Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

"«Χρυσώνουμε» τον οίκο Fitch με 186 χιλ. ευρώ"



"Περίπου 165.000 ευρώ (ή 186.971 λίρες Αγγλίας) θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στον περιβόητο οίκο αξιολόγησης Fitch ως αμοιβή για υπηρεσίες που θα προσφέρει στη χώρα μας τη διετία 2010 - 2011, σύμωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει η Proslipsis. Ως γνωστόν, πρόκειται για τον οίκο που...

έσυρε πρώτος το «χορό» της υποβάθμισης της οικονομίας μας και τώρα… τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα καταβάλλει στον οίκο 79.500 λίρες για το έτος 2010 και 82.000 λίρες για το έτος 2011, καθώς και ποσό 3.000 λιρών για λοιπά έξοδα, προκειμένου να καλύπτει όλες τις δανειακές εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου σε ευρώ καθώς και σε ξένα νομίσματα. Επιπλέον το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει στην Fitch Ratings και την αμοιβή του νομικού συμβούλου και λοιπά έξοδα που έχουν σχέση με την ανάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη συμφωνία, που φέρει τον τίτλο «Ανάθεση στην εταιρεία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings της βαθμολόγησης των εκδόσεων της χώρας μας σε ξένο νόμισμα και Ευρώ», υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης."

http://www.proslipsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου