Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

14/7/2009 μ.Χ.



ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ»



Ιδού ο Χάρτης των Αλβανικών διεκδικήσεων που θα τεθεί στη διαπραγμάτευση

(Στις περιοχές Αχρίδας, Ρέσνας, Κρουσόβου, Περλεπέ, Μοναστηρίου, Καβάνταρσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής και Σκοπίων,

διαβιεί βέβαια η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα του κρατιδίου, που δεν είναι άλλη από την Ελληνική…)





Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλαιά άποψη εγκύρων αναλυτών, που είχαν από χρόνια επισημάνει ότι «το τέλος της πορείας των Σκοπίων είναι η διάλυση και γι’ αυτό δεν πρέπει να βιαστούμε να παραδώσουμε το όνομα»!

Πράγματι, αφού προηγήθηκε η αλβανοσκοπιανική σύρραξη του 2001, τώρα, οκτώ χρόνια μετά τη Συμφωνία της Αχρίδας και ενώ ανακηρύχθηκε η «Ανεξαρτησία» του Κοσσόβου, κύκλοι των Αλβανών των Σκοπίων και το ίδιο το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα DPA, απειλούν στην ουσία με εδαφικό διαχωρισμό των Αλβανικών περιοχών, είτε εμμέσως με μορφή Ομοσπονδίας ή Καντονιών, είτε …αναγκαστικά με δημιουργία της επαπειλούμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», όπως αποκαλούν το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων!





ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΧΡΙΔΑΣ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Vecernje Novosti του Βελιγραδίου (9 Ιουλίου 2009), ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι προειδοποίησε την Κυβέρνηση των Σκοπίων ότι είναι απαραίτητη νέα συμφωνία συνύπαρξης των δυο λαών στα Σκόπια, εφ΄ όσον η Κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί ο διαμελισμός της χώρας!



Ο Μεντούχ Τάτσι, είναι αυτός που έχει συντάξει μάλιστα μια νέα Συμφωνία τύπου Αχρίδας, που εκβιαστικά θέλει να την περάσει και να υπογραφεί από τον Γκρούεφκσι. Αλλιώς, αντίο Σκόπια…ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου