Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΡΑΙΝΟ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ

ΛΕΣ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

funny animated gif

Γνωστός blogger στο αυτόφωρο.



Τις πληροφορίες και τα στοιχεία τα βρήκαμε στο troktiko, το οποίο αποκάλυψε και ποιός είναι ο blogger Κομματικά παιχνιδάκια απο τον μπλόκερ που επί 15 μέρες συκοφαντεί χωρίς αποδείξεις.... και Που δουλεύει ο αναζητούμενος μπλόκερ για συκοφαντία;
Πλήρης ενημέρωση, οπότε δε χρειάζεται να γράψουμε τίποτε εμείς. Το ...blog troktiko προφανώς θα αποκαλύψει και τον ΑΦΜ του συναδέλφου blogger σε λίγο.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blogger_20.html#ixzz0dBfKIoSA

Αλλάζει το σύστημα παροχής ασύλου σε λαθρομετανάστες


Της Μαριας Δεληθαναση

Τη δημιουργία αυτόνομης υπηρεσίας Ασύλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και την ίδρυση χώρων παραμονής για τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά κοινοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε κοινές δηλώσεις του με τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτιέρες, ύστερα από συνάντησή τους χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Γκουτιέρες που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα συναντήθηκε νωρίτερα με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την υφυπουργό Υγείας κ. Φ. Γεννηματά, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει πραγματική προστασία όσων έχουν ανάγκη. Τη ίδια στιγμή όμως, σημείωσε την αδήριτη ανάγκη συνεργασίας των κρατών που συνορεύουν με την Ε.Ε. (τα οποία όμως δεν διαθέτουν εχέγγυα προστασίας προσφύγων και άλλων ευάλωτων ομάδων), ώστε να περιορισθεί η επιβάρυνση της Ε.Ε. με πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς χαρτιά. Συγχρόνως, επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί ο αυστηρός έλεγχος των εισόδων και εξόδων της χώρας, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και η ένταξη των νομίμων μεταναστών και ειδικά της δεύτερης γενιάς. Σχετικά με το τελευταίο, ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες που ζουν νομίμως πολλά χρόνια στη χώρα και στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_20/01/2010_387475

Το δικαίωμα ψήφου είναι ανθρώπινο δικαίωμα


Οι υποστηρικτές της διενέργειας δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο σχετικά με την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια σκόπιμη σύγχυση ανάμεσα στα "ανθρώπινα δικαιώματα" και στο δικαίωμα ψήφου που είναι "πολιτικό δικαίωμα". Με τη λογική ότι ενώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπεται δημοψήφισμα, το δικαίωμα ψήφου είναι "πολιτικό".

Η άποψη αυτή δεν είναι ακριβής. Το δικαίωμα ψήφου εντάσσεται στο "Δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές" που κατοχυρώνεται από το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Συγκεκριμένα αναγράφεται στο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ:

’Αρθρo 3 Δικαίωµα για ελεύθερες εκλoγές


Τα Υψηλά Συµβαλλόµεvα Μέρη αvαλαµβάvoυσι τηv υπoχρέωσι όπως διεvεργώσι, κατά λoγικά διαστήµατα, ελευθέρας µυστικάς εκλoγάς, υπό συvθήκας επιτρεπoύσας τηv ελευθέραv έκφρασιv της λαϊκής θελήσεως ως πρoς τηv εκλoγήv τoυ voµoθετικoύ σώµατoς.


Αυτό σημαίνει ότι ειδικά το δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη του νομοθετικού σώματος (δηλ. για την ανάδειξη βουλευτών), αλλά και το αντίστοιχο δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο νομοθετικό σώμα, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Eπιπλέον, ως ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να ασκείται χωρίς διακρίσεις. Αυτό προβλέπεται από το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ:


’Αρθρo 14 - Απαγόρευση τωv διακρίσεωv

Η χρήσις τωv αvαγvωριζoµέvωv εv τη παρoύση Συµβάσει δικαιωµάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλoυ, φυλής, χρώµατoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συµµετoχής εις εθvικήv µειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως.


Άρα δεν επιτρέπεται να αποκλειστεί κάποιος από την ενάσκηση του ανθρώπινου δικαιώματος συμμετοχής σε εκλογές λόγω της εθνικής του προέλευσης ή της συμμετοχής του σε εθνική μειονότητα.


Εκτός όμως από την ΕΣΔΑ υπάρχει κι άλλη διάταξη του διεθνούς δικαίου που δεν επιτρέπει δημοψηφισματική ανατροπή της. Το άρθρο 25 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ):


Άρθρο 25

1. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα χωρίς καμία διάκριση από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 2 και χωρίς υπέρμετρους περιορισμούς:

α. να συμμετέχει στην άσκηση δημόσιας εξουσίας είτε άμεσα είτε δια μέσου ελεύθερα επιλεγμένων εκπροσώπων,

β. να εκλεγεί και να εκλέγεται, κατά τη διάρκεια εκλογών περιοδικών, τίμιων, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, που εξασφαλίζουν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των ψηφοφόρων,

γ. να έχει πρόσβαση, υπό γενικούς όρους ισότητας, στα δημόσια αξιώματα της χώρας του.


Η απαγόρευση των διακρίσεων κατά το άρθρο 26 του ΔΣΑΠΔ είναι ευρύτερη από αυτή του άρθρου 14 της ΕΣΔΑ (και προσιδιάζει περισσότερο στην απαγόρευση διακρίσεων του 12ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου):


Άρθρο 26


Όλα τα πρόσωπα είναι ίσα ενώπιον του νόμου και έχουν δικαίωμα, χωρίς καμία διάκριση, σε ίση προστασία του νόμου. Ως προς αυτό το ζήτημα, ο νόμος πρέπει να απαγορεύει κάθε διάκριση και να εγγυάται σε όλα τα πρόσωπα ίση και αποτελεσματική προστασία έναντι κάθε διάκρισης, ιδίως λόγω φυλής, χρώματος, γένους, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης, περιουσίας, γέννησης ή άλλης κατάστασης.


Οπότε το επιχείρημα ότι "το δικαίωμα ψήφου δεν είναι ατομικό αλλά πολιτικό" δεν ευσταθεί νομικά. Κάθε περιορισμός σε αυτό το δικαίωμα πρέπει να επιβάλλεται μόνο με τους τρόπους που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες και να μην παραβιάζουν την αρχή της ίσης μεταχείρισης.


Όποιος μιλά για ελληνισμό είναι...φασίστας!!!!!




ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ!!!

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ...."ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ" ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΑΣ"!!!ΝΑΙ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

Πολύ εύκολο τον έχουν τον χαρακτηρισμό "φασίστας" αυτά τα "προοδευτικά" και"ανοιχτόμυαλα" "διανοούμενα" παιδάκια. ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ.

Όταν ο Θεοδωράκης έλυωνε στο Μακρονήσι και στην Ικαριά, δε θα φανταζόταν ποτέ ότι η ανθρώπινη βλακεία θα έφτανε σε αυτό το ποταπό επίπεδο, να αποκαλεί έναν ισόβιο αγωνιστή, "φασίστα".

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Η εξίσωση του τύπου: η Χρυσή αυγή μιλά για ελληνισμό, ο Μίκης μιλά για ελληνισμό, ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ο Μίκης είναι Χρυσαυγίτης, δεν απέχει από το λογικό σφάλμα που ανέδειξε ο Σωκράτης:Το καναρίνι είναι κίτρινο, το λεμόνι είναι κίτρινο, ΣΥΝΕΠΩΣ το καναρίνι είναι λεμόνι.

Ο παραλογισμός αυτός είναι τόσο γελοίος, όσο γελοίος και παράλογος είναι ο κ. Ολύμπιος που χρησιμοποιεί αυτή τη διαστρεβλωτική "λογική".

Μίκη, η φωνή σου, τα γραφτά σου, η μουσική σου, οι αγώνες σου, δε μειώνονται από καμιά Δραγώνα, από κανέναν Ολύμπιο. Αυτοί ήλθαν και θα παρέλθουν. Εσύ και το έργο σου θα μείνεις και θα καθοδηγείς.


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!


antiparakmi

Άρχισε η συλλογή υπογραφών ενός κειμένου διά την απομάκρυνση της Θάλειας-είναι πολλά τα λεφτά από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Δραγώνας από

τη θέση της: στη Γ.Γ. του Υπουργείου Αντεθνικής Παιδείας…

Posted by J.McManus

Κοίτα να δείς τώρα: όσο διάφορα λαμόγια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ κι η σάρα κι η μάρα των κρατικοδίαιτων ψευδοδιανοούμενων της ΣΥΡΙΖΑ/ ΠΟΣΔΕΠ έχουν συνάψει Ιερή Συμμαχία και συλλέγουν υπογραφές διά να στηρίξουν την κυρία Διδάκτωρ άνευ χαρτοφυλακίου ….εεεε…άνευ βασικού τίτλου σπουδών εννοούσα….

…έχουμε κι εμείς το καθήκον να πράξουμε τ’ ανάλογα. Όχι ότι θα συμβεί τίποτις εξαιρετικό δηλαδής ή θα ιδρώσει το αυτάκι του ΓΑΠ. Απλά γιά τη φουκαριάρα τη συνείδησή μας, αν με νοείς.

(*) Ελπίζω να μη παρεξηγηθεί ο ρέκτης Σαραντάκος! Χο!

***

Να αποσυρθεί η κ. Θ. Δραγώνα από την γ.γ. του υπ. Παιδείας

Συγγραφέας: Της Σύνταξης


Η τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Τούτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μιας και η Θάλεια Δραγώνα έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με άρθρα, στα βιβλία και τις παρεμβάσεις της με θέσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κλίμα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης αυτοκρατορίας, που θέλει τον άνθρωπο έναν ανέστιο υπήκοο της δικτατορίας της αγοράς, η Θ. Δραγώνα προωθεί εδώ και χρόνια μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία της μια νέα, αποεθνικοποιημένη, εργαλειακή εκδοχή της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, το σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστεί πλήρως στην νέα «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα της χώρας μας εγκαταλείποντας κάθε αναφορά στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της. Για την κυρία Δραγώνα, όλα αυτά, καταδικάζονται συλλήβδην ως οπισθοδρομικός εθνοκεντρισμός.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει παιδεία. Ένα δήθεν «πολυπολιτισμικό», δίχως ταυτότητα σχολείο είναι ένα φαστ φουντ σχολείο που μεταδίδει ξερές πληροφορίες και κούφιες δεξιότητες, φτιάχνοντας πειθήνιους υπηκόους και άκριτους καταναλωτές.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει κοινωνία. Εάν κατεδαφίσουμε τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων τι θα απομείνει; Μια πολυεθνική βαβέλ, όπου επικρατεί ο πόλεμος των διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους, μέσα σε συνθήκες ατομισμού, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και φτώχειας.

Δίχως όλα αυτά, τέλος, δεν υπάρχει ελευθερία. Ένας λαός συγκροτείται σε ελεύθερο σώμα, διεκδικώντας την δική του κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την μνήμη του παρελθόντος του. Δίχως αυτά, καταλήγει δούλος στα χέρια των πολυεθνικών, των ελίτ, και των πρεσβειών.

Και βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια της νεώτερης –τουλάχιστο– ιστορίας του, ο ελληνικός λαός έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, μπροστά στους οποίους οι εφήμεροι τεχνοκράτες φαντάζουν, βεβαίως, ελάχιστοι.

Εξάλλου, τι καλύτερη απόδειξη για το επικίνδυνα αδιέξοδα που ελλοχεύουν πίσω από τις απόψεις της Θ. Δραγώνα από το γεγονός ότι, για τα τελευταία 15 χρόνια, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν διαλύσει την ελληνική εκπαίδευση, καθοδηγούνται και καταρτίζονται από τους ομοϊδεάτες της στα παιδαγωγικά ινστιτούτα και τα αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου. Για να μην μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα των εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται οι συνοδοιπόροι της κ. Δραγώνα, αλλά και πολύ συχνά η ίδια.

Οι κυβερνώντες και οι απολογητές τους γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας όλων αυτών, η επιλογή τους δεν επικροτείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Θ. Δραγώνα, το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν είναι το σκιάχτρο της Άκρας Δεξιάς, γιατί δίχως αυτό, οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και οι λοιποί κοσμοπολίτες υποστηρικτές της, είναι σίγουρο ότι θα ήταν στριμωγμένοι στην γωνία.

Είτε το θέλουν, είτε όχι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στις θέσεις που πρεσβεύει η Θ. Δραγώνα για το περιεχόμενο της ελληνικής εκπαίδευσης –όπως επίσης αντέδρασε και στην καθιέρωση του άθλιου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που στήριζε η ίδια και άλλοι συνοδοιπόροι της. Η απομάκρυνσή της από τη θέση της, λοιπόν, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημοκρατίας. Κι αφού δέχεστε ότι ο λαός είναι τυπικά κυρίαρχος, τότε είστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε την βούλησή του, και να αποσύρετε την Θ. Δραγώνα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.

Περιοδικό Άρδην-εφ. Ρήξη

http://www.ardin.gr/node/2707

Αθήνα αλά Αφρικάνα




Δύο αντιπροσωπευτικές εικόνες από το θέαμα που παρουσιάζει ο κεντρικός δρομος στο Πανεπιστήμιο, όπου οι κάθε λογής αλλοδαποί έχουν απλώσει την πραμάτεια τους και μόνο ένας στενός διάδρομος στο πεζοδρόμιο έχει αφεθεί για τους πεζούς.

Στα 5 δισ. ευρώ ετησίως, ανέρχεται το ύψος του παραεμπορίου από τους αλλοδαπούς στην χώρα μας.
Χασούρα 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον για το κράτος, από την μη καταβολή του ΦΠΑ.
Κατά τα άλλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ψάχνει να γεμίσει τα ταμεία.

Εκτός της οικονομικής πτυχής, το ζήτημα έχει και την διάσταση της οικτρής εικόνας που παρουσιάζει η Αθήνα, ο Πειραιάς και δευτερευόντως η Θεσσαλονίκη, από την καθημερινή «λαϊκή αγορά» των αλλοδαπών, στους κεντρικούς δρόμους.
Θέαμα που δεν συναντά κανείς, πουθενά στην Ευρώπη και βεβαίως δεν ταιριάζει σε πρωτεύουσα, εκτός αν μιλάμε για την Αφρική.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που είναι;
Που είναι οι πεζές περιπολίες;
Που είναι η Δημοτική Αστυνομία;
Δεν βλέπει αυτά τα χάλια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά;
Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ιδίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που έχει αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα, δεν απασχολεί κανέναν;

Ή μήπως απλώς γυρίζουν το κεφάλι, αφού προέχει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ξένους, οπότε έχουν ανάγκη από την ψήφο αυτών των πλανόδιων αλλοδαπών;
Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.

ΣΟΚ ! Κόβει την μπάλα ο Γκαλέτι



ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Νέος Κοβάσεβιτς είναι ο Γκαλέτι και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν να ζουν χωρίς αυτόν. Έγκυρες πληροφορίες του mpala.gr κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή ασθένεια του Αργεντινού επιθετικού, για ασθένεια που όχι μόνο δεν είναι αναστρέψιμη, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, αιμοκάθαρση, μεταμόσχευση νεφρού...

Είναι ασθένεια που κουβαλά ο Γκαλέτι εδώ και δέκα χρόνια και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mpala.gr οι Έλληνες γιατροί αναμένεται να την επιβεβαιώσουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.

http://www.balla.gr

ΙΧΩΡ: Η μεγαλύτερη εκδήλωση των τελευταίων χρόνων


Μόνο μεγαλειώδη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την προχθεσινή (16-1-2010) συνάντηση Ελλήνων στο ξενοδοχείο President υπό την αιγίδα του περιοδικού Ιχώρ. Η μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας οχτακοσίων ατόμων δεν στάθηκε ικανή να φιλοξενήσει τους υπερχίλιους Έλληνες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα για ενότητα και δράση υπέρ βωμών και εστιών, έτσι χρησιμοποιήθηκε συμπληρωματική αίθουσα.



ΙΧΩΡ: Η μεγαλύτερη εκδήλωση των τελευταίων χρόνων



Συγκίνηση, πνεύμα ομοφροσύνης, ψυχική ανάταση κι ελπίδα έλαμψαν στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων όσοι ήμασταν εκεί. Μια συνάντηση σε όμορφο περιβάλλον, με όμορφους ανθρώπους (χωρίς χλαμύδες αυτή τη φορά) και με μπόλικες αγκαλιές.

Ήταν μια βραδιά απόδοσης τιμής στους πρωτεργάτες του ονομαζόμενου «ελληνικού κινήματος». Στους ανθρώπους που εδώ και μια εικοσαετία αποφάσισαν να βγουν απ' το μαντρί του ιουδαιοχριστιανικού κατεστημένου, συμπαρασύροντας σ' αυτή τους την έξοδο και αφυπνίζοντας όσους περισσότερους «Ρωμιούς» μπορούσαν να αγγίξουν με τον διαφωτισμό τους.

Μια βραδιά που τίμησε ακόμη, τα νέα παιδιά που εισδύουν μέσα στο Διαδίκτυο, για να αντλήσουν αλλά και για να μεταδώσουν πληροφόρηση, χωρίς λογοκρισίες, παρωπίδες και πρέπει, όλα αυτά τα «εργαλεία» δηλαδή που το σύστημα χρησιμοποιεί στη μετάδοση πληροφορίας. Νέοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ιδιότητα του Δία - Αιθέρα να μεταφέρει και να γονιμοποιεί τα μηνύματα των καιρών. Άνθρωποι - καταλύτες στην μεγάλη Μάχη που καλούμαστε να δώσουμε ενάντια στη σαπίλα της θεοκρατίας και στους προσκυνημένους.

Τιμήθηκαν διανοητές, συγγραφείς, δημιουργοί και συλλογικοί φορείς που στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους έχουν τον Αγώνα για επανελλήνιση.

Δεν τιμήθηκαν όλοι, γιατί είναι πάρα πολλοί και δεν χωράγανε σε μια εκδήλωση δυόμισι ωρών. Όμως το όνειρο είναι να τιμηθούν όλοι. Γιατί ο Ελληνισμός είναι μια αγκαλιά. Κι αυτό είναι το ευεπίφορο μήνυμα της προχθεσινής εκδήλωσης. Υπάρχει κοινός πόθος στις καρδιές, κοινό όραμα για το μέλλον, κοινή ανάγκη για ελευθερία και αυτοδιάθεση από ένα καταδυναστευτικό ξενόφερτο καθεστώς. Κι αυτός ο πόθος είναι ικανός να κάνει τους Έλληνες να αγαπηθούν πάρα πολύ. Τόσο ώστε να καταφέρουν να κόψουν γόρδιους δεσμούς και αγκυλώσεις που τα προηγούμενα χρόνια μας κρατούσαν διχασμένους.

Η προχθεσινή βραδιά είναι μια σελίδα καινούρια, μια σελίδα άγραφη όπου ο καθένας από μας καλείται να συγγράψει την δική του πρόταση και δράση. Είμαστε όλοι πολεμιστές στην πρώτη γραμμή της μάχης, αδούλωτοι Έλληνες που μας ενώνει ο κοινός μεγάλος Έρωτας για την Ιδέα Ελλάδα. Μέγας Θεός χορεύει πάνω απ' τα κεφάλια μας και μας αγγίζει με τον θύρσο του. Ήρθε η ώρα να χορέψουμε. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο εμπνευστής και δημιουργός της εκδήλωσης: «Αυτό το βράδυ όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στο πεπρωμένο. Εμείς, ενωμένοι θα χαράξουμε τις λεωφόρους της μεγάλης ανατροπής του στημένου σκηνικού».

Την ώρα που οι σκοτεινοί τιτάνες διαμελίζουν για μια ακόμα φορά το Άχραντο Σώμα του Θεού Διονύσου, θυσία και βορά στην βαριά ύλη και στην πιο πρόστυχη και ύπουλη δικτατορία που γνώρισε η ανθρωπότητα, την ίδια στιγμή η Ελλάδα του κάλλους, του ιδεώδους και του αληθούς προορίζεται να ξαναφέρει το συνειδέναι σε άμεση επαφή με την ανθρώπινη ύλη.

Τώρα η Ελλάδα των Θεών εξοπλίζει καινούρια Αργώ και καλεί σε προσκλητήριο τους νέους Αργοναύτες γιατί, όπως ο μέγας Κωστής Παλαμάς βροντοφώναξε:

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας
Αθέλητα κρυμμένη
Ο Μέγας Πάν δεν πέθανε
Ο Πάνας δεν πεθαίνει!


Ρέα Καραγιάννη

Αναδημοσίευση από
Ιάσονας_Σχίζας

Πύλη

Ιάσωνος

Κόκκινη κάρτα στον Τούρκο πτέραρχο της Λάρισας


ΑΝ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Κάρτα για «βέτο» στο ΝΑΤΟ ετοιμάζει η Ελλάδα
Λουκάς Δημάκας
ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ «ΒΕΤΟ» για το σύνολο της νέας δομής του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να τραβήξει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αν η Συμμαχία κινηθεί, όπως διαφαίνεται, στον ρυθμό της Άγκυρας και εμμείνει στο σχέδιό της για εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας.
Η διαδικασία για την ακύρωση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας που είχε κάνει σε υπηρεσιακό επίπεδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε...
Η συνέχεια στα ΝΕΑ

Επτά ψέμματα που μάθαμε στο σχολείο



Όλοι μεγαλώνουμε με τους μύθους μας, όπως φαίνεται. Οι βρετανικοί Times «ξεσκεπάζουν» επτά κραυγαλέες παρανοήσεις που κουβαλάμε από τα παιδικά μας χρόνια.

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

Ολόκληρες γενιές μεγάλωσαν με την εντύπωση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε στο σχολείο, ενώ στην πραγματικότητα ο Αϊνστάιν ήταν πολύ καλός μαθητής –ιδίως στα μαθηματικά και τη φυσική. Η αντίληψη αυτή έχει επικρατήσει γιατί ο Αϊνστάιν αποφοίτησε με 4, ένας βαθμός που μετέπειτα ερμηνεύτηκε ως D, ενώ την ισχύουσα κλίμακα βαθμολογιών του σχολείου του κάθε άλλο παρά κακός ήταν.

2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί

Εάν ρωτήσετε οποιοδήποτε παιδί θα σας απαντήσει με βεβαιότητα ότι η αγαπημένη λιχουδιά των ποντικιών είναι το τυρί. Στην πραγματικότητα, όμως, τα ποντίκια απολαμβάνουν τις τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα, όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να βάζουμε στις φάκες γλυκίσματα παρά τυρομπουκιές.

3) Ο Ναπολέοντας ήταν κοντός

Όταν ακούμε Ναπολέοντας, όλοι φέρνουμε στο μυαλό μας έναν οξύθυμο κοντό άντρα –με αποτέλεσμα το σύμπλεγμα κατωτερότητας λόγω ύψους να ονομαστεί «σύμπλεγμα του Ναπολέοντα». Οι κοντοί άντρες τον έχουν αναγάγει σε πρότυπό τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο κοντός όσο νομίζουμε. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο Γάλλος στρατηγός είχε ύψος 1,58 μ., το οποίο στην εποχή του (18ος-19ος αιώνας) αντιστοιχούσε στο μέσο ύψος των ανδρών.

4) Ο ηλεκτρικός λαμπτήρας ανακαλύφθηκε από τον Τόμας Έντισον

Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα –είναι ένας από τους διασημότερους εφευρέτες όλων εποχών– αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τη λάμπα σχεδόν ταυτόχρονα με τον Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

5) Ο άνθρωπος προέρχεται από τους πιθήκους

Δεν ήταν ακριβώς αυτή η άποψη που υποστήριξε ο Δαρβίνος, παρότι αυτό το συμπέρασμα τον καταδιώκει ως σήμερα. Εκείνο που είπε ο Δαρβίνος ήταν ότι πριν από πολλά-πολλά χρόνια, οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο.

6) Οι Βίκινγκς φορούσαν περικεφαλαίες με κέρατα

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με το Jorvik Centre, η παράδοση ήθελε τους Βίκινγκς να θάβονται μαζί με τις περικεφαλαίες και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν σαν ποτήρια. Όταν ανακαλύφθηκαν οι τάφοι τους τη Βικτωριανή εποχή, θεωρήθηκε ότι τα κέρατα ήταν αξεσουάρ των περικεφαλαίων.

7) Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη

Και όμως, η άποψη αυτή αδικεί τον διάσημο εξερευνητή, ο οποίος μπορεί να μην φανταζόταν πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.


www.naftemporiki.gr

"«Χρυσώνουμε» τον οίκο Fitch με 186 χιλ. ευρώ"



"Περίπου 165.000 ευρώ (ή 186.971 λίρες Αγγλίας) θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στον περιβόητο οίκο αξιολόγησης Fitch ως αμοιβή για υπηρεσίες που θα προσφέρει στη χώρα μας τη διετία 2010 - 2011, σύμωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει η Proslipsis. Ως γνωστόν, πρόκειται για τον οίκο που...

έσυρε πρώτος το «χορό» της υποβάθμισης της οικονομίας μας και τώρα… τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα καταβάλλει στον οίκο 79.500 λίρες για το έτος 2010 και 82.000 λίρες για το έτος 2011, καθώς και ποσό 3.000 λιρών για λοιπά έξοδα, προκειμένου να καλύπτει όλες τις δανειακές εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου σε ευρώ καθώς και σε ξένα νομίσματα. Επιπλέον το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει στην Fitch Ratings και την αμοιβή του νομικού συμβούλου και λοιπά έξοδα που έχουν σχέση με την ανάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη συμφωνία, που φέρει τον τίτλο «Ανάθεση στην εταιρεία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings της βαθμολόγησης των εκδόσεων της χώρας μας σε ξένο νόμισμα και Ευρώ», υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης."

http://www.proslipsis.gr

Οι κλέφτες δε ζητάνε πλέον λεφτά, αλλά.....



"τα λεφτά σου ή τη ζωή σου"
έλεγε παλιά ο ληστής.
Τώρα:
"το "Ζήτα" ή τη ζωή σου"



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_7445.html#ixzz0cwOcGbjf

Πολύ μεγαλύτερο το χρέος του Ντουμπάι



Το συνολικό χρέος του εμιράτου του Ντουμπάϊ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 170 δισ.δολάρια ΗΠΑ και όχι κάτω από τα 130 δισ.δολάρια που ήταν η ευοίωνη πρόβλεψη, σύμφωνα με το πόρισμα της επενδυτικής τράπεζας "Ermes". Το Ντουμπάϊ προκάλεσε το Νοέμβριο...



... πανικό στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, όταν ζήτησε μορατόριουμ έως φέτος τον Μάϊο για το υπέρογκο χρέος του κρατικού επενδυτικού φορέα του, του "Ντουμπάϊ Γουόρλντ".

Με παρέμβαση του γειτονικού εμιράτου του Αμπου Ντάμπι διακανονίστηκε ένα τμήμα του συνολικού χρέους του "Ντουμπάϊ Γουόρλντ", με τα 10 δισ.δολάρια να εκταμιεύονται από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ








"Καθημερινά γίνεται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος!"



"Πως να μην εξεγειρεται ο κοσμος με αυτα που βλεπει?Και επειτα λεμε δεν υπαρχουν χρηματα.Αφου οι σπαταλες ειναι αλογιστες!Ερχομενος σημερα στην δουλεια μου παρατηρησα μια ομαδα ανθρωπων διπλα σε μια κολωνα.Αρχικα σκεπτομενος μηπως εγινε κατι ασχημο καθησα να δω τι καναν αυτοι οι κυριοι διπλα στην κολωνα και γιατι φωναζαν ο ενας στον αλλο.Μετα απο λιγο συνειδητοποιω οτι το εν λογω γκρουπ κυριων ηταν συνεργειο το ...
οποιο θα περνουσε μια πινακιδα σε μια κολωνα. Όπως λεει και το ανεκδοτο για τους ποντιους και ποσοι απ αυτους χρειαζονται για να αλλαξουν λαμπα ετσι ακριβως συνεβει και σ αυτην την περιπτωση.Δηλαδη ερωτω εγω απο ποσα ατομα πρεπει να αποτελειται ενα συνεργειο για να κανει μια απλη δουλεια?Πεντε(5)!!!!Μαλιστα το ειδα και πονεσε το μυαλο μου!Ο ενας ηταν υπευθυνος και φωναζε δεξια και αριστερα,ο αλλος πηγαινε την σκαλα δεξια κ αριστερα,ο τριτος κρατουσε την πινακιδα,ο τεταρτος ανεβοκατεβαινε στην σκαλα και ο τελευταιος με τα χερια στην τσεπη προσδοκουσε ολο μερακι να βοηθησει καποιον απ τους σκληρα εργαζομενους συναδελφους του αν αυτο ηταν δυνατο(δηλαδη ειχανε κ αναπληρωματικο!).Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα υπηρχε και εκτος οποιος θα πηγε να φερει καφεδες αλλα μιας και δεν το ειδα δεν το αναφερω.Και αναρωτιεμαι λοιπον αυτο το πενταμελες συνεργειο με 4 μισθους ανειδικευτου εργατη και 1 υψηλο μισθο του υπυευθυνου δεν θα μπορουσε να αποτελειται απο δυο ατομα μονο ουτως ωστε οιυπολοιποι να πηγαινανε σε καποιες αλλες εκκρεμοτητες,μειωνοντας την πληθωρα των ανεκπληρωτων υποθεσεων και συνεπως την αναγκη για περισσοτερα κλιμακια! ?Και αν δεν ειχαν κατι αλλο να κανουν τοτε ας μην τους προλαμβαναν εξαρχης.Ειναι αδιανοητο κλαδος των ελευθερων επαγγελματιων και των ιδιωτικων υπαλληλων να πλειτεται ετσι σφοδρα και στο δημοσιο να εχουμε τετοια κατασπαταληση."

Επιχείρησις αποεθνοποιήσεως των Ελλήνων




Η ενστάλαξις μικρών δόσεων δηλητηρίου αποσκοπεί πάντοτε, εις την τελικήν απώλειαν του λήπτου. Τούτο ως μέθοδος επιτυγχάνει ενίοτε προκειμένου περί εμψύχων αλλά εκτείνεται και πολλάκις υιοθετείται ως μέθοδος και επί πολυτίμων αψύχων, τουτέστιν ιδεών, αξιών ή και επί ιστορικών συγκεκροτημένων ομάδων ως επί παραδείγματι τα έθνη. Εις τας τελευταίας αυτάς ομάδας δεν είναι απαραίτητος η φυσική εξόντωσις ατόμων οπότε θα επροκαλούντο αντιδράσεις και ενεργοποίησις φυσικών αντιστάσεων και μηχανισμών αμύνης. Αι νέαι μέθοδοι ακολουθούν πρακτικήν μακράς πνοής αλλά σχεδόν πάντοτε επικινδύνων αποτελεσμάτων. Προκειμένου περί εθνών με βαθείας ιστορικάς ρίζας αι μέθοδοι αυταί ποικίλουν αναλόγως του δημογραφικού των μεγέθους, της οικονομικής των επιφανείας και της αναγκαίας παιδείας των υπό αποεθνοποίησιν λαών. Είναι εν τούτοις απολύτως αναγκαία η έγκαιρος αποκάλυψις μίας εντέχνου επιχειρήσεως διεμβολισμού του γενετησίου φρονήματος και του φυλετικού ασυνειδήτου των Ελλήνων ώστε να αποφευχθεί η αφύπνισίς των και η ως εκ τούτου δριμεία αντίδρασίς των, όπερ θα εσήμαινε την αποτυχίαν του βδελυρού εγχειρήματος.


Κατά τας τελευταίας δεκαετίας παρετηρήσαμε αγωνιώδεις προσπαθείας μίας φάλαγγος εξ ατόμων με τυχαίαν ή συμπτωματικήν ελληνικήν ιθαγένειαν αλλά με βεβαίαν δι’ ομφαλίου λώρου σύνδεσιν των οτέ με την Ανατολήν οτέ δε με την Εσπερίαν, ώστε να πληγούν οι θεσμοί, η χριστιανική πίστις και βεβαίως η Εκκλησία, αι Ένοπλοι δυνάμεις της χώρας, η Δικαιοσύνη, τα Σώματα Ασφαλείας και η Παιδεία, διά καταργήσεως μάλιστα κρισίμων και ειδικών μαθημάτων ακόμη και εις την πρωτοβάθμιον εκπαίδευσιν.
Καινοφανείς και εν πολλοίς διεστραμμέναι πολιτικαί και κοινωνικαί ιδεοληψίαι εύρον δυστυχώς φιλοξενίαν εις τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς διαύλους και τυγχάνουν μάλιστα αρωγής και προβολής μηνυμάτων σκοπούντων εις την διάλυσιν των μηχανισμών αμύνης του έθνους των Ελλήνων και την καταδολίευσιν του εθνικού έργου το οποίον θα έδει να υπηρετούν.
Η ενώπιον των δικαστηρίων σκοπουμένη κατάργησις του όρκου, η απομάκρυνσις των θείων εικόνων από τους δημόσιους χώρους και τας σχολικάς αιθούσας, η επίθεσις κατά των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων και η διαπόμπευσις των ενστόλων όπως και αι ταλαιπωρίαι τας οποίας υφίστανται οσημέραι αι εθνικαί σημαίαι και τα σύμβολα είναι μόνον ολίγα δείγματα μίας προσπάθειας δημιουργίας λήθης περί την καταγωγήν αλλά και απαξίαν των οσίων και ιερών, αλλά και η σπίλωσις των πυλώνων της εθνικής ιστορίας, ώστε να αποφεύγεται η αναφορά περί την καταγωγήν και την σύνδεσιν των Ελλήνων με τα των προγόνων των, την Ιστορίαν, την παράδοσιν και τας αξίας των.
Μετά πάροδον 188 ετών, αγώνων, θυσιών και πάλης διά την διατήρησιν των οσίων και ιερών του γένους, η σημερινή Ελλάς ή καλλίτερον ένιοι εκ των σημερινών Ελλήνων φαίνεται να λησμονούν ότι εδώ εις την εσχατιάν της βαλκανικής χερσονήσου, έζησε και εδημιούργησε λαός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαιτάτην προσφοράν εις την οικουμένην. Ελησμόνησαν ότι η πτωχή αυτή χώρα απετέλεσεν πάντοτε καταφύγιον δόξης πολλής και μαρτυρίου αλλά και τροφείον γιγάντων, η αφύπνισις των οποίων θα σημάνει το τέλος της πορείας των εγχωρίων ή εισαγομένων εφιαλτών οι οποίοι με κίνητρα το χρήμα και τα προσωπικά των συμφέροντα απηργάσθησαν σχέδια αποεθνοποιήσεως του αρχαιότερου λαού της Ευρώπης και διασπαθίσεως της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομίας ως εάν επρόκειτο το οικουμενικό θαύμα της Ελλάδος να ήτο έργον αγνώστων και τυχαίων κατοικούντων εις την ακριτικήν περιοχήν της Ευρώπης.
Είναι πάντως παρήγορον το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός ο οποίος λησμονεί και συγχωρεί την παράβασιν, την ατασθαλίαν ακόμη και την απάτην πολιτών και αρχόντων, ίσταται εν τούτοις ορθός και αμείλικτος έναντι των ξενοκίνητων επιβουλέων της εθνικής επιβίωσης. Η δε σύγχρονος τεχνολογία επιτρέπει πλέον και την καταγραφήν αλλά και την επιμελή αρχειοθέτησιν των θέσεων των διαφόρων δολίων οι οποίοι θα σπεύσουν προ του κινδύνου της νεμέσεως, να ανασκευάσουν ώστε να μην επαναληφθή το φαινόμενον της παραγωγής εκατομμυρίων οψίμων αντιστασιακών ως συνέβη μετά την πτώσιν της δικτατορίας.
Εξηγούμεθα λοιπόν σήμερον διά να μην παρεξηγούμεθα αργότερον ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν εις τα παιδιά τους τουλάχιστον ό,τι εκληρονόμησαν από τους γονείς των.


Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
τ. Πρέσβη – Ευρωβουλευτού – Βουλευτού
www.elora.gr

Βρέθηκε κάτι που να …ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Βρέθηκε  κάτι που να …ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιτέλους! καλά νέα -μετά από πολύ καιρό- απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ! Ύστερα από μία περίοδο διχόνοιας και ερίδων που ταλάνισαν έως παράλυσης σχεδόν τις συνιστώσες και τη συνισταμένη, έγραφε προ ημερών ο Στάθης στην «Ε», βρέθηκε επιτέλους ο κοινός τόπος, το τίμιο ξύλο, η ιερά σινδόνη που μπόρεσε να τους τυλίξει όλους σε ένα ψήφισμα ενότητας: υπέρ της κυρίας Δραγώνα! Θαύμα-θαύμα!

Και διαφωνώ απολύτως με το πνεύμα εφημερίδων όπως το «Εθνος», που παίρνει το πράγμα στο ψιλό γράφοντας: «Αυτό και αν είναι είδηση… Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης ενός… κυβερνητικού στελέχους γιατί, όπως υποστηρίζουν, δέχεται επίθεση από ….ακροδεξιούς κύκλους».

Δεν ξέρω αν στους «ακροδεξιούς κύκλους» ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα, ή αν όποιος άλλος έχει κάτι να αντιλέξει στα λεγόμενα από την υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Δραγώνα, πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή να κλειστεί σε ψυχιατρείο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ, όσον κι αν μου είναι θλιβερά κωμικό, ότι ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί, διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να ‘χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη.

Είναι πλέον θεία μωρία να χαρίζουν κάποιοι αριστεροί την πατρίδα στους ακροδεξιούς εθνικιστές που επανειλημμένως άλλωστε την έχουν προδώσει, και ταυτοχρόνως να συντάσσονται με όλο εκείνο το σύστημα που εξαπολύει την ιδεολογική τρομοκρατία που χρειάζεται η εξουσία για να κυριαρχεί.

Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς, συνδεόταν πάντα με ξένες δυνάμεις. Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς (που είναι ικανή να συκοφαντήσει για εθνικισμό και τη μάνα της) βρίσκεται στην πλευρά που υπηρετεί η υπάλληλος κυρία Δραγώνα.

Παρατράβηξε το αστείο -ούτε καν ανήθικο κι ηλίθιο δεν είναι…ΠΗΓΗ

Μιά πρόταση στόν μεγάλο ποδηλάτη. Γιατί να μήν αφαιρείται η ιθαγένεια από όσους Ελληνες δηλώνουν αντίθετοι στό νομοσχέδιο για τούς μετανάστες;


Εάν δέν μάς θέλει ο λαός, αλλάζουμε τόν λαό...
Ακούγεται ότι ο Γιώργος και η ομάδα γύρω του που κυβερνάνε τη χώρα (την γεωγραφική περιοχή) είναι εκνευρισμένοι από τίς αντιδράσεις τού πληθυσμού πού κατοικεί στά γεωγραφικά όρια πού αποκαλείται Ελλάδα επειδή πολλοί είναι αντίθετοι στήν πολιτογράφηση εντός αυτών τών γεωγραφικών ορίων περίπου 500.000 μεταναστών πού ήρθαν εδώ μιά νύχτα με φεγγάρι γιά να ζήσουν...
Οι λύσεις είναι απλές...
Αρκεί να υπάρχει φαντασία...

Γιατί να μήν βγεί ένας νόμος αφαίρεσης τής ιθαγένειας?
Δέν λέμε αυτό να γίνεται αυτοματικά, αλλίμονο...
Τό πιό σωστό θα ήταν να μπεί σέ διαβούλευση στό opengov...
Ετσι όποιος φωνασκεί καί δέν δέχεται τίς αποφάσεις τού μεγάλου ποδηλάτη καί αυτό το κάνει επί δύο συνεχείς μήνες θα πρέπει να τού αφαιρείται η ιθαγένεια...
Μέ αυτό το νομοσχέδιο θα σφίξουν (ούτως ειπείν) οι κώλοι καί θα επέλθει κοινωνική ειρήνη....
Του Γιάννη Ιωάννου



Κάποιοι μάλιστα εισηγητές προτείνουν γιά κάθε έναν μετανάστη στόν οποίο δίνεται η ιθαγένεια να αφαιρείται αντίστοιχα καί μία ιθαγένεια...
Ετσι καί ο συνολικός πληθυσμός θα παραμείνει σταθερός αλλά καί θα έχουμε περισσότερους απο τον συγκεκριμένο πληθυσμό πού θα στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές....
Είναι μιά πρόταση πού κινείται πρός τη σωστή πολυπολιτισμική κατεύθυνση....

Μεθυσμένος σεισμολόγος βγαίνει στα κανάλια!!!


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Υπάρχει ένας σεισμολόγος ο οποίος τις μισές ώρες της ημέρας είναι μεθυσμένος! Ναι, όπως το διαβάζετε. Όλοι οι συνάδελφοι του τον ξέρουν όπως και οι δημοσιογράφοι αλλά όλοι τον βγάζουν στα κανάλια και παίρνουν δηλώσεις του.
O σεισμολόγος που...

βγαίνει στα κανάλια είναι πολλές φορές μεθυσμένος-πιωμένος. Δεν λέμε να του κάνουν αλοκτέστ αλλά οι συνάδελφοι του δεν μπορούν να τον προστατεύσουν να μην βγαίνει αφού έχει το πρόβλημα; Κάποια στιγμή θα κουνηθούμε λίγο και θα μας πει ότι είχαμε 8 ρίχτερ. Μην πείτε ότι δεν σας το γράψαμε.

«Βέτο» στο ΝΑΤΟ ετοιμάζει η Ελλάδα!



ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ «ΒΕΤΟ» για το σύνολο της νέας δομής του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να τραβήξει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αν η Συμμαχία κινηθεί, όπως διαφαίνεται, στον ρυθμό της Άγκυρας και εμμείνει στο σχέδιό της για εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας. Η διαδικασία για την ακύρωση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας που είχε κάνει σε υπηρεσιακό επίπεδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε την εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου πτεράρχου, βρίσκεται σε λεπτή φάση συζητήσεων με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Επί της ουσίας η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξήγησε ότι μια ρύθμιση για την κατανομή διοικητικών θέσεων «που συνιστούν και επίδειξη σημαίας των κρατών-μελών» δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής, ούτε να δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτή του περασμένου Μαΐου. Αυτό συνέβαινε από το ότι Ελλάδα και Τουρκία θα εναλλάσσονταν στη διοίκηση ενός αεροπορικού κέντρου επί ελληνικού εδάφους (Λάρισα), ενώ στο υπερκείμενο αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης ο διοικητής είναι Αμερικανός και για τη θέση του επιτελάρχη προβλεπόταν εναλλαγή.
Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε πλευρά της Συμμαχίας και στην Ουάσιγκτον ότι η εντύπωση που άφησε να συντηρείται η προηγούμενη κυβέρνηση περί δήθεν ελληνικής συμφωνίας δεν αποτελεί θέση της χώρας, ούτε έχει καταχωριστεί στα πρακτικά αφού έγινε στο πλαίσιο συζήτησης των αρχηγών Γενικών Επιτελείων.


Μήνυμα μέσω Βουλής
Καθώς η Αθήνα βλέπει ότι όχι μόνο η Άγκυρα αλλά και άλλοι σύμμαχοι επιχειρούν να οχυρωθούν πίσω από τη συζήτηση του περασμένου Μαΐου, έσπευσε τις προάλλες να διαμηνύσει- με απάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου, σε γραπτή ερώτηση στη Βουλή- ότι η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει τα θεσμικά της περιθώρια: «Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ λαμβάνονται με ομοφωνία και υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης (ακόμα και με τη χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας) στην περίπτωση κατά την οποία δεν ικανοποιούνται οι εθνικές θέσεις», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτή απάντησή του στον κ. Κ. Αϊβαλιώτη που έγινε «φύλλο και φτερό» από τις ξένες παρεμβάσεις στην Αθήνα. Η σαφής προειδοποίηση μέσω της γραπτής απάντησης που έδωσε ο υπουργός ήρθε ως συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων που έχουν κάνει οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης σε διάφορα επίπεδα εν όψει της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προωθεί λύση με Έλληνα διοικητή σταθερά στη Λάρισα και στη θέση του Νο2 είτε μονίμως Αμερικανό είτε έναν εναλλασσόμενο Βούλγαρο ή Ρουμάνο. Στο δε Στρατηγείο της Σμύρνης διεκδικεί κάτω από τον υπάρχοντα Αμερικανό διοικητή δύο υψηλές θέσεις, η μία εκ των οποίων είναι του επικεφαλής των επιχειρήσεων.


TA NEA