Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κοσσυφοπέδιο: Εταιρεία πουλάει υπηκοότητες και διαβατήρια...!



«Αρκεί να βρει κανείς μερικές χιλιάδες ευρώ, τότε ο κόσμος γίνεται δικός του». Αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί σήμερα στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου. «Στην πόλη αυτή μπορεί να αγοράσει κανείς, σε μια καλή τιμή μερικών χιλιάδων ευρώ, διαβατήριο και υπηκοότητα ορισμένων ξένων κρατών καθώς και πολυετείς θεωρήσεις εισόδου» γράφει η εφημερίδα "Dnevnik" που εκδίδεται στην Λιουμπλιάνα- Σλοβενία.

Η εταιρία 'Megasitis konsalting' που έχει έδρα το κέντρο της Πρίστινας προσφέρει σε όλους του Κοσσοβάρους, στην τιμή των 10.000 ευρώ, την αγορά υπηκοότητας της Βρετανικής Γουιάνας καθώς και διαβατήριο της χώρας αυτής. Με τα έγγραφα αυτά μπορεί κάποιος να ταξιδεύσει σε όλη την Ευρώπη και στον Καναδά, σημειώνει η εφημερίδα, και προσθέτει ότι ο κάτοχος των εγγράφων αυτών έχει τη δυνατότητα να ζητήσει και αμερικανική βίζα, με μεγάλες πιθανότητες έγκρισής της από αρμόδιες αμερικανικές αρχές. Η επιχείρηση πάει ρολόϊ. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν ακόμη και εναλλακτικές λύσεις ή προτάσεις, αν θέλετε.
Με έξι χιλιάδες ευρώ, μπορούν να αγοράσουν υπηκοότητα Ναμίμπιας, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει πως διαβατήρια υπάρχουν για όλα τα ...βαλάντια.
Η εταιρία αυτή που κάνει χρυσές δουλειές προσφέρει και εξασφάλιση διετών και πενταετών θεωρήσεων για τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο. Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αυτής, έχει δηλώσει νόμιμα την επιχείρησή του, καθώς ισχυρίζεται πως ασκεί ένα νόμιμο επάγγελμα...


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου