Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΑΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ


-----------------------------------------------


Πιο πεινασμένοι,
Πιο εξαθλιωμένοι,
Πιο πρωτόγονοι,
Πιο υποτακτικοί και πιο μοιρολάτρες

Παλαιοί μετανάστες στην πιάτσα της Ομόνοιας, Αλβανοί και Ανατολικοευρωπαίοι, αποδοκιμάζουν τα εξοντωτικά μεροκάματα, των εντελώς νέων μεταναστών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο ελληνικός καπιταλισμός έχει στηρίξει την κερδοφορία του στη μαζική εισαγωγή φτηνών ξένων εργατών, προερχόμενων από φτωχές χώρες, άρα εξ ορισμού με λίγες απαιτήσεις. Επιπλέον, στη μαζική αυτή εισαγωγή έχει στηρίζει και την προσπάθεια του για την πολιτική εξουδετέρωση του ελληνικού λαού μέσω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης της χωράς.
Η πολιτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα, μόνο που τώρα πια έχουμε να κάνουμε με νέες μάζες μεταναστών, προερχόμενων από χώρες ακόμα πιο φτωχές, πιο εξαθλιωμένες, και πιο καθυστερημένες πολιτικά, αφρικανικές ή ασιατικές.

Αποκαλυπτική είναι η σύγκριση των ημερομισθίων Η παλιά φουρνιά μεταναστών είχε ρίξει το μεροκάματο του ειδικευμένου τεχνίτη από τα 80 στα 60 ευρώ. Σήμερα, η νέα φουρνιά μεταναστών ρίχνει το μεροκάματο του βοηθού τεχνίτη από τα 40 στα 25 ευρώ. Οι πιο φτηνοί είναι οι Αφγανοί, οι Αφρικανοί και οι Ινδοί, που δέχονται ακόμα και 15 ευρώ μεροκάματο για δωδεκάωρη εργασία, νιώθοντας μάλιστα απόλυτα ευχαριστημένοι.
Τα μυστικά των νέων αυτών μεταναστών είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι έχουν ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις, γιατί έχουν συνηθίσει σε έναν τελείως φτωχό και ολιγαρκή τρόπο ζωής. Και το δεύτερο είναι ότι δεν διαμαρτύρονται ποτέ απέναντι στον ισχυρό και τον εργοδότη, γιατί προέρχονται από κουλτούρες παθητικότητας, υποταγής και μοιρολατρίας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Η οικοδομή, που απορροφούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχει πέσει κατά 50% και γενικά οι θέσεις εργασίας μειώνονται. Έτσι, αντικειμενικά, οι νέοι μετανάστες έρχονται για να πάρουν τις θέσεις των παλιών. Ήδη οι παλιοί μετανάστες διαμαρτύρονται ότι οι νέοι ρίχνουν πολύ χαμηλά τα μεροκάματα και τους παίρνουν τις δουλειές. Μια διαμαρτυρία που είχε απαγορευτεί στους Έλληνες εργαζόμενους, με τη ρετσινιά του «ρατσισμού». Το αποτέλεσμα της εισαγωγής της νέας φουρνιάς θα είναι φρικτό: Ακόμα μεγαλύτερη τεχνική, παραγωγική, κοινωνική και πολιτική υποβάθμιση της χώρας. Ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων. Ακόμα περισσότεροι άνεργοι παλιοί μετανάστες, που θα στραφούν στην εγκληματικότητα. Ακόμα περισσότεροι

Έλληνες άνεργοι Ως πότε θα σιωπούμε;
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου