Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΑΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ..



...ΑΜΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟΤΕ...

LOLLERCOASSTER

funny animated gif

Πλάκα μας κάνουν!Ηταν ή δεν ήταν ο Γιώργος στο Διακοπτό με τις φωτιές!


Για το δημοσιεύμα "δάγκωμα του σκύλου" και μάλιστα απο blog έγινε χαμός διαψεύσεων απο το ΠΑΣΟΚ!
Για το δημοσίευμα Πατρινής εφημερίδας που τον έφερε να κάνει μπάνια στο Διακοπτό το περασμένο Σ.Κ με τις φωτιές, μετά την επίσκεψη στον Διόνυσο, "σιγή ιχθύος"! Και σα να μην έφτανε αυτό βγήκε σήμερα η ίδια εφημερίδα και διαψεύδει! Δεν ήταν γράφει ,το Σαββατο αλλά άλλη μέρα ...Πότε ήταν ρε παιδιά ...θα μας απαντήσει τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ! Τώρα για την αξιοπιστία του πρώτου ή του δεύτερου δημοσιεύματος της εφημερίδας κρίνετε εσείς! Δείτε με πόση σιγουριά και σαφήνεια είναι γραμμένο το πρώτο και με πόση αοριστία το δεύτερο που διαψεύδει το πρώτο!
Και επειδή το πρώτο σχόλιο (φωτο αριστερά) δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία το βάζουμε και σε αντιγραφή ( Το δεύτερο το πήραμε απο το antinews.gr)
«Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του»."

Μια ματια.....

--------------------------------------------------------------------------------

Ένας οπλισμένος κουκουλοφόρος εισβάλει σε μία τράπεζα και εξαναγκάζει τον ταμία να του γεμίσει ένα σάκο με χαρτονομίσματα. Φεύγοντας με τη λεία του ένας γενναίος φύλακας του ορμάει και του βγάζει την κουκούλα, αποκαλύπτοντας το πρόσωπο του ληστή. Ο ληστής πυροβολεί τον γενναίο φύλακα χωρίς κανένα δισταγμό. Μετά κοιτάζει γύρω - γύρω στη τράπεζα να δει εάν κανείς άλλος έχει δει το πρόσωπό του.
Ένας από τους ταμίες τον κοιτάει κατάματα και ο ληστής τον πυροβολεί αμέσως. Μετά από αυτό καταφοβισμένοι όλοι έχουν γυρισμένα τα πρόσωπά τους προς τα κάτω και κοιτάζουν το πάτωμα. Ο ληστής φωνάζει: “Μήπως έχει δει κανείς το πρόσωπό μου;;” Περνάνε μερικές στιγμές απόλυτης σιωπής και μετά ένας πενηντάρης άνδρας, χωρίς να ξεκολλήσει τα μάτια του από το πάτωμα, διστακτικά σηκώνει το χέρι του και λέει: “Εεεε…να..νομίζω ότι η γυναίκα μου από εδώ, σου έριξε μιά ματιά…!”

"Οι μπογές στις πόρτες στην Κωνσταντινούπολη είναι κόλπο ληστών"

Καθησυχαστικός παρουσιάσθηκε προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας έπειτα από την ανησυχία που προκάλεσε στους ελάχιστους εναπομείναντες Κωνσταντινουπολίτες κυρίως, η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος DTP...
Σαμπαχάτ Τουνσέλ έπειτα από σημειώσεις με μπόγια που παρατηρήθηκαν σε δυο γειτονίες της Κωνσταντινούπολης (Φερίκοϊ και Κουρτουλούς)στις εισόδους σπιτιών όπου διαμένουν κυρίως Χριστιανοί και Αρμένιοι φέρνοντας στην μνήμη ημέρες τρόμου όταν το 1955 κατευθυνόμενος όχλος από ακροδεξιούς και γκρίζους λύκους με την ανοχή της τότε κυβέρνησης κατέστρεφε και λεηλατούσε επι πολλές ημερες καταστήματα, εκκλησίες ,νεκροταφεία, και σχολεία που ανήκαν σε Χριστιανούς και Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον νέο διευθυντή ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των νέων καθηκόντων έθεσε την ανησυχία από το φαινόμενο ,ο νέος διευθυντής Χουσείν Τσαπκίν τον καθησύχασε λέγοντας του ότι το φαινόμενο της μπογιάς είναι συνήθης μέθοδος που χρησιμοποιούν οι συμμορίες ληστών όταν επιλέγουν τους στόχους τους για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο Τουρκικών σπιτιών και κατ επέκταση να φύγουν με άδεια χέρια .
Αναρτήθηκε από troktiko

Ανησυχία στην Πόλη. Ετοιμάζουν νέα Σεπτεμβριανά;



Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς. Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν... είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.


Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.


Προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας.


Πηγές: HABER TURK, ΕΣΠΡΕΣΣΟ, ROMFEA



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (όπου μάλιστα πολύ μίλησαν θετικά για την ενέργεια αυτή) ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ.

ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ!

Να λοιπόν τι διαβάζουμε σήμερα στο Διαδίκτυο:

Εζησαν μαζί ευτυχισμένοι μισόν αιώνα και τέσσερα χρόνια. Ετσι, αποφάσισαν να φύγουν μαζί από τον κόσμο. Ο διάσημος βρετανός μαέστρος Εντουαρντ Ντάουνς και η σύζυγός του Τζόαν τερμάτισαν οικειοθελώς και αξιοπρεπώς τη ζωή τους, χωρίς πόνο, στην κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas στην Ελβετία. Εκείνος ήταν 85 ετών, εκείνη 74.

«Πέθαναν την περασμένη Παρασκευή ειρηνικά και υπό συνθήκες που οι ίδιοι επέλεξαν, με τη βοήθεια της ελβετικής οργάνωσης Dignitas στη Ζυρίχη» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση των δύο παιδιών τους. Γράφουν επίσης: « Ο πατέρας μας, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός, είχε μια μακρά, πλούσια και διακεκριμένη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας. Και οι δύο είχαν πολύ γεμάτη ζωή. Θεωρούσαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που η ζωή ήταν τόσο γενναιόδωρη απέναντί τους και ότι αντάμειψε τους κόπους τους και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οι γονείς μας δεν είχαν θρησκευτικά πιστεύω και γι΄ αυτό δεν θα τελεστεί κηδεία».

Ο Ντάουνς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ και άρχισε να μαθαίνει βιολί σε μικρή ηλικία. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του, σταδιοδρόμησε στη μουσική. Η λαμπρή συνεργασία του, διάρκειας 50 ετών, με τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου ξεκίνησε το 1952. Το 1953 άρχισε την καριέρα του ως μαέστρος, η οποία τελείωσε το 2005 στο «Κόβεντ Γκάρντεν» με δέκα παραστάσεις στο «Ριγκολέτο» του Βέρντι. Συνολικά διηύθυνε 49 όπερες και 950 παραστάσεις στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όπερας της γενιάς του. Συνεργάστηκε επίσης με την Οπερα της Αυστραλίας και τη Φιλαρμoνική Ορχήστρα του ΒΒC.

Η σύζυγός του, Τζόαν Ντάουνς, ασχολούνταν με τον κλασικό χορό. Είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική της σταδιοδρομίαως χορεύτρια μπαλέτου και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε χορογράφο, ενώ εργάστηκε και ως τηλεοπτική παραγωγός.
posted by SFAKA

"ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ".....



Στην Ερμού και Αιόλου γωνία το 1870 υπήρχε το καφενείο
"ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ" και από πάνω η Λέσχη Εμπόρων Αθηνών
και αργότερα το Μετοχοπρατήριο
πρίν γίνει η θρυλική Σοφοκλέους (χρηματιστήριο παλιό).
Στο καφενείο σύχναζαν προσωπικότητες της εποχής.
Ήταν κέντρο Πολιτικών συζητήσεων αλλά με το Μετοχοπρατήριο
μετατράπηκε σε μικρό Χρηματιστήριο.
Σήμερα υπάρχει ένα άλλο καφενείο "ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ"
στην Μητροπόλεως στη στοά πάνω από το παλαιοπωλείο.
Ο γνήσιος Ελληνικός καφές το ντεκόρ με εικόνες σε πάνε πίσω
στην Παλιά Αθήνα και όχι μόνο, οι θαμώνες δεν είναι τυχαία
άτομα και η θέα των παλιών κτιρίων της περιοχής έχουν
ενδιαφέρον για αυτούς που αγαπάνε την Αθήνα.
Κρατάει ακόμα!
Αθηναίος

ΓΙΑΤΙ ΝΤΥΘΗΚΕ Ο Shaquille O’Neal ΣΤΑ ΡΟΖ? ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

O Shaquille O’Neal ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ABC ‘Shaq Vs.’ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΡΟΖ ΜΑΓΙΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΩΡΑΙΑ.


Πέντε κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες σε Μ. Πεύκο και Άρτα



Πέντε φαντάροι που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες στο Μεγάλο Πεύκο και την Άρτα βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης.

Ειδικότερα, δύο νεοσύλεκτοι οπλίτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης και οδηγήθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών,

όπου ένας μόνο βρέθηκε θετικός στον ιό. Τα συμπτώματα, ωστόσο, που παρουσίασε ο οπλίτης ήταν ήπιας μορφής και εφόσον του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στη Μονάδα του.

Ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης εμφάνισαν άλλοι 23 φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, εκ των οποίων οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης, παρουσιάζοντας, ωστόσο, ήπια συμπτώματα. Μάλιστα, κλιμάκιο γιατρών της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ μετέβη στην Άρτα για επόπτευση των περιστατικών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης υπό την προεδρεία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τα παραμύθια διαμορφώνουν μέρος του χαρακτήρα μας;

Αντιδράσεις:



Μπορεί η ηρωίδα / ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων να μας ακολουθεί;

Να έχουμε διαμορφώσει το χαρακτήρα μας , με στοιχεία μυθοπλασίας;
Αυτό το κοριτσάκι με τα δυο πορτοκαλοκόκκινα κοτσιδάκια , με το άλογο και τη μαιμού... τη μοναξιά και την αγάπη... τις σκανδαλιές αλλά και αγαθοεργίες .....


αυτή είναι η δική μου ηρωίδα......
Ανατρέχω στη συμπεροφορά της και βρίσκω ακόμη και τώρα ομοιότητες με δικές μου συμπεριφορές....
ακούγεται τρελό, άκρως αληθινό ακόμη και τώρα έχω στιγμές συμπεριφοράς... όμοιες με της ηρωίδας μου..
Παραμύθια , πόσο απλό αλλά και πόσο σύνθετο αυτό το κεφάλαιο.


Μας αφήνουν τα παραμύθια;

Μήπως μέσα στη πραγματικότητα του καθενός υπάρχει το δικό του παραμύθι;
Είναι ανάγκη μας το παραμύθι ή επακόλουθο μιας ανιαρής και ταλαιπωρημένης βιωματικής μας συμπεριφοράς;
Η ευτυχία είναι συνάρτηση ή συνιστώσα μόνον ρεαλισμού ή και παραμυθιού;
Η αντοχή , η αντοχή μας στη πράξη , έχει ρίζες στη ξεκούρασή μας μέσα απο τα παραμύθια του μυαλού μας ? των επιθυμιών μας ? των ονείρων μας;


Το όνειρο , είναι μόνο ένας σκοπός προς πραγμάτωση ή και η προσωπική μας μυθοπλασία προς κάλυψη των αδυναμιών μας;
Τελικά η Πίπη πέρασε αθώα απο τη ζωή μου ή μου άφησε ανεξίτηλο στίγμα;
Οπως και να έχει οφείλω ένα μεγάλο


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
στην Astrid Lindgren

Αναρτήθηκε από Vasiliki Rimpa

Δείτε πως αντιμετωπίζει η Κυπριακή αριστερή κυβέρνηση την λαθρομετανάστευση,που κυρίως εισέρχεται βάση σχεδίου απο τα κατεχόμενα

http://eglimatikotita.blogspot.com/
Βγάλτε τα συμπερασματά σας,και δείτε τις διαφορές
που έχουμε σε κοινά θέματα .......



Σύλληψη για παράνομη παραμονή και εργοδότηση

23 αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Αστυνομία για παράνομη παραμονή και απασχόληση στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, συνελήφθηκαν 5 εργοδότες για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για σύλληψη αλλοδαπών, που διαμένουν ή και εργάζονται στην Κύπρο παράνομα, ως επίσης και για παράνομη είσοδό τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνελήφθησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο συνολικά 23 αλλοδαποί, από τους οποίους 15 για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και 8 για παράνομη απασχόληση.

Εξάλλου, σχετικά με υποθέσεις παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, συνελήφθηκαν πέντε εργοδότες για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Σήμερα αποφασίστηκε πως θα συσταθεί άμεσα μια ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις αναγκαίες τροποποιήσεις στη νομοθεσία, με στόχο την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που εγκρίθηκε το Μάιο του 2009 και η οποία αφορά τις κυρώσεις για τους εργοδότες που παρανομούν.

Σημείωσε πως με αυτή την οδηγία, οι κυρώσεις γίνονται ακόμη πιο αυστηρές και προνοεί ακόμα και τον αποκλεισμό από δημόσιες συμβάσεις μεγάλων επιχειρήσεων που εργοδοτούν παράνομα.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι αυτή η ομάδα θα ολοκληρώσει τις εργασίες της πριν από το τέλος του 2009.

Για το ίδιο θέμα, η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε πως αυτό το οποίο συμφωνήθηκε συνολικά και συλλογικά είναι ότι πρώτον πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται εγκρίσεις για την απασχόληση αλλοδαπών οικιακών βοηθών στην Κύπρο και δεύτερο, να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των οικιακών βοηθών, των όρων απασχόλησης και της μισθοδοσίας τους και των κατ’ οίκων φροντιστών.

«Εμείς λέμε ότι άλλο είναι η οικιακή βοηθός και άλλο ο κατ’ οίκον φροντιστής, ο οποίος έρχεται για να στηρίξει για παράδειγμα ένα ανάπηρο άτομο. Πρέπει και τα προσόντα να είναι διαφορετικά και το πλαίσιο εργασίας να είναι διαφορετικό άρα και η ανταμοιβή αυτού του ατόμου να είναι διαφορετική», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι γι’ αυτά τα ζητήματα το Υπουργείο Εργασίας μαζί με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης έχουν αναλάβει να καταθέσουν εντός του φθινοπώρου ολοκληρωμένη εισήγηση ενώπιον της Υπουργικής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει ακολούθως να τύχει και της τελικής έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπουργός Εσωτερικών – Λαθρομετανάστευση από κατεχόμενα και Τουρκία

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποια άλλα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μέσω των κατεχομένων αλλά και μέσω Τουρκίας, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέδειξε πως τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου αντιμετωπίζονται στα πλαίσια μιας συνολικής πολιτικής, «όπως άλλωστε τα αντιμετωπίζει και η ΕΕ».

Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι τον περασμένο Οκτώβριο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες στην Κύπρο, ο κ. Συλικιώτης σημείωσε ότι μέσα από την επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεων για παραχώρηση ασύλου, το Υπουργείο Εσωτερικών κατόρθωσε να περιορίσει την κατάχρηση του ασύλου.

«Το κίνητρο που χρησιμοποιούσαν αρκετοί παράνομοι που εισέρχονταν μέσω των κατεχομένων, κατορθώσαμε να το περιορίσουμε στο ελάχιστο», είπε, σημειώνοντας πως «από τις 8.500 αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούσαν το 2008, σήμερα οι αιτήσεις είναι κάτω από 2.000».

Πρόσθεσε πως με τα στοιχεία που έχει μέχρι σήμερα ενώπιον του το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2009, «έχει περιοριστεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έρχονται μέσω των κατεχομένων, όπως επίσης και οι αιτητές ασύλου», καθώς «ενώ τον περασμένο χρόνο υπήρξαν περίπου 3.500 αιτητές ασύλου οι οποίοι ήρθαν από τα κατεχόμενα, για τους πρώτους μήνες του 2009 οι αιτητές ασύλου από τα κατεχόμενα ήταν λιγότεροι από 700».

Επεσήμανε παράλληλα πως σε επίπεδο ΕΕ, η Κύπρος έχει κατορθώσει να αναδείξει ότι η Τουρκία λειτουργεί ως διαμετακομιστικός σταθμός για παράνομη μετανάστευση, υπενθυμίζοντας την αναφορά που υπάρχει στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο, η οποία κάνει λόγο για την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου με στόχο μια Συμφωνία Επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

«Αρα», πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή θέτουμε την Τουρκία, που είναι και υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, μπροστά στις ευθύνες της αλλά θέτουμε και την ΕΕ μπροστά στις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την Τουρκία και το γεγονός ότι λειτουργεί ως διαμετακομιστικός σταθμός για την παράνομη μετανάστευση».

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμη ότι σε επίπεδο ΕΕ η Κύπρος ανέδειξε και το γεγονός ότι τα μεσογειακά κράτη δέχονται το μεγαλύτερο βάρος από την παράνομη μετανάστευση, αλλά και από τα κατά καιρούς κύματα προσφύγων είτε από την Ασία είτε από την Αφρική, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά, τον περασμένο Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο να καταθέσει πακέτο συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στη Μεσόγειο έτσι ώστε να υπάρξει, όπως είπε, και πιο ισομερής καταμερισμός των βαρών, αλλά και περισσότερη αλληλεγγύη προς τα μεσογειακά κράτη μέλη.


Η γνώμη μου είναι οτι η Κύπρος σε θέματα διαβίωσης των νομίμων πολιτών της είναι ετη φωτός μακριά απο εμάς. Και ας είναι το 1/10 της Ελλάδας.

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ...ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ!!

Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας ... δισεκατομμυρίων ετών !!!Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από-ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.Το θέμα του κίνησε την περιέργεια και αποφάσισε να τα πάει στο Διαστημικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια για να τα υποβάλλει σε μια πιο λεπτομερή εξέταση. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απ" το αναμενόμενο: ο βαθμός ισορροπίας των σφαιριδίων ήταν τόσο μεγάλος ώστε να ξεπερνάει τα συστήματα μέτρησης των εργαστηρίων και - προφανώς - τις κατασκευαστικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαστηρίου, το οποίο ας ληφθεί υπόψη ότι κατασκευάζει γυροσκοπικές πυξίδες για την NASA. Hi ... Η απόκλιση των σφαιριδίων από την απόλυτη ισορροπία γύρω απ" τον άξονα τους καθορίστηκε τελικά στο ένα εκατοστό του χιλιοστού της ίντσας (δηλ. στο 1/100.000 της ίντσας)!!!Πιο επισταμένη έρευνα έδειξε ότι τα σφαιρίδια δεν είναι απόλυτα σφαιρικά, αλλά ελαφρώς επιμήκη. Όσο για το εσωτερικό τους: άλλα περιέχουν μια σπογγώδη ουσία και άλλα κάτι σαν ξυλάνθρακα.
Τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων, που θέλουν να διεξάγουν περαιτέρω μελέτες πάνω τους. Πάντως είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη ... Εξάλλου οι μύθοι και οι παραδόσεις πολλών πολιτισμών σε Ανατολή και Δύση αναφέρονται σε πολιτισμούς, χαμένους στο χρόνο, με υψηλότατο τεχνολογικό επίπεδο.http://eleftheri-epistimi.blogspot.comhttp://visaltis.blogspot.com/2009/08/blog-post_04.htmlhttp://community-2.webtv.net/WF11/MysterySpheres/
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝ VS CHAOS

Δήλωση Περικλή Κοροβεση μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι πάρα πολύ περήφανος για το υψηλό πολιτικό επίπεδο που συνεδρίασε η Κ.Ο. Είναι κρίμα που δεν ήσασταν μέσα, για να δείτε πώς μιλάει η Αριστερά. Εγώ δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα, από την άποψη ότι ανακύκλωσα μια δική σας δουλειά, πράγματα που είχαν δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία και θεώρησα καθήκον μου να υπερασπίσω την Αριστερά.

Η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά μην φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπερασπίζομαι την Αριστερά, ψάχνω το παρελθόν της και όπου το πράγμα ξεκαθαρίζει, χαίρομαι και είμαι περήφανος.

Ευχαριστώ.

To Γραφείο Τύπου

10 Λογοι για να μη περνετε ναρκωτικα οταν οδηγειτε ......

Έκαναν πίσω οι Σκοπιανοί.


Ακυρώθηκε πριν λίγο η "εκστρατεία" της ΠΓΔΜ στην Πολωνία μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα,με την κυβέρνηση να δηλώνει αναρμόδια και την ΓΓ Αθλητισμού να επικαλείται "έλλειψη εισητηρίων"..

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε πριν λίγο ότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει εισιτήρια και να ανταποκριθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων για την παρακολούθηση των αγώνων της εθνικής ομάδας μπάσκετ της χώρας, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Πολωνία.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας, στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι... από την πρώτη στιγμή υποστήριξε το αίτημα της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης της ΠΓΔΜ, για οργανωμένη μεταφορά φιλάθλων με λεωφορεία στην Πολωνία, καθώς και για την εξασφάλιση εισιτηρίων και διαμονής προς τους φιλάθλους, όμως, δυστυχώς, όπως σημειώνει, στάθηκε αδύνατο η εξασφάλιση επιπλέον εισιτηρίων, πέραν των 200, τα οποία η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει ήδη λάβει από την διοργανώτρια αρχή και τα πούλησε σε τουριστικά γραφεία. Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας, εκφράζει «τη λύπη της για το γεγονός ότι επιχειρήθηκε, η ωραία πρωτοβουλία για μεταφορά φιλάθλων από τη χώρα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, με στόχο την υποστήριξη της εθνικής ομάδας μπάσκετ, να καταστεί αντικείμενο μικροπολιτικής σκοπιμότητας ».Ο σημερινός Τύπος της ΠΓΔΜ, σε πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, σημείωνε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας, με κρατικούς πόρους, προτίθεται να οργανώσει μεταφορά φιλάθλων στην Πολωνία για τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας. Η πρόθεση αυτή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως αναφέρει ο σημερινός Τύπος, επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση, αλλά και από συγκυβερνών αλβανικό κόμμα, DUI ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει ρίχνοντας εμμέσως τις ευθύνες στην ΓΓ Αθλητισμού..

Οπτικές ίνες σε ρόλο κατασκόπου

Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας και συστημάτων ασφαλείας διαμόρφωσε μια πρωτοποριακή τεχνολογία χάρη στην οποία τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα οπτικών ινών θα μετατρέπονται σε εξαιρετικής ευαισθησίας μικρόφωνα. Την τεχνολογία ανέπτυξε η εταιρεία Qinetiq και, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι δυνατός ο εντοπισμός ακόμη και ενός ατόμου που περπατάει σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το σημείο της παρακολούθησης. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλέγχο και στην προστασία ευαίσθητων σημείων όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια, τα δίκτυα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι συνοριακές γραμμές.
Ηδη οι πρώτες δοκιμές της τεχνολογίας έχουν γίνει και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Οι εταιρείες ενέργειας βλέπουν στη νέα τεχνολογία μια πιθανή λύση για τις κλοπές εξαρτημάτων από τους αγωγούς ή τις ζημιές στους αγωγούς που προκαλούνται από αγροτικές εργασίες, καθώς οι κλοπές και οι ζημιές έχουν ως αποτέλεσμα είτε την πρόκληση εκρήξεων- ενίοτε με θύματα- είτε τη διαρροή πετρελαίου στο έδαφος, με συνέπεια περιβαλλοντικές καταστροφές.
Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σαμποτάζ στα σιδηροδρομικά δίκτυα. Το σύστημα παρεμβαίνει σε ένα δίκτυο οπτικών ινών και δημιουργεί σε αυτό ανά δέκα μέτρα «εικονικά» μικρόφωνα τα οποία καταγράφουν κάθε ήχο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται και τον στέλνουν στο κέντρο ελέγχου, όπου γίνεται η επεξεργασία και η αξιολόγησή του.
Αν, για παράδειγμα, ακουστεί ο ήχος σκαψίματος κοντά σε έναν αγωγό ή αν ακουστεί κάποιος ύποπτος ήχος πάνω σε γραμμές τρένων τα κέντρα θα ενημερώνουν άμεσα, ώστε να γίνει έλεγχος σε αυτά τα σημεία.
Αναρτήθηκε από trinity

Ποιά πρωτοποριακή ιδέα εφάρμοσε ο Arnold Schwarzenegger στην Καλιφόρνια με αποτέλασμα να του βγάλουν νέο όνομα μετά από τo Governator;



Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Twitter ώστε να μπορεί να παίρνει ιδέες από τους πολίτες της Καλιφόρνια γιά το πως θα μπορούσε να διαχειριστεί καλυτερα τα προβλήματα της Πολιτείας,όπως την πώληση του Δημόσιου Πάρκινγκ του ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ,η την γιά το πως θα μειωθεί η κατανάλωση του νερού στην Πολιτεία.Ετσι στο http://myidea4ca.com/ μπορεί ο κάθε πολίτης να διατυπώνει τις ιδέες του στις ανάλογες κατηγορίες, γιά το πως μπορούν να λυθούν καλύτερα τα προβλήματα της Πολιτείας.Γιά αυτή την πολύ σωστή αλλά και πρωτοποριακή ιδέα, τον αποκαλούν πλέον από Governator σε Twitternator.Οσο γιάτην χώρα μας πολύ δύσκολα θα έπιανε μιά τέτοια ιδέα αφού όλοι θα έβγαζαν τα απωθημένα τους στην ανάλογη ιστιοσελίδα.

Κλείνουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «βουτιά» στις χορηγήσεις δανείων, καθώς οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά πάτησε εκ νέου «φρένο» τον Ιούλιο για να μειωθεί στο 6,6%, από 7,4% τον Ιούνιο του 2009 και 15,9%.
Η «βουτιά» αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, καθώς η κρίση, αλλά και η απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια –φοβούμενες τις επισφάλειες- έχει ρίξει κατακόρυφα τις νέες χορηγήσεις. Ειδικά στη στεγαστική πίστη, το αλαλούμ που συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικοδομής, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ακινήτων αποθαρρύνουν τους υποψήφιους δανειολήπτες.
Σε απόλυτους αριθμούς, ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο σε 7,9% από 8,6% τον προηγούμενο μήνα και από 18,7% το Δεκέμβριο του 2008.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η βουτιά για τα νοικοκυριά, καθώς ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης επιβραδύνθηκε σε 5,2%, έναντι 6,2% το Ιούνιο του 2009 και 12,8% το Δεκέμβριο του 2008.
Στα στεγαστικά δάνεια o δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση στο 5,2%, έναντι 6,0% τον προηγούμενο μήνα και 11,5% το Δεκέμβριο του 2008.
Στα καταναλωτικά δάνεια ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε στο 5,8%, έναντι 7,1% τον Ιούνιο του 2009 και 16% το Δεκέμβριο του 2008.
Τέλος, μειώθηκαν τα «λοιπά» δάνεια καθώς ο δωδεκάμηνος ρυθμός μεταβολής τους επιβραδύνθηκε σε -1,2% από 0,9% το Ιούνιο 2009 και 9,5% το Δεκέμβριο του 2008
ΠΗΓΗ

Σκόπια: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που έκλεβαν... τουρίστες!!!


Η κρατική εγκληματικότητα ευδοκιμεί...

Άγνωστος είναι ο αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν τα Σκόπια και έπεσαν θύματα συμμορίας αστυνομικών, η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε πριν από δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα, είκοσι δύο (22) αστυνομικοί που εργάζονταν στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης ως ύποπτοι για δωροδοκία. Η ομάδα των αστυνομικών βρισκόταν υπό παρακολούθηση τους τελευταίους 8 μήνες(!), μετά από σχετικές καταγγελίες που είχαν γίνει από κάποια θύματά τους. Με μία μυστική επιχείρηση, με το κωδικό όνομα «Μπούμερανγκ» και η οποία εκτελούσαν υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων (μυστική υπηρεσία πληροφοριών), ολοκληρώθηκε η σύλληψη όλων των μελών της συμμορίας, ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα Σκόπια.
Η συμμορία των αστυνομικών ήταν χωρισμένη σε δύο ομάδες, με 16 και 6 μέλη αντίστοιχα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας βεβαίωσε πως υπήρξαν δωροδοκίες και στις δύο ομάδες των αστυνομικών, από άνδρες της μυστικής αστυνομίας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η παράνομη δραστηριότητά τους.
Συνήθως η συμμορία «στόχευε» σε ξένους τουρίστες τους οποίους και προσέγγιζαν και τους ζητούσαν να τους δωροδοκήσουν για να περάσουν γρήγορα από τον τελωνειακό έλεγχο. Επίσης, οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν σχεδόν κάθε βράδυ προκειμένου να μοιράσουν τα χρήματα που αποσπούσαν από τα θύματά τους.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης των Σκοπίων Gordana Jankulovska δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως «η σύλληψη αυτής της συμμορίας στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την πάταξη της εγκληματικότητας στα Σκόπια».
Επίσης, η όλη ιστορία στέλνει ένα ακόμη μήνυμα σε όλους εκείνους που σκέφτονται να κάνουν τουρισμό στα Σκόπια: Επιλέξτε έναν διαφορετικό, πολύ καλύτερο και ασφαλέστερο προορισμό!!!ΠΗΓΗ

Σαν Σήμερα: 28/08/2009

430: Πεθαίνει ο Άγιος Αυγουστίνος, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Χριστιανισμού.

1749: Γεννιέται ο φιλόσοφος και συγγραφέας Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκέτε (Φάουστ), γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γείθιος.

1823: Πεθαίνει ο οπλαρχηγός Ζυγούρης Τζαβέλλας.

1907: Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100 δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα της United Parcel Service (UPS).

1930: Γεννιέται ο ηθοποιός Μπιάτζιο Γκαζάρα, γνωστός ως Μπεν Γκαζάρα.

1941: Γεννιέται η ηθοποιός Μαριάνα Κουράκου.

1943: Γεννιέται ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ντέιβιντ Σόλμπεργκ, γνωστός ως Ντέιβιντ Σόουλ.

1946: Πεθαίνει ο πολιτικός Γεώργιος Καφαντάρης.

1995: Ένας όλμος προερχόμενος από την πλευρά των σερβοβοσνίων πέφτει στην αγορά του Σαράγεβο και σκοτώνει 38 ανθρώπους. Ήταν η αφορμή για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον των Σερβοβοσνίων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!!