Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ

Κοσσυφοπέδιο: Εταιρεία πουλάει υπηκοότητες και διαβατήρια...!



«Αρκεί να βρει κανείς μερικές χιλιάδες ευρώ, τότε ο κόσμος γίνεται δικός του». Αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί σήμερα στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου. «Στην πόλη αυτή μπορεί να αγοράσει κανείς, σε μια καλή τιμή μερικών χιλιάδων ευρώ, διαβατήριο και υπηκοότητα ορισμένων ξένων κρατών καθώς και πολυετείς θεωρήσεις εισόδου» γράφει η εφημερίδα "Dnevnik" που εκδίδεται στην Λιουμπλιάνα- Σλοβενία.

Η εταιρία 'Megasitis konsalting' που έχει έδρα το κέντρο της Πρίστινας προσφέρει σε όλους του Κοσσοβάρους, στην τιμή των 10.000 ευρώ, την αγορά υπηκοότητας της Βρετανικής Γουιάνας καθώς και διαβατήριο της χώρας αυτής. Με τα έγγραφα αυτά μπορεί κάποιος να ταξιδεύσει σε όλη την Ευρώπη και στον Καναδά, σημειώνει η εφημερίδα, και προσθέτει ότι ο κάτοχος των εγγράφων αυτών έχει τη δυνατότητα να ζητήσει και αμερικανική βίζα, με μεγάλες πιθανότητες έγκρισής της από αρμόδιες αμερικανικές αρχές. Η επιχείρηση πάει ρολόϊ. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν ακόμη και εναλλακτικές λύσεις ή προτάσεις, αν θέλετε.
Με έξι χιλιάδες ευρώ, μπορούν να αγοράσουν υπηκοότητα Ναμίμπιας, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει πως διαβατήρια υπάρχουν για όλα τα ...βαλάντια.
Η εταιρία αυτή που κάνει χρυσές δουλειές προσφέρει και εξασφάλιση διετών και πενταετών θεωρήσεων για τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο. Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αυτής, έχει δηλώσει νόμιμα την επιχείρησή του, καθώς ισχυρίζεται πως ασκεί ένα νόμιμο επάγγελμα...


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τις πέτρες που θα φάνε στα κεφάλια σκέφτονται τώρα οι κυβερνώντες και ψάχνουν για άλλοθι (στο Δ.Ν.Τ.)


  • "...η χώρα κατεβαίνει κατηγορία και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να επανέλθει. Το ΔΝΤ είναι στίγμα. Το στίγμα που θα μείνει στη χώρα είναι ακόμη χειρότερο από τη φτώχεια που θα επικρατήσει..."
Η φράση του τίτλου δεν αποτελεί επινόηση δική μας. Συνάγεται από όσα γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ:
Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη που κατέστησε πιθανό σενάριο την προσφυγή στο ΔΝΤ έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα. Όπως έλεγαν στα «ΝΕΑ» στελέχη της Κομισιόν που μετέχουν στην επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος, «είναι σαφές πως η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου χρειάζεται ένα άλλοθι για να εφαρμόσει αυτά που είναι αναγκαία για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, για τη μείωση του ελλείμματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας- κι αυτό το άλλοθι δεν βρέθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Εμμέσως πλην σαφώς, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και εκ των υπευθύνων του προγράμματος για την προσφυγή στο ΔΝΤ, έλεγε σε συνομιλητές του πως «εάν δεν πάμε στο Ταμείο, σε λίγο θα μας πάρουν με τις πέτρες ή και με τις ντομάτες στον δρόμο με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν».
Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ κατέστη πιθανό σενάριο ύστερα από δυο σημαντικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Η μια αφορά στις εσωτερικές ισορροπίες της ευρωζώνης και της Ένωσης. Η επιστροφή του Βερολίνου στη θέση που είχε κατά την έναρξη της λεγόμενης «ελληνικής κρίσης», ότι, δηλαδή, το ΔΝΤ είναι το μόνο αξιόπιστο όργανο δανεισμού και επιτήρησης ταυτοχρόνως έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ των κρατών- μελών που «δείχνουν» το Ταμείο στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η Ολλανδία, η Ιταλία, αλλά και η Φινλανδία, μολονότι η τελευταία είναι η πατρίδα του Όλι Ρεν, του επιτρόπου για τα οικονομικά, που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Εκτός ευρωζώνης, τόσο η Βρετανία όσο κι η Σουηδία υποστήριζαν εξ αρχής φανατικά τη λύση του ΔΝΤ.
Έτσι, υποστηρικτές της ευρωπαϊκής λύσης έμειναν ουσιαστικά μόνον η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, επίσης μέλη της ομάδας των «προβληματικών» παιδιών της ευρωζώνης και άρα με μειωμένη διαπραγματευτική δύναμη, και η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί. Ο τελευταίος έχει έναν επιπρόσθετο λόγο να απεχθάνεται κάθε ανάμειξη του ΔΝΤ, πέρα από την παραδοσιακή προσήλωση των Παρισίων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα: ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας το 2012. Το τελευταίο που επιθυμεί, λοιπόν, ο νυν ένοικος των Ηλυσίων είναι να περιβληθεί ο Στρος Καν με τη δόξα του σωτήρα της ευρωζώνης.
Ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας
Όταν ο Ντομινίκ Στρος- Καν επέλεξε τον συμπατριώτη του Ολιβιέ Μπλανσάρ για δεξί του χέρι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν πολλοί αυτοί που παραξενεύτηκαν: ο χαρισματικός καθηγητής του Χάρβαρντ πρώτα και του ΜΙΤ στη συνέχεια από καιρό εθεωρείτο «αστέρι» των μακροοικονομικών, αλλά ήταν πολύ… προοδευτικός για τα γούστα του αμερικανικού κατεστημένου. Επιπλέον, στο επιστημονικό του έργο έδινε πάντα ιδιαίτερη σημασία σε ένα συγκεκριμένο μακροοικονομικό μέγεθος- την ανεργία και τους τρόπους αντιμετώπισής της- σε αντίθεση με συναδέλφους του που επικεντρώνονταν περισσότερο στο έλλειμμα ή στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Βέβαια, αυτή είναι η αντίληψη πέραν του Ατλαντικού. Διότι ο χαρισματικός κ. Μπλανσάρ δεν έχει κρύψει- από τη δεκαετία του ΄90 ακόμη- την πεποίθησή του πως η ανεργία καταπολεμάται, για παράδειγμα, με την απελευθέρωση των απολύσεων και με τον περιορισμό των αποζημιώσεων, όπως και με τον περιορισμό της επιδοματικής πολιτικής για τους ανέργους.
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ο καθηγητής Μπλανσάρ είχε δώσει τις ευλογίες του για τη σύνταξη εγγράφου εργασίας του ΔΝΤ, το οποίο όχι μόνον προέβλεπε το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν με πτώχευση και κρίση δανεισμού ανεπτυγμένες οικονομίες (σ.σ.: όπως είναι η Ελλάδα), αλλά περιέγραφε λεπτομερώς ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί. Και ποια είναι αυτή; Μα, ακριβώς αυτή που υιοθετήθηκε από την Αθήνα, με τις υποδείξεις της τριμελούς επιτροπής Κομισιόν- ΔΝΤ- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες επίσης έχει δεσμευθεί η Αθήνα. Και είναι οι ίδιες που ο κ. Μπλανσάρ περιέλαβε στο πρόγραμμα το οποίο ετοίμασε με τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή

Φωτογραφία από το ΒΗΜΑ: Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον οικονομικό σύμβουλο και υπεύθυνο μελετών του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ (αριστερά) στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον. Εκεί συζήτησαν και συμφώνησαν τους όρους για ενδεχόμενο δανεισμό της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Μουντιάλ και καρχαρίες

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

Ενα απο τα μεγάλα προβλήματα στη Νότια Αφρική ειναι οι επιθέσεις που σημειώνονται κάθε χρόνο απο καρχαρίες. Οι διοργανωτές του Παγκοσμιου Κυπελου φοβούνται πως την περίοδο των αγώνων και με τους χιλιάδες οπαδούς που θα έχουν παει εκεί ο κίνδυνος για επιθέσεις καρχαριών θα ειναι αυξημένος. Ετσι...
εχουν εντείνει τα μέτρα και την περιφρούρηση, ωστε να ειναι σίγουροι οτι δε θα υπάρχουν τέτοια απρόοπτα

"Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου...."



Την δική τους παροικία στη Μύκονο έχουν δημιουργήσει Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, φθάνοντας τους 3.500. Εκτός από αυτούς που δουλεύουν στην οικοδομή και σε άλλες εργασίες, πολλοί έχουν ανοίξει πλέον τις δικές τους επιχειρήσεις και έχουν αγοράσει τα δικά τους σπίτια. Ο Γκιόργκο Μπομπάι ζει και εργάζεται 17 χρόνια τώρα στη Μύκονο και πέρσι αγόρασε μια καφετέρια στο νησί, στην οποία συχνάζουν όχι μόνο Αλβανοί, αλλά και Μυκονιάτες.

Όλοι του οι συγγενείς μετακόμισαν από την Αλβανία στην Μύκονο και ο Γκιόργκο όπως λέει, νιώθει σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του, αφού παντού βρίσκει συμπατριώτες του. Στο νησί ζουν σήμερα 10.000 μόνιμοι κάτοικοι και από αυτούς οι 3.500 είναι Αλβανοί, που είναι καταγεγραμμένοι επίσημα στο δημοτολόγιο. Οι ίδιοι πιστεύουν, ότι είναι περισσότεροι, υπολογίζοντας και τους συμπατριώτες τους που δεν έχουν χαρτιά. Οι περισσότεροι Αλβανοί μετανάστες στο νησί το χειμώνα δουλεύουν την πέτρα, φτιάχνοντας παραδοσιακά Μυκονιάτικα σπίτια και το καλοκαίρι συντηρούν τις βίλες, καθαρίζουν τις πισίνες ή γίνονται κηπουροί.

Πολλοί εργάτες από την Αλβανία που ζουν περισσότερα από 10 χρόνια στη Μύκονο, έχουν αγοράσει οικόπεδα, έχουν χτίσει σπίτια, ενώ πολλοί που έχουν αποφασίσει να μην ξαναεπιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχουν αποφασίσει να χτίσουν και μονάδες με ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου» λέει Αλβανός ελαιοχρωματιστής, ο οποίος έχει σταθερή και μόνιμη πελατεία, από Μυκονιάτες μέχρι Γερμανούς και Άγγλους που έχουν αγοράσει βίλες στο νησί. Κάποιοι μάλιστα σκέφτονται να εγκαταλείψουν στο μέλλον την οικοδομή και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον τουρισμό.

ALPHA TV
"Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου...."
Συνεχίζεται...η άλωση....
Δεν έχω άλλο σχόλιο.......

"Εσείς οι Έλληνες είστε ο ΘΟΡΥΒΟΣ του Συστήματος"

Είχα ζήσει στην Αγγλία για 9 χρόνια. Από αυτά, δούλευα τα 6, σε πολυεθνικές εταιρείες.

Θυμάμαι ένα αφεντικό μου, μου είχε πει το εξής καταπληκτικό:

"Ξέρετε γιατί σας θέλουμε εσάς τους Έλληνες στις Εταιρείες μας;

Είστε ο ΘΟΡΥΒΟΣ του Συστήματος, επειδή σκέφτεστε αναπάντεχα και δημιουργικά.

Ο θόρυβος βοηθά ένα σύστημα να ξεφύγει από μια κατάσταση ισορροπίας και να πάει σε μια νέα κατάσταση.

Να εξελιχθεί.

Αυτό ακριβώς κάνετε οι Έλληνες, γι' αυτό σας θέλουμε".

Απόλυτα αληθινή διαπίστωση.

Οι Έλληνες σκεφτόμαστε αναπάντεχα, δημιουργικά, μη-προβλέψιμα.

Ανοίγουμε νέους δρόμους, παίρνουμε ρίσκα.

Έτσι, γινόμαστε καταλύτες εξελίξεων και προόδου.

Όπως ο θόρυβος σε ένα κλειστό σύστημα: το βγάζει από την κατάσταση ισορροπίας/μούχλας, το φέρνει σε νέες καταστάσεις.

Προχωρώντας όμως το παραπάνω σκεπτικό ένα βήμα παρακάτω, διαπιστώνω ότι ο θόρυβος είναι χρήσιμος μόνο όταν είναι ενταγμένος σε ένα οργανωμένο σύστημα.

Όταν είναι μόνος του, ή μαζί με άλλους σαν κι αυτόν, όταν δηλαδή είναι στην Ελλάδα, εκτός του οργανωμένου συστήματος, τότε απλά το μόνο που καταφέρνει να παράγει είναι...

... περισσότερο θόρυβο.


Από make_it_happen

"Βαποράκι" 17 ετών (!) συνελήφθη έξω από σχολικό συγκρότημα

"ΠΑΤΡΑ: 17 ετών... «βαποράκι», το οποίο μάλιστα στόχευε να πουλήσει ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, ήταν ο νεαρός αλλοδαπός που συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών, την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος βρέθηκε να κατέχει 35,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, την οποία και...

προσπαθούσε να «προωθήσει» ακριβώς έξω από την την περίφραξη του 3ου Εσπερινού Σχολείου Πατρών, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γύρω από τα σχολεία της περιοχής έχουν συλληφθεί «βαποράκια» ή ανακαλύπτονται πειστήρια χρήσης ναρκωτικών. Ωστόσο, η ανησυχία όλων των αρμοδίων φορέων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς φαίνεται πως τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποιούν πλέον και ανήλικους προκειμένου να διακινήσουν πιο εύκολα και δίχως να κινήσουν υποψίες, ναρκωτικά στους σχολικούς χώρους.
Για κύκλωμα που στοχεύει σε σχολεία, αναφέρθηκε και ο διοικητής της Ασφαλείας Πατρών, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος και γνωστοποίησε την σύλληψη του ανήλικου και την αναζήτηση τριών ακόμη συνεργών του. «Από την προανάκριση προέκυψε πως ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ένα Ι.Χ. επιβατικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική ενέργεια και αναζητούνται», ανέφερε ο διοικητής Ασφαλείας."

http://www.gowest.gr

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑ .....

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!


-

Ναι μεν έχουν δάνεια, όμως δεν είναι υπερδανεισμένοι οι Έλληνες (επιχειρηματίες και νοικοκυριά), αφού τα δάνεια τους ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 91%.
Το ποσοστό αυτό απέχει παρασάγγας από το 553% (δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ) του Λουξεμβούργου, το 433% της Μάλτας και το 321% της Κύπρου.

Με βάση έρευνα της ΕΚΤ για τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση (στην 16η σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια και στην 14η στα καταναλωτικά).
Το τελευταίο διάστημα η υπερχρέωση των Ελλήνων έχει γίνει πλειστάκις πρωτοσέλιδο, ενώ αρκετοί δανειολήπτες εν αναμονή του νομοσχεδίου για την ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν προχωρήσει σε «στάση» πληρωμών.
Σήμερα το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν κάποιο δάνειο ανέρχεται στο 60%, ενώ τα συνολικά δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών αποτελούν το 91% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η ΕΚΤ, αφορούν το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις 31 Δεκεμβρίου 2008. Και ο μέσος όρος δανεισμού ως προς το ΑΕΠ για τους 27 της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 154% και για την ευρωζώνη στο 138%.
Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου 2010 της Τράπεζας Ελλάδος τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις οφείλουν στις τράπεζες 253,993 δισ. ευρώ, από 249,6δισ. ευρώ που ήταν το χρέος τους τον Δεκέμβριο του 2008.

Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικά για το τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Ηνωμένο Βασίλειο (είναι εκτός ζώνης του ευρώ) με πληθυσμό 61,7 εκατ. άτομα το σύνολο του δανεισμού (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) στο τέλος του 2008 ήταν 5,11 τρισ. ευρώ στο 281% του ΑΕΠ.
- Λουξεμβούργο (πληθυσμός 476.200 άτομα) δάνεια ύψους 202,8 δισ. ευρώ στο 553%.
- Μάλτα (πληθυσμός 404.962 άτομα) δάνεια 25 δισ. ευρώ στο 433% του ΑΕΠ.
- Κύπρος (πληθυσμός 766.400 άτομα) δάνεια 54,4 δισ. ευρώ στο 321% του ΑΕΠ.
- Ιρλανδία (πληθυσμός 4,23 εκατ. άτομα) δάνεια 481 δισ. ευρώ στο 259%.
- Κάτω Χώρες (πληθυσμός 16,47εκατ. άτομα) δάνεια 1,1 τρισ. ευρώ στο 185% του ΑΕΠ.
- Ισπανία (πληθυσμός 45,11 εκατ. άτομα) δάνεια 1,98 τρισ. ευρώ στο 181% του ΑΕΠ.
- Πορτογαλία (πληθυσμός 10,59 εκατ. άτομα) δάνεια 281,76 δισ. ευρώ στο 169% του ΑΕΠ.
- Αυστρία (πληθυσμός 8,31 εκατ. άτομα) δάνεια 420 δισ. ευρώ στο 149% του ΑΕΠ.
- Γερμανία (πληθυσμός 82,31 εκατ. άτομα) δάνεια 3,23 τρισ. ευρώ στο 129% του ΑΕΠ.
- Γαλλία (πληθυσμός 63,39 εκατ. άτομα) δάνεια 2,3 τρισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Βέλγιο (πληθυσμός 10,66 εκατ. άτομα) δάνεια 402 δισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Ιταλία (πληθυσμός 59,13 εκατ. άτομα) δάνεια 1,8 τρισ. ευρώ στο 115% του ΑΕΠ.
- Σλοβενία (πληθυσμός 2,01 εκατ. άτομα) δάνεια 34,54 δισ. ευρώ στο 93% του ΑΕΠ.
- Ελλάδα (πληθυσμός 11,12 εκατ. άτομα) δάνεια 225 δισ. ευρώ στο 92% του ΑΕΠ.
- Φιλανδία (πληθυσμός 5,3 εκατ. άτομα) δάνεια 165,46 δισ. ευρώ στο 89,6% του ΑΕΠ.
- Σλοβακία (πληθυσμός 5,38 εκατ. άτομα) δάνεια 30,75 δισ. ευρώ στο 47,4% του ΑΕΠ.
- Επίσης στη Δανία που είναι εκτός ευρωζώνης (πληθυσμός 5,5 εκατ. άτομα) δάνεια 554 δισ. ευρώ στο 238% του ΑΕΠ.

Τέλος σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα τα στεγαστικά δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 27% (στοιχεία Δεκ. 200Cool έναντι 38,2% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και 37,8% της ευρωζώνης. Αντίστοιχα τα καταναλωτικά ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 12,9%, έναντι 15,2% στην ευρωζώνη και 14,6% στην Ε.Ε.

Της Έφης Καραγεώργου
capital.gr

Σε αυτό το χλιδάτο ξενοδοχείο γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ




Σε αυτό το χλιδάτο ξενοδοχείο γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ! Των εργατοπατέρων που υποτίθεται ότι λαμβάνουν μέτρα για το καλό μας! Στο "Άθως Παλάς" της Χαλκιδικής κάνουν το συνέδριο την ώρα που ο κόσμος χάνει τους μισθούς και τις συντάξεις του. Ο Παναγόπουλος και η ...σύνεδροι επέλεξαν να ....


κάνουν την συγκέντρωση τους σε αυτό το ξενοδοχείο. Μα ούτε μυαλό δεν έχουν να καταλάβουν ότι προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ

Με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, οι Ελληνες, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

-Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα...



...πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Ακόμα, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

-Το Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

-Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας Β1/Β2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Εχει ισχύ δύο ετών.

-Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία. Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.

-Οπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.

Γραμμές εξυπηρέτησης: Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730,

Vodafone 901-694-6313,

Cosmote 901-200-6313,

WIND : 901-160-6313.

"Τα ράντζα σε παράταξη στο Παίδων"




"Παρασκευή βράδυ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 3ος όροφος Β Παιδιατρική, στον διάδρομο τα ράντζα σε παράταξη."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ