Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

"Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου...."



Την δική τους παροικία στη Μύκονο έχουν δημιουργήσει Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, φθάνοντας τους 3.500. Εκτός από αυτούς που δουλεύουν στην οικοδομή και σε άλλες εργασίες, πολλοί έχουν ανοίξει πλέον τις δικές τους επιχειρήσεις και έχουν αγοράσει τα δικά τους σπίτια. Ο Γκιόργκο Μπομπάι ζει και εργάζεται 17 χρόνια τώρα στη Μύκονο και πέρσι αγόρασε μια καφετέρια στο νησί, στην οποία συχνάζουν όχι μόνο Αλβανοί, αλλά και Μυκονιάτες.

Όλοι του οι συγγενείς μετακόμισαν από την Αλβανία στην Μύκονο και ο Γκιόργκο όπως λέει, νιώθει σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του, αφού παντού βρίσκει συμπατριώτες του. Στο νησί ζουν σήμερα 10.000 μόνιμοι κάτοικοι και από αυτούς οι 3.500 είναι Αλβανοί, που είναι καταγεγραμμένοι επίσημα στο δημοτολόγιο. Οι ίδιοι πιστεύουν, ότι είναι περισσότεροι, υπολογίζοντας και τους συμπατριώτες τους που δεν έχουν χαρτιά. Οι περισσότεροι Αλβανοί μετανάστες στο νησί το χειμώνα δουλεύουν την πέτρα, φτιάχνοντας παραδοσιακά Μυκονιάτικα σπίτια και το καλοκαίρι συντηρούν τις βίλες, καθαρίζουν τις πισίνες ή γίνονται κηπουροί.

Πολλοί εργάτες από την Αλβανία που ζουν περισσότερα από 10 χρόνια στη Μύκονο, έχουν αγοράσει οικόπεδα, έχουν χτίσει σπίτια, ενώ πολλοί που έχουν αποφασίσει να μην ξαναεπιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχουν αποφασίσει να χτίσουν και μονάδες με ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου» λέει Αλβανός ελαιοχρωματιστής, ο οποίος έχει σταθερή και μόνιμη πελατεία, από Μυκονιάτες μέχρι Γερμανούς και Άγγλους που έχουν αγοράσει βίλες στο νησί. Κάποιοι μάλιστα σκέφτονται να εγκαταλείψουν στο μέλλον την οικοδομή και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον τουρισμό.

ALPHA TV
"Είμαστε η ψυχή της Μυκόνου...."
Συνεχίζεται...η άλωση....
Δεν έχω άλλο σχόλιο.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου