Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Το "πιστόλι" του συνδικάτου και η αυτοκτονία του διοικητή!

[Ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών Γιώργος Ξάνθης, που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πριν από δύο χρόνια.]

Ανιψιός του διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών Γιώργου Ξάνθη, που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πριν από δύο χρόνια, είναι το πρώτο πιστόλι της φαμίλιας της ελληνικής «Κόζα Νόστρα», ο «σκληρός» του συνδικάτου του εγκλήματος Γιώργος Κατσαγάνης.

Ο «ωραίος Τζορτζ» της παρέας των δεκάξι που κατηγορούνται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου είναι ο γιος της αδελφής του αστυνομικού που τον Απρίλιο του 2007 βρέθηκε νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος, στο έλος της Αγυιάς, λίγο έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό, χωρίς να ταυτίζει σε καμία περίπτωση τη δράση του Κατσαγάνη με τα πραγματικά κίνητρα της μυστηριώδους αυτοκτονίας του αστυνόμου Ξάνθη, δημιουργεί συνειρμούς που παραπέμπουν σε σκηνές από καλογυρισμένο φιλμ νουάρ.

Τότε ιατροδικαστές και Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έκαναν λόγο για αυτοκτονία, επισημαίνοντας ότι ο 52χρονος διοικητής έβαλε το υπηρεσιακό του όπλο στο στήθος και πάτησε τη σκανδάλη δύο φορές. Ο θάνατός του όμως είχε προκαλέσει σάλο τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα την περίεργη υπόθεση της αυτοκτονίας του Γιώργου Ξάνθη ανέλαβε να διερευνήσει κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς προτού ο επί τριάντα ένα χρόνια μάχιμος αξιωματικός βρεθεί νεκρός είχαν προηγηθεί «σκοτεινά σημεία» που έδιναν στην υπόθεση διαστάσεις θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, ο Γιώργος Κατσαγάνης από μικρός αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας, αφού τα συνεχή μπλεξίματά του έφερναν πάντα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον θείο του, ο οποίος άκουγε πίσω από την πλάτη του ψιθύρους και σχόλια για το «μπουμπούκι» της αδελφής του. Ο Κατσαγάνης είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στις αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή που άφησε το πατρικό του σπίτι στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας και πάτησε το πόδι του στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως θυμούνται αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, κάποια στιγμή, όταν ο Γιώργος Κατσαγάνης είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον ενός νεαρού στην οδό Επιδαύρου, στο κέντρο της Πάτρας, ο Γιώργος Ξάνθης ευχόταν να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί προκειμένου να γλιτώσει από τα ειρωνικά βλέμματα και το διασυρμό του ονόματός του. Ο Γιώργος Κατσαγάνης, ο οποίος δούλευε τότε ως πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί, φέρεται για τα μάτια μιας γυναίκας να παρεξηγήθηκε με τον νεαρό θαμώνα, τον οποίο κυνήγησε και εν συνεχεία πυροβόλησε, χωρίς να τον τραυματίσει.

Οσοι γνώριζαν τον ακέραιο, όπως λένε, χαρακτήρα του αείμνηστου Ξάνθη ακόμα και σήμερα πιστοποιούν ότι τότε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, ακόμα και για τον ανιψιό του, δείχνοντας ανεπηρέαστη και αμείλικτη συμπεριφορά.


Το άλλοθι

Ο Γιώργος Κατσαγάνης επρόκειτο να δικαστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου του 2009 στο εφετείο της Πάτρας. Την ίδια ημέρα δηλαδή που σημειώθηκε και η απαγωγή του 74χρονου Περικλή Παναγόπουλου στο Καβούρι.
Ο 29χρονος, που κατηγορείται για φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή εκείνο το πρωινό, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της υποστήριζε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή, καθώς έλειπε σε δικαστήριο στην Πάτρα. Σύμφωνα με το έγγραφο του εφετείου Πατρών, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso» και αποτελεί το ισχυρό άλλοθι του Γιώργου Κατσαγάνη, το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου πράγματι ο φερόμενος ως φυσικός απαγωγέας παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση ότι η δικηγόρος του Γεωργία Σακαρέλου ήταν ασθενής. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του και έδωσε αναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου του 2009.

Μάλιστα στο έγγραφο, το οποίο πήρε από τη γραμματεία του εφετείου ο πατέρας του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στην απολογία του ο γιος του, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κατηγορούμενος Γιώργος Κατσαγάνης του Δημητρίου ήταν παρών και «αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, ανήγγειλε ότι η συνήγορός του δεν μπορεί να εμφανισθεί σήμερα...». Να σημειωθεί ότι η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει στις 8.40 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου, την ώρα δηλαδή που, όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος Κατσαγάνης, επιδείκνυε το έγγραφο μέσα στο δικαστήριο της Πάτρας.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου