Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΔΗ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΄΄AVATAR΄΄

Γιατί δεν πάνε οι άτακτες αλβανικές ομάδες λεηλάτησης των Αθηνών στις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας να βάλουν κανα χεράκι;



Δύο ελληνικές ομάδες διάσωσης έφθασαν στη βορειοδυτική Αλβανία και ανέλαβαν δράση στην περιοχή Βάου ι Ντέγιες. Οι δύο ομάδες αποτελούνται από 35 άνδρες και άρχισαν από χθες τις επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διυπουργικής επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, οι ελληνικές δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα οχήματα, δύο φουσκωτά σκάφη και επτά αντλίες νερού. Μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει βοήθεια, με αποστολή ομάδων διάσωσης ή με αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σλοβενία, μετά την έκκληση των αλβανικών αρχών προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των κατοίκων από τις κοινότητες της Σκόδρας.

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 4.800 κάτοικοι και κάτω από το νερό βρίσκονται 2.473 σπίτια και κτίρια και πάνω από 12.000 εκτάρια γης. Οι καταστροφικές πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και της απόφασης των αρχών να ανοίξουν τις πύλες των φραγμάτων στους τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς στον ποταμό Δρίνο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη, όπως είπε, καταστροφή. Ο κ. Ράμα απηύθυνε έκκληση προς τους Αλβανούς πολίτες και τους μετανάστες να βοηθήσουν οικονομικά τους πληγέντες.

Διαλύεται ο ΣΥΝ


Στα άκρα ο Κουβέλης


Λάδι στη φωτιά ρίχνει εκ νέου σήμερα ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας ότι η απόφαση για τη στήριξη ή μη της υποψηφιότητας Παπούλια πρέπει να ληφθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.
Ο Κουβέλης τραβάει στα άκρα το σχοινί και ενδέχεται τις επόμενες ώρες να τοποθετηθεί ο Τσίπρας που βλέπει ότι δεν απομένουν, παρά τα τυπικά, για τη διάσπαση του κόμματος του.
Όπως διαπιστώνουν στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΝ, οι ανανεωτικοί του Κουβέλη φέρεται να τα έχουν βρει με το ΠΑΣΟΚ για την κάθοδο κοινών υποψηφίων δημάρχων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.*
Η συζήτηση στον ΣΥΝ για τον Παπούλια είναι άνευ ουσίας και αντικειμένου καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου δεν θα απαιτηθεί άλλος γύρος ψηφοφορίας στη Βουλή για την επανεκλογή του.
*Αυτό σας το γράψαμε ήδη στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη, κλικ εδώ!

Αυτοκτονούν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν



Αυτό προέκυψε από μελέτη του Υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά, το οποίο, σε συνεργασία με το Human Rights Watch, αποκάλυψε ότι ακόμα και στο Herat, που συγκριτικά είναι πιό ειρηνική περιοχή, 80 γυναίκες αυτοπυρπολήθηκαν το 2008.
Η θέση των γυναικών στο Αφγανιστάν είναι τραγική: Πέρισυ, ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει το βιασμό μέσα στο γάμο...
και, παρόλο που ο Πρόεδρος Hamid Karzai τον απέσυρε μετά τη διεθνή κατακραυγή, ο ίδιος έδωσε χάρη σε δύο δράστες ομαδικού βιασμού!
Ένα 87% των γυναικών έχουν εξαναγκαστεί σε γάμο με το ζόρι, και έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού ή/και σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, μιά γυναίκα που βιάστηκε μπορεί να τιμωρηθεί γιά μοιχεία.
Σαν αποτέλεσμα, οι γυναίκες στο Αφγανιστάν βλέπουν την αυτοκτονία ως απόδραση από τις φοβερές συνθήκες ζωής τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ΄΄ΣΤΟ...

Τέλος τα χρήματα στα ταμεία από την Τετάρτη


Έκκληση για την κατάσταση στα ταμεία του δημοσίου έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Τέλος! Τετάρτη υπάρχουν λεφτά, Πέμπτη τέλος! Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για να πληρωθεί το...

ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ


..ταμείο ανεργίας, σύμφωνα με τον υπουργό... ενώ άφησε υπονοούμενα για αποτυχημένους υπουργούς (ίσως να είμαι και εγώ ένας από αυτούς είπε) στο συγκεκριμένο υπουργείο τα τελευταία δέκα χρόνια...

Το δικαίωμα της λατρείας αλλόθρησκων στις μουσουλμανικές χώρες...




Πώς οι μουσουλμάνοι αντιλαμβάνονται το δικαίωμα λατρείας αλλοθρήσκων συμπατριωτών τους, όχι μεταναστατών, στην ίδια τους την χώρα...Εμείς εδώ στην Βαλκανοταλιμπανία, τους επιτρέπουμε, (στους ίδιους φανατικούς μουσουλμάνους που καίνε τις εκκλησίες των συμπατριωτών τους στην χώρα τους), να αυτομαστιγώνονται εν είδει αγρίων ζώων για να αποδείξουν θεατρίνικα σε μας και τους αφελείς την "πίστη"τους...

Τον ίδιο ιερό χρόνο γι αυτούς, όταν βρισκόμαστε στην χώρα τους εκείνοι δεν επιτρέπουν να τρώμε ή να γελάμε δημοσίως τις ιερές ημέρες του ραμαντάν μη τυχόν και προσβάλουμε τις εορτές τους. Ενώ οι ημιβάρβαροι αυτοί στην Ελλάδα, χριστουγεννιάτικα θυμήθηκαν να ξεβρακωθούν και να αυτομαστιγωθούν για να διαφημίσουν με ταπεινότητα το μεγαλείο της αγριότητάς τους...

Γράφει η σημερινή Ναυτεμπορική:
Μαλαισία: και τέταρτη εμπρηστική επίθεση εναντίον χριστιανικής εκκλησίας χθες Σάββατο.
Άλλη μια εκκλησία, η τέταρτη κατά σειρά, επλήγη από εμπρηστές χθες Σάββατο στην Μαλαισία, ενώ η κυβέρνηση της χώρας επιχειρούσε να εξομαλύνει την ένταση που προκαλεί η διένεξη σχετικά με τη χρήση της λέξης "Αλλάχ" για το Θεό των Χριστιανών.
Οι δίχως προηγούμενο επιθέσεις εγείρουν φόβους ότι θα ξεσπάσουν ταραχές στην κατά πλειοψηφία Μουσουλμανική χώρα, που όμως έχει μεγάλες μειονότητες, και περιπλέκουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ρατζάκ να κερδίσει ψήφους μη μουσουλμάνων πολιτών στις επόμενες εκλογές, το 2013.
Η διένεξη --που άρχισε όταν δικαστήριο επέτρεψε σε καθολική εφημερίδα να χρησιμοποιεί τη λέξη Αλλάχ για να αναφέρεται στο Θεό στην έκδοσή της στην μαλαισιανή γλώσσα--, προκάλεσε διαδηλώσεις από μουσουλμάνους σε τεμένη την Παρασκευή και αποτέλεσε την αφορμή για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, ανάμεσά τους και σε χώρο λατρείας ενός ρεύματος των Πεντηκοστιανών, που καταστράφηκε.
Όταν ο Νατζίμπ επισκέφθηκε την εκκλησία των Πεντηκοστιανών και υποσχέθηκε κυβερνητική ενίσχυση μισού εκατομμυρίου ρίνγκιτ (περίπου 103 χιλιάδων ευρώ) για την επισκευή της, προκειμένου να αποκατασταθεί η "κοινωνική αρμονία", ηγέτες της θρησκευτικής μειονότητας απαίτησαν πιο στέρεες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των μελών της.
Οι μειονότητες των Ινδών και των Κινέζων, που περιλαμβάνουν ινδουιστές, χριστιανούς, βουδιστές κ.λπ., καταψήφισαν το κυβερνών κόμμα το 2008 εν μέρει λόγω της περιθωριοποίησής τους από τις αρχές και της απογοήτευσής τους για την διαφθορά στην Μαλαισία.
Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 9% των 28 εκατ. κατοίκων της Μαλαισίας.Η χθεσινή επίθεση που έκαναν άγνωστοι είχε στόχο μια εκκλησία των Λουθηρανών στην επαρχία Σέλανγκορ, η οποία υπέστη μικρής έκτασης ζημιές.
Η αστυνομία ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους τόπους λατρείας, αλλά αντιμετωπίζει έλλειψη σε προσωπικό. Ο ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας Μούσα Χασάν κάλεσε τις εκκλησίες σε όλη τη χώρα να προσλάβουν ιδιωτικούς φρουρούς.
"Ως σήμερα προστατεύουμε τα συμφέροντα και άλλων φυλών, πέραν του ότι προασπίζουμε αυτά των Μαλαίων", δήλωσε ο Νατζίμπ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bernama. "Μην αποκαλείτε [. . .] το UMNO ρατσιστικό κόμμα όταν καίγονται εκκλησίες", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο κόμμα του, την Ενωμένη Εθνική Οργάνωση των Μαλαίων, που ανήκει στο Εθνικό Μέτωπο, που κυβερνά τη χώρα επί 52 χρόνια.
Πολλοί μουσουλμάνοι φοβούνται ότι η λέξη θα χρησιμοποιηθεί από Χριστιανούς για προσηλυτισμό--παρότι είναι παράνομος στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΠΡΙΝ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ..

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;;;








Μήπως ένας που δεν χωνεύει τα Σκυλιά γιατί όταν ήταν
μικρός τον δάγκωσαν ;
Μήπως ένας φανατικός οικολόγος που με αυτόν τον τρόπο λέει όχι στο κυνήγι ;
Μήπως ένας λαθροκυνηγός που δεν θέλει να κυνηγάνε άλλοι σ' αυτό το μέρος ;
Μήπως επειδή η Διεύθυνση Δασών δεν κάνει πλέον κανέναν έλεγχο στον χώρο αρμοδιότητος της ;
Μήπως επειδή η Θηροφυλακή δεν ελέγχει πλέον το εσωτερικό των αυτοκινήτων που διέρχονται τα βουνά ;

Όπως και να έχει,αυτό που έγινε την Κυριακή 10/1/2010 στην θέση Ράχη ή ( Τριεθνές ) στα Πιέρια Όρη του Ν. Πιερίας
ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα πρώτης κατηγόριας .
Έριξε φόλα και ένα όμορφο σκυλί γεμάτο ζωή ξεψύχησε μέσα στα χέρια και στα δάκρυα του ηλικιωμένου κυνηγού ...
Στη ίδια ακριβώς τοποθεσία ψόφησαν από ( φόλα ) πολλά σκυλιά ...
Ίσως η Αστυνομία, εάν ήθελε θα μπορούσε να κάνει κάτι ...


Θόδωρος Καρακούρης

Υ.Γ. Στις φωτογραφίες φαίνεται η τοποθεσία του εγκλήματος και τα ίχνη από τις ρόδες του οχήματος που άφησε πίσω του ο δολοφόνος του σκυλιού.

"Τελικά πόσες μέρες λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες;"



"Στην Ελλάδα όλες οι δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούν πενθήμερο.
Ελα που όμως συμβαίνει το εξής περίεργο!!!!.Πηγαίνεις στην εφορία και γράφει << το τμήμα εισοδήματος ειναι κλειστό την Παρασκευή.Το τμήμα μητρώου είναι κλειστό την Τετάρτη.>>
Πηγαίνεις στη γραφείο συγκοινωνιών...
σου λένε είναι κλειστό την παρασκευή.
πηγαίνεις στην πολεοδομία σου λένε είναι κλειστά την Τετάρτη.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ????
ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ????
Ζουμε σε μία Ευρωπαική χώρα ή σε καμία ΟΥΓΚΑΝΤΑ?
ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα φτιαχτουν αυτά...."

“ΟXI” Σαμαρά στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες


Την πρόθεση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε μετανάστες γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αποστέλλοντας αναλυτικό υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών.

Στη σχετική του δήλωση, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας πως το νομοσχέδιό της διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.

Αντιπαραθέτοντας την πρακτική που ακολουθείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε πως αυτές αν και δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παρ’ όλα αυτά υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.

«Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο “χαλαρό κατώφλι” απ’ όλους. Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας» συνέχισε.

«Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη “Βρετανικότητα”, οι Ισπανοί την “Ισπανικότητα”, και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την “ελληνικότητα”» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

-Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

-Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

-Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».

-Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Συμπλήρωσε πως τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφʼ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Καταλήγοντας, τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, «δεν θέλουμε να την κάνουμε “περίκλειστο φρούριο”, αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει “ξέφραγο αμπέλι”».

http://www.antinews.gr/?p=30623

Σε ποιον από τους τέσσερεις δρόμους -επιλογές θα βαδίσει ;

.

Σε ποιον από τους  τέσσερεις δρόμους -επιλογές θα βαδίσει ;

Η δημόσια διαβούλευση μέσω Ιντερνετ του σχεδίου νόμου για την αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα έληξε και παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ( και την μεγάλη λογοκρισία που επιχειρήθηκε), ώστε να υπάρξει ανατροπή των αρνητικών σχολίων και απόψεων στο opengov.gr, 7 στους 10 πολίτες κατέθεσαν δημόσια την αντίθεσή τους στο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει σε «διευκρινιστικές» δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας …ξενοφοβικούς και μισαλλόδοξους (sic!) τους πολίτες που… ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση! Σύγχυση εν κρανίω και ….φροντιστηριακά μαθήματα «Δημοκρατίας», όπως αυτή εννοείται από την κυβέρνηση!

Συγχρόνως δημοσκόπηση της Αlco που δημοσιεύτηκε σε Κυριακάτικη εφημερίδα (Πρώτο Θέμα) αποτυπώνει με σαφήνεια ότι το αποτέλεσμα του ισολογισμού των αρνητικών-θετικών σχολίων της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, απηχεί KAI την συνολική άποψη των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα μ` αυτή οι πολίτες λένε καθαρό και δυνατό «OXI» στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση παραχώρηση με συνοπτικές διαδικασίες της ελληνικής ιθαγένειας σε περίπου 250.000 μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν πρέπει να δίνεται ιθαγένεια στους μετανάστες και εάν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις, το 24,2% απαντά «OXI», το 61,1% απαντά «NAI, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις» ( θέση που απηχεί και την άποψη της ΝΔ) και μόνο το 9,6% απαντά «ΝΑΙ, με χαλαρές προϋποθέσεις» όπως αυτές εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι πλέον αυστηροί στο θέμα των προϋποθέσεων είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 67%) ερχόμενοι σ` ευθεία αντιπαράθεση με τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ «ΟΧΙ» ανεξαρτήτως προϋποθέσεων λένε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (ποσοστό 30%).

Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 52%) ζητά να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας, ενώ το 38,5% διαφωνεί. Οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του δημοψηφίσματος είναι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (ποσοστό 59,2%) και ακολουθούν του ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 46,2%).

Στην περίπτωση λοιπόν του αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που επιχειρεί η κυβέρνηση να ψηφίσει για νόμο του κράτους , θα κριθεί η «ποιότητα» της Δημοκρατίας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Με αυτά τα δεδομένα της δημόσιας διαβούλευσης και των δημοσκοπήσεων, οι αρχές και οι κανόνες της Δημοκρατίας επιβάλουν είτε την απόσυρση του αμφιλεγόμενου σχεδίου ,είτε την τροποποίηση του επί το αυστηρότερο όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Τρίτη επιλογή που έχει η κυβέρνηση είναι να το «φέρει» σε δημοψήφισμα αναλαμβάνοντας τις συνέπειες ενός βροντερού χαστουκιού από την κοινή γνώμη .

Υπάρχει και η τέταρτη επιλογή φυσικά. Αυτή είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης στην θέληση των πολιτών και να το περάσει «ως έχει». Σ` αυτή την περίπτωση όμως η αντίδραση των πολιτών δεν θα λάβει χαρακτήρα χαστουκιού όπως στην προηγούμενη επιλογή , αλλά θα έχει χαρακτήρα κοινωνικής αναταραχής και επώδυνης ( για το ΠΑΣΟΚ) … «κλωτσιάς» από την εξουσία.

Η κυβέρνηση λοιπόν καλείται να επιλέξει σε ποιον από τους τέσσερεις δρόμους -επιλογές θα βαδίσει! Εν κατακλείδι ,παραφράζοντας ελαφρώς τον νομπελίστα Γάλλο συγγραφέα Albert Camus ,να (της) υπενθυμίσω ότι : Η πολιτική Ζωή και ο πολιτικός Θάνατος είναι συνεπακόλουθα των πολιτικών επιλογών μας!ΠΗΓΗ

ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤO ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK..

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση πολλών ανθρώπων από φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες δεν μπορεί νΆ αντιμετωπιστεί με μαζικές απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακροχρόνιες φυλακίσεις και επιχειρήσεις «σκούπα».


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και τη χώρα μας κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τις σφαγές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι ισχυροί της γης. Οι μετανάστες και οι οικονομικοί πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη γιατί το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα προκαλούν ασφυξία στις χώρες του τρίτου κόσμου.


Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού κινήματος, εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, αγωνίζονται για:


Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι φασιστικές επιθέσεις. Να νομιμοποιηθούν τώρα όλοι οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.

Να μη φτιαχτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να χρηματοδοτηθούν άμεσα υποδομές στην Υγεία, Παιδεία, και Πρόνοια για την κάλυψη των βασικών αναγκών των εργατών, ελλήνων και μεταναστών.


Να απλοποιηθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη χορήγηση της «πράσινης κάρτας», να μειωθούν δραστικά τα παράβολα, να τους χορηγηθούν όλα τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα.


Να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες και πρόνοια για τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας στα σχολεία που φοιτούν μετανάστες.

Να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας.


Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις στο πολιτικό πλαίσιο της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων.


Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης οφείλουμε να προτάξουμε αξιακά το αίτημα για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.


Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Ίδια δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.


Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης ΕΕ, Σένγκεν, Δουβλίνο 2.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Προβληματισμός για την ραγδαία αύξηση λαθρομεταναστών στη Θεσπρωτία.



Ανήσυχη εμφανίζεται η τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας για τα βίαια φαινόμενα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, κυρίως μετά τα περιστατικά βίαιων αντιδράσεων που καταγράφονται ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Κατά απαίτηση των τοπικών κοινωνιών οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων ώστε να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και η προσέλκυση και άλλων λαθρομεταναστών που κυρίως από...

το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσπαθούν να διοχετευθούν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τη συμμετοχή του βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα, του δημάρχου Ηγουμενίτσας Θωμά Πιτούλη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Σκαλτσά, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργου Χήτα και του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Σταμάτη Ράπτη.

Μιλώντας στο ITV ο νομάρχης Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συνάντησης εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τα βίαια φαινόμενα που καταγράφονται, κυρίως μετά την προσέλευση λαθρομεταναστών ασιατικής καταγωγής.
Όπως σημείωσε, από την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητήθηκε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε αν χρειαστεί να ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό η περιοχή.
«Έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά προκειμένου και η πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί σε ένα τόσο δύσκολο και λεπτό θέμα. Το θέμα των λαθρομεταναστών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και δεν θέλω να θρηνήσουμε θύματα στην τοπική μας κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιόγιακας.
Να σημειωθεί πως ανάλογη σύσκεψη για το θέμα των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Άρτα με πρωτοβουλία του νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν στην περιοχή.


Παράλληλα χθες ο νομάρχης Θεσπρωτίας είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νομού σχετικά με την λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο δήμαρχος Παραμυθιάς Γιώργος Σιώζος, το διοικητικό συμβούλιο του Πάρκου καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του ΒΙΟΠΑΘΕ Α.Ε.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το κλείσιμο του οικονομικού αντικειμένου του Πάρκου και τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε το έργο να παραδοθεί στους επενδυτές. Ο κ. Γιόγιακας τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης και άλλων επενδυτών ώστε να δραστηριοποιηθούν στο Πάρκο με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του.

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης




ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000
Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!!
Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να...
.....λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)......
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω........ τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ευρωπαικό GPS από το 2014




Τα πρώτα συμβόλαια για την κατασκευή 14 δορυφόρων, κόστους 566 εκατ. ευρώ, του Galileo, του συστήματος εντοπισμού θέσης, ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παραχωρήθηκε το πρώτο λειτουργικό τμήμα του συστήματος Galileo (του ευρωπαϊκού GΡS) με βασικές αποδέκτριες τη γερμανική ΟΗΒ System, που ανέλαβε την κατασκευή των 14 πρώτων δορυφόρων αντί 566 εκατ. ευρώ, τη γαλλική Αriane Space για την εγκατάστασή τους σε τροχιά αντί 397 εκατ. ευρώ και την ιταλική Τhales Αlenia Space για το σύστημα υποστήριξης εδάφους αντί 85 εκατ. ευρώ. «Με αυτά, καθώς και με τους επόμενους διαγωνισμούς στην υπόλοιπη υποδομή, ολοκληρώνουμε μια κρίσιμη φάση του προγράμματος Galileo» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Τατζάνι, ο οποίος προσέθεσε: «Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην τελευταία φάση και να αποδείξουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης έχει μπει γερά στα σκαριά» για να λειτουργήσει ήδη από το 2014.


Οταν είχε ξεκινήσει ο διαγωγισμός, τον Ιούλιο του 2008, η εταιρεία που εθεωρείτο φαβορί για τους δορυφόρους ήταν η Αstrium, θυγατρική της ευρωπαϊκής ΕΑDS. Η ΟΗΒ Τechnology, που απασχολεί 1.600 εργαζομένους στη Γερμανία αλλά και στην Ιταλία, δεν έχει την ίδια εμβέλεια με τον γερμανογαλλικό κολοσσό.
Αλλά για να τον ανταγωνιστεί συνδέθηκε και με τη βρετανική Surrey Satellite Τechnology Limited (SSΤL), την οποία το Πανεπιστήμιο του Sarrey πούλησε τον Απρίλιο του 2008 στην… ΕΑDS. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δύο προσφορές απείχαν αρκετά μεταξύ τους, ενώ οι υποψηφιότητες μεταξύ των δύο παραμένουν ανοιχτές για τους άλλους 14 δορυφόρους που πρέπει να κατασκευαστούν. Η επιλογή ανάμεσα στην Αstrium και στην ΟΗΒ για τις επόμενες παραγγελίες θα γίνει «ανάλογα με την πιο πλεονεκτική προσφορά» διευκρινίζει η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η διπλή πηγή τροφοδοσίας θα επιτρέψει «να μειωθούν οι κίνδυνοι στο επίπεδο των χρόνων παράδοσης».
Συνολικά το σύστημα Galileo θα αποτελείται από 30 δορυφόρους (με δύο δορυφόρους αντικαταστάτες) σε περίπου 20.000 μέτρα ύψος. Η Αriane Space θα αναλάβει να θέσει σε τροχιά τους δορυφόρους της ΟΗΒ χρησιμοποιώντας πέντε ρωσικούς πυραύλους Soyouz που θα μεταφέρουν δύο δορυφόρους ο καθένας από τη βάση εκτόξευσης του Κουρού (στη Γαλλική Γουιάνα). Η πρώτη τέτοια εκτόξευση αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο του 2012 και θα συνεχιστεί με ρυθμό τέσσερις-πέντε εκτοξεύσεις ετησίως, ενώ επίσης προβλέπεται η δυνατότητα χρήσης είτε άλλων δύο Soyouz είτε ενός πυραύλου Αriane 5 (που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε δορυφόρους), φτάνει το επιπλέον κόστος να μην είναι μεγάλο, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Το όλο σύστημα της δορυφορικής πλοήγησης Galileo θα έπρεπε κανονικά να ήταν ήδη σε λειτουργία τώρα αλλά προσέκρουσε σε πολλά τεχνικά, χρηματοδοτικά και πολιτικά εμπόδια, όπως π.χ. στην καχυποψία των Αμερικανών που φοβήθηκαν ότι ο ευρωπαίος ανταγωνιστής του GΡS θα μπορούσε να απειλήσει τις ένοπλες δυνάμεις τους. Το πρόγραμμα μάλιστα έφτασε σχεδόν ένα βήμα πριν από την εγκατάλειψη το 2007, όταν η χρηματοδότησή του, σε συνεργασία δημοσίου- ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε. Για να μπορέσει να συνεχίσει χρειάστηκε οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συμφωνήσουν να το χρηματοδοτήσουν με δημόσιους πόρους, έστω και αν το αρχικά σχεδιαζόμενο κόστος των 1,8 δισ. ευρώ μπορεί τώρα να έχει ξεπεράσει τα 5 δισ. Η στήριξη του προγράμματος Galileo, παρά τις διάφορες δυσκολίες, βασίζεται στην ιδέα ότι η επένδυση αυτή θα μπορούσε να μεταφραστεί σε τεράστιες αποδόσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες δισ. ετησίως από το αμερικανικό GΡS.
Το ευρωπαϊκό σύστημα φιλοδοξεί σε υψηλότερες αποδόσεις καθώς θα έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, αν και ενδέχεται να καθυστερήσει η ακρίβεια αυτή αν η Επιτροπή περιορίσει τους συνολικούς δορυφόρους του συστήματος κατά τέσσερις. Οι 26 δορυφόροι «είναι το ελάχιστο όριο για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημαστο υποσχόμενο επίπεδο υπηρεσιών» λέει ένας ειδικός.
Φαίνεται όμως ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν χρειαστεί, έστω και προσωρινά, έναν λόγο πρόσθετου κόστους για να αποφύγει νέες αμφισβητήσεις σε καιρούς δημοσιονομικών περιορισμών.

fox2magazine

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Μεθύστακας ο Πάγκαλος, μας παραδίδει και μαθήματα..


Σε ένα ακόμη παραλήρημα εθνικιστικού παροξυσμού, το εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα των Σκοπιανών στην Ελλάδα, "Ουράνιο Τόξο (VINOZITO)"κατηγορεί και πάλι, συλλήβδην, όλους τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και ...τα blogs που δημοσίευσαν τις δηλώσεις τους ως ...εθνικιστικά. Ξέρασμα !

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΟΖΙΤΟ, ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ....

(όπου αναγράφεται το "εθνικά Μακεδόνες", εννούν τους τριάντα νοματαίους, του Βοσκόπουλου, που κάνουν φασαρία)

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις πολιτικών από τα 2 κόμματα εξουσίας που έγιναν μέσα στο 2009 και είχαν σχέση με τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία- Ουράνιο Τόξο αποφάσισε να παραθέσει τις πλέον αμετροεπείς δηλώσεις πολιτικών από τα 2 κόμματα εξουσίας που έγιναν μέσα στο 2009 και είχαν σχέση με τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα αλλά και με βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στόχος είναι - πέραν της υπενθύμισης σε όσους ξέχασαν - να καταδειχθεί για ακόμα μια φορά η ολέθρια διακομματική γραμμή που επικρατεί σε αυτά τα ζητήματα και η οποία κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη στον προηγούμενο αιώνα.
Θαυμάστε λοιπόν:
«Οι μηχανισμοί που αποβλέπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να μετατρέπονται σε όχημα για εκείνους που συνειδητά επιχειρούν την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Και να πω μια κουβέντα, ευθέως όπως τη νιώθω. Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Ως Μακεδόνας δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας».
Κ. Καραμανλής, τ. Πρωθυπουργός, κατηγορώντας ευθέως τον ΟΗΕ για την έκθεσή του, στην οποία καλεί την Ελλάδα να παράσχει στοιχειώδη δικαιώματα στους εθνικά Μακεδόνες.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι στην Ελλάδα δεν ζει καμία μακεδονική μειονότητα. Η συγκεκριμένη έκθεση αντανακλά μόνο τις απόψεις των συντακτών της».
Ντόρα Μπακογιάννη, τ. Υπουργός Εξωτερικών, προσπαθώντας με αστείο τρόπο να υποβαθμίσει την έκθεση του State Department που κάνει για μια ακόμα φορά λόγο για εθνικά Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα.

«Η εμμονή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο ιδεολόγημα του Μακεδονισμού θα έχει υψηλό κόστος γι' αυτό το κράτος. Η μονοπώληση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στο όνομα του κράτους, της εθνότητας και της γλώσσας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της περιοχής. Είναι καταχρηστική. Όσο τα Σκόπια επιμένουν τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη».
Κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωστός και για την παλαιότερη δήλωση περι «σλαβόβυθων» στην Ελλάδα, σε ένα από τα δεκάδες «μηνύματα» αισχρού εκβιασμού προς τη γειτονική χώρα τη χρονιά που μας πέρασε.

"Ο προσδιορισμός της μειονότητας, όπως υπάρχει στον ΟΗΕ και αλλού, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατυπώνουν ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα σχετικά με την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας...O αυτοπροσδιορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Όμως, αποτελεί θέμα και με βρίσκει αντίθετο η αποδοχή οποιουδήποτε στοιχείου (πολιτισμικού κλπ) που συνιστά αποδοχή χαρακτηρισμού μειονότητας. Φυσικά στο ατομικό επίπεδο, κανένας δεν έχει πρόβλημα να πιστεύει αυτά που θέλει»
Α. Λοβέρδος, υπουργός Εργασίας, σε ένα από τα γνωστά ρεσιτάλ ΠΑΣΟΚικής υποκρισίας και ψεύδους.

«Η Μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτήν γεννιόμαστε, με αυτήν πεθαίνουμε και αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου χρειάζεται.»
Δ. Δρούτσας, Ελληνοαυστριακός αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, αποκαλύπτοντας επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και το πόσο «ειλικρινής» υπήρξε η χώρα μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της, του ΟΗΕ και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη γειτονιά. Έχουμε κακούς γείτονες- και δεν αναφέρομαι στους Τούρκους απλώς για το θέμα της εθνικής ασφάλειας -, οι οποίοι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι σε ότι αφορά την εθνική και την κοινωνική μας ασφάλεια».
Μ. Χρυσοχοίδης, υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα μισαλλοδοξίας εναντίον των γειτονικών μας λαών.

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι εφαρμοστέες και στην Ελλάδα ενώ οι καταδίκες και τα πρόστιμά του τεράστιας σημασίας».
Χ. Καστανίδης, υπουργός «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», εξηγώντας προφανώς γιατί η Ελλάδα ενώ διαρκώς καταδικάζεται από το ΕΔΑΔ (μεταξύ των άλλων για τη μη αναγνώριση της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα / Lerin), εν τούτοις ποτέ δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του.

«Έχετε το όνομα μιας επαρχίας ενός τμήματος της χώρας μας. Δεν είσαστε μόνοι σε αυτή την περιοχή, σίγουρα υπάρχετε εκεί, αλλά υπάρχει και η ευρύτερη Μακεδονία.
Και οι Βούλγαροι έχουν γύρω από την πόλη του Πιρίν επαρχία που ονομάζεται Μακεδονία... Όταν πήγα στα Σκόπια την τελευταία φορά, με μεγάλο ενδιαφέρον παρατήρησα ότι μένω στο ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος, "Alexander Belic" και δίπλα υπήρχε ένα άλλο μεγάλο ξενοδοχείο που λεγόταν Βεργίνα...».

Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραδίδοντας- ως συνήθως επηρεασμένος από το κρασί που παράγει-μαθήματα μακεδονικής γεωγραφίας και μακεδονικής γλώσσας.

Οι ανωτέρω δηλώσεις αποτελούν -δυστυχώς- ένα μικρό μόνο μέρος των όσων ακούσαμε την χρονιά που μας πέρασε. Ως επί το πλείστον, μάλιστα, έτυχαν θερμής υποδοχής από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης και τα εθνικιστικά/φασιστικά blogs που ξεφυτρώνουν γύρω μας με κινηματογραφική ταχύτητα.

Το μόνο που η Ε.Ε.Σ-Ουράνιο Τόξο θα μπορούσε να ευχηθεί για την καινούρια χρονιά είναι αυτές οι άκρατες εκδηλώσεις ψεύδους, μισαλλοδοξίας και υποκρισίας να λιγοστέψουν. Δυστυχώς όμως, το να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί, είναι σαν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ο Αι-Βασίλης...

Καλή Χρονιά.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο