκεκριμένους λόγους προς και στα τέλη του τρέχοντος έτους θα μετακινηθούν από τις εστίες τους προς αριθμό προορισμών και τανάπαλιν.

Στη Σαουδική Αραβία, που είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, τα κρούσματα της νέας γρίπης ανέρχονται στα 81 μέχρις ώρας.

Hellenic Bysiness