Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ?

39χρονος βίασε και δολοφόνησε 9χρονη στη Γερμανίας

Σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός 39χρονου για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού μόλις εννέα ετών στην πόλη Άιλενμπουργκ κοντά στη Λειψία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το κοριτσάκι, ονόματι Κορίνα, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του την Τρίτη, μετά την έξοδό του για να παίξει με τους φίλους του. Το κορμί του βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε κοντινό ποτάμι. Το κορμί του βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε κοντινό ποτάμι.
Ο ηλικίας 39 ετών δράστης, από την «ευρύτερη γειτονιά», συνελήφθη, όπως τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ και επιβεβαιώνουν οι αρχές. Ο ηλικίας 39 ετών δράστης, από την «ευρύτερη γειτονιά», συνελήφθη, όπως τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ και επιβεβαιώνουν οι αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και ανακρίνεται από την αστυνομία της Λειψίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και ανακρίνεται από την αστυνομία της Λειψίας. Ο άνδρας αυτός είχε εις βάρος του διάφορες καταδίκες κατά το παρελθόν, ποτέ όμως για κάποιο σεξουαλικό έγκλημα. Ο άνδρας αυτός είχε εις βάρος του διάφορες καταδίκες κατά το παρελθόν, ποτέ όμως για κάποιο σεξουαλικό έγκλημα.
Η δολοφονία της Μισέλ έρχεται ένα χρόνο μετά την ιστορία της 8χρονης Μισέλ, η οποία έπεσε θύμα παιδεραστή στη Λειψία, και της οποίας το πτώμα ανακαλύφθηκε μετά μισό χρόνο. Η δολοφονία της Μισέλ έρχεται ένα χρόνο μετά την ιστορία της 8χρονης Μισέλ, η οποία έπεσε θύμα παιδεραστή στη Λειψία, και της οποίας το πτώμα ανακαλύφθηκε μετά μισό χρόνο.

Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των Αλβανών...


12-13.000 άτομα διέρχονται κάθε μέρα τα σύνορα από την Κακαβιά, για διακοπές κοντά στους δικούς τους

.
.
Nόστιμον ήμαρ για χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες από τη γειτονική Αλβανία που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Περισσότεροι από 6.000 Αλβανοί πέρασαν τα σύνορα του τελωνειακού σταθμού Κακαβιάς προχθές με προορισμό τον γενέθλιο τόπο όπου θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.
Η μεγάλη έξοδος των Αλβανών ξεκίνησε αρχές Ιουλίου, σταδιακά αυξάνεται τούτες τις μέρες, κορυφώνεται παραμονές Δεκαπενταύγουστου για να αρχίσει αντίστροφα, τον Σεπτέμβριο, η μαζική επιστροφή πριν ανοίξουν τα σχολεία…Στην κορύφωση της μεγάλης φυγής «από αρχές Αυγούστου, 12-13.000 άτομα διέρχονται κάθε μέρα τα σύνορα από τον σταθμό μας με προορισμό τη γειτονική χώρα» αναφέρει στην εφημερίδα "Καθμερίνή", ο γραμματέας του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς Χρήστος Γιάννος.
Στην πιο φορτωμένη περίοδο λειτουργίας μπαίνει από σήμερα και...

η Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, το δεύτερο μεγάλο πέρασμα της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Το περασμένο δίμηνο διήλθαν τα σύνορα περισσότερα από 120.000 άτομα (είσοδος και έξοδος), ενώ διπλάσιο αριθμό αναμένουν τον Αύγουστο. Οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί των μεθοριακών σταθμών έχουν προετοιμαστεί να δεχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και τα επόμενα δύο του Αυγούστου τον μεγαλύτερο αριθμό Αλβανών που θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για ολιγοήμερες διακοπές.

Δεν αποκλείεται

Αστάθμητος παράγοντας για τους ρυθμούς διέλευσης είναι η δυνατότητα που δόθηκε φέτος, λόγω των αλβανικών εκλογών, να μετακινηθούν προς και από την Αλβανία για δεύτερη φορά, γι' αυτό οι αστυνομικοί της Κρυσταλλοπηγής, δεν αποκλείουν να σημειωθεί πριν από το Δεκαπενταύγουστο κάποιο διήμερο μαζικής διέλευσης - άνω των 10.000 ατόμων.Παρά τη μαζική έξοδο, μικρή είναι η καθυστέρηση πλέον στον έλεγχο των διαβατηρίων. Στον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής και από τις δύο πλευρές λειτουργούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας-ελέγχου, δύο για Ι.Χ. και μια για λεωφορεία και φορτηγά. Οι αρχές εκτιμούν ότι θα αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές ταλαιπωρίας των προηγούμενων χρόνων καθώς έχει αυξηθεί το προσωπικό και έχει αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου βάσει της συνθήκης του Σένγκεν.

Σταδιακά αλλάζει

Η εικόνα της φυγής σταδιακά αλλάζει. Από τον σταθμό της Κακαβιάς διέρχονται οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται κυρίως στην Ηπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τα νησιά του Ιουνίου, την Πελοπόννησο, ενώ από την Κρυσταλλοπηγή προτιμούν να περνούν κυρίως οι μετανάστες που ζουν στη Β. Ελλάδα.«Το επίπεδο της πλειονότητας των μεταναστών ανέβηκε. Οι περισσότεροι έχουν δικά τους αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες και ο δρόμος για την πατρίδα είναι πια εύκολος», περιγράφει υπάλληλος του τελωνείου. Λιγοστεύουν οι μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς και αυξάνονται όσοι μετακινούνται με Ι.Χ. «Κάποτε ταξιδεύαμε με το λεωφορείο… Αργότερα με το δικό μας σαραβαλάκι, όλη η οικογένεια στριμωγμένη ανάμεσα σε βαλίτσες και εξοπλισμό για το σπίτι. Τα περισσότερα ήταν δώρα για τους συγγενείς και τους φίλους που περίμεναν με ανυπομονησία ρούχα και αντικείμενα που δεν είχαν ξαναδεί …» θυμάται η Ελένη Κ. που ζει στην Ελλάδα εδώ και 13 χρόνια.Αλλαξε και η νοοτροπία τους σε σχέση με τις διακοπές. Τα πρώτα χρόνια επέλεγαν την περίοδο των Χριστουγέννων για την επιστροφή στην πατρίδα. Σήμερα, μπολιασμένοι με τις ελληνικές συνήθειες, ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Πολλές οικογένειες με βελτιωμένο οικονομικό επίπεδο, μοιράζουν τις διακοπές τους ανάμεσα σε παραλίες της Χαλκιδικής και της πατρίδας τους. Αλλωστε το τουριστικό μοντέλο που δημιουργεί η αλβανική κοινωνία δεν διαφέρει από το ελληνικό. Οι πόλεις των Αγίων Σαράντα και της Χειμάρρας αναπτύσσονται τουριστικά ακολουθώντας ελληνικά πρότυπα. Πρόσφατα μάλιστα βρετανικό διεθνές δίκτυο επένδυσης κατέταξε τους Αγίους Σαράντα στις πέντε κορυφαίες τουριστικές επενδυτικές περιοχές παγκοσμίως.

ΔΑΒΙΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΟΛΙΑΘ!!

BINTEO AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Είναι κάτι που ομολογούμενος δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί καλά που δεν ήταν κατηφόρα γιατί τότε ποιός μπορεί να μας πεί τι θα είχε γίνει.Τελικά στην προχειρότητα δεν παίζονται οι άνθρωποι.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ!!


Παναθηναϊκός: Οι διάδοχος του Τεν Κάτε


Η στήριξη του Νίκου Πατέρα στον Τεν Κάτε είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Παιανία εξαιτίας των κακών σχέσεων του Ολλανδού τεχνικού με τους περισσότερους παίκτες του, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο, όμως είναι της φιλοσοφίας ότι οι ομάδες δεν χτίζονται με τις συχνές αλλαγές προπονητών. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που δεν έχει απομακρύνει τον 53χρονο τεχνικό, αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες έπειτα από ταπεινωτικές ήττες στο περσινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, φέτος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το ίδιο και η ανοχή που θα δείξει θα είναι μικρότερη. Ο Τεν Κάτε δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο και κάθε αποτυχία θα έχει προσωπικό κόστος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το ματς με τη Σπάρτα Πράγας την ερχόμενη Τρίτη θα έχει κομβική σημασία όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Και δεν θα έχει να κάνει, σε περίπτωση αποτυχίας, με τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως με το ψυχολογικό στραπάτσο που θα προκαλέσει ένας αποκλεισμός από υποδεέστερη ομάδα.Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να επεξεργάζεται διάφορα ονόματα για να διαδεχθούν τον Τεν Κάτε σε περίπτωση διαζυγίου, εφόσον έρθει η καταστροφή, που θα είναι για την ομάδα του ο αποκλεισμός από τη Σπάρτα. Ο Νικόλας Πατέρας θα αναζητήσει τη λύση εκ των έσω ή θα ρισκάρει με την πρόσληψη ενός ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου προπονητή. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων και η πρόσληψή του θα δημιουργήσει ευφορία, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας, προπονητής της Εθνικής συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν τον «πράσινο» πάγκο εάν και εφόσον τεθεί θέμα διαδοχής. Και αν ο Παναθηναϊκός παίζει την ερχόμενη Τρίτη για το γόητρο αλλά και για το χρήμα με φόντο την πρόκρισή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για τον Τεν Κάτε το ματς με τη Σπάρτα Πράγας ισοδυναμεί με την παραμονή του ή όχι στο τιμόνι των «πράσινων».
Hellenic Business

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ 53% ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Σύμφωνα με ανάλυση της http://www.dailykos.com το 53% των λευκών που ζούνε στο νότο και περιλαμβάνει
12 πολιτείες και περίπου 100εκ.κατοίκους πιστεύουν ότι ο Ομπάμα λέει ψέματα γιά τον τόπο που γεννήθηκε.
Δείτε και το πιστοποιητικό γέννησης που παρουσιάζουν τα Αμερικάνικα μπλογκ.

Κατακρατήσεις...αλλοδαπών....



Νέα μέθοδος κάποιων αλλοδαπών είναι οι ομηρίες
για λύτρα.
Η Αστυνομία τις ονομάζει κατακρατήσεις.
Πιάνουν κάποιους άλλους αλλοδαπούς και τους κρατάνε σε διάφορους
χώρους ζητώντας χρηματικά ποσά από τους συγγενείς τους.
Πρόσφατα συνέλαβαν κάποιους από αυτούς οι οποίοι κρατούσαν
ένα Πακιστανό και ένα από Σρί Λάνκα.
Ζητούσαν από τους συγγενείς τους 6.500 ευρώ.
Έρχονται μπουλούκια με τις βάρκες και εκεί μέσα φαίνεται
μαθαίνουν ο ένας με τον άλλον για τα οικονομικά τους.
Σε λίγο θα πουλάει ο ένας τον άλλο.
Δεν είναι συνηθισμένες καταστάσεις αυτές για μια Χώρα σαν τη δική μας.
Κάποιοι λένε ότι και οι Έλληνες πήγανε μετανάστες σε άλλες Χώρες
άρα γνωρίζουν τι σημαίνει μετανάστης.
Βέβαια πήγανε αλλά ...πώς;
Με προσκλήσεις με βίζες, οι πιο παλιοί πέρασαν από το γνωστό νησί
Έλις ανοιχτά του Μανχάταν στην Αμερική.
Έλεγχο στον έλεγχο από γιατρούς από Αστυνομία.
Πού θα μείνουν διευθύνσεις κ.λ.π.
Σεβάστηκαν τις Χώρες που τους δέχτηκαν.

Αθηναίος

Σομαλοί πάνε να χτυπήσουν μαγαζί



Επειδή πολλές φορές χάνουμε το νόημα, βλέπουμε στην φωτο κάποιους Σομαλούς μετανάστες να σπάνε το μαγαζί κάποιου που θεωρούν(ή μπορεί να το έκανε)ότι τους κάρφωσε. Μάλιστα το indy τον χαρακτηρίζει φασίστα. Που ξέρουμε ρε παιδιά τι περνούσε ο ανθρωπάκος κάθε μέρα; Αλλά και οι Σομαλοί που φιλοξενούμε έχουν πολύ ευγενική συμπεριφορά.

Σαν Σήμερα: 02/08/2009

1814: Γεννιέται η Ευανθία Καϊρη, αδελφή του Θεόφιλου Καϊρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων.

1826: Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή.

1868: Γεννιέται ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Α΄.

1921: Πεθαίνει ο θρυλικός τραγουδιστής της όπερας Ενρίκο Καρούζο.

1922: Πεθαίνει, σε ηλικία 76 ετών, ο εφευρέτης του τηλεφώνου Γκράχαμ Μπελ.

1938: Γεννιέται ο συνθέτης Δήμος Μούτσης.

1942: Γεννιέται η χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε.

1961: Οι Beatles δίνουν την πρώτη συναυλία τους ως συγκρότημα στο Cavern Club του Λίβερπουλ.

1990: Το Ιράκ εισβάλει και καταλαμβάνει το Κουβέιτ.

1997: Ο μετριοπαθής μουσουλμάνος κληρικός Μοχάμαντ Χαταμί αναλαμβάνει την προεδρία του Ιράν, υποσχόμενος ειρήνη στον κόσμο.

Ομοίωμα της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλέξανδρου ετοιμάζουν στα Σκόπια


Θα κοστίσει ένα εκατομμυρίο ευρώ!

Η γελοιότητα Γκρούεφσκι συνεχίζεται...

Στην πόλη των Σκοπίων τριάντα τρεις (33) γλύπτες εργάζονται με εντολή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Σύμφωνα με τα γραφόμενα σε σκοπιανή ιστοσελίδα, το πρωτότυπο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη!!! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά, αλλά οι Σκοπιανοί «ερευνητές» (οι οποίοι φυσικά δεν κατονομάζονται) αναρωτιούνται μήπως η πραγματική σαρκοφάγος είναι αυτή που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη…
Αν και το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων θεωρεί πως το κεφάλαιο που απαιτείται, για την ανακατασκευή του αντιγράφου της σαρκοφάγου, υπερβολικά μεγάλο ως έξοδο, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι διατεθειμένη να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα ακόμη αντίγραφο (τη στιγμή που αμφισβητείται η γνησιότητα του «πρωτότυπου») για να στοιχειοθετήσει ένα ακόμη «ιστορικό ντοκουμέντο» και να το προσθέσει στην πληθώρα των πλαστών στοιχείων που προβάλλονται ως «αποδείξεις του Μακεδονισμού» των Σκοπίων!!!
Η σαρκοφάγος θα εκτεθεί στο Μουσείο των Σκοπίων, όπου θα υπάρχουν πολλά «στοιχεία» (αντίγραφα) του Μακεδονισμού!!!
Το όλο εγχείρημα (αντιγραφή σαρκοφάγου αν και δεν πιστοποιείται από πουθενά και από κανέναν η γνησιότητα του «πρωτοτύπου») και το κόστος που απαιτείται, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν ενδιαφέρεται για την δημιουργία υποδομών ή για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Σκοπιανών κατοίκων (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υποφέρει από τη φτώχεια), ούτε φυσικά για την επιστημονική έρευνα, παρά μόνο για την δημιουργία μίας ξεδιάντροπα πλαστής ιστορίας και την συνέχιση του επικίνδυνου «μακεδονικού» εθνικισμού που δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στο κρατίδιο, πέρα από αναίτια έξοδα που στέλνουν βαθύτερα στο αδιέξοδο την παραπαίουσα οικονομία της ΠΓΔΜ.
Ο χρόνος όμως κυλάει εις βάρος του αλαζόνα πρωθυπουργού και οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν να περιμένουν πότε επιτέλους θα ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος εργάζεται για τα θεαθήναι (ενώ την ίδια στιγμή –με βάσιμες πληροφορίες- επενδύει μεγάλα προσωπικά κεφάλαια στην Τσεχία για την δημιουργία μεγάλης βιομηχανίας) και οδηγεί σε αδιέξοδο, οικονομικό μαρασμό και μακριά από την ευημερία τους πολίτες αλλά και το κρατίδιο της ΠΓΔΜ.
Μέχρι πότε θα κάνουν υπομονή οι Αλβανοί; Άγνωστο… Πάντως, ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τις εξελίξεις, θα είναι ο ίδιος ο Νίκολα Γκρούεφσκι… και ούτε το άγαλμα των 20 μέτρων αλλά ούτε και η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να αλλάξουν την ροή των πολύ δυσάρεστων εξελίξεων για τον ίδιο...

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ!!!


Nunchuck Fail - Watch more Funny Videos
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ? TΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΗΤΑΝ ΑΚΑΡΙΑΙΟ!!

Θα πάει μακριά η βαλίτσα!


Μπορεί το θέμα να έχει αρχίσει και να κουράζει τον κόσμο, αλλά είναι φανερό ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Ο λόγος για την υπόθεση του Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός είναι ο νούμερο ένα στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του αριστερού χαφ και οι Πειραιώτες προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Η υπόθεση είναι αρκετά δύσκολη και όλα δείχνουν ότι η βαλίτσα θα πάει μακριά. Οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν προσεκτικούς χειρισμούς για να πάρουν τον παίκτη, αλλά κάτι ουσιαστικό θα πρέπει να περιμένουμε από την Δευτέρα. Η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό με την Μπέτις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά το όπλο που έχει ο Ολυμπιακός στα χέρια του είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν έχει καμία αντίρρηση να έρθει στον Πειραιά.

Από το παιχνίδι με την Σλόβαν και μετά το θέμα του Γκονζάλες είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Τον παίκτη τον θέλει πολύ ο Ολυμπιακός για να καλυφθεί η αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και παρατηρούμε ότι εξελίσσεται σε σίριαλ. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα το βέβαιο είναι ότι οι όποιες εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση θα δρομολογηθούν από την Δευτέρα.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ουσιαστικό την Κυριακή, αφού τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κάποιες συζητήσεις με την Μπέτις για να μάθει ο Ολυμπιακός πόσα χρήματα θέλει για να δώσει τον ποδοσφαιριστή. Ανεπίσημα αυτή την στιγμή η ομάδα της Ανδαλουσίας φέρεται να ζητάει περί τα 6 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παίκτη στον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας από την πλευρά του είναι διατεθειμένος να δώσει τα μισά (3 εκατ. ευρώ).

Ίσως η "χρυσή τομή" ανάμεσα στις δύο ομάδες να βρεθεί κάπου στην μέση. Να πέσει, δηλαδή λίγο η Μπέτις και να ανέβει λίγο ο Ολυμπιακός. Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και είναι ενδεικτικό ότι με τον παίκτη ασχολούνται αρκετό καιρό οι Πειραιώτες, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Αυτό το γεγονός από μόνο του λέει πολλά.

Το σίγουρο είναι ότι τα σπουδαία θα πρέπει να τα περιμένουμε από την Δευτέρα. Την Κυριακή ίσως γίνουν κάποιες διερευνητικές επαφές με την Μπέτις για να μάθει η ερυθρόλευκη διοίκηση τις απαιτήσεις της και να ετοιμάσει την πρόταση. Το όπλο του Ολυμπιακού σε αυτή την υπόθεση είναι ο ίδιος ο παίκτης. Παρά τις δηλώσεις που έκανε, οι οποίες είναι τακτικής ο Γκονζάλες γνωρίζει για τον Ολυμπιακό. Θέλει να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Και πώς να μην θέλει άλλωστε, αφού αν έρθει στο λιμάνι θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν μείνει στην Ανδαλουσία θα παίξει στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.
gayros.gr

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

Νέα γρίπη: Το απόρρητο σχέδιο Άρτεμις

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται κυβέρνηση, υγειονομικοί και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο που αφορά την εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης. Το εθνικό σχέδιο δράσης που εγκρίθηκε χθες από τη διυπουργική επιτροπή προβλέπει τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού με προτεραιότητα σε γιατρούς, νοσηλευτές και ευπαθείς ομάδες. Το υπουργείο υγείας είναι έτοιμο και για τα πιο ακραία σενάρια που προβλέπονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης "ΑΡΤΕΜΙΣ".To απόρρητο σχέδιο ΆρτεμιςΤο σχέδιο εξόδου από την κρίση με την ονομασία "Άρτεμις" θα ενεργοποιηθεί μόνο σε ακραία σενάρια. Αν δηλαδή, ο ιός προσπαθήσει να μας εκπλήξει, προσβάλλοντας το σύνολο του πληθυσμού ή μεταλλαχθεί ξαφνικά Το σχέδιο εξόδου από την κρίση με την ονομασία "Άρτεμις" που βρίσκεται ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας θα ενεργοποιηθεί μόνο σε ακραία σενάρια. Αν δηλαδή, ο ιός προσπαθήσει να μας εκπλήξει, προσβάλλοντας το σύνολο του πληθυσμού ή μεταλλαχθεί ξαφνικά"Πάντα υπάρχει το απόρρητο κομμάτι Άρτεμις , ωστόσο οι βασικές αρχές είναι μέσα στο εθνικό σχέδιο δράσης. Μια οργανωμένη πολιτεία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε έως εκεί " δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΤα τρία σενάριαΗ κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί και για τις τρεις εκδοχές που προβλέπονται παγκοσμίως για την πανδημία της γρίπης .Η πρώτη εκδοχή είναι να προσβληθεί το 10% του πληθυσμού . Θα νοσήσουν 1.096. 402 πολίτες και θα χρειαστούν 2.201 εισαγωγές σε νοσοκομεία .Η δεύτερη εκδοχή, είναι να έρθει σε επαφή με τον ιό το 30% των Ελλήνων . Τότε 3.289.206 θα νοσήσουν και 6.602 θα εισαχθούν στα νοσοκομεία .Στην περίπτωση που προσβληθεί το 50% του πληθυσμού , κάτι που δεν θεωρείται απίθανο, τότε. 5.482.010 πολίτες , δηλαδή ένας στους δύο, θα αρρωστήσουν και 11.003 θα νοσηλευτούν .Οι προτεραιότητες στον εμβολιασμόΣύμφωνα με τους επιστήμονες οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν μόλις δοθεί το πράσινο φως για την ασφάλεια του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων είναι:• οι γιατροί και οι νοσηλευτές• εργαζόμενοι που κατέχουν θέσεις κλειδιά στο κρατικό μηχανισμό• τα παιδιά ηλικίας από 5-18 ετών• οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα• όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα και όσοι είναι πάνω από 65 ετώνΠΟΥ: Να προηγηθούν και οι έγκυεςΜε ανακοίνωση του πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει πως και οι έγκυες θα πρέπει να μπουν στην προτεραιότητα των εμβολιασμών παγκοσμίως .Ξεπέρασαν τους 1000 οι θάνατοι από τη νέα γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι ανησυχίες για τις εγκύους που προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1, καθώς σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία και εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Παράλληλα, μακραίνει και ο κατάλογος των θυμάτων της νέας γρίπης με την Ισπανία να αναφέρει ακόμη ένα νεκρό και τον Καναδά άλλους τρεις.Η μελέτηΑμερικανοί επιστήμονες προτείνουν λοιπόν αντιιϊκή θεραπεία στις εγκύους που προσβάλλονται. Από τους 45 θανάτους που είχαν καταγραφεί από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουνίου, το 13% ήταν έγκυες.Στο ίδιο διάστημα, από τις 34 εγκύους που προσβλήθηκαν από τον Η1Ν1,οι 11, δηλ το 1/3 έχρηζε νοσηλείας.Η έρευνα αναφέρει επίσης, ότι στις γυναίκες που υπέκυψαν δεν είχαν χορηγηθεί αντιικά φάρμακα.Νέα μέτρα στη ΒρετανίαΣτη Βρετανία, την ευρωπαϊκή χώρα που βάλλεται περισσότερο από τον ιό, εξετάζουν πως θα μπορέσουν να βρεθούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία, πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της γρίπης.Επίσης, τα νηπιαγωγεία καλούνται να καθαρίζουν σχολαστικά τα παιχνίδια και να απαγορεύσουν όσα είναι φτιαγμένα από μαλακό υλικό, γιατί δεν είναι εύκολη η απολύμανσή τους.Αντιθέτως, παρότι στα σκληρά υλικά ο ιός "εγκαθίσταται" πιο εύκολα είναι λιγότερο δύσκολη η απολύμανση.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η νέα γρίπη εκτιμάται ότι θα χτυπήσει το 40% του πληθυσμού, με το αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει ήδη το 1.000.000.Ισπανία- Τους επτά έφθασαν οι νεκροίΤο έβδομο θύμα της Ισπανίας από τη νέα γρίπη ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πρόκειται για έναν άνδρα 34 ετών που είχε σοβαρά ασθενήσει εξαιτίας της νέας γρίπης."Ο ασθενής ήταν ήδη σοβαρά άρρωστος και νοσηλευόταν από τις 12 Ιουλίου στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Βιγιαρομπλέντο", στην ανατολική Ισπανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου χωρίς να διευκρινίζεται η ημερομηνία του θανάτου του.Πρόκειται για τον έβδομο θάνατο από την νέα γρίπη στην Ισπανία, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 1.806 κρούσματα.Καναδάς-Τρεις ακόμη θάνατοιΤρεις Καναδοί που είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης πέθαναν στο διάστημα από 23 μέχρι 28 Ιουλίου με αποτέλεσμα τα θύματα στη χώρα να φθάσουν σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας τους 58.Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην επαρχία του Κεμπέκ, όπου είκοσι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και ακολουθεί η επαρχία του Οντάριο με 18.Από την νέα γρίπη έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής στον Καναδά περί τα 10.000 σύμφωνα με την ίδια πηγή.Το εθνικό σχέδιο δράσης το οποίο έχει διανεμηθεί ήδη στους 14 εμπλεκόμενους φορείς θα επικαιροποιηθεί ξανά έως το τέλος Αυγούστου .
Hellenic Business