Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Ερώτηση στον Ο.Η.Ε.


Ερώτηση στον ΟΗΕ (ανέκδοτο είναι βρε σεις!):

Τον περασμένο μήνα μια παγκόσμια έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ΟΗΕ. Η μόνη ερώτηση που υποβλήθηκε ήταν:

«Παρακαλώ να εκφέρετε την τίμια και ειλικρινή γνώμη σας για τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων στον υπόλοιπο κόσμο».

Η έρευνα απέτυχε για τους παρακάτω λόγους:

Στην Αφρική δεν ήξεραν τι σημαίνει τρόφιμα
Στην Ανατολική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει τίμια.
Στην Αγγλία δεν ήξεραν τι σημαίνει ειλικρινή.
Στην Δυτική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει έλλειψη.
Στην Σκανδιναβία δεν ήξεραν τι σημαίνει πρόβλημα.
Στην Κίνα δεν ήξεραν τι σημαίνει γνώμη.
Στη Μέση Ανατολή δεν ήξεραν τι σημαίνει λύση.
Στη Νότια Αμερική δεν ήξεραν τι σημαίνει παρακαλώ.
Στις δε ΗΠΑ δεν ήξεραν τι σημαίνει υπόλοιπος κόσμος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ

Κανονικά απο άυριο οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί





Εβδομάδα εξελίξεων και αποφάσεων για το αν θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία λόγω της νέας γρίπης είναι αυτή που ξεκινάει αύριο.

Πάντως, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας, αύριο θα ανοίξουν κανονικά οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί -οι δημόσιοι ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου- για να υποδεχτούν τους μικρούς… μαθητές.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσει το Εθνικό Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Πανδημία, προκειμένου να εξετάσει όλες τις εξελίξεις στο θέμα της νέας γρίπης και να αποφασίσει εάν το κουδούνι θα χτυπήσει για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα χτυπήσει κανονικά τον Σεπτέμβρη ή όχι. Σύμφωνα πάντως με την αρχική εισήγηση, τα σχολεία θα ξεκινήσουν κανονικά.ΠΗΓΗ

Αποκαλύπτεται το μεθοδευμένο ξεπούλημα της Θράκης στην Τουρκία



Οι Τούρκοι δεν δίνουν ούτε εκατοστό γης

Άλλο ένα δώρο της Ντόρας αποκαλύπτεται

Το τουρκικό κράτος, η κυβέρνηση και διάφορες υπηρεσίες πίσω από την Τράπεζα Ziraat, που έχει «στήσει» υποκατάστημα στην Θράκη, στην πόλη της Κομοτηνής. Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αυθαίρετο, αλλά βασίζεται σε δηλώσεις και πεπραγμένα της Τουρκικής κυβέρνησης, του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας της γείτονος χώρας!
Συγκεκριμένα, το εξοχικό συγκρότημα Ερτζάν, στην περιοχή Μπεμπέκ του Βοσπόρου, είναι ίσως από τα πιο ακριβά ακίνητα στην Τουρκία που βγήκε στο σφυρί για 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Βρέθηκε αγοραστής ο μεγαλοβιομήχανος Οσμάν Ορ, ο οποίος όμως παραλίγο να χάσει το ακίνητο καθώς επέλεξε τη Finasbank για να χρηματοδοτήσει την αγορά…
Παρενέβησαν όμως η Νομαρχία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Διεύθυνση Ασφαλείας και εμπόδισαν την μεταβίβαση για λόγους… εθνικής ασφάλειας!!! Επειδή, είπαν, η τουρκική τράπεζα έχει αγοραστεί από τη δική μας Εθνική Τράπεζα κι έτσι μέσω του Leasing η ιδιοκτησία της «στρατηγικής αυτής περιοχής θα περνούσε στους Έλληνες»!!!
Ο Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε τελικά το ακίνητο με τη χρηματοδότηση της Τουρκικής τράπεζας Ziraat…
Έτσι, μέσα από αυτό το περιστατικό, αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον πως η συγκεκριμένη τουρκική τράπεζα αποτελεί μία έμπιστη για την κυβέρνηση αλλά και τον στρατό της Τουρκίας, επιχείρηση, μέσω της οποίας μπορούν να ολοκληρώνουν «δουλειές» με απόλυτη σιγουριά!!! Και δεν είναι τόσο το γεγονός πως οι ίδιοι οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν τις σχέσεις κράτους και παρακράτους με την εν λόγω τουρκική τράπεζα, όσο το γεγονός πως αυτή η τράπεζα πήρε άδεια από τις Ελληνικές αρχές για να ανοίξει υποκαταστήματα στην Ελλάδα και φυσικά στη Θράκη, όπου και ήδη λειτουργεί, μαζεύοντας τα χρήματα των μουσουλμάνων της περιοχής και προχωρώντας στην οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή, με την παροχή δανείων (σύμφωνα με πληροφορίες άτοκων ή τρομερά χαμηλότοκων) για την αγορά Ελληνικών οικοπέδων από μουσουλμάνους, έμπιστους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής!!!
Εδώ αποκαλύπτεται πλέον η ηλιθιότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυρίας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή αλλά και όλων των άχρηστων που έχουν μαζευτεί στα γραφεία των διάφορων υπουργείων και έχουν την εντύπωση πως εργάζονται, ενώ στην πραγματικότητα (λόγω προκεχωρημένης εγκεφαλικής δυσλειτουργίας) συνεργάζονται στην ολοκλήρωση των σχεδίων της Άγκυρας για οικονομική και ιδιοκτησιακή κατάληψη της Θράκης!
Ως πότε θα ανεχόμαστε ανθρώπους, λίαν επικίνδυνους, να ασχολούνται με εθνικά θέματα, όταν δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν το γιατί κουνιούνται τα φύλλα των δένδρων όταν φυσάει ο αέρας;
Πάμπολλες φορές, μέσα από τον Τύπο, αλλά κυρίως μέσα από τα ιστολόγια, έχει καταδειχθεί ο ρόλος που παίζουν τόσο το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, όσο και η τουρκική τράπεζα Ziraat, στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών της Θράκης και στην μεταβολή της (ακόμη και μέσα από τη συνθήκη της Λωζάνης όπου γίνεται λόγος για ιδιοκτησιακό καθεστώς και για δημογραφικά στοιχεία) σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο, του οποίου την ύπαρξη η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να αρνηθεί, επειδή θα είναι μία σκληρή πραγματικότητα…
Οι Τούρκοι, και καλά κάνουν, προσπαθούν να καλύψουν κάθε πιθανότητα στο να καταστεί ελληνικών συμφερόντων οποιοδήποτε μέρος της τουρκικής γης. Οι δικοί μας, εγκεφαλικά νεκροί, συνεχίζουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση της τουρκοποίησης της Θράκης. Κυρία Μπακογιάννη, μπορείτε να μας πείτε ποιος υπάλληλός σας θα την πληρώσει αυτή τη φορά, γιατί την ευθύνη αν και δική σας, συνηθίζετε να την μεταθέτετε όντας ανίκανη να κουβαλήσετε το φορτίο των ευθυνών των πολιτικών σας αποφάσεων και πράξεων…
Όσο για την τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία δεν συνεργάζεται με ΚΑΝΕΝΑΝ ελληνικό οργανισμό ή υπηρεσία, είναι σε θέση να δώσει τον αριθμό των στεγαστικών δανείων που έχει δώσει στη Θράκη; Απλά να θυμίσουμε πως ο ΟΕΚ δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτά τα δάνεια και ως εκ τούτου κρίνονται ακατάλληλα για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη ο οποίος θα κληθεί να πληρώνει και το μέρισμα του ΟΕΚ χωρίς κανένα ελαφρυντικό στην αποπληρωμή του δανείου!!!ΠΗΓΗ
Κωνσταντίνος

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Η NY TIMES εκανε προσφατα ενα αφιερωμα στο μουσειο της ακροπολης , στο οποιο ερωτηθη και ο Νικος Δημου για τις αποψεις του.
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ανάμεσα σε εκατομμύρια Έλληνες που η μόνη του επιθυμία είναι να μην είχε γεννηθεί Έλληνας;.
Ειπε τα παρακατω:
The marbles in fact belonged to the Parthenon, a building here and nowhere else, the best argument for repatriation, except the idea now is not to reattach them where they came from but to move them from one museum to another, from the British Museum to the new Acropolis Museum, albeit next door — a
different matter, if not to the Greeks. (τα μάρμαρα ΑΝΗΚΑΝ στον Παρθενώνα – δεν ανήκουν πλέον δηλαδή – και γιατί δεν τα αφήνουμε ήσυχα εκεί που είναι και να τα περιφέρουμε από μουσείο σε μουσείο;) Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
αναρτηθηκε απο σιδερη Αργυρη

Η Ελλάδα "θρέφει" την οικονομία των Σκοπίων






8Η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί το ένα δισ. ευρώ. Στις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 σκοπιανοί εργαζόμενοι.

Του Ευκλείδη Καραγιαννίδη

Υπερνικώντας τη διαφθορά, την αστάθεια του νομοθετικού πλαισίου, τις συχνές μεταβολές στο περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών και την ελλιπή ή ατελή εφαρμογή της νομοθεσίας, οι οποίες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί τα 985 εκατ. ευρώ.
Στις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 εργαζόμενοι, τη στιγμή που η ανεργία φτάνει στο 33,8%. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας από τους τρεις σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της γείτονος, και το συνολικό ποσό που παρέσχε προς την ΠΓΔΜ σε διάφορα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας μόνο για το έτος 2008 ανέρχεται σε 936.007,27 δολάρια.
Ωστόσο, απαγορευμένο φρούτο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, για μια επιτυχημένη επένδυση στα Σκόπια είναι η αποφυγή αναφοράς σε “πολιτικώς ευαίσθητα ζητήματα”. Κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων δεν κρίνεται σκόπιμη η εμπλοκή σε πολιτικού περιεχομένου συζητήσεις, πολύ, δε, περισσότερο σε αντιδικίες. Τουναντίον, ενδείκνυται και συνιστάται η εστίαση σε καθαρώς επιχειρηματικής φύσεως και ενδιαφέροντος ζητήματα.
Σήμερα στην ΠΓΔΜ δραστηριοποιούνται περί τις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, οι δέκα μεγαλύτερες εκ των οποίων έχουν επενδύσει περί τα 800 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, σε μια χώρα με υψηλότατο επίπεδο ανεργίας, παρέχουν απασχόληση σε περίπου 20.000 εργαζόμενους, ενώ πολλές ακόμα θέσεις εργασίας δημιουργούνται δευτερογενώς.
Το 2008 οι ελληνικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ αυξήθηκαν κατά 42 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, βάσει των στοιχείων που χορήγησαν στο Γραφείο ορισμένες από τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα (πίνακες 1-2). ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Μπράβο" στο ΣΚΑΪ επέλεξε την σημερινή ημέρα να προβάλλει αντιχριστιανικό και ανθελληνικό ντοκυμαντέρ.


Αυτή την ώρα 16 Αυγούστου, την στιγμή που ο Ελληνισμός εορτάζει την Μεγαλόχαρη, επέλεξε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ να προβάλλει ντοκυμαντέρ που προσβάλλει την μνήμη των προγόνων μας Βυζαντινών (τους οποίους καν δεν αναφέρει ως Ελληνες απλώς ήταν Ορθόδοξοι είχαν ελληνικά ονόματα και τοπονύμια και μιλούσαν Ελληνικά!!!) και να πλήξει τον Χριστιανισμό που κατά τον Εγγλέζο αφηγητή κατέστρεψε την αρχαία πίστη και τα ιερά!!!!
Μερικά από τα ενοχλητικά και ψεύδη που μας πλασάρει το ντοκυμαντέρ:
Αναφέρει συνέχεια την Κωνσταντινούπολη ως Ιστανμπούλ.
Δήλωσε πως ο Νεστώριος ανακηρύχθηκε αιρετικός επειδή τα έβαλε με την αδερφή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, Πουλχερία η οποία επέμενε ότι επειδή ήταν αγνή και παρθένα θα έπρεπε να μπορεί να μπέι στο Ιερό της Εκκλησίας που έκτισε κι ο Νεστώριος δεν την άφηνε, επειδή στο ιερό έμπαιναν μόνο ιερείς κι ο αυτοκράτορας!!!! (Οπως φαίνεται έιναι ανίδεος κι από το τυπικό της Ορθοδοξίας).

(Παρενθετικά να πούμε ότι:
Ολοι γνωρίζουμε πως ο Νεστώριος ισχυρίσθηκε οτι η Παναγία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται Θεοτόκος γιατί γέννησε έναν άνθρωπο διότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να γεννήσει Θεό και συνεπώς ο Χριστός είχε δύο ξεχωριστές φύσεις μια ανθρώπινη και μια θεϊκή. Η Γ Οικουμενική Σύνοδος (431) με την συμμετοχή του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και άλλων Πατέρων και μοναχών της Εκκλησίας μας, τον καταδίκασε την στιγμή μάλιστα που η αίρεση του είχε αρχίσει να επικρατεί στην αυτοκρατορία και τονίστηκε ότι ο όρος Θεοτόκος είναι απολύτως ορθός για την Παναγία καθώς γέννησε τον Θεάνθρωπο Χριστό, όπως της υπέδειξε κι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κατά τον Ευαγγελισμό, στο πρόσωπο του οποίου συνυπάρχουν η ανθρώπινη και η θεϊκή υπόσταση χωρίς διαχωρισμό.)

Κατηγόρησε τους Αγίους της εποχής ότι υπηρετούσαν την τρέλλα των κατοίκων της αυτοκρατορίας που πήγαζε από αρχαίες δεισιδαιμονίες!!!!!
Ισχυρίζεται ότι οι Αγιες εικόνες θεωρούνταν μαγικές!!!! Οτι οι γυμνές γυναίκες και οι ρωμαλέοι άντρες που ήταν πρώτυπα στην αρχαιότητα αντικαταστάθηκαν στο Βυζάντιο από ντυμένες και σεμνότυφες γυναίκες και κακόμοιρους άντρες!!!!!
Γενικά οι κάτοικοι στο Βυζάντιο (που κανένας δεν ξέρει τι εθνικότητας ήταν!!!) ήταν θλιβεροί, δεισιδαίμονες, απομεινάρια του αρχαίου παρελθόντος......τώρα πως αυτοί δημιούργησαν μια χιλιόχρονη, ένδοξη και τεράστια αυτοκρατορία που επηρέασε δεκάδες πολιτισμούς σε δύση και ανατολή κανείς δεν ξέρει........

Ενα πράγμα έχω να πώ σε τελευταία ανάλυση εντάξει μερικά κανάλια δείχνουν την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, κάποια άλλα έχουν επιλέξει να συνεχίσουν απλά το πρόγραμμά τους δείχνοντας σήριαλ, μουσική ή κινούμενα σχέδια. Το ΣΚΑΙ τέτοια μέρα επέλεξε να δείξει ένα ανιστόρητο, φιλοειδωλολατρικό, αντιχριστιανικό και ανθελληνικό ντοκυμαντέρ (αυτά πάνε πακέτο ως συνήθως).

Μπράβο και συγχαρητήρια στους υπευθύνους.......
Είναι μερικά χρόνια τώρα που και η εφημερίδα Καθημερινή (της οποίας ειδικά της κυριακάτικης υπήρξα αναγνώστης) η οποία ανήκει στον όμιλο που διαχειρίζεται και το ΣΚΑΙ έχουν επιλέξει την οδό του ανθελληνισμού και του αντιχριστιανισμού.

Δικαίωμά τους όπως και δικαίωμά μας να τους κρίνουμε. Ελπίζω να μην ενοχλούνται.........

Στην Ελλάδα υπάρχει (εν μέρει, εξαιρείται η blogoσφαιρα όπου κλείνουν τα blog όταν ενοχλούν) ελευθερία του λόγου αλλά μήπως υπάρχει και ελευθερία του ψεύδους;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Worlds Largest Model RC Plane - The funniest movie is here. Find it

Νέοι ρύποι στο Αιγαίο απειλούν την υγεία


Eρευνα της οργάνωσης «Aρχιπέλαγος» σε 110 ακτές της Eλλάδας έδειξε ότι χιλιάδες τόνοι πλαστικού που πετάγονται στη θάλασσα καταλήγουν στις ακτές και διασπώνται σε εκατομμύρια μικροπλαστικά, επικίνδυνα για το οικοσύστημα και τον άνθρωπο «E» 14/8

Μια νέα «αόρατη» ρύπανση, η οποία προκαλείται από τα εκατομμύρια τόνους πλαστικού που πετάγονται ανεξέλεγκτα, απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και την υγεία του ανθρώπου.

Επιστήμονες της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος» συλλέγουν μικροπλαστικά από την παραλία.

Χιλιάδες τόνοι πλαστικό «ταξιδεύουν» στο Αιγαίο και καταλήγουν στις ακτές. Εκτός όμως από την ορατή αυτή συσσώρευση στις παραλίες, καταγράφεται πλέον και είναι μετρήσιμη η αποσύνθεση των υλικών, η οποία δημιουργεί εκατομμύρια μικροπλαστικά που απειλούν τόσο το οικοσύστημα όσο και την ανθρώπινη υγεία.



Μικροπλαστική ίνα, όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο.

Πρόκειται για μια ραγδαία αυξανόμενη απειλή, αφού η διασπορά αυτών των μικροσκοπικών ινών είναι πολύ μεγάλη. Θεωρείται μάλιστα δεδομένο ότι τα ψάρια και οι οργανισμοί που τρέφονται με αυτά, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, περιέχουν σε ένα βαθμό μικροπλαστικές ίνες στον σωματικό τους ιστό.

Ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, αν και προφανής, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, αφού πρόκειται για νέου τύπου ρύπανση, οι επιπτώσεις της οποίας θα πάρει χρόνο για να εντοπισθούν και να αξιολογηθούν.

Οι ανησυχητικές αυτές διαπιστώσεις προκύπτουν από μια μεγάλη έρευνα που παρουσιάζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Αρχιπέλαγος». Σύμφωνα με αυτή, μεγάλη συγκέντρωση μικροπλαστικών ινών, που φέρνει η θάλασσα, καταγράφεται όχι μόνο σε επιβαρημένες παραλίες της Αττικής, όπως π.χ. Βούλα, Καβούρι και Φλοίσβος, αλλά και σε ερημικές ακτές του Αιγαίου, στη Ρόδο την Ικαρία, τη Χαλκιδική κ.α.


Αρνητικές επιπτώσεις.
«Είναι καμπανάκι κινδύνου καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους μικροοργανισμοί εγκλωβίζονται σε αυτές τις μικροσκοπικές ίνες και ούτε ξέρουμε ποια τοξικά απόβλητα μεταφέρουν όταν τελικά καταλήγουν στον άνθρωπο, μέσω της τροφής με ψάρια», λέει ο κ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο» και τονίζει ότι η μακροχρόνια συσσώρευση ρυπογόνου φορτίου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.

Με στόχο την αξιολόγηση της έκτασης που έχει λάβει η ρύπανση των παραλιακών ιζημάτων με μικροπλαστικά, η επιστημονική ομάδα του «Αρχιπελάγους» διεξήγαγε έρευνα στις ελληνικές ακτές του Αιγαίου. Οι ερευνητές της ομάδας συγκέντρωσαν δείγματα άμμου από 110 παραλίες της Ελλάδας. Τα δείγματα αυτά αναλύθηκαν, τα μικροσκοπικά πλαστικά διαχωρίστηκαν από τα ιζήματα και εν συνεχεία έγινε ανάλυση για να καθοριστεί ο τύπος τους με τη μέθοδο υπέρυθρης φασματοσκοπίας μετασχηματισμού Fourier.

«Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας κρίνονται ανησυχητικά, αφού όλες οι παραλίες που ελέγχθηκαν περιέχουν στο ίζημά τους, άλλες σε μικρό και άλλες σε πολύ υψηλό επίπεδο, μικροσκοπικές ίνες πλαστικού.

Η ρύπανση δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των αστικών κέντρων, αφού και σε παραλίες απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών παρατηρούμε ανάλογα επίπεδα ρύπανσης.

Τα μικροπλαστικά εναποτίθενται σε παραλιακά ιζήματα όπου πιστεύεται ότι συσσωρεύονται και αποτελούν μία αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και οικοσυστημάτων», υπογραμμίζουν οι ερευνητές στο «Αρχιπέλαγος», που έχει απλώσει βάσεις και παρατηρητήρια στην Ικαρία, τη Σάμο, αλλά και σε μικρονήσια του πελάγους.

Η ρύπανση των παραλίων, σε όλη την ακτογραμμή, από κάθε είδους πλαστικό έχει φτάσει σε σημεία άκρως ανησυχητικά καθώς αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τα οικοσυστήματα, και την υγεία τόσο των θαλάσσιων ειδών όσο και των ανθρώπων.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ένα κινητό τηλέφωνο από καλαμπόκι!


Ένα παράδειγμα προς μίμηση προς όλες τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας έδωσαν οι εταιρείες Samsung και Sprint, παρουσιάζοντας μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, λίαν φιλική προς το περιβάλλον. Το κινητό τηλέφωνο με την ονομασία «Reclaim» αποτελείται κατά 80% από ανακυκλούμενα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, συγκεκριμένα μάλιστα το 40% αυτών προέρχεται από…καλαμπόκι! Επίσης και η συσκευασία είναι ίδιας φιλικής προς το περιβάλλον φιλοσοφίας, καθώς το 70% της είναι φτιαγμένο από «οικολογικά» υλικά. Τέλος ακόμα και το χαρτί που χρησιμοποιείται για το εγχειρίδιο χρήσης, απουσιάζει εντελώς και έχει αντικατασταθεί από ένα «εικονικό» εγχειρίδιο, το οποίο ο χρήστης βρίσκει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της εταιρείας Sprint.Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Reclaim δεν αποζητά βραβεία αφού ο στόχος του δεν είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά η φιλικότητα προς το περιβάλλον, χωρίς να θυσιάζεται η ευχρηστία. Με αυτά υπόψη μας, θεωρούμε ότι τα καταφέρνει λίαν καλώς: 2MP κάμερα, στέρεο Bluetooth 2.0, πλήρες πληκτρολόγιο (QWERTY όπως ονομάζεται, από τα πρώτα έξη γράμματα στα αριστερά των πληκτρολογίων – είναι ένα όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την «πληρότητα» ενός πληκτρολογίου), ενσωματωμένο πλοηγό Διαδικτύου, εσωτερική μνήμη επεκτάσιμη έως και τα 32GB, δύο διαφορετικά χρώματα (Ocean Blue, Earth Green) και τέλος τιμή περί τα 50 δολάρια Αμερικής με διετές συμβόλαιο. Φυσικά όλα τα παραπάνω για την αμερικάνικη αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να παραδειγματιστούν και να προσφέρουν αντίστοιχες συσκευές και για εμάς τους Ευρωπαίους.

Διπλό έγκλημα στη Κέρκυρα.



Ένα νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος που εξέπνευσε μετά από 10 ώρες στο Νοσοκομείο ήταν ο απολογισμός της παρεξήγησης που συνέβη το δεκαπενταύγουστο τα ξημερώματα σε γνωστό μπαρ των Γουβιών της Κέρκυρας.
όταν δύο μεθυσμένοι Αλβανοί υπήκοοι αμφισβήτησαν το ύψος του λογαριασμού και άρχισαν να τα σπάνε στο...
μπαρ, τότε ο 40χρονος Μ. έβγαλε ένα περίστροφο και άδειασε 8 σφαίρες στα κορμιά των δύο Αλβανών.
Ο ένας 35 χρόνος Αλβανός εξέπνευσε όταν μία σφαίρα τον χτύπησε στο ύψος της καρδιά. Ο δεύτερος 34χρονος Αλβανός εξέπνευσε στην εντατική μονάδα.Αμέσως στο τόπο του διπλού εγκλήματος έφθασε ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διευθυντής Ασφαλείας με άνδρες της ΟΠΕΚ. Ο Δράστης συνελήφθει και εξετάζετε από την Υπ.Α. Κέρκυρας.

http://www.corfunews.eu



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΥΑΓ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΠΑΙΧΤΗ!!!

Αποκαλύφθηκε στην Αγιά Σοφιά, ένα ακόμη δείγμα της υπεροχής του Ελληνικού πολιτισμού



270709-agiasofiaΑκόμη ένα μεγαλειώδες έργο της ελληνικής τέχνης της βυζαντινής περιόδου ήρθε στο φως στο ναό της Αγίας Σοφιάς. Πρόκειται για ένα υπέροχο ψηφιδωτό του 9ου αιώνα που απεικονίζει τη μορφή ενός αγγέλου. Το ψηφιδωτό είχε καλυφθεί μετά την Άλωση από τους βαρβάρους Τούρκους με σοβάδες και αλλά οικοδομικά υλικά όπως και όλα σχεδόν τα έργα τέχνης και ιδίως οι εικόνες που υπάρχουν στον ναό.
Το συγκεκριμένο ψηφιδωτό είχε αποκαλυφθεί ξανά το 1935, όταν η Αγία Σοφία έγινε μουσείο, αλλά οι Τούρκοι το επικάλυψαν εκ νέου με μεταλλικές κατασκευές και επιστρώσεις πλαστικού! Ευτυχώς όμως το αριστούργημα αυτό του Ελληνισμού έμεινε άθικτο, για να υπενθυμίζει τόσο στους επισκέπτες και προσκυνητές της Αγιάς Σοφιάς, όσο και στους υπανθρώπους Τούρκους, ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και του ναού και της Κωνσταντινούπολης.ΠΗΓΗ

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΑΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ


-----------------------------------------------


Πιο πεινασμένοι,
Πιο εξαθλιωμένοι,
Πιο πρωτόγονοι,
Πιο υποτακτικοί και πιο μοιρολάτρες

Παλαιοί μετανάστες στην πιάτσα της Ομόνοιας, Αλβανοί και Ανατολικοευρωπαίοι, αποδοκιμάζουν τα εξοντωτικά μεροκάματα, των εντελώς νέων μεταναστών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο ελληνικός καπιταλισμός έχει στηρίξει την κερδοφορία του στη μαζική εισαγωγή φτηνών ξένων εργατών, προερχόμενων από φτωχές χώρες, άρα εξ ορισμού με λίγες απαιτήσεις. Επιπλέον, στη μαζική αυτή εισαγωγή έχει στηρίζει και την προσπάθεια του για την πολιτική εξουδετέρωση του ελληνικού λαού μέσω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης της χωράς.
Η πολιτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα, μόνο που τώρα πια έχουμε να κάνουμε με νέες μάζες μεταναστών, προερχόμενων από χώρες ακόμα πιο φτωχές, πιο εξαθλιωμένες, και πιο καθυστερημένες πολιτικά, αφρικανικές ή ασιατικές.

Αποκαλυπτική είναι η σύγκριση των ημερομισθίων Η παλιά φουρνιά μεταναστών είχε ρίξει το μεροκάματο του ειδικευμένου τεχνίτη από τα 80 στα 60 ευρώ. Σήμερα, η νέα φουρνιά μεταναστών ρίχνει το μεροκάματο του βοηθού τεχνίτη από τα 40 στα 25 ευρώ. Οι πιο φτηνοί είναι οι Αφγανοί, οι Αφρικανοί και οι Ινδοί, που δέχονται ακόμα και 15 ευρώ μεροκάματο για δωδεκάωρη εργασία, νιώθοντας μάλιστα απόλυτα ευχαριστημένοι.
Τα μυστικά των νέων αυτών μεταναστών είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι έχουν ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις, γιατί έχουν συνηθίσει σε έναν τελείως φτωχό και ολιγαρκή τρόπο ζωής. Και το δεύτερο είναι ότι δεν διαμαρτύρονται ποτέ απέναντι στον ισχυρό και τον εργοδότη, γιατί προέρχονται από κουλτούρες παθητικότητας, υποταγής και μοιρολατρίας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Η οικοδομή, που απορροφούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχει πέσει κατά 50% και γενικά οι θέσεις εργασίας μειώνονται. Έτσι, αντικειμενικά, οι νέοι μετανάστες έρχονται για να πάρουν τις θέσεις των παλιών. Ήδη οι παλιοί μετανάστες διαμαρτύρονται ότι οι νέοι ρίχνουν πολύ χαμηλά τα μεροκάματα και τους παίρνουν τις δουλειές. Μια διαμαρτυρία που είχε απαγορευτεί στους Έλληνες εργαζόμενους, με τη ρετσινιά του «ρατσισμού». Το αποτέλεσμα της εισαγωγής της νέας φουρνιάς θα είναι φρικτό: Ακόμα μεγαλύτερη τεχνική, παραγωγική, κοινωνική και πολιτική υποβάθμιση της χώρας. Ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων. Ακόμα περισσότεροι άνεργοι παλιοί μετανάστες, που θα στραφούν στην εγκληματικότητα. Ακόμα περισσότεροι

Έλληνες άνεργοι Ως πότε θα σιωπούμε;
ΠΗΓΗ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 4000 ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ

Ταμπάκο με..."σοκολάτα"....



Στην Πλατεία Συντάγματος μια ομάδα ένστολων Αστυνομικών
κάνει έλεγχο σε δύο Αφρικανούς.
Αδειάζουν τις τσέπες τους και από τον ένα πέφτει ένα σακουλάκι
διάφανο με Αραβικά γράμματα.
"Ταμπάκο..." λέει ο Αφρικανός.
Το μυρίζει ένας νεαρός Αστυνομικός και λέει στους άλλους
ότι βρωμάει και απορεί πώς το καπνίζουν.
Ο ένας από την ομάδα είναι περισσότερο έμπειρος.
Παίρνει το σακουλάκι και βάζει μέσα το χέρι του.
Ο Αφρικανός φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του.
Ο Αστυνομικός βγάζει το χέρι του με κομματάκια χασίς πλάκα
(καφέ σοκολάτα)
το δείχνει στο νεαρό και εκείνος μένει κάγκελο.
Οι χειροπέδες περάστηκαν και ειδοποιήθηκε το περιπολικό.
Το βάζουν σε καπνό (Αραβικά χαρμάνια βαριά) για καμουφλάζ.
Έχουν κι αυτοί τους πελάτες τους!

Αθηναίος

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ - APOGEVMATINI.GR




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1958 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΕΝΩ ΤΟ 1977 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΥ