Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΚΑΙ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Ο ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.


ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_4114.html

Μπορούμε να γράψουμε χιλιάδες γραμμές όπως και εκατοντάδες σελίδες για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και υποθηκεύουν επικίνδυνα τη ζωή μας.

Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο. Δεν θα έχουμε ανακαλύψει περισσότερα γράφοντας, απ όσα έχουν ήδη δρομολογήσει οι πρωταγωνιστές της εθνικής μειοδοσίας.

Σίγουρο όμως είναι και κάτι ακόμα. Οι τόνοι μελανιού που θα χυθούν περιγράφοντας την αλήθεια, όσο και αν αντιστοιχίζονται με τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή, δε θα εμποδίσουν από μόνοι τους τους εφιάλτες από το να διεκπεραιώνουν καθημερινά το καταστροφικό τους έργο, λειτουργώντας ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και επικίνδυνων σχεδιασμών.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ. Ε. ΚΑΙ???


Επομένως, όσο εμείς γράφουμε καταγγέλλοντας, περιγράφοντας και αγανακτώντας, οι εφιάλτες δουλεύουν απερίσπαστοι και συνεχίζουν να αποδομούν τη χώρα, να εκχωρούν την κυριαρχία της, να παζαρεύουν την εδαφική ακεραιότητά της, να εξουδετερώνουν την κοινωνική της συνοχή, να ευνουχίζουν και εν τέλει να ακυρώνουν τις κοινωνικές της αντιστάσεις.

Επομένως, όσο η δυναμική της σκέψης μας εξαντλείται σε περιγραφές της αλήθειας, τόσο αυτή τη μαύρη αλήθεια θα την διατυπώνουν άλλοι με τους δικούς τους όρους, τους δικούς τους κανόνες, θα έχει τα χρώματα που αυτοί επέλεξαν, τη διαδρομή που αυτοί προκαθόρισαν.

Και το χειρότερο. ο καταγγελτικός μας λόγος θα χρησιμοποιείται ως σκηνικό «πολυφωνίας» μέσα από το οποίο θα επιχειρείται να νομιμοποιηθούν τα πλέον εφιαλτικά εγκλήματα σε βάρος του τόπου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_4114.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου