Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Crazy Russian cars 1



Crazy Russian cars 2



Crazy Russian cars 5

Crazy Russian cars 6

Crazy Russian cars 7

Crazy Russian cars 8

Crazy Russian cars 9

Crazy Russian cars 10





Crazy Russian cars 15

Crazy Russian cars 16


Crazy Russian cars 18

Crazy Russian cars 19





Crazy Russian cars 24

Crazy Russian cars 25

Πως ο "Δίας"… τιμώρησε τον Βούγια!


Μερικές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.
Τι το ήθελε το επικοινωνιακό σόου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου παρουσία της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ. ανακοίνωσε καμαρωτός – καμαρωτός την υποχώρηση της εγκληματικότητας κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος "ΔΙΑΣ";
Η πραγματικότητα τον διέψευσε οικτρά!
Λίγη ώρα αργότερα από τους βερμπαλισμούς του Βούγια, ένας νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά ληστών προσπαθώντας να βοηθήσει τη γυναίκα του, η οποία με τη σειρά της είχε πέσει θύμα ληστείας στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.
Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο σφαίρες.
Δεν λέμε, ωραία τα νούμερα και οι στατιστικές, αλλά καλά θα κάνει ο Βούγιας να μην επιχαίρει για το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία του Πολίτη, αλλά αθόρυβα να κάνει τη δουλειά του.
Το μπορεί;

Τρεις νέες Αλβανικές προκλήσεις κατά του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου


• «Ρεσιτάλ» ενεργειών κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αλλά και κατά της Ελλάδας, εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Το πρώτο… χτύπημα έρχεται από «Ελληνική» οργάνωση, το περιβόητο ΚΕΜΟ, των Τσιτσελίκη, Μπαλτσιώτη, Χριστόπουλου και Σκουλίδα. Σε έρευνα του ΚΕΜΟ για την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας επαναλαμβάνονται μερικές από τις πάγιες αβάσιμες και διαστρεβλωμένες θέσεις των Τιράνων για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες: «Δεν υπερβαίνουν τους 100.000 συνολικά το 1990 και τους 20.000 σήμερα»! «Η Ελλάδα «προσπαθεί να παρουσιάσει μια μεγάλη μειονότητα»! «Η Χειμάρα είναι απλώς ένας «χριστιανικός θύλακας»! «Η εναπομείνασα μειονότητα συνιστά μια κατʼ εξοχήν επιδοτούμενη κοινότητα»! Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από την ομάδα, που παλαιότερα είχε οργανώσει εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τη νομιμοποίηση των Τσάμηδων (!) οπότε αντιλαμβάνεται κανείς την βασιμότητά τους...

ΔΕΥΤΕΡΟ… ΧΤΥΠΗΜΑ
Το δεύτερο ύπουλο χτύπημα προέρχεται από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα. Το κόμμα του, το «LSI», συμφώνησε κοινοβουλευτική και εξωκοινουβουλευτική συνεργασία με το κόμμα των Τσάμηδων «PDU», υπό τον Σπετίμ Ιντρίζι.
Ο Ιλίρ Μέτα δήλωσε πως «επιθυμούμε να προωθήσουμε τη συνεργασία αυτή και να δώσουμε ένα εποικοδομητικό μήνυμα στην Αλβανική πολτική ζωή εντός και εκτός Βουλής. Η Ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας είναι προτεραιότητα για τις πολιτικές μας δυνάμεις και θα το αποδείξουμε συνεργαζόμενοι για ό,τι έχει να κάνει με τη σταθερότητα των θεσμών, τη βελτίωση της διακυβέρνησης, τα αιτήματα για την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας»!
Πώς, όμως, η συνεργασία αυτή βοηθάει στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη, αφού οι Τσάμηδες εγείρουν θέμα εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Το κόμμα των Τσάμηδων σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως έγινε συζήτηση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το τσάμικο «ζήτημα» και την πολιτική συνεργασία ανάμεσα στα δυο κόμματα.

ΤΡΙΤΟ… ΧΤΥΠΗΜΑ
Οι τοπικές αρχές στο Μουρσί και στην Τζάρα των Αγίων Σαράντα αρχίζουν να υποψιάζονται ότι οι επισκέψεις του διαχειριστή του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιοχής της Παγκόσμιας Τράπεζας (κατά σύμπτωση γαμπρού του Πρωθυπουργού της Αλβανίας), αποσκοπεί στο άρπαγμα των Μειονοτικών περιουσιών! Όπως επισημαίνει ο Ευθύμιος Κώστας στην ιστοσελίδα «Δερόπολη», «τα κυκλώματα που ήδη έχουν οδηγήσει σε πολεοδομική αυτοκτονία τους Αγίους Σαράντα και τα Εξαμίλια, θέλουν με την ισχύ της εξουσίας να απλώσουν και σε άλλα μέρη, προς το παρόν παρθένα, την καταστροφή τους».
• Αυτά και άλλα πολλά προκλητικά ανθελληνικά εκ μέρους της επίσημης Αλβανίας, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο παρακολουθεί με απάθεια, αλλά βάζει και πλάτη για να γίνει η Αλβανία μέλος της δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης.

Πρωινός λόγος

Μια συγκλονιστική ιστορία ομαδικής υιοθεσίας 700 ελληνόπουλων


Ο Σταύρος θεοδωράκης τη φέρνει στο φως μέσω των "Πρωταγωνιστών"


Μόλις επέστρεψε απο το ταξίδι του στην Ολλανδία ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε εκεί για επαγγελματικούς λόγους καθώς προετοιμάζει μια συγκλονιστική ιστορία ομαδικής υιοθεσίας παιδιών απο την Ελλάδα. Γύρω στα 700 Ελληνόπουλα υιοθετήθηκαν απο Ολλανδούς και μεγάλωσαν χωρίς να ξέρουν μέχρι κάποια ηλικία τις ρίζες τους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με μερικούς απο αυτούς και κατέγραψε τις ιστορίες τους που θα δούμε την ερχόμενη Κυριακή απο το Mega.ΠΗΓΗ

Μεγάλη αναταραχή στην Κυβέρνηση λόγω της αποκάλυψης του καφενειου



Η Δημόσια Επιχίιρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) έχει πανικοβληθεί μετά την χθεσινή μας αποκάλυψη (Διάβασε εδώ) και διοχετεύει στους επαγγελματίες δημοσιογράφους ( Στη διάθεση μας τα ονόματα) ότι το μνημόνιο θα είναι τελικά Τριμερές!
ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ-Έχουν πιαστεί στον ύπνο οι κύριοι της ΔΕΠΑ
Είναι ΔΙΜΕΡΕΣ-τελεία και παύλα!
Η πραγματικότητα είναι ότι έχει παρέμβει το γραφείο του Παπανδρέου και ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ αυτή τη στιγμή τους Ιταλούς και τους Τούρκους να αναβάλουν την αυριανή υπογραφή στη Ρωμη για μερικές βδομάδες , γιατί μπορεί να πέσει η Κυβέρνηση!!!!

Διαβάστε σήμερα τι γράφει η Ελευθεροτυπία από διαρροές της ΔΕΠΑ και κάνει η καλή εφημερίδα αναφορά στην αποκάλυψη του καφενείου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=153399

Εμείς συνεχίζουμε με βασικό μοτο . Ολα στο φως.
Φτάνει πια.

Μαθήματα Κυπριακής Ιστορίας: Ένα συγκλονιστικό βίντεο ειδικότερα μετά τη νίκη Έρογλου...



http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=25439

(Πιο κάτω παρατίθεται απομαγνητοφωνημένο το κείμενο)

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας (απευθυνόμενος στους μαθητές του)
Πείτε μου παιδιά, τι λέτε, μπορεί να έχουμε ξανά στην Κύπρο κοινή κυβέρνηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους υπουργούς, όπως είχαμε το 1960; Το βλέπετε εφικτό;

Μαθήτρια: Όχι δάσκαλε, αν γίνει πάλι η ίδια αδικία, επτά Ελληνοκύπριοι υπουργοί και μόνο τρεις Τουρκοκύπριοι, τότε δεν γίνεται.

Καθηγητής: Πόσοι από σας νομίζουν ότι η αναλογία επτά προς τρεις είναι αδικία;

(σηκώνονται πολλά χέρια)

Μαθητής: Θα έπρεπε να είναι πέντε Ελληνοκύπριοι και πέντε Τουρκοκύπριοι.

Καθηγητής: Αυτό δεν θα ήταν άδικο για τους Ελληνοκύπριους; Τότε, ο πληθυσμός τους ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας. Θα δεχόντουσαν να έχουν τον ίδιο αριθμό υπουργών με μας;

(πολλοί μαθητές μαζί) Όχι, όχι.

Ο Γκιουβέν Ουλουντάγ είναι καθηγητής ιστορίας στο Λύκειο της Λευκωσίας, στα κατεχόμενα. Με την κάμερα των «νέων Φακέλων» επισκεφθήκαμε το σχολείο και παρακολουθήσαμε το μάθημά του. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ελληνικό κανάλι να μπει σε τουρκοκυπριακό σχολείο.
Για να συνεννοηθούμε με τον Γκιουβέν, δεν χρειάστηκε μεταφραστής. Όπως μας εξήγησε, ο παππούς του προερχόταν από ένα μεικτό χωριό της Κύπρου, και δεν ήξερε ούτε λέξη τούρκικα.

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας
(μας δείχνει μια εικόνα στο βιβλίο ιστορίας): Εδώ η Κύπρος κλαίει, και λέει «γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο;»

Ο Γκιουβέν είναι ένας από τους συγγραφείς των καινούριων βιβλίων της ιστορίας, που διδάσκονται εδώ και τέσσερα χρόνια στα κατεχόμενα. Τα βιβλία είναι μοντέρνα, με πολλές φωτογραφίες και υλικό από πηγές.

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας
Κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης αντέδρασαν πολύ άσχημα για τα καινούρια βιβλία. Μέχρι σήμερα, ζητάνε να καταργηθούν. Υπήρξαν ακόμη και άτομα που ζήτησαν να δολοφονηθούν οι συγγραφείς.

Ο Γκιουβέν δεν έγινε παρά λίγο στόχος επειδή έβαλε ...;περισσότερο χρώμα στις τουρκοκυπριακές τάξεις, αλλά επειδή έγραψε για πρώτη φορά σε τουρκικά σχολικά βιβλία, αλήθειες που πριν από λίγα χρόνια δεν συζητιούνταν ούτε μεταξύ των ενηλίκων. Όπως τα Σεπτεμβριανά του 1955.

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας
(δείχνοντας μια φωτογραφία από τα Σεπτεμβριανά στο βιβλίο ιστορίας): Έγιναν φασαρίες στην Κωνσταντινούπολη και οι Έλληνες έφυγαν από κει.

Τα νέα βιβλία της ιστορίας είναι ένα από τα στοιχήματα που έβαλε η κυβέρνηση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αμέσως μόλις ανέβηκε στην εξουσία, το 2005. Η συγγραφική ομάδα αφαίρεσε τις εθνικιστικές κορώνες που υπήρχαν στα παλιά βιβλία, στα οποία η Τουρκία αποκαλείτο «μητέρα πατρίδα» και οι Έλληνες κατηγορούνταν για όλα τα δεινά της Κύπρου.

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας
Εκείνα τα βιβλία, για ό,τι συμφορά έβρισκε τους Τουρκοκύπριους, κατηγορούσαν τους Ελληνοκύπριους ...; γενικά. Τώρα, η ευθύνη αποδίδεται σε «μερικούς» μόνο Ελληνοκύπριους.

Κατερίνα Λομβαρδέα:
Δυσκολευτήκατε πώς να πείτε κάποια πράγματα;

Γκιουβέν Ουλουντάγ, Τουρκοκύπριος καθηγητής ιστορίας
Ναι, δυσκολευτήκαμε πολύ, γιατί οι γονείς των παιδιών ήταν αυτόπτες μάρτυρες στα γεγονότα που περιγράφουμε. Μπορεί τα παιδιά να μην γνώρισαν τα δύσκολα εκείνα χρόνια, αλλά οι γονείς τους έζησαν τον πόνο.

Τζανάν Όζτοπρακ, υπουργός Παιδείας ψευδοκράτους
Δεν αφαιρέσαμε από τα βιβλία το συναίσθημα ...; απλά αφήσαμε τους μαθητές να αποφασίσουν από μόνοι τι θα νιώσουν, χωρίς να τους επηρεάζουμε εμείς.

Η Τζανάν Όζτοπρακ ήταν από νεαρή ηλικία ακτιβίστρια για την ειρήνη. Σήμερα, είναι υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Ταλάτ, και μας εξηγεί ότι έχει και προσωπικούς λόγους να στηρίξει τα καινούρια βιβλία.

Τζανάν Όζτοπρακ, υπουργός Παιδείας ψευδοκράτους
Η πρώτη μου εμπειρία στη ζωή, η πρώτη ανάμνηση που έχω σαν παιδί, είναι ο φόβος του πολέμου και του θανάτου, όταν ζούσαμε στην Πάφο και γινόταν ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Είμαι μητέρα τριών παιδιών, και δεν θέλω ποτέ τα παιδιά να μου ζήσουν τον φόβο που έζησα εγώ.

Για κάποιους, αυτές οι απόψεις είναι απλά ...;ενδοτικές. Ορισμένοι δάσκαλοι έχουν αρνηθεί να βάλουν τα βιβλία στις τάξεις τους, και το εθνικιστικό κόμμα του Ντερβίς Ερογλού, που φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχει δηλώσει ότι, αν κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, θα αποσύρει τα νέα βιβλία και θα φέρει πίσω τα παλιά. Η Όζτοπρακ μας λέει ότι δεν παίρνει στα σοβαρά αυτές τις απειλές.

Τζανάν Όζτοπρακ, υπουργός Παιδείας ψευδοκράτους
Η δήλωση του Ερογλού είναι αστεία! Σχεδόν όλοι οι Τουρκοκύπριοι ψηφίσαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν και «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε να πάμε μπροστά, και το δείξαμε στον κόσμο με τα καινούρια βιβλία της ιστορίας.

Το επόμενο βήμα, μας λέει η υπουργός, είναι να γνωριστούν από κοντά εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο πλευρών. Στην αξία αυτών των συναντήσεων πιστεύει και ο νέος υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Δημητρίου. Καθηγητής ψυχολογίας για 33 χρόνια, ο Δημητρίου ανέλαβε για πρώτη φορά πολιτική θέση πέρυσι, στο πλευρό του Δημήτρη Χριστόφια. Από τότε, ανέλαβε να φέρει σε πέρας την πιο φιλόδοξη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Είναι παραδεκτό από όλους ότι τα βιβλία μας και τα αναλυτικά μας προγράμματα έχουν μείνει πίσω, και χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Επίσης, θέλουμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστορία, το οποίο να τιμήσει την αλήθεια της παλιότερης και της πρόσφατης ιστορίας μας.

Η πρώτη εγκύκλιος που έστειλε ο Δημητρίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τον Αύγουστο του 2008, ξεσήκωσε θύελλα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Η Παγκύπρια Οργάνωση Δασκάλων αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την οδηγία του υπουργείου για επισκέψεις Τουρκοκυπρίων στα ελληνικά σχολεία. Συναντήσαμε τον Δημήτρη Μικελλίδη, πρόεδρο της ΠΟΕΔ, και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει γιατί η οργάνωσή του αντιδρά.

Δημήτρης Μικελλίδης, πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπάρχουν ευαισθησίες, και ανάμεσα σε δασκάλους και ανάμεσα σε γονείς. Και αυτές οι ευαισθησίες ποτέ κανείς δεν ξέρει με ποιο τρόπο μπορεί να εκφραστούν από οπουδήποτε.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Τι είναι αυτό δηλαδή που φοβάστε ότι μπορεί να γίνει;

Δημήτρης Μικελλίδης, πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων
Ένα παιδί 8-10 χρόνων όταν από την μία του μιλάς για την απελευθέρωση, για την κατεχόμενη γη και όλα τα σχετικά, και από την άλλη έχεις όλες αυτές τις επαφές και τις τριβές με Τουρκοκυπρίους και σχολεία τα οποία λειτουργούν στην κατεχόμενη σήμερα πατρίδα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο σύγχυσης, ακριβώς γιατί τα παιδιά είναι σε αυτήν την ηλικία.

Μετά από την αντίδραση της ΠΟΕΔ, ο υπουργός υποχώρησε και εξέδωσε νέα εγκύκλιο, στην οποία δέχεται, έμμεσα, τη θέση της οργάνωσης.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Τελικά η θέση του υπουργείου ποια είναι;

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Κοιτάξτε, είπαμε ότι σε αυτή την χρονιά, ειδικότερα στα δημοτικά, ας προχωρήσουμε με ευαισθησία, παρόλο που εγώ έχω την άποψη προσωπικά ότι τίποτα το κακό δεν θα γινόταν, αν δυο παιδιά Τουρκοκύπριοι πήγαιναν σε ένα ελληνικό σχολείο.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό σημείο της νέας μεταρρύθμισης που προκαλεί αντιδράσεις. Ακόμα πιο ουσιαστικές, είναι οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο υπουργός Παιδείας στα βιβλία της ιστορίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το εγχείρημα που έχει αναλάβει ο υπουργός, είναι ακατόρθωτο. Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το βιβλίο ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση αποσύρθηκε από τα ελληνικά σχολεία.

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Δεν θα κάνουμε λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, παίρνουμε τα μαθήματα.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Όπως;

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Κοιτάξτε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να θίξουμε ευαισθησίες. Θέλουμε να υπηρετήσουμε την αλήθεια.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Η αλήθεια όμως θίγει από μόνη της ευαισθησίες.

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Αν υπάρχει η πολιτική βούληση να προστατευτεί η αλήθεια, αντί να συγκαλυφτεί, τότε θεωρώ ότι επικρατεί.

Οι αλήθειες για τις οποίες μιλά ο υπουργός Παιδείας είναι τα γεγονότα του 20ου αιώνα που καθόρισαν την πορεία του Κυπριακού. Από όσα συνέβησαν στο νησί, σήμερα τα παιδιά μαθαίνουν κυριολεκτικά ...; τα μισά. Όσα, δηλαδή, υπέφεραν οι Ελληνοκύπριοι από τους Τουρκοκύπριους, και ποτέ το αντίστροφο.

Οι «Νέοι Φάκελοι» πήραν άδεια για να μπουν στην έκτη τάξη του δημοτικού, σε ένα σχολείο λίγο έξω από τη Λευκωσία. Είναι η ώρα του «Δεν ξεχνώ». Το «Δεν ξεχνώ» δεν είναι ακριβώς μάθημα, αλλά μια οδηγία, σύμφωνα με την οποία, όποτε οι δάσκαλοι βρίσκουν ευκαιρία πρέπει να αναφέρονται στο 1974 και την κατεχόμενη Κύπρο. Οι οδηγίες στο αναλυτικό πρόγραμμα του «Δεν ξεχνώ» θυμίζουν ...;.1821: « ...;ο εκπαιδευτικός, με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, θα προσφέρει τη μετάληψη των αγίων φυλακτών της φυλής και της θρησκείας στις ψυχές των μαθητών...»
Το «δεν ξεχνώ» εισήχθη για πρώτη φορά στις τάξεις το 1974, λίγο μετά την εισβολή. Από τότε, διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Κύπρο.
Η δασκάλα στο δημοτικό των Λατσίων διαβάζει στα παιδιά μια ιστορία για τις συμφορές που έφερε η εισβολή και η κατοχή της Κύπρου, και μετά τους βάζει να ακούσουν το τραγούδι «όταν κοιτάς από ψηλά», για να τονίσει ότι ο πόλεμος είναι παράλογος, και ότι οι λαοί πρέπει να ζουν μαζί ειρηνικά, σαν αδέλφια.
Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση του Κυπριακού. Πρώτη στάση το 1960, όταν η Κύπρος έγινε επίσημα ανεξάρτητο κράτος και επικρατούσε χαρά, ειρήνη και πρόοδος. Και ξαφνικά ...;.

Δασκάλα: Τούτο το καλοκαίρι δεν ήτανε σαν και τ'; άλλα. Χρόνια πολλά ψάχνουμε πίσω μέσα στη μνήμη μας και δεν βρίσκουμε ένα τέτοιο καλοκαίρι.

Αυτό που μόλις συνέβη, είναι ότι η δασκάλα προσπέρασε 14 ολόκληρα χρόνια κυπριακής ιστορίας και έφτασε στην εισβολή του 1974, που παρουσιάζεται σαν κεραυνός εν αιθρία.

Δασκάλα: Συναισθήματα, που ίσως προκλήθηκαν σε όλους τους ανθρώπους εκείνη την εποχή. (μαζί με παιδιά) Πόνος, λύπη, φόβος, ναι φόβος, μετά από έναν πόλεμο όλοι φοβούνται, έτσι;

Τα παιδιά, που λίγο πριν άκουγαν ότι πρέπει να αγαπάνε τους Τουρκοκύπριους, ξαφνικά τους βλέπουν ως αιτία όλες για τις πληγές της Κύπρου.

Τα ίδια ακριβώς επαναλαμβάνονται στην Ιστορία της Κύπρου, που διδάσκεται στο Γυμνάσιο. Τα 14 κρισιμότερα χρόνια για την πορεία του Κυπριακού καλύπτουν μόλις δύο από τις 120 σελίδες του βιβλίου. Ούτε εδώ γίνεται λόγος για τα λάθη των Ελληνοκυπρίων, που παρουσιάζονται σαν απλοί θεατές των πράξεων της Τουρκίας.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Όταν δηλαδή ένα παιδί 11 χρόνων ρωτήσει «τις πταίει» η απάντηση που του δίνετε ποια είναι ?

Δημήτρης Μικελλίδης, πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ)
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί στο τέλος-τέλος να μην καταλήξουν τα παιδιά ότι υπάρχει, υπήρχε ανέκαθεν, μία πολιτική, η πολιτική της διχοτόμησης από πλευράς Τουρκίας. Επομένως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξισωθούν τα θύματα με τους θύτες.

Το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας Τουρκοκύπριος που περνά το οδόφραγμα του Λήδρα Παλάς για να μπει στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτή εδώ η φωτογραφία, για τους αγνοούμενους του 1974. Ο θυμός για αυτά που συνέβησαν ανάμεσα στις δύο κοινότητες, υπάρχει ακόμα στην κυπριακή κοινωνία, και συντηρείται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει φτάσει πια στην ημερομηνία λήξης του.

Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Μα αυτή η παιδεία είναι δοκιμασμένη και είχαμε άριστα αποτελέσματα, και όλοι οι αγωνιστές του 55 - 59, του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, βγήκαν από αυτά τα σχολεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του υπουργού Παιδείας, στην προσπάθειά του να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας.

Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αν τολμήσουν να παραχαράξουν την ιστορία εμείς θα καλέσουμε τα παιδιά να πετάξουν τα βιβλία.

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Δεν θέλω να σχολιάζω τον Αρχιεπίσκοπο, έτσι και αλλιώς πολλές φορές κάνει σχόλια που αναφέρονται σε πράγματα που ουδέποτε είπαμε ως κυβέρνηση.

Πράγματι, ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχτηκε μπροστά στην κάμερα των νέων Φακέλων ότι δεν έχει διαβάσει ποτέ τις οδηγίες του υπουργού παιδείας προς τα σχολεία.

Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Λέει η Καινή Διαθήκη «Δείξον ημίν τον πατέραν και τούτο αρκεί ημίν». Αφού ήξερα τον κύριο υπουργό, δεν ήθελα να διαβάσω την εγκύκλιό του.

Αυτό που ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο υπουργός Παιδείας για την κυπριακή ιστορία, που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητες για κάποιον με το αξίωμά του, στην Κύπρο.

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Δεν νομίζω ότι κομίζω γλαύκα εις Αθήνας αν πω ότι στην Κύπρο έγιναν σφάλματα. Το εθνικό συμφέρον το προστατεύεις αν αναλύσεις τα σφάλματά σου, όπου έγιναν, απ'; όποιον έγιναν, όποτε έγιναν, ώστε να μην τα επαναλάβεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όμως, είναι πλέον σίγουρος ότι έβαλε πλέον φρένο στην αλλαγή των βιβλίων.

Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Δεν πιστεύω ότι θα τολμήσουν να παραχαράξουν την ιστορία, γιατί αν τολμήσουν θα είναι μπούμερανγκ για αυτούς, θα είναι εις βάρος τους και δεν θα κρατήσει.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον ο οποίος θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται η ιστορία να το καταφέρει, στην Κύπρο;

Ανδρέας Δημητρίου, υπουργός Παιδείας Κυπριακής Δημοκρατίας
Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. ...;.. Θα πετύχουμε διότι η κοινωνία το θέλει.

Στην προσπάθειά του ο υπουργός δεν είναι τελείως μόνος. Οι στόχοι που έχει θέσει έχουν την υποστήριξη προοδευτικών εκπαιδευτικών, όπως είναι η Ρένα Χόπλαρου, δασκάλα στο δημοτικό σχολείο Φανερωμένης, στην παλιά Λευκωσία.

Ρένα Χόπλαρου, Ελληνοκύπρια δασκάλα
(απευθυνόμενη στα παιδιά)
Σκεφτείτε την εκκλησία που είναι μπροστά από το σχολείο μας, και κοιτάξετε προσεκτικά αυτό το τέμενος. Θέλω να μου πείτε, τα δύο τα κτίρια, που είναι και τα δύο θρησκευτικά κτίρια, μοιάζουν σε κάτι; Έχουν ομοιότητες;
Μαθητής: Κυρία έχουν ομοιότητα ότι και οι δύο τους, στο πάνω έχουν ένα σύμβολο.

Η Χόπλαρου συμμετέχει στον Όμιλο για τον Ιστορικό Διάλογο και την Έρευνα, μια ομάδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών που προσπαθεί να φέρει τις δύο κοινότητες πιο κοντά, μέσα από τη διδασκαλία.

Ρένα Χόπλαρου, Ελληνοκύπρια δασκάλα
Είχα ρωτήσει μια φορά, πριν το 2003, τα παιδιά μου τι φαντάζονται ότι υπάρχει στην άλλη πλευρά και μου είπαν χαλασμένα σπίτια, δέντρα που κλαίνε μου είπαν...Και τους ρώτησα «καλά, άνθρωποι δεν υπάρχουν από κεί;» Τους ανθρώπους δεν μπορούσαν να τους φανταστούν.

Η κυρία Χόπλαρου είναι από τους εκπαιδευτικούς που μιλούν ανοικτά για την κυπριακή ιστορία. Το μεγαλύτερο θέμα ταμπού, όπως μας λέει, είναι η ύπαρξη Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

Ρένα Χόπλαρου, Ελληνοκύπρια δασκάλα
Κάθε φορά που συζητούμε για αυτά τα πράγματα υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση. Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζεις τον πόνο των Ελληνοκυπρίων, απλά νομίζω ότι πρέπει να φτάσει η ώρα που πρέπει καταρχήν να βλέπουμε και να μπορούμε να αναγνωρίσουμε και τον πόνο των άλλων.

Η άρνηση της κυπριακής κοινωνίας να δει την ιστορία της κατάματα, και να μάθει από αυτήν, είναι σύμφωνα με την κυρία Χόπλαρου το μεγαλύτερο πρόβλημα στα σχολεία. Άλλο ένα είναι η χρήση όρων όπως «η σκλαβωμένη γη μας» που δίνουν στα παιδιά την εντύπωση ότι οι Ελληνοκύπριοι ζούσαν κάποτε μόνοι στη βόρεια Κύπρο. Αυτό βέβαια δεν συνέβαινε ποτέ, ούτε και θα συμβεί στο μέλλον.

Ρένα Χόπλαρου, Ελληνοκύπρια δασκάλα
Εκτός αν μιλάμε για πόλεμο, αλλά να βγούμε να το πούμε. Αν μιλάμε για πόλεμο είναι και αυτό μια λύση να τη συζητήσουμε, αν αυτό θέλουν, ότι με πόλεμο θα τα πάρουμε πίσω, με άλλον τρόπο πάντως δύσκολο να τα πάρουμε πίσω. Δεν σηκώνεται ο κατοχικός στρατός να φύγει από τα κατεχόμενα με άλλον τρόπο.

Αυτήν την απλή αλήθεια δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν όλοι οι Ελληνοκύπριοι. Η υπουργός Παιδείας των κατεχομένων, Τζανάν Όζτοπρακ, άφησε για το τέλος της συνέντευξής μας μια ιστορία που, όπως μας είπε, την άγγιξε βαθιά. Πριν από πολλά χρόνια, γνωρίστηκε στο Λονδίνο με μια Ελληνοκύπρια συνάδελφό της. Νεαρές κοπέλες και οι δύο, συζητούσαν την πιθανότητα να ανταλλάξουν επισκέψεις στις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων. Η Ελληνοκύπρια, της οποίας το χωριό βρισκόταν στα κατεχόμενα, είπε ότι δεν ήθελε να πάει στο σπίτι της σαν επισκέπτρια, αλλά μόνο σαν ιδιοκτήτρια. Αυτό που δεν ήξερε, ήταν ότι η ιστορία της δεν διέφερε πολύ από αυτήν της κυρίας Όζτοπρακ.

Τζανάν Όζτοπρακ, υπουργός Παιδείας ψευδοκράτους
Της λέω λοιπόν «κι εγώ θα ήθελα να πάω στο χωριό μου, στην δική σας πλευρά. Δυστυχώς όμως δεν είμαι τόσο τυχερή όσο εσύ.. εγώ δεν θα μπορέσω να σου δείξω το σπίτι μου, γιατί το έκαψαν οι Ελληνοκύπριοι το 1963.» Όταν το είπα, ήταν σαν να έπεσε βόμβα στο δωμάτιο, γιατί κανείς δεν γνώριζε ότι είμαι πρόσφυγας, ούτε οι Τουρκοκύπριοι φίλοι μου, γιατί φοβόμουν πως, αν το πω, θα θεωρηθώ εθνικίστρια.

Κατερίνα Λομβαρδέα: Τελικά η κοπέλα ήρθε στη Λάπηθο;

Τζανάν Όζτοπρακ, υπουργός Παιδείας ψευδοκράτους
Όχι, δεν ήρθε τότε। Ελπίζω όμως από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα να έχει έρθει στο χωριό της। ΠΗΓΗ

Σοκ! Φωτογραφία προκαλεί αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο



ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗ MICROSOFT

Η φωτογραφία που θα δείτε ειναι μια απο τις πολλές που συλλέχτηκαν κατα την 3ετη ερευνα που έγινε στην Κίνα για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Ειναι απο ένα εργοστάσιο που φτιάχνει ποντίκια και άλλα αξεσουάρ για τη Microsoft.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ

Οι εργάτριες δεν αντέχουν και κοιμούνται στη δουλειά. Κάνουν 15ωρες βάρδιες με λιγότερο απο μισό ευρώ την ώρα. Απαγορεύεται να μιλάνε, να ακούνε μουσική ή να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Ενας εργασιακός μεσαίωνας με την επιχορήγηση της Microsoft και άλλων μεγάλων εταιρειών φυσικά.












ΚΑΙ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Ο ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.


ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_4114.html

Μπορούμε να γράψουμε χιλιάδες γραμμές όπως και εκατοντάδες σελίδες για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και υποθηκεύουν επικίνδυνα τη ζωή μας.

Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο. Δεν θα έχουμε ανακαλύψει περισσότερα γράφοντας, απ όσα έχουν ήδη δρομολογήσει οι πρωταγωνιστές της εθνικής μειοδοσίας.

Σίγουρο όμως είναι και κάτι ακόμα. Οι τόνοι μελανιού που θα χυθούν περιγράφοντας την αλήθεια, όσο και αν αντιστοιχίζονται με τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή, δε θα εμποδίσουν από μόνοι τους τους εφιάλτες από το να διεκπεραιώνουν καθημερινά το καταστροφικό τους έργο, λειτουργώντας ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και επικίνδυνων σχεδιασμών.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ. Ε. ΚΑΙ???


Επομένως, όσο εμείς γράφουμε καταγγέλλοντας, περιγράφοντας και αγανακτώντας, οι εφιάλτες δουλεύουν απερίσπαστοι και συνεχίζουν να αποδομούν τη χώρα, να εκχωρούν την κυριαρχία της, να παζαρεύουν την εδαφική ακεραιότητά της, να εξουδετερώνουν την κοινωνική της συνοχή, να ευνουχίζουν και εν τέλει να ακυρώνουν τις κοινωνικές της αντιστάσεις.

Επομένως, όσο η δυναμική της σκέψης μας εξαντλείται σε περιγραφές της αλήθειας, τόσο αυτή τη μαύρη αλήθεια θα την διατυπώνουν άλλοι με τους δικούς τους όρους, τους δικούς τους κανόνες, θα έχει τα χρώματα που αυτοί επέλεξαν, τη διαδρομή που αυτοί προκαθόρισαν.

Και το χειρότερο. ο καταγγελτικός μας λόγος θα χρησιμοποιείται ως σκηνικό «πολυφωνίας» μέσα από το οποίο θα επιχειρείται να νομιμοποιηθούν τα πλέον εφιαλτικά εγκλήματα σε βάρος του τόπου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_4114.html

Δεν είδαν....δεν άκουσαν.....


Συνεχίζονται οι συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στο Κέντρο
της Αθήνας.
Αλληλομαχαιρώνονται και αλληλοληστεύονται για λίγα ευρώ.
Στράγγιξαν πρώτα τους Έλληνες.
Πού θα πάει η κατάσταση με την κρίση κανείς δεν γνωρίζει.
Οι στάβλοι-πολυκατοικίες εξακολουθούν να ασφυκτιούν
από αλλοδαπούς.
Όσοι εργάζονται ή κατοικούν πίσω από την Ομόνοια φοβούνται
να καταθέσουν όσα βλέπουν καθημερινά γιατί γνωρίζουν
τι τους περιμένει.
Μονίμως δεν είδαν....δεν άκουσαν και φυσικά δεν μιλούν।




http://pisostapalia.blogspot.com/

Ο Κάμερον επικεφαλής της εκστρατείας κατά του γιγάντιου φράγματος στον Αμαζόνιο

Ο ένας μετά τον άλλο, οι αρχηγοί της φυλής Σινγκού, που ζει στον Αμαζόνιο, φόρεσαν τα κίτρινα φτερά τους και ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι προς το απομονωμένο χωριό Mrotidjam για να συναντήσουν τον σκηνοθέτη του Avatar, έναν άνθρωπο που αυτοί απλά γνώριζαν ως Κάμερον.

O Τζέημς Κάμερον και οι πρωταγωνιστές του Avatar θέλησαν πριν λίγες ημέρες να συναντήσουν τους ιθαγενείς καθώς συμμερίζονται τις ανησυχίες τους για την κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού φράγματος παγκοσμίως, στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

«Αν χτίσουν το φράγμα τα παιδιά μας θα πεθάνουν. Δεν θα υπάρχουν ψάρια, δεν θα μπορούμε να κυνηγήσουμε. Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν σε ένα ειρηνικό περιβάλλον. Το φράγμα θα τα καταστρέψει όλα αυτά» είπαν οι αρχηγοί της φυλής Σινγκού, εκφράζοντας τους φόβους τους για το μέλλον των παιδιών τους.

Καθισμένος σε μια ξύλινη καρέκλα ο φιλοξενούμενος, διάσημος στη δυτική κοινωνία για τις επιτυχίες του στο Χόλυγουντ και την τελευταία του ταινία με τίτλο Avatar, άκουσε προσεκτικά τις ανησυχίες των αυτοχθόνων. Τον γνωστό σκηνοθέτη συνόδευαν οι αγαπημένοι ηθοποιοί και πρωταγωνιστές του Avatar, Σιγκούρνι Γουίβερ και Ντέηβιντ Μουρ.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε όλα όσα έχετε να πείτε, να ακούσουμε τις ανησυχίες σας και να τις μοιραστούμε με τον έξω κόσμο. Είμαστε εδώ μόνο για να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», τους διαβεβαίωσε ο Τζέημς Κάμερον.

Αν και μέχρι τον προηγούμενο μήνα ο Κάμερον δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τον Αμαζόνιο, ξαφνικά έγινε η ηγετική μορφή μιας διεθνούς εκστρατείας κατά του υδροηλεκτρικού φράγματος του Μπέλο Μόντε.

«Έχουμε τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω μας και αυτό θα μας βοηθήσει να αφυπνίσουμε τον κόσμο» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Observer ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος συνεργάζεται με την ΜΚΟ Amazon Watch.

«Οι αυτόχθονες ήρθαν σε εμάς και μας είπαν: κοιτάξτε, πολεμάμε την κατασκευή του φράγματος εδώ και 20 χρόνια και όμως τώρα αποτύχαμε. Οι αρχές αθέτησαν τις υποσχέσεις τους και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μας βοηθήσετε, σας παρακαλώ κάντε το», είπε ο Κάμερον μεταφέροντας τις ανησυχίες αυτών των ανθρώπων.

Οι προσπάθειες του Κάμερον και οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα μετά την επίσκεψή τους στη Βραζιλία φαίνεται πως συνέβαλαν σημαντικά στην αποτροπή του γιγάντιου «περιβαλλοντικού εγκλήματος».

Την Παρασκευή το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή του φράγματος ενώ προειδοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας, πως αν δεν ακυρώσει τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει θα κληθεί να πληρώσει αυστηρά πρόστιμα.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Σινγκού, υπολογίζεται ότι θα κόστιζε 7 δισεκατομμύρια λίρες και θα είχε δυναμική 11 gigawatt. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας χαρακτήριζε το έργο «δώρο Θεού» και στρατηγική προσπάθεια για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο οι περιβαλλοντολόγοι και οι ιθαγενείς πιστεύουν ότι το φράγμα είναι άλλο ένα βήμα για την καταστροφή του δάσους και τον διωγμό των αυτοχθόνων.

Για το Econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή: ECONEWS

ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ......ΤΕΛΕΙΟ!!!!

ΕΛΕΟΣ,ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ-ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΑΛΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΚΕΤΟ

Αίσχος! Έσπασαν στο ξύλο ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος στην Κεφαλονία...

ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ένα νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το μήνα του μέλιτος στην Κεφαλονιά . Μετά το φαγητό τοςυ αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα στο Αργοστόλι και σε ένα άλσος της πόλης, που με την ανοχή της αστυνομίας (όπως και η Ομόνοια) έχει γίνει γκέτο.
Έτσι ένας ρομαντικός περίπατος, στο Αργοστόλι κατέληξε σχεδόν σε τραγωδία, αφού το ζευγάρι ξυλοπήθηκε άγρια.

Μταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και με C-130 πήγαν στην Αθήνα.
Και οι δυο είναι διασωληνομένοι σε πολύ βαριά κατάσταση.
***Όποιος είδε ή άκουσε κάτι ας το αναφέρει και ανώνυμα στο blog σας ή στο mail avenger_36@yahoo.gr ή στις αρχές
Με συνδέει συγγενική σχέση με το ζευγάρι και είμαι φοβερά συγκλονισμένος.
Σας ευχαριστώ θερμά"

Από τους 500 συλληφθέντες “ενενηνταπεντάρηδες”, [της "κατάληψης" (διάβαζε πυρπόλησης) του Πολυτεχνείου στα 1995]


Posted by J.McManus

…οι 450 θα΄ναι σήμερα ακριβοθώρητα κι ακριβοπληρωμένα golden boys/girls κι οι άλλοι 50: wanna-be Τσουτσουβήδες.

Δε νομίζω να βγήκε από τη συγκεκριμμένη φουρνιά κανένας φυσιολογικός εργαζόμενος. ‘Η του ύψους, ή του βάθους δηλαδής!

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες την αρθρογραφία των “Τετράδηδων”, “Ιών”, Παντελάκηδων και ΠαντελοΜπουκάλων, σαν κακόπιστος αναγνώστης που ‘μαι (τ’ομολογώ, ναι), σ’ ένα ΜΟΝΟ συμπέρασμα καταλήγω:Απριλίου 19, 2010

Posted by J.McManus in Άντε απέδώ ρε σεις!.
add a comment

Οι μόρτες στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ που πιάσθηκαν (μερικά) μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” και το φέρουν (φαίνεται) βαρέως. Κι ως γνωστόν το γαρ πολύ της θλίψεως, ξέρουμε ΤΙ γεννά… Δεν εξηγούνται αλλοιώς όλες’ αυτές οι πίπες που πλασάρουν στο πόπολο κι όλες αυτές οι ανοησίες κι ειρωνίες περί Πάκη και τωρινού Υπουργού.

Λες και δεν γνωρίζουμε τον ρόλο του Συρίζάτου Πάκη τον “Δεκέμβρη”, που άφησε να καεί η Αθήνα… Σιγά μην έπιανε και τρομοκράτες ο συγκεκριμμένος άνθρωπος! Χα!

(*) Εκτός αν στο φαντασιακό τους κόσμο, είχαν πλάσει τις ίδιες ιστορίες, σαν κι αυτές των προκατόχων τους σχολιαστών, που ονειρεύοντο πίσω από την 17Ν φωτεινά μυαλά: τύπου Βότση, Κοροβέση και καθητητή Τσέκουρα και τελικά πέσαμε πάνω σταχαζοχαρούμενα παπαδοπαίδια.

Εξακολουθεί να πιστεύει και σήμερα ο Παπαδόπουλος-Τετράδης (“Ο Καιρός” ντε) ότι όλο αυτό το υλικό ΔΕΝ στέκει ΟΥΤΕ σε πρωτοετή πρωτοδίκη;

Γιατί οι άντρες είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ?



- Το επώνυμο τους δεν αλλάζει ποτέ.

- Το γκαράζ τους ανήκει ...;.

- Οι προετοιμασίες του γάμου γίνονται από μόνες τους ...;

- Η Σοκολάτα είναι απλά γλύκισμα!

- Μπορεί να γίνει πρόεδρος.

- Δεν μένει ποτέ έγκυος

- Μπορεί να κυκλοφορεί γυμνός από τη μέση και πάνω.

- Οι μηχανικοί τους λένε πάντα την αλήθεια.

- Ο κόσμος είναι δικός τους.

- Δεν χρειάζεται να ψάχνουν για τουαλέτες επειδή μερικές είναι άβολες.

- Οι πιέτες ανεβάζουν την προσωπικότητα ...; ...; ...;

- Ένα νυφικό κοστίζει 5000 Ευρώ ενώ ένα κοστούμι 500 Ευρώ.

- Ο κόσμος δεν τους καρφώνει ποτέ στο στήθος.

- Η διάθεση είναι πάντα ίδια!!!

- Τα τηλεφωνήματα τελειώνουν σε 30 δευτερόλεπτα.

- Για μια εβδομάδα διακοπές χρειάζονται μόνο 1 βαλίτσα.

- Μπορούν να ανοίξουν όλες τις κονσέρβες και τα μπουκάλια.

- Το παραμικρό ανταμείβεται.

- Αν κάποιος ξεχάσει να τους καλέσει παραμένει φίλος.

- Τα εσώρουχα τους κοστίζουν 15 Ευρώ σε τριπλή συσκευασία.

- 3 ζευγάρια παπούτσια είναι πάντα αρκετά.

- Δεν έχουν πρόβλημα με ζαρτιέρες στη δημοσιότητα.

- Δεν υπάρχουν ζάρες στα ρούχα τους.

- Το χρώμα στο πρόσωπο τους είναι φυσικό.

- Έχουν το ίδιο κούρεμα για δεκαετίες.

- Ξυρίζουν μόνο το πρόσωπο και το σβέρκο.

- Μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο παιχνίδι για όλη τους τη ζωή ...;

- Συνήθως η μεγάλη κοιλιά κρύβει τους μεγάλους γοφούς

- Ένα πορτοφόλι και ένα ζευγάρι παπούτσια στο ίδιο χρώμα φτάνουν για ένα χρόνο

- Φοράνε χωρίς να προβληματίζονται για τα πόδια τους σορτσάκια ...;

- Μπορούν να διαλέξουν αν θέλουν μουστάκι η μούσι

- Είναι ικανοί να ψωνίσουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για 25 άτομα στις 24.12 σε 25 λεπτά

- Ίδια δουλειά, περισσότερα λεφτά!!!

Υπάρχουν ακόμα απορίες γιατί οι άντρες είναι πιο ευτυχισμένοι???????????

297 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο!

Χθες το μεσημέρι,στο Καλπάκι Ιωαννίνων αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα επτά λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.Συνελήφθησαν επίσης δύο αλλοδαποί που επέβαιναν σε έτερο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί.Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου που διενεργεί την προανάκριση.Διακόσιοι ενενήντα επτά (297) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο!Το μεγάλο νούμερο των συλλήψεων δεν φανερώνει σε καμία περίπτωση το πραγματικό νούμερο των λαθρομεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα τις δυο αυτές ημέρες.Τα σύνορά μας με την Αλβανία είναι στην κυριολεξία «ξέφραγο αμπέλι» και όποιος θέλει έρχεται ανεμπόδιστα...
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com
Πρόστιμο-μαμούθ για την Toyota στις ΗΠΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα καταβάλλει πρωτοφανή αποζημίωση 16,375 εκατ. δολαρίων που της επέβαλε το αμερικανικό κράτος διότι απέκρυψε επί πολλούς μήνες τα προβλήματα στο σύστημα επιτάχυνσης των οχημάτων της, ανακοινώθηκε, χθες, από κυβερνητική πηγή.
«Καταβάλλοντας στο σύνολό του το πρόστιμο, η Toyota παραδέχεται την ευθύνη της για την απόκρυψη των προβλημάτων στην οδική ασφάλεια, κατά παράβαση του νόμου», τόνισε ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών. Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε πως δεν έχει να δηλώσει τίποτε.
Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα πως θα ζητήσει από την Toyota να καταβάλλει αποζημίωση για την απόκρυψη «επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες» των προβλημάτων στα οχήματά της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι 70.000 σελίδες από τα έγγραφα που του είχε διαβιβάσει η εταιρεία αποδεικνύουν πως η Toyota γνώριζε τα προβλήματα στο πεντάλ του γκαζιού, το οποίο μπλόκαρε από μόνο του, τουλάχιστον από τις 29 Σεπτεμβρίου».

"Που πήγαν τα 50 εκ. κ. Σηφουνάκη; - Όπλισε ο Βγενόπουλος και πυροβολεί

Αν ο Βγενόπουλος έχει δίκιο στην σοβαρή καταγγελία που έκανε για τα χρήματα που έδωσε στον Σηφουνάκη για ένα καμμένο δάσος το οποίο δεν έγινε τότε ο Σηφουνάκης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.
"Τον Νίκο Σηφουνάκη τον γνώρισα το 2001 στις φωτιές της Σάμου και του λέω ότι θα δώσω 50εκ. δρχ για να φτιάξω το δάσος και να μου δείξετε ότι το δάσος θα πιάσει τόπο.
Πέρασαν δύο μήνες και τον πήρα δεν μου απαντάει. Τον πήρα 3-4 φορές και δεν μου βγήκε.Αυτή είναι η εμπειρία μου από ...

τον Νίκο Σηφουνάκη. Που πήγαν τα χρήματα; Ή δείξε μου το δάσος ή δώστε μου τα 50 εκ. δρχ. Είναι πολιτικοί μουσειακού είδους και αν πιστεύει ότι με Παγκαλοσηφουνάκηδες ότι θα πάει μπροστά κάνει λάθος. Αν θέλει να με κάνει εχθρό του ο πρωθυπουργός fine!
Ασχολούμαι με την πολιτική για να μην είμαι αχρείος. Στην αρχαία Ελλάδα όποιος δεν ασχολείτο με την πολιτική θεωρείτο αχρείος".

funny animated gif