Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αναβάλλεται το προσκύνημα στη Μέκκα εξαιτίας της γρίπης Α

Η Σαουδική Αραβία επίσημα προέτρεψε σήμερα τους πιστούς να μεταθέσουν χρονικά τα προσκυνήματά τους στη Μέκκα, από τον φόβο μιας «ανεξέλεγκτης» διάδοσης του ιού H1N1 της γρίπης Α, μεταδόθηκε στη Τζέντα.

Η επίσημη προτροπή ως κύριους αποδέκτες έχει «τους ηλικιωμένους και τους χρόνια ασθενείς». Γίνεται σύσταση για εμβολιασμό των προσκυνητών προγενέστερο της μετακίνησής τους προς τη δυτική Σαουδική Αραβία. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι στο φαρμακευτικό σκεύασμα «Ταμιφλού» θα παρέχεται έκπτωση --σε ποσοστό 20% .

Ας επισημανθεί ότι στη Μέκκα ετησίως συρρέουν περίπου τρία εκατομμύρια πιστοί, από περίπου 160 κράτη, στο πλαίσιο μιάς από τις εντυπωσιακότερες θρησκευτικές συνάξεις σε όλο τον πλανήτη, από τον μήνα Νοέμβριο κι ύστερα.

Παρατηρητές από την πλευρά τους σχολίασαν ότι, ενόψει των αναγκών θα γίνει «ένας αγώνας δρόμου» προκειμένου έγκαιρα να έχει εμβολιαστεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός των ανθρώπων που για κάποιους συγκεκριμένους λόγους προς και στα τέλη του τρέχοντος έτους θα μετακινηθούν από τις εστίες τους προς αριθμό προορισμών και τανάπαλιν.

Στη Σαουδική Αραβία, που είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, τα κρούσματα της νέας γρίπης ανέρχονται στα 81 μέχρις ώρας.

Hellenic Bysiness

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου