Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η πεθερα

Συναντιούνται δύο φίλοι μετά από καιρο... Ο ένας φοράει πένθος στο χέρι, και είναι γεμάτος γρατζουνιές. Τον βλέπει ο φίλος του και ρωτάει:
- Τι έγινε ρε Γιάννη; Γιατί φοράς πένθος;
- Αστα, ρε συ, έθαψα την πεθερά μου...
- Καλά, και οι γρατζουνιές;
- Ασε ρε δεν ήθελε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Η ασφάλιση στην αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν διαδεδομένη η ασφαλιστική κάλυψη των εξόδων κηδείας, σύστημα που αναπτύχθηκε μέσω θρησκευτικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Αργότερα, με νόμο του Σόλωνα, τον 6ο π.Χ. αιώνα, θεσπίστηκε ο όρος των "ομοτάφων", ο πρώτος ασφαλιστικός νόμος που καθόριζε τη λειτουργία εταιριών που είχαν σαν αντικείμενο την κάλυψη των εξόδων κηδείας. Τα διάφορα σωματεία και ενώσεις της εποχής διεύρυναν την έννοια της ασφάλισης, δημιουργώντας εταιρίες που είχαν σαν αντικείμενο την αλληλοβοήθεια, την αμοιβαιότητα και τον καταμερισμό των κινδύνων, πέρα από τα έξοδα κηδείας και με κερδοσκοπικό πλέον χαρακτήρα.
Στην Κύπρο τον 5ο π.Χ. αιώνα, εμφανίσθηκε το πρώτο νοσοκομειακό πρόγραμμα της ιστορίας. Ήταν η συμφωνία μεταξύ του βασιλιά Ιδαλίου και του γιατρού Ονάσιλλου και των αδελφών του. Η συμφωνία αυτή όριζε ότι ο Ονάσιλλος και οι αδελφοί του θα αναλάμβαναν την περίθαλψη των στρατιωτών στο ενδεχόμενο τραυματισμού τους σε επερχόμενη μάχη. Σαν αντάλλαγμα, ο βασιλιάς Ιδάλιος προσέφερε χρήματα και γη. Τον 4ο π.Χ. αιώνα, συναντάμε αναφορά στο θεσμό της ασφάλισης, σε λόγους του Δημοσθένη, "Περί θαλασσίων πιστώσεων". Εδώ, περιγράφονται τα "θαλασσοδάνεια". Το εμπόριο, από αρχαιοτάτων χρόνων, είχε μεγάλα περιθώρια κέρδους, αλλά και πολύ υψηλό ρίσκο.
Η πειρατεία και τα ναυτικά ατυχήματα ήταν σύνηθες φαινόμενο στην αρχαία Ελλάδα. Έτσι, αντί κάποιος έμπορος ή επενδυτής να δανείσει (επενδύσει) τα χρήματα του σε ένα πλοίο, με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής, σε περίπτωση που το πλοίο δεν επέστρεφε, απευθυνόταν σε ναυτομεσιτικό γραφείο, μέσω του οποίου μπορούσε να δανείσει χρήματα σε διάφορα πλοία, διασπείροντας έτσι τον κίνδυνο. Από τα κέρδη των πλοίων που επέστρεφαν, μπορούσε να αποσβήσει τη ζημιά εκείνων που δεν επέστρεφαν. Τα "θαλασσοδάνεια" αποτελούν παράδειγμα πρόληψης, σύνεσης και ευρηματικότητας. Σε κείμενα συγγραφέων της κλασικής περιόδου, αναφέρεται η ασφάλιση απόδρασης δούλου.
Συνηθιζόταν να γίνεται συμφωνία, με βάση την οποία ο ιδιοκτήτης του δούλου πλήρωνε περιοδικές καταβολές, ώστε να εισπράξει αποζημίωση στην περίπτωση απόδρασης του δούλου του. Την έννοια της κοινής αβαρίας τη γνωρίζουμε όλοι. θεσπίσθηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα από το δίκαιο της Ρόδου. Σύμφωνα με τον όρο αυτό, κάθε ηθελημένη θυσία εμπορευμάτων που πραγματοποιείται χάριν του πλοίου και του υπολοίπου φορτίου, επιραρύνει, αναλογικά, όλα τα διασωθέντα συμφέροντα. Μοιάζει με την ασφάλιση, στο ότι τον κίνδυνο τον επωμίζονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος της κοινήζ αβαρίας, διατηρείται αυτούσιος μέχρι σήμερα, και μάλιστα με παγκόσμια ισχύ.

Ελληνιστική εποχή

324 π.Χ.: Ο Υπουργός, με τη σημερινή έννοια, των Οικονομικών του τεράστιου κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ονομαζόμενος Αντιμένης ο Ρόδιος, συνέστησε την πρώτη στον κόσμο Κρατική Ασφαλιστική Εταιρία, η οποία ασφάλιζε τη ζημιά του ιδιοκτήτη του δούλου, στην περίπτωση απόδρασης. Μάλιστα, αναγορεύεται από κάποιους ως ο πρώτος ασφαλιστής στον κόσμο. Συγχρόνως πληροφορούμαστε πως οι Τράπεζες και οι Ασφαλιστικές εταιρίες ανεπτύχθησαν, κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους, στους αχανείς χώρους των αυτοκρατοριών των Διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου και των Επιγόνων του, κι αυτό γιατί το Ελληνικό χρήμα αποτελούσε την εποχή εκείνη το μοναδικό μέσο συναλλαγής από την Ινδία μέχρι την Ισπανία.

Αναρτήθηκε από MORFEAS

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΣΙΩΝ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ME ΜΠΟΓΙΕΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ INDYMEDIA.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

14/7/2009 μ.Χ.



ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ»



Ιδού ο Χάρτης των Αλβανικών διεκδικήσεων που θα τεθεί στη διαπραγμάτευση

(Στις περιοχές Αχρίδας, Ρέσνας, Κρουσόβου, Περλεπέ, Μοναστηρίου, Καβάνταρσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής και Σκοπίων,

διαβιεί βέβαια η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα του κρατιδίου, που δεν είναι άλλη από την Ελληνική…)





Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλαιά άποψη εγκύρων αναλυτών, που είχαν από χρόνια επισημάνει ότι «το τέλος της πορείας των Σκοπίων είναι η διάλυση και γι’ αυτό δεν πρέπει να βιαστούμε να παραδώσουμε το όνομα»!

Πράγματι, αφού προηγήθηκε η αλβανοσκοπιανική σύρραξη του 2001, τώρα, οκτώ χρόνια μετά τη Συμφωνία της Αχρίδας και ενώ ανακηρύχθηκε η «Ανεξαρτησία» του Κοσσόβου, κύκλοι των Αλβανών των Σκοπίων και το ίδιο το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα DPA, απειλούν στην ουσία με εδαφικό διαχωρισμό των Αλβανικών περιοχών, είτε εμμέσως με μορφή Ομοσπονδίας ή Καντονιών, είτε …αναγκαστικά με δημιουργία της επαπειλούμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», όπως αποκαλούν το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων!





ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΧΡΙΔΑΣ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Vecernje Novosti του Βελιγραδίου (9 Ιουλίου 2009), ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι προειδοποίησε την Κυβέρνηση των Σκοπίων ότι είναι απαραίτητη νέα συμφωνία συνύπαρξης των δυο λαών στα Σκόπια, εφ΄ όσον η Κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί ο διαμελισμός της χώρας!



Ο Μεντούχ Τάτσι, είναι αυτός που έχει συντάξει μάλιστα μια νέα Συμφωνία τύπου Αχρίδας, που εκβιαστικά θέλει να την περάσει και να υπογραφεί από τον Γκρούεφκσι. Αλλιώς, αντίο Σκόπια…ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το "πιστόλι" του συνδικάτου και η αυτοκτονία του διοικητή!

[Ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών Γιώργος Ξάνθης, που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πριν από δύο χρόνια.]

Ανιψιός του διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών Γιώργου Ξάνθη, που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πριν από δύο χρόνια, είναι το πρώτο πιστόλι της φαμίλιας της ελληνικής «Κόζα Νόστρα», ο «σκληρός» του συνδικάτου του εγκλήματος Γιώργος Κατσαγάνης.

Ο «ωραίος Τζορτζ» της παρέας των δεκάξι που κατηγορούνται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου είναι ο γιος της αδελφής του αστυνομικού που τον Απρίλιο του 2007 βρέθηκε νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος, στο έλος της Αγυιάς, λίγο έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό, χωρίς να ταυτίζει σε καμία περίπτωση τη δράση του Κατσαγάνη με τα πραγματικά κίνητρα της μυστηριώδους αυτοκτονίας του αστυνόμου Ξάνθη, δημιουργεί συνειρμούς που παραπέμπουν σε σκηνές από καλογυρισμένο φιλμ νουάρ.

Τότε ιατροδικαστές και Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έκαναν λόγο για αυτοκτονία, επισημαίνοντας ότι ο 52χρονος διοικητής έβαλε το υπηρεσιακό του όπλο στο στήθος και πάτησε τη σκανδάλη δύο φορές. Ο θάνατός του όμως είχε προκαλέσει σάλο τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα την περίεργη υπόθεση της αυτοκτονίας του Γιώργου Ξάνθη ανέλαβε να διερευνήσει κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς προτού ο επί τριάντα ένα χρόνια μάχιμος αξιωματικός βρεθεί νεκρός είχαν προηγηθεί «σκοτεινά σημεία» που έδιναν στην υπόθεση διαστάσεις θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, ο Γιώργος Κατσαγάνης από μικρός αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας, αφού τα συνεχή μπλεξίματά του έφερναν πάντα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον θείο του, ο οποίος άκουγε πίσω από την πλάτη του ψιθύρους και σχόλια για το «μπουμπούκι» της αδελφής του. Ο Κατσαγάνης είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στις αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή που άφησε το πατρικό του σπίτι στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας και πάτησε το πόδι του στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως θυμούνται αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, κάποια στιγμή, όταν ο Γιώργος Κατσαγάνης είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον ενός νεαρού στην οδό Επιδαύρου, στο κέντρο της Πάτρας, ο Γιώργος Ξάνθης ευχόταν να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί προκειμένου να γλιτώσει από τα ειρωνικά βλέμματα και το διασυρμό του ονόματός του. Ο Γιώργος Κατσαγάνης, ο οποίος δούλευε τότε ως πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί, φέρεται για τα μάτια μιας γυναίκας να παρεξηγήθηκε με τον νεαρό θαμώνα, τον οποίο κυνήγησε και εν συνεχεία πυροβόλησε, χωρίς να τον τραυματίσει.

Οσοι γνώριζαν τον ακέραιο, όπως λένε, χαρακτήρα του αείμνηστου Ξάνθη ακόμα και σήμερα πιστοποιούν ότι τότε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, ακόμα και για τον ανιψιό του, δείχνοντας ανεπηρέαστη και αμείλικτη συμπεριφορά.


Το άλλοθι

Ο Γιώργος Κατσαγάνης επρόκειτο να δικαστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου του 2009 στο εφετείο της Πάτρας. Την ίδια ημέρα δηλαδή που σημειώθηκε και η απαγωγή του 74χρονου Περικλή Παναγόπουλου στο Καβούρι.
Ο 29χρονος, που κατηγορείται για φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή εκείνο το πρωινό, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της υποστήριζε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή, καθώς έλειπε σε δικαστήριο στην Πάτρα. Σύμφωνα με το έγγραφο του εφετείου Πατρών, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso» και αποτελεί το ισχυρό άλλοθι του Γιώργου Κατσαγάνη, το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου πράγματι ο φερόμενος ως φυσικός απαγωγέας παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση ότι η δικηγόρος του Γεωργία Σακαρέλου ήταν ασθενής. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του και έδωσε αναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου του 2009.

Μάλιστα στο έγγραφο, το οποίο πήρε από τη γραμματεία του εφετείου ο πατέρας του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στην απολογία του ο γιος του, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κατηγορούμενος Γιώργος Κατσαγάνης του Δημητρίου ήταν παρών και «αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, ανήγγειλε ότι η συνήγορός του δεν μπορεί να εμφανισθεί σήμερα...». Να σημειωθεί ότι η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει στις 8.40 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου, την ώρα δηλαδή που, όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος Κατσαγάνης, επιδείκνυε το έγγραφο μέσα στο δικαστήριο της Πάτρας.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr/

«Ήρθα για τίτλους»

bjarsmyr_matttias.jpgΛίγο πριν τις 14:00 ο Ματίας Μπιέρσμιρ πάτησε... Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το τριφύλλι και τους τίτλους που θέλει να κατακτήσει. Τι είπε για τους συμπατριώτες του, Ολαφ Μέλμπεργκ και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Το gazzetta.gr ήταν στο αεροδρόμιο.

Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος και δήλωσε... πανέτοιμος αφού το σουηδικό πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και πήρε μέρος πριν από λίγες μέρες και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών «Είμαι πανέτοιμος, Ο τραυματισμός μου έχει ξεπεραστεί και είμαι σε καλή κατάσταση. Περιμένω να ενσωματωθώ με την αποστολή. Στόχος μου είναι να κατακτήσω τίτλους. Θέλω ο κόσμος να είναι μαζί μας και να κερδίζουμε μαζί».

Ο Σκανδιναβός στόπερ αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του Όλαφ Μέλμπεργκ και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς για τους οποίους τόνισε ότι θέλει να νικήσει «Γνωρίζω ότι θα βρεθώ αντιμέτωπος με τον Μέλμπεργκ και τον Μαϊστόροβιτς και επιθυμώ να τους νικήσω και τους δύο. Οχι μόνο τον Μέλμπεργκ αλλά και τον Μαϊστόροβιτς».
Τον νεαρό άσο περίμενε στην αίθουσα αφίξεων ο μάνατζερ του, Νταλίν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Παναθηναϊκού.

Ο 23χρονος διεθνής άσος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και η Γκέτεμποργκ θα πάρει 450.000 ευρώ. Ο Σκανδιναβός αναμένεται αύριο να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού που θα βρίσκεται στην Αυστρία για φιλικά παιχνίδια με γερμανικές ομάδες.
http://www.gazzetta.gr/

Για το ντόπινγκ...


Από τον Τηλέμαχο Μπούντζουκα
.
Θα προσπαθήσω να είμαι λιτός και να κατανοητός ώστε να ειπωθούνε μερικά πράγματα με το όνομα τους για το αντι ντόπινγκ κοντρόλ. Προφητικά ήτανε λόγια μου και τα γραφτά μου εδώ και πολλά χρόνια, για το παραμύθι του ντόπινγκ που μας πλασάρει ο παγκόσμιος αθλητισμός ,οι εταιρείες, η εκάστοτε κυβέρνηση, τα κόμματα ,οι συνομοσπονδίες ,οι προπονητές ,οι επιστήμονες ,τα αθλητικά σωματεία ,οι παράγοντες ,οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι και λοιποί συγγενείς είναι όλοι αυτοί που κόπτονται να έχουνε τον τίτλο του υπερασπιστή του «καθαρού αθλητισμού» με θύματα τους αθλητές. Αν ρωτήσετε όλους τους παραπάνω γιατί υπάρχει το ντόπινγκ θα πάρετε δυο απαντήσεις (η πρώτη) και η πιο επικοινωνιακή είναι για την υγεία των αθλητών, (η δεύτερη) για να υπάρχει ισότιμος ανταγωνισμός και «καθαρά» μετάλλια.
Και οι δυο όμως μας λένε ψέματα, εγώ θα ανατρέξω σε...
κείμενα του επιστήμονα φαρμακολογίας και μέλος του ΕΣΚΑΝ κ. Κούβελα «ξέρομε ότι όλοι κάτι παίρνουνε» είπατε τίποτα; ΞΕΡΟΥΝΕ.
Πώς να το ερμηνεύσω εγώ; Ξέρομε λέει ,ΟΛΟΙ λέει, «δηλαδή όταν θέλομε αφήνουμε και παίρνουνε «όλοι» και όταν δεν θέλουμε κανείς;». Μας λέει ξεκάθαρα «Εμείς καθορίζουμε τι είναι ντόπα με τους δείκτες των ουσιών και τι όχι, γιατί εμείς σαν επιστήμονες κατασκευάζομε τα πάντα με θύμα πάντα το πειραματόζωο μας αθλητή-α.» Είναι προφανές ότι το παιγνίδι δεν παιζότανε ποτέ στα ίσια . Άλλο DNA ο Αφρικανός ,άλλο ο Ευρωπαίος, άλλο , ο Ασιάτης, άλλο ο Νότιο Αμερικανός , Άλλο ο Καυκάσιος, άλλο ο Κινέζος και μην βιαστεί να με πει κανείς ρατσιστή γιατί θα έχασε. δεν τα λέω εγώ αυτά.>« Ένα πελώριο ερωτηματικό δίπλα από τα τεστ της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ WADA, τα οποία ανιχνεύουν στα ούρα των ανδρών αθλητών τα στεροειδή, που τεχνητά βελτιώνουν το μυικό σύστημα, έβαλαν Ελβετοί επιστήμονες.
Όπως δήλωσαν, τα τεστ ουσιαστικά είναι άχρηστα, αφού αποτυγχάνουν να λάβουν υπόψη τους μια σημαντική παραλλαγή ενός γονιδίου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στα επίπεδα τεστοστερόνης που εμφανίζονται στα δείγματα των ούρων. Όσοι αθλητές έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, είναι πολύ πιο απίθανο να περάσουν τα απαγορευτικά όρια που θέτει η WADA.Η παραλλαγή αυτή του γονιδίου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Ασιάτες, ενώ είναι σχεδόν ανύπαακτη στους Καυκάσιους ή τους Λατινοαμερικάνους. Το γεγονός αυτό δίνει εγγενές πλεονέκτημα στους Κινέζους, Ιάπωνες κ.α. αθλητές (ή όσους έχουν καταγωγή από αυτές τις χώρες, αλλά ζουν πλέον αλλού) έναντι των Ευρωπαίων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πινακίδες...με το κιλό....



Γωνία Ευριπίδου και Αθηνάς στο Κέντρο υπάρχει ένα παλιό σφραγιδάδικο
τουλάχιστον εγώ έτσι το ήξερα.
Παρατήρησα ότι έχει εξελιχθεί και με περίεργη πελατεία Αλβανούς κυρίως.
Το μαγαζάκι φτιάχνει πινακίδες κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μηχανές.
Ιταλικές, Ελληνικές, Αλβανικές και ότι ζητήσεις.
Η δουλειά του είναι καταπληκτική.
Τις έχει και στη μόστρα!
Κάθησα αρκετή ώρα απ΄έξω γιατί έβλεπα να μπαινοβγαίνουν
διάφοροι κυρίως Αλβανοί.
Τυλιγμένες σε εφημερίδες οι πινακίδες.
Είναι γνωστό ότι καθημερινά έχουμε πολλές κλοπές αυτοκινήτων
στη Χώρα μας οι οποίες περνάνε απαρατήρητες μέσα από τα όσα
συμβαίνουν.
Αθηναίος

ΕΛΕΟΣ ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΡΕΝΩΝ ΜΕ ΙΧ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες 3 οι νεκροί απο τη σύγκρουση του τρένου με διερχόμενο αυτοκίνητο στη Ξάνθη.Ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε τις μπάρες.

Μία ακόμα σύγκρουση τρένου με Ι.Χ σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, έξω από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας. Η...

αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θσσαλονίκης – Ειδομένης, και από όσα έχουν γίνει γνωστά, στο δρόμο της βρέθηκε ένα μικρό ημιφορτηγό που οδηγούσε 71χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 71χρονος παραβίασε τις διπλές μπάρες και βρέθηκε στην πορεία του τρένου.
newsblog

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΚΥΛΙ!!!!

Έγινε πάμπλουτη παίζοντας «κουλοχέρη» στο διαδίκτυο


ΑΝΤ1

21 Ιουν.


Το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα μια γυναίκα από την Ολλανδία, παίζοντας στον «ληστή με το ένα χέρι» μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση εταιρίας ιντερνετικών τυχερών παιχνιδιών.

«Είναι ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν κερδηθεί ποτέ στο διαδίκτυο», ανακοίνωσε η εταιρεία στο κείμενό της, αποκαλύπτοντας πως η 33χρονη τυχερή ξεπέρασε στα κέρδη έναν Νορβηγό, ο οποίος είχε κερδίσει 1,1 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2009.

Η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε το 1997, συνδέεται με το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και τονίζει πως έχει 2,9 εκατ. πελάτες σε περίπου εκατό χώρες. Ο δικτυακός της τόπος λειτουργεί σε είκοσι γλώσσες.

«Τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο είναι απαγορευμένα» στην Ολλανδία, όπου το μονοπώλιο το κατέχουν ορισμένες λοταρίες και η Holland Casino, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον Ιούνιο του 2008 το υπουργείο είχε απειλήσει με δίωξη τις τράπεζες και τους παρόχους πιστωτικών καρτών εάν «συνεργάζονταν» με δικτυακούς τόπους που προτείνουν παράνομα τυχερά παιχνίδια, ή στοιχήματα, σε Ολλανδούς πελάτες, όταν αυτοί πραγματοποιούν τις πληρωμένες τους εντός της χώρας.

Περίπου 400.000 Ολλανδοί, ήτοι το 3,8% των χρηστών του διαδικτύου, παίζουν σε παράνομους δικτυακούς τόπους και δαπανούν από 90 έως 280 εκατ. ευρώ, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΠΗΓΗ

Σαν Σήμερα: 14/07/2009



1789: Πέφτει η Βαστίλη - Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση.

1795: Η «Μασσαλιώτιδα» υιοθετείται και επίσημα ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε το 1792 από τον Ρουζέ ντε Λιλ.

1904: Πεθαίνει (κατά το παλιό ημερολόγιο) ο ρώσος δραματουργός Άντον Τσεχοφ.

1910: Πεθαίνει ο γάλλος χορογράφος Μαριούς Πετιπά.

1918: Γεννιέται ο σουηδός σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

1919: Γεννιέται ο ιταλός ηθοποιός Λίνο Βεντούρα.

1958: Ο στρατός υπό τον στρατηγό Κασέμ ανατρέπει τη μοναρχία στο Ιράκ και σκοτώνει τον βασιλιά Φαϊζάλ. Ανάμεσα στους κινηματίες και ο συνταγματάρχης Σαντάμ Χουσεϊν.

1968: Πεθαίνει, σε ηλικία 61 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής Ηλίας Τσιριμόκος.

1993: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει την Πάτρα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή και πολλοί να τραυματιστούν.

Για ...ένα εκατομμύριο δολάρια



Τέσσερις αθλητές διεκδικούν το ένα εκατομμύριο δολάρια που δίνει η IAAF σε όποιον αθλητή πετύχει έξι νίκες στα ισάριθμα Γκόλντεν Λιγκ. Συγκεκριμένα στο Γκόλντεν Λιγκ του Παρισιού (17 Ιουλίου) θα διεκδικήσουν το τζακ ποτ ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπέκελε (3000 μ., 5000 μ.), η Τζαμαϊκανή Κερόν Στιούαρτ (100 μ.), η Αμερικανή Σάνια Ρίτσαρντς (400 μ.), η Ρωσίδα Ελενα Ισινμπάγεβα (επί κοντώ).

http://www.espressonews.gr